THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών => Topic started by: MarshallRNH2 on January 17, 2022, 15:59:31 pmTitle: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ
Post by: MarshallRNH2 on January 17, 2022, 15:59:31 pm
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΛΕΒΑΡΗ
Η ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΈΡΝΕΙ ΚΑΤΑΚΤΉΣΕΙΣ
Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος από την αρχή της πανδημίας έβαλε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη δια ζώσης και πρώτα από όλα ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Ωστόσο, βλέπουμε πως ακόμα και τώρα, με 50.000 κρούσματα ημερησίως, κανένα από αυτά δεν έχει παρθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου, μιας κι επιστρέψαμε από τις διακοπές ακριβώς όπως κλείσαμε, καθιστώντας τη σχολή μας υγειονομική βόμβα, ειδικά ενόψει της επικείμενης εξεταστικής περιόδου. Έτσι, συμφοιτητές μας που νοσούν ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αυτομάτως αποκλείονται από την εξέταση ενός ή παραπάνω μαθημάτων και καλούνται να βάλουν στο ζύγι από τη μία την προσωπική τους, αλλά και τη συλλογική υγεία, κι από την άλλη το εξάμηνο τους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο πάτημα ακόμα και για την εμφάνιση δυσάρεστων γεγονότων, όπως η εκούσια παράλειψη διαγνωστικού ελέγχου, από φόβο μήπως χαθεί κάποιο μάθημα.
Μετά την παρέμβαση του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ στη συνέλευση τμήματος των Μηχανολόγων καταφέραμε :
• Μία εβδομάδα διπλή εξεταστική στο τέλος των 4 εβδομάδων της εξεταστικής για όσους νόσησαν από κορονοϊό κατά τη διάρκεια της εξεταστικής
• Εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Περιμένουμε σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα.
• Δέσμευση ότι το τμήμα θα αναζητήσει self test, ώστε να διατεθούν δωρεάν στους φοιτητές των Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ. Στόχος είναι 1 self test ανά εξεταζόμενο μάθημα για κάθε φοιτητή. Αναμένουμε διευκρινήσεις μέσα στην εβδομάδα.
Είναι για ακόμη μια φορά εμφανές ότι μέσα από τον σύλλογο φοιτητών μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Συνεχίζουμε φέτος στην κατεύθυνση των προηγούμενων ετών, που με ψηφίσματα/ ανακοινώσεις/ συλλογές υπογράφων διεκδικούμε κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα και έχουμε αποτελέσματα π.χ. από την αφαίρεση της αρνητικής βαθμολογίας σε κάποια μαθήματα μέχρι την καθιέρωση της πτυχιακής εξεταστικής στους ηλεκτρολόγους από το 9ο εξάμηνο!
*Ο Φοιτητικός Σύλλογος παρέθεσε τα εξής αιτήματα:
• Να εξαντληθούν τα περιθώρια για ασφαλείς δια ζώσης εξετάσεις για όλους πριν αξιοποιηθούν οι άλλες μορφές εξέτασης.
• Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική. Να οριστεί διπλή εξεταστική για όσους φοιτητές νοσούν ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αξιοποιώντας όλες τις μορφές εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, προφορική, απαλλακτικές εργασίες, τηλεξέταση, κα)
• Να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι του Πολυτεχνείου (Αμφιθέατρο Παναγιωτόπουλος, Αμφιθέατρο Τσιούμης)
• Άμεση ενημέρωση για τον τρόπο εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος από τον αρμόδιο καθηγητή
• Προσαρμογή των εξετάσεων στα νέα δεδομένα (πχ μείωση χρόνου εξέτασης→ελάττωση θεμάτων)
• Έναρξη της εξεταστικής μία εβδομάδα αργότερα
• Να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους, εμβολιασμένους και μη, φοιτητές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικό προσωπικό
• Εναντιωνόμαστε στο υβριδικό μοντέλο εκπαίδευσης που εφαρμόστηκε σε αυτό το εξάμηνο. Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας  για δια ζώσης εκπαίδευση.
• Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολή και συχνές απολυμάνσεις πριν και μετά την εξεταστική διαδικασία.

(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272042335_131661352654694_6374889512780620041_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=khkvsMgDT8IAX8gFfBK&_nc_ht=scontent.fath2-1.fna&oh=00_AT9-g02UYhH1qRQE3vvfY9qi38-y9dCxQS50MSWgxo4VhQ&oe=61E9FC60)