THMMY.gr

Πίνακας Ανακοινώσεων => Σχετικά με τον COVID-19 => Topic started by: emmdi on April 02, 2020, 10:18:38 amTitle: Συλλογή υπογραφών για ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
Post by: emmdi on April 02, 2020, 10:18:38 am
Το λινκ για τις υπογραφές https://www.petitions.net/258554 και το κείμενο αναλυτικά:

Κανένας εφησυχασμός! Οι φοιτητές δεν μένουν σιωπηλοί, τώρα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Οι φοιτητές όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε και προβληματιζόμαστε με τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού, τους κινδύνους που αυτή δημιουργεί για τη ζωή και την υγεία όλων μας, φέρνοντας και στην επιφάνεια τις απαράδεκτες ελλείψεις που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Μας οργίζουν οι εικόνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας και του κόσμου που δείχνουν κόσμο που νοσεί να ξαπλώνει στους διαδρόμους γιατί δεν υπάρχουν κλίνες, γιατρούς να αναγκάζονται να επιλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος όχι λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ΜΕΘ, μας οργίζουν οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για τους τύπους "αν υπάρχει έλλειψη σε γάντια, οι υγειονομικοί να πλένουν καλά τα χέρια τους μετά την εξέταση υποψήφιων κρουσμάτων". Γνωρίζουμε ότι το 2020 οι δυνατότητες για αξιοπρεπή και αναβαθμισμένη Υγεία και Πρόνοια είναι πολύ διαφορετικές, η σημερινή κατάσταση δεν είναι "κανονικότητα" και "ρεαλισμός", όπως μας λένε.

Στην Ελλάδα, τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία με κενά που αγγίζουν τις 30.000 οργανικές θέσεις υγειονομικών, οι τραγικές ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, οι σημαντικές ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας και υλικό εξοπλισμό δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που θεωρούν την υγεία μας "εμπόρευμα" και όχι δικαίωμα, κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμο για όλους.

Όλα αυτά τη στιγμή που και στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης κυριαρχεί γενικευμένη ανασφάλεια. Οι απολύσεις εργαζομένων από την αρχή του Μάρτη ξεπερνούν τις 115.000, χιλιάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας εκτεθειμένοι στον ιό ενώ ήδη προχωρούν μία σειρά αντεργατικά μέτρα με μειώσεις μισθών και γενίκευση της ευέλικτης απασχόλησης με το βλέμμα "στραμμένο στο μέλλον". Από την άλλη χιλιάδες από εμάς ζουν με το άγχος της διασφάλισης του εξαμήνου, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην παρακολούθηση των μαθημάτων λόγω των προβλημάτων που συναντάμε καθημερινά ενώ το κόστος σπουδών μας με κάθε παράτασή τους μεγαλώνει.

Μπροστά σε όλα αυτά οι φοιτητές, η νεολαία έχουμε μόνο μια επιλογή: Να μη μείνουμε σιωπηλοί! Να μην αφήσουμε τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά μας για "όταν περάσει η μπόρα"! Ήδη, ο αγώνας των εστιακών φοιτητών για τη συνέχιση της λειτουργίας των Εστιών, το γεγονός ότι τα ακαδημαϊκά μας συγγράμματα θα αποσταλούν σε όλους δωρεάν είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούμε! Δεν σκύβουμε το κεφάλι, ξέρουμε ότι στο σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας!

Κανένας μόνος, καμία μόνη, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας και των εστιακών συναδέλφων μας! Μένουμε δυνατοί και διεκδικούμε:

1) Να στελεχωθούν πλήρως τα νοσοκομεία, οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να ανοίξουν όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό νοσηλευτών, ιατρών και όλων των ειδικοτήτων. Να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

2) Να δοθεί τώρα κονδύλι χρηματοδότησης για τα ιδρύματα προκειμένου να εξασφαλιστούν μέτρα πρόληψης και υγιεινής, αλλά και οι αναγκαίες υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό, επιστημονικά καταρτισμένο, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά με το άνοιγμα των σχολών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις εργαστηρίων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα, τη φύλαξη των Ιδρυμάτων και των εστιών.

3) Μέχρι να ολοκληρωθεί η ταχυδρομική αποστολή των συγγραμμάτων, η ύλη κάθε ηλεκτρονικού μαθήματος να αναρτάται στο e- learning. Ηλεκτρονικά να καταχωρούνται και να βαθμολογούνται εργασίες, πρόοδοι κλπ. Άμεση λήψη ενισχυτικών μέτρων όπως μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις, που θα αποθηκεύονται στις αντίστοιχες πλατφόρμες του e-learning για όλα τα μαθήματα. Να υπάρχει η δυνατότητα μέσω του αυτού να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το κάθε μάθημα.

4) Ιδιαίτερα για τα εργαστηριακά μαθήματα που δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανακοίνωση μέτρων από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και το Τμήμα ώστε με τις κατάλληλες προσαρμογές να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο και θα εξεταστούμε σε πράγματα που έχουμε διδαχθεί, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη μόρφωσή μας.

5) Το υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει σε όλους τους φοιτητές τη δωρεάν πρόσβαση σε γρήγορο internet προκειμένου να είναι εφικτή η παρακολούθηση των μαθημάτων.

6) Διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές. Να ανασταλεί η πληρωμή διδάκτρων και τελών για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

7) Έκτακτο επίδομα στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από τον τόπο κατοικίας τους για το διάστημα που τα Ιδρύματα δεν λειτουργούν. Δωρεάν εισιτήρια για λεωφορεία, τρένα και πλοία ώστε να διευκολυνθούν όσοι φοιτητές το επιθυμούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

8) Εξασφάλιση έκτακτων αδειών ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών ή για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικείοι τους.

9) Κυβέρνηση, υπουργείο και διοικήσεις Τμημάτων - Ιδρυμάτων να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, καθαριότητας, υγιεινής για τους χώρους. Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις.

10) Δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19.

11) Αυξημένα μέτρα υγιεινής και πρόληψης στην ΠΦΛ με μονιμοποίηση του προσωπικού τους και πρόσληψη νέου για να μην επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Συνέχιση της σταθερής της λειτουργίας με το φαγητό να διανέμεται συσκευασμένο.

Μένουμε σε επαφή, μοιραζόμαστε κάθε άγχος και ανησυχία με τους συναδέλφους μας στο e-mail: denswpainoume@gmail.com.

Φοιτητές ΑΠΘ, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ.


Title: Re: Συλλογή υπογραφών για ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!
Post by: Katarameno on April 02, 2020, 13:52:25 pm
 ::)
+1