THMMY.gr

Πίνακας Ανακοινώσεων => Σχετικά με τον COVID-19 => Topic started by: ChrisKaloy-Kakou on April 01, 2020, 16:24:07 pmTitle: Παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας για Μηχανικούς-Τεχνικούς.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on April 01, 2020, 16:24:07 pm
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ huehuehue.

Κάνω την αρχή με καταγγελία ΣΜΤ για κάποιες από αυτές και γράφω και λίστα.

Feel free να γράψετε από κάτω εμπειρίες-ακούσματα-παραδείγματα από αλλού.

http://somt.gr/απογείωση-της-εργοδοτικής-ασυδοσίας/ (http://somt.gr/απογείωση-της-εργοδοτικής-ασυδοσίας/)

-Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δώδεκα απολύσεις στο εργοτάξιο του ΣΚΑ τον Μάρτη. Μη τήρηση των μέτρων προστασίας στα εργοτάξια. Για το θέμα κυκλοφορεί ήδη εκτενής ανακοίνωση του σωματείου (εδώ). Στο εργοτάξιο της πρώην «Πεταλούδα» στη Λεωφ. Κηφισού, δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφάλειας και ένας εργαζόμενος αρρώστησε και στην συνέχεια η εργοδοσία έκλεισε το εργοτάξιο.

-Μηχανικοί μελετών και εφαρμογών: Αναστολή σύμβασης για τους μισθωτούς και υπαγωγή τους στα μέτρα (800 ευρώ) Στον αέρα τα μπλοκάκια. Νύξεις της εργοδοσίας για δουλειά εκ περιτροπής το επόμενο διάστημα με μία εβδομάδα δουλειά και μία χωρίς, εναλλάξ, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50%.

-ΑΔΚ: Αιφνιδιαστικό μονομερές κλείσιμο της εταιρείας για δέκα ημέρες. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα (!) και χωρίς άλλες διευκρινήσεις όπως τι θα γίνει με τα χρήματα που αντιστοιχούνε στις ημέρες αυτές. Τελικά από την Παρασκευή 27/3 προχώρησε σε αναστολή Συμβάσεων. Μέχρι σήμερα, όπως και πριν το καλοκαίρι οπότε και έγινε παρέμβαση του σωματείου εκεί, η εργοδοσία καθυστερεί μισθούς κάποιων μηνών.

-ΠΡΙΣΜΑ: Επιπροσθέτως της απόλυσης στη Λέσβο (ανακοίνωση εδώ), γίνονται «μη ανανεώσεις συμβάσεων»- απολύσεις. Την ίδια ώρα η δουλειά προχωρά στο φουλ με υπέρβαση του 8ωρου.

-ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Στην αρχή υπήρξε πολύ σοβαρό θέμα με το συγχρωτισμό των εργαζόμενων. Στην συνέχεια η εταιρεία ανάγκασε τους εργαζόμενους να δουλεύουν τις μισές μέρες της εβδομάδας και να κάνουν χρήση της ετήσιας άδειάς μας. Επίσης απαιτεί να πάρουν και άδειες άνευ αποδοχών σε περίπτωση που τελειώσουν οι κανονικές άδειες. Δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας.

-Τεχνολογίες Αιχμής: Απόλυση τριών εργαζόμενων στην Ιεράπετρα Κρήτης με email.

-Εργοστάσιο BiC: Σύμφωνα με καταγγελίες ο χώρος της παραγωγής στο εργοστάσιο στην Άνοιξη έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα που απειλεί σοβαρά την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

-Γεωαπεικόνιση Α.Ε.Γ.Μ.Ε. : Η εργοδοσία επικαλούμενη τεχνικά ζητήματα του δικτύου απέφευγε την αποσυμφόρηση των γραφείων, με τον κύριο όγκο των συναδέλφων να προσέρχεται κανονικά μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Τελικά η μερική τηλε-εργασία μετατράπηκε στις 27/03 σε αναστολή συμβάσεων.

-ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί & Μελετητές ΑΕ : Η εργοδοσία προχώρησε σε αναστολή συμβάσεων εργασίας των μισθωτών αιφνιδιαστικά με ένα τηλεφώνημα. Στην συνέχεια ανακοίνωσε στους εργαζόμενους με μπλοκάκι ότι θα πληρωθούν το 80% του μισθού τους το Μάρτη και ότι από δω και στο εξής θα δουλεύουν και θα πληρώνονται κατά 50%.

-ΝΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ – Kraft Paints: Λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας κ αναστολές συμβάσεων σε περισσότερους από το 50% των εργαζομένων από 1/4 έως τις 15/5. Η εταιρεία εντάχθηκε στα ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται (ΚΑΔ 2030 Παραγωγή χρωμάτων, βερνικιών και παρόμοιων επιχρισμάτων, μελανιών τυπογραφίας και μαστιχών) έπειτα από σχετική επιστολή – αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών & Μελανιών, πρόεδρος του ΔΣ της οποίας είναι ο ιδιοκτήτης της Ντρούκφαρμπεν. Οι αναστολές των συμβάσεων ανακοινώθηκαν στις 31/03 1 ώρα πριν τη λήξη της βάρδιας της παραγωγής.


Title: Re: Παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας για Μηχανικούς-Τεχνικούς.
Post by: Katarameno on April 02, 2020, 00:13:12 am
Γιατί στο Μασούτη σήμερα που δεν είχαν ούτε καν μάσκες ούτε καν γάντια οι υπάλληλοι ?
Τους είπα μια "μικρή" πρόταση 2 λεπτών και η προϊσταμένη όπως και οι ταμίες έμειναν παγωτό.
Περιείχε το "στη θέση σας δε θα δούλευα ούτε για 300 € την μέρα " και το "Αν ο Μασούτης νοιαζόταν για εσάς θα είχε πει μια ατάκα στην κυβέρνηση :" Ή μου δίνετε καλές μάσκες και στολές για τους υπαλλήλους μου ή κλείνω όλα τα σούπερ μάρκετ μου" όπως και το ότι στην Κίνα έβαζαν ζελατίνα - μουσαμά που κρεμόταν ανάμεσα στους ταμίες και στους πελάτες των σούπερ μάρκετ. Κάγκελο οι υπάλληλοι εκτός ενός πιτσιρικά που γελούσε ειρωνικά ως κρετίνος αφού δεν καταλάβαινε τι σημαίνουν αυτά που τους έλεγα. Όλοι χωρίς μάσκα ? μόνο η μία ταμίας κάτι γάντια που έπιαναν όλα τα προϊόντα όλων των πελατών της ημέρας ? Αλλά στην ΕΡΤ κάτι δημοσιογράφοι έχουν σκυλιάσει να λένε κάθε 2 λεπτά ούτε φταίει ο "απείθαρχος" κόσμος που πήγε βόλτα στην παραλία για την διάδοση του ιού, και φυσικά σύμφωνα με την ΥΕΝΕΔ η κυβέρνηση , η χούντα του Μητσοτάκη δεν έχει καμία μα καμία ευθύνη. Ότι παπαγαλίζουν όλο και λιγότεροι στο ίντερνετ.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας για Μηχανικούς-Τεχνικούς.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on April 14, 2020, 12:48:47 pm
Για τη στάση εργασίας στην BEAT πριν μερικές μέρες.

http://somt.gr/αλληλεγγύη-στους-εργαζόμενους-στην-ε/ (http://somt.gr/αλληλεγγύη-στους-εργαζόμενους-στην-ε/)

Στάση εργασίας στο εργοτάξιο του Παπαστράτου

http://somt.gr/στάση-εργασίας-στο-στο-εργοτάξιο-του-π/ (http://somt.gr/στάση-εργασίας-στο-στο-εργοτάξιο-του-π/)

Επίσης σμρ έγινε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας αλλά και πανελλαδικά για το εργατικό, συμμετείχε και το ΣΜΤ

http://somt.gr/διαμαρτυρία-στο-υπ-εργασίας-τρίτη-14-απ/ (http://somt.gr/διαμαρτυρία-στο-υπ-εργασίας-τρίτη-14-απ/)

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ VOUCHER ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

http://somt.gr/η-κοροϊδία-του-voucher-των-600-ευρώ-και-οι-πραγμα/ (http://somt.gr/η-κοροϊδία-του-voucher-των-600-ευρώ-και-οι-πραγμα/)

edit: σύμπτυξη post


Title: Re: Παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας για Μηχανικούς-Τεχνικούς.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on April 15, 2020, 20:43:32 pm
Οι εργαζόμενοι στην BEAT μιλούν για τις διεκδικήσεις τους.

http://pandiera.gr/οι-εργαζόμενοι-στην-beat-μιλούν-για-τις-δι/ (http://pandiera.gr/οι-εργαζόμενοι-στην-beat-μιλούν-για-τις-δι/)