THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Σύλλογος φοιτητών => Topic started by: ChrisKaloy-Kakou on September 07, 2019, 02:26:18 am



Title: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: ChrisKaloy-Kakou on September 07, 2019, 02:26:18 am
https://arage-e-a-a-k.blogspot.com/2019/09/6919.html

Από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει ξεκινήσει ένα ακόμα ατελείωτο μπαράζ αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων πάνω στα αποκαϊδια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο για «αντιδράσεις» και της ΕΕ για νέα ύφεση και είσοδο σε νέο κραχ. Παράλληλα, ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις φωτιές στον Αμαζόνιο, την Αφρική και αλλού, ενώ ακόμα και στην Ελλάδα η «πράσινη ανάπτυξη» καίει δάση για να χτίσει ανεμογεννήτριες. Τα προβλήματα του καπιταλισμού βγαίνουν όλο και περισσότερο στο προσκήνιο και το δίλλημα είναι: θα το φορτωθεί το 99% ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση;

Εμείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πάει άλλο να δουλεύουμε σε εργοδότες που δεν έχουν καν υποχρέωση να μας ασφαλίζουν, καμιά φορά ούτε και να μας πληρώνουν. Δε δεχόμαστε να μας απολύουν χωρίς να είναι καν υποχρεωμένοι να μας πουν το γιατί. Δε θέλουμε να ζήσουμε στην εργασιακή περιπλάνηση των συνεχών εξετάσεων για πανάκριβες πιστοποιήσεις, της ανεργίας-επισφάλειας. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η εξαγγελία Βρούτση περί φακελώματος των συνδικαλιστών. ;Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να κάνουμε χίλιες θυσίες ώστε να συμφέρει κάποιον επενδυτή να έρθει στη χώρα και να μας «επιτρέψει» να δουλέψουμε. Τι έχει ο επενδυτής που δεν έχουμε εμείς; Μυαλό, πόρους ή τεχνογνωσία; Δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχουν άνεργοι σε μια χώρα που υποτίθεται πως χρειάζεται παραγωγικότητα. Ποιος μας απαγορεύει να δουλέψουμε;

Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο με άσυλο αγώνα και ελευθερίας. Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει η ΝΔ περί «αστυνομίας που θα προστατεύει τις υποδομές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου». Ποια κτήρια θέλει να προστατεύσει η ΝΔ; Εκείνα με τα εργαστήρια που ρημάζουν και τους σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια μας; Αφού όλοι ξέρουν ότι πλέον οι περισσότερες καλές υποδομές έχουν δοθεί για εκμετάλλευση σε εταιρίες, καμία φορά και για την πολεμική έρευνα. Αφού θέλει να προστατέψει τα κτήρια η ΝΔ, γιατί δεν αυξάνει την κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία; Έχουν μείνει πολλά πράγματα πλέον στο πανεπιστήμιο για να φυλαχτούν; Ποιους φοιτητές θέλει να προστατέψει τελικά η ΝΔ; Εκείνους που δουλεύουν από το πρώτο έτος και οι οποίοι βγαίνουν στον εργασιακό μεσαίωνα; Ή εκείνους που πετιούνται εκτός εστιών, που δεν έχουν κάρτα σίτισης; Τους φοιτητές που η ίδια, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει στο καναβάτσο διαλύοντας τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα, θέλοντας να τα εξισώσουν με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων; Αν θέλει η ΝΔ να προστατεύσει τους φοιτητές, ας σταματήσει να διαλύει τη φοιτητική μέριμνα, ας αυξήσει τα φοιτητικά επιδόματα για να μη χρειάζεται να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας, ας κόψει κάθε κουβέντα για ιδιωτικά πανεπιστήμια, σπάσιμο των γνωστικών αντικειμένων, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, πανάκριβα σεμινάρια και δια βίου κατάρτιση!

Λένε πως «καταργούν το Άσυλο» (είναι κατηργημένο νομικά από το 2011) γιατί υπάρχει ανομία στα πανεπιστήμια. Φυσικά και υπάρχει! Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε όμως στον πρωθυπουργό που έσφιγγε το χέρι του με τον πρεζέμπορο Μαρινάκη σε σχέση με την πάταξη του ναρκεμπορίου. Ούτε φυσικά και στην αστυνομία που εδώ και χρόνια μπαίνει κανονικά στο ΑΠΘ αλλά οι ναρκέμποροι είναι στη θέση τους, όπως φυσικά και απέναντι, στη Ροτόντα. Οι μόνες αποτελεσματικές επιχειρήσεις της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, ήταν ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους που αγωνίζονταν. Η μόνη αποτελεσματική επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια ήταν απέναντι στο κίνημα που είχε διώξει, έστω και λίγο, τους ναρκέμπορους. Τίποτα δε λένε όμως για τους υπόλοιπους εγκληματίες στο πανεπιστήμιο και λογικό, γιατί είναι μέλη ή ρουσφέτια των κομμάτων τους! Εγκληματίες όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που θα ξαναδιδάξει στη Νομική, ο Άνθιμος, πλέον επίτιμος διδάκτορας, οι εργολάβοι της λέσχης που μαζί με την προηγούμενη πρυτανεία δεν έδειχναν τον οικονομικό απολογισμό στους φοιτητές, οι καθηγητές που κάνουν έρευνα για το ΝΑΤΟ ή τον Ελληνικό στρατό, ο καθηγητής που βίαζε φοιτήτριές του στο ΤΕΙ Σερρών υπό την απειλή ότι θα τις κόψει στο μάθημα. Γι αυτούς τίποτα δε λέει κανένα από τα αστικά κόμματα. Μήπως αυτούς έρχεται να προστατεύσει η αστυνομία; Σε όλη αυτήν την κατάσταση, η Πρυτανεία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε lock out, δηλαδή θα κλείσει το χώρο του πανεπιστημίου για εμάς του φοιτητές. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό, πόσο μάλλον όταν ανακοινώνεται και δύο μέρες πριν την Παρασκευή, όπου πολλοί φοιτητές δίνανε μαθήματα και τώρα μας αλλάζουν το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους φοιτητές που δουλεύουν ή που μένουν σε άλλη πόλη και έρχονται μόνο για εξέταση, αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δε θα αφήσουμε την πρυτανεία να πατάει στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και να προσπαθεί να πετάει εκτός ΑΠΘ τους ίδιους τους φοιτητές της.


Εμείς παλεύουμε για ένα εντελώς διαφορετικό πανεπιστήμιο, στο οποίο θα μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι-ες με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από το πόσα λεφτά έχουμε, από πού ξεκινήσαμε και το πόσο καλοί είμαστε στις σάπιες, αντιπαραγωγικές εξετάσεις που δια βίου μας υποβάλει το σύστημα. Ένα πανεπιστήμιο που θα παρέχει σύγχρονη, ολόπλευρη επιστημονική γνώση σε μία σχολή και ένα πτυχίο για κάθε αντικείμενο, κόντρα στον κατακερματισμό των αντικειμένων αλλά και της θεωρίας με την πράξη. Για ακαδημαϊκή έρευνα που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας, όχι την «καπιταλιστική γυμναστική» των πόλεων-φαντασμάτων στην Κίνα, την ανάγκη των ισχυρών για πολέμους και έλεγχο των φυσικών πόρων, την ανάγκη της κάθε Eldorado για χρυσό σε βάρος του περιβάλλοντος. Για δουλειά για όλους μας, με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Να καταργηθεί η ανεργία γιατί είναι παράλογο να περιμένουμε τους επενδυτές να μας δώσουν άδεια να δουλέψουμε ενώ έχουμε τους πόρους, τα μυαλά, τα χέρια, τις ιδέες και την τεχνογνωσία. Αξιοπρεπείς μισθούς, γιατί κανείς δεν αξίζει να παίρνει 3 ευρώ την ώρα όταν κηφήνες που πουλάνε και αγοράζουν μετοχές, συσσωρεύουν χρήμα που δεν κινείται. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να κατέβουμε στην αντικυβερνητική πορεία της φετινής ΔΕΘ, το Σάββατο στην Καμάρα στις 18:00. Κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους που θα βρίσκονται στην Καμάρα, διεκδικώντας όλοι μαζί το δικαίωμά μας σε μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες, ενάντια στην κυβέρνηση που θέλει να πατήσει στα αποκαϊδια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να ρημάξει κάθε λαϊκή κατάκτηση που έχει απομείνει.

Αλλά τα προβλήματα και στην ίδια μας τη σχολή, παραμένουν να αυξάνουν τη δυσκολία του να σπουδάζει κανείς σήμερα. Η ίδια η υποχρηματοδότηση έχει χτυπήσει κόκκινο, με πολλά μαθήματα ακόμα να είναι στον αέρα, ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών 2019-2020. Για άλλη μια φορά στον τομέα Ηλεκτρονικής στο 9ο εξάμηνο έχουν δηλωθεί από το τμήμα ότι θα γίνουν κάποια παραπάνω μαθήματα φέτος, στα οποία όμως δεν υπάρχει υπεύθυνος καθηγητής! Από την άλλη, παραμένουν κάποια διαχρονικά προβλήματα στο τμήμα μας, που δυσκολεύουν τις σπουδές μας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πολλών μαθημάτων που κυρίως είναι υπεύθυνος ο κ. Δημάκης, όπου τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα από την εξεταστική του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν ξέρουμε αν έχουμε περάσει τα εν λόγω μαθήματα, με συμπέρασμα να μη γνωρίζουμε λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις των μαθημάτων αυτών αν πρέπει να τα ξαναδώσουμε ή όχι. Απαιτούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων να μην ξανακαθυστερήσουν τόσο και να ανακοινώνονται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε και εμείς ως φοιτητές να μπορούμε να κάνουμε τον απαραίτητο προγραμματισμό για τις εξετάσεις μας.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι φασίστες συνεχίζουν να επιτίθονται σε μετανάστες/τριες, lgbtq+ άτομα, συνδικαλιστές/τριες και αντιφασίστες/τριες, συνεχίζουν να κάνουν τις πλάτες στο κεφάλαιο και στους επιχειρηματίες, συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριό τους στην κοινωνία. Εμείς παλεύουμε ενάντια στην εξαθλίωση και το φασισμό που γεννά ο σύγχρονος καπιταλισμός, θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους! Οργανωνόμαστε και τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει. Παλεύουμε για τις πόλεις που θα μας χωράνε όλες και όλους, ανεξαρτήτως χρώματος|φύλου|φυλής!

Παλεύουμε για:

-Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ και κάθε αστικής κυβέρνησης.
-Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους-ες χωρίς ταξικούς, εξεταστικούς, φυλετικούς, κοινωνικούς φραγμούς.
-Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, κανένας κατακερματισμός των αντικειμένων. Μία σχολή ανά γνωστικό αντικείμενο.
-Ποιοτικές, κοινωνικά χρήσιμες σπουδές. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ΤΩΡΑ για την παιδεία. Θέλουμε εργαστήρια, υποδομές, να μην πληρώνουμε για να σπουδάζουμε.
-Αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Μείωση του χρόνου εργασίας και αύξηση των αποδοχών για να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να κερδίσουμε πλούτο από το κεφάλαιο.
-Έρευνα και γνώση για να λυθούν τα προβλήματα του ανθρώπου και της κοινωνίας, έξω ο στρατός, το ΝΑΤΟ και οι εταιρίες από τις σχολές. Καμία έρευνα για εταιρίες που βλάπτουν το περιβάλλον.
-Έξω από το ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς. Έξω από την ΕΕ της ανεργίας, της καταστολής και του πολέμου.

Προχωράμε σε:

*Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση της απόφασης του συλλόγου, η οποία θα συνεδριάσει αμέσως μετά τη συνέλευση.
*Κινητοποίηση στον πρόεδρο των Ηλεκτρολόγων για ζητήματα σχολής σε μέρα και ώρα που θα οριστεί από τη συντονιστική επιτροπή.
*Συντονισμός με κάθε σύλλογο που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση.
*Συμμετοχή στην αντικυβερνητική πορεία της ΔΕΘ, Σάββατο 7/9 στις 18:00 στην Καμάρα.
*Συμμετοχή στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα την επόμενη μέρα στην ΕΔΟΘ.
*Διοργάνωση κινητοποίησης εντός των πανεπιστημίων υπέρ του ασύλου σε ώρα και μέρος που θα καθοριστεί από τη συντονιστική επιτροπή του Σ.Φ. Ηλ/Μηχ.
*Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία στις 18/9, τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
*Συμμετοχή στην πορεία στις 21/9, μέρα δολοφονίας του/ης Ζακ Κωστόπουλου/Zackie.


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: ChrisKaloy-Kakou on September 07, 2019, 02:27:09 am
Θα ανέβει και η φωτογραφία του πλαισίου.


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: ChrisKaloy-Kakou on September 07, 2019, 02:28:30 am
Επίσης οι κινητοποίηση στον πρόεδρο των ηλεκτρολόγων για τα ζητήματα σχολής θα γίνει Δευτέρα 3 η ώρα. Μπήκε τέτοια ώρα ώστε να μπορεί να στηριχθεί από τα μικρότερα έτη που έχουν αυτή τη στιγμή τα περισσότερα θέματα που θα τεθούν.


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: Katarameno on September 07, 2019, 05:04:25 am
Αυτό το "είναι καταργημένο νομικά από το 2011" το λέτε πολύ συχνά τελευταία. Και απορώ: Δεν καταλαβαίνετε τι γράφει ένας νόμος?
Δε θέλετε να καταλάβετε? Δε θέλετε να αναγνωρίσετε οτι από τις 04/08/2017 δηλαδή τη δημοσίευση του Νόμου 4485/2017 στο Φύλλο 114 στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" ίσχυε νομικά το Άσυλο που αναφέρει ο Νόμος αυτός? Πως λέτε και ξαναλέτε οτι από το 2011 είναι κατηργημένο νομικά? Δεν θέλετε να παραδεχτείτε οτι μόλις πριν λίγο καιρό το ξανακατάργησε η κυβέρνηση της ΝΔ με το Άρθρο 64 του Νόμου 4623/2019?

Λένε πως «καταργούν το Άσυλο» (είναι κατηργημένο νομικά από το 2011) γιατί υπάρχει ανομία στα πανεπιστήμια.

Πόσες φορές πρέπει να ξαναποστάρω το ίδιο κομμάτι του ίδιου Νόμου 4485/2017 ?

Άρθρο 3
Ακαδημαϊκές ελευθερίες

1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και στη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των δημοκρατικών αξιών, των ακαδημαϊκών ελευθεριών στην έρευνα και στη διδασκαλία, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την προστασία του δικαιώματος στη γνώση και τη μάθηση έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

2. Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των Α.Ε.Ι. επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργη-μάτων, καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποια-δήποτε άλλη περίπτωση. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

https://www.kodiko.gr/nomologia/download_fek?f=fek/2017/a/fek_a_114_2017.pdf&t=0e81b697b3fa709eda2cbc9f8d9d11bb

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Δε βλέπετε την διαφορά στον παραπάνω Νόμο όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Άρθρο 64 του Νόμου 4623/2019 και ισχύει από 9/8/2019?

Άρθρο 64 Νόμος 4623/2019

Το άρθρο 3 του ν. 4485/2017 αντικαθίσταται ως εξής:


«Άρθρο 3 Ακαδημαϊκές ελευθερίες Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.

2. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.

3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι δημόσιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.».


■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■

Ένα αρκετά ενημερωτικό άρθρο για την ιστορία του Ασύλου.

15.07.2019, 15:10
180 χρόνια κρατά η συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο
Τάσος Κωστόπουλος

...
Διεκδίκηση και κατοχύρωση
Τις επόμενες δώδεκα δεκαετίες, ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου αναγνωρίζεται τυπικά ακόμη και σε συνθήκες κάθε άλλο παρά φιλελεύθερες.

Οπως επισήμανε μεταπολιτευτικά ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, «το μόνο που αμφισβητήθηκε και πριν από τη δικτατορία και ύστερα απ’ αυτήν είναι αν το προαύλιο του Πανεπιστημίου αποτελεί επέκταση του ασύλου ή όχι» («Νομικός Διάλογος», τχ.2, 10.1979).

Ακραίο παράδειγμα, όσα συνέβησαν επί χούντας, όταν αυτή βρέθηκε αντιμέτωπη με το μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα.

Η εισβολή της αστυνομίας στο ΕΜΠ (14.2.1973) προκάλεσε παραίτηση της Συγκλήτου του ιδρύματος, ακριβώς λόγω καταπάτησης του ασύλου.

Για τον ίδιο λόγο, το ίδιο όργανο θα αρνηθεί στις 15.11.1973 να δώσει άδεια εκκένωσης του Πολυτεχνείου· μετά την επέμβαση των τανκς και την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, η εκ μέρους του αναδρομική έγκριση των κατασταλτικών μέτρων θα στηριχθεί στο επιχείρημα πως «η μεγάλη πλειονότης των συγκεντρωθέντων εντός του Ιδρύματος απετελείτο από πρόσωπα διαφόρων κατηγοριών ξένων προς το Πολυτεχνείον», στα οποία αποδόθηκαν τόσο «η κατίσχυσις των πολιτικών συνθημάτων έναντι των σπουδαστικών» όσο και οι ζημιές που πρόβαλε η χουντική προπαγάνδα (βλ. «Εφ.Συν.» 17/11/2018).

Παρόμοιο σκεπτικό είχε προβάλει και η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, όταν έδωσε το πράσινο φως για βίαιη εκκένωση της κατειλημμένης Νομικής (20.3.1973): στόχο της άρσης του ασύλου, υποστήριξε, αποτέλεσε μια «ομάδα φοιτητών, ελαχίστη εν σχέσει προς τον όγκον του φοιτητικού κόσμου», η οποία «διά της στάσεώς της, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου και ελευθερίας, προσπαθεί να εμποδίσει την άσκησιν του αναφαιρέτου δικαιώματος των φοιτητών, όπως μορφωθούν». Λες και ακούμε προεκλογικό σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, η ύπαρξη και η έκταση του ασύλου αμφισβητήθηκαν πάλι από τον σκληρό πυρήνα του κράτους των εθνικοφρόνων, που αντιστεκόταν πεισματικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας ζωής.

Τον Μάιο του 1977, ο χουντικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευστάθιος Μπλέτσας, γνωμοδότησε έτσι ότι πανεπιστημιακό άσυλο δεν υφίσταται και πως η αστυνομία έχει δικαίωμα και καθήκον να μπαίνει όποτε θέλει στα ΑΕΙ, να παρίσταται στις φοιτητικές συνελεύσεις «εάν αυταί παρεξέκλιναν του σκοπού τους και μετατράπηκαν σε πολιτικές συναθροίσεις», καθώς και «να ανακαλύπτει και να προσαγάγει σε δίκη τους φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς» των «εγκλημάτων» της αφισοκόλλησης, της ανάρτησης πανό και της αναγραφής συνθημάτων στους τοίχους.

Οι θυελλώδεις αντιδράσεις υποχρέωσαν την κυβέρνηση ν’ αναδιπλωθεί, όχι όμως και να εγκαταλείψει τις προσπάθειες περιστολής της αριστερόστροφης ενδοπανεπιστημιακής «ανομίας».

Για τα χαρακτηριστικά αυτής της τελευταίας, αρκετά εύγλωττο είναι ένα μικροεπεισόδιο της εποχής έξω από τη Φιλοσοφική του ΑΠΘ: «όταν ενωμοτάρχης επιχείρησε να συλλάβη φοιτητή που διένειμε έντυπο του Κ.Κ.Ε.», διαβάζουμε στο «Βήμα» (11.11.1977), «ο φοιτητής προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη συγκρατήθηκε από το κιγκλίδωμα της πόρτας της αυλής της σχολής, ενώ συμφοιτητές του απομάκρυναν τον ενωμοτάρχη διεκδικώντας το δικαίωμα του πανεπιστημιακού ασύλου».

Από τον «Ριζοσπάστη» της ίδιας μέρας πληροφορούμαστε ότι πέντε μέλη της ΚΝΕ είχαν καταδικαστεί από δικαστήρια της συμπρωτεύουσας για διανομή... προεκλογικού υλικού χωρίς ειδική αστυνομική άδεια!

Ο υπουργός Παιδείας Γ. Ράλλης είχε πάλι απαγορεύσει κάθε προεκλογική εκδήλωση (της Αριστεράς) σε πανεπιστημιακούς χώρους· από τον νεοδημοκρατικό Τύπο, σαν ύψιστο δείγμα αντιεκπαιδευτικής «ασέβειας» –για το οποίο έπρεπε «να δοθούν εξηγήσεις»– προβλήθηκε μια ομιλία της Μαρίας Δαμανάκη εντός του Πολυτεχνείου («Βραδυνή», 9/11/1977)...

Στο θεσμικό επίπεδο, η κυβέρνηση Καραμανλή απέρριψε το 1975 πρόταση της αντιπολίτευσης για ρητή αναγνώριση του ασύλου από το νέο Σύνταγμα.

Ο βραχύβιος Ν. 815/1978 (που δεν εφαρμόστηκε, χάρη στη φοιτητική εξέγερση του 1979) το αγνόησε, η δε Επιτροπή Πρυτάνεων που συστήθηκε το 1980 για την αναμόρφωση των ΑΕΙ το παρέκαμψε, ισχυριζόμενη πως αποτελούσε «πολιτικό» και όχι εκπαιδευτικό ζήτημα. Τελικά, το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε νομοθετικά μόλις το 1982, από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Από τον Αντρέα στον Αδωνι

Η νομοθετική κατοχύρωση δεν απέτρεψε βέβαια ουκ ολίγες καταπατήσεις του ασύλου στην πράξη από αστυνομικά όργανα με διάφορες ευκαιρίες, όχι πάντα βίαιες.

Σύμφωνα με αναλυτικό πίνακα που δημοσιεύσαμε παλιότερα στον «Ιό», μεταξύ 1983 και 2006 σημειώθηκαν τουλάχιστον 13 εισβολές αστυνομικών ή στρατονόμων σε πανεπιστημιακούς χώρους, οι 9 δίχως άδεια των αρμόδιων πανεπιστημιακών οργάνων («Ελευθεροτυπία», 26.11.2006).

Πολύ περισσότερες υπήρξαν, φυσικά, οι περιπτώσεις στις οποίες τα μεν αρμόδια όργανα αρνήθηκαν ή απέφυγαν σχετική εξουσιοδότηση, η δε ΕΛ.ΑΣ. έκρινε προτιμότερο ν’ αφήσει τα πράγματα να εκτονωθούν.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που καθόρισε τη στάση τόσο των μεν όσο και των δε ήταν ένας συνδυασμός τεχνικών και πολιτικών παραμέτρων. Σε ποιο βαθμό, δηλαδή, η εκάστοτε πολιτικοϊδεολογική συγκυρία επέτρεπε (ή και επέβαλλε) μια αστυνομική επέμβαση, λαμβάνοντας υπόψη το πιθανολογούμενο κάθε φορά κόστος σε ανθρώπινα θύματα ή/και ανεπιθύμητες σκηνές.

Στη γιορτή του Πολυτεχνείου το 1995, η άρση του ασύλου από τη Σύγκλητο του ΕΜΠ και η σύλληψη 483 αντιεξουσιαστών που βρέθηκαν εκεί τα ξημερώματα της επομένης δεν επιβλήθηκε μόνο από τις κραυγές των ιδιωτικών καναλιών, οι πολύωρες ζωντανές συνδέσεις των οποίων είχαν αναγάγει το κάψιμο μιας σημαίας σε μείζονα προσβολή της δημόσιας τάξης.

Διευκολύνθηκε επίσης σημαντικά από την ταυτόχρονη αιματηρή εξέγερση των βαρυποινιτών του Κορυδαλλού, μέσω της οποίας η κοινή γνώμη είχε ήδη εθιστεί στην ιδέα μιας δυναμικής καταστολής, ακόμη και ενδεχόμενων θανάτων.

Παρόλο που τα κανάλια κράτησαν εξίσου αιμοβόρα στάση κατά την πολύμηνη εξέγερση της πανεπιστημιακής κοινότητας το 2006-2007 ενάντια στο «σχέδιο Γιαννάκου», η κυβέρνηση Καραμανλή απέφυγε να στείλει τα ΜΑΤ στις κατειλημμένες σχολές του αθηναϊκού κέντρου, ακόμη κι όταν αυτές μετατρέπονταν σε ορμητήρια συγκρούσεων.


Οπως εξηγούσαμε τότε με εκτενές φωτορεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία» (3.3.2007), η απροθυμία αυτή οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι, πίσω από την τηλεοπτική βιτρίνα της σύγκρουσης μερικών δεκάδων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, τα κατειλημμένα ΑΕΙ λειτουργούσαν επίσης τις ίδιες ώρες ως καταφύγιο (και χώρος συνεδρίασης) χιλιάδων άλλων νέων − το μακέλεμα και η ομαδική δίωξη των οποίων θα μετατρεπόταν ταχύτατα σε πολιτικό μπούμερανγκ για τους εντολείς τους.

Οι εξελίξεις των επόμενων χρόνων επιβεβαίωσαν πλήρως αυτή την εκτίμηση. Μπορεί ο Ν. 3549 της Μαριέτας Γιαννάκου που ψηφίστηκε στις 8.3.2007 εν μέσω οδομαχιών να κατάργησε τις πολύπλοκες διαδικασίες του 1982, μεταφέροντας την αρμοδιότητα άρσης του ασύλου στο ολιγομελές Πρυτανικό Συμβούλιο, και να οριοθέτησε τον θεσμό ώστε να καλύπτει μόνο εκπαιδευτικές λειτουργίες, τα Δεκεμβριανά του 2008 απέδειξαν όμως με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο τα πρακτικά όρια αυτής της θεσμικής τομής.

«Οι πανεπιστημιακές αρχές δεν κάλεσαν την αστυνομία, επειδή φοβούνταν πως η βία μπορούσε να κλιμακωθεί», ενημέρωσε κατόπιν εμπιστευτικά την αμερικανική πρεσβεία ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Χρήστος Κίττας, διευκρινίζοντας πως, όταν ο ίδιος βολιδοσκόπησε τις φοιτητικές παρατάξεις γι’ αυτό το ενδεχόμενο, οι πάντες πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τον απείλησαν πως, «έτσι κι έκανε αυτό το βήμα, θα συνενώνονταν με τους αναρχικούς» (WikiLeaks, έκθεση αρ. 997 της 9/6/2009).

Ακολούθησε το 2011 ο Ν. 4009 της Αννας Διαμαντοπούλου, με την ευγενή στήριξη του Αδώνιδος Γεωργιάδη, βουλευτή τότε του ακροδεξιού ΛΑΟΣ.

Η υπερψήφισή του (και) από τη Ν.Δ. έγινε με όρο την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε για τη μετέπειτα συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο.


Στην πράξη, το νέο πλαίσιο εφαρμόστηκε κυρίως από την κυβέρνηση Σαμαρά, με τα ΜΑΤ να μπαινοβγαίνουν στα ΑΕΙ για ψύλλου πήδημα αλλά και μεμονωμένους νταήδες της ΕΛ.ΑΣ. να προκαλούν αυτόβουλα διάφορα επεισόδια με φοιτητές. Η σχετική ειδησεογραφία της τριετίας, όπως αποτυπώθηκε σε εφημερίδες και πόρταλ, είναι κάτι παραπάνω από εύγλωττη.

Η τραγωδία ως φάρσα;

Το πανεπιστημιακό άσυλο επανήλθε σε ισχύ επί ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας του πανεπιστημιακού Κώστα Γαβρόγλου (Ν. 4485/2017).

Η σχετική διάταξη επαναφέρει την αρμοδιότητα του πρυτανικού συμβουλίου, διακηρύσσει πως ο θεσμός προστατεύει –πλην των ακαδημαϊκών λειτουργιών– «την κατοχύρωση των δημοκρατικών αξιών», επιτρέπει δε ρητά αυτεπάγγελτες επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. «σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής» − καμιά απολύτως σχέση, δηλαδή, με τη διάχυτη παραφιλολογία περί «ασυλίας εμπόρων ναρκωτικών» κ.λ.π.


Η πρόσφατη ανάδειξη του ασύλου σε επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας του Κυριάκου Μητσοτάκη φαντάζει έτσι τουλάχιστον περίεργη: στην τετραετία που μεσολάβησε ούτε άξιο λόγου φοιτητικό κίνημα είχαμε, ούτε εντυπωσιακές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών με ορμητήριο κάποιον πανεπιστημιακό χώρο.

Τα εθιμικά δε μικροεπεισόδια στα περίχωρα του ΕΜΠ, συστατικό στοιχείο του σύγχρονου τουριστικού φολκόρ των Εξαρχείων, δύσκολα θα μπορούσαν ν’ αξιωθούν παρόμοια υπερπροβολή.

Να υποθέσουμε πως η όλη φασαρία έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους; Μήπως, πάλι, την προκάλεσαν κάποια αθεράπευτα ψυχικά τραύματα της οικογένειας Μητσοτάκη από τη νικηφόρα πανεκπαιδευτική εξέγερση του 1990-1991;

Το πιθανότερο είναι, πάντως, να πρόκειτα[/b]

[b]https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/203756_180-hronia-krata-i-syzitisi-gia-panepistimiako-asylo[/b]



Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: Argirios on September 07, 2019, 09:33:24 am
Για το θέμα με την αργοπορία του κ. Δημάκη τι θα ειπωθεί στον πρόεδρο? Γιατί είναι ένα θέμα αρκετών ετών όχι κάτι καινούργιο και απ'ότι έχω καταλάβει δεν έχουν διάθεση ή δε τους ενδιαφέρει να κάνουν κάτι, το βλέπω να λέει οτι θα το κοιτάξει και στην επόμενη εξεταστική να γίνεται το ίδιο πάλι. Πρέπει να καταλάβουν οτι είναι σημαντικό ζήτημα.
Γιατί και με την Ηλεκτρονική 3 που είχαμε πάει το προηγούμενο εξάμηνο για να γίνει εργαστήριο για τους παλιούς το περασμένο εαρινό μας είχε πει θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και μας έγραψε κανονικά.


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: kokkinos drakos ths zhxal on September 07, 2019, 10:59:08 am
ΣΥΡΙΖΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΑΙ
https://tvxs.gr/news/ellada/dendias-o-nomos-gia-asylo-tha-efarmostei


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: pesto80 on September 07, 2019, 11:26:54 am
Για το θέμα με την αργοπορία του κ. Δημάκη τι θα ειπωθεί στον πρόεδρο? Γιατί είναι ένα θέμα αρκετών ετών όχι κάτι καινούργιο και απ'ότι έχω καταλάβει δεν έχουν διάθεση ή δε τους ενδιαφέρει να κάνουν κάτι, το βλέπω να λέει οτι θα το κοιτάξει και στην επόμενη εξεταστική να γίνεται το ίδιο πάλι. Πρέπει να καταλάβουν οτι είναι σημαντικό ζήτημα.
Γιατί και με την Ηλεκτρονική 3 που είχαμε πάει το προηγούμενο εξάμηνο για να γίνει εργαστήριο για τους παλιούς το περασμένο εαρινό μας είχε πει θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και μας έγραψε κανονικά.

 +1


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: noescape on September 09, 2019, 13:58:16 pm
Η κινητοποίηση στους προέδρους των τμημάτων, αναβάλλεται για αύριο στις 11:00 στον κύριο Παπαγιάννη και στις 12:00 στον κύριο Σεφερλή, με σκοπό να καταθεσουμε τα αιτήματα που αποφασίστηκαν από τη γενική συνέλευση. Τα προβλήματα είναι :
Για τους ΗλΜηχ :
 1) η αλλαγή με το ΝΠΣ και το ΠΠΣ  και το τι θα γίνει με μαθήματα που αλλάζουν και δε διδάσκονται πλέον . ( Να βγει κάποια αντιστοίχηση από το τμήμα και για φέτος).
2) Τι συμβαίνει με το πτυχίο των ΝΠΣ, οι οποίοι σε όλα τα νέα έτη, δεν έχουν υποχρεωτικά μαθήματα στους τομείς της ηλεκτρονικής και της ενέργειας, με αποτέλεσμα το πτυχίο να γίνεται πλήρως ένα κυνήγι απλά ects.
3) Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που οδηγεί αρκετά μαθήματα του πέμπτου έτους να μην έχουν υπευθυνους και άρα είναι στον "αέρα", αλλά και η συνολικότερη υποχρηματοδότηση της σχολής μας που δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα μας.
4)  Η καθυστέρηση αποτελεσματων από τον κ. Δημάκη, που δυσκολεύει αρκετά την οργάνωση των σπουδών μας.

Για τους μηχ μηχ :
1) Διεκδικούμε να γίνουν οι εκδρομές δωρεάν και φέτος, όπως έγινε και πέρυσι.
2) Να βρεθεί άμεσα κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη και την ποιοτική αναβάθμιση διαφόρων εργαστηρίων τα οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών σε εξοπλισμό που πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους.


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: noescape on September 09, 2019, 14:01:25 pm
Τέλος, μετά τις αυριανής κινητοποιήσεις, όλοι και όλες στη συντονιστική επιτροπή, όπου θα οργανωθεί η κινητοποίηση μέσα στο άσυλο της Πέμπτης, όπως αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση. Να γραφτεί ένα κείμενο παρέμβασης του συλλόγου μας για το άσυλο, το οποίο θα μοιραστεί την Πέμπτη σε φοιτητές μέσα στο ΑΠΘ.


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: Argirios on September 10, 2019, 19:14:51 pm
Τι έγινε τελικά?
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: ChrisKaloy-Kakou on September 10, 2019, 21:30:11 pm
Σήμερα βράδυ θα δώσω ενημέρωση, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, σορρυ για την αργοπορία απλά είναι και δύσκολες οι μέρες :p


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: ChrisKaloy-Kakou on September 11, 2019, 20:23:03 pm
1) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ:
*Για τα μαθήματα του κορμού (πχ Δομημένος, Αντικειμενοστραφής) στα οποία δεν έχουν δηλωθεί ακόμα διδάσκοντες στον οδηγό σπουδών 2019-2020, είπε ότι γενικά θα μπουν και ότι έτσι είναι κάθε χρόνο κυρίως γιατί μπαίνουν μεταδιδακτορικοί κι έτσι. Παρ' όλα αυτά δεν είχαμε ξεκάθαρη τοποθέτηση για μαθήματα του τομέα ηλεκτρονικής, η δε ασφάλεια του 9ου εξαμήνου ηλεκτρονικής που την πήρε ο Γενειατάκης (sic) μάλλον δε θα γίνει γιατί ο τύπος αιτήθηκε μια ακόμα άδεια 3 χρόνων στο εξωτερικό.
*Για το ζήτημα του Δημάκη, έχουν υπάρξει πολλές επιπλήξεις και θα συνεχίσουν.
*Για την ανυπαρξία υποχρεωτικών μαθημάτων στους τομείς Ηλεκτρονικής και Ενέργειας στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, ειπώθηκαν τα εξής:
Εμείς είπαμε ότι μας προβληματίζει γιατί έτσι διασπάται η συλλογική κατοχύρωση του πτυχίου μας. Στο Παλιό Πρόγραμμα Σπουδών υπήρχαν 4 υποχρεωτικά/εξάμηνο σε κάθε τομέα τα οποία ήταν βασικά μαθήματα. Κατά τ' άλλα υπήρχαν επιλογής από τον ίδιο ή και άλλο τομέα. Αυτό σήμαινε ότι όποιος έβγαινε από τη σχολή είχε παρακολουθήσει κάποια συγκεκριμένα μαθήματα, μαζί με όποια επιλογής ήθελε. Το πρόβλημα με την ανυπαρξία υποχρεωτικών είναι το εξής: το ΤΕΕ έχει δημιουργήσει ένα πίνακα 2500 προσόντων που συγκροτούν και καλά το επάγγελμα του μηχανικού. Άλλα από αυτά είναι σεμινάρια επί πληρωμή στο ίδιο το ΤΕΕ, άλλα μεταπτυχιακά με δίδακτρα, άλλα διδάσκονται στις σχολές. Απότελεσμα: δεν υπάρχει πλέον ο "ηλεκτρολόγος μηχανικός", αλλά ο software-ας, ο ενεργειακός επιθεωρητής κλπ, όπως και συνδυασμοί πολλών από αυτά αν βγαίνει κάτι. Ότι και να γράφει το χαρτί από τη σχολή, αυτό συμβαίνει - επίσημα πλέον - για τον ατομικό εργοδότη. Η ανυπαρξία υποχρεωτικών στον τομέα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πράξη αντίστασης σε αυτό το έγκλημα που συντελείται από το ΤΕΕ. Ίσα-ίσα, συνεχίζει τον περαιτέρω κατακερματισμό του κλάδου που ξεκινάει από: (α) την κατάσταση στην πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, (β) την αναγνώριση και υποβοήθησή (;) της από το ΤΕΕ, (γ) τις διασπάσεις-συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ μηχανικών με 4ετή τμήματα μηχανικών σε Κοζάνη, ΠΑΔΑ και αλλού, που άλλα είναι μηχανικών τηλέπ, άλλα ηλεκτρονικών, άλλα συνολικά, πράξη που χτυπάει και εμάς και του ΤΕΙτζίδες και τους 4ετείς και δεν είναι και κοινωνικά χρήσιμη αν πάρουμε τον κοινωνικό ρόλο του μηχανικού, (δ) καταλήγει στα ίδια τα προγράμματα σπουδών.
Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι το τμήμα θέλει ενιαίο 5ετες πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα (γι αυτό και έχουμε μαθήματα τύπου Θερμοδυναμική ή Σχέδιο) και ότι δεν αναγράφεται καν ο τομέας στο πτυχίο ακριβώς για να μας προστατεύσουν από αυτή την κατάσταση. Από τα παραπάνω μάλλον είναι προφανές ότι δεν μας κάλυψε γιατί το ζήτημα είναι το τι συμβαίνει πραγματικά, όχι το τυπικό του θέματος. Το ζήτημα αυτό πρέπει να συζητηθεί στην επόμενη συνέλευση και από τη μία να αναλύσουμε το θέμα, από την άλλη να αποφασίσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Και αυτό στη δεύτερη ενημέρωση, η οποία είναι ένα αρκετά ευχάριστο νέο.

2) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΜΤ.
Το ΣΜΤ (Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) είναι το σωματείο του κλάδου μας, το οποίο έχει μεγάλη δύναμη, είναι η μεγαλύτερη εργατική συνέλευση της Αθήνας και έχει κατακτήσει και πολλές νίκες σε χώρους δουλειάς. Ο πρόεδρός του μαζί με πολλά μέλη του είχαν ανέβει Θεσσαλονίκη για την πορεία της ΔΕΘ και στην Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα της επόμενης μέρας τους γνωρίσαμε και τους είπαμε και για τις συγχωνεύσεις και για το θέμα με τους τομείς. Η παραπάνω τοποθέτησή μας είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη από αυτά που μας είπαν. Οπότε θα μείνουμε σε επικοινωνία και μπορούμε να δούμε είτε μια εκδήλωση του Συλλόγου γενικά για το επάγγελμα αλλά και ειδικά για τα τεκταινόμενα στις σχολές Μηχανικών, είτε διαρκή επικοινωνία και φυσικά κοινή δράση, είτε οτιδήποτε άλλο. Ας το δούμε κι αυτό στην επόμενη συνέλευση.


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: mprizakias on September 12, 2019, 00:05:32 am

Παρ' όλα αυτά δεν είχαμε ξεκάθαρη τοποθέτηση για μαθήματα του τομέα ηλεκτρονικής, η δε ασφάλεια του 9ου εξαμήνου ηλεκτρονικής που την πήρε ο Γενειατάκης (sic) μάλλον δε θα γίνει γιατί ο τύπος αιτήθηκε μια ακόμα άδεια 3 χρόνων στο εξωτερικό.


Αυτο δειχνει πολλα για το ποσο μπουρδελο ειναι το τμημα (και το sorry στα μπουρδελα εδω ισχυει απολυτα). Ο τυπας διδαξε εναν χρονο απο τοτε που ηρθε στην σχολη, τρια χρονια ειναι στο εξωτερικο και τωρα θελει να την κανει αλλα 3 και οι τυποι δεν κανουν τιποτα. Ο οποιος Γενειατακης αν ηταν στο τμημα και διδασκε τα 3 μαθηματα που ειχε ερθει για να κανει θα βελτιωνε αισθητα την κατασταση στον τομεα ηλεκτρονικης καθως με τους 2 διδακτορες που θα ελευθερωνονταν απο Δομημενο και Αντικειμενοστραφη θα μπορουσαμε να ειχαμε αλλα 2 επιλογης + Ασφαλεια.



Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: kokkinos drakos ths zhxal on September 12, 2019, 01:07:41 am
ρε
αριστεια δεν θελετε ρε?
εξω παμε καλα


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: dimalex on September 12, 2019, 01:18:11 am
Αυτο δειχνει πολλα για το ποσο μπουρδελο ειναι το τμημα (και το sorry στα μπουρδελα εδω ισχυει απολυτα). Ο τυπας διδαξε εναν χρονο απο τοτε που ηρθε στην σχολη, τρια χρονια ειναι στο εξωτερικο και τωρα θελει να την κανει αλλα 3 και οι τυποι δεν κανουν τιποτα. Ο οποιος Γενειατακης αν ηταν στο τμημα και διδασκε τα 3 μαθηματα που ειχε ερθει για να κανει θα βελτιωνε αισθητα την κατασταση στον τομεα ηλεκτρονικης καθως με τους 2 διδακτορες που θα ελευθερωνονταν απο Δομημενο και Αντικειμενοστραφη θα μπορουσαμε να ειχαμε αλλα 2 επιλογης + Ασφαλεια.


Άρα μιας και η ασφάλεια και κάποια άλλα μαθήματα του 9ου ηλεκτρονικής που είναι στον αέρα σημαίνει ότι θα ισχύσει το καθεστώς του να διαλέξουμε 2 μαθήματα όποια θέλουμε από το 7ο εξάμηνο; Ρωτάω γιατί σε ένα άλλο τοπίκ ένας συνάδελφος είχε πει ότι η Γραμματεία είπε ότι πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που συνέβαινε αυτό


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: kokkinos drakos ths zhxal on September 12, 2019, 01:38:58 am
παιδια πολυ καλες ολες αυτες οι σκεψεις περι δηλωσης αλλωςν μαθηματων, ωστοσο ισως θα επρεπε να υπαρχει κι ενας προβληματισμος περι του τι σημαινει να συμπυκνωνονται μαθηματα ή και ακομα να καταργουνται οσων αφορα το ποσο ενιαιο θα ειναι το πτυχιο και αν θα πρεπει να πηλρωνεις καποιες χιλιαδες ευρω για να κανεις ασφαλεια στο μεταπτυχιακο
σε μια ενδεχομενη δηλαδη καταργηση των τομεων(πραγμα το οποιο θα συμβει τεχνιεντως, διοτι "δεν εχουμε καθηγητες να κανουν αυτο το μαθημα, παρε καποιο αλλο)
το ζητημα λοιπον βασει ολων των προαναφερθεντων δεν ειναι να ψαχνουμε μαθηματα να καλυψουμε την ασφαλεια και την καθε ασφαλεια, αλλα να διεκδικησουμε να γινονται ολα τα μαθηματα κανονικα και να βρεθουν καθηγητες να κανουν μαθηματα


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: ChrisKaloy-Kakou on September 16, 2019, 21:02:37 pm
Ε, να κάνουμε ένα χωριστό θρεντ γι αυτό που να είναι τύπου confirmation του τι λέει ο καθηγητής στο κάθε μάθημα και ενημέρωση για να το δουν και πιο πολλοί;


Title: Re: Απόφαση Σ.Φ. Ηλ-Μηχ από τη Γενική Συνέλευση στις 6/9/19
Post by: leukosaraphs! on September 16, 2019, 21:19:02 pm
Η συζήτηση για τα μαθήματα των πτυχιακών και τι ισχύει για την εξεταστική σεπτεμβρίου, μεταφέρθηκε εδώ (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=74731.0).