THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών => Topic started by: ChrisKaloy-Kakou on July 16, 2019, 02:03:53 amTitle: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on July 16, 2019, 02:03:53 am
https://arage-e-a-a-k.blogspot.com/2019/07/blog-post.html

[...]Γι αυτούς τους εγκληματίες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα όχι μόνο δε ζητάνε «έξωση» από το πανεπιστήμιο, αλλά τους καλύπτουν [...]

[...] Το δικό μας άσυλο, αυτό που τους πονάει πραγματικά, είναι η εξασφάλιση ότι θα μπορούμε ελεύθερα να κάνουμε συνδικαλισμό, να πράττουμε πολιτικά, να οικειοποιούμαστε το χώρο του πανεπιστημίου, να παλεύουμε μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους ενάντια στους προαναφερθέντες εγκληματίες και τις πολιτικές τους που ρημάζουν το μέλλον μας. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κοινωνία που γεννά τους εγκληματίες και εξαθλιώνει τους ανθρώπους. Οι τράπεζες, οι κυβερνήσεις, η αστυνομία, ο στρατός, οι πολυεθνικές έχουν άσυλο. Αστυνομεύουν τον εαυτό τους, «ελέγχουν» τον εαυτό τους, διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους. Αλλά όταν οι φοιτητές ζητάνε το ίδιο, όλοι αυτοί ενώνονται σε μια γροθιά για να το αποτρέψουν. [...]


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on July 22, 2019, 18:53:25 pm
503 μεταπτυχιακοί-διδακτορικοί-μεταδιδακτορικοί υπογράφουν ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και συνεχίζουμε

http://pandiera.gr/503-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%ac%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%82/?fbclid=IwAR0m7P22FiU9p1VdenWQdK8teEzgZpkQg9GRS3e_6EA0boqZJRUqpYzxPzI


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on July 23, 2019, 19:12:43 pm

[...]Γι αυτούς τους εγκληματίες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα όχι μόνο δε ζητάνε «έξωση» από το πανεπιστήμιο, αλλά τους καλύπτουν [...]

[...] Το δικό μας άσυλο, .... να οικειοποιούμαστε το χώρο του πανεπιστημίου, ...να παλεύουμε μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους ενάντια στους προαναφερθέντες εγκληματίες και τις πολιτικές τους που ρημάζουν το μέλλον μας. ...
 οι κυβερνήσεις [...]

Φυσικά και είμαι υπέρ του Ασύλου στα Πανεπιστήμια. Αλλά πώς μπορείτε να πείσετε όταν γράφετε έτσι γενικά κι αόριστα τσουβαλιάζοντας...
Από την πραγματικότητα καταρρίπτεται το γενικό και αόριστο αφήγημα ότι "το κράτος και οι κυβερνήσεις είναι κατά του ασύλου".
Πώς μπορεί να ισχύει αυτό αφού το κράτος μέσω της κυβέρνησης του 1982 θεσμοθέτησε και άρα αναγνώρισε την ανάγκη θεσμικής ύπαρξης και  επίσημα το Άσυλο με τον τότε Νόμο για την Παιδεία, και το ίδιο για το 2017. Όταν 2 φορές με 2 διαφορετικές κυβερνήσεις το Άσυλο θεσμοθετήθηκε και νομικά αφού απορρέει και από το πνεύμα του Συντάγματος, ενώ μόνο ένα κόμμα ,αυτό της ΝΔ και οι κυβερνήσεις της το καταργούν, πως μπορείτε και τα γράφετε αυτά ρε σεις έτσι χαλαρά τη καρδία , "βάλτο εκεί μωρέ να τους πάρει όλους η μπάλα" , αφού έτσι κι αλλιώς αυτό λέει το παραμυθάκι που συστηματικά πλασάρουμε.
Και μετά περιμένετε να συσπειρώσετε τους φοιτητές ? Συγνώμη παίδες, αλλά δεν γράφανε παλιά τέτοιες γκάφες οι ανακοινώσεις των ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ.
Και όταν λέω παλιά εννοώ από τα 90s.
Σας τα χω πει κι άλλες φορές αλλά εσείς εκεί αφού στο μυαλουδάκι σας εγώ είμαι Συριζαίος, ε, ναι φρόντισε ο Grecs να το πει εκατοντάδες φορές όποτε κι εσείς θα σκεφτείκατε, για να το λέει ο παλιός ο Grecs, κάτι θα ξέρει, έτσι θα ναι.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: kokkinos drakos ths zhxal on July 25, 2019, 14:00:22 pm
1) είσαι σύριζα ιός δεν χρειαζόταν ο γκρεξ για να το καταλάβουμε, σε μια προηγούμενη συζήτηση είχες ανεβάσει αρθρο του γαβρογλου το 14 αν δεν κάνω λαθος(μπορεί και νωρίτερα) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΆΦΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΌ ΠΑΡΆΘΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΎΛΟΥ σαν πρώην υπουργός παιδείας επί ΣΎΡΙΖΑ.
2)είναι τουλάχιστον αχαρακτηριστο το σχόλιο για την θεσμοθέτηση του ασύλου 8 χρόνια μετά την πτώση της δικτατοριας: ανάλογα τις πιέσεις που ασκεί η κοινωνία στο κράτος, αυτό αναγκάζεται να κάνει υποχωρήσεις. Η κοινωνία πίεσε για πτώση της χούντας, οι δικτάτορας εισέβαλαν στο πολυτεχνείο που ήταν υπό κατάληψη η χούντα εισβάλει και σκοτώνει η δικτατορία πέφτει θεσμοθετειται άσυλο.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Pignite on July 25, 2019, 15:58:26 pm
Για να δούμε λίγο τι λένε οι νόμοι του 1982 και του 2017.

Λοιπον, το 1982 στον ν. 1268/1982 (άρθρο 2) αναφέρεται ότι:
" Το Πανεπιστημιακό Άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι. και συνίσταται στην απαγόρευση επέμβασης της δημόσιας δύναμης στους χώρους αυτούς χωρίς την πρόσκληση ή άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., όπως αναφέρεται στη συνέχεια.

6. (α) Το όργανο αυτό είναι τριμελές και αποτελείται από τον Πρύτανη ή το νόμιμο αναπληρωτή του και ανά ένα εκπρόσωπο του Διδακτικού - Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και των φοιτητών.
(β) Ο εκπρόσωπος του Δ.Ε.Π. μαζί με έναν αναπληρωτή είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των συγκλητικών μελών του Δ.Ε.Π. Ο εκπρόσωπος των φοιτητών μαζί με τον αναπληρωτή του είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των φοιτητών συγκλητικών.
(γ) Το όργανο αυτό αποφασίζει μόνο με ομοφωνία των μελών του. Σε περίπτωση διαφωνίας συγκαλείται έκτακτα η Σύγκλητος του Α.Ε.Ι. την ίδια μέρα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά. Η τελική απόφαση παίρνεται με πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των παρόντων.

7. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., επιτρέπεται μόνον εφ` όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

8. Οι παραβάτες των διατάξεων της παρ. 5 για το Πανεπιστημιακό Άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών μετά από έγκληση του οργάνου της παρ. 6 ή της Συγκλήτου.
"

Τρια χρόνια αργότερα, τον Νοέμβρη του 1985 συγκλήθηκε το τριμελές αυτό όργανο και η αστυνομία μπήκε στο άσυλο για να δούμε για ποιό λόγο;;; Α, ναι για να εκκενώσει την κατάληψη που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από σφαίρα του μπάτσου Μελίστα μετά την πορεία της 17 Νοέμβρη στα Εξάρχεια. Ευτυχώς η κατακραυγή από τον φοιτητόκοσμο τότε ήταν πλήρης, όλες οι συνελεύσεις των σχολών κατέκριναν την παραβίαση του ασύλου και ο εκπρόσωπος των φοιτητών (μέλος της ΠΑΣΠ) στο τριμελές όργανο που ενέκρινε την είσοδο της αστυνομίας διαγράφηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση της σχολής του.
Βλέπουμε δηλαδή ότι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ το 1982 άφηνε παραθυράκια για να μπει η αστυνομία στο άσυλο. Το άσυλο παραβιάστηκε ακόμα μια φορά το 1995 και έγιναν 500 συλλήψεις στις 18.11 αφού είχε αποκλειστεί το Πολυτεχνείο από το προηγούμενο βράδυ. Τις 2 φορές που μπήκε η αστυνομία το έκανε για να καταστείλει αγώνες και όχι να πατάξει κάποια εγκληματικότητα.

Παμε τώρα στο 2017. Λέει ο νόμος ν. 4485/2017 στο άρθρο 3:
1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και στη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των δημοκρατικών αξιών, των ακαδημαϊκών ελευθεριών στην έρευνα και στη διδασκαλία, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την προστασία του δικαιώματος στη γνώση και τη μάθηση έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

2. Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των Α.Ε.Ι. επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων, καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.


Βλέπουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν παραθυράκια έτσι ώστε να μπαίνει η αστυνομία στο άσυλο, όπως έκανε άλλωστε πολλές φορές για να πιάσει ναρκέμπορους, οι οποίοι είναι ακόμα εκεί. Παραδείγματα όπως προηγουμένως δεν υπάρχουν επειδή δυστυχώς τα 2 χρόνια που ισχύει αυτός ο νόμος δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο κίνημα.
Με αυτή την έννοια, εννοεί το κείμενο ότι το κράτος και οι κυβερνήσεις είναι κατά του ασύλου. Ίσως να είναι όντως γενικόλογο στα μάτια κάποιων και η διατύπωσή του να είναι βιαστική, σε καμία περίπτωση δεν είναι "ελαφρά την καρδίαν".

΄Οσον αφορά τώρα τους ναρκέμπορους να πω εδώ ότι στον νόμο Γιαννάκου (2007) η έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου (την οποία το 2017 αναγνωρίζει ο ν Γαβρόγλου) περιορίστηκε, ας πούμε "χωρικά" (γράφει ο νόμος: «όλους τους χώρους των ΑΕΙ στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα»), συνεπώς εκτός των κτηρίων π.χ. πλατεία Χημείου δεν εμποδίζει κανείς την αστυνομική επέμβαση για το ναρκεμπόριο. Αυτό προσπαθεί να καταδείξει και η ανακοίνωση (ότι η άρση ασύλου για να παταχθεί η εγκληματικότητα είναι τελείως ψευδής).


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on July 25, 2019, 19:38:10 pm
Προσυπογραφοντας και τους 2 να σου πω κι εγώ ότι εν τέλει, η στάση κάποιου απέναντι στο άσυλο φαίνεται στην πράξη γιατί το άσυλο δεν είναι κάτι γραμμένο σε κάποιο ΦΕΚ, αν και καλό είναι να υπάρχει κι αυτό, αλλά υπάρχει όσο υπάρχουν αγώνες στο πανεπιστήμιο και το υπερασπιζομαστε. Είναι ζήτημα του ότι αναγκάζεις την κυβέρνηση να μην στείλει μπάτσους κάτω από το βάρος του ενδεχόμενου πολιτικού κόστους. Με βάση τα παραπάνω που έγραψε ο pignite, καμία κυβέρνηση δεν την έψησε το άσυλο, απλώς έπρεπε η καθεμία να το ανεχτεί. Ακόμα και η Χούντα μέχρι ενός σημείου. Τέλος, επί Χούντας παραιτήθηκαν - μάλλον όχι προοδευτικές - Σύγκλητοι όταν η Χούντα αρχισε τα ντου, γιατί ακόμα και τότε δε θεωρούνταν κουλ να μπαίνουν μπάτσοι και στρατός στα ημια, είτε το έγραφε σε νόμο, είτε όχι. Πολιτικό κόστος λέγεται, όχι πολιτική βούληση και δε μετριέται απλά σε ψήφους.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Σουλης on July 25, 2019, 19:57:44 pm
βεβαια το μεγαλυτερο πολιτικο κοστος θα ηταν για τον συριζα, αν τολμουσε να καταργησει το ασυλο. Γιαυτο και για να μαζεψει τις εντυπωσεις που τα μιντια ηθελαν να δημιουργησουν περι προστασιας των εγκληματιων, συστησε την επιτροπη που εγραψε το πορισμα παρασκευοπουλου, δηλαδη επεδειξε μια πιο λάιτ αντιμετωπιση. δεν διαφωνω οτι πχ οι χιπστεροαριστεροι της νεολαιας του θελουν το ασυλο και υπερασπιζονται το δημοσιο πανεπιστημιο, αλλα ο συριζα εχει δειξει πως κατω απο την καταλληλη πιεση θα μπορουσε ακομα και κατι τετοιο να (αποπειραθει να) περασει, γιατι εχει γινει πληρως συστημικο κομμα.
απο την αλλη τιθεται το ερωτημα, τωρα που ειναι στην αντιπολιτευση και ευκολα μπορει και αυτος να σκουζει για το ασυλο, δεν θα ηταν η παρουσια του στο δρομο θετικη στο να ασκηθει μεγαλυτερη πιεση? σαφως και ναι, και σαυτο ειναι που διαφωνω με ΕΑΑΚ γενικα, που ετοιμαζονται απο δω και περα για ξυλα με συριζαιους στις πορειες. σοβαρευτειτε και δειτε καμια φορα την κατασταση ψυχρα και λογιστικα, αλλο 1000 αλλο 3000 ατομα. δεν ειναι αναγκη να ανηκει ολος ο κοσμος που υπερασπιζεται το ασυλο σε ενα στενο κλοιο, θετεις καποια πολιτικα μινιμουμ και κατεβαινεις στο δρομο οσο πιο μαζικα γινεται


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Pignite on July 25, 2019, 22:16:34 pm
βεβαια το μεγαλυτερο πολιτικο κοστος θα ηταν για τον συριζα, αν τολμουσε να καταργησει το ασυλο. Γιαυτο και για να μαζεψει τις εντυπωσεις που τα μιντια ηθελαν να δημιουργησουν περι προστασιας των εγκληματιων, συστησε την επιτροπη που εγραψε το πορισμα παρασκευοπουλου, δηλαδη επεδειξε μια πιο λάιτ αντιμετωπιση. δεν διαφωνω οτι πχ οι χιπστεροαριστεροι της νεολαιας του θελουν το ασυλο και υπερασπιζονται το δημοσιο πανεπιστημιο, αλλα ο συριζα εχει δειξει πως κατω απο την καταλληλη πιεση θα μπορουσε ακομα και κατι τετοιο να (αποπειραθει να) περασει, γιατι εχει γινει πληρως συστημικο κομμα.
απο την αλλη τιθεται το ερωτημα, τωρα που ειναι στην αντιπολιτευση και ευκολα μπορει και αυτος να σκουζει για το ασυλο, δεν θα ηταν η παρουσια του στο δρομο θετικη στο να ασκηθει μεγαλυτερη πιεση? σαφως και ναι, και σαυτο ειναι που διαφωνω με ΕΑΑΚ γενικα, που ετοιμαζονται απο δω και περα για ξυλα με συριζαιους στις πορειες. σοβαρευτειτε και δειτε καμια φορα την κατασταση ψυχρα και λογιστικα, αλλο 1000 αλλο 3000 ατομα. δεν ειναι αναγκη να ανηκει ολος ο κοσμος που υπερασπιζεται το ασυλο σε ενα στενο κλοιο, θετεις καποια πολιτικα μινιμουμ και κατεβαινεις στο δρομο οσο πιο μαζικα γινεται

Προφανώς όσο περισσότερη μαζικότητα τόσο το καλύτερο, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό με τα ξύλα όμως δεν ισχύει και έτσι όπως το εκφέρεις δίνει πλήρως λάθος εικόνα.
Καταρχάς πορεία ΕΑΑΚ δεν υπάρχει, πάντα βάζουμε τα προτάγματα και το πολιτικό μας περιεχόμενο ανοιχτά για συζήτηση στον Σύλλογο με την γνωστή μεθοδολογία που ακολουθούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δηλαδή ανοικτό αγωνιστικό πλαίσιο πριν από συνέλευση για να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε μαζί με ανένταχτα μέλη του Συλλόγου την πρόταση την οποία θα καταθέσουμε μαζί στην Γενική Συνέλευση. Μετά, εαν στην Γενική Συνέλευση η πρόταση αυτή είναι που υπερψηφιστεί και γίνει απόφαση του συλλόγου πραγματοποιείται η συντονιστική επιτροπή έτσι ώστε να εξειδικευτούν οι δράσεις και να δοθεί λόγος ακόμα και σε άτομα που δεν ψήφισαν το πλαίσιο να συμμετέχουν εν τέλει σε αυτές, συζητώντας και τις δικές τους προτάσεις. Μετά ακολουθεί συντονισμός με άλλες σχολές αν έχουν βγάλει και αυτές συνελεύσεις και έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.
Έτσι λοιπόν υπάρχει αυτή η διαδικασία ζύμωσης και παραγωγή πολιτικού λόγου και δράσεων μέσα στους Συλλόγους πριν από οποιαδήποτε πορεία Φοιτητικών Συλλόγων, το τονίζω και όχι ΕΑΑΚ.
Στο δια ταύτα τώρα ο κόσμος που σκάει σε πορείες δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι ψήφισε και αν είναι Συριζαίος, απλά εκείνη τη στιγμή ενισχύει τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.
Εαν όμως σε μία πορεία που έχει προηγηθεί αύτη η ζύμωση και παραγωγή πολιτικού λόγου και αιτημάτων μέσα στις σχολές, έρθουν Συριζαίοι συντεταγμένα με μπλοκ που να δηλώνει ότι είναι Σύριζα και να έχει το οποιοδήποτε συριζαίικο αίτημα και ζητήσουν να γίνουν μέρος τις πορείας, είναι ζήτημα όχι μόνο των ΕΑΑΚ και οποιουδήποτε άλλου πολιτικού φορέα-σχηματισμού κοκ που συμμετέχει και έχει συνεισφέρει στην παραπάνω διαδικασία, ΑΛΛΑ ολόκληρης της πορείας το πως θα υπερασπιστεί τον πολιτικό λόγο και τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί και δεν θα καπελωθεί η στιγματιστεί ως πορεία του Συριζα. Εδώ σκέψου στην Αθήνα δεν έσκασε καν ο Συριζα και ο ΣΚΑΙ προσπάθησε να πει ότι ήταν πορεία του Συριζα. Αν υπάρχει μπλοκ Συριζα, λοιπόν έτσι θα το εκμεταλλευτούν ότι "εγώ είμαι η δύναμη και το φοιτητικό μπλοκ η επιρροή μου".
Λοιπόν πολλά έγραψα, οπότε για να το κλείνω αν σκασουν Συριζαίοι σε πορεία δεν θα τους δείρει κανείς. Αν κατεβαίνουν με δικά τους πανό (εννοώ με υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ) και πάνε να καπελώσουν είναι ζήτημα ΟΛΩΝ μας να μην αφήσουμε να στιγματίσουν οποιαδήποτε πορεία ως δική τους. Εαν θέλουν να διαμαρτυρυθούν ας κανουν ξεχωριστά πορεία δική τους οχι να εκμεταλλεύονται την μαζικότητα του κόσμου που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στην κατάργηση του ασύλου για να δείχνουν ότι έχουν δύναμη.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on July 26, 2019, 03:55:57 am
Χαχαχαχα εντάξει, έχετε χάσει την ουσία, κλασσικά. Δλδ είμαι Συριζαίος επειδή είπα ότι η ανακοίνωση λέει μπούρδες ή επειδή είχα ποστάρει άρθρο του Γαβρόγλου για να καταλάβετε κάτι άλλο. Οκ.

Τι άλλο θα ακούσουμε : ότι ο  Νόμος του '82 η του '17 είχε "παραθυράκια" (να τη η θεωρία συνωμοσίας) δλδ προέβλεπε να μπορεί να μπαίνει η αστυνομία αν γίνει κανένας φόνος η κακουργήματα (διακίνηση ναρκωτικών) είναι "ύποπτο". Το άλλο άσχετο με το αν νομοθετήθηκε το άσυλο από κάποιες "κακές κυβερνήσεις" και το "κακό κράτος" συμβάν όπου κακώς φυσικά, ψάχνανε μια αφορμή για να καταλύσουν το Άσυλο κάποιοι επίσης άσχετο.
Και γιατί άσχετο ?
Γιατί κάνετε σα να μη καταλαβαίνετε πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω σας.
Στο μυαλουδάκι σας το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε νομοθετικά το άσυλο και το ίδιο ΠΑΣΟΚ το 2010 μας έβαλε στην κόλαση των Μνημονίων... Αμ δεν είναι έτσι. Ούτε τα ίδια πρόσωπα αποφάσισαν τα 2 άκρως διαφορετικά πράγματα, ούτε οι συνθήκες ήταν ίδιες. Για εσάς το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης Σύριζα ηταν γαμάτο και γουστάρατε (αν είχα άπειρο χρόνο και ήμουν από υπολογιστή θα μπορούσα  να κάνω και quote επιλεγμένα ποστ) και μετά πάλι ο Σύριζα έγινε το άλλο άκρο του πρώτου εξαμήνου.

Τι σχέση έχει ο όντως προοδευτικός νομοθέτης του Νόμου του 1982 με τον εκάστοτε Πρυτανη ή Αστυνομικό Διευθυντή που συννενοούνταν για να μπουν χωρίς λόγο ή για να μπουν να καταστείλουν όπως λέτε (και δεν αμφιβάλλω) κάποιο κίνημα αντίδρασης ? Καμία .

Το παραθυράκι στο Νόμο που βλέπετε δεν είναι παραθυράκι αλλά όπως πολλοί συχνά έχουν καταπατηθεί από το ίδιο το κράτος ή ένα υπουργό ή ένα κόμμα που κυβερνάει επειδή έτσι το βόλευε, ή από έναν νομάρχη έναν δήμαρχο έναν πρύτανη, κτλ.
Στο αφήγημα που διαβάζω συχνά εδώ μέσα από τα ΕΑΑΚ αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Ότι τσουβαλιάζετε όλους τους παραπάνω σε ένα σακκί και μιλάτε γενικά και αόριστα για το κακό κράτος. Δέρνει ένας (χρυσαυγίτης) ματαζτής έναν διαδηλωτή, φταίει ο Τσίπρας ο ίδιος. Λες και δε καταλαβαίνετε τι γίνεται γύρω σας.

Εντάξει δε πειράζει, αφού σας ενοχλούσαν τα "παραθυράκια" όπως λέτε που είχαν οι Νόμοι για το Άσυλο, ευτυχώς που ήρθε η ΝΔ και ο Κούλης τώρα που θα καταργήσει και το Άσυλο και τα παραθυράκια του και θα μπαίνουν όχι μια φορά στο τόσο με πραγματικό ή με φανταστικό κακούργημα αλλά όποτε τους γκαυλώσει για να δείρουν.

Και όχι δεν είναι καθόλου "αχαρακτήριστο το σχόλιο για τη θεσμοθέτηση του ασύλου 8 χρόνια μετά τη Χούντα".
Είναι αυτό ακριβώς που δεν καταλαβαίνετε ή δε θέλετε λόγω φανατισμού και παρωπίδων να καταλάβετε ή δεν δένει με το σαθρό αφήγημα σας και δε θέλετε να το παραδεχτείτε.
Γιατί μετά τη Χούντα είχαμε διορισμένο από τη Χούντα Πρωθυπουργό, τον κάλεσαν να έρθει να αναλάβει την Κυβέρνηση τον Καραμανλή, δεν νίκησε σε κάποιες εκλογές, και είχαμε 2 τετραετίες (2*4) κυβέρνηση με Καραμανλή και Τσάτσο και Αβέρωφ με "γαβάττας με γαμάς" γιατί ήτο και τσιβδός.
Εγώ οριακά θυμάμαι πως ήταν το 78 με 80 η "ωραία ατμόσφαιρα" στην χώρα και το ωραίο ρουφιανότσουρμο που ακόμα και παιδί τότε είχα παρατηρήσει και αισθανθεί την "διακριτική" παρουσία του και το θεάρεστο έργο του. Όποτε για τότε η θεσμική κατοχύρωση του Ασύλου από το τότε ΠΑΣΟΚ ήταν όχι απλά Προοδευτικό μέτρο όχι απλά ιδεολογική άποψη αλλά πουτσοσκάμπιλο στα μπατσάκια και σε κάθε φασιστοειδές χουντόφτυσμα της εποχής, τύπου Βορίδη Άδωνι Μπογδάνου και Μητσοτάκηδων σαν αυτά που κατσικώθηκαν δλδ ξανά στην κυβέρνηση. Δε φταίει λοιπόν γενικά και αόριστα η κυβέρνηση ή το 'κράτος', τι θα πει κράτος καταρχήν. Ποιος αποφασίζει για την κάθε λεπτομέρεια έχει διαφορά. Πόση διαφάνεια υπάρχει στο ποιος και με ποιο τρόπο αποφασίζεται και διαδίδεται μια διαταγή για κατάλυση του Ασύλου πχ? Καθόλου. μαύρα μεσάνυχτα έχουμε για το ποιος είναι ο μαλάκας της υπόθεσης Μελίστα ή της παρόμοιας Γρηγορόπουλου. Τα άτομα και τα πιστεύω τους που κατέχουν αυτές τις θέσεις είναι αυτά που θα βγάλουν όπως μπορούν την ιδεολογική τους αντίληψη ή τα φασιστικά απωθημένα τους μέσα από τους νόμους κτλ που θα περάσουν και τις αποφάσεις που θα λάβουν ή διαταγές που θα δώσουν.
Πάντως μου φαίνεται εξαιρετικά απίστευτο άτομα από εδώ μέσα που τους έχω γνωρίσει και λίγο μια στο Καμαράκι μια σε κανένα πάρτυ να γράφετε ότι είμαι Συριζαιος! Ναι εντάξει ξέρω σας μπερδεύω ίσως. Δε μασάω όμως να σας αφήσω να δείτε, αν τολμάτε, eyes only, ποια η 'σχέση' μου με τον Σύριζα, δλδ. μερικά email που είχα στείλει στον Τσίπρα, όπως είχα στείλει κάποια και στην Κανέλλη και στον Αλαβάνο. Αλλά μετά θα έχω την απαίτηση να γράψετε εδώ μια συγνώμη και κυρίως να αναλάβετε να απαντάτε εσείς στον κάθε επόμενο που με λέει Συριζαίο. Που τον Τσίπρα τον περνάω και 5 χρόνια. Και από τους πρώτους μήνες κατάλαβα οτι ενώ έχει αναλάβει ένα πόστο διοικητικό δε ξέρει να διοικεί. Αν ήμουν εγώ θα είχαν απολυθεί όλα τα ΜΑΤ ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες με το "Καλημέρα". Μαζί όλη η σάπια κορυφή της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας με το "Τι χαμπάρια?". Και επειδή δε θα είχα καμία όρεξη να με βρίζει ο κάθε τυχάρπαστος, και επειδή δε μ αρέσει η εξουσία που διαφθείρει, θα καθιέρωνα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα για να δώσω για πρώτη φορά την εξουσία στο λαό.
Όποτε είναι μεγάλη προσβολή για μένα να με εξομοιώνετε ή ακόμα χειρότερα να με βαφτίζετε οπαδό του Τσίπρα. Πρώην Κνίτης ήταν, δεν περίμενα μεγαλύτερη φαντασία στο τι θα μπορούσε να κάνει από εκεί που ήταν.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Grecs on July 26, 2019, 12:19:08 pm
Οτι να ναι

To ασυλο το κανει το κινημα οχι ο νομος. Με άσυλο το 06-07 μια χαρα ειχαν πεσει τα δακρυγονα μεσα στο φουαγιε του πολυτεχνειου και στον διαδρομο και οι μπατσοι τσιμπουσαν οποιον εβγαινε απο την αυλη. Χωρις ασυλο το 11 μια χαρα μετα την πορεια του πολυτεχνειου με αφορμη μπαχαλους που ηταν στα εργα του μετρο σκασανε στην πρυτανεια οπου ηταν οι φοιτητικοι συλλογοι και κανανε συλληψεις στο σωρο. Και στις 2 περιπτωσεις το μονο που εγινε ηταν καταγγελιες....  Στα παραπανω ημουν παρων. Επισης μπορει κανεις να δει με ενα γκουγκλαρισμα τα ματ στο ΠΑΜΑΚ το 17'.

Παρολα αυτα το κινημα του 06-07 πολυ μαζικο και πολυ ενθουσιωδες καταφερε να μπλοκαρει πολλα. Το ιδιο και το 11 αν και σε πολυ μικροτερη μαζικοτητα αν και φαινοταν οτι η μαχη εχει αρχισει να χανεται.

Ο κουλης τωρα ερχεται να σφραγισει κατι το οποιο εδω και καιρο εχει αρχισει να σχηματιζεται και οι φοιτητες σε θεση αμυνας προσπαθουσαν να σωσουν ο, τι σωζεται. Δηλαδη την καταργηση του χαρακτηρα του παλαιου πανεπιστημιου και την εναρμονιση του με τα συγχρονα δυτικα πανεπιστημια. Δηλαδη την καταργηση του πανεπιστημιου ΚΑΙ σαν χωρο ιδεων και ζυμωσεων και μετατροπη του σε ενα μερος οπου γινεται ΜΟΝΟ καταρτιση και ερευνα συμφωνα με εταιρικα προτυπα και τιποτα αλλο. Ο Κουλης ειναι η αληθεια δεν ειναι τοσο κομψος και θα το κανει με καταργηση ασυλου και ξυλο απο τα ματ. Ο συριζα με τις τροπολογιες του στον νομο γαβρογλου δειχνει ξεκαθαρα οτι εχει την ιδια στοχευση αλλα το παει πιο διπλωματικα και πουστικα για να κρατησει και εναν αριστερο φερετζε.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on July 26, 2019, 15:17:17 pm
Ότι να ναι.
Δεν είπα ότι το εφήυρε ή το δημιούργησε το Άσυλο το ΠΑΣΟΚ το '82. Είπα ότι το νομοθέτησε και τυπικά, δηλαδή ότι το καθιέρωσε και Νομικά, κάτι που εξασφαλίζει ότι δε διώκεται κάποιος για τις πολιτικές του απόψεις ή για την συλλογική ή συνδικαλιστική του δράση ή για πλημμελήματα γενικά (δλδ για μια εξύβριση πχ). Δλδ. αν με πεις Συριζαίο face to face εκεί κάπου σε κανένα διάδρομο πχ δε μπορώ να σου κάνω μήνυση  ::). Το φόρουμ όμως είναι το μισό μέσα και το μισό απ' έξω :-P

Και η δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008 και η δολοφονία Μελίστα το 1985,αλλά και η δολοφονία Φύσσα και Ζακ ξεσήκωσαν μεγάλες αντιδράσεις επειδή "το κράτος" δια ενός τουλάχιστον "οργάνου της τάξης" του, δεν παραβίασε μόνο μια σειρά νόμων που ψήφισε το ίδιο το κράτος, αλλά απέτυχε να τηρήσει την πρώτη και βασικότερη υποχρέωση της πολιτείας και του κράτους που είναι η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας όσων διαμένουν εντός των ορίων του σύμφωνα με τα πρώτα πρώτα άρθρα του Συντάγματος. Αν σύμφωνα με το αφήγημα σας το ίδιο κράτος ή η ίδιες κυβερνήσεις και θεσμοθετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, και τους παραβιάζουν συχνά κατάφορα, είναι ένα και το αυτό, διαχρονικά, ε τότε ναι, λογικό είναι να τα μπουρδουκλώνετε όλα όπως τα μπουρδουκλώνετε και να βλέπετε δράκους. Αν καταλάβετε ότι και ο τελευταίος αστυνομικός έχει περιθώριο στο πώς θα εκτελέσει μια διαταγή πχ κάνε αλκοολτέστ σε αυτόν τον οδηγό, θα αρχίσετε να τα ξεμπλέκετε και να μη σας φαίνονται ανεξήγητα τα περιστατικά κατάλυσης του Ασύλου που αναφέρατε.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε από τον 'κακό' και 'πούστικο' κατά Grecs, Σύριζα ψηφίστηκε 'πούστικα' για πρώτη φορά κάτι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό :

Δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε έρευνα η αστυνομία σε οικία (αυτό υπήρχε ήδη κατωχυρωμένο από το ίδιο το Σύνταγμα) αλλά ούτε καν και σωματική έρευνα ή έρευνα στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς να είναι παρών εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας. Και κάθε σύλληψη με τέτοια παράνομη έρευνα θα έχει και την αντίστοιχη τύχη στη δίκη. Και αν θυμάμαι καλά ισχύει και αναδρομικά, για παλιότερες υποθέσεις.
Τέλος δλδ. τα φορτώματα με μολότωφ από τους ματατζήδες στις πορείες και τέλος οι προκλητικές σωματικές έρευνες όπου πουλούσαν απλά τσαμπουκά όποτε τους ερχόταν. Μόνο με παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού γενικά. Ε αν είσαι τόσο καντέμης και πέσεις και σε χουντόφτυσμα εισαγγελέα τι να πω, *μω την τύχη σου. Αν και τουλάχιστον θα ξέρεις το όνομα του/της. Ενώ οι μπάτσοι συνήθως αρνούνται να σου δώσουν τα στοιχεία τους ως κολώστρες και κότες που βασικά είναι. Γιατί όσο μάγκες και να το παίζουν μόλις τους πεις: "Τα στοιχεία σας παρακαλώ" κλάνουν μέντες γιατί ξέρουν ότι στο  δικαστήριο δε θα έχουν την απόλυτη εξουσία όπως νομίζουν ότι έχουν στην σωματική έρευνα η το αλκοολτέστ ή στην πορεία.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on July 26, 2019, 15:32:53 pm
Για την ακρίβεια
"Νέος ΠΚ: Μια άγνωστη διάταξη απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε σύλληψη ή έρευνα της αστυνομίας"
https://www.dikastiko.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7/%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%ba-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1/

σόρρυ για το μεγάλο λινκ ειμαι από κινητό.

"η διάταξη αυτή του ΚΠΔ εφαρμόζεται, ισχύει κανονικά και παράγει αποτελέσματα μέχρι να τροποποιηθεί, με ορατό τον κίνδυνο ακύρωσης από τα δικαστικά συμβούλια κάθε έρευνας που διενεργήθηκε χωρίς την παρουσία δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού".

"Στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τους δικηγόρους  ο ποινικολόγος και Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Γρηγόρης Τσόλιας έκανε μία αποκάλυψη που άφησε άφωνο το ακροατήριο. Όπως είπε στην εισήγησή του το νέο άρθρο 253 ΚΠΔ προβλέπει ότι κάθε είδους έρευνα (σωματική, πραγμάτων, κατοικίας κ.λπ) «διενεργείται, με την παρουσία πάντοτε εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας». Και ναι μεν, όπως σημείωσε, για την έρευνα σε κατοικία προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ. 1 Συντάγματος η υποχρεωτική παρουσία δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού, για κάθε άλλη έρευνα όμως, όπως η σωματική ή η σύλληψη, δεν απαιτείτο. Μια τέτοιου είδους επιλογή λοιπόν καθιστά το έργο της Αστυνομίας αδύνατο αφού κάθε φορά που διενεργείται σωματικός έλεγχος ή σύλληψη θα πρέπει να παρίσταται εισαγγελικός ή δικαστικός λειτουργός!"

sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy)  


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Pignite on July 26, 2019, 17:10:34 pm
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό που είπες ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 γουστάραμε. θα σε βγάλω από τη δύσκολη θέση να βρεις επιλεγμένα ποστ. τσεκαρε στο μπλογκ μας.

Εδω ολα τα κείμενα του 2015: http://arage-e-a-a-k.blogspot.com/2015/
Εδω το προεκλογικό πριν τις εκλογές του 2015 που εξηγεί πως είναι αυταπάτη να πιστεύουμε σε "αριστερή διακυβέρνηση" φιλολαϊκή κλπ: http://arage-e-a-a-k.blogspot.com/2015/01/blog-post_20.html Πες μου που γουστάρουμε.
Αυταπάτη επίσης είναι να πιστεύεις οτι υπάρχουν "καλοι" και "κακοι" πρυτάνεις/υπουργοί/μπάτσοι κοκ

Όσο για τα υπόλοιπα, όσο περισσότερα γράφεις τόσο περισσότερο εκτίθεσαι.
Ειδικά για αυτή την παράγραφο θα πρεπε να σε πληρώνανε

Τέλος δλδ. τα φορτώματα με μολότωφ από τους ματατζήδες στις πορείες και τέλος οι προκλητικές σωματικές έρευνες όπου πουλούσαν απλά τσαμπουκά όποτε τους ερχόταν. Μόνο με παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού γενικά. Ε αν είσαι τόσο καντέμης και πέσεις και σε χουντόφτυσμα εισαγγελέα τι να πω, *μω την τύχη σου. Αν και τουλάχιστον θα ξέρεις το όνομα του/της. Ενώ οι μπάτσοι συνήθως αρνούνται να σου δώσουν τα στοιχεία τους ως κολώστρες και κότες που βασικά είναι. Γιατί όσο μάγκες και να το παίζουν μόλις τους πεις: "Τα στοιχεία σας παρακαλώ" κλάνουν μέντες γιατί ξέρουν ότι στο  δικαστήριο δε θα έχουν την απόλυτη εξουσία όπως νομίζουν ότι έχουν στην σωματική έρευνα η το αλκοολτέστ ή στην πορεία.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on July 26, 2019, 19:01:17 pm
Ναι, ναι, έτσι, έτσι, ότι πείτε. Δλδ τώρα που μόλις είδα το πρώτο θετικό της κυβέρνησης του ακατανόμαστου που θα εκδίδεται το 90% (απορώ γιατι όχι 100%) των συντάξεων ηλεκτρονικά και πω ότι είναι σωστό μέτρο έγινα και Νεοδημοκράτης.
Δεν σας άρεσε που επεσήμανα την κοτσάνα στην ανακοίνωση του ΑΡΑΓΕ και πέσατε να με φάτε.

Ξανά λοιπόν μέχρι να το καταλάβετε. Ενώ γενικά οι ανακοινώσεις έχουν σωστή στόχευση κάνετε τραγικά σχεδόν παιδικά λάθη στην όλη "επιχειρηματολογία" τους, ανακατεύετε διάφορα άσχετα μεταξύ τους συμβάντα, συνήθως υπερβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό, πολλά δεν ισχύουν καν απλά τα βάζετε για να δέσει το αφήγημα που πιστεύετε και το τελικό κείμενο καταρρίπτεται πανεύκολα. Δε ξέρω γιατί το κάνετε, αν το κάνετε επίτηδες για να κάνετε την προπαγάνδα σας ή αν πραγματικά δεν έχετε ιδέα για το πως δουλεύουν τα πράγματα, αλλά το κάνετε συστηματικά, γι'αυτό και προσπαθώ να επισημάνω τα λάθη όσο πιο προσεκτικά μπορώ.
Αν σας ενόχλησε τόσο πολύ μια φιλική παρατήρηση σε μια ανακοίνωση κακώς. Δε πιστεύω να έχετε την απαίτηση να μη κρίνει κανείς τα κείμενα σας.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on August 06, 2019, 18:14:02 pm
Η εναντίωση στην πολιτική λογική που λέγεται "ΣΥΡΙΖΑ" δεν είναι πολιτιστικό ή ηθικό ζήτημα. Αφορά την εναντίωση σε μια λογική ξεπουλήματος αγώνων στο βωμό του κυβερνητισμού όπως έγινε το '10-'12 και τη δημιουργία της λογικής της ανάθεσης ως αντίβαρο σε αυτούς. Αυτό κάνει κάνει κακό και το έχουμε δει τόσες και τόσες φορές.

Από την άλλη η εναντίωση στο κόμμα "ΣΥΡΙΖΑ" αφορά στο ότι δεν ανήκει καν στην αριστερά, αντίθετα της προκάλεσε ζημιά υπογράφοντας μνημόνια στο όνομά της, φέρνοντας ΜΑΤ σε πανεπιστήμια και εντείνοντας την επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου.

Ακριβώς επειδή αυτά δεν είναι ηθικά ή πολιτιστικά ζητήματα, δεν αφορούν το ποιος είναι πιο ντούρος από τον άλλο αλλά αφορούν το αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, τα 2 παραπάνω δεν αφορούν τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω είναι κατανοητό. Ας δούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ας παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά ας μη χαρίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο απ' τους αγώνες μας για να στήσουμε το μπλόκο ή τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική θα την παράγουμε εμείς για εμάς μέσω των γενικών μας συνελεύσεων.Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Katarameno on August 07, 2019, 07:47:09 am

// Η εναντίωση στην πολιτική λογική που λέγεται "ΣΥΡΙΖΑ" δεν είναι πολιτιστικό ή ηθικό ζήτημα.
Δεν απαντάω καν σε κάτι τόσο γενικό και αόριστο. Προφανώς δε συνειδητοποιείς οτι εσύ βαφτίζεις κάτι "πολιτική λογική που λέγεται "ΣΥΡΙΖΑ"" και μόνο εσύ ξέρεις τι εννοείς, λέγοντας οτι εναντιώνεσαι ή πρέπει όλοι να εναντιώνονται σε αυτό το κάτι που βάφτισες και μάλιστα δεν είναι πολιτικό ή ηθικό ζήτημα. Οκ, πιο γενικά χάνεται η μπάλλα.
// Αφορά την εναντίωση σε μια λογική ξεπουλήματος αγώνων στο βωμό του κυβερνητισμού όπως έγινε το '10-'12
Εδώ αρχίζεις και γίνεσαι λίγο πιο περιεκτικός και λίγο πιο σαφής.
Προφανώς αφού για σένα υπήρξε (απορώ πως θα μπορούσες να το αποδείξεις, αλλά τέλος πάντων) μια "λογική ξεπουλήματος αγώνων στο βωμό του κυβερνητισμού" και όπως λες έγινε το 10-12, υποθέτω εννοείς τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις εναντίον του τότε δόγματος του σοκ των Μνημονίων και της εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ.
1ο λάθος: Υποθέτεις οτι "υπήρχε λογική ξεπουλήματος των αγώνων".
2ο λάθος: Υποθέτεις οτι "ξεπουλήθηκαν για τον "κυβερνητισμό"".

Πέφτεις σε γκάφα όμως επειδή ακόμα και αν συμφωνήσω οτι ο Σύριζα και ο Τσίπρας ειδικά "ξεπούλησε" τους αγώνες στο βωμό της προοπτικής να κυβερνήσει ο Σύριζα και να γίνει Πρωθυπουργός ο ίδιος πχ, όλα καλά έστω οτι ισχύει, αλλά αυτό που σίγουρα δεν ισχύει είναι οτι οι αγώνες όπως λες δεν ήταν ούτε του Τσίπρα ούτε του Σύριζα ούτε μόνο του τότε Σύριζα που περιείχε καμιά 30ριά μικρότερα σχήματα όταν ξεκίνησε.
Άρα φάσκεις και αντιφάσκεις: Ή παραδέχεσαι οτι μόνο ο τότε κόσμος του Σύριζα γέμιζε επί μήνες την πλατεία Συντάγματος σε καθημερινή βάση και μετά σε εβδομαδιαία χωρίς τη συμμετοχή όλων των άλλων που δε γούσταραν την πολιτική της λιτότητας των Μνημονίων (οπότε σε βαφτίζω χαλαρά 100 φορές πιο Συριζαίο από όσο με βαφτίζει εμένα ο Grecs) ή παραδέχεσαι οτι ήταν ένα ποσοστό οι τότε συριζαίοι στις διαδηλώσεις άρα δεν ήταν (που δεν ήταν) δικός τους ο αγώνας και άρα πως θα μπορούσαν να ξεπουλήσουν τον αγώνα αφού δεν τους ανήκει?
Άρα καταρρίπτεται το οτι "υπήρχε λογική ξεπουλήματος των αγώνων" αφού δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι αν δεν είναι δικό σου, και άρα μαζί με αυτό καταρρίπτεται και το "στο βωμό του κυβερνητισμού" αφού δεν υπάρχει το προηγούμενο, ο βωμός του τίποτα θα υπάρχει?

// και τη δημιουργία της λογικής της ανάθεσης ως αντίβαρο σε αυτούς.
Δε δημιουργήθηκε με το που ήρθε ο κακός Σύριζας η λογική της ανάθεσης ξαφνικά το 2015.
Έχω πει πολλές φορές την άποψή μου για τη λογική της ανάθεσης και ανάθεση είναι και η Αντιπροσωπευτική "Δημοκρατία" που έχουμε εν έτει 2019, που ενώ το 1974 που γράφτηκε το Σύνταγμα ήταν ο μόνος εφικτός τρόπος, τώρα δεν είναι, αντίθετα είναι απαρχαιωμένος.
Τώρα, με τα χιλιάδες καλούδια τεχνολογίας που έχουμε, δεν είναι πλέον η μόνη εφικτή λύση έκφρασης της λαϊκής βούλησης, και υπάρχει, μετά τη διάδοση των υπολογιστών, του ίντερνετ και των κινητών, τεράστια δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε επιτέλους την γαμημένη την τεχνολογία και για κάτι ουσιαστικό εκτός από τη συνήθη χρήση τους σήμερα, (που οι περισσότεροι βλέπουν όλη την ώρα και πατάνε reactions στα facebook και τα instagram σε αντικείμενα του πόθου τους), για να ξεφύγουμε από τη "λογική της ανάθεσης" σε κάθε επίπεδο (κράτους, περιφέρειας ή και "γειτονιάς" που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Παπαρήγα και άλλους) και να πάμε σε άμεση σαφή καταγραφή των πραγματικών επιθυμιών μας, αλλά αν έχεις πιστέψει και εσύ τον Grecs που με λέει Συριζαίο και άρα δεν ακούς τι λέω αλλά μιλάω σε τοίχο, δε θα δεις για άλλη μια φορά οτι η δική σου θεωρία (και του Grecs) είναι πολύ πιο κοντά στου Τσίπρα και στου Σύριζα παρά η δική μου.

// Αυτό κάνει κάνει κακό και το έχουμε δει τόσες και τόσες φορές.
Από το 90 το έβλεπα. Συμφωνώ.

// Από την άλλη η εναντίωση στο κόμμα "ΣΥΡΙΖΑ" αφορά στο ότι δεν ανήκει καν στην αριστερά,
Δική σου πάλι αυθαίρετη ερμηνεία, βασισμένη ακόμα και σε fake news της Ομάδας Αλήθειας, που σε έχω πιάσει να έχεις πιστέψει μερικά.
Ομοίως κάποιος κακεντρεχής Συριζαίος θα μπορούσε να σου πει οτι εσύ δεν ανήκεις στην αριστερά αλλά της κάνεις ζημιά. Ξέρω οτι θα σε εκνεύριζε πολύ μια τέτοια ατάκα, αλλά υποθετικά μιλάω. Μια χαρά αριστερά ήταν, αλλού ήταν το πρόβλημα με το Σύριζα.

// αντίθετα της προκάλεσε ζημιά
Άλλο ένα fake news της "Ομάδας Αλήθειας" της ΝΔ στο οποίο τσίμπησες

// υπογράφοντας μνημόνια στο όνομά της,
Μεγάλη συζήτηση έγινε τότε που υπέγραψε - συνθηκολόγησε όπως θες πες το το 3ο Μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015. Επίσης ακόμα και η ΝΔ λέει οτι ίσως χρειαστεί 4ο Μνημόνιο, εσείς όμως φάγατε ένα ακόμα από τα αμέτρητα fake news της "Ομάδας Αλήθειας" των Μουρούτη, Άδωνι, Μπογδάνου, Βορίδη κτλ οτι υπέγραψε 2 Μνημόνια ο κακός ο Σύριζας.
Σε λίγο θα πείτε και το οτι "η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη κόστισε 100 Δις". Ενώ εκείνο το εξάμηνο το χρέος αυξήθηκε ή μειώθηκε δε θυμάμαι πόσο αλλά ήταν κάτω από +3 ή -3 Δις. Πως γίνεται να μας κόστισε 100 Δις και να μην αυξήθηκε κατά 100 Δις το χρέος μας?

// φέρνοντας ΜΑΤ σε πανεπιστήμια και
Άντε πάλι το τροπάριο. Βάσει και του Νόμου του 1982 και του 2017 η Αστυνομία μπαίνει χωρίς καμία ενόχληση όταν τελείται κακούργημα, που διώκεται αυτόφωρα, πχ φόνος, απόπειρα φόνου, εμπορία ναρκωτικών, βιασμός κτλ (δε θυμάμαι και ποια ακριβώς είναι κακουργήματα). Αν συνεχίζετε να παριστάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε τι γινόταν γύρω σας και οτι βρίσκανε δικαιολογία και αφορμή το οτι δήθεν "τελείται" κάποιο κακούργημα (σιγά το δύσκολο για την ελληνική "δικαιοσύνη" και τους δικηγόρους που θέλανε να "δούνε" σώνει και καλά κάποιο κακούργημα), ως πρόφαση για να παραβιάσουν το άσυλο, δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σας θυμίζω και να σας κάνω να καταλάβετε οτι οι περισσότεροι δικηγόροι και δικαστές και ειδικά η Αστυνομία και τα ΜΑΤ είναι από καραδεξιοί και ακροδεξιοί ως χουντοφτύσματα και χρυσαυγά.
Επίσης πρέπει κάποτε να καταλάβετε οτι βάσει του Συντάγματος που έχουμε (συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί του δεν έχει σημασία, αφού αυτό ισχύει για το κράτος) υπάρχει (άλλο ζήτημα αν τηρείται) η διάκριση των 3 εξουσιών : της βουλής (νομοθετική εξουσία) της αστυνομίας (εκτελεστική εξουσία) και της δικαιοσύνης (δικαστικής εξουσίας).
Αν κατηγορείς την μια για τα πεπραγμένα της άλλης πέφτεις σε λανθασμένη ερμηνεία και εξήγηση του κράτους όπως έχει δομηθεί και λειτουργεί και άρα του "κόσμου" γύρω σου, και οδηγείσαι αναπόφευκτα σε γενικεύσεις και διαστρευλώσεις της πραγματικότητας που δε βοηθάνε καθόλου, ίσα ίσα κάνουν ζημιά στο να καταλάβουμε αρχικά και να διορθώσουμε τελικά το τι φταίει. Φταίει όλο το κακώς δομημένο οικοδόμημα φυσικά αλλά δε πας να το ισοπεδώσεις όπως οι οδοστροτήρες του Κυριάκου για να μην αντιστέκεται "το κακό δημόσιο" στα ιδιωτικά συμφέροντα τους και να πέφτουν βροχή οι μίζες στους ίδιους, αλλά πας να το αλλάξεις ριζικά για να το κάνεις να δουλεύει όπως θέλεις. Το δημόσιο και το κράτος είναι αυτό που σου παρέχει παιδεία με όλα τα ελατώμματά της. Το δημόσιο και το κράτος μας έμαθε όλους να διαβάζουμε και να γράφουμε και εσάς που έχετε extra όρεξη να σπουδάζετε ηλεκτρολόγοι μηχανικοί πχ.
Καλά ρε δε βαριέστε να σχεδιάζετε κυκλώματα? Απορώ. Χαίρομαι εννοώ Οχι καλά κάνετε, σχεδιάστε τα, εγώ αδυνατώ και ιδίως βαριέμαι πολύ.  :P

//εντείνοντας την επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου.
Ναι αυτό δε διαφωνώ οτι το έκανε

// Ακριβώς επειδή αυτά δεν είναι ηθικά ή πολιτιστικά ζητήματα, δεν αφορούν το ποιος είναι πιο ντούρος από τον άλλο αλλά αφορούν το αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, τα 2 παραπάνω δεν αφορούν τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω είναι κατανοητό.

// Ας δούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ας παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ,
Για να δούμε όμως σοβαρά τη σοβαρότητα της κατάστασης δε βοηθάνε καθόλου γενικόλογοι αφορισμοί - ούτε καν της κυβέρνησης της ΝΔ.
Πρέπει να κάτσεις να πεις τι ακριβώς από αυτά που ακριβώς έχει κάνει
ήδη (και έχει κάνει πάρα πολλά αλλά όλα προς την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην προετοιμασία για το μεγάλο ξεπούλημα της ΔΕΗ και το μεγάλο πάρτι που θα γίνει με το απόθεμα των 37 Δις που παρέλαβε από τον κακό Σύριζα που είχε αναλάβει μια χρεοκοπημένη χώρα με 2 δις στα ταμεία (που δε φτάνανε ούτε για να δώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα), δηλαδή μια χώρα έρμαιο στους δανειστές και με (σχεδόν) άδεια ταμεία άρα πανεύκολο θύμα για άλλη μια φορά των εκβιασμών των δανειστών μας, άρα σκαμμένη πανέτοιμη η παγίδα για την επόμενη κυβέρνηση να πέσει μέσα στο λάκκο και να δεχτεί άνευ όρων ότι της επέβαλλαν εκβιαστικά οι δανειστές της.
Ούτε για τη ΝΔ δε μπορείς να πεις απλά ένα γενικό και αόριστο : Να παλέψουμε για ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ
Πρέπει να εξηγείς για ποιους λόγους θέλεις την ανατροπή της, τι ακριβώς έκανε (που έκανε) για να ζητάς κάτι τόσο δραστικό και κυρίως να είσαι ακόμα πιο σαφής στο τι προτείνεις να γίνει ΜΕΤΑ την ανατροπή της, μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, γιατί αν απλά λες ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ ανατροπή της κυβέρνησης Σύριζα ανατροπή της κυβέρνησης Α Β Γ Δ θα σου πει ο άλλος ένα μεγάλο βρε άι παράτα μας με τις ανατροπές, και θα χει και δίκιο.


// αλλά ας μη χαρίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο απ' τους αγώνες μας για να στήσουμε το μπλόκο ή τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ,
Γιατί χαρίσατε στο παρελθόν και λες να μη το κάνουμε ξανά? Δε το πιασα. Ή μήπως είσαι ή είστε οι μόνοι που κάνουν "αγώνες" και πολλοί άλλοι δεν κάνουν και αυτοί αγώνες που απλά δε ξέρετε ή δε βλέπετε ή δεν θέλετε να δείτε. Και εκείνοι μπορεί να λένε παρομοίως:
"ας μη χαρίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο απ' τους αγώνες μας για να στήσουμε τα ΑΡΑΓΕ - ΕΑΑΚ ".
Οι ΠΚΣαίοι σίγουρα θα το λένε πάντως.

// την πολιτική θα την παράγουμε εμείς για εμάς μέσω των γενικών μας συνελεύσεων.

Την πολιτική για να την παράγουμε όλοι εμείς, όλοι μας, για εμάς, για όλους μας, λυπάμαι που δε το καταλαβαίνεις, αλλά ο τρόπος δεν είναι μέσω γενικών συνελεύσεων, γιατί απλά δε χωράει όλη η χώρα σε μια γενική συνέλευση.

Στην Αρχαία Ελλάδα μπορεί να χωρούσαν οι 5000 αθηναίοι πολίτες (είχαν και δούλους που δεν συμμετείχαν στα κοινά, χώρια που δεν δέχονταν γυναίκες) στο λόφο της Πνύκας ή σε καννά μεγάλο θέατρο ή που μαζεύονταν και συζητούσαν και μετά ψήφιζαν όλοι σε 2 στάμνες στη μία με άσπρα βότσαλα για το ναι και στην άλλη με μαύρα βότσαλα για το όχι,
Τώρα, το 2019, πως να το κάνουμε, ΔΕ ΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και δε γίνεται να παράξει πολιτική ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
15 γαμημένα εκατομμύρια είμαστε. Είστε ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και αρνείστε να το χωνέψετε το νούμερο.

11.000.000 εδώ και άλλα 4.000.000 στο εξωτερικό.
Μόνο με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων τεχνολογικών μέσων μπορεί να γίνει η συζήτηση - η δημόσια διαβούλευση που λένε - και ειδικά η λήψη αποφάσεων, η ψηφοφορία.
Για να διαμορφώσουμε κάποτε την πολιτική που θέλουμε. Και να την ψηφίσουμε για να την αποφασίσουμε, ώστε να την εφαρμόσουμε, χωρίς να πεταχτεί καννάς τρελάρας Βελόπουλος το επόμενο λεπτό και να λέει και αυτός "Να παλέψουμε για ανατροπή της πολιτικής που αποφάσισε ο λαός για τον εαυτό του, χωρίς να έχει διαβάσει τις επιστολές του Ιησού μας που μόνο εγώ διαθέτω αποκλειστικά" ή κανένας Σώρρας και να λέει "Να παλέψουμε για ανατροπή της πολιτικής που αποφάσισε ο λαός επειδή δε πιστεύει οτι έχω 700 χιλιάδες εκατομμύρια δισεκατομμύρια για να σας ξεχρεώσω αλλά είστε καχύποπτοι και δε με κάνετε Βασιλιά σας και δικτάτορά σας με τη μία και ζητάτε να τα δείτε".
Για να στο πω και αλλιώς :
Ποια πολιτική θα παραχθεί σε γενικές συνελεύσεις - μπάχαλο εξ ορισμού και εκ πείρας, όπου όλα είναι προφορικά και τα παίρνει ο άνεμος, και όπου συχνά οι ψηφορορίες είναι δια βοής ή δια ανατάσεων των χεριών, δηλαδή όποιος φωνάζει πιο πολύ ή όποιος φέρει τους περισσότερους μέσα στην αίθουσα ή αμφιθέατρο?
Θα μοιάζει με την πολιτική των ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ? Θα μοιάζει με την πολιτική της ΠΚΣ (ΚΝΕ) ? Θα μοιάζει με την "πολιτική" των αναρχικών?
Ποιων από όλους?
Και ακόμα σημαντικότερο, πως θα πείσεις έναν ολόκληρο λαό οτι μαζεύτηκαν κάποιοι (δεν αμφιβάλλω για την καλή ή ειλικρινή πρόθεση) σε μερικά αμφιθέατρα και αποφάσισαν σε μερικές "γενικές συνελεύσεις" (λες και είμαστε στο γυμνάσιο) τι είναι σωστό για εσένα λαέ.
Που μεγάλο μέρος του επίσης τα πέρασε αυτά τα στάδια αφού σπούδαζε και αυτό κάποτε σε κάποιο ποσοστό, και έκανε και αυτό τους αγώνες του, πολύ πιο δυναμικούς όσο πίσω πάμε, και ξέρει πολύ καλά τι είναι οι γενικές συνελεύσεις.

Πως λοιπόν φίλε Chris θα πείσεις έναν λαό των 11+4 15 εκατομμυρίων ανθρώπων οτι το ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ ή η ΠΚΣ ή οι αναρχικο, ποια είναι αυτή η πολιτική που πρέπει να παράξουμε όπως λες και πως θα την επιβάλλεις ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, και τα 15 εκατομμύρια της χώρας για αυτήν ακριβώς την πολιτική και για το κοινό μας μέλλον?
Γιατί μόνο αυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα επιβάλλουν τις ιδέες τους στους άλλους.
Σωστά μεν είπες οτι η λογική της ανάθεσης είναι λανθασμένη αλλά ακόμα χειρότερη είναι η λογική της επιβολής της γνώμης στους υπόλοιπους με κάτι γλαφυρά επιχειρήματα τύπου : αυτοί δε ξέρουν, δεν έχουν τις γνώσεις, εμείς ξέρουμε καλύτερα. Αμ δεν ξέρετε καθόλου καλύτερα.

Και πως στο καλό μπορούν 15.000.000 άνθρωποι να συζητάνε και να αποφασίζουν εκτός από το να κόβονται σε όσο πιο μικρά κομματάκια τα ζητήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν και να τίθενται σε πολλές αναγκαστικά αλλά πολύ μικρές, σαφείς σαφέστατες, ερωτησούλες.
Για την ανάλυση και σχεδίαση ηλεκτρικών κυκλωμάτων και υπολογιστών το κάνετε. Για τα Μαθηματικά το κάνουμε. Για να στείλει ο άνθρωπος διαστημόπλοιο σε άλλους πλανήτες το κάνει.
Γαμημένους υπολογιστές σχεδιάζετε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε οτι και τη γαμημένη την πολιτική πρέπει να την κόψουμε σε μικρά κομματάκια για να την αποσαφηνίσουμε να την καταλάβουμε και να την αποφασίσουμε?
Τι είναι πιο δύσκολο αντικειμενικά? Να σχεδιάσετε (εγώ απέχω :P) κοτζάμ υπολογιστή ή να αποφασίσουμε πχ αν θέλουμε να δέρνουν τα ΜΑΤ κάθε διαδήλωση ανεξάρτητα αν είναι για τις Σκουριές ή τα Άγραφα ή για την προστασία της Καρέττα Καρέττα? Ή αν δε θέλουμε να υπάρχουν καν. Και πραγματικά δε θα είχαν και κανένα λόγο ύπαρξης αν εφαρμοζόταν αυτό που θέλουμε όλοι.
Τι είναι τόσο δύσκολο στο να αποφασίσουμε αν συμφωνούμε με την αποφυλάκιση του δολοφόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα και την προκλητική μείωση της πρωτόδικης απόφασης για ισόβια κάθειρξη σε 13 χρόνια ενώ ο επίσης τότε 15χρονος Νίκος Ρωμανός στην αγκαλιά του οποίου ξεψύχησε ο παιδικός του φίλος έφαγε 18 χρόνια για απόπειρα ληστείας που κακώς έκανε γιατί δεν άντεχε να μη κάνει κάτι για τον αδικοχαμένο φίλο του?

Τι είναι τόσο δύσκολο στο να αποφασίζαμε όλοι μαζί αν θέλουμε ή όχι την συμμετοχή μας στην ΕΕ ή το ΝΑΤΟ, αν θέλουμε ή όχι την φυλακή της Ευρωζώνης και του Ευρώ, τα Μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης, το αν θέλουμε ή όχι Άσυλο στα Πανεπιστήμια ή αν θέλουμε ή όχι Άσυλο στα τραπεζικά στελέχη που δίνει τώρα ο Άδωνις για να διαγράψουν τα δάνεια της ΝΔ δηλαδή τα δανεικά και αγύριστα, τα δικά τους χρέη, ή αν θέλουμε ή όχι άσυλο για τις πολυεθνικές εταιρίες και στις εταιρίες εξόρυξης χρυσού, στους εργολάβους και τους εφοπλιστές?
Τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε οτι με πολύ λιγότερο κόπο απ το να γράψεις μια σειρά θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε αν η προκλητική αθώωση του Σαλμά και του Σαμαρά για το σκάνδαλο της Novartis είναι σύμφωνη με το κοινό δικό μας αίσθημα δικαίου?
Τι είναι τόσο δύσκολο στο να καταλάβετε οτι μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μη περνάνε αντιλαϊκά και αυταρχικά μέτρα υπερ κάποιας ελίτ, υπερ των δισεκατομμυριούχων ή των πολυεθνικών, και αυτός είναι να ψηφίζει ο λαός για τα πάντα και όχι μια φορά στα 4 χρόνια για το χρώμα της θηλιάς του?
Τι μπορεί να φοβάται ένας αριστερός ένας αναρχικός ή ένας κομμουνιστής στις αποφάσεις που θα έπαιρνε ο κόσμος αν ψήφιζε ο ίδιος για το καθετί? Τίποτα εκτός και αν έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα, καθόλου αριστερά καθόλου αναρχικά καθόλου κομμουνιστικά και προπαντός, καθόλου δίκαια, δλδ το να επιβάλλει με κάποια επίκληση αυθεντίας την δική του "αγαπημένη" "πολιτική" και άποψη στους υπόλοιπους, ενώ αρνείται πεισματικά να δει οτι το 98% της "αγαπημένης" του "πολιτικής" θα ψηφιζόταν, την στιγμή που τώρα θα έλεγα τι ποσοστό της έχει. 0 μάλλον.
Αλλά @ το βλέπετε
Αντί να σκεφτείτε λοιπόν γενικόλογες ατάκες περί δημοκρατίας λες και είχαμε και ποτέ δημοκρατία και της κάνουμε και κριτική.
Μπερδεύετε το καθεστώς που έχει καταντήσει ολιγαρχία και εταιριοκρατία και τραπεζοκρατία και πλουτοκρατία επειδή λέγεται "Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία" με τη δημοκρατία. Μα αυτός ήταν ίσως και ηθελημένα ο σκοπός τους και βάλανε και το δημοκρατία μέσα να "ομορφαίνει" τα υπόλοιπα αντιδημοκρατικά, να μισήσετε την δημοκρατία για να μη την ζητάτε, ώστε να συνεχίζουν να έχουν για πάντα την εξουσία. Και αν ζητήσεις δημοκρατία να σου λένε : Μα, δημοκρατία έχουμε. Που το λέγανε και μπάτσοι όταν δέρνανε στις πορείες κατά των Μνημονίων. Σου λέγανε Δημοκρατία δεν έχουμε? Η Βουλή αυτό ψήφισε, εσείς ψηφίσατε τους βουλευτές και την Κυβέρνηση, τι θέλετε τώρα? Να γίνει το δικό σας, ενώ είστε μια μικρή "μειοψηφία". Ξεχάσατε τη Σαράφογλου στο Mega που είπε το αμίμητο "Τι φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι υπερ του ΝΑΙ?" (στο Δημοψήφισμα του 15) για να έρθει μετά η απάντηση - σφαλιάρα από μια πραγματικά δημοκρατική διαδικασία, το δημοψήφισμα.
Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στο επιχείρημα αυτό, και να το αποδομήσετε εντελώς, δεν μπορείτε να κάνετε καμία σοβαρή πρόταση για πολιτική.
Μπερδεύετε δηλαδή το πολίτευμα που έχουμε με τη δημοκρατία.
Που όμως μόνο δημοκρατία δεν είναι, και δεν είναι επειδή έχει το συνθετικό μέσα.
Όπως μπερδεύουν τα εθνίκια το Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας το "Βόρεια Μακεδονία" με το "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική".
Και αφού ξαναέγραψες ένα κάρο γενικολογίες για τον κακό Σύριζα που τόσο άχτι τον έχεις αφού από την πολλή γενικολογία και τα πολλά fake news που έχεις πιστέψει, ήρθε πολύ πριν το ποστ σου η πραγματικότητα και οι προτάσεις του κακού Σύριζα που τόσο απεχθάνεσαι να σου ρίξει τάπα απ τις λίγες αφού εδώ και ένα χρόνο είχε συμπεριλάβει στις προτάσεις του την καθιέρωση της δυνατότητας να προκυρήσσονται και να διεξάγονται δημοψηφίσματα μετά από λαϊκή απαίτηση, και σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο, και λέω τάπα ολκής γιατί ο κακός κατ εσέ Σύριζα πρότεινε να σου καθιερώσει το δικαίωμα να αποφασίζεις και να ψηφίζεις με θεσμοθετημένες διαδικασίες από το Σύνταγμα για όποια πράγματα αποφασίσει ο λαός να αποφασίσει, και εσύ προτείνεις "γενικές συνελεύσεις" που "θα παράξουν πολιτική".
Λυπάμαι που δε το βλέπεις αλλά ο Σύριζα και οι προτάσεις του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πολύ πιο μπροστά, έτη φωτός μπροστά, και πολύ πιο αριστερές και πραγματικά φιλολαϊκές από τις δικές σας γενικόλογες προτάσεις για "γενικές συνελεύσεις" που θα παράξουν και πολιτική αλλά το πως θα επιβληθεί αυτή η πολιτική δεν έχει απαντηθεί εδώ και δεκάδες χρόνια από κανέναν οπαδό των συνελεύσεων και ειδικά των συνελεύσεων "γειτονιάς". Σιγά μη κάνουμε και συνελεύσεις οικοδομής που θα παράγουν πολιτική για το αν θα επιτρέπουμε να χέζει ο σκύλος του γείτονα στο κοινόχρηστο γκαζόν.

Εγώ είμαι ακόμα πιο μπροστά από τον Σύριζα που σας τάπωσε ήδη εδώ και ένα χρόνο γιατί βλέπω από τώρα οτι με δημοψηφίσματα με φυσική παρουσία (όπως αυτά που προβλέπει η πρότασή του για την αναθεώρηση), δε θα αποφασίζουμε για πολλά ζητήματα, θα είναι κουραστική η διαδικασία και πολυέξοδη (σε σημείο που πολλοί ήδη δε μπορούσαν καν να πάνε στα χωριά τους να ψηφίσουν λόγω κόστους μεταφορικών κτλ), οι μαζικές μετακινήσεις του πλυθυσμού ενέχουν και θύματα από τροχαία ατυχήματα, ενώ είναι πολύ πιο αποδοτική η ηλεκτρονική ψηφοφορία, πιο γρήγορη, μπορεί να καλύψει απείρως περισσότερα ζητήματα, να γίνεται άμεσα αλλά και εύκολα, και όχι μόνο να παράξει την πολιτική που θέλουμε αλλά να την αποκρυσταλλώσει, να την κάνει λιανά που λένε, και να την εφαρμόσει κιόλας.
Γιατί πολιτική και απόψεις παράγουμε από πολύ παλιά, στην εφαρμογή γαμιέται το όλο ζήτημα και άλλα θέλει ο κοσμάκης άλλα καταφέρνουν και περνάνε οι έχοντες την εξουσία, ενίοτε "ελέω θεού" ή σαν κάποιο περίεργο "κληρονομικό χάρισμα" πολιτικών τζακιών, λες και έχουν κάποια περίεργη μοναδική μετάλλαξη στο DNA τους οι Μητσοτάκηδες, οι Σαμαράδες, οι Βενιζέλοι και οι Παπανδρέηδες, να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Όσες "γενικές συνελεύσεις" και να κάνουμε. Όσες πορείες και να γίνουν. Δε χαμπαριάζουν κάποιοι.
Ειδικά αν είναι Πρωθυπουργός ο γιος του "Το Μνημόνιο πρέπει να περάσει πάσει θυσία, ακόμα και αν έχουμε και νεκρούς"
Γιατί δεν αποφασίζουμε ποτέ εμείς, όλοι μας, ο κυρίαρχος λαός, ούτε αποφασίζαμε και ποτέ στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους αλλά ούτε κανένας άλλος λαός δε το κατάφερε, και δεν ψηφίζουμε την κάθε παράγραφο, την κάθε πρόταση που νομοθετούν άλλοι εκ μέρους μας ως άλλα μέντιουμ που διαβάζουν τις σκέψεις μας και ξέρουν τι θέλουμε. Αρκετά με τα "μέντιουμ", μπορούμε πανεύκολα να πληκτρολογήσουμε απευθείας τι θέλουμε.
Γιατί δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ δημοκρατία. Ούτε εμείς ούτε κανένας άλλος λαός στον πλανήτη.
Γιατί αν είχαμε δημοκρατία δεν θα υπήρχε τέτοια χαώδης αναντιστοιχία στο τι θέλουμε και τι γίνεται. Τόσο απλό.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on August 07, 2019, 15:05:04 pm
Quote
// Αφορά την εναντίωση σε μια λογική ξεπουλήματος αγώνων στο βωμό του κυβερνητισμού όπως έγινε το '10-'12
Εδώ αρχίζεις και γίνεσαι λίγο πιο περιεκτικός και λίγο πιο σαφής.
Προφανώς αφού για σένα υπήρξε (απορώ πως θα μπορούσες να το αποδείξεις, αλλά τέλος πάντων) μια "λογική ξεπουλήματος αγώνων στο βωμό του κυβερνητισμού" και όπως λες έγινε το 10-12, υποθέτω εννοείς τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις εναντίον του τότε δόγματος του σοκ των Μνημονίων και της εισόδου της χώρας στο ΔΝΤ.
1ο λάθος: Υποθέτεις οτι "υπήρχε λογική ξεπουλήματος των αγώνων".
2ο λάθος: Υποθέτεις οτι "ξεπουλήθηκαν για τον "κυβερνητισμό"".
Πέφτεις σε γκάφα όμως επειδή ακόμα και αν συμφωνήσω οτι ο Σύριζα και ο Τσίπρας ειδικά "ξεπούλησε" τους αγώνες στο βωμό της προοπτικής να κυβερνήσει ο Σύριζα και να γίνει Πρωθυπουργός ο ίδιος πχ, όλα καλά έστω οτι ισχύει, αλλά αυτό που σίγουρα δεν ισχύει είναι οτι οι αγώνες όπως λες δεν ήταν ούτε του Τσίπρα ούτε του Σύριζα ούτε μόνο του τότε Σύριζα που περιείχε καμιά 30ριά μικρότερα σχήματα όταν ξεκίνησε.
Άρα φάσκεις και αντιφάσκεις: Ή παραδέχεσαι οτι μόνο ο τότε κόσμος του Σύριζα γέμιζε επί μήνες την πλατεία Συντάγματος σε καθημερινή βάση και μετά σε εβδομαδιαία χωρίς τη συμμετοχή όλων των άλλων που δε γούσταραν την πολιτική της λιτότητας των Μνημονίων (οπότε σε βαφτίζω χαλαρά 100 φορές πιο Συριζαίο από όσο με βαφτίζει εμένα ο Grecs) ή παραδέχεσαι οτι ήταν ένα ποσοστό οι τότε συριζαίοι στις διαδηλώσεις άρα δεν ήταν (που δεν ήταν) δικός τους ο αγώνας και άρα πως θα μπορούσαν να ξεπουλήσουν τον αγώνα αφού δεν τους ανήκει?
Άρα καταρρίπτεται το οτι "υπήρχε λογική ξεπουλήματος των αγώνων" αφού δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι αν δεν είναι δικό σου, και άρα μαζί με αυτό καταρρίπτεται και το "στο βωμό του κυβερνητισμού" αφού δεν υπάρχει το προηγούμενο, ο βωμός του τίποτα θα υπάρχει?

Είναι παράλογο να θεωρεί κανείς ότι σε μια εποχή όπου εκατομμύρια ψηφοφόροι εγκατέλειπαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ήταν διακύβευμα το πιο πολιτικό σχέδιο θα κέρδιζε στις πλατείες; Τελικά κέρδισε το σχέδιο που έλεγε: "μορφώστε τους ναζί" και τους άφησε να στήσουν κόμμα στο πάνω μέρος της πλ. Συντάγματος και παράλληλα έλεγε να βγάλουμε μια αριστερή κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα, να προστατέψει τις επιχειρήσεις κλπ. Δεν θεωρώ ότι ήταν χαζός ο κόσμος ούτε ότι δεν υπήρχαν λάθη από την αντικαπιταλιστική αριστερά, κάπου στη μέση είναι η αλήθεια, αλλά δε γίνεται να ξανατσιμπήσουμε σε αυτές τις μαλακίες, κυρίως στην τελευταία βασικά.

Quote
// αντίθετα της προκάλεσε ζημιά
Άλλο ένα fake news της "Ομάδας Αλήθειας" της ΝΔ στο οποίο τσίμπησες

Απλά πάνε και μίλα σε έναν ράντομ άνθρωπο στο δρόμο. Fake news της ομάδας αλήθειας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην αριστερά.

Quote
// υπογράφοντας μνημόνια στο όνομά της,
Μεγάλη συζήτηση έγινε τότε που υπέγραψε - συνθηκολόγησε όπως θες πες το το 3ο Μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015. Επίσης ακόμα και η ΝΔ λέει οτι ίσως χρειαστεί 4ο Μνημόνιο, εσείς όμως φάγατε ένα ακόμα από τα αμέτρητα fake news της "Ομάδας Αλήθειας" των Μουρούτη, Άδωνι, Μπογδάνου, Βορίδη κτλ οτι υπέγραψε 2 Μνημόνια ο κακός ο Σύριζας.
Σε λίγο θα πείτε και το οτι "η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη κόστισε 100 Δις". Ενώ εκείνο το εξάμηνο το χρέος αυξήθηκε ή μειώθηκε δε θυμάμαι πόσο αλλά ήταν κάτω από +3 ή -3 Δις. Πως γίνεται να μας κόστισε 100 Δις και να μην αυξήθηκε κατά 100 Δις το χρέος μας?

2 μνημόνια υπέγραψε και μάλιστα το 2ο ήταν και αυτό που δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2060. Γενικά όταν η ΝΔ θα κάνει μαλακίες, έχε υπόψιν σου ότι ένα κομμάτι των μαλακιών αυτών τις ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Quote
// φέρνοντας ΜΑΤ σε πανεπιστήμια και
Άντε πάλι το τροπάριο. Βάσει και του Νόμου του 1982 και του 2017 η Αστυνομία μπαίνει χωρίς καμία ενόχληση όταν τελείται κακούργημα, που διώκεται αυτόφωρα, πχ φόνος, απόπειρα φόνου, εμπορία ναρκωτικών, βιασμός κτλ (δε θυμάμαι και ποια ακριβώς είναι κακουργήματα). Αν συνεχίζετε να παριστάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε τι γινόταν γύρω σας και οτι βρίσκανε δικαιολογία και αφορμή το οτι δήθεν "τελείται" κάποιο κακούργημα (σιγά το δύσκολο για την ελληνική "δικαιοσύνη" και τους δικηγόρους που θέλανε να "δούνε" σώνει και καλά κάποιο κακούργημα), ως πρόφαση για να παραβιάσουν το άσυλο, δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σας θυμίζω και να σας κάνω να καταλάβετε οτι οι περισσότεροι δικηγόροι και δικαστές και ειδικά η Αστυνομία και τα ΜΑΤ είναι από καραδεξιοί και ακροδεξιοί ως χουντοφτύσματα και χρυσαυγά.
Επίσης πρέπει κάποτε να καταλάβετε οτι βάσει του Συντάγματος που έχουμε (συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί του δεν έχει σημασία, αφού αυτό ισχύει για το κράτος) υπάρχει (άλλο ζήτημα αν τηρείται) η διάκριση των 3 εξουσιών : της βουλής (νομοθετική εξουσία) της αστυνομίας (εκτελεστική εξουσία) και της δικαιοσύνης (δικαστικής εξουσίας).
Αν κατηγορείς την μια για τα πεπραγμένα της άλλης πέφτεις σε λανθασμένη ερμηνεία και εξήγηση του κράτους όπως έχει δομηθεί και λειτουργεί και άρα του "κόσμου" γύρω σου, και οδηγείσαι αναπόφευκτα σε γενικεύσεις και διαστρευλώσεις της πραγματικότητας που δε βοηθάνε καθόλου, ίσα ίσα κάνουν ζημιά στο να καταλάβουμε αρχικά και να διορθώσουμε τελικά το τι φταίει. Φταίει όλο το κακώς δομημένο οικοδόμημα φυσικά αλλά δε πας να το ισοπεδώσεις όπως οι οδοστροτήρες του Κυριάκου για να μην αντιστέκεται "το κακό δημόσιο" στα ιδιωτικά συμφέροντα τους και να πέφτουν βροχή οι μίζες στους ίδιους, αλλά πας να το αλλάξεις ριζικά για να το κάνεις να δουλεύει όπως θέλεις. Το δημόσιο και το κράτος είναι αυτό που σου παρέχει παιδεία με όλα τα ελατώμματά της. Το δημόσιο και το κράτος μας έμαθε όλους να διαβάζουμε και να γράφουμε και εσάς που έχετε extra όρεξη να σπουδάζετε ηλεκτρολόγοι μηχανικοί πχ.
Καλά ρε δε βαριέστε να σχεδιάζετε κυκλώματα? Απορώ. Χαίρομαι εννοώ Οχι καλά κάνετε, σχεδιάστε τα, εγώ αδυνατώ και ιδίως βαριέμαι πολύ.  Tongue

Τα ΜΑΤ στο ΠΑΜΑΚ το '17 μπήκαν για κάποιον από τους λόγους που αναφέρεις;

Quote
//εντείνοντας την επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου.
Ναι αυτό δε διαφωνώ οτι το έκανε

...ή μήπως μπήκαν γιατί κάποιος αντιδρούσε σε αυτό, στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, στο ότι το ΝΑΤΟ και ο στρατός είναι μέσα στις σχολές;

Quote
// Ας δούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ας παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ,
Για να δούμε όμως σοβαρά τη σοβαρότητα της κατάστασης δε βοηθάνε καθόλου γενικόλογοι αφορισμοί - ούτε καν της κυβέρνησης της ΝΔ.
Πρέπει να κάτσεις να πεις τι ακριβώς από αυτά που ακριβώς έχει κάνει ήδη (και έχει κάνει πάρα πολλά αλλά όλα προς την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην προετοιμασία για το μεγάλο ξεπούλημα της ΔΕΗ και το μεγάλο πάρτι που θα γίνει με το απόθεμα των 37 Δις που παρέλαβε από τον κακό Σύριζα που είχε αναλάβει μια χρεοκοπημένη χώρα με 2 δις στα ταμεία (που δε φτάνανε ούτε για να δώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα), δηλαδή μια χώρα έρμαιο στους δανειστές και με (σχεδόν) άδεια ταμεία άρα πανεύκολο θύμα για άλλη μια φορά των εκβιασμών των δανειστών μας, άρα σκαμμένη πανέτοιμη η παγίδα για την επόμενη κυβέρνηση να πέσει μέσα στο λάκκο και να δεχτεί άνευ όρων ότι της επέβαλλαν εκβιαστικά οι δανειστές της.
Ούτε για τη ΝΔ δε μπορείς να πεις απλά ένα γενικό και αόριστο : Να παλέψουμε για ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ
Πρέπει να εξηγείς για ποιους λόγους θέλεις την ανατροπή της, τι ακριβώς έκανε (που έκανε) για να ζητάς κάτι τόσο δραστικό και κυρίως να είσαι ακόμα πιο σαφής στο τι προτείνεις να γίνει ΜΕΤΑ την ανατροπή της, μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, γιατί αν απλά λες ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ ανατροπή της κυβέρνησης Σύριζα ανατροπή της κυβέρνησης Α Β Γ Δ θα σου πει ο άλλος ένα μεγάλο βρε άι παράτα μας με τις ανατροπές, και θα χει και δίκιο.

Άσε μας ρε Καταραμένο. Όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του ή έχει βολευτεί. Βράζει ο κόσμος. Ακόμα και κόσμος που με μισή καρδιά ψήφισε ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τέτοιος κόσμος. Ποιος ανέχεται να του λένε τι θα κάνει και να τον ξεφτιλίζουν έτσι; Και τα 37 δις του ΣΥΡΙΖΑ από υπερφορολόγηση είναι, ποιον κοροϊδεύεις. Και μάλιστα των φτωχών, γιατί οι εφοπλιστές έχουν φορολογία σχεδόν 0% και πάλι τα καραβάκια τους με ξένες σημαίες τα κυκλοφορούν.

Quote
/ αλλά ας μη χαρίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο απ' τους αγώνες μας για να στήσουμε το μπλόκο ή τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ,
Γιατί χαρίσατε στο παρελθόν και λες να μη το κάνουμε ξανά? Δε το πιασα. Ή μήπως είσαι ή είστε οι μόνοι που κάνουν "αγώνες" και πολλοί άλλοι δεν κάνουν και αυτοί αγώνες που απλά δε ξέρετε ή δε βλέπετε ή δεν θέλετε να δείτε. Και εκείνοι μπορεί να λένε παρομοίως:
"ας μη χαρίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο απ' τους αγώνες μας για να στήσουμε τα ΑΡΑΓΕ - ΕΑΑΚ ".
Οι ΠΚΣαίοι σίγουρα θα το λένε πάντως.

Σίγουρα το ΑΡΑΓΕ δε χάρισε ποτέ, αλλά το ΑΡΑΓΕ δεν είναι μόνο του στον κόσμο. Όσο μεγαλύτερη μαζικότητα τόσο το καλύτερο, αλλά το μπλόκο σαν μπλόκο δε θα εμφανιστεί σε πορεία. Δε θα στηθούν ούτε καριέρες παιδιών του κομματικού σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια που μου έβγαινε ο Συριζαίος στο ντιμπέιτ των φοιτητικών εκλογών και εκθείαζε πόσο γαμάτος είναι ο νόμος Γαβρόγλου που διέλυε τα επαγγελματικά δικαιώματα, κατακερμάτιζε παραπάνω τις σχολές και τα αντικείμενα, ξαναέβαζε δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και άλλα τόσα.

Και την πολιτική ναι, θα την παράγουμε εμείς μέσω των γενικών συνελεύσεων και του συντονισμού τους. Μια χαρά γίνεται, έχει γίνει σε χώρες πολύ μεγαλύτερες από την Ελλάδα χωρίς να έχουν καν ίντερνετ κι επίσης σίγουρα θα είναι πιο ουσιαστικό από το να ακούμε παπατζήδες που βγαίνουν κυβέρνηση με το 27% του ελληνικού λαού και μπορούν να περνάνε νόμους κυρίως επειδή έχουν το στρατό, την αστυνομία και μηχανισμούς επίτευξης συναίνεσης όπως τα ΜΜΕ και η κοινωνική περιθωριοποίηση. Οι δυνατότητες υπάρχουν και είναι τρομερές, τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους...


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Katarameno on August 07, 2019, 21:49:15 pm
Μιλάω με πάρα πάρα πολύ κόσμο, εντός και εκτός της "γυάλας" των ηλεκτρολόγων μηχανικών. Και εδώ μέσα στο φόρουμ διαβάζω και τι γράφετε όλοι σας ανεξαιρέτως πολιτικών απόψεων όσα προλαβαίνω δλδ, αλλά συγνώμη, τα βλέπετε πολύ μπερδεμένα τα πράγματα. Και εγώ στα 18 μου και στα 20 μου ίσως τα έβλεπα έτσι. Μεγαλώνοντας μαθαίνεις και καλύτερα πως δουλεύει αυτό το σάπιο σύστημα εξουσίας : δια της μίζας και της αρπαχτής, αφού όλοι κοιτάνε την πάρτη τους. Είπα εγώ οτι το επικροτώ? Είπα ποτέ εγώ οτι όλα είναι ρόδινα? Δε ξέρω λες οτι βράζει ο κόσμος? Πολύ καλύτερα σε πληροφορώ. Και τι κατάφερε που βράζει? Έβγαλε 40χρόνια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και διάφορους συνδυασμούς, μετά 4,5 χρόνια Σύριζα(+ΑΝΕΛ) και τώρα ΝΔ σκέτο.

Άλλαξε τίποτα τόσα χρόνια στο γεγονός οτι άλλα θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και άλλα κάνουν οι ψηφισμένοι με τις εκλογές "ηγέτες" του ή οι εκλεγμένοι με γενικές συνελεύσεις αντιπρόσωποι συνδικαλιστές των εργατών?

Όχι φυσικά.
Γιατί με το παρόν σύστημα αντιπροσώπευσης αναθέτουν σε κάποιον φωστήρα, ειδικά αν σκεφτούμε τους χρυσαυγίτες, τον Άδωνι, τον Βελόπουλο, τον σοβαροφανή φασίστα Βορίδη, και αμέτρητους άλλους, να τον εκπροσωπεί, να περνάει εκ μέρους του νόμους. Και δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα, τα άτομα που ψηφίζονται ως εκπρόσωποι τα λένε όλα μόνοι τους.

Με απαντήσεις τύπου άσε μας ρε Καταραμένο δε λες κάτι.
Εξήγησα αναλυτικότατα γιατί πρέπει να ψηφίζει άμεσα και για κάθε θέμα ο πολίτης ο εργαζόμενος ο φοιτητής για κάθε θέμα, σε κάθε επίπεδο, ανάλογα το θέμα, αλλά εσείς φαντάζεστε οτι σε γενικές συνελεύσεις μπορεί να εκφραστεί ένας λαός.
Οι γενικές συνελεύσεις άντε να χωρέσουν τη συνέλευση φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών κτλ. Παραπάνω, για επίπεδο πόλης όπως η Θεσσαλονίκη πχ δε χωράει καμία συνέλευση 1.000.000 άτομα και δεν είναι δυνατόν να γίνει ποτέ. Το πως και που φαντάζεσαι οτι δούλεψαν κάπως κάπου και κάποτε οι "γενικές συνελεύσεις" σε επίπεδο χώρας δε μπορώ να το υποθέσω. Εκτός της Αρχαίας Αθήνας όπου δούλεψαν μόνο με τους άνδρες πολίτες δηλ χωρίς τις γυναίκες και χωρίς τους δούλους που είχανε. Που αλλού διοικήθηκε μια χώρα με γενικές συνελεύσεις? Πουθενά.

Αρνείστε να το καταλάβετε, και επιμένετε σε αυτό που μάθατε: μια "γενική" συνέλευση. Και μετά τι ? Σε επόμενο επίπεδο θα αποφασίζουν μόνο οι εκπρόσωποι των από κάτω γενικών συνελεύσεων? Πάλι αντιπροσώπευση?
Ποια η διαφορά με το πολιτικό σύστημα της αντιπροσώπευσης που έχουμε με τα κόμματα και τη Βουλή? Καμία. Τα ίδια χάλια και τα ίδια προβλήματα δλδ η παραποίηση της βούλησης των πολλών επειδή κάποια πολιτική επιλογή και πάντα μόνο μία πήρε τους περισσότερους ψήφους. Στη λογική των βαθμίδων και της εκπροσώπησης οφείλεται και η κατάντια του ελληνικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ που πέρασαν 3 μνημόνια και έκανε 3 συνολικά μέρες γενικής απεργίας - και ποτέ Γενικής απεργίας διαρκείας. Επειδή επέπλεαν οι φελλοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία της. Και ποτέ δεν αποφάσιζαν όλοι ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι της χώρας αν θα κάνουν απεργία πότε και για πόσες μέρες, όλοι μαζί και χωρίς μεσάζοντες των κομμάτων που θέλανε πάντα να καπελώσουν την πραγματική τους βούληση.

Χωρίς να μπορείτε καν να εξηγήσετε γιατί δεν έχουν πλέον συμμετοχή (εκτός από την γενικότερη αδιαφορία και απάθεια και την απολιτίκ επιδημία) αλλά υπάρχει και πολύς κόσμος που κάποτε μπορεί να πήγε σε 1 ή 2 συνελεύσεις και να γελούσε με τον τρόπο που αποφασίζονται τα προκατασκευασμένα και ήδη προεκτυπωμένα "πλαίσια" της μια ή της άλλης φοιτητικής παράταξης, και αρνείστε να μπείτε καν στην συζήτηση του για ποιον γαμημένο λόγο να πρέπει οι φοιτητικές γενικές συνελεύσεις που τόσο εκθειάζεις να είναι ακριβές αντίγραφο της διαδικασίας των εκλογών με τα προκατ κόμματα όπου πάλι ψηφίζεται ένα προκαθορισμένο σετ επιλογών μια φορά στα 4 χρόνια και μετά τίποτα άλλο, όπου κάποιοι φωστήρες στα εκάστοτε κόμματα έχουν μαζέψει στα μανιφέστα τους και επειδή τους άρεσε το τάδε παρακλάδι της τάδε πολιτικής κατακερματίζεται ο προοδευτικός κόσμος σε δεκάδες ξεχωριστά παρακλάδια, λες και έχουν στόχο να χωρίσουν τον κόσμο και όχι να τον ενώσουν με απλές διαδικασίες.

Δε δίνεται καμία επιλογή στο να παραχθεί η πολιτική που προανέφερες ελεύθερα και μαζικά στις γενικές συνελεύσεις όπως λες.
Ίσα ίσα το αντίθετο γίνεται. Οι "πολιτικές" έχουν ήδη παραχθεί από τις εκάστοτε φοιτητικές παρατάξεις που ενίοτε ανήκουν σε γνωστά κόμματα και έρχονται έτοιμες - μπλοκ επιλογές - προεκτυπωμένα "πλαίσια" χωρίς να συζητούνται στην ουσία καθόλου, και ενώ η συζήτηση γίνεται ανάμεσα στους εκπροσώπους για να πείσουν οτι το δικό τους πλαίσιο είναι το τέλειο και όλα τα άλλα των άλλων σκάρτα ή εκ του πονηρού. Καμία αλλαγή στον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων από το 74 για να μη πω πιο πριν.
Δε συζητιούνται μια μια οι προτάσεις και οι παράγραφοι και δεν τίθενται σε ψηφοφορία μία μία αλλά όλες μαζί ως μια άκαμπτη αδιάλλακτη και ήδη αποφασισμένη από κάποιους φωστήρες πρόταση που δεν επιδέχεται ούτε κριτικής ούτε αμφισβήτησης ούτε συζήτησης - διαλόγου ούτε καμίας αλλαγής.
Εξάλλου αυτό αποδεικνύεται και κάθε φορά που για πλάκα ή και σοβαρά κάνω την παραμικρή παρατήρηση για τις ανακοινώσεις σας.
Προσπαθώ να σας δείξω που υπερβάλλετε, που κάνετε λάθη, που διαστρευλώνετε την πραγματικότητα αλλά μόλις πω το παραμικρό απαντάτε με υποτιμητικό τρόπο και απέραντη δυσπιστία. Που να μη είχαμε γνωριστεί και έστω όσο λίγο έχουμε γνωριστεί.

Και επειδή τείνετε να παρεξηγείτε τα πάντα και να αρπάζεστε εύκολα, υπενθυμίζω οτι το ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ το συμπαθώ από πολύ παλιά, και γενικά οι ανακοινώσεις του είναι σχεδόν πάντα στη σωστή κατεύθυνση, εκτός από μερικά μικρά ή μεγάλα λάθη που οδηγούν μετά από συσσώρευση σε πολύ λανθασμένα συμπεράσματα.

Πχ επιμένεις και μου γράφεις ως επιχείρημα οτι μπήκαν τα ΜΑΤ τότε. Ενώ απάντησα για το πως μπαίνουν και με και χωρίς άσυλο.
Λες και το άκουσα πρώτη φορά. ΜΑΤ είναι, χρυσαυγίτες είναι κατά βάση, σιγά μη δε ψάξουν αφορμή να μπουν.
Ξέρουμε τι πολιτικών πεποιθήσεων είναι και ο Πρύτανης του ΑΠΘ και ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ και πόσο κατά του ασύλου είναι και οι 2.
Γιαυτό και φωνάζουν και βάζουν για ψύλλου πήδημα τα ΜΑΤ μέσα στα ΑΕΙ. Και για αυτό που λέτε και εσείς για να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές. Τι σας κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση. Ο Πρύτανης Μαρκάτος στην Αθήνα δε τα φώναζε έτσι εύκολα, σχεδόν δε τα άφηνε ποτέ να μπουν όταν γινόταν πορείες κτλ.
Τόσο απλό είναι. Τι δε καταλαβαίνεις? Οτι αποφασίζουν βάσει των προσωπικών τους πολιτικών αντιλήψεων? Λες και δε κατάλαβες οτι το κάνανε επίτηδες?
Και εσύ να ήσουν Πρωθυπουργός αυτοί θα κατάφερναν να τα βάλουν μέσα και άντε μετά να πείσεις εσύ οτι δεν τα έβαλες εσύ μέσα.
Μια χαρά κατάφεραν να πιστεύεις εσύ οτι για τα ΜΑΤ που μπήκαν φταίει η κακή κυβέρνηση του Σύριζα και όχι οι ίδιοι που τους φώναζαν να μπουν και τους δίναν την άδεια. Μια χαρά το έφαγες το fake news τους. Αν ήταν οπαδός του Σύριζα ο Πρύτανης τότε θα είχες δίκιο να λες οτι ο Σύριζα και οι Συριζαίοι Πρυτάνεις βάζουν τα ΜΑΤ μέσα στα ΑΕΙ. Ο νόμος είναι σαφέστατος : αν ζητηθεί από την Σύγκλητο παρέμβαση αστυνομικής δύναμης παρέχεται. Για κακουργήματα δε χρειάζεται καμία άδεια για να επέμβουν.

Εσύ όμως βλέπεις μια μικρή συνωμοσία ολόκληρου του κράτους στο γιατί μπήκαν τα ΜΑΤ όποτε έχουν μπει, λες και όλο το κράτος είναι οπαδοί ενός μόνο κόμματος και της ίδιων πολιτικών απόψεων. Λες και δε ξέρουμε όλοι οτι επί 40 χρόνια στο κράτος διοριζόταν μόνο κομματικά μέλη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εναλλάξ και ο Σύριζα σε 4,5 χρόνια τους απέλυσε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και διόρισε δικά τους κομματικά μέλη στο 100% του κράτους. Που αν και μόνο αν το είχε κάνει τότε θα ίσχυε ο ισχυρισμός σας οτι ο Σύριζα (και μόνο ο Σύριζα) θα έφταιγε για ότι γίνεται από το κράτος μέχρι και τον τελευταίο ματατζή που έδειρε κάποιον (παράνομα φυσικά).

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά: Ακροδεξιοί και εθνίκια και χρυσαυγίτες είναι και στα ΜΑΤ και σε όλη την ηγεσία της αστυνομίας. Μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε οτι ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής που έστελνε τα ΜΑΤ στις Σκουριές να δέρνουν με μανία ότι κινείται ή ακόμα και τους οπαδούς του Ηρακλή κάθε φορά που ήταν στο χέρι του, δεν ψήφιζε απλά ΧΑ αλλά κατέβηκε και ως υποψήφιός της!!!
Υποψήφιος της εγκληματικής οργάνωσης ψυχοπαθών ναζί ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής. Σα τη Χαλκιδική δεν έχει που λένε.
Και δεν έτρεξε τίποτα, όλα καλά. Γιατί δε τηρούνται ούτε από το ίδιο το κράτος οι νόμοι που το ίδιο ψηφίζει. Λες και δεν υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος, λες και η πολιτεία ανέχεται τους χρυσαυγίτες βάσει του Συντάγματος ή κάποιων Νόμων. Λες και δεν έχει καταδικαστεί παγκοσμίως η "ιδεολογία" τους. Αν τηρούνταν οι νόμοι δε θα υπήρχε καν ΧΑ ούτε καν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (θα πωλούνταν σε πλειστηριασμό λόγω χρεών και τα 2 κόμματα που χρεοκόπησαν όχι μόνο όλη τη χώρα αλλά και τα ίδια τα κόμματά τους. Αλλά τώρα ήρθε ο Άδωνις και ήδη προτείνει ποινική Ασυλία στα τραπεζικά στελέχη που θα αποφασίζουν "αναδιαρθρώσεις" δανείων δλδ επιλεγμένες διαγραφές επιλεγμένων "δανείων" δλδ των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να εξαφανίσουν όσα φάγανε και να τα παραδώσουν πίσω "καθαρά" και χωρίς χρέη στην κοινή γνώμη. Ποιος το έμαθε οτι το ετοιμάζουν? Το 2% του πλυθησμού. Άρα γίνεται επειδή ούτε καν το έχει μάθει ο κόσμος, οι πολίτες, και φυσικά επειδή δεν αποφασίζουν για το ζήτημα οι πολίτες αλλά ο Άδωνις. Η Υπουργάρα αυτή της υπεργαμάτης Ανάπτυξης που θα έρθει για Λάτσηδες Μαρινάκηδες και βιομήχανους - εταιρίες - φαρμακευτικές όπως η Novartis, ή όπως η Siemens που αναγκάστηκε να λαδώσει τους 250 από τους 300 βουλευτές πολλαπλασιάζοντας το κόστος που πληρώνουμε όλοι μας για να πάρει τις ίδιες δουλειές που θα έπαιρνε αν δε ζητούσαν μίζες οι πολιτικοί για να της δώσουν τις δουλειές.

Η αντιπροσώπευση λοιπόν αλλοιώνει παντού και πάντα την πραγματική βούληση της βάσης, του λαού, των πολιτών, των εργαζομένων και άρα δε μπορεί να είναι η ίδια αντιπροσώπευση η λύση για κανένα πρόβλημα. Αφού αυτή τα δημιούργησε.
Δε μπορεί να λέτε σοβαρά οτι μια γενική συνέλευση θα αποφασίσει ότι αποφασίσει και μετά θα πάει ο εκπρόσωπος αυτής της γενικής συνέλευσης στην πιο πάνω γενική συνέλευση αντιπροσωπεύοντας μια γενική συνέλευση και θα μεταφέρει την πραγματική βούληση όλων των μελών της γενικής του συνέλευσης στο παραπάνω επίπεδο.
Όποιος το υποστηρίζει υποστηρίζει στην ουσία το ίδιο ακριβώς πράγμα που είναι και ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις από τους πολιτικούς μας εκπροσώπους στη Βουλή από τα κόμματα.
Γιατί έτσι ακριβώς λειτουργεί και το κακό κράτος που βρίζετε ενώ υποστηρίζετε τον ίδιο τρόπο λειτουργίας ως κάποια μαγική λύση.
Γιατί έτσι ακριβώς λειτουργούν όλα τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και εν μέρει και οι στρατοί.
Δια αντιπροσώπων. Ε δε γίνεται να κατηγορείτε όλα αυτά και να προτείνετε το ίδιο σάπιο σύστημα της αντιπροσώπευσης ως λύση στην αντιπροσώπευση. Έλεος.
Άρα όποιος νομίζει οτι κάποιες γενικές συνελεύσεις θα λύσουν κάποιο πρόβλημα και θα φέρουν αυτό που θέλουν οι πολλοί, απλά υποστηρίζει 100% τη σημερινή λειτουργία του πολιτεύματος που εξ ορισμού και εκ πείρας και εκ των πεπραγμένων του μόνο δημοκρατικό πολίτευμα δεν είναι, ακριβώς γιατί είναι αντιπροσωπευτικό.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Katarameno on August 07, 2019, 23:05:24 pm
Να και άλλη μια σημερινή απόδειξη για το που καταντάει ο συνδικαλισμός με την αντιπροσώπευση: στην πλήρη αντίθεση με την κοινή λογική και μάλιστα με τόσο θράσος που κάνουν και λόγο για "κοινή λογική".
Και στην ΠΟΣΔΕΠ γενικές συνελεύσεις γίνονται και με το αντιπροσωπευτικό σύστημα λειτουργεί, γιαυτό και όπως και η ΓΣΕΕ κατάντησε να υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο από την αυτονόητη κοινή λογική οτι τα πανεπιστήμια δε μπορούν να είναι χώρος που θα αλωνίζουν οι χρυσαυγίτες ματατζήδες και οι κάλε λογής μπάτσοι για ψύλλου πήδημα. Κι όμως εκεί κατάντησε.

"Συμφωνεί και επαυξάνει στην κατάργηση του ασύλου το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών
Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), δηλώνει ότι το νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», ωστόσο υποστηρίζει ότι «δεν αποτελεί από μόνο του ικανή συνθήκη» για την ασφάλεια στους χώρους των πανεπιστημίων. Με τη σειρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην εισήγησή του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, αναφερόμενη στην κατάργηση του ασύλου, υπογράμμισε ότι αυτό το μέτρο θα σημάνει επαναφορά στην «κοινή λογική»."

Το νομοσχέδιο με το οποίο καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο υποστηρίζει η ΠΟΣΔΕΠ, δηλώνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση». Η ανακοίνωση σε πλήρη σύμπλευση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αναφέρει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την κάλυψη και προστασία αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο η ανακοίνωση πάει την κατάργηση του ασύλου ένα βήμα παραπάνω, καθώς η ΠΟΣΔΕΠ ισχυρίζεται ότι η κατάργηση δεν αποτελεί ικανή συνθήκη για την διασφάλιση τηςακαδημαϊκής ελευθερίας, επισημαίνοντας την « ανάγκη για συνολική επανεξέταση όλων των πτυχών του ζητήματος της φύλαξης και της ασφάλειας στους πανεπιστημιακού χώρους. Για αυτό το λόγο προτείνει τη σύσταση «υπηρεσίας» η οποία θα απαρτίζεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο θα έχει ως αρμοδιότητα την ασφάλεια των πανεπιστημίων και θα τελεί υπό «τη[/u]»[/b]. Ουσιαστικά [b]η ΠΟΣΔΕΠ επαναφέρει το θέμα σύστασης «πανεπιστημιακής αστυνομίας»[/b], δηλαδή της σύστασης [u]ειδικών ομάδων που [color=red]θα «απομακρύνουν» από το πανεπιστήμιο οποιονδήποτε παραβιάζει τους κανονισμούς λειτουργίας των ιδρυμάτων.[/color][/u]

https://thepressproject.gr/symfoni-ke-epafxani-stin-katargisi-tou-asylou-to-syndikalistiko-organo-ton-kathigiton/

Κατάντια η [b]Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων[/b] Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού [b]να ζητάει μόνο "ασφάλεια" στους χώρους των πανεπιστημίων !!! Υσηχία τάξις και ασφάλεια.[/b] Δεν τη νοιάζουν άλλες ανώτερες αξίες, η ελευθερία, η δημοκρατία (εδώ γελάμε, την έχουν διαστρευλώσει μια χαρά με τις γενικές συνελεύσεις και τους αντιπροσώπους), η ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι, η ελευθερία του λόγου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών αλλά και η ζύμωσή τους στους χώρους των Πανεπιστημίων. Ίσα ίσα είναι αντίθετη σε όλα αυτά. [b]Ασφάλεια μόνο. Ασφάλεια πάνω από όλα.[/b] Λες και δεν είχε ξανακαταργηθεί το Άσυλο ξανά από την ίδια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που το είχε καθιερώσει, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα της "ασφάλειας". Ίσα ίσα χειροτέρεψαν τα πράγματα. Μιλάνε σε άτομα με μνήμη χρυσόψαρου κοινώς, αποβλακωμένους και λοβοτομημένους που βλέπουν όλη μέρα τηλεόραση και πιστεύουν οτι πουν οτι βλέπουν και οτι τους πουν στην τηλεόραση ως πραγματικότητα. Η προπαγάνδα δεκαετιών της ΝΔ και της ΔΑΠ με την πρόσφατη έξαρση υστερικών κραυγών για την "ανομία" και την "εγκληματικότητα", μια "ευγενική χορηγία" του SSKAI, των καναλιών του Μαρινάκη της "νομιμότητας" ή του οπλοφορούντα μέσα στο γήπεδο Σαββίδη κτλ.
[b]Ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Μαρινάκης, επίσημος σπόνσορας και της ΝΔ της "νομιμότητας", της "επιστροφής στην κανονικότητα", του "Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια", μέσα από τα ΜΜΕ κάνει λυσσαλέα προπαγάνδα υπερ της κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου!!! Αυτός που έπρεπε να σαπίζει σε κανένα μπουντρούμι όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά δια των ΜΜΕ του διαμορφώνει και πολιτικές συνειδήσεις, ακόμα και Πανεπιστημιακών δασκάλων !!!
[color=red]Ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Μαρινάκης έπεισε μάλλον και πολλούς καθηγητές για το πόσο κακό είναι το άσυλο για το ναρκεμπόριό του εντός των ΑΕΙ[/color][/b], αν κρίνω από τους εκλεγμένους δια αντιπροσώπευσης συνδικαλιστές της ΠΟΣΔΕΠ.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Pignite on August 08, 2019, 22:45:36 pm
τουλάχιστον ένας βγήκε και το είπε!!!

https://www.youtube.com/watch?v=J-5LJixla0E


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Pignite on August 08, 2019, 22:56:35 pm
και εδώ άρθρο για τα μαχαιρώματα από τον Βορίδη που τώρα σκούζει για το άσυλο και την εγκληματικότητα:

https://tvxs.gr/news/blogarontas/mia-palia-maxairia-poy-kathe-22-aprili-stazei-pyon

του Πέτρου Κατσάκου

"Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο".

Ήταν 22 Απριλίου του 1986, λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Στο κτήριο της Νομικής επικρατούσε μια διάχυτη ανησυχία. Είχε προηγηθεί μια άγρια συμπλοκή στη Σόλωνος την προηγούμενη μέρα ανάμεσα σε μέλη της ΔΑΠ και της Πανσπουδαστικής και όλοι περίμεναν τη συνέχιση της κόντρας. Ήταν νωρίς το πρωί και οι λιγοστοί φοιτητές κυκλοφορούσαν μουδιασμένοι. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι αλλά κανείς δεν ήξερε που και πως θα ανάψει το φυτίλι. Στην είσοδο της Νομικής κάτι λίγα πηγαδάκια με καφέ και τσιγάρο δίχως όρεξη για πολλά. Για μάθημα ούτε λόγος. Στο επίκεντρο της κουβέντας το ξύλο της προηγούμενης μέρας και ο φόβος των αντιποίνων για τα σπασμένα τραπεζάκια της ΔΑΠ από τους Κνίτες. Σχεδόν κανείς δεν ήξερε πως την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, με κεντρικό θέμα την υποβολή μήνυσης κατά του φοιτητή της Νομικής Μάκη Βορίδη, γνωστού ήδη για την φασιστική του δράση και τις επιθέσεις κατά φοιτητών στους δρόμους πέριξ της πλατείας Εξαρχείων και στο Χημείο. Όλοι ξέραμε για τον Βορίδη, ελάχιστοι όμως είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε σε κάποια από τις περιβόητες νυχτερινές περιπολίες της ομάδας του. Δύο ήταν οι «συμμορίες» που έσπερναν τον φόβο εκείνη την εποχή σε Εξάρχεια και Κυψέλη. Οι σκίνχεντ του Κοστέλο που μοίραζε ξύλο σε μετανάστες στη Φωκίωνος και οι Επενίτες του Βορίδη που σιγοντάριζαν τα ΜΑΤ στην «επιχείρηση Αρετή» του Δροσογιάννη στα Εξάρχεια.

Η δράση τους όμως ήταν πάντα νυχτερινή. Σαν τα τσακάλια. Μέχρι εκείνο το πρωινό που τα τσακάλια μπήκαν στη Νομική διψασμένα για αίμα με το φως της ημέρας.

Κανείς δεν πρόλαβε να τους μετρήσει. Μπήκαν ουρλιάζοντας «κουμούνια θα πεθάνετε» και ανοίγοντας τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν τους έβγαλαν τους σουγιάδες και όρμηξαν. Τρομαγμένοι αρχίσαμε να τρέχουμε δεξιά αριστερά ζητώντας καταφύγιο. Το πάτωμα γέμισε καφέδες, τσιγάρα και σημειώσεις. Έτρεξα στη σκάλα αριστερά. Λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν η «κατάληψη» της Β Θεολογικής. Ανεβαίνοντας τη σκάλα ένιωσα ένα κάψιμο στον δεξί μηρό. Δεν ασχολήθηκε άλλο μαζί μου. Με προσπέρασε τρέχοντας αφήνοντάς μου μόνο μια μαχαιριά. Μετά χτύπησε τον Γιώργο. Τον χτύπησε με το μαχαίρι στο κεφάλι. Ακολούθησε συμπλοκή με μέλη των Αριστερών Συσπειρώσεων που βγήκαν από τη Β Θεολογική. Άγριο ξύλο και πολλές μαχαιριές. Θυμάμαι μας πήγαν στον Ευαγγελισμό. Ο Γιώργος ήταν άσχημα χτυπημένος στο κεφάλι και τον κράτησαν. Οι περισσότεροι φύγαμε φοβισμένοι, χωρίς ράμματα για να μην δώσουμε τα στοιχεία μας και μπλέξουμε με μπάτσους και γονείς. Την άλλη μέρα η Ελευθεροτυπία έγραφε για 9 τραυματίες. Έκανα μέρες να ξαναπατήσω το πόδι μου στη σχολή.


Άφησα την πληγή να θρέψει μόνη της σε ένα ημιυπόγειο στην Κυψέλη. Εκείνη που δεν έκλεισε, όμως, ήταν η πληγή στη μνήμη. Έσταζε αίμα κάθε φορά που τον έβλεπα. Σα γάγγραινα στο μυαλό ήταν όταν τον έβλεπα να καμαρώνει στο Κάραβελ δίπλα στον Λεπέν. Ένιωθα ένα κάψιμο όταν τον έβλεπα χρόνια αργότερα να μπαίνει στη Βουλή χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη. Με έπνιγε η μπόχα όταν τον έβλεπα να ξεπλένεται σχεδόν κάθε βράδυ στην τηλεοπτική κολυμπήθρα. Όσο και να τον ξέπλυναν όμως, όσα συγχωροχάρτια και να του έδωσαν για την ακτιβιστική δράση των νεανικών του χρόνων, εγώ πάντα θα τον θυμάμαι με το σουγιά στο χέρι να ουρλιάζει «κουμούνια θα πεθάνετε» και κάθε φορά που τον βλέπω ασυναίσθητα θα αγγίζω μια παλιά μαχαιριά που κάθε 22 Απριλίου στάζει πύον.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Argirios on August 08, 2019, 23:03:33 pm
Δε το θεωρώ απαραίτητα κακό να ενσωματωθούν οι επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια. Έτσι κι'αλλιώς δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση το εκπαιδευτικό, τουλάχιστον αν υπήρχαν επιχειρήσεις μέσα θα βρίσκανε πιο εύκολα δουλειά οι τελειόφητοι, ίσως και να αναβαθμίζονταν οι γνώσεις μας. Τα γνωρίζω τα αρνητικά, αλλά είναι win-win στην τελική.
(Δε μιλάω για το άσυλο, δε ξέρω πως τα συνδέει αυτός, μάλλον το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία.)


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Pignite on August 15, 2019, 21:42:27 pm
Δε το θεωρώ απαραίτητα κακό να ενσωματωθούν οι επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια. Έτσι κι'αλλιώς δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση το εκπαιδευτικό, τουλάχιστον αν υπήρχαν επιχειρήσεις μέσα θα βρίσκανε πιο εύκολα δουλειά οι τελειόφητοι, ίσως και να αναβαθμίζονταν οι γνώσεις μας. Τα γνωρίζω τα αρνητικά, αλλά είναι win-win στην τελική.
(Δε μιλάω για το άσυλο, δε ξέρω πως τα συνδέει αυτός, μάλλον το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία.)

Το θέμα είναι ότι το ακριβώς αντίθετο θα γίνει. Οι γνώσεις μας όχι μόνο δεν θα αναβαθμιστούν αλλά θα αποκτήσουν εντελώς στείρο και επιφανειακό χαρακτήρα. Η έρευνα γίνεται 100% κατευθυνόμενη από τις εταιρίες και εαν κάποιος θέλει να ερευνήσει το οτιδήποτε άλλο μπορεί να μην του δίνεται η δυνατότητα επειδή δεν θα υπάρχει εταιρία που να χρηματοδοτεί καμία έρευνα σε αυτό το αντικείμενο που θα θέλει. Μπαίνει δηλαδή συνολικό ζήτημα στην υποβάθμιση των νέων ιδεών και της κριτικής σκέψης και στο πως οι επιχειρήσεις έρχονται να πατήσουν πάνω σε αυτήν την κατάσταση που είπες και εσύ ότι βρίσκεται το εκπαιδευτικό για να εκμεταλλεύονται την έρευνα προς όφελος τους. (λέγοντας παράλληλα ότι την σώζουν)
Το άσυλο αυτός το συνδέει λέγοντας ότι πηγαίνουν ομάδες και προσπαθούν να σταματήσουν κάποιες έρευνες (κρύβει βέβαια ότι οι συγκεκριμένες έρευνες γίνονται για οπλικά συστήματα) και ότι πλέον αυτό δε θα γίνεται αφού θα επεμβαίνει η αστυνομία.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: lopodyths on August 15, 2019, 22:30:03 pm
γνωσεις->απευθειας εξειδικευση για την δουλεια οποτε φαιλ
χωσιμο εταιριων μεσα στα πανεπιστημια-> απληρωτη εργασια στο ονομα της αποκτησης εμπειριας ηδη γινεται οποτε ουλτρα φαιλ ποιος  ψηνεται να δουλευει απληρωτα και αυτο να γινεται κανονας ωστε μετα να παιρνεις παλι ψιχουλα σχετικα με τις ανωτερες θεσεις κλπ.
γενικα πολυ σκατοκατασταση που γινετε ηδη λογω ελειψης δουλειων οποτε ξεσαλωνουν και οι εταιριες στο τι θα σου ζητησουν και στο τι θα σε βαλουν να κανεις,μπορει να μην παιζει ακομα τοσο σε μας αλλα ερχεται. Οποτε αν τους παρεις με το καλο σαν καλα κοπροσκυλα που ειναι θα σε πατησουν στο λαιμο.Οποτε για μενα γιουρια και πουλο σε αυτα τα πραγματα για την ελαχιστη αξιοπρεπεια στο τι κανουμε τι μαθαινουμε και πως το χρησιμοποιουμε.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on August 16, 2019, 01:32:53 am
Ρε παιδιά, το ποιο απλό ας δούμε: η ΝΔ και η αστυνομία φτιάχνουν σχέδιο-καβάντζα για εκκένωση του ΑΠΘ και άλλων ιδρυμάτων. Η δικαιολογία τους είναι ανέκδοτο. Θέλουν λένε να προστατεύσουν τις υποδομές και την περιουσία των ιδρυμάτων, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές. Ποιες υποδομές και ποια περιουσία; Τα απαρχαιωμένα εργαστήρια και τα κτίρια που πέφτουν οι σοβάδες; Αν θέλουν να τα προστατεύσουν γιατί τόσο καιρό δε δίνουν λεφτά για την παιδεία, αλλά πουλάνε τις υποδομές και την περιουσία των ιδρυμάτων σε ιδιώτες όπως ο εργολάβος στη λέσχη ή εταιρίες που κάνουν έρευνα (κάποιες φορές για την πολεμική βιομηχανία) για να την κατοχυρώσουν οι ίδιες σε πατέντα; Αυτούς θέλουν να προστατεύσουν; Δεν υπάρχει κάτι άλλο να προστατευτεί με αυτόν τον τρόπο.

Αν θέλουν να προστατεύσουν τους φοιτητές γιατί δεν επενδύουν στη διεύρυνση και βασικά στο σώσιμο της φοιτητικής μέριμνας; Γιατί φέτος άφησαν εκτός εστιών 171 πρωτοετείς φοιτητές; Γιατί βάζουν ελέγχους στη λέσχη; Γιατί καθυστερούν τις μετεγγραφές; Γιατί θέλει φράγκα για να περάσεις πανεπιστήμιο εκτός κι αν είσαι η περίπτωση που δεν έκανε φροντιστήριο; Γιατί εντείνουν τον εργασιακό μεσαίωνα και πλέον τα πρώτα έτη κατά 50% δουλεύουν σε μπαρ, call-center, φυλλάδια και άλλες δουλειές του ποδαριού και πάλι δε φτάνουν τα λεφτά;

Αν θέλουν ο κόσμος να κυκλοφορεί ελεύθερος στο κάμπους γιατί έσπρωξαν μέσα την πιάτσα; Γιατί τόσο καιρό που μπαίνουν κάθε 3 βράδια στο πανεπιστήμιο δεν έχει καθαρίσει η Χημείου; Γιατί έσπαγαν με ΜΑΤ τις καταλήψεις του '12 και του '06-'07 που ήταν οι μοναδικές περίοδοι που το πανεπιστήμιο ήταν απόλυτα ασφαλές, χωρίς εγκληματίες και ναρκωτικά, γεμάτο από κόσμο όλης της κοινωνίας;

Η πολιτική του επιχειρηματικού πανεπιστημίου (αυτό δε σημαίνει απαραίτητα εταιρίες, δεν έχει εταιρίες πχ στο Ιταλικό ή στο Νηπιαγωγών, αλλά έχει τους κανόνες της αγοράς γι αυτό πέφτουν αυτά τα τμήματα) εφαρμόζεται ήδη. Και τώρα, ετοιμάζουν νέο δόγμα της αστυνομίας για τα πανεπιστήμια, γιατί όπως δηλώνουν οι ίδιοι "φοβούνται μεγάλες αντιδράσεις". Και πολύ δικαιολογημένα θα πω εγώ. Δε θα φοβόμαστε μια ζωή μη μας κάνουν ντα.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on August 16, 2019, 02:13:49 am
Οι επιχειρήσεις όπως επί δεκαετίες αν θέλουν να εξειδικεύονται οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων, τους κάνουν ένα 6μηνο ή 4μηνο σεμινάριο στο αντικείμενο που θέλουν και τέλος. Οι σοβαρές επιχειρήσεις αυτό κάνανε πάντα. Τώρα μάλλον θέλουν να γλιτώσουν τα εσωτερικά τους έξοδα για τέτοιου είδους σεμινάρια και ζητάνε να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών για να παράγει το πανεπιστήμιο αποφοίτους έτοιμους ακριβώς για ότι θέλουν. Ε ναι αλλά στα π@π@κια μας τι θέλουν οι επιχειρήσεις. Πανεπιστήμιο λέγεται όχι ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και ΚΟΡΕΛΚΟ
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: Argirios on August 16, 2019, 08:19:27 am
Πιστεύω ένα μεγάλο πρόβλημα με τις καταλήψεις πάντως είναι ότι ο κόσμος δε γνωρίζει τι γίνεται στις καταλήψεις και η κυβέρνηση το εκμεταλεύεται, και οι μεγάλοι σε ηλικία ειδικά δημιουργιούνε εικόνες τρόμου στο μυαλό τους, με ναρκωτικά κλπ. Αμα πεις σε κάποιον πχ και για το καμαράκι ακόμα, μόνο και μόνο επειδή είναι κατάληψη τυπικά, μπορεί να νομίζει ότι πουλάνε ναρκωτικά εκεί μέσα και οτι είναι φουλ μπαχαλάκηδες. Και από τη μία δεν έχουνε και άδικο με την έννοια ότι αν δε πας σε μία κατάληψη δε ξέρεις τη φάση είναι αλλά και οι καταλήψεις δε δείχνουνε τι γίνεται μέσα στο χώρο τους παρά μόνο στους δικούς τους κύκλους και στα blog τους. Ίσως αν ο κόσμος έβλεπε τι γίνεται στις καταλήψεις να άλλαζε γνώμη και να τις έβλεπε πιο χαλαρά με τον καιρό, ίσως.


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on August 16, 2019, 15:15:13 pm
Να κάνουμε live streaming των καταλήψεων ?  :D :D ;D
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Argirios on August 16, 2019, 15:56:06 pm
Να κάνουμε live streaming των καταλήψεων ?  :D :D ;D
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 
Θα μπορούσε να γίνει ριάλιτυ, σιγά σιγά οι θεατές θα δενόντουσαν με τους "παίκτες" και θα τους έβλεπαν πιο οικεία, και κάποια στιγμή έτσι στα ύπουλα θα ξεκινούσε και η προπαγάνδα στο σόου  :D


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Katarameno on August 16, 2019, 16:46:17 pm
Μήπως να ψηφίζουν και οι τηλεθεατές τους 'παίκτες' προς αποχώρηση? Γιατί να μη ψηφίζουν οι πολίτες τους πολιτικούς προς αποχώρηση και τις αποφάσεις προς ακύρωση όμως? Τέτοιο reality ποτέ όμως...
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμ
Post by: Επίδοξος on August 16, 2019, 17:46:40 pm
Μήπως να ψηφίζουν και οι τηλεθεατές τους 'παίκτες' προς αποχώρηση? Γιατί να μη ψηφίζουν οι πολίτες τους πολιτικούς προς αποχώρηση και τις αποφάσεις προς ακύρωση όμως? Τέτοιο reality ποτέ όμως...
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 

Αυτό λέγεται εκλογές χδ


Title: Re: Ανακοίνωση ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ για το άσυλο και την εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο.
Post by: ChrisKaloy-Kakou on August 18, 2019, 00:01:00 am
Πιστεύω ένα μεγάλο πρόβλημα με τις καταλήψεις πάντως είναι ότι ο κόσμος δε γνωρίζει τι γίνεται στις καταλήψεις και η κυβέρνηση το εκμεταλεύεται, και οι μεγάλοι σε ηλικία ειδικά δημιουργιούνε εικόνες τρόμου στο μυαλό τους, με ναρκωτικά κλπ. Αμα πεις σε κάποιον πχ και για το καμαράκι ακόμα, μόνο και μόνο επειδή είναι κατάληψη τυπικά, μπορεί να νομίζει ότι πουλάνε ναρκωτικά εκεί μέσα και οτι είναι φουλ μπαχαλάκηδες. Και από τη μία δεν έχουνε και άδικο με την έννοια ότι αν δε πας σε μία κατάληψη δε ξέρεις τη φάση είναι αλλά και οι καταλήψεις δε δείχνουνε τι γίνεται μέσα στο χώρο τους παρά μόνο στους δικούς τους κύκλους και στα blog τους. Ίσως αν ο κόσμος έβλεπε τι γίνεται στις καταλήψεις να άλλαζε γνώμη και να τις έβλεπε πιο χαλαρά με τον καιρό, ίσως.

Συμφωνώ, χρειάζεται εξωστρέφεια. Αλλά παίζει και το ανάποδο, η προκατάληψη. Είναι νομίζω συνεχής η διαδικασία της άμβλυνσης αυτής της αντίθεσης.