THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Διάφορα => Topic started by: Sanctifier on August 28, 2006, 08:50:32 amTitle: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: Sanctifier on August 28, 2006, 08:50:32 am
Tρίβουν τα χέρια τους τα ιδιωτικά κολέγια που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς αναμένουν κύμα εγγραφών

«Yπάρχουν και άλλες ευκαιρίες»

Tον δρόμο για τα κολέγια δείχνει η υπουργός Παιδείας

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Στις «άλλες ευκαιρίες» που υπάρχουν παρέπεμψε η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου τους περίπου 65.000 «κομμένους» των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Παρά την κατακραυγή ιδιαίτερα από την περιφέρεια που θα δεχθεί 18.768 λιγότερους φοιτητές και σπουδαστές φέτος, η υπουργός δήλωσε ουσιαστικά ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης επιχαίρουν, ενώ τα κολέγια που συνεργάζονται με AEI του εξωτερικού αναμένουν αλματώδη αύξηση εγγραφών άνω του 50%!

Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα δηλώνει η υπουργός Παιδείας, παρά την κατακραυγή για τη σφαγή

H κ. Γιαννάκου, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε προχθές η ανακοίνωση των βάσεων λόγω της πρωτοφανούς «σφαγής» των 65.000 υποψηφίων και των 18.768 θέσεων που μένουν κενές σε δεκάδες TEI 22 περιφερειακών πόλεων, ζήτησε χθες να κάνει μια δήλωση στον Τύπο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι επρόκειτο να ανακοινώσεις κάποιο μέτρο ανακούφισης για τους χιλιάδες νέους που τώρα αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό και στην ιδιωτική εκπαίδευση. H υπουργός, ωστόσο, αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες, πρόσθεσε:

«Για όσους δεν πέτυχαν αυτή τη φορά θέλω να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες να πετύχουν τον στόχο τους και τους καλώ να εργασθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. H Ανώτατη Εκπαίδευση είναι χώρος επιστήμης και έρευνας και σε όλες τις χώρες του κόσμου, ιδιαιτέρα δε στις ανεπτυγμένες, η πρόσβαση αυτή τελεί έμμεσα ή άμεσα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».  :o

Οι «ευκαιρίες» αυτές, βέβαια, είναι πολύ συγκεκριμένες: είτε θα ξαναδώσουν εξετάσεις του χρόνου - φυσικά με αμφίβολο αποτέλεσμα, ειδικά για τους περίπου 40.000 που δεν κατάφεραν φέτος να πιάσουν τη βάση - είτε θα απευθυνθούν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα κολέγια, τα IEK και κάθε μορφής ιδιωτική εκπαίδευση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας, μόνο για σπουδές στο εξωτερικό οι Έλληνες μετανάστες-φοιτητές δαπάνησαν συνολικά 115 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και της τάξεως του 10% μόνο να είναι η αύξηση φέτος, θα δαπανηθούν επιπλέον 11,5 εκατ. ευρώ για σπουδές σε ξένες χώρες...

Ήδη η ανακοίνωση των βάσεων προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον για τις ιδιωτικές σπουδές, το οποίο είχε αρχίσει να εκδηλώνεται από την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Τα ιδιωτικά κολέγια που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως λέει στα «NEA» ο πρόεδρος του συνδέσμου τους κ. K. Καρκανιάς, αναμένουν τις επόμενες ημέρες κύμα εγγραφών και εκτιμούν ότι η αύξηση της πελατείας τους θα ξεπεράσει το 50% σε σχέση με πέρυσι! «Μετά την ανακοίνωση των βάσεων έχουμε αλματώδη αύξηση του ενδιαφέροντος για εγγραφές σε κάθε μορφή ιδιωτικής εκπαίδευσης, περισσότερο στα κολέγια και λιγότερο στα ιδιωτικά IEK, καθώς τα παιδιά που απέτυχαν είχαν στο μυαλό τους κυρίως την πανεπιστημιακή εκπαίδευση παρά την κατάρτιση», λέει ο κ. Καρκανιάς και προσθέτει: «Όλοι περίμεναν μέχρι χθες ότι κάτι θα γινόταν και δεν θα έμεναν κενές οι θέσεις που τελικά προέκυψαν και ήταν έως τώρα κάπως διστακτικοί. Όμως, βλέποντας ότι δεν θα γίνει τίποτα, από χθες άρχισαν να έρχονται και να ρωτούν τα σχετικά με τις εγγραφές. Δεδομένου μάλιστα ότι φέτος, λόγω του φόβου για τρομοκρατικά χτυπήματα και των δυσκολιών πλέον του ταξιδιού, οι φοιτητές που θα φύγουν για σπουδές στην Αγγλία δεν θα είναι τελικά τόσο πολλοί όσο αρχικά αναμενόταν. Εμείς εκτιμάμε ότι η αύξηση στις εγγραφές μας θα ξεπεράσει το 50% σε σχέση με πέρυσι και θα φτάσουμε στους 5.000-6.000 νέους σπουδαστές από 3.000 που είχαμε έως τώρα»!

Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια. Στο Βρετανικό Συμβούλιο, λέει ο εκπρόσωπός του κ. K. Γεωργίου, ήδη οι εγγραφές έχουν αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το αρχικό ενδιαφέρον ξεπερνούσε το 25%. Ωστόσο, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένονται ακόμα περισσότερες εγγραφές σε βρετανικά πανεπιστήμια, όπου πέρυσι φοιτούσαν περίπου 30.000 Έλληνες σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα. Το ίδιο αναμένεται βέβαια να ισχύσει και για τα πανεπιστήμια άλλων κρατών όπου παραδοσιακά προσφεύγουν οι Έλληνες που δεν κατορθώνουν να εισαχθούν στις σχολές της προτίμησής τους, δηλαδή σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, αλλά και ορισμένες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που κατά παράδοση προτιμώνται κυρίως για ιατρικές σπουδές.

ΤΑ ΝΕΑ , 26/08/2006 , Σελ.: N17
Κωδικός άρθρου: A18623N171
ID: 532978

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18623&m=N17&aa=1 (http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18623&m=N17&aa=1)


Sanctifier:
Αφιερωμενο εξαιρετικα στον Κωνσταντινο που δεν μπηκε στο μεταπτυχιακο της αρεσκειας του εδω στην Ελλαδα γιατι τον "εφαγαν" τα βύσματα.Ευχομαι η αναγκαστικη μεταναστευση σου στο Birmingham να σε κανει αυτο που ονειρευεσαι....Title: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: Aurelius on August 28, 2006, 10:00:27 am
Ουσιαστικα παει να δημιουργησει εναν μοχλο πιεσης. Απεναντι στους φοιτητες που αντιδρανε για τα ιδιωτικα, εξαναγκαζει πολλους να πανε στα ιδιωτικα και οι οποιοι ουτως η αλλως θα ειναι υπερ...


Title: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: !!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..) on August 28, 2006, 11:33:09 am
Ακιβώς αυτό που έλεγα τον καιρό των καταλήψεων..

Ότι δεν είναι τυχαίο το μέτρο του 10 ή των 10.000 μορίων με το σκεπτικό για την ίδρυση των ιδιωτικών Παν/μίων..


Title: Re: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: NetBuster on August 28, 2006, 11:39:39 am
Ναι δεν ειναι τυχαιο...Βεβαια το καλυτερο θα ηταν να εχουμε ενα Τμημα με αστειο περιεχομενο σε καθε κωμοπολη της Ελλαδας.
Δηλαδη ειναι καλυτερο να σπουδασει κανεις Ιχθυοκομμωτικη σε ενα χωριο και να χανει at least 600 Ε για νοικι και διαμονη εκει απο το να σπουδασει Ηλεκτρονικος στο ΙΕΚ ή στο Κολεγιο. Ημαρτον τι θα ακουσουμε παλι...


edit || Α και για τα ΤΕΙ που κλεινουν, ριξτε μια ματια στο αντικειμενο τους..Το αντικειμενο σε ενα ΤΕΙ που εχω υποψιν "ΜΜΕ και Πληροφορικη" στον Πυργο μια μικρη πολη στη Δυτικη Ελλαδα φανηκε πως ενδιεφερε τους υποψηφιους γιάυτο και η βαση του εφτασε τα 14.500 μορια. Γιατι αυτο δεν εκλεισε?


Title: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: !!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..) on August 28, 2006, 11:52:03 am
Αυτές είναι επιλογές του καθενός και κανείς δεν πρέπει να απολογείται για τις πράξεις του άλλου..

Γιατί αν νομίζει ότι αυτό το επάγγελμα (ιχθυοκομμωτική) θα έχει λεφτά γιατί να τον εμποδίσεις να το κάνει?? Και ποιός λέει ότι ο ηλεκτρονικός θα είναι καλύτερα?

Τέσπα..Μιλώντας γενικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στο ότι υπάρχουν τμήματα που ίσως(ίσως λέω) δεν θα έχουν επαγγελματική αποκατάσταση αλλά στο ότι η Υπουργός κατευθύνει τους μαθητές της να σπουδάσουν είτε στο εξωτερικό είτε εδώ με δίδακτρα, χωρίς να υποστηρίζει το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, τον οποίο ορκίστηκε να υπηρετεί κατά την ορκομωσία της


Title: Re: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: NetBuster on August 28, 2006, 12:04:46 pm
Μα δεν τον εμποδιζει κανεις αλλος απο τον εαυτο του που θα μπορουσε να προσπαθησει να βγαλει 10000 μορια.Ας ξαναπροσπαθησει.
Τα παραδειγματα ειναι τυχαια. Περπιπτοντως για να γινεις πχ Ιχθυοκαλλεργητης δε χρειαζετα να ξοδευεις 600Ε το μηνα επι 4 χρονια για να μαθεις τη δουλεια. Οπως και για να γινεις γεωργος , χρειαζεται μικροτερου μεγεθους επιμορφωση σε συναρτηση με την αποκτηση εμπεριας στο χωρο της δουλειας σου και ατομικο ή σεμιναριακο διαβασμα...Παντως, τα παραδιγματα ειναι τυχαια...

Για το τελευταιο που ειπες, για το Δημοσιο και Δωρεαν χαρακτηρα της εκπαιδευσης ντε, ελπιζω οτι εχουμε καταλαβει ολοι ποσο δωρεαν ειναι απο τη στιγμη που τον πληρωνουμε μια ζωη ολοι μας.

Το προβλημα ειναι αλλου.Στη Δευτεροβαθμια και στις Πανελληνιες. Ο τελευταιος θεσμος ειναι πεπαλαιωμενος. Χρειαζομαστε ισχυρη παροχη γνωσεων πριν απο το Πανεπιστημιο, δηλαδη δημιουργια πολιτων σε αυτο το επιπεδο και στη συνεχεια να δωσουμε την επιλογη σε οποιον θελει να γινει επιστημονας και να μην δουλεψει κατευθειαν.Γι'αυτο πιστευω πως οι προτασεις Παπανδρεου προ 3ετιας ηταν προς τη σωστη κατευθυνση.Βεβαια, τωρα ξεχαστηκαν.


Title: Re: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: Sanctifier on August 28, 2006, 12:08:52 pm
Γι'αυτο πιστευω πως οι προτασεις Παπανδρεου προ 3ετιας ηταν προς τη σωστη κατευθυνση.

Ποιες αυτες για την ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων στην Ελλαδα;  ;D


Title: Re: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: NetBuster on August 28, 2006, 12:09:58 pm
Γι'αυτο πιστευω πως οι προτασεις Παπανδρεου προ 3ετιας ηταν προς τη σωστη κατευθυνση.

Ποιες αυτες για την ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων στην Ελλαδα;  ;D
Και αυτες και αυτες που ελεγαν οτι πρωτα μπαινεις Πολυτεχνειο και μετα διαλεγεις τι Μηχανικος θα γινεις.


Title: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: aliakmwn on August 28, 2006, 12:10:20 pm
Μα δεν τον εμποδιζει κανεις αλλος απο τον εαυτο του που θα μπορουσε να προσπαθησει να βγαλει 10000 μορια.Ας ξαναπροσπαθησει.

Α ναι? Η οικονομικη κατασταση της οικογενειας του δεν επηρεαζει ε?

Για το τελευταιο που ειπες, για το Δημοσιο και Δωρεαν χαρακτηρα της εκπαιδευσης ντε, ελπιζω οτι εχουμε καταλαβει ολοι ποσο δωρεαν ειναι απο τη στιγμη που τον πληρωνουμε μια ζωη ολοι μας.

Σωστα.
Η παιδεια μας ειναι δωρεαν στα χαρτια (aka Συνταγμα) αλλα στην πραγματικοτητα πληρωνουμε και μαλιστα πολλα.

Αντι λοιπον να αγωνιστουμε να την κανουμε και πραγματικα δωρεαν, ας αλλαξουμε και τα χαρτια, ωστε να μην ειναι ουτε εκει δωρεαν.

Ωραια νοοτροπια!
Title: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: apostolos1986 on August 28, 2006, 12:10:42 pm
Γι'αυτο πιστευω πως οι προτασεις Παπανδρεου προ 3ετιας ηταν προς τη σωστη κατευθυνση.

Ποιες αυτες για την ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων στην Ελλαδα;  ;D

νομίζω ο νετμπαστερ...εννοεί για την αναδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος....


Title: Re: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: Sanctifier on August 28, 2006, 12:14:18 pm

Αντι λοιπον να αγωνιστουμε να την κανουμε και πραγματικα δωρεαν, ας αλλαξουμε και τα χαρτια, ωστε να μην ειναι ουτε εκει δωρεαν.

Ωραια νοοτροπια!


Ποια χαρτια ρε συ Αλιακμωνα;
Αν εννοεις το διπλωμα και αυτο  + 32 ? κοστιζει... ;D
Title: Re: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: NetBuster on August 28, 2006, 12:24:23 pm
Μα δεν τον εμποδιζει κανεις αλλος απο τον εαυτο του που θα μπορουσε να προσπαθησει να βγαλει 10000 μορια.Ας ξαναπροσπαθησει.

Α ναι? Η οικονομικη κατασταση της οικογενειας του δεν επηρεαζει ε?
Ναι τον επηρεαζει.Και μαλιστα καταλυτικα.Γι'αυτο και προτεινεται η ελευθερη εισαγωγη στο  Πανεπιστημιο...Και δε νομιζω (εχοντας περιπτωσεις στο μυαλο μου αρκετες) να μην μπορει καποιος να βγαλει περισσοτερα απο 10000 μορια επειδη δε ειναι σε καλη οικονομικη κατασταση. Τα 10000 μορια ειναι στοχος εφικτος, ακομα και χωρις φροντιστηρια.

Για το τελευταιο που ειπες, για το Δημοσιο και Δωρεαν χαρακτηρα της εκπαιδευσης ντε, ελπιζω οτι εχουμε καταλαβει ολοι ποσο δωρεαν ειναι απο τη στιγμη που τον πληρωνουμε μια ζωη ολοι μας.

Σωστα.
Η παιδεια μας ειναι δωρεαν στα χαρτια (aka Συνταγμα) αλλα στην πραγματικοτητα πληρωνουμε και μαλιστα πολλα.

Αντι λοιπον να αγωνιστουμε να την κανουμε και πραγματικα δωρεαν, ας αλλαξουμε και τα χαρτια, ωστε να μην ειναι ουτε εκει δωρεαν.

Ωραια νοοτροπια!

Οτι θες καταλαβαινεις παλι και ισοπεδωνεις τη λογικη μου ψαχνοντας τρωτα παντου.

Πως θα την κανεις δωρεαν aliakmwn?Θα εκμηδενισεις το κοστος της?? Ποιος εισαι ο Κοπερφιλντ?
Οχι δε θα  αλλαξουμε το Συνταγμα για να μην ειναι δωρεαν πλεον(αν και αυτο ελαχιστη σημασια εχει αφου ειναι ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ).
Θα την αλλαξουμε ωστε τα λεφτα που πληρωνουμε για αυτη στο Κρατος  να πηγαινουν αλλου, αν δε γινεται  να μειωθουν. Φυσικα, ως μια πολυ καλη λυση, μπορουμε να απαιτησουμε απο το Κρατος να μας δινει πισω τα  λεφτα μας(+ το κερδος του απο τη διαχειριση τους   μειον τα λεφτα που δινουμε για τους μη εχοντες να σπουδασουν)  και να πηγαινουμε να σπουδαζουμε οπου γουσταρουμε.


Title: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: anonymous-root on August 28, 2006, 12:26:51 pm

Το προβλημα ειναι αλλου.Στη Δευτεροβαθμια και στις Πανελληνιες. Ο τελευταιος θεσμος ειναι πεπαλαιωμενος. Χρειαζομαστε ισχυρη παροχη γνωσεων πριν απο το Πανεπιστημιο, δηλαδη δημιουργια πολιτων σε αυτο το επιπεδο και στη συνεχεια να δωσουμε την επιλογη σε οποιον θελει να γινει επιστημονας και να μην δουλεψει κατευθειαν.

Το πρόβλημα υπάρχει από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ;)


Title: Re: Απ: "Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες"
Post by: NetBuster on August 28, 2006, 12:28:19 pm

Το προβλημα ειναι αλλου.Στη Δευτεροβαθμια και στις Πανελληνιες. Ο τελευταιος θεσμος ειναι πεπαλαιωμενος. Χρειαζομαστε ισχυρη παροχη γνωσεων πριν απο το Πανεπιστημιο, δηλαδη δημιουργια πολιτων σε αυτο το επιπεδο και στη συνεχεια να δωσουμε την επιλογη σε οποιον θελει να γινει επιστημονας και να μην δουλεψει κατευθειαν.

Το πρόβλημα υπάρχει από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ;)
Αυτο λεω ;)