THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Φοιτητικές ομάδες => Topic started by: Katarameno on July 05, 2018, 15:16:01 pm



Title: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: Katarameno on July 05, 2018, 15:16:01 pm
Μία εφαρμογή που θα σας λύσει τα χέρια: «Μεταφράζει» το κλάμα των μωρών

9 Ιουνίου 2018

(http://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/201806/656b32_0a0f2a942e8c31c5032a77f63cda7573.jpg)

Nα βοηθήσει τους γονείς που “σηκώνουν τα χέρια” όταν βλέπουν το μωρό τους να κλαίει και δεν καταλαβαίνουν το γιατί, στοχεύει μια εφαρμογή από την ομάδα φοιτητών iCry2Talk του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ που θα διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο Τελικό διαγωνισμό “Imagine Cup 2018” της Microsoft.

Οι τεταρτοετείς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ, Ανδρέας Λουτζίδης, Αναστασία Ντράχα και Ιάσων Χατζηκώστας, που απαρτίζουν την ομάδα iCry2Talk, με τη δημιουργία αυτής της εφαρμογής, υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 300.000 συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο και να συμπεριληφθούν στις περίπου 20 ομάδες, που θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό “Imagine Cup 2018” ο οποίος θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουλίου, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Με την εφαρμογή αυτή αποκρυπτογραφείται το κλάμα του μωρού μετατρεπόμενο σε γραπτό λόγο ή εικόνα και παρέχονται στους γονείς και τους φροντιστές πολύτιμες πληροφορίες για τον λόγο που κλαίει το παιδί καθώς και οδηγίες για να απαλλαγεί το βρέφος από το στρες που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή του.

Παράλληλα η ομάδα επιδιώκει τη δημιουργία μιας ιδιότυπης τράπεζας, όπου οι καταθέσεις δεν θα είναι σε χρήμα αλλά σε κλάμα …βρεφών. Ουσιαστικά η “τράπεζα” αυτή θα είναι μια βάση δεδομένων με ήχους από το κλάμα μωρών ηλικίας έως ενός έτους. Οι ήχοι θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εφαρμογής που δημιούργησε η ομάδα και με την οποία μεταφράζεται (αποκρυπτογραφείται) το κλάμα σε λόγο, βοηθώντας όσους φροντίζουν τα βρέφη να καταλάβουν γιατί κλαίνε.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα απευθύνει έκκληση στους γονείς που έχουν μωρά ηλικίας έως ενός έτους να “δωρίσουν” τον ήχο από το κλάμα των παιδιών τους σε αυτή την “τράπεζα”, ώστε να βελτιωθεί η εφαρμογή η οποία στοχεύει να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν γιατί κλαίει το βρέφος.

“Η εφαρμογή iCry2Talk βασίζεται σε μια ιδέα του καθηγητή μας Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη. Έχει δημιουργηθεί αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο κοινό γιατί βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και κατεβαίνει στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Imagine Cup 2018» της Microsoft. Πρόκειται για μια εφαρμογή για smartphones και tablets και αργότερα και για ψηφιακές βοηθούς, όπως είναι η «Alexa», για έξυπνα σπίτια”αναφέρει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ανδρέας Λουτζίδης, ένας από τους φοιτητές της ομάδας.

Όπως εξηγεί “όταν κλαίει το μωρό ο άνθρωπος ο οποίος το φροντίζει, δηλαδή ο γονέας, η μπέιμπι σίτερ, η γιαγιά, ο συγγενής κλπ, ενεργοποιεί την εφαρμογή. Η εφαρμογή ηχογραφεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το μωρό, γίνεται η επεξεργασία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται ένα μήνυμα είτε ηχητικό είτε σε κείμενο είτε με εικόνα είτε σε νοηματική, που λέει ότι το μωρό κλαίει γιατί πονάει ή γιατί πεινάει ή γιατί θέλει αλλαγή πάνας. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, πχ για το αν ζεσταίνεται πολύ ή κρυώνει πολύ, αν αισθάνεται δυσφορία ή αν θέλει να ρευτεί μετά το φαγητό”.

Για το πώς γίνεται και “μεταφράζεται” το κλάμα σε λόγο ή εικόνα, o Ανδρέας Λουτζίδης λέει: “Ουσιαστικά το κλάμα περιέχει αρκετή πληροφορία μέσα του, αλλά αυτό δεν είναι αντιληπτό από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Εμείς με προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας σήματος κάνουμε επεξεργασία πάνω στον ήχο αυτό και βγάζουμε κάποια χαρακτηριστικά τα οποία είναι κάποιοι αριθμοί. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα εισάγουμε στους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης, τους οποίους εμείς έχουμε εκπαιδεύσει, κι αυτοί οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν και εντοπίζουν κατηγορίες ομάδων στις οποίες κατηγοριοποιούνται κλάματα. Έχουμε δει ότι στα μωρά τα οποία κλαίνε επειδή πεινάνε ή επειδή πονάνε, παρουσιάζονται παρόμοια τέτοια χαρακτηριστικά. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει αυτή την εφαρμογή και συνεχίζουμε προκειμένου να την τελειοποιήσουμε”.

Επιπλέον ο κ. Λουτζίδης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “έχουμε αναπτύξει και μία δεύτερη εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείται για να συλλέξουμε κλάματα από έμπειρες μητέρες που έχουν αποκτήσει προσφάτως μωρά, ώστε να εκπαιδευτούν καλύτερα αυτοί οι αλγόριθμοι. Δηλαδή η επιτυχία αυτού του προγράμματος οφείλεται στο ότι οι αλγόριθμοι είναι πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένοι και είναι εκπαιδευμένοι σε πολύ αξιόπιστα δείγματα. Και επειδή αυτό το πράγμα δεν υπήρχε φτιάξαμε μόνοι μας την κοινότητα την οποία αυτή τη στιγμή είναι 50 μητέρες στη Θεσσαλονίκη και κάποιες στο εξωτερικό, οι οποίες ηχογραφούν τα μωρά τους και μας δωρίζουν καθημερινά κλάματα”.

Ο κ. Λουτζίδης μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνει έκκληση σε γονείς που έχουν μωρά μέχρι ενός έτους “να μας δωρίσουν το κλάμα των παιδιών τους, γιατί έτσι οι αλγόριθμοί μας της τελικής εφαρμογής θα γίνουν ακόμη πιο ακριβείς. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να κάνουν τέτοια δωρεά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στέλνοντας email στη διεύθυνση icry2talkinfo@gmail.com”.

Ο καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι η ομάδα iCry2Talk ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017, με στόχο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Microsoft “Imagine Cup”, στον οποίο λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο το Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ.

“Ξεκινήσαμε ως μια ιδέα που είχα να χρησιμοποιήσουμε τεχνητή νοημοσύνη και βαθιά μάθηση ώστε να μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε το κλάμα του μωρού για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τους νέους γονείς που είναι σε μια κατάσταση πανικού και δεν καταλαβαίνουν τι θέλει το μωρό και κλαίει και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο κανείς χειρίζεται την φροντίδα του παιδιού”, λέει ο κ. Χατζηλεοντιάδης και προσθέτει:

“Για παράδειγμα μπορούμε να δώσουμε και κάποιες παρεμβάσεις, όπως η εφαρμογή να προτείνει να παίξει κανείς μια μουσική που θα ησυχάσει το παιδί, να δώσει κάποιες συμβουλές στη μητέρα να λάβει υπόψη κάποιες συνθήκες οι οποίες υπάρχουν στο περιβάλλον, αν είναι μολυσμένο, αν υπάρχει υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία, να δώσει συμβουλές στη μητέρα γι αυτό. Να λάβει υπόψη την περιοδικότητα του φαγητού έτσι ώστε να ενημερώνει τη μητέρα γι αυτό.

Γενικότερα προσπαθεί να δώσει έναν τρόπο επικοινωνίας μεταξύ του νεογνού και της μητέρας και μάλιστα πολλές φορές ίδια οδηγία που δίνεται και στον πατέρα, ο οποίος ίσως να μην έχει τόση εμπειρία όση έχει η μητέρα που σταδιακά χτίζει αυτό το μοντέλο.

Οπότε στην ουσία προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους νέους γονείς, διότι ένα μωρό όταν κλαίει αρχίζει και παρουσιάσει συμπτώματα έντασης. Αυτό, καθώς μεγαλώνει μπορεί να το επηρεάσει, ν’ αναπτύξει κατάθλιψη. Υπάρχουν μελέτες οι οποίες δείχνουν ότι το παρατεταμένο κλάμα δημιουργεί αλλοιώσεις στον εγκέφαλο”.

http://www.athensmagazine.gr/article/digitalnews/347253-mia-efarmogh-poy-tha-sas-lysei-ta-xeria-laquo-metafrazei-raquo-to-klama-twn-mwrwn

(Τυχαία το είδα - αν πάει σε άλλο board μετακινήστε το)

Πάντα ΦΟΒΕΡΕΣ οι ιδέες των ομάδων του κ. Χατζηλεοντιάδη.
Συγχαρητήρια στα παιδιά.  ^notworthy^.


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: The Audacious AI on July 05, 2018, 15:27:14 pm
Μπράβο στα παιδιά.
Για να μην λένε κάποιοι ότι δεν γίνεται τίποτα στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Πάντα και παντού αν υπάρχει η θέληση θα βρεθεί και ο τρόπος αρκεί να υπάρχουν γνώσεις, διάθεση και όρεξη για δουλειά. 


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: Katarameno on July 05, 2018, 15:48:21 pm
Το επόμενο βήμα θα ναι αφού θα μεταφράζονται τα μωρουδίστικα κλάματα σε λέξεις, να ποστάρονται αυτόματα στο φόρουμ μέσω της νέας έκδοσης του mThmmy  :D ;D
Γιατί όχι? Τα δικά (σ)μας ποστ είναι πιο ώριμα?  ::)


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μω`
Post by: mprizakias on July 05, 2018, 16:36:54 pm
Μπράβο στα παιδιά.
Για να μην λένε κάποιοι ότι δεν γίνεται τίποτα στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Πάντα και παντού αν υπάρχει η θέληση θα βρεθεί και ο τρόπος αρκεί να υπάρχουν γνώσεις, διάθεση και όρεξη για δουλειά. 

Στο ελληνικο πανεπιστημιο τιποτα δεν γινεται. Το οτι καποιοι καθηγητες και φοιτητες εχουν ορεξη και κανουν πραγματα εκτος αυτου (που πανε και πισω τις σπουδες τους) δεν εχει καμια σχεση με το τσιρκο που θελει να ονομαζεται τριτοβαθμια εκπαιδευση.

Ισα ισα τμηματα σαν το δικο μας πολεμανε ουσιαστικα τετοιες προσπαθιες με το ανεκδοτο για προγραμμα σπουδων που εχουμε. Ειδικα ο τομεας ηλεκτρονικης ειναι προσβολη για 5ετες σπουδες καθως φτανεις 9ο εξαμηνο για να διδαχτεις... Βασεις Δεδομενων και (κατι σαν) Ασφαλεια Υπολογιστων. Ενω παραλληλα εχεις δει διαμαντια οπως Μετρησεις 2 στο 6ο εξαμηνο.
Αν δεν ειχαμε το κολλημα της αλλαγης προγραμματος σπουδων καθε δεκαετια θα μπορουσαν να ειχαν μπει μαθηματα στην σωστη σειρα και να ειχαν προστεθει αλλα οπως Μηχανικη Μαθηση, Αναλυση Δεδομενων που θα εκαναν προσπαθειες σαν των παιδιων πιο ευκολες καθως δεν θα επρεπε να τα μαθεις μονος εχοντας παραλληλα και 7 μαθηματα. Και δεν μιλαμε για μαθηματα που εχουν μονο χρηση σε αγορα εργασιας αλλα για το πιο ζωντανο ισως κομματι της συγχρονης ερευνας στο πεδιο της πληροφορικης. Και καπου που θα μπορουσαμε να διακριθουμε λογω του δυνατου (θεωρητικα παντα) μαθηματικου μας υποβαθρου.
Αλλα οι καθηγητες μας φανταζομαι δεν εχουν τον χρονο για να περνουν τετοιες αποφασεις καθε 2-3 χρονια καθως πρεπει να βρουν ποιος εχει ανεβασει θεματα στο thmmy μιας και αυτο ειναι που εχει κανει την σχολη ανεκδοτο και οχι τα Ψηφιακα 2 και τα αποτελεσματα την επομενη εξεταστικη.

(Βγηκα λιγο εκτος αλλα πραγματικα που ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι καθε φορα που ορισμενοι καθηγητες αναφερονται στον κοπο φοιτητων (και λιγων συναδελφων και διδακτορικων τους) σαν προσπαθεια του τμηματος ενω αυτο κανει οτι ειναι δυνατο για να μην υπαρχουν τετοιες πρωτοβουλιες)


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: 4Dcube on July 11, 2018, 09:08:36 am
Ο άνθρωπος διακριθηκε εξελικτικα γιατί φρόντιζε πιο πολυ τα μωρά του.
Αυτή η εφαρμογη πάει αυτό ένα βήμα παραπερα καθως θα θεσει τις επιστημονικες γνωσεις που εχουμε στη διάθεση του κοινου.
Θεωρω ότι είναι πιο σημαντικη απο όσο μας φαινεται.

Ένα μπραβο για την ιδεα μου φαίνεται λίγο.

Θαυμάζω τον Λεοντιο που καταπιάνεται με τέτοια πράγματα. Η σχολη μας διαθέτει πολύ ανθρώπινο δυναμικό ώστε να υπαρχει συνεργασία και να βγαινουν πράγματα που δε θα τους εδινε σημασία ο καπιταλιστικός κόσμος του χρηματικού κέρδους.

Έχοντας συμμετάσχει σε παρομοια ομάδα (ρομποτικης), συμφωνώ ότι προκειται για προσωπικες πρωτοβουλιες. Το πανεπιστήμιο ειναι απλά το φοντο το οποιο τις περισσοτερες φορές φέρνει εμπόδια σε αυτες.


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μω`
Post by: Grecs on July 11, 2018, 10:07:13 am
Στο ελληνικο πανεπιστημιο τιποτα δεν γινεται. Το οτι καποιοι καθηγητες και φοιτητες εχουν ορεξη και κανουν πραγματα εκτος αυτου (που πανε και πισω τις σπουδες τους) δεν εχει καμια σχεση με το τσιρκο που θελει να ονομαζεται τριτοβαθμια εκπαιδευση.

Ισα ισα τμηματα σαν το δικο μας πολεμανε ουσιαστικα τετοιες προσπαθιες με το ανεκδοτο για προγραμμα σπουδων που εχουμε. Ειδικα ο τομεας ηλεκτρονικης ειναι προσβολη για 5ετες σπουδες καθως φτανεις 9ο εξαμηνο για να διδαχτεις... Βασεις Δεδομενων και (κατι σαν) Ασφαλεια Υπολογιστων. Ενω παραλληλα εχεις δει διαμαντια οπως Μετρησεις 2 στο 6ο εξαμηνο.
Αν δεν ειχαμε το κολλημα της αλλαγης προγραμματος σπουδων καθε δεκαετια θα μπορουσαν να ειχαν μπει μαθηματα στην σωστη σειρα και να ειχαν προστεθει αλλα οπως Μηχανικη Μαθηση, Αναλυση Δεδομενων που θα εκαναν προσπαθειες σαν των παιδιων πιο ευκολες καθως δεν θα επρεπε να τα μαθεις μονος εχοντας παραλληλα και 7 μαθηματα. Και δεν μιλαμε για μαθηματα που εχουν μονο χρηση σε αγορα εργασιας αλλα για το πιο ζωντανο ισως κομματι της συγχρονης ερευνας στο πεδιο της πληροφορικης. Και καπου που θα μπορουσαμε να διακριθουμε λογω του δυνατου (θεωρητικα παντα) μαθηματικου μας υποβαθρου.
Αλλα οι καθηγητες μας φανταζομαι δεν εχουν τον χρονο για να περνουν τετοιες αποφασεις καθε 2-3 χρονια καθως πρεπει να βρουν ποιος εχει ανεβασει θεματα στο thmmy μιας και αυτο ειναι που εχει κανει την σχολη ανεκδοτο και οχι τα Ψηφιακα 2 και τα αποτελεσματα την επομενη εξεταστικη.

(Βγηκα λιγο εκτος αλλα πραγματικα που ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι καθε φορα που ορισμενοι καθηγητες αναφερονται στον κοπο φοιτητων (και λιγων συναδελφων και διδακτορικων τους) σαν προσπαθεια του τμηματος ενω αυτο κανει οτι ειναι δυνατο για να μην υπαρχουν τετοιες πρωτοβουλιες)
Καλο ειναι να μην ειμαστε ισοπεδωτικοι παρα τα προβληματα που εχει η σχολη και τις ελλειψεις, γιατι τα παιδια που συμμετεχουν σε αυτες τις ομαδες μπορει το πανεπιστημιο να μην τους εμαθε να κανουν ακριβως αυτο,αλλα τους εδωσε καποιο υποβαθρο και εναν τροπο αντιμετωπισης των πραγματων που σιγουρα τα βοηθησε(στην τελικη αυτο ειναι η αποστολη του πανεπιστημιου οσο αφορα τους προπτυχιακους).Ακομα και στο Hardware που πασχουμε βλεπω οτι η σχολη μου δωσε αρκετα και θα μπορουσα να παρω κι αλλα αν ημουν λιγο πιο δεκτικος σε καποια μαθηματα που αποφασιζα οτι δε με ενοιαζαν. Το να ζητας να αλλαζει το προγραμμα σπουδων καθε 3 χρονια ειναι αστειο ακομα και αν δεν ειχαμε προβληματα ρευστοτητας και υποστελεχωσης.

Οι ομαδες αυτες εκτος απο το ενδιαφερον των παιδιων που συμμετεχουν,το οποιο ειναι αμφισβητισιμο μερικες φορες καθως πολλα γινονται για bullets σε βιογραφικα, καλυπτουν το κενο των μεγαλων project τα οποια ειναι ας πουμε μια προσομοιωση του περιβαλλοντος εργασιας και προετοιμασια για αυτο. Εγω δεν θα θεοποιουσα τοσο πολυ αυτη την κατασταση με τις ομαδες γιατι τα πραγματα δεν ειναι τοσο αθωα και δεν γινονται μονο για την μαθηση. Κερδιζει το πανεπιστημιο και ο καθηγητης σε prestige και σε φραγκα συνεπακολουθως αν οχι αμεσα, εμμεσα και οι εταιριες παιρνουν ψιλοεκπαιδευμενο προσωπικο το οποιο δεν θα τους κοστισει και τοσο να το εκπαιδευσουν. Γιατι αυτες οι ομαδες να μην στελεχωνονται απο αποφοιτους της σχολης με μισθο και να βοηθανε και στην διδασκαλια οπου εχουμε τρομερο προβλημα?? Καλο ειναι να μην ξεχναμε οτι αυτες οι ομαδες δεν ειναι η αποστολη του προ-πτυχιακου και οτι ειναι ενα σκηνικο που ειναι κρικος μιας αλυσιδας που εκκμεταλευεται την ορεξη, την περιεργεια και την οικονομικη ανασφαλεια των προπτυχιακων/νεων μηχανικων.

Επισης σε οποια δουλεια και να πας το credit το παιρνει το αφεντικο σου/ manager το οποιο πολλες φορες δεν εχει ιδεα του τι κανεις.

ΑΑΑΑΑχ ο θαυμαστος κοσμος της εκκμεταλευσης. Σαπιλα.


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: c0ndemn3d on July 11, 2018, 10:43:14 am
Μπράβο στα παιδιά.
Για να μην λένε κάποιοι ότι δεν γίνεται τίποτα στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Πάντα και παντού αν υπάρχει η θέληση θα βρεθεί και ο τρόπος αρκεί να υπάρχουν γνώσεις, διάθεση και όρεξη για δουλειά.  

Μην το ξεκινάς τώρα άσ' το να πάει στο διάολο.


Παρεμπιπτόντως για να στο πω αλλιώς αυτό δεν είναι προσπάθεια του πανεπιστημίου, είναι προσπάθεια αυτών των λίγων φοιτητών.


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μω`
Post by: ablaoublas on July 11, 2018, 12:23:31 pm
Καλο ειναι να μην ειμαστε ισοπεδωτικοι παρα τα προβληματα που εχει η σχολη και τις ελλειψεις, γιατι τα παιδια που συμμετεχουν σε αυτες τις ομαδες μπορει το πανεπιστημιο να μην τους εμαθε να κανουν ακριβως αυτο,αλλα τους εδωσε καποιο υποβαθρο και εναν τροπο αντιμετωπισης των πραγματων που σιγουρα τα βοηθησε(στην τελικη αυτο ειναι η αποστολη του πανεπιστημιου οσο αφορα τους προπτυχιακους).Ακομα και στο Hardware που πασχουμε βλεπω οτι η σχολη μου δωσε αρκετα και θα μπορουσα να παρω κι αλλα αν ημουν λιγο πιο δεκτικος σε καποια μαθηματα που αποφασιζα οτι δε με ενοιαζαν. Το να ζητας να αλλαζει το προγραμμα σπουδων καθε 3 χρονια ειναι αστειο ακομα και αν δεν ειχαμε προβληματα ρευστοτητας και υποστελεχωσης.

Οι ομαδες αυτες εκτος απο το ενδιαφερον των παιδιων που συμμετεχουν,το οποιο ειναι αμφισβητισιμο μερικες φορες καθως πολλα γινονται για bullets σε βιογραφικα, καλυπτουν το κενο των μεγαλων project τα οποια ειναι ας πουμε μια προσομοιωση του περιβαλλοντος εργασιας και προετοιμασια για αυτο. Εγω δεν θα θεοποιουσα τοσο πολυ αυτη την κατασταση με τις ομαδες γιατι τα πραγματα δεν ειναι τοσο αθωα και δεν γινονται μονο για την μαθηση. Κερδιζει το πανεπιστημιο και ο καθηγητης σε prestige και σε φραγκα συνεπακολουθως αν οχι αμεσα, εμμεσα και οι εταιριες παιρνουν ψιλοεκπαιδευμενο προσωπικο το οποιο δεν θα τους κοστισει και τοσο να το εκπαιδευσουν. Γιατι αυτες οι ομαδες να μην στελεχωνονται απο αποφοιτους της σχολης με μισθο και να βοηθανε και στην διδασκαλια οπου εχουμε τρομερο προβλημα?? Καλο ειναι να μην ξεχναμε οτι αυτες οι ομαδες δεν ειναι η αποστολη του προ-πτυχιακου και οτι ειναι ενα σκηνικο που ειναι κρικος μιας αλυσιδας που εκκμεταλευεται την ορεξη, την περιεργεια και την οικονομικη ανασφαλεια των προπτυχιακων/νεων μηχανικων.

Επισης σε οποια δουλεια και να πας το credit το παιρνει το αφεντικο σου/ manager το οποιο πολλες φορες δεν εχει ιδεα του τι κανεις.

ΑΑΑΑΑχ ο θαυμαστος κοσμος της εκκμεταλευσης. Σαπιλα.

Συμφωνώ και εγώ σε όλα αυτά που λες. Γενικότερα ο Χατζηλεοντιάδης κάθε χρόνο στέλνει ομάδα στον εν λόγω διαγωνισμό (imagine cup της microsoft), που σημαίνει ουσιαστικά ότι έχει μπει στο νόημα του διαγωνισμού και από εκεί και πέρα ακολουθεί ένα μοτίβο κατά την γνώμη μου. Μπορείτε να δείτε κιόλας στο CV του ότι έστειλε μία άλλη ομάδα για project πιο παλιά με όνομα "Sing2Talk" στον ίδιο διαγωνισμό. Γενικότερα φαίνεται να έχει ένα σύνολο δικών του ιδεών που περιμένει κάθε χρόνο νέα φουρνιά φοιτητών να το αναλάβει. Για τους φοιτητές δεν νομίζω ότι είναι και τόσο κακό αυτό, γιατί εν τέλει μαθαίνουν κάποια πράγματα (πιο πολύ πιστεύω για προγραμματισμό που θέλει η microsoft). Σίγουρα  η όλη φάση δεν είναι απόλυτα αθώα, αλλά νομίζω είναι λογικό κάποιος να θέλει να φανεί η μεγάλη προσπάθεια που έκανε και κάπου στο βιογραφικό.  Επίσης μετά φαίνεται ωραίο και στην τηλεόραση αν βγουν ότι κάνουν μία καινοτομία που βοηθάει την κοινωνία. Αν κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει περισσότερα λεφτά στο πανεπιστήμιο τελικά, καλοδεχούμενο. Το θέμα είναι ότι με τέτοια χρηματοδότηση το πανεπιστήμιο μπορεί να πέσει στην λούπα να ασχολείται μόνο με αντικείμενα που ενδιαφέρουν π.χ. την microsoft που σε καμία περίπτωση δεν είναι ο σκοπός του. Ο ρόλος του πανεπιστημίου είναι να σου δώσει το θεωρητικό υπόβαθρο, το οποίο είναι αρκετό τελικά για να αντιμετωπίσεις τα πρακτικά ζητήματα που θα εμφανιστούν σε μία δουλειά.


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: Katarameno on September 20, 2019, 23:26:46 pm
Κράσαρε ο σέρβερκλας αυτές τις μέρες από τα αμέτρητα δείγματα μωρουδίστικου κλάματος από εθισμένα μωρά στην Milupa...

Καμιά ενημέρωση έχουμε ?
Πως πάει η βάση δεδομένων με τα μωρουδίστικα κλάματα?
Θα μάθουμε ποτέ τι θέλει το σκασμένο και κλαίει?  ;D
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: Katarameno on January 12, 2021, 18:07:02 pm
Αν στείλω δικό μου κλάμα άραγε η εφαρμογή θα το καταλάβει ? Σκέφτομαι αντί να πληκτρολογώ να στέλνω ένα κλάμα και να την χρησιμοποιώ ως speech to text, ή μάλλον ως cry to text. Έχουμε καμιά σχετική αναβάθμιση, κάτι ?  ::) :P
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: babyshark on January 12, 2021, 18:22:59 pm
επι την ευκαιρία, το project το προχωράνε εκτός του διαγωνισμού;γιατί στα social δεν βλέπω κάτι και αναρωτιέμαι  ::)


Title: Re: iCry2Talk - Μία εφαρμογή που "μεταφράζει" το κλάμα των μωρών
Post by: Katarameno on January 12, 2021, 18:45:13 pm
Είσαι στο Developers Team ?
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy)