THMMY.gr

Μαθήματα Βασικού Κύκλου => Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων => Topic started by: Vlassis on January 16, 2016, 00:38:56 amTitle: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Vlassis on January 16, 2016, 00:38:56 am
Τόπικ αποκλειστικά για την επιλογή ή όχι του μαθήματος.
Παρατίθενται οι απόψεις παλαιότερων

Ο Ντελόπουλος το κάνει..(πέρυσι τουλάχιστο..)
Το μάθημα δεν το είχα παρακολουθήσει γιατί νόμιζα δε θα το έδινα..
Τελικά βόλεψε το Σεπτέμβρη περισσότερο και το έδωσα..
Σχόλια όμως δε χρειάζονται για την παράδοση του μαθήματος..
Ο Ντελό είναι όλα τα λεφτά ως γνωστόν..
Το μάθημα σαν ηλεκτρονικάριος το βρήκα πολύ ενδιαφέρον..
Ουσιαστικά ασχολείσαι με το πόσο πολύπλοκος είναι ένας αλγόριθμος, δλδ
αν έχεις 3-4 αλγορίθμους που κάνουν το ίδιο πράγμα, τους συγκρίνεις από άποψη αριθμού βημάτων και άρα και χρόνου εκτέλεσης..
Με ό,τι και να ασχοληθείς θα σου χρησιμεύσει..ακόμα κι αν είσαι τηλέπ, που πάλι θα γράψεις σόφτγουερ
Νομίζω κιόλας παίρνεις κ καλό βαθμό αν ασχοληθείς..
προσοχή, το παραπάνω ποστ δεν ισχύει, είναι παλιό.

Από επιλεγόμενα που είπες , πάρε Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων  και πέρνα το με προόδους οπωσδήποτε

Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων είναι πολύ ενδιαφέρον κατα τη γνώμη μου...

Τους αλγόριθμους δεν θα τους έλεγες και εύκολο μάθημα. μάλλον μέτριας δυσκολίας,αλλά το καλό είναι ότι έχει πρόοδο.

αναλυση και σχεδιασμος αλγοριθμων -> απίστευτα ξενέρωτο μάθημα... Όσο για βαθμό... Αν είσαι τυχερός κανά 7-8.

Για την Ανάλυση, ενώ το πέρασα χωρίς να ασχοληθώ ιδιαίτερα, δε μπορώ να πω ότι είναι ενδιαφέρων. Γενικά δεν κατάλαβα την ουσία και το λόγο ύπαρξης του μαθήματος.

Οι αλγοριθμοι και οι τεχνικές είναι πιο γενικά και πιο χρησιμα μαθήματα. Στους αλγορίθμους ο καθηγητής είναι μια χαρα και ένα μεγάλο τμήμα του μαθήματος το καταλαβαίνεις από τις διαλέξεις και τα μαθήματα ασκήσεων (χρειάζεται να τα διαβάσεις όμως, και καμια φορά  :P). Επιπλέον έχει και προόδους.

Όντας στον τομέα ηλεκτρονικής και έχοντας πάρει πέρσι και διακριτά και ανάλυση αλγορίθμων θα πρότεινα αλγορίθμους ..Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται διάβασμα αλλά σε σχέση με τα διακριτά είναι πιο συγκεκριμένο και μπορείς με τις απαλλακτικές προόδους να μοιράσεις το διάβασμα και να γράψεις και καλύτερα..Επίσης αν δεν σου αρέσει ο βαθμός που θα πάρεις στις προόδους,έχεις την επιλογή να πας και στην εξεταστική και να κρατηθεί ο μεγαλύτερος βαθμός.
Δεν λέω και τα διακριτά σαν αντικείμενο αξίζουν είναι αλλά δεν γίνονται αρκετές ασκήσεις και αυτά που ζητάει στο τέλος είναι ασκήσεις καθαρά.

Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων: Σχετικά με αυτό που λέτε για τις προόδους, πιστευω ότι είναι ιδιας δυσκολία με τις τελικές εξετάσεις ή μπορεί και λιγο πιο δύσκολες. Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν το παρακολούθησα εγώ το μάθημα.

Ανάλυση αλγορίθμων αξίζει και ειδικά αν ενδιαφέρεσαι με τα σχετικά.

Πήγα στο 1ο μάθημα και βαρέθηκα πολύ. Τα λυμένα θέματα μου χτύπησαν προσωπικά καμπανάκι, επειδή είδα να κυριαρχεί ένα κομμάτι των μαθηματικών στο οποίο έχω αλλεργία. :P Θα δοκιμάσω να πάω και στο 2ο μάθημα ίσως, αλλά τα βλέπω μαύρα  :P
To μόνο που το σώζει είναι ίσως ότι το 2ο μισο το κάνει(?) ο Συμεωνίδης που είναι γαμάτος. :P

κατά την γνώμη μου μην πάρετε αλγόριθμους αν νομίζετε ότι θα πάρετε ένα εύκολο μάθημα. είναι μεν ενδιαφέρον αν σας αρέσει ο προγραμματισμός αλλά εύκολο δεν το λες.

Αλγόριθμοι Φαίνεται ελκυστικό στην αρχή, μετά ζορίζει το θέμα. Μου φάνηκε καθαρά μάθημα λογικής και αναλυτικής ικανότητας. Με δυσκόλεψε το έδωσα 2 φορές Ιούνιο-Σεπτέμβριο κόπηκα και μάλλον θα το παρατήσω. Οι έννοιες του δεύτερου μέρους πιστεύω είναι αρκετά δύσκολες. Ωστόσο δίνεται η δυνατότητα δύο απαλλακτικών προόδων οι οποίες μπορεί να σας γλυτώσουν . Είναι σίγουρο όμως ότι το εν λόγω αντικείμενο είναι πολύ προ είτε για τηλεπ είτε για ηλεκτρονικάριους.

Αλγόριθμοι πιστεύω είναι πιο ενδιαφέροντες θεωρητικά, αλλά το μάθημα αυτό ζητάει εργασίες (στο 2ο μέρος του) οι οποίες δεν υπάρχουν, οπότε είναι πολύ δύσκολο να νιώσεις το αντικείμενο. Τα θέματα κυμαίνονται λίγο σε δυσκολία αλλά γενικώς είναι οκ, και έχεις και απαλλακτικές προόδους.

Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων: Απαραίτητο μάθημα για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αλγορίθμους και να πάει τις προγραμματιστικές του ικανότητες (με την έννοια της προγραμματιστικής σκέψης) σε ένα παραπάνω level...

Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων: Πολύ ωραίο μάθημα από άποψη ύλης/αντικειμένου. Ο τρόπο που διδάσκεται βέβαια leaves a lot to be desired, μιας και το μάθημα παραμένει μόνο στο θεωρητικό κομμάτι των αλγορίθμων χωρίς την παραμικρή πρακτική εφαρμογή τους (που θα βοηθούσε στην καλύτερη/γρηγορότερη κατανόηση τους). Το μάθημα έχει απαλλακτικές προόδους ή απλά εξέταση στο τέλος. Τα θέματα κυμαίνονται από απλά έως περίεργα, χωρίς να είναι γενικά και τόσο απαιτητικά (η βαθμολόγηση είναι, αν δεν κάνω λάθος, χαλαρή).

-Αλγόριθμοι: Μου φάνηκε απίστευτα βαρετό και θεωρητικό μάθημα, εν τέλει το παράτησα. Έχει βέβαια τις απαλλακτικές προόδους στις οποίες απ ό,τι είχε αρκετά ευνοϊκή βαθμολόγηση.

Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων:
Εκεί την πάτησα κάπως. Το βρήκα δύσκολο, δεν βόλευαν και οι ώρες, και το παράτησα νωρίς. Το ξαναδήλωσα φέτος, ελπίζω να κάνω κάτι γι' αυτό. Το περιεχόμενό του είναι κάπως άχαρο συγκρινόμενο με τον τίτλο, αλλά μάλλον αν είστε κομπιουτεράκιας, δεν έχετε και πολλές άλλες επιλογές αυτό το εξάμηνο. Στα θετικά του η ύπαρξη προόδων.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Vlassis on July 22, 2016, 14:28:25 pm
Περιεργο μαθημα θα ελεγα, γιατι αλλο περιμενα και αλλο ειδα.
Αποτελειται απο 2 κομματια, το πρωτο πολυ θεωρητικο και ισως λιγο βαρετο, το δευτερο σε βαζει να σκεφτεις, να δημιουργησεις αλγοριθμους κατι το οποιο θεωρω πολυ καλο, αλλα ειναι και πιο δυσκολο απο το 1ο!
Ο τελικος βαθμος ειναι max{ βαθμος εξεταστικης, 0.4*A_προοδος+0.6*Β_προοδος }, και ειναι επιεικεις στις βαθμολογιες, γραφεις σχετικα καλα δηλαδη.
Για τους ηλεκτρονικης κυριως, το μαθημα νομιζω ειναι μονοδρομος γιατι δεν εχει και τιποτα αλλο πιο καλο, και σε βαζει σε νοοτροπια αλγοριθμων.
Για οσους δεν βαζουν τον εαυτο τους στους κομπιουτερακηδες, δεν θα ειναι και πολυ ευκολο.
Α και στα + του μαθηματος, οτι το μαθημα που γινεται ειναι καλο και βοηθαει  :)


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: mprizakias on February 03, 2017, 15:28:02 pm
Ανάλυση Αλγορίθμων: Αποτελείται από δύο κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι είναι εύκολο αλλά σχετικά βαρετό και ασχολείται κυρίως με πολυπλοκότητες αλγορίθμων κάθε είδους (περιέχει και πιθανότητες για το πράγμα αυτό). Το δεύτερο κομμάτι είναι σχετικά δύσκολο αλλά ενδιαφέρον και έχει να κάνει με δυναμικό προγραμματισμό, άπληστους αλγορίθμους και μερικά ακόμη "αλατοπίπερα". Κατά τη γνώμη μου το μάθημα είναι must για όσους τους αρέσει ο προγραμματισμός (αν και δεν θα κάνετε προγραμματισμό!!). Έχει και δυό απαλλακτικές προόδους και αν δώσεις και εξέταση μπορείς να κρατήσεις όποιο βαθμό θέλεις.

- Αλγόριθμοι είναι κάπως δύσκολοι αλλά οι περισσότεροι το παίρνουνTitle: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Μεταλλαγμένη Πάπια on February 03, 2017, 16:10:41 pm
Πρώτο κομμάτι πολύ θεωρητικό και ορισμένες φορές κουραστικό, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι άχρηστες γνώσεις αν ενδιαφέρεσαι για προγραμματισμό γενικότερα. Μιλάει για συμπεριφορά αλγορίθμων σε σχέση με τον χρόνο. Δεύτερο κομμάτι μαθαίνεις ουσιαστικά έναν διαφορετικό τρόπο δημιουργίας αλγορίθμων, μια ευρύτερη κατηγορία τεχνικών για να λύνεις προβλήματα ας πουμε. Είναι κάτι που σίγουρα δε θα δεις πουθενά αλλού και εμένα προσωπικά μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον. Από άποψη δυσκολίας, μέτρις προς δύσκολο. Δε θα περάσετε νύχτα, αλλά ούτε θα φάτα τα νιάτα σας. Παρακολούθηση και λίγο διάβασμα θα σας καλύψουν. Να τονίσω όμως, δεν θα ασχοληθείτε με κάποια γλώσσα προγραμματισμού εδώ, οπότε αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μόνο, δεν θα το βρείτε εδώ.

Θα έλεγα να το πάρετε, είναι καλή εμπειρία σε γενικές γραμμές. Ο Συμεωνίδης και το team είναι από τους λίγους που ακόμα αντιμετωπίζουν την διδασκαλία των μαθημάτων με αρκετό επαγγελματισμό, και τώρα που είστε τομέα ηλεκτρονικής θα ξεχάσετε πολύ γρήγορα τι σημαίνει αυτό :)


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: mprizakias on September 19, 2017, 11:38:22 am
Το κομματι του Γεωργιαδη μου φανηκε βαρετο, ειναι η κλασσικη αναλυση των επιδοσεων ενος αλγοριθμου που γινεται και στις δομες, αν και μπαινει σε μεγαλυτερο βαθος με μεγαλυτερη εμφαση στην θεωρια.
Ο Συμεωνιδης παλι στο κομματι (2ο μισο του μαθηματος) του εδωσε ρεστα. Σε βγαζει απο την λογικη 'εχω αυτο το προβλημα αρα εφαρμοζω αυτον τον αλγοριθμο και οτι γινει' και σου μαθαινει να σχεδιαζεις την καλυτερη δυνατη λυση ακομα και σε σχετικα περιπλοκα προβληματα. Θελει να δουλεψεις για να καταλαβεις πως λειτουργει και πως εφαρμοζονται οι τεχνικες που εξεταζονται αλλα δεν ειναι κατι το τρομερο, περισσοτερο θεμα εξασκησης.

Αν και δεν ειναι σιγουρος ο υψηλος βαθμος θα το προτεινα σε οποιον του αρεσει ο προγραμματισμος, ειδικα λαμβανοντας υποψιν τα υπολοιπα μαθηματα επιλογης του 6ου


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: AckermanMik on September 19, 2017, 12:10:40 pm
Το κομματι του Γεωργιαδη μου φανηκε βαρετο, ειναι η κλασσικη αναλυση των επιδοσεων ενος αλγοριθμου που γινεται και στις δομες, αν και μπαινει σε μεγαλυτερο βαθος με μεγαλυτερη εμφαση στην θεωρια.
Ο Συμεωνιδης παλι στο κομματι (2ο μισο του μαθηματος) του εδωσε ρεστα. Σε βγαζει απο την λογικη 'εχω αυτο το προβλημα αρα εφαρμοζω αυτον τον αλγοριθμο και οτι γινει' και σου μαθαινει να σχεδιαζεις την καλυτερη δυνατη λυση ακομα και σε σχετικα περιπλοκα προβληματα. Θελει να δουλεψεις για να καταλαβεις πως λειτουργει και πως εφαρμοζονται οι τεχνικες που εξεταζονται αλλα δεν ειναι κατι το τρομερο, περισσοτερο θεμα εξασκησης.

Αν και δεν ειναι σιγουρος ο υψηλος βαθμος θα το προτεινα σε οποιον του αρεσει ο προγραμματισμος, ειδικα λαμβανοντας υποψιν τα υπολοιπα μαθηματα επιλογης του 6ου

Θα έλεγα πως είσαι λίγο παραπλανητικός και για τον Γεωργιάδη και για τον Συμεωνίδη.

Για τον μεν πρώτο, η ύλη περιλαμβάνει κατ' ουσία την ανάλυση αλγορίθμων, ήτοι μαθηματικά. Βαρετό για όποιον δεν του αρέσουν, στρωτό για αυτόν που θέλει να μπει σε αρκετό βάθος στην πολυπλοκότητα των αλγορίθμων.

Για τον δε δεύτερο, που ενίσταμαι και περισσότερο, λες πως δίνει τα ρέστα και σε βγάζει από το κουτί εχω αυτό το πρόβλημα το λύνω διαφορετικά. Ουσιαστικά το κομμάτι του Συμεωνίδη πραγματεύεται τους άπληστους αλγόριθμους και το δυναμικό προγραμματισμό, που ναι μεν είναι κάτι διαφορετικό αλλά δεν είναι πανάκεια. Ας πούμε, μπορεί να λύσει προβλήματα ταξινόμησης; Όχι. Επίσης το μάθημα του δεν είναι και το υπερμάθημα, αφού απλά σου κάνει ακριβώς ότι έχει το βιβλίο και τίποτα παραπάνω.

Τρίτον, το μάθημα των ασκήσεων θα έλεγα πως δε βοηθά καθόλου.

Τέταρτον, οι εξετάσεις και ειδικά στο κομμάτι του Συμεωνίδη είναι αρκετά δυσκολότερρες από ότι γινεται στο μάθημα και συνεπώς απαιτείται αρκετός κόπος για μόνος. Και μη αρκεστείτε στο επιχείρημα ο Συμεωνίδης κανονικοποιεί. Ειναι λογικό όταν τα θέματα είναι τόσο φευγάτα να ανεβάζει.

Σίγουρα θα συνιστούσα το μάθημα παρ' όλα αυτά.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: mprizakias on September 19, 2017, 12:33:54 pm
Θα έλεγα πως είσαι λίγο παραπλανητικός και για τον Γεωργιάδη και για τον Συμεωνίδη.

Για τον μεν πρώτο, η ύλη περιλαμβάνει κατ' ουσία την ανάλυση αλγορίθμων, ήτοι μαθηματικά. Βαρετό για όποιον δεν του αρέσουν, στρωτό για αυτόν που θέλει να μπει σε αρκετό βάθος στην πολυπλοκότητα των αλγορίθμων.

Για τον δε δεύτερο, που ενίσταμαι και περισσότερο, λες πως δίνει τα ρέστα και σε βγάζει από το κουτί εχω αυτό το πρόβλημα το λύνω διαφορετικά. Ουσιαστικά το κομμάτι του Συμεωνίδη πραγματεύεται τους άπληστους αλγόριθμους και το δυναμικό προγραμματισμό, που ναι μεν είναι κάτι διαφορετικό αλλά δεν είναι πανάκεια. Ας πούμε, μπορεί να λύσει προβλήματα ταξινόμησης; Όχι. Επίσης το μάθημα του δεν είναι και το υπερμάθημα, αφού απλά σου κάνει ακριβώς ότι έχει το βιβλίο και τίποτα παραπάνω.

Τρίτον, το μάθημα των ασκήσεων θα έλεγα πως δε βοηθά καθόλου.

Τέταρτον, οι εξετάσεις και ειδικά στο κομμάτι του Συμεωνίδη είναι αρκετά δυσκολότερρες από ότι γινεται στο μάθημα και συνεπώς απαιτείται αρκετός κόπος για μόνος. Και μη αρκεστείτε στο επιχείρημα ο Συμεωνίδης κανονικοποιεί. Ειναι λογικό όταν τα θέματα είναι τόσο φευγάτα να ανεβάζει.

Σίγουρα θα συνιστούσα το μάθημα παρ' όλα αυτά.


Για το βαρετο του πρωτου μερους αναφερομαι κυριως στον Γεωργιαδη, με τον τροπο που τα εξηγει πρεπει να κανεις αγωνα για να τον παρακολουθησεις αν και βαζει ωραιες πινελιες στο μαθημα του. Πχ φετος μας εκανε επιδειξη τις επιδοσεις δυο αλγοριθμων με python (συγκεκριμενα με jupyter notebooks) κατι το οποιο δεν βλεπεις συχνα στην σχολη. Η υλη του κομματιου μια χαρα ειναι.

Για το δευτερο προφανως και δεν λεω οτι ειναι πανακεια ο δυναμικος προγραμματισμος και οι απληστοι, απλα σου δειχνει οτι υπαρχουν πολυ πιο "κομψοι" και αποδοτικοι τροποι επιλυσης απο τις brute force τεχνικες που εφαρμοζουν οι περισσοτεροι.

Για τα 3 και 4 συμφωνω 100%


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: tkostas13 on July 12, 2018, 08:39:07 am
Λοιπόν το 2018 το μάθημα είχε 2 σημεία πρώτο κομμάτι πολυπλοκότητα δεύτερο κομμάτι δυναμικό προγραμματισμό κτλο. Φετος συγκεκριμένα το μάθημα των ασκήσεων έγινε μέσω υπολογιστών .Οι μεταπτυχιακοί δεν ήταν χαλια αλλα τα έλεγαν γρήγορα .Το μάθημα έχει 2 τρόπους εξετασης ή με 2 προόδους η κανονική εξέταση , μπορείς να κάνεις και τα 2 και να κρατησεις με το μεγαλύτερο βαθμο.Η εξεταση ηταν μεσω υπολογιστη multiple choice όμως έπρεπε να ασχοληθείς.Ενδιαφερον μάθημα το προτείνω. Ελπίζω να συμπλήρωσα τα ήδη υπάρχοντα


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on September 08, 2020, 18:19:42 pm
Αν και τα προγραμματιστικά μαθήματα από ότι φαίνεται  είναι το ευαίσθητο σημείο μου και αυτό είναι μείον μου, να επιλέξω το μάθημα?
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: The Audacious AI on September 08, 2020, 18:27:18 pm
Το 2020 το μάθημα έγινε διαδικτυακά λόγω Covid-19.

Οι διαλέξεις θεωρίες ήταν αρκετά κομπλέ, ενδιαφέρον αντικείμενο.

Το μάθημα χωρίζεται σε δύο κομμάτια.
-Το πρώτο μισό περιλαμβάνει την ανάλυση αλγορίθμων με τον Γεωργιάδη, ελαφρώς βαρετός για την πλειοψηφία  αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ, που πρακτικά είναι μαθηματικά με όχι ιδιαίτερη δυσκολία. Πολυπλοκότητες ( Big-O που είδαμε και ελάχιστα στις δομές), αθροίσματα και καμιά σειρά. Δεν είναι τίποτα εξαιρετικά δύσκολο.
-Το δεύτερο κομμάτι με τον Συμεωνίδη με δυναμικό προγραμματισμό και άπληστους αλγορίθμους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι και καλός ο καθηγητής. Αλλά δεν θα σου αλλάξει και την ζωή.

Χρήσιμο; Ναι
Βαρετό; Μερικές φορές.
Δύσκολο; Δεν θα το έλεγα. Βατό μάθημα με λίγη ενασχόληση και αν έχεις κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού.

Ασκήσεις λιγάκι άχρωμες και άοσμες αν και ο διδακτορικός προσπαθεί και απαντάει σε ό,τι του ρωτήσεις .

Εξέταση θέλει μερικές γνώσεις python. Μπορούν να αποκτηθούν μέσα από τα παραδείγματα των ασκήσεων και των εργαστηριών επαρκώς για την εξέταση. Αν δεν παίζεις στα δάχτυλα τον προγραμματισμό... εεε.. βγαίνει. Αν δεν πηγαίνεις για βαθμό το συστήνω ανεπιφύλακτα. Τα θέματα φέτος τον Ιούνη ήταν λίγο ζόρικα στον χρόνο, το τελευταίο ερώτημα δεν το πρόλαβα (έπαιρνε αρκετές μονάδες νομίζω).

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: υποσχέθηκαν κανονικοποίηση και δεν έκαναν. Μεγάλο φάουλ θεωρώ.

tl;dr Αξίζει και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ειδικά για ΤΗΛΕΠ και ηλεκτρονικάριους.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Don on September 08, 2020, 18:39:11 pm
Thanks man, το σκέφτομαι κι εγώ μπας και ασχοληθώ και ενισχυθώ λίγο στο κομμάτι της σκέψης, γιατί ζορίζομαι αρκετά, ή θα γράψω φουλ απλό κώδικα και δε θα βγαίνει, ή θα το ζορίζω τόσο πολύ που τελικά δεν γράφω τίποτα.

Επίσης kudos στον @Caterpillar για την ερώτηση.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Xplicit on September 08, 2020, 21:36:48 pm
Το μάθημα θεωρώ πως είναι must για κάποιον που θέλει να εργαστεί ως developer. Και πολύ πιο συχνά θα χρειαστεί τις γνώσεις του πρώτου μέρους που είναι και πιο εύκολο. Το δεύτερο είναι πολύ ενδιαφέρον για να διευρύνεις λίγο τη σκέψη σου και να δείς πως ο προγραμματισμός δεν είναι Visual Studio Code και 17 JavaScript frameworks.

Από εκεί και πέρα, τον Συμεωνίδη τον αγαπώ, τον εκτιμώ αλλα βαριέμαι αρκετά τις διαλέξεις του. Έχει πολύ ενέργεια όμως και διάθεση να σου μάθει πράγματα. Και σίγουρα ξέρει και τι χρειάζεται για μετά. Δεν έχει μείνει στο 90 όπως άλλοι.

Βαθμό μπορεί να μην πάρετε αλλα θα σας μείνουν ωραία πραγματάκια.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Judas Priest saved me on September 26, 2020, 20:19:15 pm
Ένα απο τα καλύτερα μαθήματα της σχολής (ειδικά πριν τον τομέα). Αν και δεν παρακολουθούσα θυμάμαι ότι οι διαφάνειες ήταν άριστες και ότι έμαθα πολλά από το μάθημα.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Thunderlord on September 26, 2020, 20:41:09 pm
Guys δεν τίθεται θέμα.

Αν είσαι ηλεκτρονικάριος εννοείται πως θα το πάρεις. Αν είσαι τηλεπ, από όσο ξέρω θα σου χρειαστεί πάρα πολύ στη συνέχεια, δεν είναι τυχαίο που ο ένας διδάσκων είναι τηλεπάριος. Αν είσαι ενέργεια, νομίζω είναι το πιο εύκολο/fun από τα τρία που έχεις να διαλέξεις


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Arcade on December 10, 2020, 04:00:29 am
Με μια λέξη: Ναι.

Ας πιάσουμε πρώτα την ύλη: Σχετικά συμπυκνωμένη και συγκεκριμένη, αρκετά ενδιαφέρουσα. Αρκεί να ξέρεις/μάθεις τα ΠΟΛΥ βασικά της Python (μετάφραση: Αγγλικά επιπέδου A' Class). Μην τολμήσετε να μην πάρετε το βιβλίο του Cormen, και μην τολμήσετε να μη το διαβάσετε. Είναι Δ Ι Α Μ Α Ν Τ Ι. Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει για τη σχολή, το βιβλίο είναι πάνω από 1000 σελίδες αλλά η ύλη μας έιναι γύρω στις 200 αν θυμάμαι καλά (btw το βιβλίο αυτό το ζητάνε και στη Google στις συνεντεύξεις, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ). Αν διαβάσετε το βιβλίο θα καταλάβετε τα πάντα (έτσι κι αλλιώς οι διαφάνειες των καθηγητών είναι κόπι πάστα από εκεί). Εγώ διάβασα απ' το βιβλίο και πήρα 9,5.

Και τώρα οι καθηγητές: ο Γεωργιάδης που κάνει το πρώτο κομμάτι (Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων) είναι σχετικά βαρετός (βέβαια η βαρεμάρα σπάει αν σκέφτεσαι γνωστό cartoon villain που κυνηγάει ακόμα πιο γνωστά μικρά μπλέ πλάσματα...). Πάντως αυτό το κομμάτι του μαθήματος είναι το πιο εύκολο από τα δύο. Αλλά αν χάσεις και καμιά διάλεξη δε θα σκάσεις κιόλας ::) Ο Συμεωνίδης που κάνει τα θεωρητικά στο δεύτερο κομμάτι (Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων) είναι ίσως λίγο λιγότερο επεξηγηματικός απ' ότι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάνεσαι από ένα σημείο και μετά, καλός παρ' ολ' αυτά. Ο ασκησάς του δεύτερου κομματιού απ' ότι έχω καταλάβει αλλάζει αρκετά συχνά, καθώς πρόκειται για κάποιον διδακτορικό του Συμεωνίδη. Σε εμένα έκανε ο Κρασανάκης, πολύ ενδιαφέρων και cool τυπάς, μαθαίνεις αρκετά καλά αυτά που πρέπει. With that said, η παρακολούθηση δεν αξίζει και πάααρα πολύ...

Ως προς την - ηλεκτρονική - εξέταση: Αρκετά ερωτήματα, λίγος χρόνος, πρέπει να είσαι σχετικά καλά διαβασμένος, αλλά πολύ εύκολο να γράψεις καλό βαθμό αν έχεις καταλάβει τους πυλώνες του μαθήματος (και θα τους καταλάβεις αν διαβάσεις τον Cormen <3).

Overall, επιλέξτε το ό,τι τομέα και να πάτε, εύκολο και ενδιαφέρον, οι καθηγητές λίγο μεχ, αλλά ο Cormen το σώζει.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Thunderlord on December 10, 2020, 11:45:05 am
Να προσθέσω στο φίλο Arcade, πώς και να χάσεις και κανά μάθημα παραπάνω, είτε και πολλά παραπάνω, δεν πειράζει και τόσο γιατί
1) οι διαφάνειες είναι πολύ καλές
2) έχεις καλό βιβλίο, αν και θεωρώ δεν χρειάζεται τόσο στα πλαίσια του μαθήματος
3) και πιο σημαντικό. Ο ευεργέτης σου Δημήτρης Ψούνης έχει φροντίσει για εσένα:

https://www.youtube.com/watch?v=ohvKjL3RVuE


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: tkostas13 on January 16, 2021, 16:47:28 pm
Να προσθεσω κατι
ΠΡΟΣΟΧΗ ειναι μαθημα του συμεωνιδη αν δλδ ενδιαφερεσαι να παρες μετα διπλωματικη στην ομαδα του το 5ο ετος καλο θα ειναι βαθμος>7.5.
(ειναι μαθημα μικρου εξαμηνου και λεω να δωσω ενα heads up)


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: WhiteRose on February 13, 2021, 13:03:36 pm
Προτείνετε το μάθημα σε όσους σκέφτονται να πάνε τομέα ενέργειας; Ή να επιλέξω δίκτυα;


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: The Audacious AI on February 13, 2021, 13:28:28 pm
Προτείνετε το μάθημα σε όσους σκέφτονται να πάνε τομέα ενέργειας; Ή να επιλέξω δίκτυα;

Είναι βατό αλλά θέλει να γράψεις λίγη python. Από την άλλη τα δίκτυα θέλουν να γράψεις αρκετή Java για να το περάσεις με οτιδήποτε μεγαλύτερο του 5. Πιο εύκολα πας με ελάχιστο κώδικα στην ανάλυση από ότι στα δίκτυα.

edit: Όλοι οι ενεργειακοί φίλοι μου πήραν ανάλυση.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: WhiteRose on February 13, 2021, 13:58:55 pm
Είναι βατό αλλά θέλει να γράψεις λίγη python. Από την άλλη τα δίκτυα θέλουν να γράψεις αρκετή Java για να το περάσεις με οτιδήποτε μεγαλύτερο του 5. Πιο εύκολα πας με ελάχιστο κώδικα στην ανάλυση από ότι στα δίκτυα.

edit: Όλοι οι ενεργειακοί φίλοι μου πήραν ανάλυση.
Σε ευχαριστώ, με βοήθησες πολύ! Java είχα μάθει στις Δομές Δεδομένων, αλλά ίσα ίσα για να περάσω το μάθημα. Οπότε θα δοκιμάσω την τύχη μου με Python που λένε ότι είναι και πιο εύκολη.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 13, 2021, 14:12:40 pm
Σε ευχαριστώ και εγώ, ουσιαστικά  java δεν είχα μάθει πότε στις δομές οπότε πάμε για αλγοριθμους  :P


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Xplicit on February 13, 2021, 14:49:08 pm
Μην κοιτάτε το κομμάτι του κώδικα. Στα δίκτυα γράφεις πολύ περισσότερο αλλά είναι ενδιαφέρουσα εργασία.

Στους αλγόριθμους γράφεις python και την ώρα της εξέτασης.

Επιλέξετε με βάση το αντικείμενο. Σιγά τα coding skills που χρειάζονται τα δύο μαθήματα. Ειδικά στα δίκτυα μπορείτε να βρείτε και παλιές εργασίες.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 13, 2021, 15:12:07 pm
Επιλέξετε με βάση το αντικείμενο. Σιγά τα coding skills που χρειάζονται τα δύο μαθήματα. Ειδικά στα δίκτυα μπορείτε να βρείτε και παλιές εργασίες.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 
Ωραία, να κάνω την ερώτηση σε ποίο μάθημα από τα 2 θα μάθεις περισσότερα αλλά και πιο χρήσιμα πράγματα που ίσως να σου χρειαστουν στην δουλεια?


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: mprizakias on February 13, 2021, 15:19:03 pm
Ωραία, να κάνω την ερώτηση σε ποίο μάθημα από τα 2 θα μάθεις περισσότερα αλλά και πιο χρήσιμα πράγματα που ίσως να σου χρειαστουν στην δουλεια?

Κανενα. Αλγοριθμους ομως μαθαινεις πραγματα που χρειαζονται για συνεντευξεις.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: gorgino on February 21, 2021, 13:58:00 pm
Δεν ξερω python ... να πάρω το μαθημα ή δεν θα μπορέσω να το παρακολουθήσω?


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Thunderlord on February 21, 2021, 14:03:01 pm
Δεν ξερω python ... να πάρω το μαθημα ή δεν θα μπορέσω να το παρακολουθήσω?

Χρειάζεται πραγματικά ελάχιστη python, ίσα ίσα να ξες να μιλάς αγγλικά. Εγώ δεν είχα ιδέα και έμαθα μόνο τα βασικά πριν την εξέταση
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: gorgino on February 21, 2021, 16:23:36 pm
Χρειάζεται πραγματικά ελάχιστη python, ίσα ίσα να ξες να μιλάς αγγλικά. Εγώ δεν είχα ιδέα και έμαθα μόνο τα βασικά πριν την εξέταση
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 
Αρα να το πάρω ή θα τα βρω δυσκολα ?


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 21, 2021, 16:48:42 pm
Αρα να το πάρω ή θα τα βρω δυσκολα ?
Aν και εγώ τώρα θα το πάρω το μάθημα, παρ το και εσύ, ξεκίνησα λίγο python με τον ψούνη και είναι πανεύκολη.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: gorgino on February 21, 2021, 18:14:53 pm
Aν και εγώ τώρα θα το πάρω το μάθημα, παρ το και εσύ, ξεκίνησα λίγο python με τον ψούνη και είναι πανεύκολη.
Θενξ ε λοτ !!


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 24, 2021, 14:06:10 pm
Αν και έχει ήδη ειπωθεί,  για πείτε και κανένας άλλος τη γνώμη του η παρακολούθηση της θεωρίας αξίζει ή να βλέπω μόνο Ψούνη καλύτερα?


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: The Audacious AI on February 24, 2021, 14:09:26 pm
Αν και έχει ήδη ειπωθεί,  για πείτε και κανένας άλλος τη γνώμη του η παρακολούθηση της θεωρίας αξίζει ή να βλέπω μόνο Ψούνη καλύτερα?
Αν δεν παρακολουθήσεις αυτό τότε μεταξύ μας μην παρακολουθείς κανένα στο 6ο. ΣΑΕ ασύγχρονη, ΣΗΕ λυμένες. Οκ Τηλεπ παρακολουθείς.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on June 15, 2021, 12:47:40 pm
Ας πω και εγώ την γνώμη μου για το μάθημα.
Το μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη , το 1ο μέρος ανάλυση αλγορίθμων μέχρι στιγμής το έκανε ο κ. Γεωργιάδης (κάτι ακούγεται ότι θα πάρει σύνταξει του χρόνου) , το δεύτερο σχεδιασμός αλγορίθμων ο κ. Συμεωνίδης. Το πρώτο κομμάτι είναι και το πιο εύκολο του μαθήματος,  το δεύτερο είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά και ποιο ενδιαφέρον θα έλεγα. Ασκήσεις και για το 2 μέρη του μαθήματος κάνει ενάς διδακτορικός, φέτος ήταν ο Μανιός ο Κρασανάκης, πολύ ωραίος τυπός, θα πω ότι περισσότερο άξιζε αυτός παρά οι άλλοι 2 στην θεωρία.
Το μάθημα έχει ωραίες διαφάνειες, που είναι όλες μέσα από το βιβλίο του Cormen, το οποίο το συστήνω να το πάρεις γιατί εξηγεί πολύ ωραία αυτά που κάνουν οι καθηγητές στα 2 μέρη του μαθήματος.
Επίσης όπως έχει υπωθεί σε αυτό το μάθημα έχεις βοηθό, τον Δημητρή Ψούνη, στο youtube ο οποίος τα εξηγεί εξίσου ωραία.

Πάμε και στον τρόπο εξέτασης.
Το μάθημα έχει 2 τρόπους εξέτασης ο ένας είναι με απαλλακτικές 2 πρόοδους , η μια γίνεται στα μέσα του εξαμήνου και πιάνει το 0.4 του τελικού βαθμού και η άλλη στο τέλος του εξαμήνου και πιάνει το 0.6 του τελικού βαθμού και ό άλλος τρόπος είναι κανονική εξέταση τον Ιούνιο, μπορείς να συμμετέχεις και στους 2 τρόπους εξέτασης, και στο τέλος να κρατηθεί ο μεγαλύτερος βαθμός.  Οι πρόοδοι δεν κρατούνται για Σεπτέμβρη.

Επέλεξα να δώσω τις 2 πρόοδους και πράγματικά άξιζαν τον κόπο. Η πρώτη πρόοδος είναι και η πιο εύκολη γιατί αφορά το 1ο μισό του μαθήματος που είναι και το πιο εύκολο, η δεύτερη είναι πιο δύσκολη αλλά όχι σε τεράστιο βαθμό,  καμία  σχέση με τα γνωστά δύσκολα μαθήματα της σχολής.

Το μάθημα με τις προόδους που έγιναν αξίζει φουλ και για βαθμό, αρκεί να ασχοληθεί κάποιος. Με τις εξετάσεις του Ιουνίου δεν ξέρω τι παίζει γιατί δεν θα δώσω αφού έμεινα πολύ ικανοποιημένος με  τις προόδους.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ακόμα  και σε  ενεργειακούς (ενεργειακός θα γίνω) , γιατί
1) οι διδάσκοντες δεν είναι τόσο βαρετοί όσο ο άλλος κύριος των μηχανών που είναι υποχρετικό μάθημα για τους ενεργειακούς.
2) γιατί πιο εύκολα και με λιγότερο διάβασμα θα πάρεις καλό βαθμό στους αλγόριθμους παρά στις μηχανές.
3) Ο κώδικας python, που θα κληθείς να γράψεις στο τέλος είναι όντως απλός, όπως είχαν πει και τα παιδιά πριν πάρω το μάθημα, όποτε δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on January 21, 2023, 14:07:56 pm
Λοιπόν όλα όσα γράφουμε μάλλον δεν ισχύουν γιατί ο κ. Γεωργιάδης βγήκε στην σύνταξη, ο κ. Συμεωνίδης άφησε το μάθημα, και ο δε Μανιος πήρε διδακτορικό πριν κανα μήνα. Το μάθημα πλέον το παίρνει καινούριος, (άρα πιθανόν να μην έχει τις απαλλακτικές πρόοδους και μπορεί να έχει εργασίες). Προσωπικά πήγα σε μια διάλεξη του καινούριου καθηγητή, στο μάθημα αναγνώριση πρωτύπων του 9ου ηλεκτρονικής και σχημάτισα την χειρότερη εικόνα. Αυτό που θα έκανα θα ήταν 2 πράγματα:  1) να ρωτήσω στο αντίστοιχο τόπικ του μαθήματος του 9ου, αναγνωρισή προτύπων εντυπώσεις από παιδια που το πήραν και εξετάστηκαν φέτος με τον καινούριο καθηγητή. Το 2ο που θα έκανα θα ήταν να πάω στην 1η διάλεξη να δω τι παίζει με αυτό το μάθημα και τον νέο καθηγητή του.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: sherlock on February 15, 2023, 11:41:00 am
Τώρα που έχει αλλάξει καθηγητής, πιστεύετε αξίζει το μαθημα? ποια είναι η γνώμη σας για τον νέο καθηγητή, όσοι πήρατε το μαθημα του (αναγνώριση προτύπων) στο χειμερινό?
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Aitiatos on February 15, 2023, 12:07:58 pm
Τώρα που έχει αλλάξει καθηγητής, πιστεύετε αξίζει το μαθημα? ποια είναι η γνώμη σας για τον νέο καθηγητή, όσοι πήρατε το μαθημα του (αναγνώριση προτύπων) στο χειμερινό?
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=65252.msg1408083#msg1408083


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 15, 2023, 12:11:34 pm
Τώρα που έχει αλλάξει καθηγητής, πιστεύετε αξίζει το μαθημα? ποια είναι η γνώμη σας για τον νέο καθηγητή, όσοι πήρατε το μαθημα του (αναγνώριση προτύπων) στο χειμερινό?
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy)  

Κάτσε να αφήσω μερικά ωραία από την αναγνώριση πρωτύπων
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=65252.msg1408083#msg1408083
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=81345.0

Παρτε και το βαθμολογιο  στο συννημενο, άθλιοι οι βαθμοί της εξέτασης (5η στηλη να δειτε, εκει γινεται η σφαγη)


Παρτε και ενα ποστ απο τοτε που ειχε διδαξει μια φορα βιοιατρικη τεχνολογια

Γενικα το μαθημα το ειχε ο Πετραντωνακης εκεινη τη χρονια, που ηταν εντελως fail σαν καθηγητης. Οι τυποι για αυτη την ασκηση ηταν και καλα απο τις διαφανειες του.
Φανταζομαι δεν παιζει να ειναι καν εντος υλης αυτη η παπαρια φετος που εχει το μαθημα αλλος καθηγητης...

Για να καταλαβετε ποσο για τον πεοντα ηταν, ακομα και σωστα να του εγραφες την ασκηση τον ιουνιο που την εβαλε, εδωσε διευκρινηση την ωρα της εξετασης πως αν δε του εξηγησεις γιατι χρησιμοποιησες τους τυπους και τι σημαινουν, τοτε δε θα σου δωσει τιποτα απο τις μοναδες της ασκησης. Που ο μονος τροπος να το ξερεις αυτο, ήταν ειτε να ειχες παει στο συγκεκριμενο μαθημα και να θυμοσουν ακριβως Ο,ΤΙ ειχε πει αναλυτικα, ειτε να ειχες διαβασει ενα εγχειριδιο MRI 100 σελιδων που ειχε στις πηγες των διαφανειων...

Ευτυχως εφυγε.

Δυστχως ξαναρθε μονιμα πλεον. :-\

Μεγαλο ρισκο φετος για το ποιο μαθημα θα παρετε οσες και οσοι θελετε τομεα ηλεκτρονικης. Λογικα μεχρι να παρετε πτυχιο εσεις, "το αλλο προβλημα" θα χει παρει συνταξη πάντως.


https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=65252.msg1408083#msg1408083
Με πρόλαβες  :P


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Aitiatos on February 15, 2023, 12:34:34 pm
Μεγαλο ρισκο φετος για το ποιο μαθημα θα παρετε οσες και οσοι θελετε τομεα ηλεκτρονικης.

Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Θιασώτης on February 22, 2023, 12:41:33 pm
Πάντως σήμερα ανέφερε ότι το μάθημα θα γίνεται με διαφάνειες, και ότι θα τις ανεβάζει eLearning
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: okan on February 22, 2023, 13:10:15 pm
Επίσης έμαθα ότι θα το κάνει σε ψευδογλωσσα, λίγο φειλ.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Θιασώτης on February 22, 2023, 13:20:05 pm
Ναι, αυτό είπε. Επίσης θα μπουν και 3-4 εργασίες που θα πιάνουν 10% κάθε μία, αν δεν κάνω λαθος
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 22, 2023, 13:27:47 pm
Επίσης έμαθα ότι θα το κάνει σε ψευδογλωσσα, λίγο φειλ.

Αντι να παμε μπτοστα σε αυτην την σχολη παμε πισω, ακου ψευδοκωδικα, αν είναι δυνατόν δλδ, απο κει που ειχαμε python παμε σε ψευδοκωδικα.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Rick Deckard on February 22, 2023, 14:39:18 pm
Επίσης έμαθα ότι θα το κάνει σε ψευδογλωσσα, λίγο φειλ.

ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧ ΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: MajorTom on February 22, 2023, 15:03:01 pm
Επίσης έμαθα ότι θα το κάνει σε ψευδογλωσσα, λίγο φειλ.

(https://media.tenor.com/8fi68WWxNBQAAAAd/tsoukalas-angry.gif)


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 22, 2023, 18:25:47 pm
Ευτυχώς που δεν έχει και καμια εργασια όπου βαθμό παίρνει μόνο η καλύτερη και όλα τα υπόλοιπα άτομα κερδίζουν απλά εμπειρία  :D.  Ήταν που ήταν το μάθημα μαθηματικά στην ουσία, τώρα βλέπω να γίνεται φουλ μαθηματικά :D


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: okan on February 22, 2023, 19:04:43 pm
Περιμένεις από καινούργιους καθηγητές να δώσουν στο τμήμα και αυτοί κάνουν το ανάποδο. Δεν υπάρχει σωτηρία.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Κaraflodaimonas on July 04, 2023, 15:16:45 pm
Πείτε καμία γνώμη ια την εξέταση με τον νέο διδάσκοντα κτλ


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Juror8 on July 04, 2023, 16:48:45 pm
Δυστυχώς για τον Πετραντωνάκη που μάς έκανε φέτος το μάθημα δεν έχω και τη καλύτερη άποψη, ΕΙΔΙΚΑ όσον αφορά την εξέταση.

Τώρα τον Ιούνιο οι 6 στις 10 μονάδες ήταν ΣΛ. ΣΛ!!!!!!!   Σε μάθημα που λέγεται "Ανάλυση Αλγορίθμων"!

Και δεν είναι μόνο ότι ήταν ΣΛ, ήταν ότι τα περισσότερα ήταν απίστευτα εξειδικευμένες θεωρητικές γνώσεις που είχαν περισσότερο να κάνουν με Βάσεις Δεδομένων παρά με αλγόριθμους. Οι περισσότερες ερωτήσεις μάλιστα ήταν αποκλειστικά DFS και ήταν του τύπου "Αν ο τάδε γράφος έχει τόσες ακμές, τότε έχει αυτή την ιδιότητα" κτλ. Ό,τι νά'ναι δηλαδή. Ένα ΣΛ μάλιστα ρωτάει κάτι το οποίο ήταν μόνο στις διαφάνειες και απ'όσο ξέρω όχι στο βιβλίο το οποίο μπορούσες να φέρεις, δηλαδή οι περισσότεροι που έδιναν το μάθημα απλά θα έπρεπε να το θυμούνται από εκεί (ήταν εκείνη που ρωτούσε για το αν υπάρχει βελτιωμένη απόδοση του πολ/σμου). Το μόνο που το """σώζει""" είναι ότι τα ΣΛ ήταν χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς αρνητική βαθμολογία, αλλά και πάλι διαφωνώ πλήρως με τη συγκεκριμένη λογική επιλογής θεμάτων.

Τα άλλα δύο θέματα δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο: ένα ήταν εφαρμογή του Master Theorem και το άλλο ήταν να βρεις τι εκτυπώνει ο τάδε κώδικας, το οποίο περιέργως έπιανε μόνο 1 μονάδα.

Αυτή είναι η γνώμη μου όσον αφορά την εξέταση του Ιουνίου. Κρίμα πάντως γιατί το αντικείμενο με ενδιαφέρει πολύ, αλλά τέτοιες τακτικές δυστυχώς μόνο απωθούν τους φοιτητές.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Nikos_313 on July 05, 2023, 00:03:57 am
Αυτή είναι η γνώμη μου όσον αφορά την εξέταση του Ιουνίου.

Juror8, αν μπορείς πες και την άποψη σου για την διδασκαλία του μαθήματος, το βιβλίο, τις διαφάνειες και τις εργασίες να υπάρχουν για τους επόμενους.
Φυσικά, αν έχει και κανένας άλλος κάποια άποψη για το συγκεκριμένο μάθημα ας την γράψει...


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on July 05, 2023, 07:49:16 am
το ΣΛ και μενα μου φάνηκε απαράδεκτο και ανούσιο, κάποτε γράφαμε σε ασκησούλες, κ. Συμεωνίδη πάρτε τα μαθήματα σας πίσω!


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Juror8 on July 05, 2023, 15:39:23 pm
Juror8, αν μπορείς πες και την άποψη σου για την διδασκαλία του μαθήματος, το βιβλίο, τις διαφάνειες και τις εργασίες να υπάρχουν για τους επόμενους.
Φυσικά, αν έχει και κανένας άλλος κάποια άποψη για το συγκεκριμένο μάθημα ας την γράψει...

Ο τρόπος που εξηγούσε το μάθημα ήταν για μένα απλά ΟΚ, όχι με φουλ μεταδοτικότητα αλλά δεν ήθελες να αυτοκτονήσεις κιόλας. Οι διαφάνειες πάντως πολύ πρόχειρες και στα αγγλικά, πράγμα που ίσως ενοχλήσει μερικούς. Το βιβλίο που πήρα ήταν το CLRS και είναι αρκετά καλό μπορώ να πω. Το υλικό των διαφανειών το παίρνει και από το CLRS αλλά και από ένα άλλο, το οποίο το ανέφερε ως Dasgupta. Επίσης, έκανε και μερικές ασκήσεις χειρόγραφα, όμως δεν τις ανέβαζε elearning, πράγμα που θα μπορούσε να διορθωθεί.

Γενικά, όσον αφορά τη διδασκαλία του δεν μπορώ να πω πως ήταν χάλι μαύρο, αλλά δεν τρελαινόμουν κιόλας. Προσωπικά, το θέμα που έχω εγώ έχει να κάνει με τον τρόπο που έγινε η εξέταση.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: witchingHour on July 06, 2023, 19:55:36 pm
Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω με αυτόν τον άνθρωπο.

Καταρχάς όπως μάλλον είδατε το μάθημα φέτος έγινε σε ψευδογλώσσα. Επιεικώς απαράδεκτο μιας που έτσι κ αλλιώς στο 3ο έτος τα μαθήματα στα οποία μπορείς να μάθεις/εξασκήσεις προγραμματισμό είναι ελάχιστα. Το μάθημα του ήταν κατ' εμέ δύσκολο στην παρακολούθηση και απίστευτα βαρετό μιας που ήταν σε μεγάλο μέρος του πολύ θεωρητικό με υπερβολικά μεγάλη εστίαση στα μαθηματικά οπότε μετά από ένα σημείο σταμάτησα να παρακολουθώ.

Έβαλε και δύο εργασίες που έπιαναν το 30% του βαθμού με υποερωτήματα χαμηλής/μέτριας δυσκολίας οι οποίες έβγαιναν σχετικά άνετα ειδικά αν είχες και το γκουγκλ από δίπλα. Το κύριο θέμα σε αυτές ήταν να βρεις τον τρόπο που θέλει αυτός να του τα γράψεις.

Η εξέταση καλά κλαίω. ΣΛ πολύ συγκεκριμένα πράγματα που για κάποιο λόγο εσύ έπρεπε όχι απλά να τα ξέρεις αλλά αν δεν τα ήξερες να μπορούσες να τα βγάλεις εκείνη τη στιγμή μέσα από δοκιμές και δεν ξέρω και γω τι (δεν πήγε πολύ καλά αυτό) και μετά δύο ασκήσεις: μια με master theorem με μια μικρή παγιδουλα και η άλλη εύκολη που έπιανε ελάχιστες μονάδες. Γενικά η σύγκριση του τι έμαθα για αλγορίθμους από δική μου μελέτη και του τι εξετάστηκε τελικά είναι απίστευτα αστεία και θεωρώ ότι η εξέταση δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτική και δεν ακουμπούσε ούτε στο ελάχιστο το μεγαλύτερο μέρος της ύλης.

Τώρα στην ερώτηση του τοπικ δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα όχι διότι γενικά τα μαθήματα επιλογής αυτού του εξαμήνου είναι αρκετά ζόρικα και δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει και με τα Δίκτυα μιας που θα το πάρει άλλος καθηγητής. Αλλά αυτή ήταν η εμπειρία μου.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) 


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: sassi on February 16, 2024, 14:33:23 pm
Ξέρουμε ποιος θα είναι ο διδάσκοντας φέτος και γενικά,αν αξίζει να επιλέξουμε το μάθημα;


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 16, 2024, 14:41:22 pm
Ξέρουμε ποιος θα είναι ο διδάσκοντας φέτος και γενικά,αν αξίζει να επιλέξουμε το μάθημα;
πλέον το μάθημα το έχει ο περσινός, οπότε ακούς αυτά που λεν οι περσινοί


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Nikos_313 on February 16, 2024, 14:41:31 pm
Ξέρουμε ποιος θα είναι ο διδάσκοντας φέτος και γενικά,αν αξίζει να επιλέξουμε το μάθημα;

Μάλλον ο Πετραντωνάκης πάλι.

Αν είσαι ανάμεσα σε αυτό και στις Μηχανές πάντως πάρε αυτό. Γενικά από τα 4 επιλογής που σου δίνεται η δυνατοτητα να πάρεις, πιστεύω οι Διατάξεις και οι Αλγόριθμοι είναι τα πιο εξηγημένα. Πέρυσι έβαλε πολύ κομπλέ θέματα σε αυτό το μάθημα από ότι άκουσα.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 16, 2024, 14:43:13 pm
γενικά φέτος τα Δίκτυα μπορεί να είναι πολύ καλή επιλογή γιατί θα τα κάνει άλλος, αλλά δεν ξέρουμε ποιος θα τα κάνει :P.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Nikos_313 on February 16, 2024, 14:44:57 pm
γενικά φέτος τα Δίκτυα μπορεί να είναι πολύ καλή επιλογή γιατί θα τα κάνει άλλος, αλλά δεν ξέρουμε ποιος θα τα κάνει :P.

Αν τα κάνει ο Σεβ, μακριά...


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Caterpillar on February 16, 2024, 14:45:58 pm
Αν τα κάνει ο Σεβ, μακριά...
Δεν θα το κάνει Σεβ, πήραν κάποιον νέο μόνο για φέτος, αλλά δεν ξερω ποιος είναι.


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: bourne on February 21, 2024, 12:26:03 pm
Ξέρει κανείς πως ήταν η εξέταση του Σεπτέμβρη;
Τα ίδια χάλια ή άλλαξε ο τρόπος εξέτασης καθόλου;


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: Ulmo on February 21, 2024, 16:59:16 pm
Ποιό βιβλίο είναι το προτεινόμενο;

Θα πάω ενέργεια και σκέφτομαι να πάρω το μάθημα καθαρά συμπληρωματικά των μηχανών.Με τα τωρινά δεδομένα να συνεχίσω με αυτό ή να επιλέξω ΔΥΣ;


Title: Re: [Ανάλυση Αλγορίθμων] Να επιλέξω το μάθημα ;
Post by: MajorTom on February 21, 2024, 17:04:15 pm
Ποιό βιβλίο είναι το προτεινόμενο;

Θα πάω ενέργεια και σκέφτομαι να πάρω το μάθημα καθαρά συμπληρωματικά των μηχανών.Με τα τωρινά δεδομένα να συνεχίσω με αυτό ή να επιλέξω ΔΥΣ;

Πάρε ΔΥΣ θα σ λεγα αν σε ενδιαφέρει καθόλου το προγραμματιστικό κομμάτι.

Κατά τα άλλα το προτεινόμενο βιβλίο είναι του Cormen.