THMMY.gr

Μαθήματα Βασικού Κύκλου => Δίκτυα Υπολογιστών Ι => Topic started by: Exomag on October 22, 2014, 20:31:34 pm



Title: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on October 22, 2014, 20:31:34 pm
Topic που αφορά την προαιρετική εργασία του μαθήματος. Stay on topic!


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on October 22, 2014, 23:47:59 pm
εκανα το αρχικο στησιμο (demo), και ψαχνομαι στο πως να στειλω εγω κατι στον σερβερ, δεν μου δουλευουν οτι εκανα μεχρι στιγμης.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on October 23, 2014, 00:29:55 am
εκανα το αρχικο στησιμο (demo), και ψαχνομαι στο πως να στειλω εγω κατι στον σερβερ, δεν μου δουλευουν οτι εκανα μεχρι στιγμης.

Με την Modem.write() στέλνεις κάτι στον server και με Modem.read() διαβάζεις ότι σου στέλνει.

Αν δεις και το demo, όπως τα κάνει και εκεί είναι. Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, ξαναπές.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on October 25, 2014, 13:37:40 pm
Έχω το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει φαντάζομαι κάπως να βγούμε από το αρχικό read loop για να ξαναστείλουμε κάτι αλλά ότι δοκίμασα απέτυχε


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: nohponex on October 25, 2014, 13:59:43 pm
Έχω το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει φαντάζομαι κάπως να βγούμε από το αρχικό read loop για να ξαναστείλουμε κάτι αλλά ότι δοκίμασα απέτυχε

Μια λύση ειναι να ξες το μέγεθος του πακέτου,
Μια αλλη ειναι να ξες σε τι τελειώνει το πακέτο και να σταματάς εκεί, πχ το echo σε PSTOP, η εικόνα σε συγκεκριμένα bytes (http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_number_%28programming%29#Magic_numbers_in_files)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on October 26, 2014, 12:43:52 pm
κομπλέ


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: πρεζ on October 26, 2014, 15:19:16 pm
ειπε για την εργασια μεχρι ποτε ειναι να την παραδωσουμε κι αν δινει εξτρα μοναδες ?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Dimitris1989 on October 26, 2014, 15:38:29 pm
ειπε για την εργασια μεχρι ποτε ειναι να την παραδωσουμε κι αν δινει εξτρα μοναδες ?

Αν πατήσεις εκεί που είναι για να ανεβάσεις την εργασία λέει κάτι προθεσμίες και τι ισχύει με τη βαθμολογία


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on October 27, 2014, 11:39:42 am
Έχει προχωρήσει κανείς με το GPS tracking;

Λίγο ζορίζομαι να καταλάβω πώς ακριβώς το προχωράμε, δηλαδή παίρνουμε τα gps tracking responses και μετά πώς τα διαχειριζόμαστε για την παραγωγή εικόνας;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on October 27, 2014, 12:16:25 pm
Έχει προχωρήσει κανείς με το GPS tracking;

Λίγο ζορίζομαι να καταλάβω πώς ακριβώς το προχωράμε, δηλαδή παίρνουμε τα gps tracking responses και μετά πώς τα διαχειριζόμαστε για την παραγωγή εικόνας;

Αν δεις, η εκφώνηση λέει ξεκάθαρα πως αν μετά το gps_request_code (που είναι της μορφής PXXXX) βάλεις την παράμετρο Τ=ΑΑΒΒΓΓΔΔΕΕΖΖ, ο server Ιθάκης θα σου επιστρέψει αυτόματα το .jpeg (τα byte του, ουσιαστικά) με την εικόνα από το Google Maps που έχει πάνω τα ίχνη από τα GPS coordinates που του έχεις δώσει (μέσω της παραμέτρου).


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on October 27, 2014, 12:34:11 pm
Μάλιστα- δηλαδή η εκφώνηση δεν ζητάει τίποτα παρά τυχαία επιλογή σημείων από μεριάς μας, και μετά χρήση της εικόνας που θα επιστραφεί; Υπάρχει μία ασάφεια εδώ, γιατί λέει μετά πως θέλει να απέχουν κατά τουλάχιστον 4 sec οι εικόνες. Ποια όμως η διαφορά αν μιλάμε για στατικά σημεία;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on October 27, 2014, 12:40:12 pm
Μάλιστα- δηλαδή η εκφώνηση δεν ζητάει τίποτα παρά τυχαία επιλογή σημείων από μεριάς μας, και μετά χρήση της εικόνας που θα επιστραφεί; Υπάρχει μία ασάφεια εδώ, γιατί λέει μετά πως θέλει να απέχουν κατά τουλάχιστον 4 sec οι εικόνες. Ποια όμως η διαφορά αν μιλάμε για στατικά σημεία;

Απ' ότι έχω καταλάβει, υποτίθεται πως πριν ήδη θα έχεις κάνει ένα query για πολλά GPS στίγματα και από αυτά θα πάρεις τουλάχιστον 4, που να απέχουν τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα μεταξύ τους, για να δώσεις έπειτα τις συντεταγμένες τους στην παράμετρο Τ.

Δε νομίζω δηλαδή πως θέλει να βάλεις με το χέρι τα coordinates στην παράμετρο Τ. Θα πρέπει να ζητήσεις (query) τα coordinates από κάποια GPS στίγματα και να κάνεις parse το κείμενο που θα σου επισρέψει η Ιθάκη προκειμένου να απομονώσεις τα συντεταγμένες από τουλάχιστον 4 από αυτά, και μετά αυτόματα να τα δώσεις σε ένα νέο query, στην παράμετρο Τ.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: sexycowboy on October 27, 2014, 23:21:35 pm
Αφότου έβαλα στο build path το jar μου βγάζει "the jar file has no source attachement" και δεν έχω πρόσβαση στα περιεχόμενα της κλάσης modem. Καμιά ιδέα πώς το ξεπερνάω αυτό; Ευχαριστώ!


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: pentium4 on October 28, 2014, 04:11:40 am
Αφότου έβαλα στο build path το jar μου βγάζει "the jar file has no source attachement" και δεν έχω πρόσβαση στα περιεχόμενα της κλάσης modem. Καμιά ιδέα πώς το ξεπερνάω αυτό; Ευχαριστώ!

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=56920.msg978046#msg978046

ψάξε τα πρώτα ποστς


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: sexycowboy on October 29, 2014, 20:23:46 pm
Αφότου έβαλα στο build path το jar μου βγάζει "the jar file has no source attachement" και δεν έχω πρόσβαση στα περιεχόμενα της κλάσης modem. Καμιά ιδέα πώς το ξεπερνάω αυτό; Ευχαριστώ!

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=56920.msg978046#msg978046

ψάξε τα πρώτα ποστς

Ευχαριστώ :)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on October 30, 2014, 00:05:04 am
εγω δεν καταλαβα πως ακριβως γινεται το xor στους κρυπτογραφημενους χαρακτηρες. (το "διαδοχικα" με μπερδευει ιδιαιτερα)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on October 30, 2014, 00:16:42 am
εγω δεν καταλαβα πως ακριβως γινεται το xor στους κρυπτογραφημενους χαρακτηρες. (το "διαδοχικα" με μπερδευει ιδιαιτερα)

Και εμένα με μπέρδευε αρχικά αλλά τελικά είναι αρκετά απλό.

Έστω ότι λαμβάνεις ένα 16-bit-long κρυπτογραφημένο string, έστω s. Διαδοχικά XOR σημαίνει πως θα κάνεις: s[0] ^ s[1] ^ ... ^ s[15]. Αν η δεκαδική αναπαράσταση αυτού του αποτελέσματος είναι ίση με το FCS, τότε δεν έχει σφάλματα το string αυτό.

Πράξη ^ (OR) μεταξύ δύο χαρακτήρων s[m] και s[n], σημαίνει bitwise OR μεταξύ των 16-bit-long κωδικών ASCII που αναπαριστούν αυτούς τους χαρακτήρες.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on October 30, 2014, 00:29:24 am
straightforward enough. thanks


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on November 01, 2014, 12:20:35 pm
το ίχνος PPPP της παραμέτρου R=XPPPPLL σε τι αντιστοιχεί;

θέτοντας π.χ. R=GPGGA δεν παίρνω κατάλληλο response..


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on November 01, 2014, 19:48:36 pm
το ίχνος PPPP της παραμέτρου R=XPPPPLL σε τι αντιστοιχεί;

θέτοντας π.χ. R=GPGGA δεν παίρνω κατάλληλο response..

Όπως λέει και η εκφώνηση, το ΡΡΡΡ αντιστοιχεί στον αριθμό του ίχνους από το οποίο και μετά θα αρχίσει να επιστρέφει η Ιθάκη τα coordinates της διαδρομή Χ. Αν βάλεις, για παράδειγμα, ΡΡΡΡ = 0000 τότε θα αρχίσεις να επιστρέφει από το πρώτο ίχνος της διαδρομής Χ (και θα επιστρέψει συνολικά LL ίχνη).

Εγώ έτσι το κατάλαβα, δηλαδή.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on November 01, 2014, 19:53:21 pm
Πω. Εγώ θεωρούσα ότι το 'ίχνος' αντιστοιχεί στο header του gps response και προσπαθούσα να φιλτράρω τα responses με βάση αυτό και μετά να τα διαχειριστώ. Μόνο χάσιμο χρόνου. Θενξ


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Conflict on November 03, 2014, 23:18:53 pm
εκανα το αρχικο στησιμο (demo), και ψαχνομαι στο πως να στειλω εγω κατι στον σερβερ, δεν μου δουλευουν οτι εκανα μεχρι στιγμης.

Με την Modem.write() στέλνεις κάτι στον server και με Modem.read() διαβάζεις ότι σου στέλνει.

Αν δεις και το demo, όπως τα κάνει και εκεί είναι. Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, ξαναπές.

Αυτο το demo που βρισκεται?  :???:


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: nohponex on November 03, 2014, 23:37:01 pm
[...]

Αυτο το demo που βρισκεται?  :???:

Ενα πολύ απλοποιημένο από την περσινή εργασία
Code:
       //Modem modem = new Modem( 8000 );
        String command  = "AT\r"; //Πρέπει να επιστρέψει "OK\r" αυτη η εντολή γενικα.

        //Send command
        modem.write( command.getBytes() );
        /*
       //Wait for response - η available δεν πρεπει να υπαρχει αλλο !
        for(;;){
            if(modem.available()>0) break;
            
            if( System.currentTimeMillis() > timeout_time ){
                System.out.println("Response timed out!");
                return null;
            }
        }*/
        //Read response
        ByteArrayOutputStream buffer = new ByteArrayOutputStream();
      
        do{
            int r = modem.read();
            if( r < 0 || System.currentTimeMillis() > timeout_time){
                System.out.println("Response timed out!");
                return buffer.toByteArray();
            }
            buffer.write( (byte)r );
            //Με καποιο τροπο πρεπει να βγεις απο το loop ! ( εχω γραψει μερικους τροπους παραπανω )
       }while( true );

      buffer.toByteArray(); // Μετατροπη σε byte[]


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Conflict on November 04, 2014, 20:41:00 pm
[...]

Αυτο το demo που βρισκεται?  :???:

Ενα πολύ απλοποιημένο από την περσινή εργασία
[...]

Οταν προσπαθω να βγω απο το loop εντοπιζοντας το PSTOP (το οποιο εχω μετατρεψει σε byte[] και κανω συγκρισεις) αν και μου στελνει bytes το εικονικο modem δεν στελνει ποτε την ακολουθια των bytes που αντιστοιχουν σε PSTOP.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on November 04, 2014, 21:21:13 pm
[...]

Αυτο το demo που βρισκεται?  :???:

Ενα πολύ απλοποιημένο από την περσινή εργασία
[...]

Οταν προσπαθω να βγω απο το loop εντοπιζοντας το PSTOP (το οποιο εχω μετατρεψει σε byte[] και κανω συγκρισεις) αν και μου στελνει bytes το εικονικο modem δεν στελνει ποτε την ακολουθια των bytes που αντιστοιχουν σε PSTOP.

Εκτύπωνε παράλληλα ότι διαβάζεις για να κάνεις debug και να δεις τι φταίει.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Conflict on November 04, 2014, 22:37:42 pm
[...]

Αυτο το demo που βρισκεται?  :???:

Ενα πολύ απλοποιημένο από την περσινή εργασία
[...]

Οταν προσπαθω να βγω απο το loop εντοπιζοντας το PSTOP (το οποιο εχω μετατρεψει σε byte[] και κανω συγκρισεις) αν και μου στελνει bytes το εικονικο modem δεν στελνει ποτε την ακολουθια των bytes που αντιστοιχουν σε PSTOP.

Εκτύπωνε παράλληλα ότι διαβάζεις για να κάνεις debug και να δεις τι φταίει.

Οκ βλακεια χρησιμοποιουσα το \n στο τελος του code αντι για \r :-[


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: MG9S on November 05, 2014, 12:29:03 pm
παιδια μπορεί καποιος να με βοηθήσει στο κομμάτι της επικοινωνίας με την ι8άκη! Δεν κατάλαβα πως να το κάνω


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on November 05, 2014, 17:08:13 pm
παιδια μπορεί καποιος να με βοηθήσει στο κομμάτι της επικοινωνίας με την ι8άκη! Δεν κατάλαβα πως να το κάνω

Θα μπορούσες να δεις το παράδειγμα που είναι λίγα post παραπάνω ή το παράδειγμα που υπάρχει στην Ιθάκη ή ακόμα και την εκφώνηση της εργασίας.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: tsakos on November 05, 2014, 23:09:23 pm
Προσπαθώ σε πρώτη φάση απλά να παίξω με εντολές με την Ιθάκη για να κάνω μια αρχή. Στο πρόγραμμα PuTTΥ βάζω το HostName της Ιθάκης, ανοίγει το τερματικό αλλά όταν πληκτρολογώ εντολές απλά δεν εμφανίζεται τίποτα. Ο κέρσορας παραμένει ακίνητος. Δεν αναβοσβήνει καν. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Conflict on November 08, 2014, 22:47:41 pm
Το κομματι με το GPS εχει καποια ιδιαιτεροτητα? Επειδη με την ιδια λογικη που στελνω requests στην Ιθακη για εικονα και echo μου επιστρεφει πολυ γρηγορα -1 και διακοπτεται η συνδεση...
Μηπως εκτος απο το gps_request_code PXXXX πρεπει να στελνω και κατι επιπλεον?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on November 09, 2014, 15:52:10 pm
Το κομματι με το GPS εχει καποια ιδιαιτεροτητα? Επειδη με την ιδια λογικη που στελνω requests στην Ιθακη για εικονα και echo μου επιστρεφει πολυ γρηγορα -1 και διακοπτεται η συνδεση...
Μηπως εκτος απο το gps_request_code PXXXX πρεπει να στελνω και κατι επιπλεον?

Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, στέλενεις διαφορετικό request_code και λαμβάνεις bytes που είναι gps δεδομένα/coordinates.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: πρεζ on November 19, 2014, 14:23:32 pm
εχω κολλησει εκει με την εικονα και πως θα αποθηκευουμε τα bytes καμια ιδεα ?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: giannhs12 on November 19, 2014, 16:41:56 pm
Καλησπερα , :) :) :)

Θα ηθελα να ρωτησω καποιες αποριες σχετικα με την εργασια , οσον αφορα το ερωτημα με τα ECHO PACKETS.

1)
O xρονος αποκρισης του συστηματος οριζεται ως Δt=t2-t1 οπου t1 η στιγμη στην οποια φευγει το request απο μενα και
t2 η στιγμη στην οποια φτανει το response echo packet σε μενα?

Στην app,μετρω το t1 στο αμεσως προηγουμενο statement απο το modem.write("EXXXX\r".getBytes());
και το t2 αφου διαβασω το πρωτο byte του νεου echo packet

Σωστα ειναι αυτα που λεω ή εχω παρερμηνευσει κατι απο την εκφωνηση της εργασιας?

2)
Ζηταei ενα γραφημα στο οποιο θα απεικονιζεται ο χρονος αποκρισης του συστηματος για καθε echo πακετο που εχω λαβει.
Στο γραφημα αυτο θα απεικονιζεται στον καθετο αξονα ο χρονος αποκρισης του συστηματος και στον οριζοντιο
θα απεικονιζεται 1,2,3,..., n οποy n τα πακετα που εχω λαβει?

3)
για να φτιαξω το γραφημα, θα πρεπει να κρατω καπου το ΧΡΟΝΟ αποκρισης για καθε πακετο,ετσι δεν ειναι?
χρησιμοποιησα ενα txt file το οποιο στο τελος τοy session μοιαζει καπως ετσι

48 // ο χρονος αποκρισης για το 1ο πακετο
58 //για το 2ο πακετο
64
56
48
49
50
..........

μετα παιρνω απο εδω τα δεδομενα αυτα και φτιαχνω με καποιο εργαλειο το γραφημα?

4) κατα ΜΟ τι χρονο αποκρισης να πειρμενω? εγω βρηκα γυρω στα 50 ms.

Ευχαριστω πολυ! :)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on November 19, 2014, 22:58:05 pm
200 λέξεις απορίες

1) Το t2 είναι ο χρόνος που θα λάβεις και το τελευταίο byte του packet.

2) Σωστά.

3) Αποθήκευσε με κάποιον τρόπο τους χρόνους, ναι, και έπειτα κάνε το plot με όποιο πρόγραμμα σε βολεύει.

4) Εγώ βγάζω ~37ms, με modem speed 80000.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 01, 2014, 21:06:46 pm
εγω στο τμημα με το gps, δεν μπορω να καταφερω να μου στειλει εικονα ο σερβερ, με την παραμετρο Τ. δεν μου στελνει τιποτα με εντολη "PxxxxT=xxxxxxyyyyyy"


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 01, 2014, 21:24:20 pm
εγω στο τμημα με το gps, δεν μπορω να καταφερω να μου στειλει εικονα ο σερβερ, με την παραμετρο Τ. δεν μου στελνει τιποτα με εντολη "PxxxxT=xxxxxxyyyyyy"


Να σημειωθεί πως η φορά πλάτους/μήκους και μήκους/πλάτους είναι αντίθετη στην παράμετρο Τ από τη σειρά που είναι στα δεδομένα που επιστρέφει η Ιθάκη.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 01, 2014, 21:57:30 pm
βασικα βρηκα το προβλημα. αν στειλω εντολη Pxxxx και στο καπακι PxxxT=xxxxxxyyyyyy τοτε δεν στελνει τιποτα
αν στειλω κατευθειαν PxxxTxxxxxxyyyyyy τοτε δουλευει κανονικα και ερχεται η εικονα (αργα και βασανιστικα)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on December 01, 2014, 22:01:04 pm
είμαι σίγουρος ότι την είχα στείλει με το = και δούλευε

νομίζω ότι κάποιου άλλου είδους λάθος κάνεις. είναι σίγουρα bytes εικόνας αυτά που παίρνεις; έχω την εντύπωση ότι αν στείλεις pxxxx και μετά ασυναρτησίες κολλητά, θα σου στείλει το Standard response gia pxxxx. κάνε πριντ κάθε μπαιτ που παίρνεις για τσεκάρεις, παίζει και να σου λέω βλακείες


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 01, 2014, 22:03:41 pm
παιζει και μετατροπη των συντεταγμενων απο 40 ο 44.44' που στελνει μεσω ΝΜΕΑ σε 40ο 44' ΧΧ'' που ζηταει για το Τ? ω θεε

αν ναι,
για οποιον αναρωτιεται 60''=1' αρα τα ΧΧ'' ειναι απο 0 εως 59
αρα τα δεκαδικα 44.ΧΧ' πρεπει να γινουν (ΧΧ*60/100)''

επισης, για το προηγουμενο, δεν εκανα modem.close() πριν στειλω την επομενη εντολη. οποτε γαμιοταν


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on December 01, 2014, 22:05:05 pm
άσε που είναι R και όχι Τ :Ρ


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 01, 2014, 22:08:21 pm
αλλη εντολη η R και αλλη η Τ (δες και την επομενη σελιδα :D)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: gmtms on December 01, 2014, 22:13:13 pm
ωπα ναι, σορρυ


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: pikachu93 on December 02, 2014, 05:32:45 am
Στο κομμάτι με το GPS στέλνω τον gps_request_code συνοδευόμενο από την παράμετρο R=10000LL και για οποιεσδήποτε τιμές στο LL
μου βγάζει πάντα γύρω στις 30 γραμμές με αυτά τα GPXXX τα οποία πάντα έχουν διαφορά μεταξύ τους 9 δευτερόλεπτα. Τι παράμετρο πρέπει να δώσω για να μου βγάλει χρονικό εύρος μεγαλύτερο από 16 δευτερόλεπτα ώστε να πάρω 4 σημεία που απέχουν τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα και επιπλεόν τα υπόλοιπα GPXXX που δεν γράφουν θέση και ώρα άλλα κάτι πληροφορίες για δορυφόρους τα αγνοούμε?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 02, 2014, 13:26:41 pm
Στο κομμάτι με το GPS στέλνω τον gps_request_code συνοδευόμενο από την παράμετρο R=10000LL και για οποιεσδήποτε τιμές στο LL
μου βγάζει πάντα γύρω στις 30 γραμμές με αυτά τα GPXXX τα οποία πάντα έχουν διαφορά μεταξύ τους 9 δευτερόλεπτα. Τι παράμετρο πρέπει να δώσω για να μου βγάλει χρονικό εύρος μεγαλύτερο από 16 δευτερόλεπτα ώστε να πάρω 4 σημεία που απέχουν τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα και επιπλεόν τα υπόλοιπα GPXXX που δεν γράφουν θέση και ώρα άλλα κάτι πληροφορίες για δορυφόρους τα αγνοούμε?

Τα άλλα GPXXX δε σου χρειάζονται σε κάτι. Από τα δεδομένα που σου επιστρέφει η Ιθάκη δεν μπορείς να πάρει δείγματα GPS που απέχουν μεταξύ τους 4 δευτερόλεπτα;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: pikachu93 on December 02, 2014, 17:40:48 pm
Μπορώ αλλά μέχρι δυό διαδοχικά γιατί ό,τι στέλνει έχουν διαφορά μεταξύ τους 9 το πολύ δευτερόλεπτα. Το νόημα δεν είναι να έχουμε 4 διαδοχικά?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 02, 2014, 18:38:16 pm
Μπορώ αλλά μέχρι δυό διαδοχικά γιατί ό,τι στέλνει έχουν διαφορά μεταξύ τους 9 το πολύ δευτερόλεπτα. Το νόημα δεν είναι να έχουμε 4 διαδοχικά?

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να απέχουν τα δείγματα μεταξύ τους τουλάχιστον 4 δεύτερα και όχι αναγκαστικά να είναι διαδοχικά.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Conflict on December 02, 2014, 18:38:39 pm
To BER πως θα το υπολογισουμε? Δεν ειναι λιγο συνθετη η διαδικασια υπολογισμου του?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: pikachu93 on December 02, 2014, 19:57:27 pm
Αν τρέξουμε το GPS πολλές φορές για την ίδια ακριβώς παράμετρο πρέπει να μας δίνει τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά γιατί σε έμενα δεν έχουν καμία χρονική συνοχή μεταξύ τους.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 02, 2014, 20:32:15 pm
Αν τρέξουμε το GPS πολλές φορές για την ίδια ακριβώς παράμετρο πρέπει να μας δίνει τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά γιατί σε έμενα δεν έχουν καμία χρονική συνοχή μεταξύ τους.

Εννοείς ότι για την ίδια παράμετρο σου επιστρέφει τα ίδια δεδομένα, άσχετα με το ποτέ το τρέχεις;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: pikachu93 on December 02, 2014, 20:38:06 pm
Αν τρέξουμε το GPS πολλές φορές για την ίδια ακριβώς παράμετρο πρέπει να μας δίνει τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά γιατί σε έμενα δεν έχουν καμία χρονική συνοχή μεταξύ τους.

Εννοείς ότι για την ίδια παράμετρο σου επιστρέφει τα ίδια δεδομένα, άσχετα με το ποτέ το τρέχεις;
Εννοώ ότι εκτελώ το πρόγραμμα πολλές φορές χωρίς να αλλάξω τίποτα(ίδια παράμετρος, ίδια όλα...) και μου βγάζει φαινομενικά άσχετα στίγματα, δηλαδή πότε 3 ώρες πιο πριν, πότε 2 ώρες πιο μετά και επίσης ανεξαρτήτως από το τι τιμή δίνω στο LL πάντα επιστρέφει 9 στίγματα.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: ForestBlack on December 04, 2014, 20:31:48 pm
Στο κομμάτι με το GPS στέλνω τον gps_request_code συνοδευόμενο από την παράμετρο R=10000LL και για οποιεσδήποτε τιμές στο LL
μου βγάζει πάντα γύρω στις 30 γραμμές με αυτά τα GPXXX τα οποία πάντα έχουν διαφορά μεταξύ τους 9 δευτερόλεπτα. Τι παράμετρο πρέπει να δώσω για να μου βγάλει χρονικό εύρος μεγαλύτερο από 16 δευτερόλεπτα ώστε να πάρω 4 σημεία που απέχουν τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα και επιπλεόν τα υπόλοιπα GPXXX που δεν γράφουν θέση και ώρα άλλα κάτι πληροφορίες για δορυφόρους τα αγνοούμε?

γεια χαρα,

να ρωτησω κατι, στην παραμετρο R=XPPPPLL δεν μπορω να καταλαβω τι μπορω να βαλω ως ορισμα στο PPPP. εβαλα μηδενικα κ μ εκτυπωσε ιδια στιγματα αλλα γενικα πως τα χειριζομαι τα PPPP ;;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 06, 2014, 13:49:19 pm
Στο κομμάτι με το GPS στέλνω τον gps_request_code συνοδευόμενο από την παράμετρο R=10000LL και για οποιεσδήποτε τιμές στο LL
μου βγάζει πάντα γύρω στις 30 γραμμές με αυτά τα GPXXX τα οποία πάντα έχουν διαφορά μεταξύ τους 9 δευτερόλεπτα. Τι παράμετρο πρέπει να δώσω για να μου βγάλει χρονικό εύρος μεγαλύτερο από 16 δευτερόλεπτα ώστε να πάρω 4 σημεία που απέχουν τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα και επιπλεόν τα υπόλοιπα GPXXX που δεν γράφουν θέση και ώρα άλλα κάτι πληροφορίες για δορυφόρους τα αγνοούμε?

γεια χαρα,

να ρωτησω κατι, στην παραμετρο R=XPPPPLL δεν μπορω να καταλαβω τι μπορω να βαλω ως ορισμα στο PPPP. εβαλα μηδενικα κ μ εκτυπωσε ιδια στιγματα αλλα γενικα πως τα χειριζομαι τα PPPP ;;

Αν θυμάμαι καλά, το νούμερο PPPP είναι το στίγμα από το οποίο και μετά θα αρχίζει να σου εμφανίζει (για δεδομένη διαδρομή Χ, πάντα) πληροφορίες, που θα είναι LL στο πλήθος.

Μπορεί, πχ, η διαδρομή Χ=1 να έχει αποθηκευμενα 1000 στίγματα. Αν εσύ δώσεις PPPP=0512 και LL=10, τότε θα σου επιστρέψει τα στίγματα 512-522 από τα 1000.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: sg31a on December 09, 2014, 13:29:46 pm
πόσο πιάνει η εργασία?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: TrueForce on December 09, 2014, 16:25:32 pm
Ισχυει οτι η προθεσμια πηγε για κοντα στα χριστουγεννα; Ξερεις κανενας τπτ για ημερομηνια στο περιπου;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 09, 2014, 17:18:36 pm
ειχε πει
1.4 για καταθεση πριν τα χριστουγεννα
1.0 για καταθεση μεσα στα χριστουγεννα
0.8 για καταθεση μετα τα χριστουγεννα


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 09, 2014, 18:25:40 pm
ειχε πει
1.4 για καταθεση πριν τα χριστουγεννα
1.0 για καταθεση μεσα στα χριστουγεννα
0.8 για καταθεση μετα τα χριστουγεννα

Αυτό δεν είναι ο συντελεστής του προθετικού που δίνει η εργασία; :P


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: nohponex on December 09, 2014, 19:51:58 pm
Ναι, τον βαθμο δεν τον λεει ποτε :p


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: c0ndemn3d on December 09, 2014, 19:52:40 pm
Δεν παίζει να υπάρχει στάνταρ βαθμός γενικά, αλλιώς θα τον έλεγε.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: orestisf on December 09, 2014, 21:34:24 pm
ειχε πει
1.4 για καταθεση πριν τα χριστουγεννα
1.0 για καταθεση μεσα στα χριστουγεννα
0.8 για καταθεση μετα τα χριστουγεννα

αν δεν κανω λαθος εννοει αυτη την βδομαδα μονο.  Εγω που τον ειχα ρωτησει ετσι ειπε τουλαχιστον.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: MG9S on December 10, 2014, 21:23:31 pm
παιδια έχω ενα θέμα να πάρω τις τιμές απο Αrq. Τις αποθηκέυω σε ένα πίνακα και μετά παω να τις τυπώσω αλλα δεν μου βγαζει τιποτα επειδη είναι μεγάλος αρι8μός των trans (3000+) λογικα! για μικρό αριθμο οταν δοκιμάσα τα βγαζει αρα δεν ειναι θεμα κωδικα! εχει κανεις καμια ιδεα που και πως να τα απο8ηκευσω για να τα παρω?  :)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 10, 2014, 21:45:48 pm
παιδια έχω ενα θέμα να πάρω τις τιμές απο Αrq. Τις αποθηκέυω σε ένα πίνακα και μετά παω να τις τυπώσω αλλα δεν μου βγαζει τιποτα επειδη είναι μεγάλος αρι8μός των trans (3000+) λογικα! για μικρό αριθμο οταν δοκιμάσα τα βγαζει αρα δεν ειναι θεμα κωδικα! εχει κανεις καμια ιδεα που και πως να τα απο8ηκευσω για να τα παρω?  :)

Δοκίμασε να τα βάλεις σε κανένα text αρχείο, see if that helps.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: orestisf on December 10, 2014, 22:10:14 pm
παιδια έχω ενα θέμα να πάρω τις τιμές απο Αrq. Τις αποθηκέυω σε ένα πίνακα και μετά παω να τις τυπώσω αλλα δεν μου βγαζει τιποτα επειδη είναι μεγάλος αρι8μός των trans (3000+) λογικα! για μικρό αριθμο οταν δοκιμάσα τα βγαζει αρα δεν ειναι θεμα κωδικα! εχει κανεις καμια ιδεα που και πως να τα απο8ηκευσω για να τα παρω?  :)

εγω τις βγαζω σε ενα αρχειο απο το shell και μου τις γυρναει ολες κανονικα.

πχ java main > out.txt


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: c0ndemn3d on December 10, 2014, 22:18:05 pm
Γενικά να αποθηκεύετε σε αρχεία τους χρόνους απόκρισης (duh) γιατί μετά πρέπει να κάνετε και άλλα πράγματα πάνω τους!


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: elefmylo on December 14, 2014, 06:18:40 am
Καμιά ιδέα πως να αναπαραστήσω το binary που παίρνω σε εικόνα...?  :-\

edit:solved


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: petrosei on December 15, 2014, 03:11:00 am
Πως επαναλαμβάνουμε την παράμετρο Τ=ΑΑΒΒΓΓΔΔΕΕΖΖ μετα το gps_request_code ;

  edit:solved


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: tsakos on December 16, 2014, 02:08:59 am
Για την υποβολή της εργασίας στέλνουμε ένα ένα τα αρχεία που ζητάει? Γιατί προσπάθησα να στείλω ένα zip και δεν το δέχεται. Επίσης για το όνομα του κώδικα στην εκφώνηση λέει source.pdf ενώ στην Ιθάκη userApplication.java. Να φανταστώ ακολουθούμε την εκφώνηση?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: c0ndemn3d on December 16, 2014, 02:48:25 am
Το άλλαξε τώρα (άλλαξε και το pdf άμα δεις), οπότε υποθέτω θέλει σε userApplication.java. Και ναι, στέλνεις ένα-ένα τα αρχεία.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 16, 2014, 16:48:18 pm
προσοχη! ακολουθει ερωτηση τυπου "εδω καραβια χανονται βαρκουλες αρμενιζουν"

ασχοληθηκε μηπως κανεις με την αποκρυπτογραφηση των πραγματων που στελνει στο ARQ? εψαξα λιγο στατιστικη αναλυση των στελνομενων string.
Αφ'ενος στελνει λιγους random special χαρακτηρες, που βρισκονται κοντα στα γραμματα στο ascii table, αφ'ετερου δεν  στελνει καθολου Z/z, κατα τα αλλα, δεν φαινεται να υπαρχει καποιος επικρατεστερος χαρακτηρας στους σταλμενους, αρα δεν εχουμε substitution cipher, ή caesar cipher ή κατι τετοιο. Κατα τα αλλα, δεν ξερω...


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: c0ndemn3d on December 16, 2014, 19:43:27 pm
προσοχη! ακολουθει ερωτηση τυπου "εδω καραβια χανονται βαρκουλες αρμενιζουν"

ασχοληθηκε μηπως κανεις με την αποκρυπτογραφηση των πραγματων που στελνει στο ARQ? εψαξα λιγο στατιστικη αναλυση των στελνομενων string.
Αφ'ενος στελνει λιγους random special χαρακτηρες, που βρισκονται κοντα στα γραμματα στο ascii table, αφ'ετερου δεν  στελνει καθολου Z/z, κατα τα αλλα, δεν φαινεται να υπαρχει καποιος επικρατεστερος χαρακτηρας στους σταλμενους, αρα δεν εχουμε substitution cipher, ή caesar cipher ή κατι τετοιο. Κατα τα αλλα, δεν ξερω...

Δεν είναι τρολλιά αυτό; Δηλαδή ως τέτοια το θεώρησα, οπότε δεν ασχολήθηκα καθόλου. :P


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 16, 2014, 19:47:09 pm
Ξέρω γω? Ολα τα περιμένω απο αυτόν τον άνθρωπο.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Dealan on December 16, 2014, 20:09:12 pm
Random χαρακτήρες έχει πει ότι είναι, εκτός αν το μπερδεύω με ένα άλλο.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 16, 2014, 20:52:01 pm
Η εκφώνηση δηλώνει πως δεν είναι random.

Από παιδί που ασχολήθηκε πέρυσι με το μάθημα και αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην αποκωδικοποίηση χωρίς επιτυχία, τελικά ο Μητράκος του αποκάλυψε πως ήταν απλά ψευδοτυχαίοι οι χαρακτήρες.

Οπότε όποιος θέλει μπορεί να ασχοληθεί, at his own risk.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: xameno kormi on December 17, 2014, 17:14:17 pm
στο κομματι με το gps λεει με την παραμετρο Τ ερχεται εικονα με το στιγμα που βαζεις στην παραμετρο...αλλα στην εργασια ζηταει εικονα με 4 στιγματα πως θα γινει αυτο αφου στην εικονα που ερχεται ειναι μονο το ενα στιγμα ?
δν ξερω αν εχω καταλαβει κατι λαθος γενικα εχω ψιλομπερδευτει


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 17, 2014, 17:22:44 pm
στο κομματι με το gps λεει με την παραμετρο Τ ερχεται εικονα με το στιγμα που βαζεις στην παραμετρο...αλλα στην εργασια ζηταει εικονα με 4 στιγματα πως θα γινει αυτο αφου στην εικονα που ερχεται ειναι μονο το ενα στιγμα ?
δν ξερω αν εχω καταλαβει κατι λαθος γενικα εχω ψιλομπερδευτει

Μπορείς να βάλεις πολλές φορές, διαδοχικά, την παράμετρο Τ όπως λέει ξεκάθαρα και η εκφώνηση της εργασίας.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 17, 2014, 17:24:22 pm
P1234T=12345678T=12345678T=23456789...


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Cr0ne on December 17, 2014, 18:31:38 pm
προσοχη! ακολουθει ερωτηση τυπου "εδω καραβια χανονται βαρκουλες αρμενιζουν"

ασχοληθηκε μηπως κανεις με την αποκρυπτογραφηση των πραγματων που στελνει στο ARQ? εψαξα λιγο στατιστικη αναλυση των στελνομενων string.
Αφ'ενος στελνει λιγους random special χαρακτηρες, που βρισκονται κοντα στα γραμματα στο ascii table, αφ'ετερου δεν  στελνει καθολου Z/z, κατα τα αλλα, δεν φαινεται να υπαρχει καποιος επικρατεστερος χαρακτηρας στους σταλμενους, αρα δεν εχουμε substitution cipher, ή caesar cipher ή κατι τετοιο. Κατα τα αλλα, δεν ξερω...

Δεν είναι τρολλιά αυτό; Δηλαδή ως τέτοια το θεώρησα, οπότε δεν ασχολήθηκα καθόλου. :P

Η εκφώνηση δηλώνει πως δεν είναι random.

Από παιδί που ασχολήθηκε πέρυσι με το μάθημα και αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην αποκωδικοποίηση χωρίς επιτυχία, τελικά ο Μητράκος του αποκάλυψε πως ήταν απλά ψευδοτυχαίοι οι χαρακτήρες.

Οπότε όποιος θέλει μπορεί να ασχοληθεί, at his own risk.

Από Μητράκο, πέρυσι:

Email 1:
"Λειτουργεί απλός μηχανισμός pseudo-radnom bit reordering αλλά το generator seed επιλέγεται και αυτό (από) random γεγονός που κάνει την συστηματική αποκρυπτογράφηση πρακτικά αδύνατη :)

Επειδή η κρυπτογράφηση δεν είναι μέσα στην ύλη, η Ιθάκη δεν προχώρησε προς το παρόν σε πλήρεις μεθόδους key management που θα διευκόλυνε έναν authorised client ή ένα έστω έναν hacker :) να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα."


Email 2:
"Το bit reordering αναφέρεται σε όλα τα 16x8 bits των χαρακτήρων που κρυπτογραφούνται σε κάθε πακέτο και είναι ανεξάρτητο από λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες. Η psedo-random generator είναι αυτή της Java η οποία μπορεί να γίνει replicate με βάση το seed από οποιοδήποτε decrypting client.

Ίσως σε επόμενη έκδοση της Ιθάκης να προστεθεί και κάποιο key management ώστε να μπει επισήμως ως ένα επιπλέον ζητούμενο της εργασίας."


Η μαγκιά θα ήταν αν έβγαινε το seed ντετερμινιστικά να βρεις το πως βγαίνει. Αλλά είναι random. Οπότε yea η φάση είναι κάπως έτσι

(http://i.imgur.com/AXPG8rR.gif)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: xameno kormi on December 17, 2014, 18:51:03 pm
δεν ξερω γιατι αλλα οτι τιμη και να βαλω παιρνω ενα στιγμα που δειχνει στο πολυτεχνειο στην εικονα που παιρνω
δεν την αποθυκευουμε αυτην την εικονα οπως και στο image request code ? ετυχε τ ιδιο σ κανεναν ?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: c0ndemn3d on December 17, 2014, 19:09:28 pm
Το στίγμα αυτό εμφανίζεται ό,τι και να κάνεις. Την εικόνα την αποθηκεύεις όντως παρόμοια με τις άλλες περιπτώσεις. Το λάθος που κάνεις μάλλον είναι στους Τ κωδικούς.

1) Στένεις γεωγραφικά μήκη και πλάτη αντίστροφα από ότι τα έχει στα GPGGA γενικά...
2) Επίσης για τα δευτερόλεπτα πρέπει να πάρεις το δεκαδικό μέρος και να το πολλαπλασιάσεις με το 0.6.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: xameno kormi on December 17, 2014, 19:40:15 pm
ωραιος ρ συ εβαζα αναποδα τα μηκη κ πλατη τνξ !


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Gru on December 26, 2014, 21:52:14 pm
Γίνεται να κάνω την εργασία απο τα Ubuntu?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: rspappas on December 26, 2014, 22:29:09 pm
θα ελεγα οτι προτεινεται να την κανεις απο λινουξοπεριβαλλον

(2 terminal εντολες σου χρειαζονται)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: elefmylo on December 26, 2014, 23:49:52 pm
Γίνεται να κάνω την εργασία απο τα Ubuntu?

yeap!εγώ se Ubuntu  εκανα...


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Gru on December 26, 2014, 23:56:26 pm
Ευχαριστώ πολυυυ  :)


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: elefmylo on December 27, 2014, 15:09:01 pm
Ευχαριστώ πολυυυ  :)

Γενικά άμα σου εμφανίσει πρόβλημα σαν αυτό:
Code:
Unsupported major.minor version 51.0

χρειάζεσαι J2SE 7 = 51
δηλαδή JRE 7 και JDK 7!Αντί για τις αντίστοιχες 6 version(στα 12.04 τα 6 είναι default!!!)!


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: spira mirabilis on December 30, 2014, 23:34:19 pm
Όταν λαμβάνω την εικόνα, δεν θα έπρεπε να έρθουν πρώτα τα 255 216 και στο τέλος τα 255 217,ώστε να ξέρω ότι τελείωσε ? Ή κάνω κάποιον άλλον έλεγχο(ας πούμε για 80 ΚΒ) και τα byte αυτά τα προσθέτω εγώ στο αρχείο;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on December 31, 2014, 03:13:51 am
Όταν λαμβάνω την εικόνα, δεν θα έπρεπε να έρθουν πρώτα τα 255 216 και στο τέλος τα 255 217,ώστε να ξέρω ότι τελείωσε ? Ή κάνω κάποιον άλλον έλεγχο(ας πούμε για 80 ΚΒ) και τα byte αυτά τα προσθέτω εγώ στο αρχείο;

Ψάχνεις για τα delimeters που αναφέρεις, και βάζεις στο αρχείο μόνο αυτά και τα byte ανάμεσα τους.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: quino on January 02, 2015, 01:46:31 am
Προσπαθώ να ξεκινήσω την εργασία και μετά από αρκετές απόπειρες να τρέξω τον κώδικα εξακολουθεί να μου βγάζει μόνιμα το μήνυμα  MODEM NOT AVAILABLE....καμιά ιδέα ??


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on January 02, 2015, 11:20:37 am
Προσπαθώ να ξεκινήσω την εργασία και μετά από αρκετές απόπειρες να τρέξω τον κώδικα εξακολουθεί να μου βγάζει μόνιμα το μήνυμα  MODEM NOT AVAILABLE....καμιά ιδέα ??

Και εμένα αυτό μου βγάζει, λογικά είναι θέμα της Ιθάκης/Μητράκου και όχι δικό σου. Στείλε κανένα email στον Μητράκο να τον ενημερώσεις, αν θες, και σύντομα θα διορθωθεί η βλάβη υποθέτω.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: spira mirabilis on January 02, 2015, 16:34:57 pm
Όταν λαμβάνω την εικόνα, δεν θα έπρεπε να έρθουν πρώτα τα 255 216 και στο τέλος τα 255 217,ώστε να ξέρω ότι τελείωσε ? Ή κάνω κάποιον άλλον έλεγχο(ας πούμε για 80 ΚΒ) και τα byte αυτά τα προσθέτω εγώ στο αρχείο;

Ψάχνεις για τα delimeters που αναφέρεις, και βάζεις στο αρχείο μόνο αυτά και τα byte ανάμεσα τους.
Οκ,βρέθηκαν αυτά  :) Απλά η εικόνα δεν ανοίγει(βγάζει error intepretin file Unsupported marker type 0x2e). Βασικα το marker type είναι κάθε φορά που το τρέχω διαφορετικό. Αυτό που κάνω εγώ είναι να διαβάζω ένα k από την Ιθάκη, να βάζω το byte(k)σε ByteArrayOutputStream και να το γράφω σε ένα "picture.jpeg". Όταν τυπώνω τα k είναι signed(-128 +127), οπότε ως πρώτο στοιχείο περνάω το -1 και όχι το 255. Αυτό όμως δεν είναι λάθος, έτσι; Απλά έτσι τυπώνεται, το byte είναι σωστό.
Κοίταξα λίγο για marker types και από ότι είδα αρχίζουν με 0xff(και μετά ακολουθεί κάτι άλλο). Εγώ το 0xff(-1), το λαμβάνω αρκετές φορές, απλά αν δεν ακολουθεί και το 216, το περνάω σαν απλό byte. Μήπως το jpeg όταν το βλέπει νομίζει ότι ξεκινάει marker;
Μάλλον σκέφτομαι πιο περίπλοκα από ότι θα έπρεπε... Πάντως κάτι πάει στραβά σίγουρα  :???:


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: spira mirabilis on January 02, 2015, 16:37:04 pm
Προσπαθώ να ξεκινήσω την εργασία και μετά από αρκετές απόπειρες να τρέξω τον κώδικα εξακολουθεί να μου βγάζει μόνιμα το μήνυμα  MODEM NOT AVAILABLE....καμιά ιδέα ??

Και εμένα αυτό μου βγάζει, λογικά είναι θέμα της Ιθάκης/Μητράκου και όχι δικό σου. Στείλε κανένα email στον Μητράκο να τον ενημερώσεις, αν θες, και σύντομα θα διορθωθεί η βλάβη υποθέτω.

Εγώ παιδιά και χθες  και σήμερα κανονικά έμπαινα  :-\


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Dealan on January 02, 2015, 16:53:00 pm
Οκ,βρέθηκαν αυτά  :) Απλά η εικόνα δεν ανοίγει(βγάζει error intepretin file Unsupported marker type 0x2e). Βασικα το marker type είναι κάθε φορά που το τρέχω διαφορετικό. Αυτό που κάνω εγώ είναι να διαβάζω ένα k από την Ιθάκη, να βάζω το byte(k)σε ByteArrayOutputStream και να το γράφω σε ένα "picture.jpeg". Όταν τυπώνω τα k είναι signed(-128 +127), οπότε ως πρώτο στοιχείο περνάω το -1 και όχι το 255. Αυτό όμως δεν είναι λάθος, έτσι; Απλά έτσι τυπώνεται, το byte είναι σωστό.
Κοίταξα λίγο για marker types και από ότι είδα αρχίζουν με 0xff(και μετά ακολουθεί κάτι άλλο). Εγώ το 0xff(-1), το λαμβάνω αρκετές φορές, απλά αν δεν ακολουθεί και το 216, το περνάω σαν απλό byte. Μήπως το jpeg όταν το βλέπει νομίζει ότι ξεκινάει marker;
Μάλλον σκέφτομαι πιο περίπλοκα από ότι θα έπρεπε... Πάντως κάτι πάει στραβά σίγουρα  :???:

Για το bold κομμάτι μην ανυσηχείς, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γενικώς αν απλά πάρεις όλα τα bytes και τα χώσεις σε ένα αρχείο θα πρέπει να δουλεύει, οπότε δοκίμασε να φτιάξεις ένα loop που να ασχολείται αποκλειστικά με την δημιουργεία της εικόνας ώστε να μην χρειάζεται να ανυσηχείς για τα markers.

(Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις FileOutputSream αντί για ByteArray αν και δεν παίζει να φταίει αυτό.)

PS: Βασικά τώρα που ξαναδιάβασα το ποστ σου, μήπως τα 2 πρώτα αρχικά και τελικά bytes ξεχνάς να τα βάλεις στο αρχείο; Δηλαδή τα διαβάζεις και τα εμφανίζεις αλλά δεν τα βάζεις και αυτά στο stream σου;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: spira mirabilis on January 02, 2015, 18:26:24 pm

Για το bold κομμάτι μην ανυσηχείς, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γενικώς αν απλά πάρεις όλα τα bytes και τα χώσεις σε ένα αρχείο θα πρέπει να δουλεύει, οπότε δοκίμασε να φτιάξεις ένα loop που να ασχολείται αποκλειστικά με την δημιουργεία της εικόνας ώστε να μην χρειάζεται να ανυσηχείς για τα markers.

(Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις FileOutputSream αντί για ByteArray αν και δεν παίζει να φταίει αυτό.)

PS: Βασικά τώρα που ξαναδιάβασα το ποστ σου, μήπως τα 2 πρώτα αρχικά και τελικά bytes ξεχνάς να τα βάλεις στο αρχείο; Δηλαδή τα διαβάζεις και τα εμφανίζεις αλλά δεν τα βάζεις και αυτά στο stream σου;
Ευχαριστώ, μπορώ να πω ότι με ξεκόλλησες  :). Ήταν όντως  απλό. ( Το λάθος ήταν πολύ άκυρο τελικά.. Δήλωνα την εικόνα ως outputstream κι όχι ως fileoutputstream  :D  )


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: princess_of_the_dawn on January 04, 2015, 15:51:47 pm
επειδή η φάση μου με την εργασία είναι αντιπαλευόν, μπορώ χωρίς την εργασία να περάσω το μάθημα;
εννοω, ξέρω η εργασία δίνει εξ-τρα μονάδες οπότε δε χάνω κάτι και θεωρητικά μπορώ, αλλά στην πράξη, έχω ελπίδες;;

όχι τίποτα άλλο- η υποχρέωσή μου αυτή βαραίνει την ευαίσθητη καρδούλα μου :-\


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015^
Post by: TrueForce on January 04, 2015, 16:26:24 pm
Word on the street is that με την εργασια περνας σχεδον σιγουρα. Αλλα προφανως εχεις ελπιδες να περασεις και χωρίς αυτή. Τώρα για βαθμο δεν ξέρω.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: princess_of_the_dawn on January 04, 2015, 16:28:47 pm
βαθμο δε θέλω-να περάσω το μάθημα θέλω

αν κάνω την εργασία και γράψω 4 δλδ-περνάω;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: TrueForce on January 04, 2015, 16:29:55 pm
ναι


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: prodrom on January 05, 2015, 06:56:11 am
Σχετικα με την αναφορα:
"μία μικρή βιβλιογραφική τεχνική αναφορά στους μηχανισμούς και τα πρωτόκολλα λειτουργίας του modem που χρησιμοποιήσατε στις εφαρμογές σας."
Τι περιμενει να του απαντησουμε; Το μοντεμ ειναι virtual....


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on January 05, 2015, 11:47:42 am
Σχετικα με την αναφορα:
"μία μικρή βιβλιογραφική τεχνική αναφορά στους μηχανισμούς και τα πρωτόκολλα λειτουργίας του modem που χρησιμοποιήσατε στις εφαρμογές σας."
Τι περιμενει να του απαντησουμε; Το μοντεμ ειναι virtual....

Εννοεί να του αναφέρεις briefly μηχανισμούς/πρωτόκολλα του πραγματικού-φυσικού modem που έχεις.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: elefmylo on January 06, 2015, 14:10:44 pm
Η εργασια μετράει και για Σεπτέμβρη, έτσι?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: spira mirabilis on January 07, 2015, 16:27:23 pm
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στις παρακάτω χαζές απορίες;;;
1. Το BER είναι εξ ορισμού τo nack/(ack + nack) ή προκύπτει κάπως αλλιώς?
2. Τα αρχεία source.pdf και userApplication.java είναι ίδια;
3.Ο κώδικας που θα ανεβάσω πρέπει να είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που δουλεύει σε όλες τις περιπτώσεις ή μπορώ να έχω πχ ένα αρχείο για να λαμβάνω εικόνες, ένα για απλά πακέτα και ένα με ARQ?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on January 07, 2015, 17:31:19 pm
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στις παρακάτω χαζές απορίες;;;
1. Το BER είναι εξ ορισμού τo nack/(ack + nack) ή προκύπτει κάπως αλλιώς?
2. Τα αρχεία source.pdf και userApplication.java είναι ίδια;
3.Ο κώδικας που θα ανεβάσω πρέπει να είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που δουλεύει σε όλες τις περιπτώσεις ή μπορώ να έχω πχ ένα αρχείο για να λαμβάνω εικόνες, ένα για απλά πακέτα και ένα με ARQ?

1. Οχι. Το BER προκύπτει από δύο τύπους προς το τέλος των σημειώσεων του Μητράκου. Μία μέση τιμή που υπάρχει σε αυτούς τους τύπους τη βρίσκεις πειραματικά, και έπειτα με αντικατάσταση καταλήγειςωστο BER.

2. Στο source.pdf πρέπει να υπάρχει όλος ο κώδικας τγς εφαρμογής σου.

3. Δεν διευκρινίζει η εκφώνηση της εργασίας, οπότε κάν' το όπως νομίζεις και απλά εξήγησε το στην αναφορά.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: xameno kormi on January 07, 2015, 18:25:24 pm
για το 1. καπου λεει για το L στις σημειωσεις που ειναι το μηκος πακετου σε bits..αυτο ειναι ισο με τι ? με το fcs ?


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on January 08, 2015, 00:04:45 am
για το 1. καπου λεει για το L στις σημειωσεις που ειναι το μηκος πακετου σε bits..αυτο ειναι ισο με τι ? με το fcs ?

Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου. Δεν καταλαβαίνεις με τι είναι ίσο το L;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: xameno kormi on January 08, 2015, 03:37:14 am
ναι το L δεν καταλαβαινω με τι ειναι ισο


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on January 08, 2015, 03:43:01 am
ναι το L δεν καταλαβαινω με τι ειναι ισο

Με το μήκος του πακέτου, σε bits.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: xameno kormi on January 08, 2015, 20:28:31 pm
ποσο ειναι αυτο το μηκος του πακετου εννοουσα, πώς το βρισκω δλδ..ειναι μονο αυτη η τυχαια ακολουθια στις αγκυλες μαζι το fcs ? ειναι ολο απο την αρχη απο το PSTART μεχρι το τελος? αυτο με μπερδευε


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Exomag on January 08, 2015, 20:49:31 pm
ποσο ειναι αυτο το μηκος του πακετου εννοουσα, πώς το βρισκω δλδ..ειναι μονο αυτη η τυχαια ακολουθια στις αγκυλες μαζι το fcs ? ειναι ολο απο την αρχη απο το PSTART μεχρι το τελος? αυτο με μπερδευε

Προφανώς πακέτο είναι η ακολουθία XXXX, μέσα στις αγκύλες <ΧΧΧΧ>.


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: megali mpougatsa on January 10, 2015, 00:43:35 am
Στην εικόνα με τα στίγματα, πάντα βγαίνει ένα πάνω στην πολυτεχνική. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει σε όλους.

Τα υπόλοιπα τις περισσότερες φορές βρίσκονται μακριά από τη σχολή και έτσι δεν εμφανίζονται στην εικόνα, η οποία παραμένει κεντραρισμένη και ζουμαρισμένη στη σχολή.

Τί κάνω λάθος?  :-\


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: et3rn1ty on January 10, 2015, 15:19:15 pm
Στην εικόνα με τα στίγματα, πάντα βγαίνει ένα πάνω στην πολυτεχνική. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει σε όλους.

Τα υπόλοιπα τις περισσότερες φορές βρίσκονται μακριά από τη σχολή και έτσι δεν εμφανίζονται στην εικόνα, η οποία παραμένει κεντραρισμένη και ζουμαρισμένη στη σχολή.

Τί κάνω λάθος?  :-\

Αυτό που βγάζει πάνω στο πολυτεχνείο είναι άλλο. Τα στίγματα είναι κίτρινες τελείες, σαν από paint ένα πράγμα.

Πόσο μακριά σου βγαίνουν? Μήπως ξεχνάς να στείλεις τα δεδομένα με τη μορφή που τα θέλει η Ιθάκη? Πρέπει:
-πρώτον να αντιστρέψεις το μήκος με το πλάτος (το GPS δίνει νομίζω πρώτα μήκος ενώ η Ιθάκη για το map θέλει πρώτα πλάτος - ή το αντίθετο) και
-να μετατρέψεις τον δεκαδικό αριθμό σε μοίρες/λεπτά/δευτερόλεπτα.

Τα στίγματα που μου επέστρεφε εμένα η διαδρομή ήταν ακριβώς μπροστά στο πολυτεχνείο στην Εγνατία.

Άλλη μία σημείωση: Αν και λέει να απέχουν 4 δευτερόλεπτα, αν δοκιμάσεις χρόνους πχ 7-8 μπορεί να πάρεις πιο διακριτά σημεία, γιατί 4 δευτερόλεπτα ήταν όλα το ένα πάνω στο άλλο (μάλλον είχε κίνηση στο δρόμο  :D).


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: mkiatos on February 09, 2015, 18:02:47 pm
Quote
-να μετατρέψεις τον δεκαδικό αριθμό σε μοίρες/λεπτά/δευτερόλεπτα.
Τι ακριβώς εννοείς μ αυτό;


Title: Re: [Δίκτυα Ι] Εργασία 2014-2015
Post by: Libertita on March 24, 2019, 00:05:33 am
1) Το t2 είναι ο χρόνος που θα λάβεις και το τελευταίο byte του packet.

2) Σωστά.

3) Αποθήκευσε με κάποιον τρόπο τους χρόνους, ναι, και έπειτα κάνε το plot με όποιο πρόγραμμα σε βολεύει.

4) Εγώ βγάζω ~37ms, με modem speed 80000.
ο συγκεκριμενος μεσος ορος βγαινει απο τιμες κοντα στο 37; δηλαδη ειναι απο 30 εως 50 οι τιμες σου; γιατι εμενα μου βγαινουν με μεγαλη διαφορα. απο 30 μεχρι 80. εχει να κανει με το timeout; το εχω βαλει στο 30. οχι οτι εχω καταλαβει και πολυ τη χρηση του. :-\