THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Περιβάλλον => Topic started by: gate4 on November 29, 2011, 18:25:35 pmTitle: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: gate4 on November 29, 2011, 18:25:35 pm
Αφου ειναι ενηλικη δεν μπορει να παει μονη της?


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: koprogata on November 29, 2011, 18:31:02 pm
Λεφτά (δεν) υπάρχουν για κοπρόσκυλα :P :P :P :P
Μόνο για κοπρόγατες!!!!!!!! :P :P :P :P


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: princess_of_the_dawn on November 29, 2011, 18:36:43 pm
gate4 πολυ αστείο
edit:επισυνάπω το πώς νιώθω μετα το εν λόγω ποστ


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: gate4 on November 29, 2011, 18:54:43 pm
Λ
 |
 |
 |
 |
Καταρχην φιλοζωος και να μην ξερεις οτι για την υιοθεσια κατοικιδιων υπαρχουν διαδικασιες καιοτι συνεπαγεται αυτο παραξενο..Συνεπαγεται βεβαια να παραδωσεις το αδεσποτο στην εταιρια,η οποια θα το φροντισει και θα το μεταφερει στον προορισμο του.Επισης μποξερ εγω ποτε δεν εχω δει αδεσποτο.
Το concept να παει το σκυλι μονο του στον προορισμο του ειναι πιο λογικο απο το να μεταφερεται σαν βαλιτσα με υποπτες διαδικασιες,αλλα μεινε στα ξερατα σου.


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: arashi on November 29, 2011, 19:11:57 pm
Λ
 |
 |
 |
 |
Καταρχην φιλοζωος και να μην ξερεις οτι για την υιοθεσια κατοικιδιων υπαρχουν διαδικασιες καιοτι συνεπαγεται αυτο παραξενο..Συνεπαγεται βεβαια να παραδωσεις το αδεσποτο στην εταιρια,η οποια θα το φροντισει και θα το μεταφερει στον προορισμο του.Επισης μποξερ εγω ποτε δεν εχω δει αδεσποτο.
Το concept να παει το σκυλι μονο του στον προορισμο του ειναι πιο λογικο απο το να μεταφερεται σαν βαλιτσα με υποπτες διαδικασιες,αλλα μεινε στα ξερατα σου.

θα την πω την αμαρτια μου, τετοια ποστ πολυ μου λειψανε τον τελευταιο καιρο  ::)


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: princess_of_the_dawn on November 29, 2011, 19:13:00 pm
το να μπει το σκυλί σε ταξιδιωτικό κλουβί δεν είναι και το πιο ωραίο αλλα δεν είναι και καμιά υποπτη διαδικασία
πόσο μάλλον αν μεταφερθεί με αυτοκίνητο οπότε και δεν είναι αναγκαίο να μπει σε κλουβί
φυσικά δε βλέπω το λόγο να γίνει όλη αυτή η διαδικασία με τη μεταφορά που περιγράφεις αν βρεθεί κάποιος καλοθελητής
και ναι,δεν το ήξερα αυτό για την υιοθεσία
εμείς βλέπεις όταν κρατούσαμε ένα αδέσποτο απλά το κρατούσαμε,λυπάμαι που δεν "πληρώ" τις προδιαγραφές μιας φιλόζωης


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: gate4 on November 29, 2011, 19:30:18 pm
Βεβαιως υπαρχει προδιαγραφες που οριζονται απο τον νομο και οι φιλοζωοι τον προασπιζονται.
www.greenpage.gr/nomothesia_adespota_katoikidia%5B1%5D.doc

‘Αρθρο 7


Περισυλλογή αδέσποτων σκύλων

1. Αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. Η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων μπορεί να πραγματοποιείται και από ζωοφιλικά σωματεία, εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, σε συνεργασία με τον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα. Οι δήμοι και οι κοινότητες συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής από άτομα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία των ζώων και κατέχουν τις τεχνικές χειρισμού τους. Κατά την αιχμαλωσία και την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων απαγορεύεται η κακομεταχείριση τους.

2. Τα συνεργεία περισυλλογής καθοδηγούνται στο έργο τους και ελέγχονται από κτηνίατρο, ο οποίος ορίζεται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της αρμόδιας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

3.α. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται, οδηγούνται στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ιδρύονται και λειτουργούν από τους δήμους, τις κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία σε ιδιόκτητους ή μη χώρους.


β. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Γεωργίας καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το Ν. 604/1977 και το Π.Δ. 463/1978. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι όροι για την εναρμόνιση των καταφυγίων που ήδη λειτουργούν με τους όρους του νόμου αυτού.

4. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται οδηγούνται σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση και παραμένουν μέχρι να αναλάβει κάποιος ενδιαφερόμενος τη φιλοξενία τους. Σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται από τη σήμανση τους ότι έχουν ιδιοκτήτη που έχει δηλώσει την απώλεια τους, επιστρέφονται σε ετών, χωρίς την έγγραφη συναίνεση των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα. Σκύλοι που δίνονται σε ιδιώτες για φιλοξενία, πρέπει προηγουμένως να σημανθούν, να καταγραφούν και να υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Οι σκύλοι που παραμένουν στο καταφύγιο, εφόσον σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου του καταφυγίου κρίνονται υγιείς, επιτρέπεται να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, με απόφαση της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής αρχής, εντός των διοικητικών τους ορίων και κατά προτίμηση στην περιοχή από όπου περισυνελέγησαν, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Την ευθύνη για την επίβλεψη, τη φροντίδα και την ευζωία τους έχουν τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3α. Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων σκύλων λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού τους στην περιοχή όπου επαναφέρονται. Η επαναφορά δεν επιτρέπεται σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας και αεροδρόμια.

5. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται μετά από κτηνιατρική εξέταση ότι είναι επικίνδυνοι σύμφωνα με όσα ορίζονται στην περίπτωση γ' του άρθρου 1, ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι ανίκανοι να αυτοσυντηρηθούν λόγω γήρατος ή αναπηρίας, εφόσον μετά από κτηνιατρική εξέταση διαπιστώνεται ότι η διατήρηση τους στη ζωή είναι αντίθετη με την ευζωία τους, υποβάλλονται σε ευθανασία. Σκύλοι που διαπιστώνεται από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένοι ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή μέσα στα καταφύγια, με την ευθύνη της διοίκησης τους.

6. Στο άρθρο 46 του Ν. 998/1979 (ΦΕΚ 289 Α') προστίθεται παράγραφος 7, που έχει ως εξής:

«7. Με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παράγραφο 5 επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων. Η αίτηση συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις περιπτώσεις β' και γ' του άρθρου 2 του Π.Δ. 190/1981 (ΦΕΚ 54 Α') και εξετάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 έως 7 αυτού.»

7. Με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τον τρόπο, τη διαδικασία και το όργανο που είναι αρμόδιο για τη σήμανση και την καταγραφή των αδέσποτων σκύλων που περισυλλέγονται, τη δημιουργία δικτύου ενημέρωσης των πολιτών για τα ζώα που διατίθενται προς φιλοξενία, την παράδοση τους στο νέο ιδιοκτήτη, τη δήλωση απώλειας, τη φιλοξενία και την επιστροφή των σκύλων που φέρουν σήμανση στον ιδιοκτήτη τους, την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων σκύλων, την παράδοση των σκύλων σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους ιδιοκτήτες που δεν επιθυμούν τη διατήρηση τους, τις επιτρεπόμενες μεθόδους ευθανασίας και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Γεωργίας παρέχεται οικονομική ενίσχυση στους φορείς που αναφέρονται στην παράγραφο 3α για την ίδρυση και λειτουργία των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται ο φορέας που επιχορηγείται, ο σκοπός, το ύψος, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Συμφωνα με τα αρθρα 1,2,3,4 η περισυλλογη και η ιδιοποιηση αδεποστων απο οποιον να ναι ειναι παρανομη,ποσο μαλλον να μην πληρεις τις προδιαγραφες φροντιδας και να τα κανεις λαθρεμποριο.


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: princess_of_the_dawn on November 29, 2011, 19:48:33 pm
συγγνώμη κιόλας που δεν ξέρω κάθε αρθρο απ εξω
δεν έχω δράση στο ενεργητικό μου αγαπάω όμως τα ζώα κι αυτό μου φτάνει
το αν πληρώ τις προδιαγραφές για το σύστημα και για σένα μου είναι παντελώς αδιάφορο


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: gate4 on November 29, 2011, 20:06:18 pm
Στις συγχρονες κοινωνιες υπαρχουν νομικα πλαισια για καλυτερες συνθηκες ζωης για ΤΑ ΠΑΝΤΑ,και για τα αδεσποτα.Αν ψοφησει το σκυλι επειδη εσυ δεν το φροντισες σωστα η κολλησει καμια αρρωστια αυτος που θα του το δωσεις,πας κοντρα στο συστημα?Ετσι μη πας στο νοσοκομειο οταν αρρωστησεις γιατι το συστημα σου λεει να πας στο νοσοκομειο.
Τι συζηταω με ηλιθιους,αντε πανε να κανεις καμια καταληψη.


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: Luffy on November 29, 2011, 20:15:20 pm
Ειναι διαφορετικο να λες, αγαπω τα ζωα, και διαφορετικο να λες, ειμαι φιλοζωος..
Η διαφορα ειναι μεγαλη και στο τι νιωθεις αλλα και στο πως πραττεις.
Μου φερνει καπως στο νοιαζομαι για τη φυση/ ειμαι ακτιβιστης.
(οφτοπικ τα ποστ αλλα τι να κανεις ?  :) )


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: princess_of_the_dawn on November 29, 2011, 20:35:45 pm
δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι φιλόζωη ούτε ότι πάω κόντρα στο σύστημα μη φροντίζοντας ένα αδέσποτο
απλά αγαπώ τα ζώα και δε μου αρέσει να τα κακομεταχειρίζονται
το τί θα κάνω αν αρρωστήσω και το πώς θα πάω κόντρα στο σύστημα είναι δικό μου θέμα
κι επειδή όπως λες στις συγχρονες κοινωνίες υπάρχουν νομικά πλαίσια για καλύτερες συνθήκες ζωής έτσι και στα μαθήματα που διδάσκονται στα σύγχρονα σχολεία υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τη σωστότερη επίλυση των ασκήσεων
θα επικαλεστω λοιπόν έναν:
Τι συζηταω με ηλιθιους,αντε πανε να κανεις καμια καταληψη.
επίθεση στο ήθος του αντιπάλου:
πρόκειται γαι μια μέθοδο πειθούς που χρησιμοποιείται κυρίως για να καλυφθούν οι ελλείψεις ή τα κενά στην επιχειρηματολογία του πομπού(..)
Δηλαδή αποκαλύπτει την αδυναμία του πομπού να στηρίξει τις απόψεις του με λογικό τρόπο και την καοπροαίρετη διάθεσή του. ::)


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: pentium4 on November 29, 2011, 21:04:12 pm
Αφου ειναι ενηλικη δεν μπορει να παει μονη της?

 ;D ;D ;D ;D

https://www.youtube.com/watch?v=RfciciIpuJY


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: arashi on November 29, 2011, 21:19:13 pm


λιγο αν προσεξεις παραπανω εσυ ξεκινας και γραφεις για συστημα

νταξ πραγματικα με καποια θεματα το μπατσοι παντου απλα δεν κολλαει τι να κανουμε

οσο για το "νομικο πλαισιο" ολοι ξερουμε που ζουμε και τι εχουμε γραμμενο που.

το να παει ενα σκυλι σε ξενωνα

για να ανακαλυψουμε αν εχει ιδιοκτητη
να του γινουνε εξετασεις
να το δωσουνε για υιοθεσια

ε δε το λες και ελληνικο τροπο σκεψεις, μαλλον μπατσοι παντου το λες  ;)


Title: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: princess_of_the_dawn on November 29, 2011, 21:29:16 pm
ξέρω πολύ καλά τι γράφω και τι λέω
το ότι μίλησα για σύστημα δε σημαίνει ότι ισχυρίστηκα κιόλας ότι είμαι έξω από αυτό ή ότι αδιαφορώ για τα ζώα επειδή το σύστημα "ενδιαφέρεται"
απλά είπα πως το ότι δεν πληρώ τις προδοαγραφές για το σύστημα δε σημαίνει ότι δεν αγαπώ τα ζώα


Title: Re: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: Eru lluvatar on November 29, 2011, 22:04:05 pm
Έχει και ξενώνες για ζώα η Ελλάδα?
Δε το ξερα. Είδες η Ευρώπη...
(προς ΟΔ/ΟΣ να βάζαμε ένα counter στα ποσα post πηγαίνει η κουβέντα στο κάθε topic προς το σύστημα πως τ ακούτε? για πάνω από 5 δεν το κόβω  ::))


Title: Re: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: Megawatt on January 27, 2012, 12:28:26 pm
26 Ιανουαρίου 2012, 10:23 | Εμφανίσεις: 440
Νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς: πέρασε από τη Βουλή – Οι αντιδράσεις

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο “Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό” που παρουσίασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε τόσο επί της αρχής όσο και κατ’ άρθρο, ενώ το τελικό κείμενο με τις τροποποιήσεις θα ψηφιστεί στο σύνολό του την ερχόμενη Τρίτη (31/1). .

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ για όσους κακοποιούν και βασανίζουν ζώα.

Απαγορεύεται επίσης η συμμετοχή ζώων σε τσίρκο ή άλλα θεάματα και θεσμοθετείται η υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση όχι μόνο για τους σκύλους, αλλά και για τις γάτες.

Το νομοσχέδιο συνάντησε αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικά, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή αντέδρασε γιατί από την υποχρέωση σήμανσης εξαιρέθηκαν, τα συχνά κακοποιούμενα σε βαρέλια κλπ, τσοπανόσκυλα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας από το Πασόκ μίλησε για καχυποψία απέναντι στους εθελοντές φιλόζωους, ενώ η Ηρώ Διώτη από το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το παρόν σχέδιο νόμου δεν θα οδηγήσει στον περιορισμό και την εξάλειψη των φαινομένων των αδεσπότων, αφού δεν προχωρά σε δραστικά μέτρα περιορισμού των εισαγωγών ζώων, των νέων γεννήσεων ζώων από τους Έλληνες εκτροφείς και μη πώλησης ζώων από τα pet shops».

Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Φιλοζωική Εταιρεία έχει ήδη εκφράσει τις ενστάσεις της για το νομοσχέδιο (διαβάστε εδώ (http://www.econews.gr/2012/01/25/ns-prostasia-zoon/)).


Title: Re: Περί νομοθεσίας για αδέσποτα και μη ζώα
Post by: Turambar on January 28, 2012, 02:54:05 am
μη πώλησης ζώων από τα pet shops


oh please... do that!