THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Ιστορία => Topic started by: Megawatt on October 28, 2008, 03:02:43 am



Title: Σημαιες
Post by: Megawatt on October 28, 2008, 03:02:43 am
Εδώ γράφουμε για τις σημαιες των διαφορων κρατων, τί συμβολιζει το κάθετι που απεικονίζουν κλπ.
Μερα που είναι, δεν μπορει αυτο το τόπικ να μην αρχίσει με την πιο ομορφή, την πιο λαμπερή , την πιο ξεχωριστη, την:

Σημαία της Ελλάδας

(http://img407.imageshack.us/img407/821/800pxflagofgreecesvg131ex2.png)

Η εθνική σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες. Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προσίστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός ισόκερος σταυρός.

Το 1822, μόλις ένα χρόνο μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, γίνεται η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο. Το "Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος" που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό σύνταγμα. Στις παραγράφους ρδ' και ρε' υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.

Σύμφωνα με μια θεωρία θέλησαν να αποφύγουν το κόκκινο και το πράσινο, χρώματα δηλαδή που συνδέονταν με την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με άλλη θεωρία, η επιλογή των χρωμάτων έγιναν για να συμβολίζει το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων. Η πιο διαδεδομένη θεωρία για το πλήθος των λωρίδων, είναι ότι συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης «ελευθερία ή θάνατος», οι πέντε κυανές τις συλλαβές Ε-λευ-θε-ρί-α και οι τέσσερις λευκές ή θά-να-τος. Οι θεωρίες για την επιλογή των χρωμάτων και το συμβολισμό των λωρίδων κρίνονται συχνά ως λαϊκοί θρύλοι. Ωστόσο, πολλές από τις σημαίες της επανάστασης έφεραν μία από τις φράσεις «Ελευθερία ή Θάνατος», «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ», ή «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ».

Στις 15 Μαρτίου 1822 εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμμένη από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, πρόεδρο του. Το διάταγμα όριζε για τις σημαίες ότι:

    α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού
    β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή' μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού' εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι' ενός σταυρού λευκοχρόου. Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν' εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι' ενός σταυρού κυανοχρόου.

(http://img341.imageshack.us/img341/8316/800pxflagofgreece182819br6.png)

Σύμφωνα με κείμενο στο ιστορικό αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αθηνών υπ' αριθμόν 8711, η πρώτη σημαία που υψώθηκε στα Καλάβρυτα «έφερεν άνωθεν σταυρόν, με γραμμάς κάτωθεν αυτού 16, κατά το σύνθημα της Εταιρείας των Φιλικών, και με την επιγραφήν ή ελευθερία ή θάνατος. Κατόπιν δε ο Ν. Σολιώτης έλαβε προσφερθείσαν αυτώ παρά της μονής Αγίας Λαύρας την χρυσοκέντητων επί των Χριστιανών αυτοκρατόρων σημαίαν της μονής, φέρουσα εξ ενός την Ανάστασιν και ετέρωθεν τον άγιον Γεώργιον. Σώζονται δε ως παρακαταθήκαι μετά τον Αγώνα παρά του Σολιώτου εις τη ρηθείσαν μονήν αμφότεραι αυταί αι σημαίαι».

Η πρώτη ελληνική σημαία με τη σημερινή της μορφή (κυανό φόντο και λευκός σταυρός) σχεδιάστηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε το 1807 στη Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο. Σ’ αυτή ο Νήφων όρκισε τους οπλαρχηγούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο του Γένους Επιφάνιο-Στέφανο Δημητριάδη, τους Λαζαίους, τον Καρατάσο, τον Λιόλιο, τον Τσάμη, τον Νικοτσαρά και πολλούς άλλους. Οι καπεταναίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστήρι για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους για την Επανάσταση. Παραλλαγή της ήταν η σημαία του Παπαφλέσσα, φτιαγμένη από το μπλε εσωτερικό του ράσου του και την φουστανέλα ενός συμπολεμιστή του.

Επί Όθωνα προστέθηκαν στη σημαία του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού τα βασιλικά παράσημα. Η εμπορική σημαία ορίστηκε να είναι σαν την σημαία του πολεμικού ναυτικού, χωρίς τα παράσημα. Το κυανό χρώμα της σημαίας σκούρυνε προκειμένου να ταυτίζεται τα χρώματα της Βαυαρίας, από τον βασιλικό οίκο της οποίας προερχόταν ο Όθωνας. Το 1862 με την κατάλυση της βασιλείας του Όθωνα, αφαιρέθηκαν απ' τις σημαίες τα βασιλικά παράσημα. Επί Γεωργίου Α΄ προστέθηκε στις σημαίες στρατού και πολεμικού ναυτικού το βασιλικό στέμμα. Το 1864, ορίστηκε η σημαία του πεζικού να φέρει στο κέντρο της εικόνα του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του πεζικού. Στις 31 Μαΐου 1914 εκδόθηκε βασιλικό διάταγμα που όριζε με ακρίβεια τη μορφή των σημαιών, χωρίς να μεταβάλλει τα βασικά χαρακτηριστικά που ήδη είχαν. Ορίστηκε επίσης σημαία που θα χρησιμοποιείτε από υπουργεία, πρεσβείες, δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες και φρούρια. Ακόμη όρισε οτι η σημαία του εμπορικού ναυτικού είναι και η εθνική σημαία, αυτή δηλαδή που επιτρεπόταν να υψώνουν και οι ιδιώτες. Στις 25 Μαρτίου 1924 τα Υπουργεία Στρατιωτικών και Ναυτικών αφαίρεσαν τα στέμματα από τις σημαίες, εκτελώντας το ψήφισμα της Δ΄ Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στην Αθήνα «Περί ανακηρύξεως τής Δημοκρατίας».

Στις 20 Φεβρουαρίου 1930 νέο διάταγμα για τη μορφή της Σημαίας, όριζε ότι η κλίμακα της εθνικής σημαίας είναι 2:3. Η επίσημη σημαία είναι «κυανούν ορθογώνιο, με αναλογίες διαστάσεων επίσης 2:3, το οποίο διαιρείται σε τέσσερα ίσα ορθογώνια δι' ορθίου λευκού σταυρού, του οποίου αι κεραίαι έχουσι πλάτος ίσον προς το 1/5 του πλάτους της σημαίας». Η επίσημη σημαία ορίστηκε να χρησιμοποιείται από υπουργεία πρεσβείες, δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες και φρούρια και η εθνική σημαία από πολεμικά και εμπορικά πλοία, ναυτικά και λιμενικά καταστήματα και ιδρύματα, από τα προξενεία και από τους ιδιώτες. Το διάταγμα όριζε ακόμη η σημαία του πεζικού να χρησιμοποιείται από τα συντάγματα πεζικού και ευζώνων, και στον ιστό της να φέρει υπερκείμενη σταυροφόρο χρυσή σφαίρα με εμπρός τον αριθμό του συντάγματος και πίσω το γράμμα Π.

Στις 10 Οκτωβρίου του 1935 επαναφέρθηκαν τα στέμματα στις σημαίες με το ψήφισμα της Ε΄ Εθνικής Συνέλευσης στην Αθήνα «Περί καταργήσεως τής αβασιλεύτου Δημοκρατίας». Το 1967, η Χούντα των Συνταγματαρχών αφαίρεσε το στέμμα από τις σημαίες, και το 1969 με νέο ψήφισμα καταργήθηκε η σημαία του πεζικού και καθιερώθηκε ως επίσημη σημαία εκείνη του ναυτικού. Στις 18 Αυγούστου του 1970, η αναλογία της σημαίας μετατράπηκε από 2:3 σε 7:12. Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Νόμος 48/1975 «Περί τής εθνικής σημαίας τής Ελλάδος καί τού εμβλήματος τής Ελληνικής Δημοκρατίας» και το Προεδρικό Διάταγμα 515/1975 ρύθμιζαν με λεπτομέρειες τη μορφή και τις διαστάσεις της σημαίας.

Ο Νόμος 851/21-12-1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄) «Περί εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών καί του Διακριτικού Σήματος τού Προέδρου τής Δημοκρατίας» καθόριζε την επίσημη εθνική σημαία που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, καθώς και τις τεχνικές και τυπικές προδιαγραφές της. Η κλίμακα της σημαίας άλλαξε πάλι σε 2:3, όπως φαίνεται από τις διαστάσεις που προβλέπονται (π.χ. 432:648 ή 90:135). Στα πλαίσια του άρθρου 9, καταργήθηκαν οι διατάξεις των προηγούμενων ετών (1967, 1969, 1971, 1973, 1975). Η επίσημη σημαία, ίδια με τη σημαία του στρατού ξηράς, καταργήθηκε με αυτόν το νόμο και αντικαταστάθηκε πλήρως από την εθνική σημαία, η ανάρτηση της οποίας γίνεται πάνω σε λευκό κοντό, στην κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός σταυρός.

Το 1980, το Προεδρικό Διάταγμα 348/17-4-1980 (ΦΕΚ 98 τ. Α΄), καθόριζε με λεπτομέρειες τις προδιαγραφές για τις πολεμικές σημαίες. Η σημαία της Πολεμικής Αεροπορίας φέρει στο κέντρο του σταυρού την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Η ελληνική σημαία γιορτάζει και τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του όχι. Δίπλα στην κρατική σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας συχνά συναντάται και η εθνική ελληνική σημαία. Σε μερικούς θεσμούς όπως η εκπαίδευση και ο στρατός η παρουσία της ελληνικής σημαίας είναι επίσημη και θεσμοθετημένη.

πηγη: βικιπαιδεια


Title: Re: Σημαιες
Post by: spin on October 28, 2008, 03:06:33 am
Ωραίο κειμενάκι.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα.


Ε μη ξεχάσετε να βγάλετε τις σημαίες όξω το πρωί ε.


Title: Re: Σημαιες
Post by: bjork on October 28, 2008, 03:07:10 am
ποιες σημαίες να βγάλουμε έξω?


Title: Re: Σημαιες
Post by: Megawatt on October 28, 2008, 03:09:24 am
Σημαία της Βραζιλίας

(http://img136.imageshack.us/img136/2351/720pxflagofbrazilsvg248pl8.png)

Η σημαία της Βραζιλίας έχει πράσινο φόντο στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ένας κίτρινος ρόμβος. Μέσα στο ρόμβο βρίσκεται ένας μπλε κύκλος, με άσπρα αστέρια πέντε διαφορετικών μεγεθών και με μια άσπρη κυρτή λωρίδα να περιβάλλει τον κύκλο. Το ρητό «Ordem e Progresso» («Τάξη και Πρόοδος») αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα στο ίδιο πράσινο χρώμα σε σκιά, όπως του φόντου, μέσα στη λωρίδα. Αυτή η σημαία καλείται ενίοτε Auriverde, που σημαίνει «χρυσοπράσινη». Η σύγχρονη σημαία υιοθετήθηκε αρχικά στις 19 Νοεμβρίου 1889 και η ιδέα ήταν του Raimundo Teixeira Mendes, με τη συνεργασία των Miguel Lemos και Manuel Pereira Reis. Το σχέδιο έκανε ο Décio Vilares.

Η σημερινή σημαία ακολουθεί το ίδιο σχέδιο με μερικές μεταβολές. Η 27άστερη έκδοση της σημαίας καθιερώθηκε στις 12 Μάη του 1992, με το νόμο της 11 Μάη του 1992.

Ο μπλε κύκλος αναπαριστάνει την ουράνια σφαίρα.

Αστερισμοί και αστέρες που υπάρχουν στη σημαία:

    Προκύων (Μικρός Κύων)
    Μέγας Κύων, με το μεγαλύτερο αστέρι να απεικονίζει το Σείριο.
    Κάνωπος
    Στάχυς
    Ύδρα
    Νότιος Σταυρός
    σ (σίγμα) Οκτάντος
    Νότιον Τρίγωνον
    Σκορπιός, με το μεγαλύτερο αστέρι του να απεικονίζει τον Αντάρη.

Η χώρα έχει Σύνταγμα από τις 5 Οκτωβρίου 1988.

Το 1822 η Βραζιλία απέκτησε την ανεξαρτησία της από τους Πορτογάλους. Καθιέρωσε αυτήν την σημαία, όπου το πράσινο πλαίσιο συμβολίζει την πλούσια βλάστηση, κυρίως από τον μοναδικό Αμαζόνιο. Στο κέντρο υπάρχει ο κίτρινος ρόμβος-διαμάντι, όπου συμβολίζει την υγεία της βλάστησης και της Βραζιλίας, αλλά και τα πλούσια αποθέματα χρυσού. Στο κέντρο υπάρχει η μπλε σφαίρα με 27 άστρα, όπου είναι μια εικόνα του τροπικού ουρανού της Βραζιλίας και συμβολίζει τις 27 διοικητικές περιοχές-πολιτείες της Βραζιίας και στο κέντρο η ζώνη με το σύνθημα Τάξη και Πρόοδος. Το κίτρινο χρώμα του διαμαντιού για την παράδοση της Βραζιλίας συμβολίζει ακόμα την περίοδο της Αυτοκρατορίας. Αυτή η εκδοχή είναι λιγότερο ισχυρή.


Title: Re: Σημαιες
Post by: madmetal on October 28, 2008, 03:25:53 am
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Flagge_Gro%C3%9Fherzogtum_Baden_(1891-1918).svg/500px-Flagge_Gro%C3%9Fherzogtum_Baden_(1891-1918).svg.png)


The flag of Baden displayed a combination of yellow and red, the heraldic colours of the former German state of Baden.

A red-yellow bicolour was introduced as the flag of the Grand Duchy of Baden (1806-1918) in 1871. This was replaced with a yellow-red-yellow triband in 1891. Following the abolition of the monarchy at the end of World War I, the Republic of Baden was established, which continued to use this triband flag. After the Nazi Party came to power in Germany in 1933, the individual German states and their symbols were eventually suppressed. After World War II, the southern half of Baden became part of the French Occupation Zone and established as South Baden. South Baden used the yellow-red-yellow triband as its flag until the state's disestablishment in 1952, when it became part of the modern German state of Baden-Württemberg.


Title: Re: Σημαιες
Post by: spin on October 28, 2008, 03:26:28 am

(http://img338.imageshack.us/img338/8505/800pxflagofcubasvg33123vk2.png)
[/quote]

Σημαία της Κούβας
 
 Η σημαία της Κούβας καθιερώθηκε στις 20 Μαΐου 1902 και περιέχει ένα φόντο με πέντε μπλε και άσπρες λωρίδες και ένα κόκκινο τρίγωνο στον ιστό με ένα λευκό πεντάκτινο αστέρι.

Ιστορία της σημαίας
Οι ρίζες της σημαίας χρονολογούνται από το 1849, όταν άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα κινήματα για ανεξαρτησία από την Ισπανία, κυρίως ανάμεσα σε Κουβανούς εξορίστους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κουβανοί εξόριστοι υπό την αρχηγία του Ναρκίσο Λόπεζ υιοθέτησαν μία σημαία που πρότεινε ο Μιγκουέλ Τέουρμπε Τολόν. Το σχέδιό της αποτελούνταν από τρεις μπλε λωρίδες, σύμβολο της θάλασσας, από την οποία περιβάλλεται το νησί της Κούβας. Υπάρχουν επίσης δύο λευκές συμβολίζουν την αγνότητα του πατριωτισμού. Το ερυθρό τρίγωνο συμβολίζει το αίμα που χύθηκε στο βωμό της ανεξαρτησίας, την οποία υποδηλώνει το τρίγωνο. Ο Λόπεζ χρησιμοποίησε τη σημαία σε δύο ναυμαχίες.

Το 1869, η σημαία του Λόπεζ καθιερώθηκε ως εθνικό πανό από το Κογκρέσο της Δημοκρατίας της Εμπόλεμης Κούβας. Έπειτα από την κατάληψη της Κούβας από τις ΗΠΑ, σημαία της χώρας έγινε η Αστερόεσσα, από το1899 μέχρι την ανεξαρτησία. Το 1902 υψώθηκε η κουβανέζικη εθνική σημαία, ως σύμβολο ανεξαρτησίας. Έκτοτε χρησιμοποιείται ανελλιπώς και με την ίδια μορφή από την Επανάσταση του 1959.

Η σημαία της Κούβας ενέπνευσε και το σχεδιασμό άλλων σημαιών, όπως τη σημαία του Πουέρτο Ρίκο, η οποία όμως έχει λόγο 3:2. Επηρέασε επίσης το σχέδιο της σημαίας των Φιλιππίνων και επίσης της σημαίας του κινήματος των Καταλανών αυτονομιστών, για ανεξαρτησία από την Ισπανία.
 


Title: Re: Σημαιες
Post by: Megawatt on October 28, 2008, 03:53:18 am
Σημαία της Γκάνας

(http://img208.imageshack.us/img208/5138/450pxflagofghanasvg5247at7.png)

Η σημαία της Γκάνας σχεδιάστηκε από την Theodosia Okoh και αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες με τα παναφρικανικά χρώματα της Αιθιοπίας, δηλ. το κόκκινο (για το αίμα που έχυσε ο λαός για την ανεξαρτησία), το χρυσό (συμβολίζει τον ορυκτό πλούτο της χώρας) και το πράσινο (για τα δάση και το φυσικό πλούτο). Στο κέντρο της χρυσής λωρίδας είναι ένα μαύρο πεντάκτινο αστέρι, σύμβολο της αφρικανικής ελευθερίας. Υιοθετήθηκε ξανά στις 28 Φεβρουαρίου 1966 (προηγούμενη χρήση το 1957-64). Η χώρα έχει Σύνταγμα από τις 28 Απριλίου 1992.

(http://img407.imageshack.us/img407/6500/450pxghanaflag1964svg53rl4.th.png) (http://img407.imageshack.us/my.php?image=450pxghanaflag1964svg53rl4.png)
(Η σημαία της Γκάνας την περίοδο 1964-66.)


Title: Re: Σημαιες
Post by: Issle on October 28, 2008, 12:11:04 pm
ποιες σημαίες να βγάλουμε έξω?

Στους Έλληνες απευθυνόταν.


Title: Απ: Σημαιες
Post by: emmanuel on October 28, 2008, 12:11:29 pm
υπάρχει σχετικό θέμα στο "ee art"....http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=3393.0

αλλά μάλλον εδώ είναι διαφορετική η φιλοσοφία


Title: Re: Σημαιες
Post by: Karaμazoβ on October 28, 2008, 12:53:06 pm
υπάρχει σχετικό θέμα στο "ee art"....http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=3393.0

αλλά μάλλον εδώ είναι διαφορετική η φιλοσοφία

εκεινο το τοπικ ειναι πιο...καλλιτεχνικό  :P


Title: Re: Σημαιες
Post by: (Stalin)^2 on October 28, 2008, 13:37:35 pm
(1) Ωραίο κειμενάκι.

(2) Χρόνια Πολλά Ελλάδα.


(3) Ε μη ξεχάσετε να βγάλετε τις σημαίες όξω το πρωί ε.

(1)  ^puke^
(2) Για ποιό πράγμα;
(3)  ^puke^ ^puke^


Title: Re: Σημαιες
Post by: Ex_Mechanus on October 28, 2008, 14:14:25 pm
ayti tin istoriki mera, mia simaia krataei to fronima psila

(http://flag.blackened.net/anarpics/blkred1.gif)


Title: Re: Σημαιες
Post by: (Stalin)^2 on October 28, 2008, 14:36:13 pm
siga re! Katoura kai ligo!!!


Title: Re: Σημαιες
Post by: Ex_Mechanus on October 28, 2008, 19:45:03 pm
το κοκκινακι θα φορεθει πολυ λαιμαιαιαιαιαιαιαι


Title: Re: Σημαιες
Post by: Fcoriolis on April 06, 2014, 22:47:25 pm
Η σημαία της Αργεντινής αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες ίδιων διαστάσεων: πάνω και κάτω γαλανές και στη μέση μια λευκή.

Στο κέντρο της σημαίας υπάρχει ως σύμβολο ένας ήλιος με 32 ακτίνες. Το σύμβολο αυτό επινόησε ο Μανουέλ Bελγράνο, όταν κοίταξε τον ουρανό πριν από την Μάχη του Παρανά. Επίσης το σύμβολο αυτό υπήρξε και σε προηγούμενες εκδόσεις της σημαίας της Αργεντινής. Σε παλιότερες εποχές οι Αργεντινοί χρησιμοποιούσαν την σημαία με το σύμβολο του ηλίου μόνο στους καιρούς πολέμου.
(http://3.bp.blogspot.com/_StpzAXlTNLc/TFAvZ8wRKfI/AAAAAAAABiY/WulmRXi5h3g/s400/ar-lgflag.gif)


Title: Re: Σημαιες
Post by: Nerevar on April 06, 2014, 22:51:21 pm
https://www.youtube.com/watch?v=Xl12Sp1KiEk


Title: Re: Σημαιες
Post by: Fcoriolis on April 06, 2014, 22:56:10 pm
XAXAXAXA  :D :D :D