THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Διάφορα => Topic started by: ~Michelle~ on May 23, 2005, 14:43:03 pmTitle: Της ταυτότητας τα πάθη...
Post by: ~Michelle~ on May 23, 2005, 14:43:03 pm
Όλα ξεκίνησαν στις 18/4 όπου καποιος "έξυπνος" μου εκλεψε το πορτοφόλι, μαλλον μέσα στο λεωφορειο. Κατα συνέπεια εκτος απο λεφτά, απώλεσα και πάσο, κάρτα ΑΤΜ, εισητηριο τρένου για Αθήνα, αστυνομική ταυτότητα και διαφορα αλλα μικρότερης σημασίας...
Πάσο έβγαλα σε μια μόλις μέρα. Εισητηριο ευτυχως μου εστειλαν οι γονεις μου χρηματα μεσω ενος φίλου τους και εβγαλα αλλο. Την καρτα την μπλόκαρα και σήμερα ξαναέκανα αίτηση για καινούρια.
Το παραγματικό πρόβλημα ήταν η ταυτότητα. Εκει διαπίστωσα γιατι τόσοι Ελληνες μιλούν για γραφειοκρατία. Πάω που λετε στις 19/4 να καταγγείλω την κλοπή στο Α.Τ. Λευκου Πυργου. Εκει βλέπω μια ουρα απο 6-7 άτομα με το ίδιο πρόβλημα. Αφοτου περίμενα μάται επι 50 λεπτά και η ουρά εμενε η ίδια, εφυγα για να μην χάσω ενα σημαντικό μάθημα που είχα και αποφάσισα να πάω την επόμενη μέρα.
Πάω λοιπον στις 20/4 και έγινε κανονικά η μήνυση κατα αγνώστων και μου έδωσαν το απόκομμα. Μου είπαν ότι πρέπει να περάσει μία εβδομάδα για να πάω να βγάλω καινούρια. Διαμαρτύρομαι εγώ οτι σε μία εβδομάδα θα λείπω εκτός Θεσσαλονίκης και δεν ειναι εφικτό να περάσω απο το τμημα τους για να δώσω το απόκομμα και να παραλάβω τη βεβαίωση ότι έχει κλαπει η ταυτότητα μου... Τους λεω οτι, δεν μπορει ειναι παράνομο να κυκλοφορει ενας ενήλικας χωρίς ταυτότητα! Απάντηση: "Ε και τι να σε κάνουμε εμεις?"!!!
Το καταπίνω κι αυτό το...πικρό ποτήριο και φευγω διακοπές. Γυρίζοντας κάνω όσα μου είχαν πει για να βγάλω επιτέλους καινούρια ταυτότητα και περιχαρής πηγαίνω στο τμήμα στις 19/5 μαζι με τη μάρτυρα. Εκει διαπιστώνω ότι, φευ, μπορει όλα τα χαρτια να ήταν σωστα αλλά πρεπει λεει να θυμάμαι τον προηγούμενο αριθμό απ'εξω για να τον ακυρώσουν!!! Η πρόταση τους: πήγαινε σε μια τράπεζα στην οποία έχεις λογαριασμό να στον δώσουν. Το ότι ειναι ευαισθητο προσωπικό δεδομένο και δεν το δίνουν πουθενα έτσι εύκολα ούτε καν φάνηκε να το ξέρουν!
Τελικά, στάθηκα τυχερή και το ίδιο βράδυ βρήκα τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ στην οποία έγραφε και τον αριθμό ταυτότητας που είχα... Ξεκινάω πάλι την επόμενη μέρα το πρώι, βεβαιη πλεον οτι όλα θα πηγαιναν ρολοι. Φυσικα ξαναπλήρωσα ταξι (γιατι ήταν και μακρια παναθεμα το!) και πήγα πάλι μαζι με τη μαρτυρα. Μετα απο λίγη ώρα αναμονης υπογράφτηκαν τα χαρτια και πήρα την προσωρινη ταυρότητα σιγουρη πλεον οτι τα βάσανα μου έχουν τελειώσει! Θα θελα...
Δευτερα πρωι (σήμερα) τρέχω στην τράπεζα να κάνω επιτελους αναληψη για να πληρώσω το λογαριαμό του (π)ΟΤΕ που είχε λήξει απο τις 5/5 και δεν μπορουσα να τον πληρώσω πριν λόγω ελλειψης ταυτότητας...
Φτανω στον ταμία, του δίνω την ταυτότητα και το βιβλιάριο και με ρωτάει: -Εσυ εισαι η Μαρία??
-Όχι λεω, η Μιχαήλια ειμαι, αυτη που γράφει το βιβλιάριο!
-Μα η ταυτότητα λεει Μαρία!
-Αποκλείεται, το μπερδεψατε μάλλον με το όνομα μητρός!
Μου δείχνει εν συνεχεία την ταυτότητα και διαπιστώνω ότι η -πανηλίθια προφανώς- υπάλληλος είχε βάλει σαν ονοματεπώνυμο δικό μου αυτό της μάρτυρος!!!! Δηλαδη στην ταυτότητα φαινόταν αλλο επίθετο πατέρα, άλλο μητέρας κι αλλο το δικό μου!!
Φαντάζεστε τι σοκ επαθα! Και φυσικά αναγκάστκα να ξαναπληρώσω ταξι για να ξαναπάω στο Α.Τ. Τούμπας και να μου διορθώσουν την ταυτότητα και κατα συνέπεια να χάσω όλο το πρωινό μου.
Ελπίζω τα παθη μου να τελειώσουν εδω και να μην ξαναχρειαστει να ασχοληθω με το θέμα της ταυτότητας μου αλλο. Τι να πω...Θα δειξει...


Title: Απ: Της ταυτότητας τα πάθη...
Post by: anonymous-root on May 23, 2005, 14:50:20 pm
Καλά δεν ξέρεις ότι για να βγάλεις γρήγορα και εύκολα ταυτότητα πρέπει να έχεις "μέσο"; Στην Ελλάδα δε ζεις; ;D ;D ;D


Title: Re: Της ταυτότητας τα πάθη...
Post by: HMMYμαθής on May 23, 2005, 15:02:41 pm
¨Οσο για τα μέσα... Άστα να πάνε

Διαβατήριο αν χάσεις, σε λιγότερο από μήνα δεν παίρνεις καινούριο.Ε λοιπόν
μία φίλη μου το πήρε σε δύο μέρες όταν ήταν να πάμε 7ημερη με το σχολείο εξωτερικό.
Εντελώς τυχαία αυτά εκδίδονται από τη νομαρχία και εντελώς πάλι συμπτωματικά ο
πατέρας της τότε ήταν ο νομάρχης...

Όσο για τη γραφειοκρατία. Ευτυχώς και αυτή αποτελεί μία πρωτιά της Ελλάδος!!! Δεν είμαστε
περήφανη μόνο για το Euro ή τη Eurovision αλλά και για άλλα θέματα και
αγωνίσματα (του Έλληνα πολίτη), όπως το προαναφερθέν..

Μην τολμήσεις να πας σε εφορία... (μου έχει φάει άπειρα πρωινά το πρωτόκολλο που είναι απλως μια σφραγίδα) οι δηλώσεις των συμβολέων και οι μπούρδες τους χωρίς να αναφέρω το υφάκι τους και
την άσκηση εξουσίας που επιδεικνύουν κυρίως στους νεαρούς....

Τέλος μην συναναστραφείς με τη βλαμμένη υπάλληλο της Τροχαίας (κοινώς μην πας για ανανέωσης μηχανακίου 50 cc). Μάντεψε πόσες φορές πήγα για να ανανεώσω την άδεια?
Κοινώς για να τους πληρώσω χρήματα!!
8 φορές πήγα μέχρι που δέχτηκε τα λεφτά την 10η!!!


Title: Απ: Της ταυτότητας τα πάθη...
Post by: bakeneko on May 23, 2005, 17:13:58 pm
Καλά αυτό με το ότι έβαλε το όνομα του μάρτυρα σαν δικό σου κορυφαίο! (σόρι κιόλας :P ) Πάντως τον αριθμό ταυτότητάς σου καλό θα ήταν να τον μάθεις, όχι βέβαια για περίπτωση που χάσεις την ταυτότητά σου, αλλά όλο και κάπου θα σου χρειαστεί σε ανυποψίαστο χρόνο! :)


Title: Απ: Re: Της ταυτότητας τα πάθη...
Post by: Nessa NetMonster on May 23, 2005, 21:11:08 pm
8 φορές πήγα μέχρι που δέχτηκε τα λεφτά την 10η!!!
Από την 8η στη 10η; ;D


Title: Re: Της ταυτότητας τα πάθη...
Post by: HMMYμαθής on May 24, 2005, 08:56:50 am
Ναι γιατί το τελευταίο πρωί που πήγα, την 9η φορά, είχα ξεχάσει εγώ σα βλάκας να πάρω
τα δικαιολογιτικά μαζί μου και πήγα στην Τροχαία σαν τουρίστας...
αλλά δεν πιάνεται αυτή οπότε μένουμε στις 9!!

(η χ@αμούρα μια φορά τηλεφωνικά μου είπε χρειάζεται εξουσιοδότηση ή
ταυτότητα ιδιοκτήτη, όχι δεν είναι κλεμμένο ΄στο όνομα του πατέρα μου
ειναι γραμμένο) και με το που φτάνω μισή ώρα αργοτερα το ίδιο πρωι
μου λέει ότι τα θέλει και τα δύο.. Ειναι για μπάτσες σου λέω.


Title: Re: Της ταυτότητας τα πάθη...
Post by: chggr005 on May 28, 2005, 02:07:53 am
Μου δείχνει εν συνεχεία την ταυτότητα και διαπιστώνω ότι η -πανηλίθια προφανώς- υπάλληλος είχε βάλει σαν ονοματεπώνυμο δικό μου αυτό της μάρτυρος!!!! Δηλαδη στην ταυτότητα φαινόταν αλλο επίθετο πατέρα, άλλο μητέρας κι αλλο το δικό μου!!
Φαντάζεστε τι σοκ επαθα! Και φυσικά αναγκάστκα να ξαναπληρώσω ταξι για να ξαναπάω στο Α.Τ. Τούμπας και να μου διορθώσουν την ταυτότητα και κατα συνέπεια να χάσω όλο το πρωινό μου.

Καλά και συ, δεν κοίταξες όταν πήρες την προσωρινή ταυτότητα εάν τα γράφει σωστά. Ένα απλός έλεγχος ποτέ δεν βλάπτει.