THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Διπλωματικές στον Τομέα Ενέργειας => Topic started by: Nikos_313 on May 12, 2025, 20:53:00 pm



Title: Διπλωματικές στον Τομέα Ενέργειας
Post by: Nikos_313 on May 12, 2025, 20:53:00 pm
Καθώς βλέπω ότι δεν υπάρχει καμία σειρά, ήρθε η ώρα να χωρίσουμε τα τοπικ των διπλωματικών σε τρείς τομείς. Έτσι, δεν θα κάθετε ο κάθε ενεργειακός να ψάχνει απόψεις/προϋποθέσεις ανάθεσης διπλωματικής σε όλα τα τόπικ των διπλωματικών.

Παραθέστε λοιπόν εμπειρίες/γνώσεις για ανάθεση διπλωματικών από καθαρά ενεργειακούς καθηγητές/μεταδιδακτορικούς διδάσκοντες.

Παρακάτω παραθέτω μερικές απόψεις από άλλα τοπικ για να ξεκινήσουμε να τα συγκεντρώνουμε:

Μπίσκας:
Ξέρει κανείς να πεί εμπειρίες για διπλωματική με το κ Μπίσκα; Πάνω κάτω τι θέματα δίνει
Δίνει διάφορα θέματα, δύσκολα και εύκολα. Αν μπεις στο ikee.lib.auth.gr μπορείς να βρεις τις διπλωματικές που έχει επιβλέψει. Έχω ακούσει όμως ότι αυτή την περίοδο έχει δώσει πάρα πολλές και επίσης είναι δύσκολο να τον βρεις στο γραφείο.

Τονοζλής:
Έχει πάρει κανείς διπλωματική στον Τονοζλή; Παίζει τίποτα τέτοιο γενικά;
Του είχα κάνει μια ερώτηση τις προάλλες, περίπου πριν 2-3 εβδομάδες και μου είπε ότι δεν έχει ακόμα κάποια λογισμικά που χρειάζεται (λογικά για πειράματα) ώστε να ξεκινήσει να δίνει διπλωματικές.

Καΐσας:
Έχει κανεις γνωμη για Καισσα ως καθηγητη για διπλωματικη και για τα θεματα διπλωματικων που εχει στο elearning;
Δεν μπορω να τα ψυχολογισω σε πολυπλοκοτητα (ψαχνω κατι σχετικα ευκολο).
Μέτριος σε πολυπλοκότητα θα έλεγα. Ωστόσο, βοηθάει τους φοιτητές κατά την εκπόνηση της διπλωματικής. Το δυσκολότερο από όλα είναι να βρεις θέμα στο εργαστήριο της πυρηνικής, μιας και το αντικείμενο είναι περιορισμένο προς το παρόν.

Γενικά, αν έχεις καμία γαμάτη ιδέα με την οποία θα μπορούσες να ασχοληθείς στο εργαστήριο και αν συμφωνήσει και αυτός, θα σου το δώσει το θέμα, αρκεί φυσικά να μην είναι τελείως βιβλιογραφικό, μιας και δεν προτιμά να δίνει διπλωματικές χωρίς μετρήσεις.

Αν ψάχνεις για βιβλιογραφικές, ίσως άλλοι καθηγητές του τομέα να είναι πιο ανοικτοί σε αυτού του είδους τις διπλωματικές (π.χ. καθηγητές των ΣΗΕ κτλ.)

Επίσης να πω ότι διπλωματικές ανακοινώνουν συχνά το εργαστήριο ΣΗΕ και το εργαστήριο Υψηλών Τάσεων, παραθέτω τα πρόσφατα τοπικ της ανακοίνωσης διπλωματικών:

Θέματα διπλωματικών εργασιών εργαστηρίου ΣΗΕ (Θ. Παπαδόπουλος) (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=83655.0)
Διπλωματικές Εργασίες - Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=64583.0)


Title: Re: Διπλωματικές στον Τομέα Ενέργειας
Post by: Mr Watson on May 13, 2025, 02:29:47 am
Θα έρθω να συμπληρώσω για μερικούς καθηγητές πράγματα που έχω ακούσει. Πάντως, το μεγαλύτερο βάρος των διπλωματικών του τομέα σηκώνεται από λίγους καθηγητές. Ήδη είναι πολύ λίγοι, κάθε εξάμηνο γίνεται μάχη για να βρεθούν διπλωματικές. Κάπως το τμήμα πρέπει να φροντίσει την υποστελέχωσή του...

Δημουλιάς: δεν δίνει διπλωματικές εκτός αν πρόκειται η εκπόνηση να γίνει σε εταιρεία, τότε είναι θετικός να υπογράψει ως επιβλέπων.

Μαδεμλής: οι διπλωματικές του διαρκούν περίπου 9-12 μήνες, λέει ότι είναι απαιτητικός, δεν θέλει απλή αναπαραγωγή βιβλιογραφίας αλλά ουσιαστικά αποτελέσματα

Ανδρέου: συνήθως δεν βγάζει δικά του θέματα αλλά είναι πρόθυμος να συζητήσει αν ο φοιτητής προτείνει δικό του θέμα

Αλεξιάδης: δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο, σίγουρα δίνει θέματα

(ό,τι αναφέρεται σε αυτό το τόπικ μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει, σε κάθε περίπτωση κατά την αναζήτηση θέματος διπλωματικής προτείνεται η προσέγγιση όλων των καθηγητών που σας ενδιαφέρουν, μέσα από συζήτηση μπορεί να προκύψουν θέματα επί τόπου)