Title: [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΑΚ] ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ Η ΟΠΠΙ ΕΛΕΙΠΕ Post by: XristosGakidis on September 08, 2022, 10:39:32 am Προχθές, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, είδαμε τις αίθουσες του ΑΠΘ να πλημμυρίζουν και τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η κεντρική βιβλιοθήκη, η οποία έμεινε κλειστή για προληπτικούς λόγους. Επίσης στους ηλεκτρολόγους είδαμε στη νησίδα Βεργίνα και το εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Υπολογιστικών Συστημάτων να έχει προκληθεί βλάβη στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ημερομηνία εξέτασης των μαθημάτων που ήταν προγραμματισμένα να εξεταστούν εκεί, και να τοποθετείται μετά το πέρας της εξεταστικής. Δε γίνεται εν μέσω εξεταστικής η κεντρική βιβλιοθήκη να κλείνει προληπτικά την ίδια στιγμή που και σε προηγούμενες περιπτώσεις κακοκαιρίας την είδαμε να πλημμυρίζει και παρ’ όλα αυτά να μην έχει γίνει καμία ενέργεια για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, όπως είδαμε και την τραγική της κατάσταση το καλοκαίρι με τους φοιτητές να διαβάζουν εκεί μέσα με 40 βαθμούς. Είναι ειρωνικό, ενώ βλέπουμε το πανεπιστήμιο σε τέτοια άθλια κατάσταση, ταυτόχρονα να βλέπουμε τα πλάνα της Κυβέρνησης να τοποθετήσει ΟΠΠΙ στο πανεπιστήμιο και απ’ ό,τι φαίνεται να έχει λεφτά για ξόδεμα για να στολίσει με τουρνικέ όλο το ΑΠΘ. Δε γίνεται τη στιγμή που ο λαός και μια οικογένεια που έχει στείλει το παιδί της να σπουδάσει, να αντικρίζει σκηνικά σαν τα χθεσινά στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ, με την ΟΠΠΙ να έρχεται έξω από το χώρο του πανεπιστημίου, με ΜΑΤ να την προστατεύει, και ενώ η ακρίβεια έχει καταστήσει πολύ δύσκολη τη συντήρηση ενός φοιτητικού σπιτιού, καθώς ακόμα και η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας και ταυτόχρονα το μόνο πλάνο να είναι κάποια επιδόματα κοροϊδίας που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά. Και μέσα σε όλο αυτό βλέπουμε την Κυβέρνηση όχι μόνο να πατάει πάνω στα κεφάλια της νεολαίας αλλά να εξασφαλίζει ένα κατακερματισμένο μέλλον για εκείνη έχοντας ψηφίσει ένα νόμο – πλαίσιο που διαλύει τα πτυχία μας και ευαγγελίζεται μια δήθεν διεπιστημονικότητα, που πραγματικά μας γεννά το ερώτημα του πώς αυτή θα επιτευχθεί όταν δεν έχουμε καν διαθέσιμα εργαστήρια. Δεν θα ανεχθούμε άλλο την κοροιδία της κυβέρνησης. Οι ΟΠΠΙ και τα ΜΑΤ δεν θα μας βοηθήσουν να περάσουμε τον χειμώνα μας ούτε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τόσο ως φοιτητές όσο και ως εργαζόμενοι. Αντίθετα ήρθαν να καταστείλουν αυτούς που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή και προοπτική. Από τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι τους εργαζόμενους της Mαλαματίνα. Δεν θα τους περάσει όμως, ήρθε η ώρα να μάθουν πως η νεολαία δεν λυγίζει και δεν πειθαρχεί όταν παίζουν με την ζωή της. Θα το μάθουν στο επίπεδο του δρόμου όπου θα βρισκόμαστε για να διαδηλώσουμε κατά της κυβέρνησης της φτώχια και της εξαθλίωσης, κατά της κυβέρνησης όπου για να εξυπηρέτηση τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ εμπλέκει την Ελλάδα στο αιματοκύλισμα των λαών, με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να περιμένει να βιώσει έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες.
Όλοι στην αντικυβερνητική-αντιιμπεραλιστική πορεία της ΔΕΘ με προσυγκέντρωση 4.30 στο πολυτεχνείο και κατεύθυνση προς τα εργατικά σωματεία. Title: Re: [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΑΚ] ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ Η ΟΠΠΙ ΕΛΕΙΠΕ Post by: Caterpillar on September 08, 2022, 10:55:21 am Ε όχι και τσαντίρι. Από ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να υποστεί ζημίες οποιοδήποτε κτίσμα, δεν σημαίνει ότι είναι τσαντίρι.
Title: Re: [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΑΚ] ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ Η ΟΠΠΙ ΕΛΕΙΠΕ Post by: Katarameno on September 08, 2022, 12:27:32 pm Ε όχι και τσαντήρι. Από ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να υποστεί ζημίες οποιοδήποτε κτίσμα, δεν σημαίνει ότι είναι τσαντήρι. :D :D ;D Θίχτηκες που είπανε το ΑΠΘ τσαντήρι . Αχου το, το καημένο, έλα να το κάνω εγώ χαδάκια και γούτσου γούτσου να περάσει ^fouska^ ;D :-* ^rolfmao^ |