THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών => Topic started by: XristosGakidis on May 15, 2022, 20:11:59 pm



Title: [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΑΚ] ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΘ
Post by: XristosGakidis on May 15, 2022, 20:11:59 pm
Η κορύφωση των γεγονότων που εκτυλίχτηκαν αυτή την εβδομάδα στον χώρο του ΑΠΘ βλέπουμε να έρχεται με την καταγγελία που κατατέθηκε από την κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής σε μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου. Οι φοιτητές τους οποίους αφορά η καταγγελία, σε ανακοίνωσή τους την ώρα ενός μαθήματος κάλεσαν τους συμφοιτητές τους και τον καθηγητή να πάρουν θέση απέναντι στα ακραία σκηνικά βίας και καταστολής από πλευράς δυνάμεων των ΜΑΤ στον χώρο του ασύλου. Επιπλέον τους καλούσαν όλους να συμμετέχουν και να στηρίξουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα τραγικά γεγονότα για τον χώρο των σχολών μας. Ο κοσμήτορας λοιπόν της σχολής σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως διαφωνεί κάθετα με την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας την ίδια στιγμή όμως που ο ίδιος προχώρησε σε λοκ αουτ της σχολής παρακωλύοντας στην πράξη την διεξαγωγή των μαθημάτων. Έτσι η καταγγελία οδηγεί σε διεξαγωγή έρευνας για την ταυτοποίηση των «δραστών», όπως χαρακτηρίστηκαν οι φοιτητές από πολλά ΜΜΕ. Φτάσανε δηλαδή στο σημείο να αποκαλούν δράστες τους ίδιους τους συμφοιτητές μας, οι οποίοι καλούσαν διδάσκοντα και συμφοιτητές τους να εναντιωθούν στην καταπάτηση του ασύλου και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές. Αποτελεί πλήρη αντίφαση λοιπόν, ο κοσμήτορας κύριος Μπίκος να επικαλείται την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία την ίδια στιγμή που καθηγητές και φοιτητές έβγαιναν από το κτήριο της ΣΘΕ, λίγο πιο δίπλα, με δάκρυα στα μάτια διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο λόγω της ρίψης χημικών σε κλειστό χώρο από πλευράς των ΜΑΤ. Και σε αυτό το σημείο μας γεννάται το ερώτημα για το αν πια θα μπορεί η όποια απόπειρα διεκδίκησης μας να είναι έκθετη στην τόσο εύκολη παρέμβαση του κράτους. Το προχώρημα από πλευράς κοσμητείας σε εισαγγελική έρευνα μας κάνει να αναρωτιόμαστε, αν κάθε φορά που διεκδικήσαμε όρους για καλύτερη καθημερινότητα, όρους για πιο ανθρώπινες σπουδές, παλέψαμε ενάντια στις καθηγητικές αυθαιρεσίες, ενάντια στον αποκλεισμό των μετεγγραφέντων από τα μαθήματα και ότι άλλο μας πλήττει, θα μπορούσε η δράση αυτή να περνάει από πειθαρχικά ή να μας στέλνεται η Πανεπιστημιακή αστυνομία. Η τόσο ακραία παρέμβαση του κράτους σε ζητήματα που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα αποτελεί πλήρη καταπάτηση του ασύλου και στοχοποίησης των διεκδικήσεων μας.
Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους και το άσυλο αγωνιζόμαστε και δίνουμε μάχες ενάντια σε όποιο σχέδιο τους έρχεται να μας επιβαρύνει ακόμα παραπάνω και να φιμώσει μέχρι να ποινικοποιήσει την οργανωμένη μας πάλη. Το Άσυλο και οι μάχες μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι φοιτητές δίνουμε απάντηση στις πρακτικές Κυβέρνησης-Πρυτανείας-Κοσμητείας να προσπαθούν να μας απομακρύνουν από το να σηκώσουμε ανάστημα και μαζικοποιούμε τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Φοιτητικές Εκλογές μας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στους δρόμους. Οι φετινές εκλογές είναι ευθύνη όλων μας να αποτελέσουν εφιάλτη γι’ αυτούς.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ