THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών => Topic started by: nikd on February 07, 2022, 18:30:26 pm



Title: [ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ] ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
Post by: nikd on February 07, 2022, 18:30:26 pm
Από σήμερα το ξημέρωμα οι εργάτες της COSCO, οι άνθρωποι που θρήνησαν τον συνάδελφο τους Δημήτρη Δαγκλή που πριν μερικούς μήνες έπεσε νεκρός την ώρα της δουλειάς, οι εργάτες που έδωσαν έναν μεγάλο, περήφανο και διαρκή αγώνα κόντρα σε ένα πολυεθνικό μεγαθήριο, απεργούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι εργάτες διεκδικούν:
1) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις
2) Την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά
3) Την επαναπρόσληψη δεκάδων απολυμένων που είχαν σύμβαση ορισμένου χρόνου, σταθερή και μόνιμη εργασία σε όλους


Η απάντηση της εργοδοσίας και κυβέρνησης ήταν για αλλη μια φορα η διακήρυξη της απεργίας ως παράνομη, μια πλέον καθιερωμένη τακτική όπως είδαμε και στον αγώνα των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας κατα γράμμα τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Προφανώς δεν θα μπορούσε να λείπει και η ακραία καταστολή, με δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ αλλά και του λιμενικού να έχουν επιστρατευτεί για να καταπνίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργατών. Παρά τις προσπάθειες εργοδοσίας/κυβέρνησης για την διάλυση του αγώνα, η αποφασιστικότητα των εργατών, η αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων, συνδικαλιστών που βρίσκονταν στον χώρο από το πρωί, αποτέλεσαν ανάχωμα και η απεργία των εργαζομένων συνεχίζεται κανονικά και περιφρουρείται από τους εργαζόμενους και τις απεργιακές φρουρές.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της COSCO. Μόνο ο μαζικός μαχητικός αγώνας όλων των εργαζομένων για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη θα σπάσει στην πράξη το αντιαπεργιακό τερατούργημα. Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.

//Απαιτούμε να φύγουν αμέσως οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι
//Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργατών
//Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος, του ν. Χατζηδάκη

Δυνατά μέχρι την νίκη!