THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών => Topic started by: XristosGakidis on December 31, 2021, 18:13:57 pm



Title: [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΑΚ] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΝΙΚΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟ
Post by: XristosGakidis on December 31, 2021, 18:13:57 pm
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε την κατάσταση της πανδημίας στην χώρα μας να έχει πάρει μια ανεξέλεγκτη τροχιά και ο φόβος για το μέλλον να κορυφώνεται μιας και η δολοφονική διαχείριση της κυβέρνησης αφήνει την χώρα απροστάτευτη στην υγειονομική κρίση. Μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια πανδημίας δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για σοβαρή ενίσχυση του συστήματος υγείας, το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει υποστελεχομένο και δεν λήφθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του ιού, παρά μονάχα δημιουργήθηκε ένα κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στον λαό.

Μέσα σε αυτή λοιπόν την συγκυρία η κυβέρνηση αδιαφορώντας πλήρως για την θωράκιση της χώρας απέναντι στον ιό, είδαμε να στρέφει το ενδιαφέρον της στην εκπαίδευση και την εργασία. Γι’ αυτό και προχώρησε στην ψήφιση των Νόμων Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και Χατζηδάκη κάνοντας ξεκάθαρη την επιθυμία της για πλήρη αναδιαμόρφωση της εκπαιδευτικής και εργασιακής φυσιογνωμίας. Ειδικότερα έβαλε πλώρη να περαστούν τέτοιου είδους νόμοι που θα πλήττουν το πώς υπάρχουμε και διεκδικούμε φοιτητές και εργαζόμενοι.

Φτάνουμε έτσι στο σήμερα όπου μέσα σε αυτή την τραγική εικόνα της πανδημίας, η υπουργός παιδείας προχωρά δυναμικά στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη  δείχνοντας για ακόμα μια φορά τις στοχεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής . Σε μία στιγμή κατά την οποία η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολών μας είναι αβέβαιη, έγινε γνωστό πως η υπουργός κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 750.000, από ιδιωτική δωρεά μάλιστα, για την παροχή εξοπλισμού τουρνικέ σε 4 πανεπιστημιακά ιδρύματα με σκοπό την ελεγχόμενη είσοδο σε αυτά. Εμείς οι φοιτητές ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι με την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την ασφαλή επιστροφή στις σχολές καθώς και την καταφανή ζέση της για εφαρμογή του νόμου και μόνο. Η διεξαγωγή της δια ζώσης εξεταστικής βρίσκεται ξανά στον αέρα και το κλίμα αδιαφορίας από πλευράς τους συνεχίζει να επικρατεί. Οι βλέψεις της κυβέρνησης από όσο φαίνεται δεν είναι η διασφάλιση μιας ασφαλούς καθημερινότητας στις σχολές μας, αλλά η διαμόρφωση ενός πλήρως αποστειρωμένου περιβάλλοντος, αποκομμένου από συλλογικές διεκδικήσεις και πλήρως συνδεμένου μόνο με ακαδημαϊκές υποχρεώσεις.  Επιπλέον δεν γίνεται να ανεχτούμε για ακόμα μια φορά το βάρος και οι δικαιολογίες να στραφούν πάνω μας με πρόσχημα ανεύθυνη στάση, αφού αποδεδειγμένα σταθήκαμε πιο υπεύθυνοι από την εγκληματική δική τους πρακτική. Δεν θα αφήσουμε το μέλλον και την ύπαρξη μας μέσα στις σχολές έρμαιο στα σχέδια της κυβέρνησης. Οφείλουμε να σταθούμε εμπόδιο στο νόμο που έρχεται να πλήξει την καθημερινότητα και την προοπτική μας στις σχολές.

-ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
-ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ
-ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
-ΛΗΨΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΑΣ