|
Title: Ξένη Γλώσσα; Post by: nmpampal on October 07, 2020, 08:29:49 am Παιδιά ξέρετε τι παίζει σε αυτό το μάθημα; Νομίζω ρώσικα κάνανε πέρσυ.
Σκεφτομαι να το παρακολουθήσω μιας και έχω κενό την Παρασκευή, αλλά δεν εχει βγει λινκ για την ηλεκτρονική αίθουσα. Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: Caterpillar on October 07, 2020, 08:42:53 am Παιδιά ξέρετε τι παίζει σε αυτό το μάθημα; Νομίζω ρώσικα κάνανε πέρσυ. Η Ξένη γλώσσα δεν γίνεται από το τμήμα μας, γίνεται διατμηματικά από τα τμήματα ξένων γλωσσών της φιλοσοφικής. Για το 1ο εξάμηνο η κ.Μαυρίδου στην υποδοχή πρωτοετών είπε ότι είναι χαμήλου επιπέδου δλδ μαθαίνεις τα βασικά/απλά της γλώσσας και συνήθως δεν την προτιμούν οι φοιτητές του τμήματος, αλλά είπε θα βγάλλει ανακοίνωση στην σελίδα της γραμματείας για την ξένη γλώσσα. Γενικά δεν μετράει στο Μ.Ο. ούτε μαθαίνεις την ορολογία ενός ΗΜΜΥ Σκεφτομαι να το παρακολουθήσω μιας και έχω κενό την Παρασκευή, αλλά δεν εχει βγει λινκ για την ηλεκτρονική αίθουσα. Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: Caterpillar on October 15, 2020, 18:30:33 pm ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για την πραγματοποίηση των Διατμηματικών μαθημάτων που διοργανώνει
το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021: 1) «Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα» -Academic Writing in the German language, 2) Γερμανικά Α1, 3) Γερμανικά Α2, 4) Γερμανικά Β1, 5) «Γερμανική τεχνική ορολογία αποκλειστικά και μόνο σε προπτυχιακούς φοιτητές/-ήτριες των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής» 6) «Προετοιμασία φοιτητών για συμμετοχή σε πρόγραμμα ERASMUS+ σε γαλλόφωνα Πανεπιστήμια», 7) Ιταλικά Α1 8) Ρωσικά Α1 και 9) Ρωσικά Α2 Οι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ έχουν αναρτηθεί και στον ιστοχώρο του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών Α.Π.Θ. (www.lance.auth.gr) Από τη Γραμματεία του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών Α.Π.Θ. τηλ.: 2310 995165 Από τη Γραμματεία του Τμήματος @nmpampal μπορεί να λέει για γερμανική ωρολογία αλλά συνήθως δεν υπάρχουν αρκετοί φοιτητές απο το τμήμα μας που θα το πάρουν και δεν γίνεται το μάθημα Title: Ξένες γλώσσες Post by: Ulmo on October 12, 2021, 20:19:20 pm Αξίζει να πάρω ξένες γλώσσες απο 1ο εξάμηνο (η ορολογία στα γερμανικά φαίνεται καλό μάθημα) ή καλύτερα να το αφήσω για 2ο έτος και σε ποια θα έχω την δυνατότητα να επιλέξω αντίστοιχα μαθήματα;
Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: Caterpillar on October 12, 2021, 20:41:45 pm Συνήθως τις ξένες γλώσσες δεν τις παίρνει κανένας από τους ηλεκτρολόγους, για αυτο δεν εχουμε αποψη. Αν τις πάρουν θα τις πάρουν πολυ λίγα άτομα και τελικά θα καταλήξουν να κάνουν ορολογία άλλων τμηματων. Αν θες παρ το δοκίμασε το δεν χανεις και τιποτα, ουτε στον μ.ο. μετραει νομίζω. Πάντως σε διάφορα άλλα εξάμηνα μπορεί να σου βγάζει ξένη γλώσσα, σε εμένα 7ο εξάμηνο χθες μου έβγαλε μια ουτε που την προσεξα τι ηταν.
Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: The Audacious AI on October 12, 2021, 21:03:19 pm Αξίζει να πάρω ξένες γλώσσες απο 1ο εξάμηνο (η ορολογία στα γερμανικά φαίνεται καλό μάθημα) ή καλύτερα να το αφήσω για 2ο έτος και σε ποια θα έχω την δυνατότητα να επιλέξω αντίστοιχα μαθήματα; Μην πάρεις ξένες γλώσσες αν ήδη τις ξέρεις. Τα Αγγλικά γίνονται με τους αρχιτέκτονες και μαθαίνουν πολλούς αρχιτεκτονικούς όρους. Οι άλλες αξίζουν αν τύχεις σε καλό καθηγητή ή αν σε ενδιαφέρει σαν μια πρώτη γεύση. Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: okan on October 13, 2021, 12:27:50 pm Οι ξένες γλώσσες στο Πανεπιστήμιο είναι περίεργη φάση. Κυρίως γιατί είναι μεγαλουτσικα τμήματα (~30 άτομα) και η ύλη δεν τρέχει όπως σε φροντιστήριο. Έχοντας παρακολουθήσει Γερμανικά Α1 προτείνω, αν θέλετε να ασχοληθείτε, να δηλώσετε στο τμήμα της κ. Ποποτη και όχι σε αυτό της κ. Δαφφα. Η Δαφφα προσωπικά δεν μου άρεσε έτσι όπως δίδασκε και όσον αφορά τη γνώση της γλώσσας είναι Ελληνίδα που πήγε εκεί για σπουδές. Η Ποποτη είναι γερμανοθρεμενη, είναι φουλ ενεργητική και προσπαθεί να σε βοηθήσει με κάθε τρόπο, ενώ κρατάει ενεργά όλα τα άτομα που παρακολουθούν το μάθημα.
Το τμήμα δεν έχει στάνταρ ξένη γλώσσα, απλά βλέπεις τις ανακοινώσεις του τμήματος ξένων γλωσσών (lance.auth.gr) και διαλέγεις ποια σου αρέσει από τις ανακοινωμενες. Δηλώνεις, η επιλογή γίνεται με σειρά προτεραιότητας των πρώτων 30-35 και τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες της καινούργιας φιλοσοφικής. Οι εξετάσεις γίνονται συνήθως προφορικά και γίνονται και Ιανουάριο και Ιούνιο. Γενικά, αν δεν πιεζεσαι να πάρεις κάποιο πτυχίο (π.χ. Β2), αξίζει να κάνεις, γιατί ο ρυθμος είναι τέτοιος που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη σχολή ακόμα και στην εξεταστική. Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: Anstasia on February 10, 2026, 22:16:31 pm Σε αυτό το κομμάτι τι ισχύει πλέον γιατί στο πρώτο εξάμηνο η περίοδος για να δηλώσουμε για ξένες γλώσσες ήταν νμζ μέχρι αρχές Σεπτέμβρη (σε μια φάση που δεν είχαμε καν τους κωδικούς για elearning) ενώ τώρα μας στάλθηκε ένα μειλ και για τις μισές γλώσσες η προθεσμία για να δηλώσουμε ήταν μέχρι το επόμενο μεσημέρι(και μάλιστα για κάποιες είχε ήδη λήξει η προθεσμια). Έτσι είναι πάντα;; Επίσης πιστεύτε αξίζει να πάρει κανείς μια ξένη γλώσσα γιατί αν είναι μονάχα ένας ακόμα πονοκέφαλος σε μια ήδη απαιτητική σχολή τότε δεν λεεί
Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: Mr Watson on February 11, 2026, 00:39:32 am Μπορείς ακόμα να στείλεις εμαιλ στην γραμματεία του ΚΔΞΓ, πολλές φορές δεν καλύπτονται οι 30 θέσεις του τμήματος.
Παρακολούθησα Γερμανικά 2 εξάμηνα, ήταν ένα καθαρό 2ωρο νομίζω (άρα 3 διδακτικές ώρες) κάθε εβδομάδα. Οι απαιτήσεις είναι χαμηλές, πόσα να μάθεις σε αυτές τις ώρες, το ωράριο μπορεί να συμπεφτει με μάθημα της σχολής που θες να παρακολουθείς. Επίσης, η βεβαίωση του ΑΠΘ δεν ξέρω αν αναγνωρίζεται κάπου... Και για να την πάρεις πρέπει να περάσεις την εξέταση, άρα 1 επιπλέον εξέταση ανάμεσα στις υπόλοιπες πολύ απαιτητικές του τμήματος. Επίσης να αναφέρω ότι πχ το μάθημα Γερμανικών Α1 διαρκεί 1 ολόκληρο έτος, το ίδιο το επίπεδο Α2 κτλ. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις την γλώσσα σοβαρά, μπορείς να κατακτήσεις και τα δύο επίπεδα σε 1 χρόνο σε ένα φροντιστήριο. sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: sassi on February 11, 2026, 01:09:08 am Σε αυτό το κομμάτι τι ισχύει πλέον γιατί στο πρώτο εξάμηνο η περίοδος για να δηλώσουμε για ξένες γλώσσες ήταν νμζ μέχρι αρχές Σεπτέμβρη (σε μια φάση που δεν είχαμε καν τους κωδικούς για elearning) ενώ τώρα μας στάλθηκε ένα μειλ και για τις μισές γλώσσες η προθεσμία για να δηλώσουμε ήταν μέχρι το επόμενο μεσημέρι(και μάλιστα για κάποιες είχε ήδη λήξει η προθεσμια). Έτσι είναι πάντα;; Επίσης πιστεύτε αξίζει να πάρει κανείς μια ξένη γλώσσα γιατί αν είναι μονάχα ένας ακόμα πονοκέφαλος σε μια ήδη απαιτητική σχολή τότε δεν λεεί Κοίτα τζάμπα μάθημα είναι.Δεν ξέρω αν μέτρα σαν μάθημα στο πτυχίο μας ή θα μπει ως παράρτημα.Το κατά πόσο θα μάθεις πράγματα εξαρτάται από εσένα, την διάθεση που έχεις να ασχοληθείς και την καθηγήτρια που θα αναλάβει το τμήμα σου. Οι ρυθμοί χαλαροί ο, αν σε ενδιαφέρει να μάθεις παραπάνω και ο/η καθηγήτης/τρια συνεργάσιμος/μπορεί να συνεννοηθείς μαζί της για έξτρα υλικό. Επίσης, έχοντας παρακολουθήσει τμήμα Γαλλικών κάποιες συμμαθήτριες μου δώσανε το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας με την προτροπή/βοήθεια της εκάστοτε καθηγήτριας μας. Γενικά εξαρτάται από αυτόν/αυτήν πού θα αναλάβει το τμήμα, αλλά και από σένα Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: Nikos_313 on February 11, 2026, 01:50:44 am Κοίτα τζάμπα μάθημα είναι.Δεν ξέρω αν μέτρα σαν μάθημα στο πτυχίο μας ή θα μπει ως παράρτημα. Νομίζω απλά μπαίνει στο παράρτημα. Κατά τα άλλα τα ects μετράνε σαν εξτρά πάνω από τα 300 δηλαδή...Title: Re: Ξένη Γλώσσα; Post by: Mr Watson on February 11, 2026, 15:24:26 pm Παράρτημα μπαίνει, δεν μετράει στα 300 ects προφανώς, δεν είναι στο πρόγραμμα σπουδών της σχολής.
sent from mTHMMY (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thmmy.mthmmy) |