THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Σύλλογος φοιτητών => Topic started by: giwrgospapach on November 19, 2018, 19:36:24 pm



Title: Απόφαση ΦΣ ΗΛ-ΜΗΧ για τα γεγονότα στο 2ο ΓΕΛ Συκεών
Post by: giwrgospapach on November 19, 2018, 19:36:24 pm
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

Έπειτα από αποφάσεις των Συλλόγων Φοιτητών Νομικής, ΜΜΕ, Ψυχολογικού, Αγγλικού,Ιστορικού-Αρχαιολογικού,   Φιλολογικού,   Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων   καλέστηκε   από κοινού με την Α’ ΕΛΜΕ και την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Κυριακής 18/11 έξω από το 2ο ΓΕΛ Συκεών με αφορμή την εκδήλωση,   στην   οποία   είχε   κανονιστεί   να   μιλήσει   ο   υπουργός   Παιδείας   Κ.   Γαβρόγλου. Ωστόσο, η κυβέρνηση απάντησε ΜΑΤ και χημικά στους μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και   γονείς   που   βρέθηκαν   εκεί   για   να   θέσουν   ερωτήματα   στον   υπουργό   και   να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Παιδεία, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης να εμποδίσουν ακόμα και εκλεγμένους στα ΔΣ των Συλλόγων να προσεγγίσουν το χώρο.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη και αποφασισμένη   να   υλοποιήσει   μέχρι   τέλους   όλες   τις   απαιτήσεις   και   τις   ανάγκες   του κεφαλαίου.   Γίνεται   φανερό   ότι   οι   ανάγκες   μας   σήμερα   για   ολοκληρωμένη   μόρφωση,σπουδές   χωρίς   εμπόδια   και   δουλειά   με   δικαιώματα   αποτελεί   για   την   κυβέρνηση   αιτία επιστράτευσης των ΜΑΤ απέναντι ακόμα και σε ανήλικους μαθητές. Για αυτό συνεχίζει να υποβαθμίζει τις σπουδές μας, αφήνει στο απυρόβλητο τη χρόνια υποχρηματοδότηση που κάνει   τις   σχολές   μας   να   φυτοζωούν,   μας   ετοιμάζει   ένα   αβέβαιο   μέλλον   με   την   τάση αποσύνδεσης του πτυχίου μας με το αντίστοιχο επάγγελμα και απέναντι στην διεκδίκηση των   αναγκών   μας   σήμερα   επιστρατεύει   τα   ΜΑΤ   για   να   μην   ακουστούν   τα   πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στις σπουδές μας.

Αποδεικνύεται ότι η συλλογική και οργανωμένη πάλη των φοιτητών τους τρομοκρατεί, τους πιέζει. Σε μια περίοδο που διεξήχθησαν μαζικά και μαχητικά φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη   χώρα   που   έβαλαν   στο   επίκεντρο   τις   ανάγκες   μας   για   ουσιαστική   αναβάθμιση   των σπουδών   μας   και   δουλειά   με   δικαιώματα,   είναι   γελασμένοι   αν   νομίζουν   ότι   θα   μας σταματήσουν με τέτοιες πρακτικές. Καλούμε όλους τους φοιτητές να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες τους! Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας! Αυτό είναι που τους φοβίζει,ο οργανωμένος και συλλογικός αγώνας μας δίπλα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα! Αυτή είναι και η επιλογή μας για σπουδές, δουλειά, ζωή στο ύψος των αναγκών μας!