THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Κοινωνία => Topic started by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on September 26, 2016, 22:47:02 pm



Title: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on September 26, 2016, 22:47:02 pm
[Επιστολή-έκκληση συμπαράστασης του Μιχάλη Π. προς τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης]

Την  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 16:00 με 17:00 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης
είναι ο πλειστηριασμός του μοναδικού ακινήτου που έχουμε τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου.
Ένα διαμέρισμα 86 τετραγωνικών μέτρων , δωρεά από τον δάσκαλο πατέρα μου, που αγοράστηκε
με δάνειο διάρκειας 40 χρόνια, πριν από 45 περίπου χρόνια.

Είχα μια εταιρία Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και σαν υπεργολάβος, εγκατέστησα τους πομπούς για την
ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ Α.Ε. και κατασκεύασα το σύγχρονο STUDIO Δ' της ΕΡΤ.  Η ΕΡΤ, βρήκε
τρόπο να πληρώσει τους υπεργολάβους-Ιταλικές εταιρίες και την έκπτωτη εταιρία, αφήνοντας παντελώς
απλήρωτη την δική μου εταιρία. Για το θέμα ενημερώθηκε ο τότε αρμόδιος Υπουργός, οι μετέπειτα
Υπουργοί και το γραφείο του Πρωθυπουργού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο υποσχέσεις.

Για τα έργα αυτά, πήρα δάνεια και έβαλα το σπίτι μου εγγύηση για το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας μου.
Αφήνοντας με απλήρωτο η ΕΡΤ, δεν  μπορούσα να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, και ταυτόχρονα
από την πίεση των καταστάσεων αυτών, καταστράφηκε η υγεία μου, αφήνοντάς με ολικά ανάπηρο με πολλά
και σοβαρότατα προβλήματα.

Εγώ είμαι ένας ολικά ανάπηρος, με ποσοστό αναπηρίας 85% πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης
Αναπηρίας, (ΚΕ.Π.Α.)  με πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Σημειώνω ότι δεν έχω κανένα εισόδημα,
ούτε σύνταξη, ούτε και κανένα επίδομα αναπηρίας από πουθενά. Δεν έχω κανένα έσοδο, διότι ενώ κατέθεσα
τα δικαιολογητικά και την αίτηση για κρίση από επιτροπή για χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για συνταξιοδότηση
το 2010, λόγω κατάργησης των επιτροπών και την δημιουργία των ΚΕΠΑ, μου επέστρεψαν με συστημένο
τον φάκελό που είχα καταθέσει, ενημερώνοντάς με ότι πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτή από την αρχή
στα ΚΕΠΑ. Τελικά,  πέρασα από επιτροπή και πήρα την απόφαση στα τέλη του 2014.' Ολα αυτά τα χρόνια που
δεν εργαζόμουν το ταμείο μου, ο ΟΑΕΕ, με χρέωνε με εισφορές και τελικά δεν μου χορήγησαν σύνταξη, λόγω
οφειλών!!!!! Επίσης, δεν μου χορηγήθηκε ούτε το πενιχρό επίδομα βαριάς αναπηρίας για τους ίδιους λόγους!!!!

Είμαι πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών, με το ένα από τα παιδιά μου αυτιστικό, ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας
80% πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, (ΚΕ.Π.Α.)

Έχω μηδενικό εισόδημα, είμαι άπορος με βιβλιάριο απορίας του Δήμου μου, για να μπορώ να έχω τα
στοιχειώδη φάρμακα που χρειάζομαι για να κρατηθώ στη ζωή.

Είμαι στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα
απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων, παρ' όλο το
μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής μου από την υποβολή της αίτησης χορήγησης, επικαλούμενες τη συγχώνευση
και τη δυσκολία στην αναζήτηση παλιών συμβάσεων.


Το ακίνητο αυτό, είναι το μοναδικό μας περιουσιακό στοιχείο, και η τράπεζα το γνωρίζει αυτό. Παρ όλα αυτά
συνεχίζει στον πλειστηριασμό του.

----------------------------
Η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών
θα είναι την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης
και καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης μας
και κάθε εργατική, τοπική, νεολαιίστικη και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα
να είμαστε εκεί
για να μην επιτρέψουμε στα κοράκια τους τραπεζίτες
ν' αρπάξουν το σπίτι του συμπολίτη μας!

http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Αλντεμπαράν on September 28, 2016, 18:46:17 pm
Ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε μετά την μαζική παρουσία αλληλέγγυων που αρνήθηκαν να εγκαταλήψουν την αίθουσα παρά τις προθέσεις της αστυνομίας.
Λογικά θα κυκλοφορήσει και υλικό αργότερα.


Διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ και ακυρώνουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας(vid)

http://info-war.gr/diadilotes-sygkrouonte-me-ta-mat-ke-akyronoun-plistiriasmo-protis-katikiasvid/


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Πάτρικ Αστέρης on September 28, 2016, 20:33:17 pm
Την αλλη τεταρτη ολοι εκει
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ!


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on October 03, 2016, 20:26:49 pm
Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη

Μετά την πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, που,
παρά την αστυνομική βία. πέτυχε την ακύρωση των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα έδωσε νέα ώθηση
στο λαϊκό κίνημα, ελπίδα ότι μπορούμε να πετύχουμε μικρές νίκες που στη μεγάλη νίκη της ανατροπής
της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε. μπορούν να οδηγήσουν...

Μπροστά στη όξυνση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες
και κράτος αλλά και τις διακοπές παροχής ρεύματος και νερού που σχεδιάζουν στο επόμενο διάστημα...

Είναι αναγκαίο τώρα να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και κάθε αντιλαϊκό μέτρο!

Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε σωματείο που βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (ΕΥΑΘ, λιμάνι, εκπαίδευση κ.ά.)
και κάθε εργατική, τοπική και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα της πόλης στην έκτακτη

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 7μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51)

Και βέβαια την Τετάρτη 5 του Οκτώβρη, στις 3.30μ.μ., πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, θα είμαστε και πάλι
στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νικής για να μην επιτρέψουμε την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και κράτος.
(βλ. και http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2016/09/blog-post_30.html )

http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2016/10/6.html


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Nerevar on October 05, 2016, 18:47:15 pm
Ξύλο και επεισόδια σε πλειστηριασμό σπιτιού στην Θεσσαλονίκη. (http://www.gazzetta.gr/plus/article/989538/xylo-kai-epeisodia-se-pleistiriasmo-spitioy-stin-thessaloniki-vids)


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Αλντεμπαράν on October 05, 2016, 19:13:26 pm
Ξύλο και επεισόδια σε πλειστηριασμό σπιτιού στην Θεσσαλονίκη. (http://www.gazzetta.gr/plus/article/989538/xylo-kai-epeisodia-se-pleistiriasmo-spitioy-stin-thessaloniki-vids)

Κοράκια των τραπεζών, αλήτες συμβολαιογράφοι, τα βρήκατε καλά με την κατάπτυστη κυβέρνηση μιας και διευκολύνει το έργο σας. Μπράβο στον κόσμο που παρά την τρομοκρατία προσπαθεί να περισώσει όποιο ελάχιστο κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει.


https://www.youtube.com/watch?v=I_gfmIqnxDw


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Αλντεμπαράν on October 20, 2016, 13:28:15 pm
Ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός του οικοπέδου της βιομε


http://info-war.gr/synechis-enimerosi-apo-tis-kinitopiisis-enantia-ston-plistiriasmo-gia-ti-viome/ (http://info-war.gr/synechis-enimerosi-apo-tis-kinitopiisis-enantia-ston-plistiriasmo-gia-ti-viome/)


(https://pbs.twimg.com/media/CvMj1G-XYAAW7SJ.jpg:large)


https://twitter.com/hashtag/viome?f=tweets&vertical=default&src=hash (https://twitter.com/hashtag/viome?f=tweets&vertical=default&src=hash)

Και αυτό ήταν τρύπα του νόμου, γελοίοι εκπρόσωποι του συριζα στην προχθεσινή μας συνέλευση ;


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμούς
Post by: Αλντεμπαράν on November 07, 2017, 12:08:30 pm
Αποχή συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς για το 2017

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών - Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου συνεδρίασε και αποφάσισε πως οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από κάθε πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του 2017. Φαίνεται να έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, μετά τις έντονες πιέσεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η απόφαση αυτή δείχνει να στριμώχνει την κυβέρνηση, που έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες είχαν προετοιμαστεί για άμεση υλοποίηση των πλειστηριασμών, ενώ στο τραπέζι βρισκόταν και η πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια που κρατούν κατά 11,5 δις. ευρώ έως τον Δεκέμβριο του 2019, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2016, γεγονός που σημαίνει πως τα παραπάνω ποσά θα πρέπει να βρεθούν μέσα στην επόμενη διετία. Υπενθυμίζεται πως το ξεπούλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προς ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είχε ανακοινώσει πως θα εντείνει τις προσπάθειες για πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να εξασφαλιστεί ότι θα εισπραχθούν τα 46,85 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων που έχει «χρεώσει» το υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ στο πλαίσιο του φετινού προϋπολογισμού. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι λίγοι μέχρι στιγμής πλειστηριασμοί για οφειλές στην εφορία αναμενόταν να πολλαπλασιαστούν, ενώ αναμένεται και η σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, που θα ορίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται στην εμπορική τους αξία.

https://www.thepressproject.gr/article/119257/Apoxi-sumbolaiografon-apo-pleistiriasmous-gia-to-2017


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Katarameno on November 07, 2017, 15:13:15 pm
Οι μόνοι πλειστηριασμοί που πρέπει να γίνουν είναι αυτοί για τα σπίτια του Τσοχατζόπουλου :-P


Title: Re: Stop στους πλειστηριασμους
Post by: Αλντεμπαράν on November 27, 2017, 23:45:08 pm
Ξεκινούν την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί κάθε είδους

Άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με τους συμβολαιογράφους Αθηνών,Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου να αποφασίζουν εν μέσω εντάσεων να αναστείλουν την αποχή τους, την οποία είχαν κηρύξει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα έντονες αντιδράσεις και ακόμα και αποχωρήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Δευτέρα 27 Νεμβρίου 2017

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι συμβολαιογράφοι με 158 ψήφους υπέρ και 34 κατά αποφάσισαν να «σπάσουν» την αποχή τους, την οποία είχαν κηρύξει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, και να προχωρήσουν κανονικά σε φυσικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου είχε αναβληθεί η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων του συλλόγου Αθηνών Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, που θα αποφάσιζε για την στάση που θα κρατήσουν στο θέμα των πλειστηριασμών.

Η συνέλευση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ έξω από τον χώρο της συνέλευσης συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», που αποδοκίμασαν τους συμβολαιογράφους και φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου τους, Γιώργου Ρούσκα. Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο του χώρου, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.
 
Πέντε παραιτήσεις και συγκέντρωση πολιτών
Σε έντονο κλίμα εξελίχθηκε η ΓΣ, καθώς 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας παράνομη τη σημερινή έκταση συνέλευση. Την ίδια στιγμή ομάδα πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο των συμβολαιογράφων ώστε να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Αυξάνουν την πίεση οι τράπεζες
Οι δημόσιες παρεμβάσεις πυκνώνουν από τους «τραπεζικούς κύκλος» όσο πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου, η επίσημη ημεςρομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σηματοδοτεί την αρχή της "μάχης" έναντι των στρατηγικών κακοπληρωτών, όσων διαθέτουν εισοδήματα αλλά και μεγάλη ακίνητη περιουσία και συνειδητά δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία και τελικά για τη συμβολή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας χωρίς να κατονομάζεται, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

πηγή (https://www.thepressproject.gr/article/120367/Ksekinoun-tin-Tetarti-oi-pleistiriasmoi)