Title: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: Kthulu on August 28, 2016, 18:41:59 pm Προκειται για το συγκεκριμενο (http://www.skroutz.gr/s/2957390/Toshiba-Satellite-L850-1HU-i7-3630QM-6GB-500GB.html)
Προσφατα παρουσιασε ενα προβλημα στην μητρικη και συγκεκριμενα μια μνημη της καρτας γραφικων. Το εχω ψαξει και το πηγα σε 2 μαγαζια service οπου και στα 2 μου ειπαν οτι χρειαζεται επισκευη ή αντικατασταση που θα κοστισει 200+ ευρω τουλαχιστον. Ωστοσο, εχω ανακαλυψει στο ebay τη συγκεκριμενη καρτα (http://www.ebay.com/itm/Toshiba-Satellite-L850-L855-S850-S855-PSKFWU-Motherboard-V000275420-6050A2491301-/121999395272?hash=item1c67bb09c8:g:hKcAAOSwintXSU-S) η οποια εχω τν εντυπωση οτι ταιριαζει στο λαπτοπ. (Δεν μπορω να ξερω το ακριβες μοντελ μητρικης, διοτι πουθενα πανω στη μητρικη δεν ειναι καποιο χαρτακι που να παραπεμπει σε καποιο μοντελο). Αξιζει την προσπαθεια να επενδυσω 65 ευρω; Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: rspappas on August 28, 2016, 19:08:28 pm αν εμπιστευεσαι μεταχειρισμενη μητρικη που θα ερθει απο κινα.. ισως και να αξιζει. και βεβαια να υπολογιζεις και τον χρονο που θα παρει να σου ερθει (κανενας μηνας) και την πιθανοτητα να κολλησει τελωνειο (φραγκοφονιαδες).
προσωπικα θα προτιμουσα να μου το φτιαξουν σε καποιο σερβις, οπου θα προσυμφωνηθει η τιμη (και να μην ειναι κατι παραλογο) το οποιο θα πληρωθει μονο εφοσον το λαπτοπ παιξει. αν ηταν πιο φθηνιαρικο λαπτοπ θα ελεγα κατευθειαν να παρεις καινουργιο ή refurbished, αλλα το συγκεκριμενο εχει δυνατα χαρακτηριστικα και ειναι κριμα να φυγει ακλαφτο. τωρα αν δεν βρισκεις τετοια προσφορα ή θελεις να πειραματιστεις, παρτην. Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: yorgos_78 on August 28, 2016, 19:44:30 pm Αν δεν έχεις πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο να κάνεις με 65 Ευρώ (εννοώ, ακόμη και η απόκτηση σεβαστής ποσότητας στραγαλιών μου φαίνεται καλύτερη επένδυση) τότε δοκίμασέ το. Οι πιθανότητες να δουλέψει ένα Motherboard σε ένα laptop επειδή το είδες στο ebay και ΜΟΙΑΖΕΙ με το μαμίσιο είναι εφάμιλλες του να πυροβολήσεις με κλειστά μάτια το νερό σε πια πενηντάρα πισίνα στην οποία ζει ένα και μοναδικό ψάρι και να το πετύχεις στο μάτι. Ακόμη και σε περιπτώσεις που συγκρίνεις ψηφίο-ψηφίο τα serial με όλα τα revision και όντως είναι ίδια μπορεί κάτι να μην πάει καλά. Γνώμη μου, το μηχάνημα ψιλο-ακριβό φαίνεται, φτιαξ'το σε μαγαζί να γλιτώσεις και την ευθύνη. Αν ήταν κάνα σάπιο θα έλεγα πάρε άλλο χωρίς συζήτηση αλλά με 200 Ευρώ καλύτερο μηχάνημα δεν βρίσκεις.
Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: Kthulu on August 29, 2016, 00:54:56 am Αξιζει ομως να δωσω 200+ ευρω και παλι να υπαρχει η περιπτωση μετα απο κανενα εξαμηνο να μου ξαναχαλασει;
Σ αυτην τν περιπτωση μ φαινεται καλυτερο να σκασω επιπλεον 200-300 ευρω για να παρω καποιο καινουριο Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: vlad on August 29, 2016, 01:26:43 am Αξιζει ομως να δωσω 200+ ευρω και παλι να υπαρχει η περιπτωση μετα απο κανενα εξαμηνο να μου ξαναχαλασει; Ε αν δεν σου δινει εγγυησεις, η αποψη μου ειναι να το κανεις μονος σου. Σ αυτην τν περιπτωση μ φαινεται καλυτερο να σκασω επιπλεον 200-300 ευρω για να παρω καποιο καινουριο Θα υπαρξει και απο δω βοηθεια. Περα απο αυτο με 60 ευρω εχεις 3 λανθασμενες ευκαιριες. Και ακομα περα απο αυτο θα μαθεις πραγματα. Η αποψη μου δηλαδη DIY Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: rspappas on August 29, 2016, 01:45:03 am Ελλοχευει βέβαια ο κίνδυνος πως η μητρική που θα ερθει θα είναι τόσο κακή που θα κάψει κανένα άλλο component (πχ επεξεργαστή ω μη γενοιτο)
Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: vlad on August 29, 2016, 02:00:36 am Ελλοχευει βέβαια ο κίνδυνος πως η μητρική που θα ερθει θα είναι τόσο κακή που θα κάψει κανένα άλλο component (πχ επεξεργαστή ω μη γενοιτο) Αμα το δεις αφηρημενα, μπορει να το δοκιμασει, μιας και σκεφτεται να παρει αλλο.Οσο για το καψιμο, δεν ξερω τετοιο περιστατικο. Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: Kthulu on September 05, 2016, 12:52:15 pm Σας ευχαριστω ολους!
Κατι αλλο, πιστευετε υπαρχει περιπτωση να το πουλησω ετσι οπως ειναι με η χωρις σκληρο κ μνημες ram? Title: Re: Αλλαγη μητρικης σε λαπτοπ Post by: Gaara on September 05, 2016, 13:34:56 pm Γενικα εχει καλα specs και τουλαχιστον cpu wise με 500€ δεν θα παρεις κατι καλυτερο. Εχεις ivy bridge i7Q, εκτος αν βρεις καμια super προσφορα.
Να το πουλησεις ναι παιζει πολυ. Θα σου ελεγα να ρωτησεις στο insomnia.gr και να ψαξεις απο εκει καποιον ο οποιος κανει σωστο service. Ιδανικα θες εναν μερακλη σαν τον Rossman https://www.youtube.com/user/rossmanngroup (https://www.youtube.com/user/rossmanngroup). Gl. |