THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Πολιτικά => Topic started by: gabonstv on May 06, 2015, 00:13:03 am



Title: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: gabonstv on May 06, 2015, 00:13:03 am
Μία καινούρια ιστοσελίδα αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9 Μάη 1945) εγκαινίασε σήμερα η ΚΝΕ. Η ιστοσελίδα είναι «ανεβασμένη» στη διεύθυνση www.9may.gr.

Στο site μπορεί κανείς να βρει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο και τραγούδια ενώ φιλοξενούνται επίσης κείμενα και άρθρα από το «αφιέρωμα» του «Οδηγητή» στη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Επίσης στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται 3 φωτοαφιερώματα με τα εξής θέματα:

- Ο Κόκκινος Στρατός προς τη νίκη

- Τα εγκλήματα του καπιταλισμού

- Η Ελλάδα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μέσα από το site, όπως και συνολικά από την παρέμβαση της ΚΝΕ αυτό το διάστημα, στόχος είναι να διαδοθεί στη νεολαία η αλήθεια για τη μεγάλη νίκη των λαών, για την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στο τσάκισμα του φασισμού, για τους ηρωικούς αγώνες που έδωσε ο λαός μας για τη λευτεριά και μια καλύτερη ζωή με μπροστάρη το ΚΚΕ στη χώρα μας.


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Μπυρομανής on May 07, 2015, 01:51:06 am
https://www.youtube.com/watch?v=I1bxdHVNq9Q

Εξαιρετικό βίντεο και δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι φέτος κάνει τέτοιες δράσεις το ΚΚΕ.
Δεν είναι απλά η 70η επέτειος ο λόγος, αλλά περισσότερο ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα όταν η κυβέρνηση διαφημίζει περισσότερο τους φασίστες από ότι το ίδιο το κόμμα τους.


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on May 07, 2015, 01:59:56 am
ενδιαφερον.
γιατι κυκλοφορουν και κατι ξερασματα, οπως αυτο.
http://flytheflag.eu/
 ^puke^


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από τη&
Post by: Μπυρομανής on May 07, 2015, 02:13:01 am
^ πραγματικά εμετός

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/posterweblegalize15final.jpg (http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/posterweblegalize15final.jpg)

και αυτό θα ήθελα να προσθέσω και δεν το βάζω σαν εικόνα για να μην κάνω και διαφήμιση
με την υποστήριξη της νεολαίας σύριζα. ναι αυτοί που κλαίγαν με τον ύμνο του ΕΑΜ στις 25/1

edit: συγγνώμη για το off topic


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Grecs on May 07, 2015, 02:16:24 am
Θα πρεπει να πιουμε πολλους μπαφους για να καταπιουμε την συμφωνια ΣΥΡΙΖΑ και εταιρων.  ;D ;D


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Katarameno on May 07, 2015, 04:23:48 am
Μα, δεν υπάρχει συμφωνία   ;D ;D
Βλέπεις δράκους?  ::) :P


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Αλντεμπαράν on May 07, 2015, 22:21:24 pm
Την μερίδα του λέοντος στον ένοπλο αντιφασιστικό αγώνα στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της κατοχής κατέχει ο ΕΛΑΣ. Ως σχετικό δείτε το παρακάτω φιλμ από το κινηματογραφικό συνεργείο του απελευθερωτικού στρατού.

https://www.youtube.com/watch?v=st8GttJot2Y

Ακόμη  στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η καταστροφή που έχει υποστεί το Βερολίνο λίγους μήνες μετά την λήξη του πολέμου.
https://www.youtube.com/watch?v=AhyifvjSHbU


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Karaμazoβ on May 07, 2015, 23:39:50 pm
Σοβιετικοί πίνακες για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πολεμο. Ο σοσιαλιστικός ρεαλισμός στα επικά καλυτερά του:



Part I
http://www.allworldwars.com/Soviet%20War%20Paintings.html

Part II
http://www.allworldwars.com/Soviet-War-Paintings-Part-II.html

Part III
http://www.allworldwars.com/Soviet-War-Paintings-Part-III.html




(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/4f/06/79/4f067974fcca34a464a266a3d3b1d87f.jpg)


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Karaμazoβ on May 08, 2015, 16:06:44 pm
Πολύ καλό ντοκιμαντέρ 17 επεισοδίων για το Ανατολικό Μετωπο 1941-1945:


Soviet Storm: World War II in the East (Russian title: Советский Шторм: Вторая мировая война на Востоке) is a 2011 17-episode Russian television World War II series created by Anna Grazhdan, Artem Drabkin, and Aleksey Isaev.

http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_Storm:_World_War_II_in_the_East



όλα τα επεισόδια εδω:


https://www.youtube.com/watch?v=0A6UWkK2U4s&list=PLnNmfyY_ccRHl0yAJZy3r5Nfq2-Xr22di


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: nohponex on May 08, 2015, 19:26:02 pm
(https://www.russian-watches.info/published/publicdata/FORSHOP/attachments/SC/products_pictures/19j_enl.jpg)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ribbon_of_Saint_George


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: nohponex on May 22, 2015, 12:15:52 pm
Ο ΟΗΕ «λογοκρίνει«» τον Κόκκινο Στρατό σε έκθεση στη Γενεύη για τα 70 χρόνια από τη νίκη κατά των Ναζί

Η έκθεση «Μην ξεχνάτε... τον κόσμο έχει σώσει ο σοβιετικός στρατιώτης!», η οποία είναι αφιερωμένη στην 70η επέτειο της Μεγάλης Νίκης στο Παλάτι των Εθνών της Γενεύης, λογοκρίθηκε κατόπιν αιτήματος της πολιτιστικής επιτροπής του ΟΗΕ...

Οπως δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Αλεξέι Μποροντάβκιν, από την έκθεση αφαιρέθηκαν περίπτερα, αφιερωμένα στην απελευθέρωση της Ανατολικής Ευρώπης από τον Κόκκινο Στρατό, με το σκεπτικό πως δεν “έβρισκαν σύμφωνους τους εκπροσώπους της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας”.
Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορεία Izvestia, απομακρύνθηκαν επίσης και τα περίπτερα που αφιερωμένα στην απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας και της Γιουγκοσλαβίας.

Για το πρωτοφανές επεισόδιο λογοκρισίας από τον ΟΗΕ, ο Μποροντάβκιν έστειλε επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
«Κατά την τρέχουσα περίπλοκη διεθνή κατάσταση, το να φέρει κανείς στις πλατιές μάζες της παγκόσμιας κοινότητας την αλήθεια για τον πόλεμο, αντιμετωπίζει, δυστυχώς, σημαντικές δυσκολίες. Η ίδια η ιστορική μνήμη γίνεται συχνά όμηρος πολιτικών παιχνιδίων. Έτσι, δεν μπορέσαμε να λάβει την αναγκαία συναίνεση των εταίρων μας από την Ανατολική Ευρώπη για να παρουσιάσουμε την έκθεση με τα ντοκουμέντα για την απελευθέρωση αυτών των χωρών από τον Κόκκινο Στρατό» αναφέρει στην επιστολή του ο Μποροντάβκιν.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, «αφαιρέθηκαν και τα τμήματα της έκθεσης που αντανακλούν την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, καθώς και τις θηριωδίες του Τρίτου Ράιχ, που σχετίζονται με τη μαζική εξόντωση των ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Η έκθεση «Μην ξεχνάτε... τον κόσμο έχει σώσει ο σοβιετικός στρατιώτης!» διοργανώθηκε από την ρωσική στρατιωτική-ιστορική κοινωνία. Έχει ήδη παρουσιαστεί στο Νέο Μανέζ της Μόσχας, στο Σμολένσκ και σήμερα βρίσκεται στο Βολγκογκράντ. Στη Ρωσία, την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 100.000 άνθρωποι. Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Γενεύη έγιναν σήμερα, 21 Μαΐου.

http://gr.rbth.com/news/2015/05/21/o_oie_logokrinei_ton_kokkino_strato_se_ekthesi_sti_geneyi_gia_ta_70_xron_37227.html

Δεν βρήκα καλύτερη εναλλακτική πηγή απο αυτήν
http://ria.ru/world/20150521/1065840043.html


Title: Re: Ιστοσελίδα της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Post by: Αλντεμπαράν on May 09, 2016, 17:22:35 pm
(http://ergatikosagwnas.gr/EA/fotos1/jpg_png/surger.jpg)
Ο στρατάρχης Ζούκοφ, όρθιος στην μέση.



Ώρα 24η ακριβώς- γράφει ο Ζούκωφ- μπήκαμε στην αίθουσα. Άρχιζε η 9 Μαΐου 1945...

Όλοι καθίσαμε στο τραπέζι που ήταν στον τοίχο, όπου υπήρχαν οι κρατικές σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Στα στενόμακρα τραπέζια της αίθουσας, που ήταν καλυμμένα με πράσινη τσόχα, κάθισαν οι στρατηγοί του Κόκκινου Στρατού, τα στρατεύματα των οποίων συνέτριψαν σε συντομότατο χρονικό διάστημα την άμυνα του Βερολίνου και ανάγκασαν τον εχθρό να καταθέσει τα όπλα. Εδώ παραβρίσκονταν πολυάριθμοι σοβιετικοί και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς.

- Εμείς, οι αντιπρόσωποι της Ανωτάτης Διοίκησης των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ανωτάτης Διοίκησης των συμμαχικών στρατευμάτων, είπα, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, είμεθα εξουσιοδοτημένοι από τις κυβερνήσεις του αντιχιτλερικού συνασπισμού να δεχθούμε την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας από τη Γερμανική Στρατιωτική Διοίκηση. Καλέσατε στην αίθουσα τους αντιπροσώπους της Γερμανικής Γενικής Διοίκησης.


Όλοι οι παριστάμενοι γύρισαν τα κεφάλια τους προς  την πόρτα...

Πρώτος χωρίς να βιάζεται και προσπαθώντας να διατηρήσει φαινομενική ηρεμία, πέρασε  το κατώφλι ο στρατάρχης Κάιτελ, δεξί χέρι του Χίτλερ. Σήκωσε το χέρι με τη στραταρχική του ράβδο, χαιρετίζοντας τους αντιπροσώπους της Ανωτάτης Διοίκησης των σοβιετικών και συμμαχικών στρατευμάτων.

Μετά τον Κάιτελ μπήκε ο στρατηγός Στούμπφ. Ανάστημα λίγο κάτω του μέτριου, με μάτια γεμάτα κακία και αδυναμία. Ταυτόχρονα μπήκε ο ναύαρχος Φον Φρίντεμπουργκ που έμοιαζε πρόωρα γερασμένος.

Στους  Γερμανούς προτάθηκε να καθίσουν σε ξεχωριστό τραπέζι, το οποίο τοποθετήθηκε ειδικά γι' αυτούς κοντά στην είσοδο...

Απευθύνθηκα στη γερμανική αντιπροσωπεία:

- Έχετε στα χέρια σας την πράξη της άνευ όρων παράδοσης, την μελετήσατε και είσθε εξουσιοδοτημένοι να υπογράψετε την πράξη αυτή;...

- Μάλιστα, τη μελετήσαμε και είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε απάντησε με υπόκωφη φωνή ο στρατάρχης Κάιτελ δίνοντάς μας το ντοκουμέντο που είχε υπογράψει ο ναύαρχος Νταίνιτς. Το ντοκουμέντο αυτό έλεγε ότι ο Κάιτελ, ο Φον Φρίντεμπουργκ και ο Στούμπφ είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν την πράξη της άνευ όρων παράδοσης.

Ήταν κάθε άλλο παρά ο υπερφίαλος εκείνος Κάιτελ, ο οποίος δεχόταν την παράδοση της νικημένης Γαλλίας. Τώρα φαινόταν τσακισμένος, αν και προσπαθούσε να κρατήσει κάποια πόζα.

Αφού  σηκώθηκα, είπα τα εξής:

- Προτείνω στη γερμανική αντιπροσωπεία να πλησιάσει εδώ, στο τραπέζι. Εδώ θα υπογράψετε την πράξη της άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας.

Ο Κάιτελ σηκώθηκε γρήγορα από τη θέση του, ρίχνοντας σε μας μια εχθρική ματιά, ύστερα κατέβασε τα μάτια και, παίρνοντας αργά από το τραπέζι τη στραταρχική ράβδο του, προχώρησε με αβέβαιο βήμα προς το τραπέζι μας. Το μονόκλ του έπεσε και κρεμάστηκε στο κορδόνι. Το πρόσωπο του γέμισε με κόκκινες κηλίδες.

Μαζί του πλησίασαν στο τραπέζι ο στρατηγός Στούμπφ, ο ναύαρχος Φον Φρίντεμπουργκ και οι γερμανοί αξιωματικοί που τους συνόδευαν. Αφού διόρθωσε  το μονόκλ ο Κάιτελ κάθισε στην άκρη του τραπεζιού και με τρεμάμενο ελαφρά χέρι και χωρίς να βιάζεται υπέγραψε πέντε αντίτυπα της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. Μετά έθεσαν τις υπογραφές τους οι Στούμπφ και Φρίντεμπουργκ.

Μετά την υπογραφή της πράξης, ο Κάιτελ σηκώθηκε από το τραπέζι, φόρεσε το δεξί γάντι του και προσπάθησε πάλι να επιδείξει το στρατιωτικό του παράστημα, αλλά δεν τα κατάφερε και γύρισε ήσυχα πίσω στο τραπέζι του.

Στις 9 Μαΐου 1945 ώρα 0.43', η υπογραφή της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας είχε  τελειώσει...»
 (Στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ: «Αναμνήσεις και Στοχασμοί», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», τόμος 2ος, σελ. 424- 425)


Δόξα και τιμή σε όσους έπεσαν μαχόμενοι τον φασισμό.