THMMY.gr

Μετά τη Σχολή => Μεταπτυχιακά => Topic started by: gpap on July 03, 2006, 20:47:20 pm



Title: Θέσεις σε αμειβόμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Post by: gpap on July 03, 2006, 20:47:20 pm
Παρέλαβα το παρακάτω e-mail που αφορά θέσεις για 2ετές αμειβόμενο μεταπτυχιακό στο Eindhoven της Ολλανδίας

πάνω σε θέματα computer science (τι δουλειά έχω εγώ ο ενεργειακός με αυτά ..έλα μου ντε…)

 

Στο πρόγραμμα αυτό, αν θυμάμαι καλά, συμμετέχουν ήδη 2 απόφοιτοί μας που βρέθηκαν πριν από μέρες στη Θεσσαλονίκη

και ήθελαν να κάνουν μια μικρή παρουσίαση αλλά λόγω των καταλήψεων δεν έγινε.

 

Γρηγόρης Παπαγιάννης

 

 

 

Dear Mr. Papagiannis,

 

As you may remember from our earlier (e-mail) correspondence I am the operational manager and program manager of the third cycle

(post-M.Sc.) Software Technology program of Technische Universiteit Eindhoven offered by the Department of Mathematics and Computer Science in the context of our university's Stan Ackermans Institute.

 

Given that some M.Sc. students in your group/department at Aristotle University of Thessaloniki could be looking for an opportunity to better prepare themselves for an industry oriented career, it could be interesting for them to participate in our program.

 

Each year our Department of Mathematics and Computer Science provides a maximum of 20 salaried traineeship positions for people to participate in our program. At this moment we still have a limited number of such positions available for students who finish their M.Sc. thesis projects around September 1, 2006.

 

We provide a 2-year training program during which our trainees focus on developing and strengthening their (technical) competencies necessary for large-scale project-based design and development of software for resource-constrained software-intensive systems such as real-time embedded systems.

 

When someone successfully fulfills all requirements of our program, she/he is awarded a PDEng degree (Professional Doctorate in Engineering) and she/he is entered in the corresponding register at KIVINIRIA, the Royal Institution of Engineers in the Netherlands.

 

Detailed information about our third cycle program is accessible via our site at http://wwwooti.win.tue.nl/.

 

To be eligible for such a traineeship position a candidate needs to have the equivalent of a full M.Sc. degree in Computer Science or a related discipline from a recognized research-oriented university as well as excellent technical and social/communicative competencies.

 

If you want to inform your students (or colleagues) about these possibilities, then you can either refer them to our Web site accessible via http://wwwooti.win.tue.nl/ or to our recruitment poster accessible via http://wwwooti.win.tue.nl/jobs/Poster.2006.pdf.

 

Sincerely yours,

 

Harold Weffers

 


Title: Απ: Θέσεις σε αμειβόμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Post by: gpap on July 03, 2006, 20:51:25 pm
Τελικά καλά θυμάμαι....
Σας στέλνω και τα αντίστοιχα μηνύματα και τη διελύθυνση του καλού μας συναδέλφου. Στάλθηκε στις 31-5-2006






Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή βρισκόμουν στην συμπρωτεύουσα, αλλά δυστυχώς η κατάληψη ακύρωσε την προγραμματισμένη ενημέρωση. Θα σας αναφέρω ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και θα το εκτιμούσα εάν αυτές γίνονταν γνωστές και σε άλλους συναδέλφους μέσω της λίστα του Electroauth.

 Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα στο Software Technology λαμβάνει χώρα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (TU/e) του Eindhoven, the Netherlands και λειτουργεί με την μορφή υποτροφιών. Συγκεκριμένα για τον κάθε συμμετέχοντα αναλογεί ένας μισθός που κυμαίνεται μεταξύ 1000 με 1200 ευρώ το μήνα και προκύπτει από την συγχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου με την Ολλανδική κυβέρνηση και τις ολλανδικές εταιρείες Υψηλής Τεχνολογίας.

 Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, με επίσημη έναρξη την 28η Αυγούστου και λήξη την 1η Σεπτεμβρίου του μεθεπόμενου έτους. Το θεωρητικό τμήμα διαρκεί 15 μήνες, από τους οποίους οι πρώτοι 12 αφορούν μαθήματα και οι 3 τελευταίοι αφορούν ένα Workshop για έναν πελάτη (συνήθως Philips, Bosch, OCE) στο οποίο συνεργάζονται όλοι οι συμμετέχοντες. Η ουσία είναι ότι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις τους 12 μήνες και κατόπιν αφήνονται να οργανωθούν μεταξύ τους και να αναπτύξουν μια ρεαλιστική απαιτητική εφαρμογή που μπορεί να περιλαμβάνει Software και Hardware.   

 Τα μαθήματα διεξάγονται κατά το πλείστον από  επαγγελματίες Software Engineers/Architects και διαρκούν από 2 εβδομάδες έως και 2,5 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτών, τα μέλη του προγράμματος χωρίζονται σε ομάδες των 4-5 ατόμων και εργάζονται σε μια εργασία που συνήθως περιλαμβάνει προγραμματισμό (Java/C++/C#), τη συγγραφή παραδοτέων και πάντοτε κλείνει με μια παρουσίαση. Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπάρχουν προφορικές και γραπτές εξετάσεις, αλλά οι συμμετέχοντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 17 με 20 άτομα κάθε χρόνο από όλες τις μεριές του πλανήτη. Η παρούσα γενεά περιλαμβάνει 17 μέλη, μεταξύ αυτών 2 Έλληνες. Το σημαντικό είναι ότι μαθαίνεις να συνεργάζεσαι με άτομα από όλο τον κόσμο και αναπτύσσεις τις επιδεξιότητες σου στην οργάνωση των projects, την διαχείριση μια ομάδας εργασίας, τις παρουσιάσεις και τα meetings. Η γλώσσα του προγράμματος είναι η Αγγλική, ωστόσο στα δύο χρόνια των σπουδών παρακολουθείς και μαθήματα Ολλανδικών.


Μετά το πέρας του θεωρητικού προγράμματος ακολουθεί η 9μηνη πρακτική σε μια εγνωσμένη εταιρεία του κλάδου (Philips Medical Systems, Philips Applied Technologies, ASML, Bosch, OCE κτλ). Για την ακρίβεια, δημοσιοποιείται μια λίστα με πιθανά projects και οι συμμετέχοντες δηλώνουν τις προτιμήσεις τους. Κατόπιν περνάνε από συνέντευξη και εάν γίνουν δεκτοί, ξεκινούν από την 1η Δεκεμβρίου. Στην πράξη τα projects είναι περισσότερα από τους συμμετέχοντες οπότε κανείς δεν μένει δυσαρεστημένος. Για τους 9 αυτούς μήνες, εργάζεσαι σε μια από τις προαναφερθείσες εταιρείες και λαμβάνεις πρακτική εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας μιας μεγάλης επιχείρησης.

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Η ζήτηση που υπάρχει για Software Engineers είναι εξαιρετικά υψηλή και επίσης οι απόφοιτοι της σχολής μας προτιμώνται από το management του εν λόγω μεταπτυχιακού. Ως θετικά προσόντα αξιολογούνται το πτυχίο της σχολής μας πάνω από 7, συμμετοχή στα μαθήματα του κ. Μήτκα (Τεχνολογία Λογισμικού, Βάσεις Δεδομένων), γνώσεις προγραμματισμού και πτυχίο Αγγλικών (IELTS ή Advanced ή Proficiency). Από πληροφορίες που έχω, όσοι πρόκειται να ορκιστούν μέσα στο καλοκαίρι ή τουλάχιστον αρχές Σεπτεμβρίου έχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί. Για την αίτηση απαιτούνται μετάφραση επίσημης αναλυτικής βαθμολογίας, περιγραφή της διπλωματικής εργασίας, πτυχίο Αγγλικών και ένα motivation letter.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του τμήματος http://wwwooti.win.tue.nl/ και στη διεύθυνση OOTI@tue.nl. Ελπίζω να σας κατατόπισα, εάν τυχόν έχετε περισσότερες απορίες, μην διστάσετε να μου απευθυνθείτε.         

 

Μετά τιμής

Χαράλαμπος Ξανθοπουλάκης

 

Charalampos Xanthopoulakis

Electr. & Comp. Engineer, MSc

TU/e, Hoofdgebouw, HG 6.57

Den Dolech 2, 5616AZ

Eindhoven, the Netherlands
tel: 0030 402 474 333

tel: 0030 629 123 395 (mobile)

E-mail: c.xanthopoulakis@tue.nl

 

 


--------------------------------------------------------------------------------



 

 

----- Original Message -----

From: Xanthopoulakis, C.

To: mitkas@eng.auth.gr ; hatziath@eng.auth.gr ; kadi@eng.auth.gr

Cc: Christina Athanasopoulou

Sent: Friday, May 12, 2006 2:33 PM

Subject: Ενημέρωση για τις προπτικές σπουδών στην Ολλανδία

 

Αξιότιμοι κύριοι Καθηγητές,

 

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, εδώ και περίπου ένα χρόνο συμμετέχω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΟΟΤΙ στην Τεχνολογία Λογισμικού του Πανεπιστημίου του Eindhoven των Κάτω Χωρών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα υπό την μορφή υποτροφιών το οποίο προσφέρει την δυνατότητα σε απόφοιτους Μηχανικούς να αποκτήσουν εξειδίκευση στον τομέα της Τεχνολογίας Λογισμικού – και συγκεκριμένα στο Ενσωματωμένο Λογισμικό (Embedded Software)- εργαζόμενοι σε ένα διεθνές περιβάλλον. Παράλληλα, μέσα από την συνεργασία του πανεπιστημίου με αξιόλογες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η Philips Medical Systems, Philips Applied Technologies, ASML, OCÉ, παρέχει την δυνατότητα σε νέους μηχανικούς να ωριμάσουν ως Αρχιτέκτονες Συστημάτων (System Architect) και να ανέλθουν επαγγελματικά.

 

Καθότι οι ημέρες 25/06/2006 και 26/06/2006 είναι εθνικές εορτές στην Ολλανδία, σκοπεύω να επισκεφθώ την Θεσσαλονίκη για αυτό το διάστημα. Θα ήθελα λοιπόν να σας προτείνω, εφόσον είναι δυνατόν, να μου αφιερώσετε λίγο χρόνο την Παρασκευή 26/06/2006 ώστε να μπορέσω να ενημερώσω τους φοιτητές της Σχολής μας μέσω από τις προσωπικές μου εμπειρίες για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που προσφέρει το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Η ζήτηση είναι αυξημένη και η Σχολή μας έχει χτίσει μια πολύ ελπιδοφόρα παράδοση όσον αφορά το επίπεδο των αποφοίτων της, οπότε η ενημέρωση των φοιτητών θα αποβεί οπωσδήποτε προς όφελός τους.

 

Θα εκτιμούσα μια απάντηση από μέρους σας όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να συγκεντρώσω το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα http://wwwooti.win.tue.nl/.

 

Μετά τιμής,

 

Χαράλαμπος Ξανθοπουλάκης

 

Charalampos Xanthopoulakis

Electr. & Comp. Engineer, MSc

TU/e, Hoofdgebouw, HG 6.57

Den Dolech 2, 5616AZ

Eindhoven, the Netherlands
tel: 0030 402 474 333

tel: 0030 629 123 395 (mobile)

E-mail: c.xanthopoulakis@tue.nl