Title: Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία (2006) Post by: sm on May 23, 2006, 18:53:31 pm Ρώτησα τους διδάσκοντες για κάποια θέματα και αναρτώ εδώ τις απαντήσεις που έλαβα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.
1) Τα μικροπρογράμματα που θα γραφούν για το ζήτημα 2 μπορούν μετά την εκτέλεση να επαναφέρουν τους καταχωρητές που χρησιμοποιήθηκαν ώστε η εντολή να μην επιρρεάζει άσχετους καταχωρητές. Ύστερα από κάποια προσπάθεια διαπίστωσα ότι αυτό μπορεί να γίνει στην SHAXN n ενώ δεν βρήκα κάποιον τρόπο με τον οποίο αυτό να μπορεί να γίνει στην TDX. Ο κ.Χασάπης είπε ότι εάν το μικροπρόγραμμα δεν επιρρεάζει άλλους καταχωρητές θα αξιολογηθεί ανάλογα. Ο κ.Λιοτόπουλος (ένας από τους εξεταστές) είπε πως δεν δίνουν σημασία σε αυτές τις λεπτομέριες. Επομένως, επιτρέπεται στα μικροπρογράμματα να επιρρεάζουν και άλλους καταχωρητές. Απλά θα πρέπει ο χρήστης της εντολής να αποθηκεύσει τους καταχωρητές που επιρρεάζονται εάν δεν θέλει να τους χάσει. Σημείωση: Εάν κάποιος προσπαθήσει να γράψει τα μικροπρογράμματα ώστε να μην επιρρεάζουν άλλους καταχωρητές πιστεύω πως θα διαπιστώσει πόσο φτωχός είναι ο TRN σε δυνατότητες μικροπρογραμματισμού και πως εάν είχε μια μόνο μικρολειτουργεία ακόμα (TARBR) και εάν η TIRA μετέφερε ολόκληρο τον IR στον A θα μπορούσαμε να κάναμε πολύ περισσότερα πράγματα με αυτόν! :-\ 2) Στο δεύτερο ζήτημα, κατά την περιγραφή του προγράμματος που πρέπει να γράψουμε σε assembly αναφέρεται ότι μόλις ο X γίνει 0 θα πρέπει να γίνει κλήση μιας ρουτίνας η οποία θα χρησιμοποιεί την SHAXN. Εδώ, συμφωνα με τον κ.Λιοτόπουλο, δεν υπονοείται η ρουτίνα με την αυστηρή της έννοια. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια μετάβαση σε μια εντολή (η οποία μπορεί να είναι και λίγες γραμμές πιο κάτω από το loop μέσα στο κύριο πρόγραμμα) και να καλέσουμε εκεί την SHAXN. Δεν χρειάζεται δηλαδή το γράψιμο εξωτερικής ρουτίνας και η κλίση της η οποία περιπλέκει λίγο το πρόγραμμα. 3)Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το άθροισμα που ζητείται από το πρώτο θέμα μπορεί πολύ εύκολα να υπολογιστεί από τον τύπο S(n)=a(n+2)-1. Οπότε κάποιος θα έλεγε να τροποποιήσω το πρόγραμμα ώστε να υπολογίζει τον a(n+2) και από αυτόν να αφαιρεί το 1. Σύμφωνα με σχετική ερώτηση στον κ.Χασάπη ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα γίνει αποδεκτό γιατί παρακάμπτει τη διαδικασία της αλγοριθμικής πρόσθεσης. Title: Re: Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία (2006) Post by: poly1 on May 23, 2006, 23:38:49 pm Eυχαριστουμε sm! Η βοηθεια σου ειναι μεγαλη! Να σαι καλα :)
Title: Re: Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία (2006) Post by: Καμένος on May 24, 2006, 00:15:19 am 1) Ο κ.Χασάπης είπε ότι εάν το μικροπρόγραμμα δεν επιρρεάζει άλλους καταχωρητές θα αξιολογηθεί ανάλογα. 2) Εδώ, συμφωνα με τον κ.Λιοτόπουλο, δεν υπονοείται η ρουτίνα με την αυστηρή της έννοια. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια μετάβαση σε μια εντολή (η οποία μπορεί να είναι και λίγες γραμμές πιο κάτω από το loop μέσα στο κύριο πρόγραμμα) και να καλέσουμε εκεί την SHAXN. Δεν χρειάζεται δηλαδή το γράψιμο εξωτερικής ρουτίνας και η κλίση της η οποία περιπλέκει λίγο το πρόγραμμα. 1) ΕΛΕΟΣ 2)ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!! ΑΝ ΛΕΣ ΡΟΥΤΙΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΡΟΥΤΙΝΑ, ΟΧΙ ΕΤΙΚΕΤΑ.. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Ο Κ ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ TDX NA KRATAEI KAI TON A KAI TO I, ΘΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ!! Title: Re: Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία (2006) Post by: Verminoz on May 24, 2006, 09:16:30 am Καμένε ^notworthy^
Συμφωνώ και επαυξάνω!!! |