THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Διάφορα => Topic started by: Wanderer on June 23, 2012, 02:06:28 am



Title: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: Wanderer on June 23, 2012, 02:06:28 am
Γενικά όσες φορές τα έκανα με βούτυρο δεν πολυ-έλεγαν (δεν μπορούσα να τα κάνω σαν εκείνα που δίνουν στους κινηματογράφους :P ) και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανένας σας τί είδους βούτυρο χρησιμοποιούνε, ή γενικά πώς τα φτιάχνουν.

Αν δεν πάρω απάντηση θα περάσω μια βόλτα να τους ρωτήσω :P


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: Emfanever on June 23, 2012, 02:19:00 am
Με μια αναζήτηση βρήκα κάτι τέτοιο

http://www.amazon.com/Wabash-Valley-Farms-Theater-16-Ounce/dp/B003NCEATE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1340406945&sr=8-2&keywords=popcorn+oil

δηλαδή δε χρησιμοποιούνε κανονικό βούτυρο


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: princess_of_the_dawn on June 23, 2012, 04:10:02 am
πάντως ο bro που έκανε παλιά ποπκόρνια με βούτυρο για μια λεκάνη έβαζε ένα ολόκληρο πακετάκι βούτυρο γάλακτος,απ αυτά τα ορθογώνια,πρέπει να ήταν κανα 300άρι gr
αν και δεν είμαι φιλενάδα με τα π-κ γενικά,τα έτρωγα με περισσή χαρά :D


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: Jim D. Ace on June 23, 2012, 12:06:59 pm
πάντως ο bro που έκανε παλιά ποπκόρνια με βούτυρο για μια λεκάνη έβαζε ένα ολόκληρο πακετάκι βούτυρο γάλακτος,απ αυτά τα ορθογώνια,πρέπει να ήταν κανα 300άρι gr
αν και δεν είμαι φιλενάδα με τα π-κ γενικά,τα έτρωγα με περισσή χαρά :D
+1 τα σπιτικα γαμουν και δερνουν :P :P :P  ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^
ασε που αυτα του κινηματογραφου εχουν παρα πολυ αλατι....


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: 4Dcube on June 23, 2012, 15:08:19 pm
μου ρχεται εμετός με τη μυρωδιά αυτών των ποπκορν με βούτυρο...


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: pepper ann on June 23, 2012, 15:22:44 pm
μου ρχεται εμετός με τη μυρωδιά αυτών των ποπκορν με βούτυρο...
+1


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφ_
Post by: Jim D. Ace on June 23, 2012, 15:27:10 pm
τι λετε ρε βλασφημοι; :P :P :P

πριτιματε δηλαδη αυτο;
Με μια αναζήτηση βρήκα κάτι τέτοιο

http://www.amazon.com/Wabash-Valley-Farms-Theater-16-Ounce/dp/B003NCEATE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1340406945&sr=8-2&keywords=popcorn+oil

δηλαδή δε χρησιμοποιούνε κανονικό βούτυρο


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: Mr K on June 23, 2012, 15:52:37 pm
Πρώτη φορά το ακούω αυτο! Γιατι βαζουν βουτυρο; Για να ειναι ακομα πιο υγιεινα ή για να γλιστρανε πιο ευκολα στους σωληνες της αποχέτευσης;


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: sofigami on June 24, 2012, 01:14:51 am
πάντως ο bro που έκανε παλιά ποπκόρνια με βούτυρο για μια λεκάνη έβαζε ένα ολόκληρο πακετάκι βούτυρο γάλακτος,απ αυτά τα ορθογώνια,πρέπει να ήταν κανα 300άρι gr
αν και δεν είμαι φιλενάδα με τα π-κ γενικά,τα έτρωγα με περισσή χαρά :D
+1 τα σπιτικα γαμουν και δερνουν :P :P :P  ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^ ^slurp^
ασε που αυτα του κινηματογραφου εχουν παρα πολυ αλατι....


Καλύτερα με πολύ αλάτι, παρά με ζάχαρη, όπως τα τρώνε στο Βέλγιο π.χ. Εμετός.


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: princess_of_the_dawn on June 24, 2012, 04:57:25 am
ίου,ίου,ίουυυυυυυυυυυυ


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: princess_of_the_dawn on June 24, 2012, 17:29:33 pm
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΠΟΠΚΟΡΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

(http://www.chefonair.gr/images/stories/recipephotos/61-70/70pop.jpg)

ΥΛΙΚΑ
Για τα ποπ κορν:
½ φλ. σπόρους καλαμποκιού
3 κ.σ. φυτικό λάδι
1 - 1 ½ κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
 
Για την καραμέλα:
3 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
1 ½  κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
2 φλ. αλατισμένα φιστίκια αράπικα
 
EΚΤΕΛΕΣΗ
 
Απαλά επικαλύπτουμε, με σπάτουλα σιλικόνης μη θερμαινόμενη, ένα πολύ μεγάλο μπολ για ανακάτεμα και δύο μεγάλα ταψιά με το μη κολλώδες σπρέι μαγειρέματος ή με μια λεπτή στρώση λαδιού.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ζεσταίνουμε το λάδι στη μεσαία-μεγάλη θερμοκρασία. Προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού, καλύπτουμε και κουνάμε την κατσαρόλα μέχρι όλοι οι σπόροι να ανοίξουν, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε στο έτοιμο μπολ, απομακρύνοντας όποιον σπόρο δεν άνοιξε.
 
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι την ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύουμε σε μεγάλη θερμοκρασία,περίπου 10 λεπτά,  χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει μια φωτεινή χρυσό-κίτρινη καραμέλα. Απομακρύνουμε από την φωτιά και προσεκτικά χτυπάμε στο μείγμα της μπέικιν σόδα (το μείγμα θα φουσκώσει).Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικά και αλατισμένα φυστίκια και ανακατεύουμε.
 
Αμέσως περιχύνουμε το μίγμα της καραμέλας πάνω από τα ποπ-κορν. Δουλεύουμε σαν να ανακατεύουμε μια σαλάτα. Προσθέτουμε λίγους κόκκους χοντρό θαλασσινό αλάτι. Τα κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 15 λεπτά.  Αν θέλουμε να κρυώσουν τα ποπ κορν πιο γρήγορα τα απλώνουμε σε ένα ταψί πριν τα ρίξουμε στο μπολ.


Title: Re: Τί βούτυρο βάζουν στα ποπ κορν του κινηματογράφου;
Post by: Lampros on June 24, 2012, 18:52:28 pm
Γλυκό ποπκορν είχα φάει στη Γαλλία και ήταν τέλειο πάντως