THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Πολιτικά => Topic started by: jimmakos on June 10, 2011, 00:57:38 am



Title: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: jimmakos on June 10, 2011, 00:57:38 am
Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μετά την έγκριση που έλαβε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει παρεμβάσεις ύψους 28 δισ. ευρώ για το 2011 και όλα τα χρόνια έως το 2015, που αφορούν σε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων, κανόνα 1:10 στις προλήψεις το 2011 και 1:5 τα επόμενα χρόνια χωρίς εξαίρεση, μείωση των εξοπλιστικών δαπανών την περίοδο 2010-2015, αναστολή του πόθεν έσχες για κάθε κατοικία για τα επόμενα δύο χρόνια, δέσμευση για επαναξιολόγηση του συστήματος φορολόγησης και επιδίωξη μείωσης των συντελεστών. Η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. H σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο.

Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δεν συμπεριλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να επιβληθεί επί των δηλωθέντων εισοδημάτων. Σύμφωνα με μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο και αφού προηγηθεί διαβούλευση τόσο για τον συντελεστή -που σχεδιάζεται να κυμανθεί από 3% ως 7%- όσο και για το ύψος του εισοδήματος που θα υπολογίζεται -στον κατ΄αρχήν σχεδιασμό που υπάρχει λέγεται ότι θα αφορά εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ-, καθώς για την έκταση της χρονικής εφαρμογής του.

Στο κείμενο 124 σελίδων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου γίνεται λόγος για παρεμβάσεις για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης κυρίως στους άμεσους, αλλά και στους έμμεσους φόρους (ύψους 6 δισ. ευρώ), χωρίς εξειδίκευση των μέτρων που θα ληφθούν. Παράλληλα, η κυβέρνηση «δεσμεύεται για την επαναξιολόγηση του συστήματος φορολόγησης και την επιδίωξη της μείωσης των συντελεστών με νομοθετική παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2011».

Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί μέσω της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων, η οποία συνεχίζεται έως το 2015 και της εφαρμογής σημαντικών περιορισμών στις προσλήψεις. Το 2011 θα ισχύσει κανόνας 1:10 στις προλήψεις, ενώ τα επόμενα χρόνια 1:5 χωρίς καμία εξαίρεση. Επίσης, προβλέπεται εξίσωση μισθών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Την περίοδο 2010-2015 προβλέπεται μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 800 εκατ. ευρώ. Ακόμη 400 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από δράσης για την αναδιοργάνωση και τη μείωση του λειτουργικού κόστους στον τομέα της Άμυνας.

Αναστέλλεται το «πόθεν έσχες» για κάθε κατοικία για τα επόμενα δύο χρόνια, με στόχο την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Επιπλέον, δεν θα γίνει καμία περαιτέρω αύξηση στις αντικειμενικές αξίες το 2011, ενώ προωθείται παρέμβαση για την οριστική επίλυση του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης.

Τα μέτρα, όπως αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου:

Μισθολογική δαπάνη

Μειώνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων, η οποία συνεχίζεται έως το 2015 και της εφαρμογής σημαντικών περιορισμών στις προσλήψεις (πάγωμα προσλήψεων το 2010, εξαιρώντας τους τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, κανόνας 1:10 στις προλήψεις το 2011 και 1:5 τα επόμενα χρόνια χωρίς καμία εξαίρεση). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, με την πολιτική αυτή ο αριθμός των αμειβόμενων από το δημόσιο και χωρίς καμία απόλυση θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 150.000 άτομα σε σχέση με το 2010 (και περισσότερο από 230.000 άτομα αν συγκρίνουμε με το 2009). Παράλληλα, εφαρμόζεται, για πρώτη φορά ο θεσμός της εθελούσιας μερικής απασχόλησης και προσωρινής αποχώρησης, και οι μετατάξεις θα γίνονται μέσα από αξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ εισάγοντας παράλληλα τη δυνατότητα για περιορισμένες χρονικά μεταβατικές περιόδους μετ’ αποδοχών (εργασιακή εφεδρεία) πριν τη διαδικασία της μετάταξης.

Από το 2011 ξεκινάει η σταδιακή μετάβαση στο νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα θεσπιστεί τον Ιούλιο. Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο μεγάλο μέρος των σημερινών επιδομάτων ενσωματώνονται στο βασικό μισθό. Ακόμη, το μισθολόγιο του δημοσίου τομέα εναρμονίζεται με τα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μισθοί συνδέονται με τους ρόλους και τις θέσεις των υπαλλήλων

Λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών στην κεντρική διοίκηση, τους ΟΚΑ, τους ΟΤΑ και άλλους φορείς του δημοσίου.

Καταργήσεις - συγχωνεύσεις φορέων

Η πολιτική για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και νομικών προσώπων περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

- Φορείς που δεν υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση αλλά λαμβάνουν δημόσια επιχορήγηση σε τακτική βάση (π.χ. αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, μουσεία, συλλογές κ.λπ.)

- Φορείς που δεν υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση, αλλά επιχορηγούνται τακτικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των άλλων φορέων του δημοσίου, καθώς παρέχουν συμπληρωματικές δραστηριότητες (π.χ. ΟΚΕ).

Για τις δύο παραπάνω κατηγορίες προβλέπεται μείωση των επιχορηγήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό κατά 300 εκ. Ευρώ μέσα στο 2011, ενώ το ίδιο προτείνεται και ως δράση σε μια σειρά από άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα π.χ. ΟΤΑ, ΟΚΑ κ.λπ.

- Φορείς που η λειτουργία τους συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένους τομείς πολιτικής (π.χ. ΟΤΑ, ΟΚΑ, σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες, προξενεία, γραφεία τύπου εξωτερικού κ.λπ.). Από τις παρεμβάσεις αυτές αναμένεται η εξοικονόμηση περίπου 225 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015.

- Φορείς εντός δημοσίου που επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Γενικής Κυβέρνησης (π.χ. ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ κ.λπ.). Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν καταργήσεις φορέων και δραστηριοτήτων τους ή συγχωνεύσεις φορέων με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 800 εκ. Ευρώ στην περίοδο 2011-2015. Ήδη έχουν καταργηθεί ή συγχωνευθεί 77 φορείς ενώ στον άμεσο προγραμματισμό είναι η κατάργηση και συγχώνευση άλλων 75 φορέων (συμπεριλαμβανομένων 10 μεγάλων).

Αναδιοργάνωση ΔΕΚΟ

Η πολιτική για τις ΔΕΚΟ περιλαμβάνει σχέδια αναδιοργάνωσης με στόχο την βελτίωση των αποτελεσμάτων τους κατά 1,5 δισ. ευρώ έως το 2015.

Αμυντικές δαπάνες

Η δαπάνη του δημοσίου για εξοπλιστικά προγράμματα μειώνεται την περίοδο 2010-2015 περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθετα 400 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από δράσης για την αναδιοργάνωση και τη μείωση του λειτουργικού κόστους στον τομέα της Άμυνας. Η συνολική μείωση των αμυντικών δαπανών κατά περίπου 1,1 δις ευρώ αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 20% των αμυντικών δαπανών.

Δαπάνες υγείας και φαρμακευτική δαπάνη

Οι πρόσθετες παρεμβάσεις που προβλέπονται για τους τομείς της υγείας και της δαπάνης φαρμάκου αναμένεται να προκαλέσουν εξοικονομήσεις πάνω από 1,6 δισ. ευρώ μεταξύ άλλων μέσα από την εφαρμογή κεντρικού συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία, το νέο υγειονομικό χάρτη, την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων τιμολογήσεων των ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία, την επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την επέκταση του ελέγχου των συνταγών, την καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τα φάρμακα, τον περαιτέρω εξορθολογισμό στις λίστες φαρμάκων.

Κοινωνικές δαπάνες

Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο περιλαμβάνει άμεσες παρεμβάσεις για τη συγκράτηση του κόστους των κοινωνικών μεταβιβάσεων και την ενίσχυση των εσόδων τους μέσα από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και την εφαρμογή εισφοράς αλληλεγγύης υπέρ ανεργίας ώστε να μπορέσει να στηριχθεί ο πληθυσμός που βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας όσο και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις που αφορούν στη συνολική αξιολόγηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας. Παράλληλα, συνεχίζονται τα προγράμματα ενεργητικής στήριξης του ΟΑΕΔ

Ακόμη, προβλέπεται εξορθολογισμός στις λίστες των δικαιούχων των επιδομάτων που θα μπορούσε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, να οδηγήσει παράλληλα με τις εξοικονομήσεις ακόμη και σε αυξήσεις σε παροχές προς τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ενίσχυση των φορολογικών εσόδων

Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (ύψους 3 δισ. ευρώ) που βασίζονται στο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο. Επίσης, παρεμβάσεις για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης κυρίως στους άμεσους, αλλά και στους έμμεσους φόρους (ύψους 6 δισ. ευρώ).

Η κυβέρνηση προχωρά ακόμη στην αναστολή του πόθεν έσχες για κάθε κατοικία για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ δεσμεύεται για την επαναξιολόγηση του συστήματος φορολόγησης και την επιδίωξη της μείωσης των συντελεστών με νομοθετική παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011.

Τοπική αυτοδιοίκηση

Προβλέπεται αξιολόγηση των δαπανών, κυρίως των ελαστικών λειτουργικών δαπανών, αλλά και σταδιακή ενίσχυση των εσόδων. Η συνολική βελτίωση που αναμένεται στα αποτελέσματα των ΟΤΑ είναι περίπου 1,3 δισ. ευρώ και θα προέλθει κυρίως από οικονομίες κλίμακας με την υλοποίηση του Καλλικράτη, την αύξηση εσόδων και την ενίσχυση της συμμόρφωσης μέσα από την απαίτηση της δημοτικής ενημερότητας, αλλά και τη σταδιακή αυτονόμηση μέρους των εσόδων τους από τον Τακτικό Προϋπολογισμό μέσα από την αύξηση των τοπικών τελών και άλλων εσόδων των δήμων.

Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση περιουσίας του δημοσίου

Με στόχο εισπράξεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015, τα 15 δισ ευρώ έως το τέλος του 2012, στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρεται ότι έχουν ήδη επιλεγεί σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για: ΔΕΠΑ ΕΑΣ, ΔΑΑ ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου.

Έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα , ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια.

Δημιουργείται ειδικός φορέας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στον οποίο θα ενταχθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

πηγή (http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF)


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Grecs on June 10, 2011, 01:25:13 am
 Να δουμε οταν ψηφιστει κιολας και αποδειχτει οτι τις ειρηνικες διαμαρτυριες τις εχουν γραμμενες στα αρχιδια τους τι θα πει ο αγανακτισμενος, που απερριπτε την βια σαν καλο παιδι οπως του ειπανε στα δελτια των 8.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Earendil on June 10, 2011, 01:53:59 am
Ναι γιατι ως γνωστον οι διαμαρτυριες με βια εχουν αλλαξει το πολιτικο σκηνικο ^mountza^


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: theoxan on June 10, 2011, 02:00:08 am
Ναι γιατι ως γνωστον οι διαμαρτυριες με βια εχουν αλλαξει το πολιτικο σκηνικο ^mountza^

Οχι ποτέ δεν έχει γινει αυτό το είπε και το σκάι.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Godhatesusall on June 10, 2011, 02:06:20 am
Ναι γιατι ως γνωστον οι διαμαρτυριες με βια εχουν αλλαξει το πολιτικο σκηνικο ^mountza^

Βέβαια( χωρίς να υπονοώ ότι με την βία επιτυγχάνονται τα πάντα) σε προκαλώ να μου πεις ΜΙΑ επανάσταση που έγινε ειρηνικά. Αν μου πεις η ινδική θα σου πω να δεις λίγο την wikipedia(που μόνο για ...αριστερισμό δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς). Ακόμη και τα (αστικά) πολιτικά δικαιώματα με αίμα κατοχυρώθηκαν. Και για να ξεκαθαρίσω, επανάσταση= αλλαγή των πραγμάτων από τον κόσμο σε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση( όχι δλδ αλλαγές τύπου "πορτοκαλί επανάσταση"). Άμα δεις την ιστορία, επιβεβαιώνεται η ρήση του μαρξ ότι "η μαμή είναι η βία της ιστορίας", με την υποσημείωση όμως ότι δεν είναι κάθε βία φορέας κοινωνικής προόδου, παρά μόνο η οργανωμένη,μαζική, ταξική βία, η οποία βέβαια δεν είναι απαραίτητα της μορφής "στα άρματα και εμπρός για αντάρτικο". Υπάρχουν και άλλες μορφές βίας (πχ απεργία) που είναι πολύ πιο ισχυρές από τις πέτρες.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Earendil on June 10, 2011, 02:17:57 am
Αν  απαντησω, μετα θα γινει ενα  σχολιο για τον πρετεντερη και τα παπαγαλακια του πασοκ και το οτι μιλαω σαν αυτους.Αν  ξαναπαντησω θα με πουνε απολιτικ.Μετα αν  ξαναπαντησω θα με πουνε βολεμενο.Οποτε γαμα το δεν απανταω. :P

Το ποσο τετριμενες ειναι αυτες οι συζητησεις φαινονται στο οτι ο godhate προεβλεψε και πιθανη απαντηση μου και ανταπαντησε μονος του(αυτο για την ινδικη επανασταση).

Τελοσπαντων,αν ειναι να μιλησουμε για μαζικες επαναστασεις και πολυ ακραιες καταστασεις η βια ισως ειναι αναποφευκτη,αλλα τοτε ισως μπορει να εχει νοημα.Η βια ομως απο ολιγαριθμους πυρηνες και ομαδες ειναι απλα βια για τη βια,αποτελεσμα 0.

Α και δε νομιζω o grecs να εννοουσε απεργιες.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: abdel razek mahmut favala on June 10, 2011, 02:19:03 am
όπου 'διαμαρτυρίες με βία'='πορείες με μπάχαλα, που έχω δει στην τηλεόραση', υποθέτω.

τηλεόραση=666

γενικά, πολλές φορές, προτρέχοντας δε γράφουμε αυτό που εννούμε.
"η μαμή είναι η βία της ιστορίας"
ποια είναι η μαμή; (μην απαντάς)




Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 10, 2011, 02:23:07 am
κοινωνική επανασταση να ξεκινησει απο χώρα των 11.000.000 χλωμό (ποτε δεν ξερεις μεν...).

Αλλα προβλέπω καποιος πρωθυπουργός να φεύγει με ελικόπτερο λίαν συντόμως...καποια στιγμη, οταν δε θα παει άλλο και οι ελληνες θα εχουν ξεζουμιστει, θα αναλάβει ενας αστός πολιτικος που ως τώρα είναι low profile (τυπου Κορρεα ή Κιχνερ) και θα κυρρήξει στάση πληρωμων.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: Grecs on June 10, 2011, 03:08:33 am
Αν  απαντησω, μετα θα γινει ενα  σχολιο για τον πρετεντερη και τα παπαγαλακια του πασοκ και το οτι μιλαω σαν αυτους.Αν  ξαναπαντησω θα με πουνε απολιτικ.Μετα αν  ξαναπαντησω θα με πουνε βολεμενο.Οποτε γαμα το δεν απανταω. :P

Το ποσο τετριμενες ειναι αυτες οι συζητησεις φαινονται στο οτι ο godhate προεβλεψε και πιθανη απαντηση μου και ανταπαντησε μονος του(αυτο για την ινδικη επανασταση).

Τελοσπαντων,αν ειναι να μιλησουμε για μαζικες επαναστασεις και πολυ ακραιες καταστασεις η βια ισως ειναι αναποφευκτη,αλλα τοτε ισως μπορει να εχει νοημα.Η βια ομως απο ολιγαριθμους πυρηνες και ομαδες ειναι απλα βια για τη βια,αποτελεσμα 0.

Α και δε νομιζω o grecs να εννοουσε απεργιες.

 Γενικα υπαρχει μια ταση του κοσμου για παθητικοτητα. Του τυπου αραζουμε στην πλατεια μεχρι να σπασουμε το high score της κυριακης και ολα θα ρθουν απο μονα τους. Συγνωμη αλλα εμενα αυτο μου φερνει σε ομαδικο αυνανισμο την ωρα που καιγομαστε.

 Με την βια δεν εννοω αποκλειστικα ενοπλη επανασταση  αλλα σιγουρα εννοω και ΑΥΤΟ αλλα ειναι φουλ χλωμο. Εδω επεσε συζητηση στο συνταγμα για αποκλεισμο της βουλης την μερα ψηφισης του μνημονιου 2 και αποριφθηκε απο τους περισσοτερους φοβουμενοι βια απο τα ΜΑΤ και κλιμακωση της. Τι να λεμε τωρα. Γενικα το πνευμα διασφαλισης της ειρηνικοτητας οδηγει σε παθητικοτητα. Εγω απλα εννοουσα να γινουμε πιο ενεργητικοι(no homo) χωρις να νοιαζομαστε για την διασφαλιση της ειρηνης.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Verminoz on June 10, 2011, 08:24:53 am
Αλλα προβλέπω καποιος πρωθυπουργός να φεύγει με ελικόπτερο λίαν συντόμως...καποια στιγμη, οταν δε θα παει άλλο και οι ελληνες θα εχουν ξεζουμιστει, θα αναλάβει ενας αστός πολιτικος που ως τώρα είναι low profile (τυπου Κορρεα ή Κιχνερ) και θα κυρρήξει στάση πληρωμων.

Αλήθεια τρέφεις τέτοιες ελπίδες? :P


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 11, 2011, 02:37:59 am
Αλλα προβλέπω καποιος πρωθυπουργός να φεύγει με ελικόπτερο λίαν συντόμως...καποια στιγμη, οταν δε θα παει άλλο και οι ελληνες θα εχουν ξεζουμιστει, θα αναλάβει ενας αστός πολιτικος που ως τώρα είναι low profile (τυπου Κορρεα ή Κιχνερ) και θα κυρρήξει στάση πληρωμων.

Αλήθεια τρέφεις τέτοιες ελπίδες? :P

απλά έτσι έγινε σε κάποιες χώρες στη Λατινικη Αμερικη και προβλέπω να γίνεται και τώρα, αν και η Ελλαδα ειναι πιο περίπλοκη περίπτωση.
Η χρεοκοπία είναι σίγουρη, αυτή τη στιγμη οι ξενες τραπεζες ξεφόρτώνονται τα ελληνικά ομόλογά τους και τα φορτώνουν στα δημοσια ταμεία των χωρών της ΕΕ :P


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: gate4 on June 11, 2011, 03:28:36 am
βαλε και 100 δις επιπλεον δανειο μεχρι το 2013
καμια αποκρατικοποιηση δεν θα γινει δυστυχως,θα γινουν εκτακτες εισφορες, περικοπες και τα υπολοιπα που ειναι φοροι,φπα κτλ με το γνωστο αποτελεσμα.
Ολα αυτα γινονται εντω μεταξυ για να παρει η κυβερνηση το επομενο δανειο,οχι οτι λυνουν το προβλημα.Ειναι γνωστο πλεον οτι η κυβερνηση δεν θελει να εξαφανισει το δημοσιο γιατι θα εξαφανιστει και αυτη.Το μνημονιο στην πραγματικοτητα ειναι μια συμφωνια παραμενεις στην εξουσια και μας επιστρεφεις τα δανεικα.



Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Vicariously,I on June 11, 2011, 03:55:12 am
Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που έχουν στα χέρια τους οι υπουργοί υπάρχει κατάλογος για τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που θα γίνουν φέτος (ήδη ξεκίνησαν με την πώληση του 10% του ΟΤΕ) και θα συνεχισθούν με την πώληση μετοχών της ΕΥΑΘ, αλλά και κατάλογος για τις κινήσεις που θα γίνουν την περίοδο 2012 - 2015 ανά τρίμηνο.

Με κοινή απόφαση, μάλιστα, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπ. Εσωτερικών Γ. Ντόλιου ξεκινά άμεσα η στελέχωση της διεύθυνσης υποστήριξης της Ειδικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσεων και Κρατικοποιήσεων με την πρόσληψη σε πρώτη φάση 20 ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ. Αναλυτικά τα στοιχεία έχουν ως εξής:

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ έως 31/12/2011

3ο τρίμηνο 2011
• ΕΥΑΘ 40% τουλάχιστον
• Ελ. Βενιζέλος 100% παραχώρηση
• ΟΠΑΠ 100% παραχώρηση
• ΟΛΘ 23,3%
• Κρατικά Λαχεία 100%
4ο τρίμηνο 2011
• ΟΛΠ 23,1%
• ΕΑΒ 99,8%
• Ταχ. Ταμιευτήριο 34%
• ΔΕΠΑ 55%
• ΔΕΣΦΑ 31%
• ΤΡΑΙΝΟΣΕ 100%
• ΛΑΡΚΟ 55,2%
• ALPHABANK 0,6%
• ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1,2%
• ΟΔΙΕ (ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ) 100%
• Συχνότητες Κινητής 100% (ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ)
• Καζίνο Πάρνηθας 49%
• ΕΛΒΟ 72,6%
• ΟΠΑΠ 34%
• Ελληνικό 1η ΦΑΣΗ
• Τέσσερα αεροπλάνα Airbus
• Aκίνητα του Δημοσίου

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2012

1ο τρίμηνο
• Ελ. Βενιζέλος 21%
• Ελλ. Πετρέλαια 35,5%
• Πειραιώς 1,3
• Αγροτική 38,6% minimum
• Εγνατία Οδός 100%
• ΕΛΤΑ 40% minimum
• Κάποιο λιμάνι 100%
2ο τρίμηνο
• ΕΥΔΑΠ 27,3%
• Ταμείο Παρακαταθηκών 100%
• Ακίνητα του Δημοσίου
3ο τρίμηνο
• ΔΕΗ 17%
• Ελλ. Αυτοκινητόδρομοι (1) 100
• Τοπικό Αεροδρόμιο 100%
4ο τρίμηνο
• Ελληνικό 2Η Φάση
• Ακίνητα του Δημοσίου
• Ψηφιακή (1) 100%
• ΕΥΑΘ
• Ορυχεία Χρυσού (1) 100%

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2013

1ο τρίμηνο 2011
• Εργοστάσιο Αποθήκευσης Αερίου 100%
• Τοπικό Αεροδρόμιο (2) 100%
2ο τρίμηνο
• Κάποιο Λιμάνι 100%
3ο τρίμηνο
• Ακίνητα του Δημοσίου
• Ορυχεία Χρυσού (2) 100%
4ο τρίμηνο
• Ψηφιακή 100%
• ΕΥΔΑΠ
• Ελλ. Αυτοκινητόδρομοι (2)
 

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2014
• Ακίνητα - Οικόπεδα του Δημοσίου
• Αυτοκινητόδρομοι (3) 100%

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/12/2015
• Ακίνητα - Οικόπεδα του Δημοσίου
• Αυτοκινητόδρομοι (4) 100%

 

ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2011
• 2ο τρίμηνο 400 εκατ. ευρώ
• 3ο τρίμηνο 1, 7 δισ. ευρώ
• 4ο τρίμηνο 5 δισ. ευρώ

ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΔΟΣΑ ΕΩΣ 31/12/2012
• 1ο τρίμηνο 7 δισ. ευρώ
• 2ο τρίμηνο 9 δισ. ευρώ
• 3ο τρίμηνο 11 δισ. ευρώ
• 4ο τρίμηνο 15 δισ. ευρώ

ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΔΟΣΑ ΕΩΣ 31/12/2013
• 1ο τρίμηνο 17 δισ. ευρώ
• 2ο τρίμηνο 18 δισ. ευρώ
• 3ο τρίμηνο 20 δισ. ευρώ
• 4ο τρίμηνο 22 δισ. ευρώ
 

ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΔΟΣΑ ΕΩΣ 31/12/2014
• 35 δισ. ευρώ

ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ 31/12/2015
• Σύνολο 50 δισ. ευρώ

 http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3646%3A2011-06-09-13-48-16&catid=58%3Aoikonomiki-politiki&Itemid=182

Oλοι οι δρόμοι και η εγνατία πρώτη.Από την παραγωγή στην κατανάλωση(πώληση)


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: gate4 on June 11, 2011, 04:11:58 am
Καλα αμα γινει εστω το 5% απο αυτα εγω θα γινω αστροναυτης.Δεν καταλαβες τι παιζει? Μεχρι τωρα η εξαγορα ψηφων γινοταν μεσω της διογκωσης του αισχους.Μετα το μνημονιο η εξαγορα ψηφων γινεται με το να διατηρειται το αισχος.Δεν προκειται να κανει η κυβερνηση τις ιδιωτικοποιησεις οχι γιατι δεν μπορει αλλα γιατι δεν θελει.Ενταξει τωρα να πιστευουμε οτι 30 συνδικαλιστες αποτρεπουν την πωληση της δεη ειναι αστειο.Να σου θυμησω τι εγινε με τις αδειες ταξι και φορτηγων που οι ενδιαφερομενοι ηταν καμια 40000?Πχ για την δεη θα βγουν μετα απο μηνες ταλαιπωριας του κοσμου οι συνδικαλιστες και τα κομματα που τους υποστηριζουν, και θα πανηγυριζουν οτι νικησαν την κυβερνηση και η κυβερνηση θα το..αναβαλλει.Απλα αφηνουν τυπους να παραμυθιαζουν τον κοσμο οτι αν "ξεπουληθει" το δημοσιο θα χασουν τις δουλειες τους και να μη βλεπουν το αυτονοητο οτι χανουν τα λεφτα τους οσο υπαρχει δημοσιο και θα χασουν και τις δουλειες τους μοιραια.Η αλλη περιπτωση ειναι οτι δεν θα βρισκεται αγοραστης οπως στην ολυμπιακη.Παραμυθια της χαλιμας γενικα,για αυτο ετοιμασαν ηδη το δανειο των 100 δις ως το 2013.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Social_waste on June 11, 2011, 04:51:46 am
ρε συ gate4, την οακκε την εχεις υποψιν?


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: gate4 on June 12, 2011, 17:26:23 pm
http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/poso_tha_mas_kostisei_o_kefalikos_foros_synenteyksh_manoysos_ntoykakhs.1102477.html
H εκτατη εισφορα που απο το 2009 εγιναν 2, γινεται σταθερη σαν κεφαλικος φορος!Αναμενομενο..Τι ειναι κεφαλικος φορος? Το γνωστο χαρατσι επι τουρκοκρατιας που πληρωναν οι υποδουλοι αναλογα με τον πλουτο που παρηγαγαν.Δεν εχει σχεση με την φορολογια η με αμεσους φορους,γιατι δεν παει με προυποθεσεις και να αφορα συγκεκριμενες ομαδες.Αφορα του παντες με την λογικη ανα κεφαλι,τοσα βγαζει τοσο θα πληρωνει οσο παραγει στην γη μου,και ουσιαστικα για αυτο ειναι κατοχικος φορος!Ποιανου γη..του δημοσιου κρατους..
Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του να υποστηριζουμε το ΑΙΣΧΟΣ του δημοσιου ειτε με το να ζηταμε περισσοτερα απο αυτο ειτε να συμφωνουμε την πολιτικη της "δημοσιονομικης εξυγιανσης" και επονται χειροτερα βεβαια..Χαρακτηριστικο ειναι οτι επομενη τραγικη αυξηση θα ειναι ο φορος στα παραβολα πασης φυσεως με συναλλαγη με το δημοσιο! πχ δικαστικα,τραπεζικα,κεπ,αστυνομια,διπλωματα κτλ.Δεν θελετε να πουληθει δεη 100% οπως δεν θελουν οι κλεφταραδες της γενοπ?Μπραβο ουτε η κυβερνηση το θελει!Για αυτο πουλαει μονο το 17% για να χει σταθερα το 51% και να μπορει να περασει νομο ωστε να σας τα παιρνει με τον τεταρτο φορο που θα ανεβασει τον λογαριασμο περιπου 10%!Και σεις να χαιρεστε οτι εχετε φθηνο ρευμα..με λογαριασμο πχ 30 ευρω ρευμα και 70 ευρω φορους!
Για μισθους και συνταξεις δεν τιθεται θεμα πως θα πληγουν ειναι γνωστα.Ομως μεγαλυτερο κακο απο τις δεκο κανουν οι δημοι και οι περιφερειες.Μιλαμε οτι διαχειριζονται το 40-50% του αεπ και σε κανενα μεσοπροθεσμο δεν τεθηκε.Εντω μεταξυ οπως και οι δεκο ειναι υπερχρεωμενοι ολοι και θα πρεπε να μπει πρωτα πρωτα εκει ιδιωτικο management,αλλα ειπαμε...



Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 13, 2011, 01:59:03 am
Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου


Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε ηγέτης  με πάθη. Όχι σαν εκείνα του πατέρα του, πάντως εξίσου ακατανίκητα. Οι κάτοικοι Ερυθραίας έχουν να λένε για την εμμονή του με το ποδήλατο (η οποία λίγο έλειψε να του κοστίσει μια τσακισμένη σπονδυλική στήλη) και το Λιμενικό Πόρου και ευρύτερου Αργοσαρωνικού για τις αμφιλεγόμενες επιδόσεις του στην κωπηλασία, που επιβάρυναν κατά τι το δημόσιο έλλειμμα με υπερωριακή απασχόληση σωστικού συνεργείου. Υπάρχει όμως και ένα πάθος που θα δυσκολευτούν να αμφισβητήσουν και οι πλέον κακόπιστοι: η προσήλωσή του σε μια ρηξικέλευθα νεωτερική αντίληψη περί Δημοκρατίας.

Η κατά ΓΑΠ υπέρβαση του γερασμένου κοινοβουλευτισμού εδράζεται σε δύο σκέλη: Την OpenGov.gr- Ανοιχτή Διακυβέρνηση στην τοπική διάλεκτο- και την άμεση δημοκρατία των δημοψηφισμάτων. Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν χρειάζεται να φλυαρήσουμε. Πόσες φορές δεν ξενυχτήσαμε πάνω στο λάπτοπ παρακολουθώντας τις συναρπαστικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, με την κ. Μπιρμπίλη να αγορεύει για τους ημιυπαίθριους και τον κ. Πάγκαλο να εξανίσταται για τα προβλήματα του Δήμου Καλυβίων Θορικού; Παραδόξως, αυτή η τόσο επαναστατική μορφή OpenGov εξέλιπε όταν το ίδιο υπουργικό συμβούλιο άρχισε να συζητάει επί εννέα και δέκα ώρες το Μνημόνιο ΙΙ, δηλαδή την απόλυση δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και την εκποίηση του εθνικού πλούτου- τόσο εξευτελιστική, που και οι φίλοι του ΓΑΠ να τον ξεφωνίζουν με τον πλέον προσβλητικό τρόπο: «Η Ελλάδα στον πλειστηριασμό», έγραψαν οι Financial Times, «Η Ελλάδα πουλάει φτηνά και η Γερμανία την αγοράζει», ήταν ο τίτλος της Wall Street Journal. Φαίνεται ότι η «Ανοιχτή Διακυβέρνηση» είναι σαν την τραπεζική πίστωση, για την οποία ένας σπουδαίος οικονομολόγος είχε πει ότι «μοιάζει με την ομπρέλα που σου τη δίνουν όταν ο καιρός είναι αίθριος και σου την παίρνουν πίσω όταν αρχίζει να βρέχει». Ή αλλοιώς, όπως έγραφε ένα σύνθημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων»: Error 404- Democracy Not Found.

Όσο για το δεύτερο σκέλος της συντελούμενης θεσμικής επανάστασης, την άμεση, δημοψηφισματική δημοκρατία, ο ΓΑΠ είχε δώσει δείγματα γραφής σε ανύποπτο χρόνο, προτού ακόμη γίνει πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε/παρέλαβε/κληρονόμησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το περίφημο δακτυλίδι που του πέρασε ο Κ. Σημίτης στην οδό Αναγνωστοπούλου δεν του ήταν αρκετό. Προχώρησε πάραυτα σε παλλαϊκό δημοψήφισμα (δημιουργώντας και τον παγκοσμίως πρωτότυπο θεσμό των «φίλων» του κόμματος, κάτι σαν πιο light και πιο low budget εκδοχή του full time κομματικού μέλους) για να αποκτήσει την ποθητή νομιμοποίηση. Βεβαίως ήταν τότε μοναδικός υποψήφιος, αλλά αυτό δεν μειώνει τη βαρύτητα της συντελεσθείσας θεσμικής επανάστασης.

Αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός φαίνεται έτοιμος για ένα δεύτερο άλμα στο δρόμο προς την επανίδρυση της Δημοκρατίας μας. Πρώτα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπούλια και ύστερα στην ClosedGov.gr συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έριξε, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, την ιδέα του δημοψηφίσματος με ένα ερώτημα που παραμένει στην ακριβή του διατύπωση αδιευκρίνιστο, φαίνεται όμως ότι σε χονδρές γραμμές θα λέει: «Μου δίνετε την άδεια να σας κάνω ό,τι γουστάρουν οι δανειστές μας ή βγαίνουμε αύριο το πρωί από το ευρώ και κηρύσσουμε πτώχευση»; Κάτι σαν κι αυτό που είχε εισηγηθεί από τις Βρυξέλλες η κ. Δαμανάκη, την οποία αδίκως έσπευσαν να υποτιμήσουν οι γνωστοί εξυπνάκηδες των Αθηνών. Είναι φανερό ότι η Επίτροπος Αλιείας αισθάνεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον σαν το ψάρι στο νερό του.

Τα ερωτήματα του ανυποψίαστου παρατηρητή έρχονται αβίαστα: Ποια αλογόμυγα τσίμπησε τον ΓΑΠ και αναζητά ξαφνικά λαϊκή νομιμοποίηση στο ευρώ; Μήπως ρώτησαν κανένα όταν ψήφιζαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την ένταξη στην ΟΝΕ, την υιοθέτηση του ευρώ ή τη συνθήκη της Λισαβώνας; Γιατί τώρα, σε μια στιγμή όπου κανένα κόμμα ή απόκομμα που εκπροσωπείται στη Βουλή δεν θέτει ζήτημα εξόδου από το ευρώ;- μέχρι και η κ. Παπαρήγα, για λόγους που αυτή θα γνωρίζει καλύτερα, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφικό» αν γινόταν σήμερα, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες. Ποια λογική μπορεί να δικαιολογήσει το δίλημμα «Μνημόνιο ΙΙ ή έξω από ευρώ» περισσότερο από τα διλήμματα «βουβωνική πανώλη ή ευρώ», «ισόβιος πρωθυπουργός ο Πάγκαλος ή  ευρώ» και πάει λέγοντας; Αν αυτό που επιζητεί ο ΓΑΠ είναι η λαϊκή νομιμοποίηση στην πολιτική του γιατί δεν τη ζητάει ευθέως με τους δύο τρόπους που του είναι διαθέσιμοι: Είτε  να θέσει σε δημοψήφισμα τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, είτε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μάλλον απλή. Ο ΓΑΠ, η πολιτική κάστα και η οικονομική ολιγαρχία που εκπροσωπεί έχουν πανικοβληθεί βλέποντας την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κέρκυρα, τα Χανιά κι άλλες μεγάλες πόλεις, τη μία μετά την άλλη, να μετατρέπονται σε ακυβέρνητες πολιτείες. Οι «Αγανακτισμένοι», το τεράστιο πλήθος όχι των «συνήθων υπόπτων» της Αριστεράς, αλλά των απλών ανθρώπων του μόχθου και της αγωνίας, οι πιο πολλοί «κοψοχέρηδες» των δύο κομμάτων εξουσίας  που τους κυνηγάνε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, έτσι που να νοιώθουν σαν εκπρόσωποι κατοχικής δύναμης σε κατεχόμενη χώρα- όλα αυτά φέρνουν έναν αέρα «Αργεντινής» στην Ελλάδα και η έκρηξη είναι θέμα χρόνου, αν δεν γίνει τώρα, θα γίνει αύριο, αν δεν γίνει αύριο, θα γίνει μεθαύριο, πάντως θα γίνει και δεν θα είναι καθόλου όμορφη για τους κυβερνώντες.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, ο ΓΑΠ και οι υποστηρικτές του έχουν δύο επιλογές: Η μία είναι να επιχειρήσουν μια «δημοκρατική» εκτόνωση, στο στιλ του Ντε Γκωλ μετά τον Μάη του ’68, με κάποιου είδους προσφυγή στις κάλπες. Μόνο που ο ΓΑΠ δεν είναι Ντε Γκωλ και η κυβέρνησή του δεν έχει τίποτα να δώσει στο οργισμένο πλήθος, όπως έκανε ο Γάλλος ηγέτης, για να το εκτονώσει, αντίθετα κάθε μέρα του παίρνει ακόμη περισσότερα. Υπό αυτές τις συνθήκες, αν πάει στις εκλογές κινδυνεύει να παρασύρει το ΠΑΣΟΚ όχι σε ήττα, αλλά σε διάλυση, ενώ αν  πάει σε δημοψήφισμα κινδυνεύει να εισπράξει «όχι» ακόμη κι αν το ερώτημα που θα θέσει είναι «συμφωνείτε ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στη δύση» ή «συμφωνείτε ότι 2+2=4»;

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΓΑΠ θα αναγκαστεί πιθανότατα να συρθεί στη δεύτερη λύση, στο Plan B που του υποδεικνύουν ήδη ισχυρά συγκροτήματα του Τύπου: Κάποιου είδους απολυταρχική εκτροπή, με συνδυασμό προβοκάτσιας (μια δεύτερη «Μαρφίν») ωμής καταστολής διαδηλωτών και απεργών, χάους και καταστροφών που  θα οδηγήσει σε κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Ήδη η Θεσσαλονίκη ζει μέρες Φρειδερίκης και Παπάγου με την απαγόρευση συγκέντρωσης του Μίκη Θεοδωράκη και του κινήματός του από τον «προοδευτικό» Μπουτάρη (τον οποίο ψήφισαν και πολλοί αριστεροί), ενώ στο Κιλκίς είχαμε άσκηση ελληνικού στρατού και ΝΑΤΟϊκών με σενάριο την αντιμετώπιση εσωτερικών ταραχών.

Είναι πολύ πιθανό, όμως, η καταστολή να αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της κι η πραγματική «άμεση Δημοκρατία» που γεννιέται στις πλατείες και τους δρόμους να θεριέψει και να καταπιεί τους εχθρούς της. Σαν έτοιμος από καιρό, ο Μαραθωνοδρόμος- Μπάτμαν που μια κακή μοίρα τον έκανε πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα πετάξει στον ουρανό αυτής της χώρας που ποτέ του δεν χώνεψε, θα ανταποδώσει τον ευγενικό χαιρετισμό της ανοιχτής παλάμης σ’ αυτό το πλήθος που πάντα τον κορόιδευε για να κλείσει αυτό το σύντομο, κατάμαυρο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας με την υποσημείωση: Ποτέ ένας τόσο μικρός άνθρωπος δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό και ποτέ τόσο λίγοι δεν εξευτέλισαν τόσο πολύ, τόσο πολλούς…

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας


http://www.thepressproject.gr/theme.php?type=blog&id=4924


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: Grecs on June 13, 2011, 02:36:01 am
 Γατε4 δεν διαφωνω με το τελευταιο αλλα το να λες οτι θελεις να ιδιωτικοποιηθει η ΔΕΗ γιατι βαζουν πολλους φορους μεσα ειναι σαν να λες να σου κοψουν το ποδι επειδη ποναει.... Αρα διαφωνω xaxaxaxa


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: arashi on June 13, 2011, 09:40:52 am
Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου


Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε ηγέτης  με πάθη. Όχι σαν εκείνα του πατέρα του, πάντως εξίσου ακατανίκητα. Οι κάτοικοι Ερυθραίας έχουν να λένε για την εμμονή του με το ποδήλατο (η οποία λίγο έλειψε να του κοστίσει μια τσακισμένη σπονδυλική στήλη) και το Λιμενικό Πόρου και ευρύτερου Αργοσαρωνικού για τις αμφιλεγόμενες επιδόσεις του στην κωπηλασία, που επιβάρυναν κατά τι το δημόσιο έλλειμμα με υπερωριακή απασχόληση σωστικού συνεργείου. Υπάρχει όμως και ένα πάθος που θα δυσκολευτούν να αμφισβητήσουν και οι πλέον κακόπιστοι: η προσήλωσή του σε μια ρηξικέλευθα νεωτερική αντίληψη περί Δημοκρατίας.

Η κατά ΓΑΠ υπέρβαση του γερασμένου κοινοβουλευτισμού εδράζεται σε δύο σκέλη: Την OpenGov.gr- Ανοιχτή Διακυβέρνηση στην τοπική διάλεκτο- και την άμεση δημοκρατία των δημοψηφισμάτων. Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν χρειάζεται να φλυαρήσουμε. Πόσες φορές δεν ξενυχτήσαμε πάνω στο λάπτοπ παρακολουθώντας τις συναρπαστικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, με την κ. Μπιρμπίλη να αγορεύει για τους ημιυπαίθριους και τον κ. Πάγκαλο να εξανίσταται για τα προβλήματα του Δήμου Καλυβίων Θορικού; Παραδόξως, αυτή η τόσο επαναστατική μορφή OpenGov εξέλιπε όταν το ίδιο υπουργικό συμβούλιο άρχισε να συζητάει επί εννέα και δέκα ώρες το Μνημόνιο ΙΙ, δηλαδή την απόλυση δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και την εκποίηση του εθνικού πλούτου- τόσο εξευτελιστική, που και οι φίλοι του ΓΑΠ να τον ξεφωνίζουν με τον πλέον προσβλητικό τρόπο: «Η Ελλάδα στον πλειστηριασμό», έγραψαν οι Financial Times, «Η Ελλάδα πουλάει φτηνά και η Γερμανία την αγοράζει», ήταν ο τίτλος της Wall Street Journal. Φαίνεται ότι η «Ανοιχτή Διακυβέρνηση» είναι σαν την τραπεζική πίστωση, για την οποία ένας σπουδαίος οικονομολόγος είχε πει ότι «μοιάζει με την ομπρέλα που σου τη δίνουν όταν ο καιρός είναι αίθριος και σου την παίρνουν πίσω όταν αρχίζει να βρέχει». Ή αλλοιώς, όπως έγραφε ένα σύνθημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων»: Error 404- Democracy Not Found.

Όσο για το δεύτερο σκέλος της συντελούμενης θεσμικής επανάστασης, την άμεση, δημοψηφισματική δημοκρατία, ο ΓΑΠ είχε δώσει δείγματα γραφής σε ανύποπτο χρόνο, προτού ακόμη γίνει πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε/παρέλαβε/κληρονόμησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το περίφημο δακτυλίδι που του πέρασε ο Κ. Σημίτης στην οδό Αναγνωστοπούλου δεν του ήταν αρκετό. Προχώρησε πάραυτα σε παλλαϊκό δημοψήφισμα (δημιουργώντας και τον παγκοσμίως πρωτότυπο θεσμό των «φίλων» του κόμματος, κάτι σαν πιο light και πιο low budget εκδοχή του full time κομματικού μέλους) για να αποκτήσει την ποθητή νομιμοποίηση. Βεβαίως ήταν τότε μοναδικός υποψήφιος, αλλά αυτό δεν μειώνει τη βαρύτητα της συντελεσθείσας θεσμικής επανάστασης.

Αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός φαίνεται έτοιμος για ένα δεύτερο άλμα στο δρόμο προς την επανίδρυση της Δημοκρατίας μας. Πρώτα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπούλια και ύστερα στην ClosedGov.gr συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έριξε, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, την ιδέα του δημοψηφίσματος με ένα ερώτημα που παραμένει στην ακριβή του διατύπωση αδιευκρίνιστο, φαίνεται όμως ότι σε χονδρές γραμμές θα λέει: «Μου δίνετε την άδεια να σας κάνω ό,τι γουστάρουν οι δανειστές μας ή βγαίνουμε αύριο το πρωί από το ευρώ και κηρύσσουμε πτώχευση»; Κάτι σαν κι αυτό που είχε εισηγηθεί από τις Βρυξέλλες η κ. Δαμανάκη, την οποία αδίκως έσπευσαν να υποτιμήσουν οι γνωστοί εξυπνάκηδες των Αθηνών. Είναι φανερό ότι η Επίτροπος Αλιείας αισθάνεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον σαν το ψάρι στο νερό του.

Τα ερωτήματα του ανυποψίαστου παρατηρητή έρχονται αβίαστα: Ποια αλογόμυγα τσίμπησε τον ΓΑΠ και αναζητά ξαφνικά λαϊκή νομιμοποίηση στο ευρώ; Μήπως ρώτησαν κανένα όταν ψήφιζαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την ένταξη στην ΟΝΕ, την υιοθέτηση του ευρώ ή τη συνθήκη της Λισαβώνας; Γιατί τώρα, σε μια στιγμή όπου κανένα κόμμα ή απόκομμα που εκπροσωπείται στη Βουλή δεν θέτει ζήτημα εξόδου από το ευρώ;- μέχρι και η κ. Παπαρήγα, για λόγους που αυτή θα γνωρίζει καλύτερα, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφικό» αν γινόταν σήμερα, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες. Ποια λογική μπορεί να δικαιολογήσει το δίλημμα «Μνημόνιο ΙΙ ή έξω από ευρώ» περισσότερο από τα διλήμματα «βουβωνική πανώλη ή ευρώ», «ισόβιος πρωθυπουργός ο Πάγκαλος ή  ευρώ» και πάει λέγοντας; Αν αυτό που επιζητεί ο ΓΑΠ είναι η λαϊκή νομιμοποίηση στην πολιτική του γιατί δεν τη ζητάει ευθέως με τους δύο τρόπους που του είναι διαθέσιμοι: Είτε  να θέσει σε δημοψήφισμα τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, είτε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μάλλον απλή. Ο ΓΑΠ, η πολιτική κάστα και η οικονομική ολιγαρχία που εκπροσωπεί έχουν πανικοβληθεί βλέποντας την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κέρκυρα, τα Χανιά κι άλλες μεγάλες πόλεις, τη μία μετά την άλλη, να μετατρέπονται σε ακυβέρνητες πολιτείες. Οι «Αγανακτισμένοι», το τεράστιο πλήθος όχι των «συνήθων υπόπτων» της Αριστεράς, αλλά των απλών ανθρώπων του μόχθου και της αγωνίας, οι πιο πολλοί «κοψοχέρηδες» των δύο κομμάτων εξουσίας  που τους κυνηγάνε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, έτσι που να νοιώθουν σαν εκπρόσωποι κατοχικής δύναμης σε κατεχόμενη χώρα- όλα αυτά φέρνουν έναν αέρα «Αργεντινής» στην Ελλάδα και η έκρηξη είναι θέμα χρόνου, αν δεν γίνει τώρα, θα γίνει αύριο, αν δεν γίνει αύριο, θα γίνει μεθαύριο, πάντως θα γίνει και δεν θα είναι καθόλου όμορφη για τους κυβερνώντες.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, ο ΓΑΠ και οι υποστηρικτές του έχουν δύο επιλογές: Η μία είναι να επιχειρήσουν μια «δημοκρατική» εκτόνωση, στο στιλ του Ντε Γκωλ μετά τον Μάη του ’68, με κάποιου είδους προσφυγή στις κάλπες. Μόνο που ο ΓΑΠ δεν είναι Ντε Γκωλ και η κυβέρνησή του δεν έχει τίποτα να δώσει στο οργισμένο πλήθος, όπως έκανε ο Γάλλος ηγέτης, για να το εκτονώσει, αντίθετα κάθε μέρα του παίρνει ακόμη περισσότερα. Υπό αυτές τις συνθήκες, αν πάει στις εκλογές κινδυνεύει να παρασύρει το ΠΑΣΟΚ όχι σε ήττα, αλλά σε διάλυση, ενώ αν  πάει σε δημοψήφισμα κινδυνεύει να εισπράξει «όχι» ακόμη κι αν το ερώτημα που θα θέσει είναι «συμφωνείτε ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στη δύση» ή «συμφωνείτε ότι 2+2=4»;

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΓΑΠ θα αναγκαστεί πιθανότατα να συρθεί στη δεύτερη λύση, στο Plan B που του υποδεικνύουν ήδη ισχυρά συγκροτήματα του Τύπου: Κάποιου είδους απολυταρχική εκτροπή, με συνδυασμό προβοκάτσιας (μια δεύτερη «Μαρφίν») ωμής καταστολής διαδηλωτών και απεργών, χάους και καταστροφών που  θα οδηγήσει σε κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Ήδη η Θεσσαλονίκη ζει μέρες Φρειδερίκης και Παπάγου με την απαγόρευση συγκέντρωσης του Μίκη Θεοδωράκη και του κινήματός του από τον «προοδευτικό» Μπουτάρη (τον οποίο ψήφισαν και πολλοί αριστεροί), ενώ στο Κιλκίς είχαμε άσκηση ελληνικού στρατού και ΝΑΤΟϊκών με σενάριο την αντιμετώπιση εσωτερικών ταραχών.

Είναι πολύ πιθανό, όμως, η καταστολή να αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της κι η πραγματική «άμεση Δημοκρατία» που γεννιέται στις πλατείες και τους δρόμους να θεριέψει και να καταπιεί τους εχθρούς της. Σαν έτοιμος από καιρό, ο Μαραθωνοδρόμος- Μπάτμαν που μια κακή μοίρα τον έκανε πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα πετάξει στον ουρανό αυτής της χώρας που ποτέ του δεν χώνεψε, θα ανταποδώσει τον ευγενικό χαιρετισμό της ανοιχτής παλάμης σ’ αυτό το πλήθος που πάντα τον κορόιδευε για να κλείσει αυτό το σύντομο, κατάμαυρο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας με την υποσημείωση: Ποτέ ένας τόσο μικρός άνθρωπος δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό και ποτέ τόσο λίγοι δεν εξευτέλισαν τόσο πολύ, τόσο πολλούς…

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας


http://www.thepressproject.gr/theme.php?type=blog&id=4924

Επιτελους ενα σεντονι που τα λεει ολα

παρα παρα πολυ ωραιο αρθρο

+1

...ακου Μαραθωνοδρομος-Μπατμαν... :D


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 15, 2011, 17:36:21 pm
Τηλεφωνική επικοινωνία
«Ναι» Σαμαρά σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά χωρίς Παπανδρέου πρωθυπουργό

Διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση, είτε σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, στην 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς δεν απέρριψε την πρόταση αυτή, ξεκαθάρισε, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον Γ.Παπανδρέου πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ.Παπανδρέου επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι αυτός πρωθυπουργός, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές το απόγευμα θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

Οι δηλώσεις από πλευράς ΝΔ θα γίνουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231113546


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: il capitano on June 15, 2011, 17:43:22 pm
Αφού θέλει ντε και καλά κυβέρνηση "εθνικής ενότητας", γιατί δεν πάει σε εκλογές πρώτα; Το ίδιο δεν είναι;


Title: Απ: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 15, 2011, 17:45:27 pm
Αφού θέλει ντε και καλά κυβέρνηση "εθνικής ενότητας", γιατί δεν πάει σε εκλογές πρώτα; Το ίδιο δεν είναι;


τιθεται θεμα ακομα μεγαλυτερης δημοκρατικής νομιμοποιησης σε σχεση με τις ψευτικες προεκλογικες δεσμευσεις τωρα, γιατι οι εκλογείς δεν εβγαλαν κυβέρνηση συνεργασίας.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 15, 2011, 17:51:47 pm
Αφού θέλει ντε και καλά κυβέρνηση "εθνικής ενότητας", γιατί δεν πάει σε εκλογές πρώτα; Το ίδιο δεν είναι;

αν σου περισσεύουν 600 εκατομμύρια, δώσ' τα μας σε παρακαλώ για να κάνουμε τις εκλογές, που θέλεις.....


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: il capitano on June 15, 2011, 18:02:51 pm
Εμένα μου φαίνεται πιο λογικό να "νομιμοποιηθεί" η κυβέρνηση συνεργασίας μέσα απ' τις εκλογές, και έτσι να καμφθούν και οι αντιδράσεις του κινήματος των "αγανακτισμένων" (γιατί καλός ή κακός αυτοί είναι οι περισσότεροι που διαμαρτύρονται και κάθε μέρα και επίσης αυτοί είναι που πιθανότατα στις ενδεχόμενες εκλογές θα στηρίξουν κάποιο απ' τα μεγάλα κόμματα). Τουλάχιστον μέχρι να ξαναέρθει το μνημόνιο 2-3-...-n στο προσκήνιο.

Τώρα για τα λεφτά δεν ξέρω πόσα χρειάζεται για εκλογές, αλλά έστω ότι είναι 600M€. 100G€ πήραμε δάνειο... κλαιν μαιν :P


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 15, 2011, 18:04:48 pm
Αφού θέλει ντε και καλά κυβέρνηση "εθνικής ενότητας", γιατί δεν πάει σε εκλογές πρώτα; Το ίδιο δεν είναι;

αν σου περισσεύουν 600 εκατομμύρια, δώσ' τα μας σε παρακαλώ για να κάνουμε τις εκλογές, που θέλεις.....


σιγα μην καταργησουμε τη δημοκρατια επειδη κοστίζουν οι εκλογές και το κοινοβούλιο, ήμαρτον...και η Αργεντινή πτωχευμένη κατάφερε να κανει εκλογες...


 


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: Time_Tripper on June 15, 2011, 18:40:20 pm
Αφού θέλει ντε και καλά κυβέρνηση "εθνικής ενότητας", γιατί δεν πάει σε εκλογές πρώτα; Το ίδιο δεν είναι;

αν σου περισσεύουν 600 εκατομμύρια, δώσ' τα μας σε παρακαλώ για να κάνουμε τις εκλογές, που θέλεις.....


σιγα μην καταργησουμε τη δημοκρατια επειδη κοστίζουν οι εκλογές και το κοινοβούλιο, ήμαρτον...και η Αργεντινή πτωχευμένη κατάφερε να κανει εκλογες...


 



ρε παιδια πως το ειδαμε, καθε χρονο εκλογες?? Το συνταγμα εχει λογο που λεει καθε 4 χρονια....


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 15, 2011, 19:16:00 pm
Οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς.... Ας βάλουν σοβαρούς ανθρώπους και ας πάρουν σωστά μέτρα έστω και χωρίς εκλογές!!


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: bjork on June 15, 2011, 19:32:08 pm
κανονικά εκλογές θέλει γιατί άλλο είναι να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας τα δυο κόμματα όπως είναι τώρα και άλλο να καταποντιστούν και να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με περισσότερα κόμματα!

ακόμα καλύτερα ένα δημοψήφισμα για στάση πληρωμών...

ρε παιδια πως το ειδαμε, καθε χρονο εκλογες?? Το συνταγμα εχει λογο που λεει καθε 4 χρονια....

ο λόγος που το σύνταγμα λέει κάθε 4 χρόνια είναι ότι αν και με την προϋπόθεση ότι ο λαός είναι ικανοποιημένος και δεν απαιτεί πρόωρες εκλογές, θα πρέπει να γίνουν μετα από 4 χρόνια για να μη μένει πολλά χρόνια στην εξουσία

ε άμα είναι άχρηστοι με το ζόρι να μείνουν 4ετία?

Οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς.... Ας βάλουν σοβαρούς ανθρώπους και ας πάρουν σωστά μέτρα έστω και χωρίς εκλογές!!

για πες
ποιοι να βάλουν ποιους?


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 15, 2011, 19:42:31 pm
αν δεν βρίσκουν, να μην βάλουν κανέναν... να αναλάβει ο Παπούλιας και να περάσουν αυτά που πρέπει!!!!


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: DotA_ftw on June 15, 2011, 19:46:06 pm
αν δεν βρίσκουν, να μην βάλουν κανέναν... να αναλάβει ο Παπούλιας και να περάσουν αυτά που πρέπει!!!!
σταμάτα να μιλάς βρε χαϊβάνι...πόση βλακεία συγκεντρωμένη...


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: The Stig on June 15, 2011, 19:47:19 pm
Off topic:Η μόνη κυβέρνηση που άντεξε ολόκληρη την τετραετία ήταν αυτή του Μεγάλου Εκσυγχρονιστή Κώστα Σημίτη.

On topic: Θα χαρώ πολύ να καταποντιστεί το ΚΚΕφ σε ότι εξελίξεις θα έχουμε, ως αντίδραση για τη στάση που κρατάει.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: varvoutis on June 15, 2011, 19:50:20 pm
ΚΚΕφ

Το φ τι σημαίνει;  :???:


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: The Stig on June 15, 2011, 19:52:51 pm
https://www.youtube.com/watch?v=RFnLVAYlJqg


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: varvoutis on June 15, 2011, 19:57:57 pm

 ;D ;D


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 15, 2011, 20:07:10 pm
αν δεν βρίσκουν, να μην βάλουν κανέναν... να αναλάβει ο Παπούλιας και να περάσουν αυτά που πρέπει!!!!
σταμάτα να μιλάς βρε χαϊβάνι...πόση βλακεία συγκεντρωμένη...

respect, μόνο και μόνο για τα επιχειρήματα και τον σωστά οργανωμένο λόγο σου!!!!  8)) 8))
ήδη ένα ρίγος με διαπέρασε...


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: arashi on June 15, 2011, 20:36:25 pm
Off topic:Η μόνη κυβέρνηση που άντεξε ολόκληρη την τετραετία ήταν αυτή του Μεγάλου Εκσυγχρονιστή Κώστα Σημίτη.

On topic: Θα χαρώ πολύ να καταποντιστεί το ΚΚΕφ σε ότι εξελίξεις θα έχουμε, ως αντίδραση για τη στάση που κρατάει.

To θεμα δεν ειναι ο καταποντισμος  η η χαρα

αλλα το με τι μουτρα θα ποσταρουνε ριζοσπαστη αμα οι αγανακτισμενοι

καταφερανε να ριξουνε τον παπανδρεου... :D


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Godhatesusall on June 15, 2011, 20:51:07 pm
αν δεν βρίσκουν, να μην βάλουν κανέναν... να αναλάβει ο Παπούλιας και να περάσουν αυτά που πρέπει!!!!
σταμάτα να μιλάς βρε χαϊβάνι...πόση βλακεία συγκεντρωμένη...

respect, μόνο και μόνο για τα επιχειρήματα και τον σωστά οργανωμένο λόγο σου!!!!  8)) 8))
ήδη ένα ρίγος με διαπέρασε...

hint:

"να περάσουν αυτά που πρέπει": Ποια είναι αυτά, για ποιον γίνονται, ποιον ωφελούν.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: SolidSNK on June 15, 2011, 21:03:16 pm
Ζιμπάμπουε οε οε


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Nerevar on June 15, 2011, 21:59:48 pm
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/111544.html (http://www.madata.gr/epikairotita/politics/111544.html)

Και αυτος στον κοσμο του.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: corina on June 15, 2011, 22:04:38 pm
πωπω μούφα σήμερα...


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 15, 2011, 22:29:08 pm
αν δεν βρίσκουν, να μην βάλουν κανέναν... να αναλάβει ο Παπούλιας και να περάσουν αυτά που πρέπει!!!!
σταμάτα να μιλάς βρε χαϊβάνι...πόση βλακεία συγκεντρωμένη...

respect, μόνο και μόνο για τα επιχειρήματα και τον σωστά οργανωμένο λόγο σου!!!!  8)) 8))
ήδη ένα ρίγος με διαπέρασε...

hint:

"να περάσουν αυτά που πρέπει": Ποια είναι αυτά, για ποιον γίνονται, ποιον ωφελούν.

αυτά που πρέπει για να σωθούμε ως χώρα, εντάξει, μη τα γαμήσουμε και όλα όμως, όπως πήγαν να κάνουν.....


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Social_waste on June 15, 2011, 22:33:01 pm
κοιταξε, η σωτηρια της χωρας ειναι εργο για το μπατμαν.
οι αλλοι εφαρμοζουμε πολιτικα προγραμματα. τα οποια
ειτε βελτιωνουν την κατασταση ειτε οχι. συμφωνα με ορισμενα
κριτιρια. μη τα γαμησουμε και ολα με το σωτηρα.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Nessa NetMonster on June 16, 2011, 12:48:04 pm
αν δεν βρίσκουν, να μην βάλουν κανέναν... να αναλάβει ο Παπούλιας και να περάσουν αυτά που πρέπει!!!!
σταμάτα να μιλάς βρε χαϊβάνι...πόση βλακεία συγκεντρωμένη...

respect, μόνο και μόνο για τα επιχειρήματα και τον σωστά οργανωμένο λόγο σου!!!!  8)) 8))
ήδη ένα ρίγος με διαπέρασε...

Φυσικά, τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το σαρωτικό καταιγισμό επιχειρημάτων που με σαφήνεια παρέθεσες. Θολώσαμε από τη σούπερ αποστομωτική ανάλυσή σου και δεν έχουμε τι να απαντήσουμε.

...χαϊβάνι.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 16, 2011, 14:12:35 pm
οκ, εντάξει...... αφού με αφήνετε έτσι ελεύθερα να εκφράζω τη γνώμη μου, συνεχίστε......
αν είστε εσείς κωλοφασισταράδες και γουστράρετε μόνο αυτό που εσείς θεωρείτε σωστό, καθίστε να μιλάτε για να συμφωνείτε και να περνάτε καλά....
μια ζωή έτσι ζωάδια θα μείνετε μερικοί-μερικοί! σκέτες προβατίνες


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Godhatesusall on June 16, 2011, 15:20:12 pm
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι οι αποπάνω είναι πιο πρόβατα (προβατίνες όπως λες) από σένα?

Γιατί αφού σε ρώτησα το κλασικό "τι θα γίνει, για ποιον θα γίνει,ποιον ωφελεί" απάντησες για σωτηρία της χώρας. Λες και ίδια συμφέροντα(και άρα ίδια σωτηρία) έχω εγώ, ο κόκκαλής, ο αλαφούζος και ο τρισέ.

Μπορεί πολύς κόσμος να μην εκφράζεται "με κόσμιο τρόπο", αλλά μετά από αυτά που γίνονται πως θέλεις να εκφραστεί? Μόλις υπερασπίστηκες δημόσια το να του κόψουν άλλο ένα μισθό, να του κόψουν τις παροχές υγείας,παιδείας κτλ και όλα αυτά για να πληρώσουν ένα μάτσο διεθνείς τοκογλύφους που στο κάτω-κάτω της γραφής τους έχουμε χρυσοπληρώσει. Ε λοιπόν, καθένας βιώνει αυτή την κατάσταση διαφορετικά. Αν και εγώ μόλις είχα τελειώσει την σχολή, με την ανεργία στο τσεπάκι μου και δεν είχα ούτε καν επίδομα ανεργίας, ε, ίσως και εγώ να σε έβριζα.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Nessa NetMonster on June 16, 2011, 16:15:12 pm
οκ, εντάξει...... αφού με αφήνετε έτσι ελεύθερα να εκφράζω τη γνώμη μου, συνεχίστε......

Προφανώς και σε αφήνουμε να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου. Δε σου πείραξε κανένας τα μηνύματα ή το λογαριασμό. Μπορείς ανετότετα να συνεχίσεις να λες ό,τι μαλακία θέλεις.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 16, 2011, 18:48:48 pm
οκ, εντάξει...... αφού με αφήνετε έτσι ελεύθερα να εκφράζω τη γνώμη μου, συνεχίστε......

Προφανώς και σε αφήνουμε να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου. Δε σου πείραξε κανένας τα μηνύματα ή το λογαριασμό. Μπορείς ανετότετα να συνεχίσεις να λες ό,τι μαλακία θέλεις.

χαίρομαι..... είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, είναι η αλήθεια...... αν εσύ προσωπικά γουστάρεις το χάος η οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα, άλλαξε χώρα...
Μαλακίες μπορείς να πεις τις εντελώς προσωπικές απόψεις, όχι τα γεγονότα!!

βέβαια, με αυτή το φιλελεύθερο πνεύμα που μιλάς, θα μπορούσαμε άνετα να σε κάνουμε πρωθυπουργό, άλλωστε ψάχνουμε όλοι έναν κατάλληλο για την θέση... έχει και καλό μισθό, απ' όσο ξέρω!! ;D ;D ;D


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: Burlitsa on June 16, 2011, 19:15:09 pm
Μαλακίες μπορείς να πεις τις εντελώς προσωπικές απόψεις, όχι τα γεγονότα!!
το οτι σκοτωθηκε ο γρηγοροπουλος ειναι μαλακια ή οχι?

τυχαιο που ειπες κι αλλη μαλακια? δε νομιζω :P


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: antonios on June 16, 2011, 19:21:48 pm
Μαλακίες μπορείς να πεις τις εντελώς προσωπικές απόψεις, όχι τα γεγονότα!!
το οτι σκοτωθηκε ο γρηγοροπουλος ειναι μαλακια ή οχι?

τυχαιο που ειπες κι αλλη μαλακια? δε νομιζω :P


καλά, οκ..... ο γρηγορόπουλος που κολλάει στο μνημόνιο??? είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που να πει μπράβο που σκοτώσανε το παιδί...... αν είναι δυνατόν ρε!!
δες λίγο τον τίτλο του τοπικ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 γράφει αν ακόμη βλέπω καλά.....
μάθετε να κοιτάτε την αλήθεια, και όχι να βρίζετε αυτόν που την λέει!!!
καληνύχτα και καλά να περάσετε στο συννεφάκι σας....


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: gate4 on June 16, 2011, 19:25:03 pm
Μαλακίες μπορείς να πεις τις εντελώς προσωπικές απόψεις, όχι τα γεγονότα!!
το οτι σκοτωθηκε ο γρηγοροπουλος ειναι μαλακια ή οχι?

τυχαιο που ειπες κι αλλη μαλακια? δε νομιζω :P


καλά, οκ..... ο γρηγορόπουλος που κολλάει στο μνημόνιο??? είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που να πει μπράβο που σκοτώσανε το παιδί...... αν είναι δυνατόν ρε!!
δες λίγο τον τίτλο του τοπικ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 γράφει αν ακόμη βλέπω καλά.....
μάθετε να κοιτάτε την αλήθεια, και όχι να βρίζετε αυτόν που την λέει!!!
καληνύχτα και καλά να περάσετε στο συννεφάκι σας....
ειναι βουρλο αα το ατομο τι ψαχνεις, ο,τι ακουει λεει και αντε στο τσακιρ κεφι να πει και καμια owned βλακεια ^rolfmao^


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: gate4 on June 16, 2011, 19:37:16 pm
Γατε4 δεν διαφωνω με το τελευταιο αλλα το να λες οτι θελεις να ιδιωτικοποιηθει η ΔΕΗ γιατι βαζουν πολλους φορους μεσα ειναι σαν να λες να σου κοψουν το ποδι επειδη ποναει.... Αρα διαφωνω xaxaxaxa
εχεις την ψευδαισθηση οτι η δεη ειναι και δικη σου η λεγομενη "λαικη περιουσια"?Επειδη εχει "φτηνο" ρευμα?Ναι βαζουν πολλους φορους γιατι το μαζι τα φαγαμε δεν διαφερει σε τιποτα με το δικο σου "λαικη περιουσια",και τα 2 κανουν παραλογα το δημοσιο χρεος ιδιωτικο χρεος καθε πολιτη που ειναι αρχη του κακου 


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: i_am_batman on June 16, 2011, 19:57:20 pm
σιγα μην καταργησουμε τη δημοκρατια επειδη κοστίζουν οι εκλογές και το κοινοβούλιο, ήμαρτον...και η Αργεντινή πτωχευμένη κατάφερε να κανει εκλογες...

κανονικά εκλογές θέλει γιατί άλλο είναι να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας τα δυο κόμματα όπως είναι τώρα και άλλο να καταποντιστούν και να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με περισσότερα κόμματα!

ακόμα καλύτερα ένα δημοψήφισμα για στάση πληρωμών...



ο λόγος που το σύνταγμα λέει κάθε 4 χρόνια είναι ότι αν και με την προϋπόθεση ότι ο λαός είναι ικανοποιημένος και δεν απαιτεί πρόωρες εκλογές, θα πρέπει να γίνουν μετα από 4 χρόνια για να μη μένει πολλά χρόνια στην εξουσία

ε άμα είναι άχρηστοι με το ζόρι να μείνουν 4ετία?



για πες
ποιοι να βάλουν ποιους?

ρε παιδια πως το ειδαμε, καθε χρονο εκλογες?? Το συνταγμα εχει λογο που λεει καθε 4 χρονια....

Οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς.... Ας βάλουν σοβαρούς ανθρώπους και ας πάρουν σωστά μέτρα έστω και χωρίς εκλογές!!

Με εκλογές και δημοψηφίσματα και αλλαγές προσώπων δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όποιος περιμένει συστημικές λύσεις μέσα από "κατάλληλους χειρισμούς των κατάλληλων προσώπων" βλέπει πολύ τηλεόραση. Τα μμε σκόπιμα αποπροσανατολίζουν με τις μαλακίες που προτείνει ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης, η Παπαρήγα και δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος...Μόνο μας όπλο είναι ο δρόμος και οι λαικές συνελεύσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος να επιλέγει τον ατομικό δρόμο του MEGA και της ανάλυσης για το πως πρέπει να κινηθεί ο πρωθυπουργός.

Ας μην επικαλούμαστε άλλο την κοινοβουλευτική δημοκρατία με τόση χαρά..Σήμερα χτυπήθηκε άλλο ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα, με την εισβολή μπάτσων στην κατάληψη ορφανοτροφείου. Στα καπάκια τα ματ την έπεσαν στον αλληλέγγυο κόσμο με ανάποδα γκλοπ. Εδώ και καιρό ο κοινωνικός χώρος του σχολείου έχει τρεξίματα με την εκκλησία. Τι να καταργήσουμε;

Το δρόμο της αυτονομίας δε θέλουνε και αυτόν χτυπάνε. Οι εκλογές, οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, και η αγωνία για τους σωστούς χειρισμούς είναι θέματα που τους αρέσουνε και γι' αυτό μας τα πρήζουνε με αξιομνημόνευτες ερμηνείες στα επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ.







Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Social_waste on June 16, 2011, 20:41:38 pm
αν εσύ προσωπικά γουστάρεις το χάος η οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα, άλλαξε χώρα...

Οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς.... Ας βάλουν σοβαρούς ανθρώπους και ας πάρουν σωστά μέτρα έστω και χωρίς εκλογές!!

δημοκρατικη αντιληψη, οχι μαλακιες.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 16, 2011, 21:20:02 pm
Οκ, λοιπόν, ακούστε τι προτείνω.... εσείς που με βρίζετε, μπορείτε να κάνετε ένα κόμμα, μετά να πάτε να ζητήσετε εκλογές, να βγείτε, να καταργήσετε το μνημόνιο, να κάνετε αυξήσεις 40% σε όλους, να δώσετε επίδομα σε όλους τους ανέργους 2000€ και να ζήσουμε όλοι όμορφα.... τι λέτε???
λοιπόν, ελάτε βάλτε poll για το ποιός θα μπει πρωθυπουργός!! ΠΑΜΕ όπως είπε και ο ΓΑΠ, ή καλύτερα ΠΑΤΕ, εγώ όπως με παρώτρυναν, πάω να ψοφήσω.....
Θα περιμένω μέχρι την τελετή ορκωμοσίας των Σοφών του ΤΗΜΜΥ μας....


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Godhatesusall on June 16, 2011, 21:38:41 pm
Μήπως σου πέρασε από το μυαλό ότι "εμείς"(ότι και να σημαίνει αυτό) δεν προτάσσουμε τις εκλογές ως διέξοδο για....οτιδήποτε(και πριν επαληθευτεί το reductio ad hitlerum να πω ότι η εκπροσώπηση πέθανε, ζήτω η αμεσοδημοκρατία)


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: DotA_ftw on June 16, 2011, 22:02:35 pm
Οκ, λοιπόν, ακούστε τι προτείνω.... εσείς που με βρίζετε, μπορείτε να κάνετε ένα κόμμα, μετά να πάτε να ζητήσετε εκλογές, να βγείτε, να καταργήσετε το μνημόνιο, να κάνετε αυξήσεις 40% σε όλους, να δώσετε επίδομα σε όλους τους ανέργους 2000€ και να ζήσουμε όλοι όμορφα.... τι λέτε???
λοιπόν, ελάτε βάλτε poll για το ποιός θα μπει πρωθυπουργός!! ΠΑΜΕ όπως είπε και ο ΓΑΠ, ή καλύτερα ΠΑΤΕ, εγώ όπως με παρώτρυναν, πάω να ψοφήσω.....
Θα περιμένω μέχρι την τελετή ορκωμοσίας των Σοφών του ΤΗΜΜΥ μας....
το ότι σου λένε 200 άτομα να πας να ψοφίσεις δεν σε βάζει σε σκέψεις για τις απόψεις σου?


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 16, 2011, 22:26:05 pm
Οκ, λοιπόν, ακούστε τι προτείνω.... εσείς που με βρίζετε, μπορείτε να κάνετε ένα κόμμα, μετά να πάτε να ζητήσετε εκλογές, να βγείτε, να καταργήσετε το μνημόνιο, να κάνετε αυξήσεις 40% σε όλους, να δώσετε επίδομα σε όλους τους ανέργους 2000€ και να ζήσουμε όλοι όμορφα.... τι λέτε???
λοιπόν, ελάτε βάλτε poll για το ποιός θα μπει πρωθυπουργός!! ΠΑΜΕ όπως είπε και ο ΓΑΠ, ή καλύτερα ΠΑΤΕ, εγώ όπως με παρώτρυναν, πάω να ψοφήσω.....
Θα περιμένω μέχρι την τελετή ορκωμοσίας των Σοφών του ΤΗΜΜΥ μας....
το ότι σου λένε 200 άτομα να πας να ψοφίσεις δεν σε βάζει σε σκέψεις για τις απόψεις σου?

σώπα ρε φίλε... αν ήταν έτσι όλοι θα είχαμε την ίδια απόψη........ να βρω κι εγώ μερικούς με ίδια  άποψη και να αρχίσουμε να σε καντηλιάζουμε.....
κάνετε λες και είαμστε στο δημοτικό που κάναμε ντου σε συμμαθητές μας.... είστε εντελώς τραγικοί...
όσο για το άμεση δημοκρατία του Godhatesusall, απλά μου χάρισε 10 δευτερόλεπτα άπειρου γέλιου, καθώς το διάβαζα.....
ντάξει κιόλας, νομίζω παρατράβηξε το βρισίδι σας, αν γουστάρετε μπορείτε να τυπώσετε και μία αφίσα με τις "μαλακίες" μου όπως λέτε και να την αναρτήσετε σε όλο το πολυτεχνείο...


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: Grecs on June 16, 2011, 22:32:11 pm
Γατε4 δεν διαφωνω με το τελευταιο αλλα το να λες οτι θελεις να ιδιωτικοποιηθει η ΔΕΗ γιατι βαζουν πολλους φορους μεσα ειναι σαν να λες να σου κοψουν το ποδι επειδη ποναει.... Αρα διαφωνω xaxaxaxa
εχεις την ψευδαισθηση οτι η δεη ειναι και δικη σου η λεγομενη "λαικη περιουσια"?Επειδη εχει "φτηνο" ρευμα?Ναι βαζουν πολλους φορους γιατι το μαζι τα φαγαμε δεν διαφερει σε τιποτα με το δικο σου "λαικη περιουσια",και τα 2 κανουν παραλογα το δημοσιο χρεος ιδιωτικο χρεος καθε πολιτη που ειναι αρχη του κακου 
Πραμματα του σατανα δηλαδη...


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: i_am_batman on June 16, 2011, 22:39:51 pm
...
όσο για το άμεση δημοκρατία του Godhatesusall, απλά μου χάρισε 10 δευτερόλεπτα άπειρου γέλιου, καθώς το διάβαζα.....
....

Υπάρχουν χώροι που λειτουργούν με τέτοιους όρους. Και όχι ένας και δύο. Τι βρίσκεις αστείο;



Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: gate4 on June 16, 2011, 22:44:56 pm
Γατε4 δεν διαφωνω με το τελευταιο αλλα το να λες οτι θελεις να ιδιωτικοποιηθει η ΔΕΗ γιατι βαζουν πολλους φορους μεσα ειναι σαν να λες να σου κοψουν το ποδι επειδη ποναει.... Αρα διαφωνω xaxaxaxa
εχεις την ψευδαισθηση οτι η δεη ειναι και δικη σου η λεγομενη "λαικη περιουσια"?Επειδη εχει "φτηνο" ρευμα?Ναι βαζουν πολλους φορους γιατι το μαζι τα φαγαμε δεν διαφερει σε τιποτα με το δικο σου "λαικη περιουσια",και τα 2 κανουν παραλογα το δημοσιο χρεος ιδιωτικο χρεος καθε πολιτη που ειναι αρχη του κακου 
Πραμματα του σατανα δηλαδη...
ναι ρωτα τον Godhatesusall για επεξηγησεις,εχει καλη αναλυτικη και gre results  ^rolfmao^


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμ^
Post by: Social_waste on June 16, 2011, 23:09:19 pm
όσο για το άμεση δημοκρατία του Godhatesusall, απλά μου χάρισε 10 δευτερόλεπτα άπειρου γέλιου, καθώς το διάβαζα.....

ενταξει ρε τα τρια επιχειρηματα που χρησιμοποιησες ηταν τα:
1.γελασα με αυτο που ειπες
2.γινε υπουργος και κανε κατι αλλο
3.αν δε θες το συστημα ετσι οπως ειναι να φυγεις απο τη χωρα.

λες οτι σε βριζουν αλλα κι εσυ δεν ειναι οτι εχεις παει το επιπεδο της
συζητησης στα ουρανια.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 16, 2011, 23:16:51 pm
όσο για το άμεση δημοκρατία του Godhatesusall, απλά μου χάρισε 10 δευτερόλεπτα άπειρου γέλιου, καθώς το διάβαζα.....

ενταξει ρε τρια επιχειρηματα που χρησιμοποιησες ηταν τα:
1.γελασα με αυτο που ειπες
2.γινε υπουργος και κανε κατι αλλο
3.αν δε θες το συστημα ετσι οπως ειναι να φυγεις απο τη χωρα.

λες οτι σε βριζουν αλλα κι εσυ δεν ειναι οτι εχεις παει το επιπεδο της
συζητησης στα ουρανια.

καλά, οκ.... δες πώς ξεκίνησε το όλο θέμα....
λεω μία άποψη, που πολλοί έξω από εδώ την έχουν ήδη προτείνει και κατ' ευθείαν μου την πέφτουνε..... εγώ την άποψή μου έχω μάθει να την λέω και να ακούω και διαφορετικές....
όχι να λές είστε όλοι τρόμπες και λέτε μαλακίες, επειδή πιστεύετε σε διαφορετικά πράγματα από εμένα.....
λες και η άποψή μου είναι που θα καθορίσει το τι θα γίνει...
γραμμένους μας έχουν έτσι κι αλλιώς, όπως φαίνεται...
1 εκκατομύριο κόσμος είναι στις πλατείες και ο ΓΑΠ κάνει ανασχηματισμό και σας χάλασε που είπα εγώ να αναλάβει ο πρόεδρος της δημοκρατίας....


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Godhatesusall on June 16, 2011, 23:22:22 pm
Ναι γιατί κυβέρνηση που δεν έχει λαϊκή εντολή  == Χούντα

γιατί κανείς δεν ψήφισε κανέναν "τεχνοκράτη" και κανέναν "παπούλια"



Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 16, 2011, 23:48:12 pm
σιγα μην καταργησουμε τη δημοκρατια επειδη κοστίζουν οι εκλογές και το κοινοβούλιο, ήμαρτον...και η Αργεντινή πτωχευμένη κατάφερε να κανει εκλογες...

κανονικά εκλογές θέλει γιατί άλλο είναι να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας τα δυο κόμματα όπως είναι τώρα και άλλο να καταποντιστούν και να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με περισσότερα κόμματα!

ακόμα καλύτερα ένα δημοψήφισμα για στάση πληρωμών...



ο λόγος που το σύνταγμα λέει κάθε 4 χρόνια είναι ότι αν και με την προϋπόθεση ότι ο λαός είναι ικανοποιημένος και δεν απαιτεί πρόωρες εκλογές, θα πρέπει να γίνουν μετα από 4 χρόνια για να μη μένει πολλά χρόνια στην εξουσία

ε άμα είναι άχρηστοι με το ζόρι να μείνουν 4ετία?



για πες
ποιοι να βάλουν ποιους?

ρε παιδια πως το ειδαμε, καθε χρονο εκλογες?? Το συνταγμα εχει λογο που λεει καθε 4 χρονια....

Οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα έτσι κι αλλιώς.... Ας βάλουν σοβαρούς ανθρώπους και ας πάρουν σωστά μέτρα έστω και χωρίς εκλογές!!

Με εκλογές και δημοψηφίσματα και αλλαγές προσώπων δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όποιος περιμένει συστημικές λύσεις μέσα από "κατάλληλους χειρισμούς των κατάλληλων προσώπων" βλέπει πολύ τηλεόραση. Τα μμε σκόπιμα αποπροσανατολίζουν με τις μαλακίες που προτείνει ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης, η Παπαρήγα και δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος...Μόνο μας όπλο είναι ο δρόμος και οι λαικές συνελεύσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος να επιλέγει τον ατομικό δρόμο του MEGA και της ανάλυσης για το πως πρέπει να κινηθεί ο πρωθυπουργός.





κάλα όλα αυτά...οτι με την κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν αλλαζει τίποτα. Αλλα περνάει απο το μυαλό μου και η σκέψη οτι την χλευάζουν οι δυναμεις που δεν έχουν καταφερει να την χρησιμοποιησουν υπέρ τους , και δεν μπορουν να βρουν γιατι να συμβαίνει αυτο (εξωκοινοβουλευτικη αριστερα κυρίως, αλλα και κομματια της κοινοβουλευτικης).


Άμεση δημοκρατία δε σημαίνει απαραίτητα αλλαγή συστηματος: η αρχαια αθηνα ήταν δουλοκτητική, η Ελβετία κανει συνεχώς δημοψηφίσματα και παραμένει καπιταλιστικη.  Δηλαδη, πιστεύεις οτι αν η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του εκλογικου σωματος ψηφιζε ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΟΑΚΚΕ , δε θα αλλαζε ΤΙΠΟΤΑ?
Αμα είναι ετσι γιατι να ψηφιζες τον Αλιεντε και παει λέγοντας.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Social_waste on June 16, 2011, 23:56:56 pm
Αχ ! Η δύναμη βγαίνει απ` τις γροθιές
κι όχι από πρόσωπα καλοσυνάτα
από στόμια βγαίνει η δύναμη
κι όχι από τα στόματα.

Σύντροφοι, γνωστό αυτό
ήταν, είναι και μένει αληθινό
κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια της Ουνιδάδ Ποπουλάρ.


Title: Απ: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 16, 2011, 23:58:52 pm
Αχ ! Η δύναμη βγαίνει απ` τις γροθιές
κι όχι από πρόσωπα καλοσυνάτα
από στόμια βγαίνει η δύναμη
κι όχι από τα στόματα.

Σύντροφοι, γνωστό αυτό
ήταν, είναι και μένει αληθινό
κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια της Ουνιδάδ Ποπουλάρ.

δε θα τον ψηφιζες τον Αλιεντε δηλαδη?


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Social_waste on June 17, 2011, 00:08:04 am
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Unidad_Popular.png)

εχει ωραιο logo οποτε θα στηριζα κριτικα.
(πιστευεις οτι τετοιες ερωτησεις εχουν νοημα?
δεν ειμαστε πολυ μακρια απο τα πραγματα για
να πουμε?)

κατα τα αλλα συμμεριζομαι και τις ανησυχιες του μπιρμαν
(αυτουνου δεν ειναι?)


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: i_am_batman on June 17, 2011, 00:17:07 am
κάλα όλα αυτά...οτι με την κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν αλλαζει τίποτα. Αλλα περνάει απο το μυαλό μου και η σκέψη οτι την χλευάζουν οι δυναμεις που δεν έχουν καταφερει να την χρησιμοποιησουν υπέρ τους , και δεν μπορουν να βρουν γιατι να συμβαίνει αυτο (εξωκοινοβουλευτικη αριστερα κυρίως, αλλα και κομματια της κοινοβουλευτικης).


Άμεση δημοκρατία δε σημαίνει απαραίτητα αλλαγή συστηματος: η αρχαια αθηνα ήταν δουλοκτητική, η Ελβετία κανει συνεχώς δημοψηφίσματα και παραμένει καπιταλιστικη.  Δηλαδη, πιστεύεις οτι αν η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του εκλογικου σωματος ψηφιζε ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΟΑΚΚΕ , δε θα αλλαζε ΤΙΠΟΤΑ?
Αμα είναι ετσι γιατι να ψηφιζες τον Αλιεντε και παει λέγοντας.

Επίσης τη χλευάζουν και κομμάτια του κόσμου που δεν είχαν ποτέ τους σκοπό να την εκμεταλλευτούν. Και αυτοί σίγουρα δεν κρύβουν δόλο.

Πιστεύω ότι η αρχαία Αθήνα δεν είναι ασπιρίνη και πως ακόμα και να ήταν, δεν μπορεί να αναπαραχθεί σήμερα εκείνο το αμεσοδημοκρατικό μοντέλο για πολλούουους λόγους. Πιστεύω πως τα δημοψηφίσματα δεν είναι αμεσοδημοκρατία αλλά το φετίχ του ΣΥΝ.

Επίσης είμαι πολύ σίγουρος πως αν η πλειοψηφία ψήφιζε κκε θα ήθελα να εγκαταλείψω στα γρήγορα τη χώρα. Και πως κάτι τέτοιο θα το φοβόμουνα πιο πολύ από αυτά που ζούμε τώρα.

Από εκεί και πέρα, επειδή είναι συγκεκριμένο αυτό που ρωτάς. Τα τελευταία χρόνια το κράτος επανόρισε τα όρια της "νομιμότητας" και του "δημοκρατικά ανεκτού". Μπορώ να παραθέσω άπειρα γεγονότα που φαίνεται. Αυτό το πράγμα το ένιωσε για τα καλά και η κοινοβουλευτική αριστερά. Την αντίφαση του αγωνίζειν απέναντι και του θεσμικού συμμετέχειν. Και πιστεύω πως το θεσμικό συμμετέχειν ξόφλησε. Είχε πρακτική σημασία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είχε και ημερομηνία λήξης από την αρχή.


Title: Απ: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 17, 2011, 00:25:44 am

εχει ωραιο logo οποτε θα στηριζα κριτικα.
(πιστευεις οτι τετοιες ερωτησεις εχουν νοημα?
δεν ειμαστε πολυ μακρια απο τα πραγματα για
να πουμε?)

κατα τα αλλα συμμεριζομαι και τις ανησυχιες του μπιρμαν
(αυτουνου δεν ειναι?)


όντως δεν έχουν νόημα. Τώρα που το σκέφτομαι και τον ΑΓΠ θα ψήφιζα το 1981, με χαρα κιόλας.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: inco on June 17, 2011, 01:17:00 am
mpravo.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: The Stig on June 17, 2011, 10:39:25 am
ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ????

Τώρα με το Βενιζέλο θα σωθούμε?


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: theoxan on June 17, 2011, 10:57:03 am
Τώρα έβαλε τον Βενιζέλο αφενός για να μην τον πρίζουν τα τσιράκια του στα πηγαδάκια.

Και ταυτόχρονα θα βγει ο Βενιζέλος με το και καλά σκληρό του προφίλ θα πάρει πίσω τίποτα εξόφθαλμα κατάφορα άδικα μέτρα του Παπαconstantine ή θα πει κανένα ΟΧΙ σε κανέναν Τρισέ και θα πει ο κοσμάκης, οοο εδώ παρεμβατικότητα στην οικονομική πολιτική. Ε και μετά από μισο μήνα θα συνεχίσει το στημμένο έργο του μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί και η καρέκλα που κάθομαι τώρα.

Επειδή είναι πρόβλημα προσώπων όχι δομών που λέει και ο antonios.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 17, 2011, 14:40:54 pm
o πανικός των Ευρωπαίων για την επερχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης ειναι παραπανω απο εμφανης





Ταχεία λύση, με 4 όρους, ζητούν Γαλλία – Γερμανία

13:56 - Παρ 17/06/2011


   Στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επίτευξη συμφωνίας για το νέο δανειακό πακέτο για την Ελλάδα συμφώνησαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο. Την ίδια ώρα, ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ προειδοποιεί για τις «απρόβλεπτες» συνέπειες που θα είχε ένα «σκληρό κούρεμα» ελληνικών ομολόγων.

H Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την διαμόρφωση ενός δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε το ευρώ» είπε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους σήμερα στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο πακέτο που θα περιλαμβάνει και την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», είπε η κ. Μέρκελ. «Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα» τόνισε η κ. Μέρκελ «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τη στήριξή μας», είπε η κ. Μέρκελ. Σημείωσε ότι στο τηλεφώνημα που είχε χθες μαζί του διαπίστωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «έχει τη βούληση να προχωρήσει στα βήματα που απαιτούνται».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι Γαλλία και Γερμανία εργάζονται στενά και έθεσε τέσσερις αρχές στη διαμόρφωση του νέου πακέτου: Να είναι αποκλειστικά σε εθελοντική βάση η συμμετοχή ιδιωτών, να μη εκληφθεί ως πιστωτικό γεγονός, να γίνει σε πλήρη συναίνεση με την ΕΚΤ και να ολοκληρωθεί η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν.

Όπως είπε ο κ. Σαρκοζί, η πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτών «θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα της Βιέννης» και σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα είναι έτσι ώστε «η Ελλάδα να μπορεί «να οικοδομήσει πάνω σε αυτό».

Κατά «σκληρού κουρέματος» ο Γιούνκερ


Ένα «σκληρό κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα έθετε σε κίνδυνο άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, σημεία της οποίας αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν έχουμε απολύτως καμία εμπειρία σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί, αν ένα μέλος μίας νομισματικής ένωσης, όπως αυτής που έχουμε, έκανε ένα τέτοιο βήμα», είπε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «οι κίνδυνοι είναι τόσο μεγάλοι, ώστε δεν μπορώ παρά να προειδοποιήσω για μία τέτοια κίνηση». Αναφερόμενος στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να διασφαλίσει την αποπληρωμή του χρέους της, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι «θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία για τους Έλληνες», ενώ σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι «οι προοπτικές της Ελλάδας είναι τόσο ζοφερές, όπως περιγράφονται συχνά».

Υπέρ της παροχής από την ΕΕ όσης βοήθειας χρειάζεται η Ελλάδα, για να αποφύγει απολύτως τη χρεοκοπία, τάχθηκε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. «Πρέπει να τους βοηθήσουμε (σ.σ.: τους Έλληνες)», δήλωσε ο τραπεζίτης σε συνέντευξη που έδωσε, προσθέτοντας ότι «αν χρειάζονται περισσότερα χρήματα, πρέπει να τα δώσουμε».

Το Βέλγιο προειδοποιεί για φαινόμενο-ντόμινο


Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός φαινομένου ντόμινο στη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, κάνοντας παραλληλισμό με τα γεγονότα που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

"Εάν αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει, δεν θα αποπληρώσει το χρέος της σε τράπεζες και κατά συνέπεια σε καταθέτες", δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Bel RTL. Θα εκδηλωθεί το φαινόμενο του ντόμινο και θα υπάρξουν συνέπειες στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και ίσως και στη χώρα μας".

"Εάν δεν αποπληρώσεις το χρέος σου, ποιος θα σού δανείσει χρήματα; Η Ελλάδα έχει ανάγκη από χρήματα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάγκη από χρήματα. Άρα, πρέπει να επέμβουμε", συνέχισε ο βέλγος υπουργός Οικονομικών.

"Θυμηθείτε την πτώχευση μίας αμερικανικής τράπεζας, της Lehman Brothers. Όλος ο κόσμος έλεγε: ε, καλά, μία τράπεζα πτώχευσε. Όμως αυτό προκάλεσε ρήξη της εμπιστοσύνης παντού στον χρηματοπιστωτικό τομέα και οι τράπεζες έχασαν την ικανότητα δανειοδότησής τους. Και είδαμε τι σήμαινε αυτό".

Βοηθώντας την Ελλάδα, "αυτό που θέλουμε να διασώσουμε, όπως το κάναμε την περίοδο της Lehman Brοthers, είναι το σύνολο της οικονομίας της ευρωζώνης", επέμεινε ο Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ωστόσο υπενθύμισε ότι υπάρχουν όροι: "η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες. Καταβάλλει ήδη, αλλά πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο, κυρίως στον τομέα της είσπραξης των φόρων".

"Η προσπάθεια πρέπει να είναι κατανεμημένη και πρέπει επίσης να δώσουμε στους ιδιώτες πιστωτές, στον χρηματοπιστωτικό τομέα, να κατανοήσουν ότι πρέπει επίσης να συμβάλουν σε εθελοντική βάση και ότι είναι προς το συμφέρον τους η Ελλάδα να συνεχίσει να υπάρχει υπό καλές συνθήκες".

http://tvxs.gr/node/87294


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 18, 2011, 01:42:55 am
χεσμένοι πανω τους... ο δυτικός καπιταλισμός στεκόταν τοσα χρόνια μετα την καταρρευση της ΕΣΣΔ σε πηλινα ποδια...

Αν οι Έλληνες επιλέξουν τη χρεοκοπία;

Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ωθούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συμβιβασμούς ή ακόμα και τη διαγραφή του χρέους επισημαίνεται σε άρθρο της Wall Street Journal. Η εναλλακτική λύση που έχει η Ελλάδα φοβίζει τους Ευρωπαίους


Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 17 2011 21:21
Ενημερώθηκε: Ιούνιος 17 2011 21:21


Οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα εστίαζαν κατά κύριο λόγο στα διεθνή σχέδια για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Ενώ σε εγχώριο επίπεδο τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα κυβέρνηση, η Wall Street Journal παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική.

Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματεύονται σκληρά το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, ο Alen Mattich διερωτάται τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έπαιρνε την απόφαση ότι δεν θέλει να διασωθεί.

Αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν ουσιαστικά "μπουχτίσει" από τα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι είναι απρόθυμοι να συναινέσουν σε ακόμα πιο επώδυνες συνθήκες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει, οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν καταστεί ρουτίνα, με τους Αθηναίους να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα συνεχή μέτρα λιτότητας.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναρωτιέται αν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος για να βγει από την κρίση, με το παράδειγμα της Αργεντινής να προσελκύει τα βλέμματα.

Η Αργεντινή, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, ενδεχομένως εκλαμβάνεται από τους Έλληνες ως η μόνη εναλλακτική επιλογή.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από τη νομισματική ένωση, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μία τέτοια ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο μιας συστημικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Δεδομένης μίας "ανεξέλεγκτης" οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Alen Mattich επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος.

Αυτό που τελικά απομένει να δούμε είναι ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα  σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση..


http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/an_oi_ellhnes_apofasisoyn_oti_den_theloyn_na_swthoyn.1107541.html



Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Silvo the Beautiful on June 18, 2011, 11:16:57 am
Λεγεται πως αν καταρευσει γενικα η ελλαδα και πεσει το ευρω το δολλαριο θα ανεβει στα υψη και δεν θα μπορει να εξαγει τιποτα η αμερικη και θα καταρευσει και αυτη


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: antonios on June 18, 2011, 11:45:04 am
Λεγεται πως αν καταρευσει γενικα η ελλαδα και πεσει το ευρω το δολλαριο θα ανεβει στα υψη και δεν θα μπορει να εξαγει τιποτα η αμερικη και θα καταρευσει και αυτη

Αν δηλώσουμε χρεωκοπία, ακόμη και να μας διαγράψουν το χρέος, πάλι δεν θα έχουμε έσοδα παραπάνω από τα έξοδα....
και εννοείται τότε δεν θα μας δανείζει κανένας, γιατίο δεν θα είμαστε έμπιστοι για να μας δώσουν τα λεφτά τους....
οπότε, τέλος μετά.... να δω από που θα μαζεύουμε λεφτά....
το τι θα γίνει σε πιθανή χρεωκοπία, καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε, θα γίνει πανικός σε πολλές χώρες!!


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 18, 2011, 13:06:20 pm
Αν δηλώσουμε χρεωκοπία, ακόμη και να μας διαγράψουν το χρέος, πάλι δεν θα έχουμε έσοδα παραπάνω από τα έξοδα....

ενας μηχανισμος με τον οποιο λειτουργούν συνηθως τα δημοσια οικονομικα σε αυτή την περίπτωση είναι η υποτίμηση του νομίσματος, ωστε να ισοσκελιστεί το ισοζύγιο πληρωμών δημοσιου-συντάξεων. Σίγουρα αμεσα, θα αυξηθεί ο πληθωρισμός και θα τα εισαγώμενα θα ακριβύνουν πολύ, αλλα θα τονωθούν ακομα πιο πολύ εξαγωγές και τουρισμός.


μετα τη χρεωπια τα επομενα χρόνια σίγουρα θα είναι αρκετα ασχημα, αλλα οι χωρες που κυρηξαν σταση πληρωμων, ακόμα υπάρχουν σήμερα, ακεραιες και εχουν σταθεροποιηθει.


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Godhatesusall on June 18, 2011, 13:46:45 pm
Λεγεται πως αν καταρευσει γενικα η ελλαδα και πεσει το ευρω το δολλαριο θα ανεβει στα υψη και δεν θα μπορει να εξαγει τιποτα η αμερικη και θα καταρευσει και αυτη

Αν δηλώσουμε χρεωκοπία, ακόμη και να μας διαγράψουν το χρέος, πάλι δεν θα έχουμε έσοδα παραπάνω από τα έξοδα....
και εννοείται τότε δεν θα μας δανείζει κανένας, γιατίο δεν θα είμαστε έμπιστοι για να μας δώσουν τα λεφτά τους....
οπότε, τέλος μετά.... να δω από που θα μαζεύουμε λεφτά....
το τι θα γίνει σε πιθανή χρεωκοπία, καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε, θα γίνει πανικός σε πολλές χώρες!!

No.

http://www.minfin.gr/budget/2011/proyp/PDFProyp/2.1.0.pdf
2009 συνολικά έξοδα:144.158.981 .169,59
2009 συνολικά ΤΑΚΤΙΚΑ έσοδα:(πρέπει να κάνω προσθέσεις,βαριέμαι, αλλά στο περίπου): 49-50 δις
2009: Δαπάνες εξυπηρέτησης δημόσιας πίστης :78.934.304.072,25

Διαφορά ~15 δις   (σε μια χρονιά που τα πάντα κατέρρεαν. 15 δις για το ΑΕΠ του 2009 ήταν πραγματικό έλλειμα ~4.5%). Αν πιστέψουμε τον καζάκη για μερικές μαϊμουδιές στα στοιχεία, πάμε στο 3.9%, πιο χαμηλό και από το έλλειμμα της γερμανίας.Ακόμα και τον καζάκη να μην πιστέψουμε(και να πιστέψουμε...την ικανότητά μου να κάνω αφαίρεση), στην χειρότερη των περιπτώσεων τραβούσαμε μια οριζόντια μείωση δαπανών 5%(πράγμα το οποίο δεν θα μάρεσε, αλλά λέμε τώρα, worst-case scenario) και ο προϋπολογισμός έρχονταν στα ίσια.

2011 συνολικά έξοδα: 128.939.000.000
2011 ΤΑΚΤΙΚΑ συνολικά έσοδα: 55.220.000.000
2011: Δαπάνες εξυπηρέτησης δημόσιας πίστης  :63.665.998.000,00

Διαφορά ~10 δις   (εγώ ξέρω ότι είναι 7 δις, αλλά whatever)

2 χρόνια μνημόνιο και το πρωτογενές έλλειμμα έπεσε 5 δις μόνο(δηλαδή 1.5% του ΑΕΠ....). Και όλα αυτά γιατί η καταστροφική πολιτική των μειώσεων απέτυχε οικτρά. Μήπως εν τέλει το εθνικό νόμισμα(συνοδευόμενο από πολλά μέτρα κατάργησης κίνησης κεφαλαίων) είναι τελικά η ενδεδειγμένη μέθοδος λύσης της κρίσης?


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: gate4 on June 18, 2011, 14:18:41 pm
Σχετικα με τον ανασχηματισμο εχουν καταλαβει οτι δεν προκειται να ξαναβγουν για να λεει ο 20 χρονια υπουργος βενιζελος θα με κρινει η ιστορια και οχι ο λαος  ^rolfmao^


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: gate4 on June 18, 2011, 14:46:50 pm
οι εξαγγελιες σημιτη για λιτοτητα που δεν εφαρμοσε το 2000
-να πληρωσουν η εχοντες και κατεχοντες με αυξηση της φορολογιας,τραγελαφικη ιστορια πως μπηκε αυτη η εκφραση στην πασοκικη διαλεκτο
-παγωμα μισθων συνταξεων
-αυξηση φπα
-αυξηση αντικειμενικων αξιων στα ακινητα

Τι εκανε ειναι αλλη ιστορια


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Karaμazoβ on June 22, 2011, 22:31:06 pm
νεα δημοσκόπηση, εχει καποιο ενδιαφέρον:

http://tvxs.gr/node/87723


η μη αποπληρωμή ή η μερικη πληρωμη του χρέους (χρεωκοπία με αλλα λόγια) εχει περάσει για τα καλά στην ελληνική κοινωνία ως επιλογη


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: bakeneko on June 16, 2012, 00:00:55 am
Στις 26 Απριλίου 2012 δημοσιεύεται το ΦΕΚ υπ΄αριθμόν Φύλλου 1363 το οποίο μπορείτε να το αναγνώσετε και εσείς στο site του εθνικού Τυπογραφείου.
Ελάχιστες μέρες πριν γίνουν οι εθνικές εκλογές που δεν ανέδειξαν τελικά νικητή οι Υπουργοί: Σαχινίδης, Διαμαντοπούλου, Βορίδης, Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνης και Γερουλάνος αποφάσισαν να ιδιωτικοποιήσουν ουσιαστικά το δημόσιο στο σύνολό του.

Μεταβιβάζονται λοιπόν στο «Ταμείο
Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» τα εξής:
51% απο τον ΟΛΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε)
51% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
65 % της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.
34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε
34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
13,697%  του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε
81% της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.
25% της ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
17% της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
34% του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
92% της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
100% του ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
και τέλος  55% της ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
Η έρευνά μας δείχνει για τις παραπάνω εταιρίες το κατά πόσον ζημιώνουν ή όχι τον φορολογούμενο(ακόμα και τώρα που στις τάξεις τους βρίσκονται υπεράριθμοι υπάλληλοι):

ΟΛΠ:  ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 11.233.595 €

ΟΛΘ:ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 10.618,659 €

ΔΕΠΑ: (για το 2011 δεν ανευρέθηκαν στοιχεία) για το 2010: ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 90.800.000 €

ΕΥΔΑΠ:  ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 24.311.000€ και ο κατάλογος μακρύς.

http://foititesoikonomikon.blogspot.gr/2012/05/26-2012-1363-site.html

-----

Επίσης: Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο). μπλα μπλα
Άρθρο 1 παράγραφος 2
Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας

------

Αυτά βέβαια έχουν παγώσει τώρα, μέχρι να τελειώσουμε με τις εκλογές!


Title: Re: Κατατέθηκε το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα)
Post by: Nerevar on July 22, 2012, 15:13:43 pm
Spiegel: «Όχι» του ΔΝΤ σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην αυριανή του έκδοση και προσθέτει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

Το περιοδικό αναφέρει ότι αυτή την περίοδο η τρόικα εξετάζει κατά πόσο η χώρα εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί.


Συνεχει (http://www.moneypost.gr/72119/Spiegel--%C2%AB%CE%8C%CF%87%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%9D%CE%A4-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%89-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-)

(http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/tsipras-kolokotronis-660.jpg)