THMMY.gr

Παρα-φόρουμ => Τημμυ-μένα Μέλη... => Topic started by: arashi on November 21, 2010, 02:24:04 am



Title: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 02:24:04 am
Αντε με το καλο να ασχολιομαστε και με καναν αλλο εχει καταντησει βαρετο ολο ευρωπη και ευρωπη,...

 :D


Title: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: pandora on November 21, 2010, 03:57:25 am
παντως τρελαινομαι που ασχολιεστε ακομα με την Ιρλανδια...

εσυ με τι θέλεις να ασχολούμαστε?
για πές  :)


Title: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: abdel razek mahmut favala on November 21, 2010, 04:04:25 am
για πές  :)
το χαμόγελο του "καλού" ενώ φορτώνει μπινελίκια

 ;D ;D


Title: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: pandora on November 21, 2010, 16:13:47 pm
 :P


Title: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 16:16:36 pm
για πές  :)
το χαμόγελο του "καλού" ενώ φορτώνει μπινελίκια

 ;D ;D

abdel εσυ ξερεις με τι ασχολιεμαι ενοψει 1ης Κυριακης Δεκεμβριου...  8))

Περαστικα μας και μπινελικια σας...δλδ βριστε αφοβα κανει καλο  :D


Title: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: abdel razek mahmut favala on November 21, 2010, 16:43:33 pm
Ναι. τα μπινελίκια δε σε αφορούν. Εσύ είσαι ΑΝΤΡΑΣ. ( ;D)

κατά τ' άλλα, ενώ δε σ' έβρισε κανένας, εσύ σα γνήσιο αιλουροειδές ( :P) πιάστηκες από το σχόλιο μου για να μην απαντήσεις ευθέως στην καθόλα καλοπροαίρετη απορία της πανδώρας.
η οποία, σοβαρά, παραμένει και δικιά μου απορία.

abdel εσυ ξερεις με τι ασχολιεμαι ενοψει 1ης Κυριακης Δεκεμβριου...  8))
με την επέτειο της δολοφονίας γρηγορόπουλου;
γι'αυτό θα πας και στην αθήνα;


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on November 21, 2010, 18:50:26 pm
1η κυριακη του δεκεμβρη εχει 5 ο μηνας ^tomato^


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 19:38:32 pm
Ναι. τα μπινελίκια δε σε αφορούν. Εσύ είσαι ΑΝΤΡΑΣ. ( ;D)

κατά τ' άλλα, ενώ δε σ' έβρισε κανένας, εσύ σα γνήσιο αιλουροειδές ( :P) πιάστηκες από το σχόλιο μου για να μην απαντήσεις ευθέως στην καθόλα καλοπροαίρετη απορία της πανδώρας.
η οποία, σοβαρά, παραμένει και δικιά μου απορία.

abdel εσυ ξερεις με τι ασχολιεμαι ενοψει 1ης Κυριακης Δεκεμβριου...  8))
με την επέτειο της δολοφονίας γρηγορόπουλου;
γι'αυτό θα πας και στην αθήνα;

1 Κυριακη του Δεκεμβρη ειναι οι εξετασεις Ιαπωνικων *ΚΑΘΕ* χρονο...

τεσπα αν καταλαβατε βριστε εμενα ... τι να πω... κρινεται εξ ιδιων τα αλλοτρια?
γενικα ψαξτε το ψυχολογικα ....
 :(
γενικα και ο τιτλος ειναι ακυρος, αλλωστε ξερω

ψαχνετε με καθε ευκαιρια να με πειτε φασιστα, οποτε αναγκαστικα
πρεπει εγω(κατα τα λεγομενα σας) να κανονιζω κατα το δοκουν και με τι θα ασχολιεστε
εσεις και το φορουμ και τι θα πιστευετε.... αν θυμαστε τα ιδια μου λεγα(νε)/(τε) και για τη δεη και για τους φορτηγατζηδες κτλ κτλ ....

Σχετικα "πειραγματα" τα παιρνω φιλικα... αλλωστε εγω ξερω να βρισκω τους πραγματικους φασιστες ( και οχι μη νομιζετε παλι οτι μιλαω για σας ειρωνικα)

Καποιες δηλωσεις ειναι "απλες" και οχι αμφισημες


Γριφε τσιλαξ με τις ντοματες


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on November 21, 2010, 19:39:45 pm
ειναι και ακριβες οι ατιμες ε? :P


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 19:41:29 pm
ειναι και ακριβες οι ατιμες ε? :P

σε παρακαλω ξεκινα να κανεις copy paste για τη εισβολη εναντια στα φοιτητικα εισοδηματα


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on November 21, 2010, 19:42:52 pm
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες αλιευτικές διατάξεις, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, απαγορεύεται αυστηρά η αλιεία αστακού βάρους μικρότερου των 500 γραμμαρίων. Σε περίπτωση τυχαίας σύλληψής του σε δίκτυα θα πρέπει ν΄ απελευθερώνεται και να ρίχνεται ξανά στη θάλασσα.

Έδεσμα

Γενικά ο αστακός θεωρείται το εντυπωσιακότερο προσφερόμενο έδεσμα των πλουσιοτέρων μπουφέδων για όλες τις εποχές, σ΄ όλα τα μέρη του κόσμου. Σήμερα έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως δείγμα της γαστρονομικής πολυτέλειας, ο "βασιλιάς των εδεσμάτων", όχι τόσο για τις πολύ γευστικές και θρεπτικές του αξίες, όσο για την φινέτσα του και την εξ αντιθέτου απαγορευτική του τιμή στις περισσότερες οικογένειες, καθώς και για την αμηχανία που προκαλεί στο τρόπο μαγειρικής του.

Από διαιτητικής άποψης ο αστακός παρουσιάζει, (κατά βάρος), υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σε μεταλλικά στοιχεία, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο είδος ψαριών ή θαλασσινών ζώων ξεπερνώντας ακόμα και τη θρεπτική αξία του γάλακτος, ειδικότερα σε ασβέστιο, λαμβανομένου υπόψη ότι μ΄ αυτά χτίζει το κέλυφός του, η δε θερμιδική του προσφορά περιορίζεται στα 90 cal/100 gr.
Όσον αφορά την υπεροχή της γεύσης του, αυτή εκτιμάται περισσότερο όταν μαγειρευτεί ζωντανός και καταναλωθεί σκέτος.

Ακριβό, γευστικό, θαλασσινό πιάτο, σερβίρεται συνηθέστερα βραστός. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αστακοί συντηρούνται σε ενυδρεία των εστιατορίων για να μαγειρευτούν φρέσκοι. Κατά τη δεκαετία 1990-2000 ο αστακός άρχισε να σερβίρεται ευρύτατα σε ελληνικές ψαροταβέρνες σαν σπεσιαλιτέ ως αστακοσαλάτα, αστακομαγιονέζα, αστακομακαρονάδα, αστακό γεμιστό, αστακό μενταγιόν και διάφορες άλλες αστακο-παρουσιάσεις, καυχήματα των σεφ.

Βράσιμο αστακού

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο βράσιμο του αστακού, όταν αυτός είναι φρέσκος που έχοντας διπλωμένη την ουρά του, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα τινάζοντας την ουρά του μόλις ριχτεί στη κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Για το λόγο αυτό πριν το μαγείρεμά του δένεται η ουρά όπως είναι διπλωμένη στο σώμα του με σπάγκο, καθώς και οι δαγκάνες αν πρόκειται για αστακοκαραβίδα. Σημειώνεται επίσης ότι η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μεγάλη, το νερό να είναι τόσο ώστε να σκεπάζει τον αστακό. Ο αστακός ρίχνεται στη κατσαρόλα αφού το νερό αρχίζει να κοχλάζει και στο οποίο έχει προστεθεί λίγο χοντρό αλάτι.
Ο χρόνος που αφήνεται να βράσει ο αστακός είναι ανάλογος του μεγέθους του. Ενδεικτικά αν είναι μικρός περίπου 20 λεπτά της ώρας, αν είναι μεσαίος, (1 κιλό), περίπου 35 λεπτά και αν είναι μεγαλύτερος περίπου 40 - 45 λεπτά, και πάντα με σκεπασμένη τη κατσαρόλα. Αφού βράσει αφαιρείται από το νερό και τοποθετείται σε πάγκο ή πιατέλα, αφήνεται να μισοκρυώσει αφαιρώντας τότε τον σπάγκο που είναι δεμένος, και αφού κρυώσει τελείως καθαρίζεται.

Στατιστική

Η επαγγελματική αλιεία του αστακού στις ελληνικές θάλασσες, από στατιστική άποψη, παρακολουθείται. Συγκεκριμένα το 2001 αλιεύθηκαν 233 τόνοι, το 2002 112 τόνοι και το 2003 μόλις 90 τόνοι.

Ηλικία


Οι αστακοί μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 100 χρόνια


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 19:44:21 pm
τεστ


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 19:50:14 pm
Για καποιο λογο με πεταει οποτε ποσταρω

τεσπα τρολλ γιου λειτερ


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 19:51:04 pm
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες αλιευτικές διατάξεις, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, απαγορεύεται αυστηρά η αλιεία αστακού βάρους μικρότερου των 500 γραμμαρίων. Σε περίπτωση τυχαίας σύλληψής του σε δίκτυα θα πρέπει ν΄ απελευθερώνεται και να ρίχνεται ξανά στη θάλασσα.

Έδεσμα

Γενικά ο αστακός θεωρείται το εντυπωσιακότερο προσφερόμενο έδεσμα των πλουσιοτέρων μπουφέδων για όλες τις εποχές, σ΄ όλα τα μέρη του κόσμου. Σήμερα έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως δείγμα της γαστρονομικής πολυτέλειας, ο "βασιλιάς των εδεσμάτων", όχι τόσο για τις πολύ γευστικές και θρεπτικές του αξίες, όσο για την φινέτσα του και την εξ αντιθέτου απαγορευτική του τιμή στις περισσότερες οικογένειες, καθώς και για την αμηχανία που προκαλεί στο τρόπο μαγειρικής του.

Από διαιτητικής άποψης ο αστακός παρουσιάζει, (κατά βάρος), υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και σε μεταλλικά στοιχεία, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο είδος ψαριών ή θαλασσινών ζώων ξεπερνώντας ακόμα και τη θρεπτική αξία του γάλακτος, ειδικότερα σε ασβέστιο, λαμβανομένου υπόψη ότι μ΄ αυτά χτίζει το κέλυφός του, η δε θερμιδική του προσφορά περιορίζεται στα 90 cal/100 gr.
Όσον αφορά την υπεροχή της γεύσης του, αυτή εκτιμάται περισσότερο όταν μαγειρευτεί ζωντανός και καταναλωθεί σκέτος.

Ακριβό, γευστικό, θαλασσινό πιάτο, σερβίρεται συνηθέστερα βραστός. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αστακοί συντηρούνται σε ενυδρεία των εστιατορίων για να μαγειρευτούν φρέσκοι. Κατά τη δεκαετία 1990-2000 ο αστακός άρχισε να σερβίρεται ευρύτατα σε ελληνικές ψαροταβέρνες σαν σπεσιαλιτέ ως αστακοσαλάτα, αστακομαγιονέζα, αστακομακαρονάδα, αστακό γεμιστό, αστακό μενταγιόν και διάφορες άλλες αστακο-παρουσιάσεις, καυχήματα των σεφ.

Βράσιμο αστακού

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο βράσιμο του αστακού, όταν αυτός είναι φρέσκος που έχοντας διπλωμένη την ουρά του, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα τινάζοντας την ουρά του μόλις ριχτεί στη κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Για το λόγο αυτό πριν το μαγείρεμά του δένεται η ουρά όπως είναι διπλωμένη στο σώμα του με σπάγκο, καθώς και οι δαγκάνες αν πρόκειται για αστακοκαραβίδα. Σημειώνεται επίσης ότι η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μεγάλη, το νερό να είναι τόσο ώστε να σκεπάζει τον αστακό. Ο αστακός ρίχνεται στη κατσαρόλα αφού το νερό αρχίζει να κοχλάζει και στο οποίο έχει προστεθεί λίγο χοντρό αλάτι.
Ο χρόνος που αφήνεται να βράσει ο αστακός είναι ανάλογος του μεγέθους του. Ενδεικτικά αν είναι μικρός περίπου 20 λεπτά της ώρας, αν είναι μεσαίος, (1 κιλό), περίπου 35 λεπτά και αν είναι μεγαλύτερος περίπου 40 - 45 λεπτά, και πάντα με σκεπασμένη τη κατσαρόλα. Αφού βράσει αφαιρείται από το νερό και τοποθετείται σε πάγκο ή πιατέλα, αφήνεται να μισοκρυώσει αφαιρώντας τότε τον σπάγκο που είναι δεμένος, και αφού κρυώσει τελείως καθαρίζεται.

Στατιστική

Η επαγγελματική αλιεία του αστακού στις ελληνικές θάλασσες, από στατιστική άποψη, παρακολουθείται. Συγκεκριμένα το 2001 αλιεύθηκαν 233 τόνοι, το 2002 112 τόνοι και το 2003 μόλις 90 τόνοι.

Ηλικία


Οι αστακοί μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 100 χρόνια
Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μίγμα με έως 30% γάλα κατσίκας. Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρό άλμης ή ξινόγαλου για περίπου 3 μήνες. Από τη στιγμή που απομακρυνθεί από την άλμη, η φέτα χάνει όλα τα υγρά της και γίνεται πιο συμπαγής. Η φέτα έχει άσπρο χρώμα ενώ αποθηκεύεται συνήθως σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα και με την σκληρότητα του τυριού. Έτσι λοιπόν μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. Αναλόγως διαφέρει και η γεύση. Το λίπος που περιέχεται κυμαίνεται από 30% έως 60%, ενώ ο μέσος όρος είναι γύρω στο 45%.
Πίνακας περιεχομένων
[Απόκρυψη]

    * 1 Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
    * 2 Ιστορία
    * 3 Όνομα
    * 4 Χρήση
    * 5 Σχετικοί δικτυακοί τόποι

[Επεξεργασία] Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Η φέτα έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.). Αυτό σημαίνει ότι το όνομα «Φέτα» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυριά παρόμοιας σύστασης που παρασκευάζονται εκτός Ελλάδος και με άλλη διαδικασία από την παραδοσιακή. Θεσπίστηκε από την Ε.Ε. για την προστασία των προϊόντων τοπικής προέλευσης και τέθηκε σε ισχύ το 1996. Η καταχώριση της φέτας στον κατάλογο των προϊόντων Π.Ο.Π. προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από χώρες που παρήγαν ως τότε μεγάλες ποσότητες φέτας, όπως η Δανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Η καταχώριση ακυρώθηκε από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το Μάρτιο του 1999 (συνεκδ. υποθέσεις C-289/96, C‑293/96 και C‑299/96). Η Επιτροπή διεξήγαγε εκ νέου αναλυτική έρευνα, από την οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φέτα οφείλει να προστατευτεί ως ονομασία προέλευσης. Τον Οκτώβριο του 2002 με νέο Κανονισμό ξανακαταχωρίστηκε η φέτα στον κατάλογο των προϊόντων Π.Ο.Π. κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Νέα προσφυγή της Δανίας και της Γερμανίας κατά του Κανονισμού αυτού απορρίφθηκε τελικά από το ΔΕΚ το 2005 (συνεκδ. υποθέσεις C-465/02 και C-466/02).
[Επεξεργασία] Ιστορία

Αναζητώντας την προέλευση στην αρχαία Ελλάδα, παρατηρούμε ότι έχουμε τις πρώτες αναφορές από τον Όμηρο στην Οδύσσεια και πιο συγκεκριμένα στον περίφημο μύθο του κύκλωπα Πολύφημου. Ο μύθος λέει ότι ο Πολύφημος ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φέτας και γενικά των τυριών. Κουβαλώντας το γάλα από τα πρόβατα κάθε μέρα σε προβιές ζώων διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη ότι μετά από μερικές μέρες το γάλα έπηζε και γινόταν στερεό, φαγώσιμο και εύκολα αποθηκεύσιμο.

Παρόμοια τυριά απαντούν σε όλη τη Βαλκανική. Μέχρι την πρόσφατη κατοχύρωσή της παρασκευαζόταν με αυτήν την ονομασία και σε άλλες χώρες, ενώ ευρέως διαδεδομένη ήταν και η φέτα από αγελαδινό γάλα. Από την κατοχύρωσή της όμως ως Π.Ο.Π. δεν επιτρέπεται τυρί που περιέχει αγελαδινό γάλα και δεν έχει παρασκευαστεί στην Ελλάδα να ονομάζεται φέτα. Στην Κύπρο εισήχθη η συνταγή από την Ελλάδα και είναι τεκμηριωμένη η παραγωγή και η εξαγωγή φέτας ήδη από το 1904, ωστόσο μετά την κατοχύρωσή της στην Ελλάδα οι τυροπαραγωγοί αναγκάστηκαν να τη μετονομάσουν. Οι περισσότεροι παραγωγοί υιοθέτησαν επίσημα τον όρο «λευκό τυρί», ενώ οι καταναλωτές δεν έπαυσαν να την ονομάζουν «φέτα» στην καθημερινότητά τους.
[Επεξεργασία] Όνομα

Πιστεύεται ότι το βυζαντινό όνομα της φέτας ήταν "πρόσφατος" (δηλ. τυρός). Το όνομα φέτα είναι ιταλικής προέλευσης (<fetta) και προέρχεται απο μια αναφορά του 17ου αιώνα στο είδος αυτού του τυριού που κοβόταν σε φέτες για να τοποθετηθεί στα βαρέλια. Στην Κύπρο συνηθίζεται να γράφεται με δύο <Τ>, όπως άλλωστε προφέρεται και στην κυπριακή Διάλεκτο.
[Επεξεργασία] Χρήση

Η χρήση της φέτας είναι ευρέως γνωστή σε όλο τον κόσμο ως κύριο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας. Εκτός από την χωριάτικη σαλάτα είναι κύριο συστατικό της τυρόπιτας, καθώς και πολλών άλλων εδεσμάτων που συνοδεύουν την Ελληνική κουζίνα. Από πολλούς έχει συνδεθεί κύρια με την μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί ορόσημό της σε όλο τον κόσμο.
[Επεξεργασία]


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on November 21, 2010, 19:56:09 pm
ναι σε γενικες γραμμες δε διαφωνουμε, ισχυει οτι το Ιερό Κολλέγιο των Καρδιναλίων είναι το σημαντικότερο διοικητικό όργανο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Πρόκειται για τη σύναξη των Καρδιναλίων που συγκαλείται, υπό την προεδρία του Πάπα ή του πρυτάνεως του κολλεγίου, για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Οι κύριες περιπτώσεις συγκλήσεώς του είναι οι εξής:

1. Συγκαλείται για την εκλογή Πάπα. Δικαίωμα συμμετοχής στο κονκλάβιο έχουν μόνο αυτοί που δεν έχουν συμπληρώσει το 80ό έτος της ηλικίας τους (αυτοί δεν μπορούν να υπερβούν τον αριθμό των 120).

2. Συνεδριάζει μετά από πρόσκληση του Πάπα για την αντιμετώπιση κάποιου ζητήματος που απασχολεί το σύνολο της εκκλησίας.

3. Να υποστηρίζει συλλογικά, αλλά και το κάθε μέλος του ατομικά, το διοικητικό και ποιμαντικό έργο του Πάπα.

Ο πρύτανης του Κολλεγίου εκλέγεται από έναν κατάλογο 6 υποψηφίων Καρδιναλίων, από την τάξη των εν ενεργεία επισκόπων, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από τον Πάπα.


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: Social_waste on November 21, 2010, 20:05:40 pm
εγω


Title: Re: Με τι θέλει ο arashi να ασχολείται το thmmy.gr;
Post by: arashi on November 21, 2010, 20:08:45 pm

καλα το να παρουμε απο ενα κειμενο μια λεξουλα και να κρατησουμε αυτη και μονο

ειναι παληα καλη τακτικη το ξερω δεν χρειαζομαι και ιδιαιτερα σε αυτο τον τομεα.