THMMY.gr

Μαθήματα Βασικού Κύκλου => Διάδοση Η/Μ κύματος Ι => Topic started by: Megawatt on September 08, 2010, 22:29:15 pm



Title: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: Megawatt on September 08, 2010, 22:29:15 pm
τζαμπα η ενεργεια και το διαβασμα που ξοδευετε για αυτο το μαθημα. Εξω οταν βγειτε ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα δεν χρειαζονται :P


Το παρόν τόπικ προέκυψε από εδώ (https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=35184.15)


Title: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: Angie_Ann on September 09, 2010, 08:34:35 am
Συμφωνώ όσο δεν φαντάζεσαι! Αλλά για να πάρουμε πτυχίο πρέπει να το περάσουμε οπότε θέλουμε δεν θέλουμε θα ξοδέψουμε ενέργεια γι' αυτό


Title: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: vdel on September 10, 2010, 18:50:04 pm
Καλησπέρα σε όλους,

Διαφωνώ απόλυτα όταν ακούω ότι δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά. Θεωρώ ότι σκοπός της σχολής δεν είναι να δημιουργήσει χρήστες ηλεκτρολόγους μηχανικούς που θα βασίζονται απλά σε καταλόγους  και  software εταιριών. Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις αποκτήσει  το υπόβαθρο και τον τρόπο σκέψης & την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να προσεγγίσεις ένα πρόβλημα, να αντιληφθείς την αιτία και να προτείνεις μια λύση.
Η αντίληψη των βασικών νόμων κατά την γνώμη μου και η ερμηνεία τους σου δίνει την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι και μετά να υιοθετείς  ή να απορρίπτεις ή να βελτιώνεις ακόμα  την γνώμη ενός συναδέλφου, την προσφορά μιας εταιρίας , την επίλυση μέσω software ή ενός τεχνικού καταλόγου μιας επιλογής εξοπλισμού κλπ.


Title: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: Megawatt on September 10, 2010, 22:15:24 pm
Πολυ σωστα τα λες, αλλα εισαι σιγουρος οτι "το υπόβαθρο και τον τρόπο σκέψης & την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να προσεγγίσεις ένα πρόβλημα, να αντιληφθείς την αιτία και να προτείνεις μια λύση" σου την προσφερει αυτο το μαθημα?

Αυτο που λες κατακτιεται με τα χρονια φοιτησης μεσα απο τις εργασιες ή/και τις εξετασεις. Οκ, για τις εξετασεις δεν θα το ελεγα, αλλα ειδικα οι εργασιες προωθουν τετοιες καταστασεις που περιγραφεις. Γιατι εξω δεν θα σταματησεις να διαβαζεις καταρχην. Και κατα δευτερον παντα μα παντα θα πρεπει να βρεις λυσεις σε προβληματα μεσα απο συνεργασια με αλλους. Αν μαθεις να συνεργαζεσαι με τον αλλον - που τωρα αυτος ο αλλος ειναι ενας συναδελφος σου φοιτητης- , αυτο ειναι πολυ σημαντικο. Και επισης πολυ σημαντικο ειναι να μαθεις να ψαχνεις να βρεις την πληροφορια που θελεις. Κατι που και αυτο το προωθουν οι εργασιες.

Αυτα ολα στο θεωρητικο μερος του πραγματος, το οποιο δεν εμπλεκει το συγκεκριμενο μαθημα. Σημερα στην Ελλαδα αυτην την στιγμη υπαρχει ψωμι και προκειται να γινουν μεγαλα εργα σε ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Οι κατασκευες εχουν πεθανει, ενα μετρό μονο  της θεσσαλονικης χτιζεται που δινει δουλεια σε καποιες εταιριες και τιποτε αλλο. Παντου οι οικοδομες πεθανανε. Γεφυρες, σηρραγες δρομοι κλπ ολοκληρωθηκαν. Το μονο που χτιζεται και θα χτιζεται στα επομενα χρονια ειναι εργα ΑΠΕ. ΚΑι αρα τομεας ενεργειας. Αυτο σας το λενε οι καθηγητες σας, απορω.... Ενα λοιπον μαθημα που ασχολειται με αντικειμενο οπως το παρων, οχι μονο αχρηστο ειναι αλλα και επιζημιο, αφου στον ιδιο χρονο θα μπορουσε ο φοιτητης να διδαχθει κατι αλλο και επισης το μαθημα αυτο δεν προωθει τα χρησιμα μαθηματικα, αλλα μαθηματικα μονο για μεταπτυχιακα και συνεχιση σπουδων. Τα χρησιμα μαθηματικα ειναι αυτα που ακολουθουν τα απλοποιημενα μοντελα και οχι τα αναλυτικα και συνθετα μοντελα που θελουν μια πιο επιστημονικη αναλυση.  Δηλαδη, συμφωνω και επαυξανω με την δευτερη παραγραφο σου, αλλα την ιδια αντιληψη μπορεις να εχεις για τους φυσικους νομους χρησιμοποιωντας απλα μοντελα και οχι τα συνθετα.
Παραδειγμα: το οτι συστελεται ο χρονος και διαστελλεται ο χωρος στην θεωρια της σχετικοτητας, μπορεις να το καταλαβεις και χωρις να ασχοληθεις με τανιστικο λογισμο. Το οτι ενας αγωγος ζεσταινεται (φαινομενο joule) οταν διαρρεεται απο ρευμα, μπορεις να το αποδειξεις χρησιμοποιωντας απλους τυπους και οχι ολοκληρωματα. τριπλα, επικαμπυλια κλπ.. Οκ, ισως τα παραδειγματα να μην περιγραφουν αυτο που θελω να πω , αλλα η λογικη μου ειναι οτι το οφελος απο αποκομοιζει ο φοιτητης με την ενασχοληση μεσα απο τις εργασιες στα διαφορα μαθηματα, ειναι μεγαλυτερο απο  αυτο που εχει οταν θα εχει χασει ενα και δυο εξαμηνα να διαβαζει για να περασει μαθηματα οπως αυτο. Με αλλα λογια μηχανικος δεν θα γινεις με το να μπορεις να λυνεις το μαθηματικο υποβαθρο του μαθηματος αυτου, αλλα με το να ασχολησαι με τις εργασιες στα υπολοιπα μαθηματα της σχολης (των οποιων το μαθηματικο υποβαθρο ουκ ολιγο ειναι).


Title: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: Doctor_Doctor on September 11, 2010, 01:30:31 am
Δηλαδή φίλε, κάθησες και έγραψες μία σελίδα κείμενο για να καταδείξεις ότι ένας ηλεκτρολόγος δε χρειάζεται να έχει τις βασικές γνώσεις για τη διάδοση κύματος.

Με την ίδια λογική, μάλλον και ο τομέας των τηλεπικοινωνιών πρέπει να καταργηθεί - ή έστω να γίνει ξεχωριστή σχολή που δε θα παιδεύει με μαθήματα τους ενεργειακούς, το μέλλον της αγοράς.

ΥΓ. Θα το άφηνα ασχολίαστο τέτοιο  ποστ, αλλά η έκταση μου έβγαλε το μάτι.


Title: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: Alexkasgr on September 11, 2010, 15:34:23 pm
Δηλαδή Megawatt μας λες ότι επειδή τα επόμενα χρόνια το μόνο που θα δουλεύει στη χώρα θα είναι οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ, θα πρέπει να βγάλουμε τα άσχετα μαθήματα που δε βοηθάνε σε τίποτα και να γίνουμε μηχανικοί ΑΠΕ. Θέλω πολύ να ακούσω την ολοκληρωμένη σου πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα σπουδών ΗΜΜΥ που να βγάζει μόνο χρήσιμους μηχανικούς για τη χώρα, χωρίς περιττές μαθηματικές γνώσεις (μήπως γενικά δε θα είναι μηχανικοί? λέω εγώ τώρα...).

Για να μιλήσουμε και λίγο επί του συγκεκριμένου, προφανώς αφού το θεωρείς άχρηστο μάθημα, αυτομάτως θεωρείς ότι και οι τηλεπικοινωνίες σαν τομέας δεν έχουν τίποτα χρήσιμο, αφού τα μισά μαθήματα του τομέα (ασύρματες, μικροκύματα κτλ.) βασίζονται σε αυτό. Αυτό βέβαια δε μου προκαλεί έκπληξη αφού οι άποψή σου είναι ότι πρέπει να μαθαίνουμε αυτά που έχουν ψωμί στην αγορά. Η μόνη απορία μου είναι η εξής απλή: αν σε 5 χρόνια δεν έχουν ψωμί αυτά και έχουν κάποια άλλα, όλοι εμείς που έχουμε φάει τα νιάτα μας σε αυτή τη σχολή τι θα κάνουμε?




Title: Re: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: il capitano on September 12, 2010, 01:14:47 am
Σημερα στην Ελλαδα αυτην την στιγμη υπαρχει ψωμι και προκειται να γινουν μεγαλα εργα σε ανανεωσιμες πηγες ενεργειας.

Ρε συ μεγαβατ την προταση αυτη διαβαζω και βρισκω 2 τεραστια κενα. Το "σημερα" και το "Ελλαδα".

Οι περισσοτεροι εδω μεσα θα παρουν πτυχιο σε 2-3-4-5 χρονια. Που ξερεις οτι οι επενδυσεις τοτε θα ειναι πανω στις ΑΠΕ και οχι πανω στην κατασκευη οτιδηποτε αλλου? Δρομοι,εργοστασια,πυραυλικα συστηματα,μπουρδελα κ.ο.κ. Με το να καταργηθει ενα μαθημα (και ενας τομεας, αν το παμε τοσο μακρια) αποκλειουμε ενα τμημα των πιθανων μελοντικων επενδυσεων, στις οποιες ως μηχανικοι μπορουν να εργαστουν μονο ατομα που εχουν τελειωσει ΗΜΜΥ (ή καποια παρεμφερη πολυτεχνικη σχολη). Τι θα κανουμε μετα? Θα φερουμε εισαγωμενους τηλεπατζιδες?

Επισης μιλας για Ελλαδα. Μα αμα ο ΓΑΠ συνεχισει, ο μονος που θα ζει στην χωρα σε λιγα χρονια θα ειναι αυτος και το υπουργικο του συμβουλιο. Γιατι οι μηχανικοι να μεινουν στην Ελλαδα, αμα η Ελλαδα δεν τους προσφερει κινητρα για δουλεια πανω στον τομεα τους? Τους κραταει κανεις? Δεν λεω, προφανως και ολοι ευχαριστουν το Ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα που τους εφαγε τοσα λεφτα για να γινουν "επιστημονες" αλλα νταξ, οπως λεει και το λαικο ρητο "υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια".


Title: Re: [Διάδοση Η/Μ Κύματος Ι]Συζήτηση για το μάθημα
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on December 30, 2010, 19:14:21 pm
Οι περισσοτεροι εδω μεσα θα παρουν πτυχιο σε 2-3-4-5 χρονια. Που ξερεις οτι οι επενδυσεις τοτε θα ειναι πανω στις ΑΠΕ και οχι πανω στην κατασκευη οτιδηποτε αλλου? Δρομοι,εργοστασια,πυραυλικα συστηματα,μπουρδελα κ.ο.κ.
μπουρδελα ftw.-
σταθερη αξια φιλαρακι.



και επειδη δε κολλαει στα αλλα τοπικ και για να μην ανοιγω καινουριο τοπικ,
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΔΙΑΔΟΣΗ Ι ?? :)