THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Ζωγραφική - Φωτογραφία - Κόμικ => Topic started by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on July 15, 2009, 17:16:41 pm



Title: Φωτογραφικη Εκθεση "Face to Faces"
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on July 15, 2009, 17:16:41 pm
H φωτογραφική έκθεση ”Face to Faces” στη Θεσσαλονίκη

Με 100 φωτογραφικά έργα 12 Ελλήνων και 14 ξένων καλλιτεχνών και βασικό θέμα το (αυτό)πορτρέτο, λειτουργεί από σήμερα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης το δεύτερο μέρος της έκθεσης ”Face to Faces” (Το πρώτο μέρος, με τα video installation, παρουσιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης).

 Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που διοργανώνει τη Μπιενάλε, η έκθεση οργανώθηκε στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση περιοδεύει σ’ όλο τον κόσμο και σε κάθε στάδιο της πορείας της εμπλουτίζεται με καλλιτέχνες της χώρας που τη φιλοξενεί. Την επιμέλεια της περιοδεύουσας έκθεσης έχει η επιμελήτρια του γαλλικού τμήματος της έκθεσης, Ιsabelle de Montfumat, ενώ το ελληνικό κομμάτι επιμελείται η Αγγελική Γραμματικοπούλου. Σύμφωνα με την Ελληνίδα επιμελήτρια, «H έκθεση “Face to Faces” επιχειρεί να απαντήσει καλλιτεχνικά σε ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τη νέα ταυτότητα του σύγχρονου ανθρώπου [..] Πραγματεύεται την αναπαράσταση της ανθρώπινης ταυτότητας σε όλες τις εκφάνσεις της: αισθητικές εννοιολογικές, ποιητικές, πολιτικές, φιλοσοφικές, κοινωνικές, ερωτικές. Με την ανθρώπινη παρουσία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η έκθεση διερευνά τη θεματική του (αυτό)πορτρέτου, μέσα από τρεις διακριτούς άξονες: πώς βλέπει ο καλλιτέχνης τον εαυτό του μπροστά από το φακό ή πώς θα ήθελε να τον βλέπει (πρώτος άξονας), πώς βλέπει τον άλλον μέσα από το φακό (δεύτερος άξονας) και πώς χρησιμοποιεί το μέσο (φωτογραφία ή video) προκειμένου να εκφράσει τον εικαστικό του λόγο (τρίτος άξονας).

πηγη : http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=63905


Title: Re: Φωτογραφικη Εκθεση "Face to Faces"
Post by: nasia!! on July 15, 2009, 17:22:19 pm
Πού είναι το Μουσείο Φωτογραφίας ακριβώς?Κατα τα άλλα,ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση,θέλω να την δώ. ^yue^


Title: Re: Φωτογραφικη Εκθεση "Face to Faces"
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on July 15, 2009, 17:23:39 pm
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Α' , Λιμάνι Θεσσαλονίκης
c/o Ταχυδρομείο Θεσ/νίκης 23
54015 Θεσ/νίκη

Tηλ: 23 10 566 716
Fax: 23 10 566 717

Ώρες Λειτουργίας

-Eκθεσιακός Xώρος:
Δευτέρα: κλειστά
Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00
Σάββατο και Κυριακή 11:00-21:00

Café Hours:
Tρίτη έως Παρασκευή: 11:00-19:00
Σάββατο και Kυριακή: 11:00-21:00
Δευτέρα: κλειστά

  8)

edit : Αμα πας πες μας και τι ειδες :D


Title: Re: Φωτογραφικη Εκθεση "Face to Faces"
Post by: nasia!! on July 15, 2009, 17:25:06 pm
Θενκ γιου!!! ;)
Αμα πας πες μας και τι ειδες :D

Θα σας πώ,θα σας πω!!!


Title: Re: Φωτογραφικη Εκθεση "Face to Faces"
Post by: nasia!! on August 08, 2009, 14:53:42 pm
Πήγαμε σήμερα στην έκθεση φωτογραφίας "Face to Faces" και οφείλω να πω πως μου άρεσε πολύ,όπως λέει και ο τίτλος όλες οι φωτογραφίες ήταν επικεντρωμένες στα πρόσωπα είτε των ίδιων των καλλιτεχνών είτε κάποιων(*τις περισσότερες φορές) απλών ανθρώπων.Τα τοπία πολύ καθαρά από πίσω,στιγμές καθημερινές, ωραία μέρη από όλο τον κόσμο,αλλά κυρίως ελληνικά..(όπου υπήρχε φόντο..)Για μένα πολύ πετυχημένο και το τρίπτυχο φωτογραφιών ενός γιαπωνέζου φωτογράφου που απεικονίζει τον εαυτό του με πολλές ιδιότητες. :)Αυτά,και θα ξαναπάω οπωσδήποτε!

υ.γ. Από άποψη χρημάτων δεν είναι να το σκέφτεται κανείς,2Ε το ολόκληρο και 1Ε για φοιτητές (0,5Ε αν είστε φοιτητές σε σχολές φωτογραφίας,καλών τεχνών κτλ :P)


Title: Re: Φωτογραφικη Εκθεση "Face to Faces"
Post by: Αιμιλία η φτερωτή χελώνα on August 12, 2009, 19:26:47 pm
Αυτά,και θα ξαναπάω οπωσδήποτε!
ντοιν
μα γιατι να ξαναπας?
τοσο σουπερουαου ειναι? :o :o


Title: Re: Φωτογραφικη Εκθεση "Face to Faces"
Post by: nasia!! on September 03, 2009, 01:49:25 am
Λολ,τώρα το δα,βασικά θα ξαναπάω για να την δει και μια άλλη φίλη μου! :P