Title: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: 4Dcube on March 20, 2009, 02:07:32 am Το ερωτευμένο τενεκεδάκι
Ήταν μεσάνυχτα. Κρύο, αρκετό κρύο. Και φυσούσε πολύ.Το περπάτημα κόντρα του αέρα στο άδειο πεζοδρόμιο του μεγάλου δρόμου μου άπλωνε και δίπλωνε τη διάθεση. Το κρύο την τοποθετούσε προσεκτικά στο συρτάρι. Κάποια στιγμή καταλαβαίνω το χλωμό φως του φανοστάτη να γράφει μια σκιά που κινείται προς τα 'μένα, μαζί με έναν – αδιάκριτο – θόρυβο. Μια γυναικεία φιγούρα βαδίζει πασχίζοντας να τιθασέψει τις μπούκλες της που αγρίεψε ο άνεμος. Ακριβώς πλάι της συμπορεύεται ένα μεταλλικό κουτάκι κινούμενο με αιολική ενέργεια. Μου φάνηκαν αρκετά τα δευτερόλεπτα. Για πολύ λίγο η κοπελιά κοντοστέκεται – την ίδια στιγμή σταματά και το τενεκεδάκι. Και συνεχίζει. Κατά πόδας ο μεταλλικός ακόλουθος. “Πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένο, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της”, σκέφτηκα με λόγια που δε λέγονται. Ο επαναλαμβανόμενος σαματάς, ωστόσο, είχε ίσως ντύσει για τον παρατηρητή εκείνη την προσπάθεια με γελοιότητα. Όταν άρχισα να διακρίνω το πρόσωπο της κοπέλας, από ένα τσαλίμι του αέρα – προφανώς - , το κουτάκι πήδηξε μπρος στα πέλματά της. Είδα την ανεπαίσθητη αλλά υπαρκτή ενόχληση στην έκφρασή της όταν με μια γρήγορη κίνηση παραμέρισε το εμπόδιο στέλνοντάς το στο αυλάκι για τα νερά κάτω από το πεζοδρόμιο. Λίγο πριν ξεπεράσουμε τη δυνατότητα οπτικής επαφής, αντάλλαξα ένα βλέμμα με την ενζενύ του έργου. Βρήκα αταίριαστο με την υπόθεση το ιδιότροπο σπάσιμο του λαιμού που έκανε κατά την οπτική συνδιαλλαγή, μα αξιοπρεπές. Όμως, τα μάτια... Δεν το περίμενα. Υγρά, μάτια του έρωτα. Αφού περνούσα από 'κει, επισκέφθηκα το τενεκεδένιο κουτάκι με φόντο, πλέον, την ησυχία του δρόμου. Δεν υπήρχε περιθώριο για λέξεις. Χαρακτηρισμοί, πεπατημένες ή σύγκριση εμπειριών; Χυδαία προσέγγιση. Τι έφτιαξε εκείνα τα μάτια, τι σχέση και τι αντίκτυπο είχες, τενεκέ; Τενεκές με καρδιά; Κάτι θυμίζει... Και συνέχισα το περπάτημα γιατί κρύωσα. Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: El Niño on March 20, 2009, 02:12:02 am τι ακριβως θελει να πει ο ποιητης????
Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: SolidSNK on March 20, 2009, 02:14:56 am θυμίζει wall-e? :P
δεν είσαι για ηλεκτρολόγος εσύ αγόρι μου... Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: nasia!! on March 20, 2009, 02:27:35 am M'άρεσε πολύ!!αν και το Wall-e το βρήκα μισητά βαρετό,αυτό έχει ωραίο λόγο και πολλή φαντασία! και θα έρθω να συμφωνήσω με τον SolidSNK!Δεν είσαι για ηλεκτρολόγους.. ;D ;D..έχω φίλο στην φαρμακευτική με τέτοιες ακριβώς τάσεις..μας έχει κάνει βιβλίο όλη την παρέα,τέτοιου στυλ...εύγε!! ;)
Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: ikoufis on March 20, 2009, 03:10:09 am Ομως οι ηλεκτρολογικές επιρροές είανι εμφανείς,
Εξωτερικός παρατηρητής, Line Of Site, λευκός θόρυβος, αιολική ενέργεια.. Εύγε Κύβε!! Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: Turambar on March 20, 2009, 03:18:28 am Προσωπικά το βρίσκω υπέροχο.
Μεστό... Πραγματικά με άγγιξε. (ο συσχετισμός με το γουώλι πραγματικά με εκπλήσει ανεπανόρθωτα...) Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: gate4 on March 20, 2009, 03:31:37 am την επομενη φορα τενεκε θα σε πεταξει στα σκουπιδια
Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: Turambar on March 20, 2009, 03:34:37 am Ούτε καν...
Αυτό είναι το θέμα... Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: gate4 on March 20, 2009, 03:39:10 am βρε θα κλεισει και το καπακι του καδου..τελος παντων βλεπουμε..
Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: voyager on March 20, 2009, 15:20:14 pm Μου άρεσε πολυ αυτό που λες και ο τρόπος που το λες :)
Νιώθω και την παραμικρή φράση σαν μια ματιά προς τα έξω και μια ματιά προς τα μέσα ταυτόχρονα. Είναι σαν να είμαι εκεί, να βλέπω και να αισθάνομαι μαζί. Εύχομαι και επιθυμώ, καλή συνέχεια :) :) Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: Chloe on March 21, 2009, 04:15:41 am Οτι και να λέτε το wall-e τα σπαει.
Title: Re: Το ερωτευμένο τενεκεδάκι Post by: Turambar on March 21, 2009, 04:25:43 am τα σπάει αλλά... τι σχέση έχει?
|