Title: ntfs mount problem Post by: anonymous-root on February 10, 2009, 02:03:45 am Λεπόν,
όταν βάζω έξωτερικό δίσκο που είναι σε ntfs και πάω να τον κάνω mount μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα. τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω; Θέλω μια γρήγορη λύση. θενξ! Title: Re: ntfs mount problem Post by: Aurelius on February 10, 2009, 02:11:38 am Με superuser μπορεις ? Μηπως ειναι θεμα permissions ?
Title: Re: ntfs mount problem Post by: anonymous-root on February 10, 2009, 02:19:25 am από το κέντρο ελέγχου του ΚΔΕ ναι.. με λειτουργία διαχειριστή.
Να πω ότι το μύνημα μου το έβγαλε και σε ένα δίσκο ntfs και σε ένα φλασάκι FAT. Title: Re: ntfs mount problem Post by: anonymous-root on February 10, 2009, 02:23:37 am τώρα που το βλέπω καλύτερα, αναγνωρίζει λάθος συστήματα αρχείων... το φλασάκι το φατ το έβγαζε ntfs στο "δισκος και συστήματα αρχείων" και το πείραξα χειροκίνητα. Έπαιξε, αλλά τα ελληνικά ονόματα γιοκ.
Title: Re: ntfs mount problem Post by: Emfanever on February 10, 2009, 02:31:42 am τώρα που το βλέπω καλύτερα, αναγνωρίζει λάθος συστήματα αρχείων... το φλασάκι το φατ το έβγαζε ntfs στο "δισκος και συστήματα αρχείων" και το πείραξα χειροκίνητα. Έπαιξε, αλλά τα ελληνικά ονόματα γιοκ. Δοκίμασε να βγάλεις τη γραμμή από το fstab που αναφέρεται στο συγκεκριμένο σκληρό. Όταν κάνεις επανεκίννηση, λογικά θα σε αφήσει να το κάνεις mount. Επίσης μπορείς να το βάλεις στο automount από fstab. Αν δε δουλέψουν αυτά δοκίμασε να κάνεις mount από την κονσόλα, δλδ κάτι σαν sudo mount /dev/sda1 /media/HDD to sda1 πρέπει να αντιστοιχεί στο σκληρό, οπότε μπορεί να είναι διαφορετικά σε σένα. ( μπορείς να το μάθεις με sudo fdisk -l) έτσι το κάνω σε ubuntu πάντως Title: Re: ntfs mount problem Post by: anonymous-root on February 10, 2009, 02:39:14 am emfa στα φλασάκια έχω το πρόβλημα... και γενικά στους USB δίσκους.
Title: Re: ntfs mount problem Post by: Aurelius on February 10, 2009, 02:44:51 am Στο mount βαζεις επιλογη για filesystem ή auto ?
Title: Re: ntfs mount problem Post by: Emfanever on February 10, 2009, 02:49:39 am emfa στα φλασάκια έχω το πρόβλημα... και γενικά στους USB δίσκους. ίδια φιλοσοφία είναι, το κάνω με φλασάκια και εξωτερικούς δίσκους ενώ είναι μέσα ο σκληρός ή το φλασάκι γράψε sudo fdisk -l θα σου βγάλει πληροφορίες για τους δίσκους εντόπισε το φλασάκι (από το μέγεθος θα καταλάβεις) έστω ότι είναι /dev/sdc1 στο φάκελο /media κάνε ένα φάκελο usb και μετά γράψε sudo mount /dev/sdc1 /media/usb κανονικά πρέπει να δουλέψει.... ή όπως είπα παραπάνω γράφεις στο fstab κάτι τέτοιο /dev/sdc1 /media/usb auto defaults 0 0 edit : το auto αναφέρεται σε filesystem , άρα μπορείς να βάλεις και ntfs αν το ξέρεις. και κάνει αυτόματα mount στην εκκίνηση και κάτι τελευταίο για να μη το κουράζω, σίγουρα κάπου θα υπάρχει επιλογή για automount removable media στο ubuntu γίνεται από gconf-editor->apps >nautilus Title: Re: ntfs mount problem Post by: anonymous-root on February 10, 2009, 03:04:58 am Στο mount βαζεις επιλογη για filesystem ή auto ? βάζω. έμφα, θα ήθελα να το κάνει αυτόματα / μόνο του όπως στα γουιν. δεν παίζει κάτι τέτοιο; (αυτά που λες τα ξέρω :D ) Title: Re: ntfs mount problem Post by: Emfanever on February 10, 2009, 03:06:11 am και κάτι τελευταίο για να μη το κουράζω, σίγουρα κάπου θα υπάρχει επιλογή για automount removable media στο ubuntu γίνεται από gconf-editor->apps >nautilus->preferences->media automount Title: Re: ntfs mount problem Post by: anonymous-root on February 10, 2009, 03:07:59 am καλά θα το τσεκάρω και αυτό που λες.. αλλά να αναγνωρίζει άλλο σύστημα αρχείων; (fat αντί ntfs);
μήπως είναι κάποια γενική μαλακία στο μηχανημά μου. Title: Re: ntfs mount problem Post by: Aurelius on February 10, 2009, 03:28:38 am Εμενα παντως τα αναγνωριζε αυτοματα. Κανονικα δεν θα επρεπε να ειχε προβλημα.
Title: Re: ntfs mount problem Post by: λήθη on February 11, 2009, 10:45:59 am gia kane
su cd /media mkdir hdd1 chmod 777 hdd1 chown lazaros hdd1 umount -a reboot |