Title: Aνίχνευση βλάβης σε χαλασμένη αντίσταση Post by: Megawatt on October 20, 2008, 02:08:39 am Κάποια στιγμή το φουρνάκι της αδερφής μου χαλάει.
Το λύνω και βγάζω την αντίσταση απο μέσα. Υποθετω ή ανοιχτή θα είναι ή βραχυκυκλωμενη. Όμως, αν ήταν βραχυκυκλωμενη θα έριχνε ασφάλεια, πράγμα που δεν συνέβη. Άρα ειναι ανοιχτή, σκέφτηκα. Την μετράω και δείχνει 41Ω!!!!! Μα αυτή είναι καλή τιμή για αντίσταση! Άρα τί φταίει και δεν περνάει ρευμα??? Μετράω να δω αν πηγαινει ρευμα στα καλώδια που τροφοδοτούν την αντίσταση και τελικά δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα! Κανονικά 220 ζεστά και μετρητά Vολτ... Τέσπα. Πάω αγοράζω μια καινούργια του ίδιου τυπου και ίδιας μάρκας (πήγα στην αντιπροσωπεία της συγκεκριμενης εταιρίας) και την μετράω και αυτην και βγάζει κανονικά 41Ω... Για να μην τα πολυλογω, με την καινούργια αντίσταση το φουρνάκι δούλευε χωρις κανενα πρόβλημα: Το ερώτημα ειναι: Γιατι το συνεχες ρεύμα του βολτομέτρου διαρρέει την αντίσταση και το εναλλασσώμενο ρεύμα δεν την διαρρέει?? (Η αντίσταση ΟΠΤΙΚΑ φαινόταν να έχει συνέχεια, δεν είχε πουθενα ρωγμή κλπ) Title: Re: Aνίχνευση βλάβης σε χαλασμένη αντίσταση Post by: pmousoul on October 20, 2008, 02:14:48 am Μήπως απλά η παλιά δεν έκανε καλή επαφή? Title: Re: Aνίχνευση βλάβης σε χαλασμένη αντίσταση Post by: Megawatt on October 20, 2008, 02:23:32 am Σωστή σκέψη.
Δεν το δοκίμασα για να δω, αλλά τα καλώδια που την τροφοδοτούσαν ήταν βιδωμένα πάνω στα άκρα της αντίστασης. Οι βιδες μαλιστα, ηταν αρκετα σφιχτες. (οι βιδες βιδωναν τα κως->κωσακι ειναι η μεταλλική προέκταση που σφίγει το χάλκινο αγωγό και βοηθαει το καλώδιο να ενωθει κάπου αλλού εξασφαλίζοντας αξιόπιστη γαλβανική σύνδεση) Τα ίδια κως στην καινουργια αντισταση και με τις ιδιες βίδες (στο ίδιο ποσοστο ροπής σφιξίματος) κλείναν το κύκλωμα ^dontknow^ Title: Re: Aνίχνευση βλάβης σε χαλασμένη αντίσταση Post by: bakeneko on October 21, 2008, 13:19:56 pm Πατέντες του κατασκευαστή για να πάρεις καινούρια αντίσταση :D :D
|