THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Αθλητικά Νέα - 'Aρθρα => Topic started by: apostolos1986 on November 27, 2005, 22:26:00 pm



Title: Όχι άλλος Μπόμπαν...
Post by: apostolos1986 on November 27, 2005, 22:26:00 pm
Όχι άλλος Μπόμπαν...

Δέκα χρόνια μετά, το ευρωπαϊκό μπάσκετ ξαναζεί τον εφιάλτη. Ο Ματέι Μάμιτς τραυματίστηκε στον αυχένα στο ματς Άλμπα-Τρίερ και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου με μερική παράλυση. "Παρέλυσαν" από το σοκ άπαντες στο γήπεδο. Ανάμεσά τους η γυναίκα και το παιδί του διεθνή Κροάτη. Το ανατριχιαστικό φωτορεπορτάζ.

Ο Μάμιτς τραυματίστηκε έπειτα από μονομαχία με τον Καναδό, Νέιτ Ντόρνεκαμπ, στο 33ο λεπτό του αγώνα, με αποτέλεσμα να μείνει για περίπου 15 λεπτά αναίσθητος στο παρκέ. Ακολούθησαν δραματικές στιγμές, με την σύζυγο του παίκτη, Βερόνικα, η οποία είχε ταξιδέψει μαζί με το παιδί τους μόνο και μόνο για να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο ματς, να ξεσπά σε λυγμούς. Στο πλευρό της έσπευσαν ο «κολλητός» του φίλος και γνωστός μας από την θητεία του στην ΑΕΚ, Κουαντρέ Λόλις, καθώς και οι άνθρωποι της Άλμπα.

Αρχικά, ο παίκτης, που έπεσε στο παρκέ με το κεφάλι, δεν μπορούσε να αναπνεύσει, αλλά και να κινήσει τα άκρα του. Για τον λόγο αυτό διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου και νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα με μερική παράλυση!

Σύμφωνα με ανακοίνωση των γιατρών, η κατάσταση του Μάμιτς βελτιώνεται σταδιακά, ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα μπορέσει να επανέλθει πλήρως. «Δεν είχα ποτέ ξανά ανάλογη εμπειρία. Όλοι προσευχόμαστε για αυτόν», δήλωσε ο Αμερικανός συμπαίκτης του, Χόλι Πράις.

Ο κ. Σάφατρτιζ, ο οποίος τον κουράρει, τόνισε: «Πλέον έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και μπορεί να μιλήσει. Η παράλυση είναι μερική και από την Δευτέρα θα ξεκινήσουμε ειδική θεραπευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία, για να μπορέσει να επανέλθει».

*** Το τραγικό περιστατικό έγινε 33ο λεπτό, και ενώ το σκορ ήταν 66-64 υπέρ της Άλμπα. Ωστόσο, μετά τον τραυματισμό του Μάμιτς ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

ΠΗΓΗ:www.sportime.gr (http://www.sportime.gr/xst/index.php?option=com_content&task=view&id=17807&Itemid=1)


Title: Re: Όχι άλλος Μπόμπαν...
Post by: chabos4 on November 27, 2005, 23:08:38 pm
Τι να πω ρε π....η μου...
Προσφατα είδα και το million dollar baby...


Title: Απ: Όχι άλλος Μπόμπαν...
Post by: apostolos1986 on November 28, 2005, 18:07:42 pm
Βελτιώνεται η κατάσταση του Μάμιτς

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Ματέϊ Μάμιτς, ωστόσο, οι γιατροί δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν αν θα μπορέσει να επανέλθει πλήρως. «Χριστέ μου, σώσε αυτό το παιδί», δηλώσε στο Sportime.gr ο Κουαντρέ Λόλις.

Ο διεθνής Κροάτης νοσηλεύεται από το Σάββατο (26/11) σε κέντρο αποθεραπείας της Γερμανίας με μερική παράλυση, η οποία προβλήθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του στην αναμέτρηση της Άλμπα με την Τρίερ.

«Μιλήσαμε και γελάσαμε με τον Μάμιτς. Αυτό είναι καλό σημάδι», υποστήριξε ο γιατρός που τον κουράρει, Γουόλτερ Σάφατζικ, ο οποίος, ωστόσο, απέφευγε να κάνει προγνωστικά, τονίζοντας πως δεν είναι βέβαιο ότι ο παίκτης θα επανέλθει πλήρως. «Δεν μπορώ αυτή την στιγμή να κάνω κάποια πρόβλεψη. Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να αποθεραπευτεί πλήρως. Ωστόσο, ακόμη δεν ξέρουμε». Σύμφωνα με τον Γερμανικό Τύπο ο Μάμιτς αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σε αναπηρικό καροτσάκι.

Από κει και πέρα, η διοίκηση της Άλμπα Βερολίνου δεσμεύτηκε δια στόματος του Μάρκο Μπάλντι, ότι θα σταθεί στο πλευρό του Κροάτη. «Θα βοηθήσουμε τον Ματέι, όπως και την οικογένειά του». Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας είναι πατέρας τριών παιδιών, ενώ την τραγική στιγμή του τραυματισμού του παρακολούθησαν από κοντά η γυναίκα του, Βερόνικα, και τα δύο του παιδιά.

ΠΗΓΗ:www.sportime.gr (http://www.sportime.gr/xst/index.php?option=com_content&task=view&id=17892&Itemid=93)


Title: Απ: Όχι άλλος Μπόμπαν...
Post by: apostolos1986 on November 29, 2005, 18:21:04 pm
Μάμιτς: "Παίζει, παλεύει, κερδίζει"

Ο Ματέι Μάμιτς συνεχίζει να παλεύει για μία καλύτερη ζωή. Ο αρχηγός της εθνικής Κροατίας όσο περνούν οι ημέρες είναι όλο και καλύτερα, ωστόσο θα χρειαστούν μήνες για να φανεί τελικά τι θα... αποκομίσει από αυτό το τραγικό ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια του αγώνα της Άλμπα με την Τρίερ.
Χθες το πρωί, 40 ώρες μετά το άσχημο πέσιμο του στο παρκέ της “Μαξ Σμέλινγκ Χάλε”, ο Κρόατης μπόρεσε για πρώτη φορά να σηκωθεί από το κρεβάτι του. Έκανε τα πρώτα βήματα με την βοήθεια των ιατρών.

“Είμαι ευτυχισμένος για κάθε μου κίνηση” εκμυστηρεύτηκε ο 30χρόνος καλαθοσφαιριστής στον πρόεδρο της Άλμπα Ντίτερ Χάουερτ. Ο τελευταίος τόνισε ύστερα στους δημοσιογράφους: “Όταν τον επισκέφτηκα, ο Ματέι μου είπε επίσης: Παίζω, παλεύω και κερδίζω.”

Ο Μάμιτς έχει γλιτώσει την ολική παράλυση ωστόσο δεν μπορεί να κουνήσει ακόμη καθόλου το δεξί του χέρι.

“Μπορεί πλέον να κουνήσει τα πόδια του και το ένα του χέρι. Όμως για το αν όντως έχει κάνει βήματα προόδου θα μπορούμε να το πούμε μετά από μήνες.", λέει ο ιατρός που παρακολουθεί τον άτυχο άντρα Βάλτερ Σάαρτσικ ενώ στην ερώτηση για το αν θα μπορέσει τελικά ο Κροάτης να περπατήσει ξανά είπε:

“Να κουνάς τα πόδια σου στο κρεββάτι είναι εντελώς διαφορετικό από το να μπορείς να περπατάς. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε στον κύριο Μάμιτς μία ζωή χωρίς αναπηρική καρέκλα. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το πόσο θα βελτιωθεί η κατάσταση του.”

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Μάμιτς έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα του στον δρόμο της επιστροφής του στη ζωή.

ΠΗΓΗ:www.sport24.gr (http://www.sport24.gr/html/ent/334/ent.94334.asp)


Title: Απ: Όχι άλλος Μπόμπαν...
Post by: apostolos1986 on December 12, 2005, 18:17:13 pm
Μάμιτς: Παλεύω να αναρρώσω

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ο Ματέι Μάμιτς. Η κατάσταση της υγείας του Κροάτη, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος, έχει παρουσιάσει σημαντικότατη βελτίωση και όπως όλα δείχνουν μάλλον θα αποφύγει το αναπηρικό καροτσάκι. Παρόλα αυτά, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει στα παρκέ.

«Νιώθω καλά και παλεύω να αναρρώσω. Βασικός μου στόχος είναι να μπορέσω να λειτουργήσω φυσιολογικά στην υπόλοιπη ζωή μου. Αλλά δεν θα ήμουν ο Ματέι Μάμιτς αν δεν ήθελα να παίξω ξανά μπάσκετ», δήλωσε ο διεθνής Κροάτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που στάθηκε και στέκεται στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα.

Ο Μάμιτς, λοιπόν, θέλει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ωστόσο, ο γιατρός του, κ. Σαφατζικ, εμμέσως πλην σαφώς το απέκλεισε... «Έχει προοδεύσει εντυπωσιακά. Στόχος μας είναι να ανακάμψει για μία ακόμη φορά στην ζωή. Πέρα από αυτό, οτιδήποτε άλλο θα είναι ένα τεράστιο μπόνους».

Η ζωή, όμως, συνεχίζεται γι αυτό και η Άλμπα προχώρησε στην απόκτηση του 24χρονου Αμερικανού, Λουκ Γουιτεχεντ (1.99μ.), ως αντικαταστάτη του Μάμιτς. «Ο Λουκ ήρθε για να βοηθήσει την κατάσταση. Είναι καλός στην άμυνα, έχει αθλητικές ικανότητες και έφεση στο ριμπάουντ. Ελπίζω να ταιριάξει γρήγορα στην ομάδα», δήλωσε ο προπονητής της Άλμπα, Χέντρικ Ροντλ.

ΠΗΓΗ:www.sportime.gr

Περίληψη:Η κατάσταση της υγείας του Μάμιτς φαίνεται ότι έχει σημειώσι αλματώδη βελτίωση και ο ίδιος δήλωσε ότι παλεύει για να αναρρώσει και να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής του!!


Title: Απ: Όχι άλλος Μπόμπαν...
Post by: apostolos1986 on December 21, 2005, 20:59:33 pm
Βελτιώνεται η κατάσταση του Μάμιτς

Καλύτερα αισθάνεται ο Ματέι Μάμιτς, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ του γερμανικού πρωταθλήματος, κι έτσι οι γιατροί του επέτρεψαν να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων στο σπίτι του με την οικογένειά του, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild".

"Είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν περίμενα ότι η οικογένειά μας θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι", δήλωσε η σύζυγος του 30χρονου Κροάτη, Βερόνικα.

Ο άτυχος γκαρντ κατάφερε να κάνει μόνος του μερικά βήματα, μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες από την επίμαχη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αλμπα Βερολίνου και την Τρίερ. Ετσι, οι αρχικοί φόβοι περί ολικής παραλυσίας δεν δείχνουν να επιβεβαιώνονται, αν και είναι ακόμα νωρίς, όπως υποστηρίζουν οι θεράποντες γιατροί, για οποιαδήποτε πρόβλεψη.

ΠΗΓΗ:www.contra.gr (http://www.contra.gr/Basketball/Germany/109144.html)


Title: Re: Όχι άλλος Μπόμπαν...
Post by: chggr005 on December 24, 2005, 02:34:11 am
Αντε το παιδί, μπράβο! Να γίνει καλά και να απολαύσει την ζωή του...