THMMY.gr

Αίθουσα Υποδοχής => Πληροφορίες για τους πρωτοετείς => Topic started by: Fosa on September 03, 2008, 15:38:39 pm



Title: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Fosa on September 03, 2008, 15:38:39 pm
Καταρχήν γεια σας, και συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο σας forum.Χάρηκα πολύ μόλις το βρήκα,γιατί βλέποντας το επίσημο forum των φοιτητών είδα ότι δεν υπάρχει συμμετοχή.Φέτος πέρασα μέσω του συστήματος των πανελληνίων στο τημμυ ΑΠΘ (παρεπιπτόντως επιανα και ΕΜΠ αλλά δεν το προτίμησα) και υπάρχουν κάποια πράγματα π με ψιλοαγχώνουν.Όλοι μα όλοι μ λένε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη σχολή.Θα ήθελα να σας ρωτήσω, σας μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος?Σαφώς και δεν είμαι της νοοτροπίας "η φοιτητική ζωή είναι όλο αραλίκι" απλά θα ήθελα να ξέρω αν θα έχω καθόλου χρόνο και για άλλες δραστηριότητες.Το τελευταίο πράγμα π θα ήθελα να ρωτήσω από κάποιους που είναι χρόνια στη σχολή είναι το πως είναι ο τρόπος διαβάσματος.Δηλαδή κρατάς σημειώσεις στο μάθημα και μετά διαβάζεις από εκεί?Ο καθηγητής επισημαίνει καμια φορά τα πιο σημαντικά ή διαβάζουμε όλο το βιβλίο?
Τέλος το πρόγραμμα των μαθημάτων για τη νέα χρονιά έχει βγει?

Αυτα για αρχή,αν δεν βαριέστε απαντήστε μ να μ φύγει κ μένα λίγο το άγχος
Ευχαριστώ


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: corina on September 03, 2008, 15:48:19 pm
Fosa, Μην ξεκινάς με άγχος, ξεκινάει η καλύτερη φάση της ζωής σου, η φοιτητική. Αρχικά χαλάρωσε!

Η σχολή μας είναι όντως πάρα πολύ δύσκολη, σάυτό δε θα σου πούμε ψέματα. Ώρες που μένουν στον καθένα δεν είναι ασφαλές να σου πούμε, γιατί ο καθένας έχει το δικό του σύστημα. Άλλοι παρακολουθούν, άλλοι διαβάζουν μέσα στο εξάμηνο και άλλοι όχι...Ο καθένας έχει το σύστημά του, θα το βρεις σιγά σιγά. αν θες μία πρώτη συμβουλή, στην αρχή να πηγαίνεις στις παρακολουθήσεις. Αν θες κράτα και σημειώσεις, θα σου χρειαστούν. Να πηγαίνεις στην αρχή, όχι επειδή είναι απαραίτητο για να περάσεις το μάθημα, αλλά επειδή έτσι θα αρχίσεις να βλέπεις ποια μαθήματα θα χρειάζεται να παρακολουθείς και ποια όχι, αλλά το κυριότερο είναι επειδή έτσι θα δικτυωθείς, θα κάνεις παρέες!!

Γενικά έχε υπόψη σου ότι το διάβασμα στο πανεπιστήμιο και αυτά που ζητάνε ουδεμία σχέση έχουν με τον τρόπο διαβάσματος του λυκείου. Από άποψη ποσότητας είναι αρκετά περισσότερα, και απόλ άποψη λογικής δεν είναι σε καλούπια, όπως είχαμε συνηθίσει στο λύκειο. Θα δεις στην πορεία ότι είναι πιο σημαντικό το να μπαίνεις στη φιλοσοφία του μαθήματος και να καταλαβαίνεις τι μαθαίνεις, παρά να διαβάσεις από τη σεσλίδα τάδε μέχρι τη σελίδα τάδε.

Αυτά όμως δεν πρέπει να σε αγχώνουν από τώρα. Πάνε στη σχολή, γνωρίσου με παιδιά από το έτος σου και με παιδιά μεγαλύτερα, κάνε παρέες, διασκέδασε, πάτα και στις παρακολουθήσεις να ξέρεις τι σου γίνεται! Στην πορεία όλα θα έρθουν μόνα τους, και το σύστημα διαβάσματος, και το πρόγραμμά σου κατα τη διάρκεια των εξαμήνων!



Υ.Γ. Βέβαια στα μεγαλύτερα έτη θα πάψει να υπάρχει...πρόγραμμα! Και η παρακολούθηση θα φτάσει στο...ναδήρ! :D :P :P Αλλά αργείς ακόμη!

Άντε, καλή αρχή!!


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Emfanever on September 03, 2008, 15:48:43 pm
Δε θέλω να σε φοβήσω αλλά δε μένει καθόλου χρόνος.Με το ζόρι προλαβαίνω να φάω και άντε και καμιά φορά λέω να "το κάψω" και βγαίνω καμιά βόλτα στην πόλη για καμιά ωρίτσα!  :) :) :D :D
Πλάκα κάνω εννοείται!

Φέτος έχει γεμίσει ο τόπος από αγχωμένους πρωτοετείς! Δε θυμάμαι να είμασταν εμείς τόσο αγχωμένοι! Χαλάρωσε θα τα μάθεις όλα στην ώρα τους,  ο καθένας έχει τον τρόπο του στο διάβασμα. Μπορεί κάποιος με λίγο διάβασμα πριν την εξεταστική να τα καταφέρνει.Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει περισσότερο χρόνο. Πάντως , η αλήθεια είναι ότι ορισμένα μαθήματα θέλουν προσοχή όλο το εξάμηνο.

Σχετικά με τις σημειώσεις ,καλό είναι να κρατάς, αλλά αν διαβάσεις μόνο από αυτές στο τέλος ,δύσκολα τα πράγματα. Απλά θα διαβάζεις από το βιβλίο δίνοντας περισσότερη βάση σε αυτά.

Α ξέχασα! Καλή αρχή!


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Johnny English on September 03, 2008, 15:54:16 pm
Έχει κάποιος το περυσινό ωρολόγιο πρόγραμμα?

Να το ανεβάσει παρακαλώ.. για να δούνε τα παιδιά πώς είναι. Συνήθως οι αλλαγές είναι ελάχιστες από χρονιά σε χρονιά εώς ανύπαρκτες.

Καλό ξεκίνημα..


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: apostolos1986 on September 03, 2008, 16:01:30 pm
http://www.ee.auth.gr/uploads/media/Programma_mathimaton_2007-2008_X_1on_examino.pdf
εδώ το περσινό πρόγραμμα...

αλλά δν υπα΄ρχει λόγος φόβου ή άγχους... θα βρεθεί ο βηματισμός...


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Ex_Mechanus on September 03, 2008, 16:02:06 pm
Καλωσήρθες!

Θα απαντήσω σε όσα μπορώ να απαντήσω, είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι  ;)

Το πόσο δύσκολο είναι εξαρτάται από το πόσο θέλεις να ασχοληθείς, και σε αναλογία με άλλες σχολές, ναι είναι πιο δύσκολη. Φυσικά και μένει ελεύθερος χρόνος, απλά προσπάθησε να μη παραμείνεις στη λογική του σχολείου, δηλαδή να μην αισθάνεσαι έστω και ένα κομμάτι απ' ότι κάνεις σαν υποχρέωση. Άλλωστε η φοιτητική εποχή της ζωής ενός ανθρώπου προσφέρεται για άλλες δραστηριότητες, που δεν είχες ή δεν θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις στην ζωή σου. Αν περάσει αυτή χωρίς να κάνεις αυτά που πραγματικά θέλεις να κάνεις, το έχασες το τρένο, πάρε όσο πιο πολλά μπορείς τώρα, γιατί τα απωθημένα πάνε απ' την σύνταξη και μετά.

Δηλαδή πρέπει να βρεις μια ισορροπία μεταξύ της ενασχόλησης με την σχολή, που δεν θα σου πω ψέματα, πιθανότατα θα σε κουράσει ή θα σε αποκαρδιώσει σε πολλά σημεία, και της ενασχόλησης με όλα τα άλλα. Αφήνεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για το δεύτερο, όσο πιο αποδοτικός γίνεσαι στο πρώτο. Πρέπει να βρεις ποιές παρακολουθήσεις αξίζουν την παρουσία σου, και ποιές όχι, και αυτό θέλει την εντατική ενασχόληση στις αρχές κάθε εξαμήνου, και την τριβή με άτομα του έτους σου για να έχεις γνώση των τεκταινόμενων, και από μεγαλύτερα έτη, για να μην κάνεις λάθη που κάναν αυτοί.

Μετά έρχεται κάτι δύσκολο, το οποίο αν δεν το πετύχεις από την αρχή, μη φοβηθείς. Να καταφέρεις να βρίσκεις μια ωρίτσα κάθε μέρα για μελέτη, στο χαλαρό. Πολλοί παράγοντες μπορούν να σε αποτρέψουν από αυτό, κυρίως απορρέοντες απ' τους κοινωνικούς σου κύκλους, και ίσως πάρει λίγο χρόνο μέχρι να τους καταστήλλεις. Η λογική του διαβάζω στην εξεταστική θα σε πάει πίσω γιατί στην σχολή μας δεν πιάνει. Όσο για σημειώσεις, αν το κατέχεις, έχει καλώς, αν όχι, και πάλι μπορείς να πάρεις είτε άμεσα απο συμφοιτητές σου, είτε έμεσα από το Α4 (θα σε αφήσω να μάθεις μόνο σου τι είναι αυτό).

Είναι μεγάλο το βήμα που κάνεις, και θα το καταλάβεις λίγα χρόνια μετά, όταν κοιτάξεις πίσω. Προσωπικά το αποκαλώ δεύτερη γένεση του ανθρώπου, και το μόνο που θα μπορούσε να σε συμβουλέψει η υπέρλαμπρη σοφία μου, είναι το να συμμετέχεις, συμμετέχεις, συμμετέχεις. Don't miss out on anything.

Αυτά, και κοίτα να χαλαρώσεις, όλα θα έρθουν in due time  ;)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: vasso on September 03, 2008, 16:05:22 pm
να συμπληρώσω ότι στη σχολή είμαστε πολύ τυχεροί που υπήρξαν και υπάρχουν παιδιά με μεράκι και στήσαν και κρατάνε αυτό το φόρουμ. Σε άλλες σχολές, με δεδομένη την ανοργανωσιά των ελληνικών πανεπιστημίων, χάνονται μαθήματα, εργαστήρια λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν υπάρχει βοήθεια με σημειώσεις και παλιά θέματα παρά μόνο από τις παρατάξεις και διάφορα τέτοια..

Στο φόρουμ αυτό υπάρχουν τα πάντα για τη σχολή. Μόνο ονλάιν παραδόσεις δεν γίνονται ακόμη :P  Εδώ μπορεί κανείς να ρωτήσει ό,τι απορία έχει και να του φύγει το άγχος σε 5 λεπτά, τόσο θα κάνει περίπου κάποιος μεγαλύτερος να του απαντήσει..  
Προσωπικά, εκτός από την πολύτιμη βοήθεια για τα μαθήματα, μέσα στο φόρουμ έκανα και γνωριμίες, παρέες, φίλους από τη σχολή και όχι μόνο και νιώθω ευγνώμων που υπάρχει. Κρατήστε το στα bookmarks, προσοχή, μην καείτε από τώρα.. Μετά τα Χριστούγεννα, να έχετε γνωρίσει κόσμο στη σχολή πρώτα.. ;)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: jason_ on September 03, 2008, 16:29:40 pm
http://www.ee.auth.gr/uploads/media/Programma_mathimaton...
εδώ το περσινό πρόγραμμα...

αλλά δν υπα΄ρχει λόγος φόβου ή άγχους... θα βρεθεί ο βηματισμός...

Λίγο βαρύ δεν είναι; Όλη μέρα στην σχολή θα τρέχουμε; Βέβαια, με το καιρό δεν θα πατάμε σε κάποια, αλλά θέλω να μου πείτε οι παλιοί πόσες ώρες θα παρακολουθούμε μ.ο. την ημέρα (τουλ. στα πρώτα έτη);...


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: vasso on September 03, 2008, 16:42:01 pm
στο πρώτο έτος περίπου 6 ώρες..

στο δεύτερο περίπου.. καμία


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: anonymous-root on September 03, 2008, 16:42:56 pm
Κάθε νέα αρχή και δύσκολη παιδιά.

Αλλά μην σας παίρνει από κάτω ;)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Fosa on September 03, 2008, 16:44:10 pm
στο πρώτο έτος περίπου 6 ώρες..

στο δεύτερο περίπου.. καμία
Γίνεται όμως χωρίς καθόλου ώρες παρακολούθησης να περνάς άνετα τα μαθήματα??


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Emfanever on September 03, 2008, 16:50:10 pm
http://www.ee.auth.gr/uploads/media/Programma_mathimaton...
εδώ το περσινό πρόγραμμα...

αλλά δν υπα΄ρχει λόγος φόβου ή άγχους... θα βρεθεί ο βηματισμός...

Λίγο βαρύ δεν είναι; Όλη μέρα στην σχολή θα τρέχουμε; Βέβαια, με το καιρό δεν θα πατάμε σε κάποια, αλλά θέλω να μου πείτε οι παλιοί πόσες ώρες θα παρακολουθούμε μ.ο. την ημέρα (τουλ. στα πρώτα έτη);...

Δεν έχετε όλες τις ώρες. Πολλές από αυτές θα διαγραφούν. Δηλαδή το ένα τμήμα θα έχει τις τάδε ώρες και το άλλο τις υπόλοιπες.


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Sage on September 03, 2008, 16:53:17 pm
Εδώ μπορεί κανείς να ρωτήσει ό,τι απορία έχει και να του φύγει το άγχος σε 5 λεπτά, τόσο θα κάνει περίπου κάποιος μεγαλύτερος να του απαντήσει..  
Πραγματικά... παιδιά είμαι πολυ ευχαριστημένος εγώ προσωπικά απο το Forum,
μέσα σε λίγα λεπτά σ ερχονται απαντήσεις σε ότι κ αν ζητήσεις..
κ οι μεγαλύτεροι εδώ μέσα.. έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν τους πρωτοετείς και όχι μόνο!
Μπράβο σε όλους...  :) :D


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Emfanever on September 03, 2008, 16:53:43 pm
στο πρώτο έτος περίπου 6 ώρες..

στο δεύτερο περίπου.. καμία
Γίνεται όμως χωρίς καθόλου ώρες παρακολούθησης να περνάς άνετα τα μαθήματα??

Σε πολλά μαθήματα , καλύτερα θα τα μαθαίνεις μόνος σου παρά από τις παραδόσεις. Ακόμα και να πηγαίνεις στις παραδόσεις, αν δεν διαβάζεις σπίτι δεν θα καταλαβαίνεις Χριστό μετά από κάποιο σημείο.
Με λίγα λόγια, σε μερικά μαθήματα και να μην πατάς καθόλου,αν διαβάσεις σπίτι, μπορείς στο τέλος να τα περάσεις. (το άνετα είναι υποκειμενικό).


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Mikros_Nikolas on September 03, 2008, 17:04:23 pm
να συμπληρώσω ότι στη σχολή είμαστε πολύ τυχεροί που υπήρξαν και υπάρχουν παιδιά με μεράκι και στήσαν και κρατάνε αυτό το φόρουμ. Σε άλλες σχολές, με δεδομένη την ανοργανωσιά των ελληνικών πανεπιστημίων, χάνονται μαθήματα, εργαστήρια λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν υπάρχει βοήθεια με σημειώσεις και παλιά θέματα παρά μόνο από τις παρατάξεις και διάφορα τέτοια..

Στο φόρουμ αυτό υπάρχουν τα πάντα για τη σχολή. Μόνο ονλάιν παραδόσεις δεν γίνονται ακόμη :P  Εδώ μπορεί κανείς να ρωτήσει ό,τι απορία έχει και να του φύγει το άγχος σε 5 λεπτά, τόσο θα κάνει περίπου κάποιος μεγαλύτερος να του απαντήσει..  
Προσωπικά, εκτός από την πολύτιμη βοήθεια για τα μαθήματα, μέσα στο φόρουμ έκανα και γνωριμίες, παρέες, φίλους από τη σχολή και όχι μόνο και νιώθω ευγνώμων που υπάρχει. Κρατήστε το στα bookmarks, προσοχή, μην καείτε από τώρα.. Μετά τα Χριστούγεννα, να έχετε γνωρίσει κόσμο στη σχολή πρώτα.. ;)

Συμφωνώ σε όλα!

Με λίγη καλή διάθεση μπορείς να περάσεις οποιοδήποτε μάθημα, μην ανησυχείς! Και δεν θα αργήσεις να μπεις στο κλίμα.  ;)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: vasso on September 03, 2008, 17:09:24 pm
στο πρώτο έτος περίπου 6 ώρες..

στο δεύτερο περίπου.. καμία
Γίνεται όμως χωρίς καθόλου ώρες παρακολούθησης να περνάς άνετα τα μαθήματα??

όχι.  Άνετα δεν περνάς ποτέ τα μαθήματα :) πάνε αυτά, στο λύκειο..
Απλά μερικές παρακολουθήσεις αξίζουν (πχ στο πρώτο εξάμηνο δεν νομίζω να χάσει κανείς τη γραμμική) ενώ κάποιες άλλες σε κάνουν να ξεχνάς αυτά που ήξερες και σε μπερδεύουν. Τις περισσότερες περιπτώσεις, ο χρόνος που θα αφιερώσεις για να διαβάσεις μόνος σου ένα μάθημα είναι λιγότερες εργατοώρες από αυτές των παραδόσεων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Βέβαια, είναι ελαφρώς πιο δύσκολο χωρίς να πηγαίνεις πουθενά, αν όμως έχεις και άλλα σημαντικά πράγματα να κάνεις, αυτές οι εξτρά ώρες δεν πάνε χαμένες...


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Sage on September 03, 2008, 17:10:12 pm
...Φέτος έχει γεμίσει ο τόπος από αγχωμένους πρωτοετείς! Δε θυμάμαι να είμασταν εμείς τόσο αγχωμένοι! Χαλάρωσε θα τα μάθεις όλα στην ώρα τους...
Δεν μπορώ να πώ οτι είμαστε πιο αγχωμένοι.. (αν και πιο πολύ περιέργεια ειναι κ όχι άγχος, τλχ για μένα προσωπικά)..
αλλά από την στιγμή που μπορούμε να ενημερωθούμε για κάποια πράγματα αντί να ψαχνόμαστε μέσα στο πανεπιστήμιο, γιατί να μην το κάνουμε.. ;)

Εγώ τελικά θα έλεγα οτι είμαστε πιο ...ψαγμένοι απ'ότι ησασταν εσείς στην ηλικία μας.. :D :P


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: jason_ on September 03, 2008, 17:20:25 pm
Δεν μπορώ να πώ οτι είμαστε πιο αγχωμένοι.. (αν και πιο πολύ περιέργεια ειναι κ όχι άγχος, τλχ για μένα προσωπικά)..
αλλά από την στιγμή που μπορούμε να ενημερωθούμε για κάποια πράγματα αντί να ψαχνόμαστε μέσα στο πανεπιστήμιο, γιατί να μην το κάνουμε.. ;)

Εγώ τελικά θα έλεγα οτι είμαστε πιο ...ψαγμένοι απ'ότι ησασταν εσείς στην ηλικία μας.. :D :P


Πέστα! 8)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Junior on September 03, 2008, 17:33:40 pm
Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα τον πρώτο καιρό είναι να κοιτάξεις να βρεις το δικό σου τρόπο διαβάσματος. Στο λύκειο μας λέγαν οι καθηγητές τι να διαβάσουμε και τι να προσέξουμε. Ήταν κατά κάποιο τρόπο οι μάνατζέρ μας. Εδώ πρέπει να γίνεις ο μάνατζερ του εαυτού σου, δηλαδή πρέπει να μάθεις πώς να μαθαίνεις.

Ο τρόπος μάθησης είναι διαφορετικός για τον καθένα. Κάποιοι πηγαίνουν σε όλες τις παραδόσεις και κρατάνε σημειώσεις από τα πάντα. Άλλοι παρακολουθούν μόνο τις ώρες που λύνονται ασκήσεις από τον καθηγητή. Άλλοι δεν πάνε καθόλου στα μαθήματα και διαβάζουν από το βιβλίο. Ακόμα και το τι διαβάζεις ή το αν λύνεις περισσότερες ή λιγότερες ασκήσεις εξαρτάται από το τι σου ταιριάζει.

Στη σχολή θα δεις άτομα που δυσκολεύονται να περάσουν τα μαθήματα αν και ασχολούνται πολύ. Θα δεις άλλους που με λίγη προσπάθεια τα περνάν (και φυσικά έχουν και ελεύθερο χρόνο!). Δεν φταίει ότι είναι χαζοί/έξυπνοι, είναι το αν έχουν βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να μαθαίνουν ή όχι. Από αυτό εξαρτάται το πόσο γρήγορα παίρνουν το πτυχίο, το πόσο κουράζονται και το πόσο ελεύθερο χρόνο έχουν.

Γι' αυτό κοίτα στο πρώτο εξάμηνο (που είναι και ευκολότερα μαθήματα), αντί να προσπαθείς να περάσεις τα μαθήματα χρησιμοποιώντας νύχια και δόντια, να αφιερώσεις δυνάμεις στο να βρεις έναν αποτελεσματικό τρόπο να μαθαίνεις!


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: SolidSNK on September 03, 2008, 17:35:15 pm
εγώ πάντως ακριβώς σαν κι εσάς ήμουν παιδιά. Και ναι φαίνεται το ψάξατε το θέμα όσο μπορούσατε (γιατί τπτ δεν είναι όπως φαίνεται μέσα από προγράμματα σπουδών κι έτσι...  :-\  :P)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Wade on September 03, 2008, 17:36:10 pm
Κατ' αρχάς, έχεις επιλέξει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σχολές από πλευράς γνωστικού αντικειμένου. :)

Τα βασικά πράγματα σ' αυτη τη σχολή είναι να υπάρχει μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο, και ενασχόληση καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου.  Όπως είπαν κι άλλοι πιο πάνω, η νοοτροπία διαφέρει κατά πολύ από αυτή του λυκείου, αφού εδώ τα περισσότερα από τα μαθήματα βασίζονται στην κατανόηση του αντικειμένου, και όχι τόσο στη μηχανική εκμάθηση και αποστήθιση.  Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο, αλλά εφ' όσον αρχίσεις να μπαίνεις στο νόημα, θα αρχίσει να γίνεται συνήθεια :D  Αυτά που λέει ο Junior είναι πολύ σωστά και πολύ σημαντικά ;)

Όσον αφορά τη φοιτητική ζωή...  Υπάρχει, και είναι συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.  Αλλά δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που πλασάρεται ως φοιτητική ζωή.  Δεν μπορώ να την περιγράψω ακριβώς, αλλά θα το δεις και μόνος σου ;)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Junior on September 03, 2008, 17:38:21 pm
Όσον αφορά τη φοιτητική ζωή...  Υπάρχει, και είναι συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.  Αλλά δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που πλασάρεται ως φοιτητική ζωή.

Ακριβώς!!


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Γιώργος on September 03, 2008, 18:01:57 pm
Εγώ απλά θα πω στο νέο αίμα: relax :)

Στο 1ο εξάμηνο θα μάθεις τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσεις μέσα στη σχολή (όπως είπε ο Junior) ή μάλλον, απλά μια γεύση θα πάρεις. Μέσα στα 2 πρώτα έτη (κατ' εμέ) θα βρεις τον τρόπο που βολεύει εσένα να διαβάζεις και να ψάχνεσαι, απλά στο 1ο εξάμηνο είναι η γνωστή ψυχρολουσία που δεν έχουμε κάποιον να μας πάρει από το χεράκι και να μας πει "κάνε αυτό, εκείνο, το άλλο".

[Το οποίο παρεμπιπτώντως δεν θα χρειαζόταν (δηλαδή να "αγχωνόμαστε" πώς θα περάσουμε τα τάδε μαθήματα) εάν διδασκόντουσαν κι εξεταζόντουσαν σωστά, έτσι ώστε να τα βλέπουμε σαν ευκαιρία να μάθουμε και όχι σαν ένα ακόμα εμπόδιο για το πτυχίο... αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.]


Βασικότατο που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι να ξεσκάσεις και να χαλαρώσεις στα μικρά εξάμηνα πριν έρθουν τα ζόρια στα μεγαλύτερα. Όχι πως και στα μεγαλύτερα δεν θα περνάς καλά, απλά όσο κοντεύει το πτυχίο και σε πιέζουν τα εργαστήρια των μεγάλων εξαμήνων και τα χρωστούμενα των μικρών (1ο-2ο έτος κυρίως, κατά στατιστικό λόγο) τόσο λιγότερο χρόνο έχεις. :)
(Εξαιρούνται περιπτώσεις που τα 'χεις περάσει όλα κι αναρωτιέσαι "ποιος είμαι, πού πάω, γιατί έχανα το χρόνο μου σε μαλακίες αντί να τα χαρώ" κλπ κλπ :P)


Enjoy your stay. :)


παρεπιπτόντως επιανα και ΕΜΠ αλλά δεν το προτίμησα
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συνετή επιλογή έκανες. ;)


Title: Re: Οι φόβοι ενός πρωτοετή
Post by: Emfanever on September 03, 2008, 18:24:39 pm
...Φέτος έχει γεμίσει ο τόπος από αγχωμένους πρωτοετείς! Δε θυμάμαι να είμασταν εμείς τόσο αγχωμένοι! Χαλάρωσε θα τα μάθεις όλα στην ώρα τους...
Δεν μπορώ να πώ οτι είμαστε πιο αγχωμένοι.. (αν και πιο πολύ περιέργεια ειναι κ όχι άγχος, τλχ για μένα προσωπικά)..
αλλά από την στιγμή που μπορούμε να ενημερωθούμε για κάποια πράγματα αντί να ψαχνόμαστε μέσα στο πανεπιστήμιο, γιατί να μην το κάνουμε.. ;)

Εγώ τελικά θα έλεγα οτι είμαστε πιο ...ψαγμένοι απ'ότι ησασταν εσείς στην ηλικία μας.. :D :P

Καλό είναι που ψάχνεστε και ενδιαφέρεστε! Μακάρι να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Εγώ δε ήξερα καν ότι υπήρχε φόρουμ όταν πέρασα στη σχολή! Τώρα το έχω μάθει και μου αρέσει πολύ και το θεωρώ πολύ χρήσιμο και ενημερωτικό.

Αυτό που ήθελα να πω είναι , ότι δεν χρειάζεραι ούτε άγχος, ούτε φόβος.Είναι ακόμα πολύ νωρίς ,ακόμα δεν έχετε γραφτεί καλά καλά στη σχολή! Την καλύτερη άποψη επί των πραγμάτων θα την διαμορφώσετε μόνοι σας.