THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Πολιτικά => Topic started by: pmousoul on May 17, 2008, 01:35:00 am



Title: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on May 17, 2008, 01:35:00 am

"Με 442 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση Καραμανλή πουλάει τον ΟΤΕ, όσα δηλαδή τα κέρδη του σε ένα 8μηνο."

http://www.tanea.gr//ColumnCategory.aspx?d=20080516&nid=8527190&sn=&spid=876

"Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε τη φράση από τη γ.σ. της Deutsche Telekom, όπου ειπώθηκε ότι «αγοράσαμε σε μια μικρή χώρα με χαμηλό τίμημα ένα μεγάλο οργανισμό»."


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=984413


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: amanas on May 17, 2008, 11:09:05 am
απο τον προ'υ'πολογισμο του Αλογοσκουφι λειπουν καποια χρηματα βρε παιδι !!!που ηθελες να τα βρουνε και να τα βαλουνε ? απο τις τσεπες τους ?μπα. απο τη φορολογηση των πλουσιων ? μπα. απο την περιουσια του ελληνικου λαου? ντιν ντιν ντιν!!!ΜΠΙΝΓΚΟ!!!!το βρηκαμε!!!!!

γεια σου ρε Horse-σκουφη με τις γκαφες σου!!!!καλα στην ειπε ο Αλαβανος ουτε σε συνοικιακο μπακαλικο δεν στεκεσαι !!! κι ας εχεις σπουδασει στο London School of Economics!!!!


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: SarumaN on May 17, 2008, 12:57:47 pm
απο τον προ'υ'πολογισμο του Αλογοσκουφι λειπουν καποια χρηματα βρε παιδι !!!που ηθελες να τα βρουνε και να τα βαλουνε ? απο τις τσεπες τους ?μπα. απο τη φορολογηση των πλουσιων ? μπα. απο την περιουσια του ελληνικου λαου? ντιν ντιν ντιν!!!ΜΠΙΝΓΚΟ!!!!το βρηκαμε!!!!!
Μπούρδες. Τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις δεν πηγαίνουν για να καλύψουν τα ελλείματα του προϋπολογισμού αλλά για να καλύψουν το δημόσιο χρέος. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι μην ποστάρεις

Όσον αφορά την ερώτηση στον τίτλο του τόπικ την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η συμφωνία για τη Στρατηγική Συμμαχία του ΟΤΕ με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπη, συνιστά, πριν απ’ όλα ανταπόκριση σε ρητή προεκλογική δέσμευση και προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης. Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα ρητά αναφέρει ότι «ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον ΟΤΕ μεταβιβάζεται, σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρία να λειτουργήσει στη νέα απελευθερωμένη αγορά σε στρατηγική συμμαχία, αλλά και με το κατάλληλο μάνατζμεντ, το οποίο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της».

Από το 2006, όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την εφαρμογή της συγκεκριμένης αυτής δέσμευσης, είχαμε ανακοινώσει ότι αναζητούμε ως στρατηγικό σύμμαχο μεγάλο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.

Καταστήσαμε, έτσι, σαφές ότι αναζητούσαμε...

- στρατηγικό σύμμαχο, που να συμβάλλει, με τεχνογνωσία και νέες επενδύσεις, στην επέκταση του ΟΤΕ σε νέες αγορές και νέες υπηρεσίες.

- Στρατηγικό σύμμαχο, που να διασφαλίζει το μέλλον του Οργανισμού, προς το συμφέρον της οικονομίας, των καταναλωτών, αλλά και των εργαζόμενών του.


Αυτή ήταν η ξεκάθαρη, η σταθερή, η δημόσια δέσμευσή μας. Αυτό είπαμε προεκλογικά και αυτό πράξαμε!

Υπογραμμίζω ότι, από το 2002 -όταν η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ είχε πέσει κάτω από το 50%- η θέση του Δημοσίου στη διατήρηση του ελέγχου της εταιρίας ήταν επισφαλής! Κι αυτό γιατί δεν αποκλειόταν να σχηματισθεί σε Γενική Συνέλευση του ΟΤΕ πλειοψηφία, που θα έδινε τη διοίκηση σε άλλους μετόχους. Το Δημόσιο διατηρούσε τα δικαιώματα διοίκησης για έναν απλούστατο λόγο: Ότι δεν είχε εκδηλωθεί επιθετική κίνηση για την απόκτηση της πλειοψηφίας του Οργανισμού. Οι «πόρτες», ωστόσο, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχαν ανοίξει από το 2002.

Διευκρινίζω, λοιπόν: Ο ΟΤΕ δεν πωλήθηκε με την προχθεσινή συμφωνία. Ο στόχος της συμφωνίας που έγινε δεν είναι ταμειακός και δεν έχει καμιά σχέση με την εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπως κάποιοι ισχυρίζονται! Ξέρουμε όλοι ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις δεν μειώνουν το έλλειμμα, αλλά το δημόσιο χρέος. Εκείνο που συμφωνήθηκε είναι μια Στρατηγική Συμμαχία, έτσι ώστε ο Οργανισμός…

- να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά του.

- Να αποκτήσει στρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

- Να πρωταγωνιστήσει στην Κοινωνία της Πληροφορίας.


Με συνέργιες στην έρευνα, την ανάπτυξη, και τη διάθεση νέων προϊόντων, με συνέργιες που εξοικονομούν γύρω στα 2 δισ. ευρώ, ο ΟΤΕ μπορεί να προσφέρει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Διασφαλίζεται, ανάμεσα στ’ άλλα, και η περαιτέρω επιτάχυνση της ευρυζωνικότητας. Και επειδή κάποιοι προσποιούνται ότι ξεχνούν, θυμίζω ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας, το 2004, ήταν στο 0,1%. Και αυτό εξαιτίας της έλλειψης στρατηγικής και της εξάρτησης του Οργανισμού!

Διασφαλίζεται η συνεργασία του Οργανισμού με έναν ευρωπαϊκό κολοσσό, η οποία θα τον ενισχύσει, με σημαντικά διοικητικά, τεχνολογικά, οικονομικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι και η πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων εκσυγχρονισμού, απαραίτητων στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών. Ο ΟΤΕ θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία του στρατηγικού συμμάχου σε νέες υπηρεσίες και σε τεχνολογίες αιχμής, που μπορούν να αποτελέσουν νέα πηγή κερδοφορίας για τον Οργανισμό. Θα ωφεληθεί, όμως, και από τη βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες του. Ο ΟΤΕ ισχυροποιείται σημαντικά σε θέματα εξεύρεσης κεφαλαίων για την ανάπτυξή του. Ακόμα και οι επενδύσεις στη Ν.Α. Ευρώπη πρόκειται να βρεθούν σε πλεονεκτικότερη θέση, αφού θα γίνουν αποδοτικότερες.

Η συμφωνία θα μπει σε εφαρμογή μετά τη ψήφισή της από τη Βουλή, την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και την έγκρισή της από τις εθνικές ρυθμιστικές Αρχές των χωρών, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι δύο εταιρίες.

Σε όλα τα στρατηγικά θέματα -οικονομικά, επιχειρηματικά, εταιρικά- καθώς και σε όλα τα θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει τον τελευταίο λόγο. Θα έχει αυξημένα και ισχυρά δικαιώματα αρνησικυρίας, στις βασικές αποφάσεις του Οργανισμού.

Η τιμολογιακή πολιτική είναι -και θα παραμείνει- σε κάθε περίπτωση, ζήτημα για το οποίο τον τελικό λόγο έχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή.

Η χρήση του δικτύου -για την οποία ακούγονται διάφορες αιτιάσεις- είναι, επίσης, αρμοδιότητα της ίδιας Εθνικής Επιτροπής, που ορίζει, με βάση και το Κοινοτικό και το Εθνικό Δίκαιο, τους όρους και τις προϋποθέσεις, για τη διάθεσή του.

Για εργασιακά θέματα -συλλογικές συμβάσεις και αλλαγές του κανονισμού προσωπικού- προβλέπονται διαδικασίες διαβούλευσης της εταιρίας με την Κυβέρνηση.
Σε όλες, άλλωστε, τις περιπτώσεις -και αυτό είναι αυτονόητο- ισχύουν η ελληνική εργατική νομοθεσία και οι κανονισμοί προσωπικού του ΟΤΕ. Δημιουργούνται, ταυτόχρονα, οι κατάλληλες συνθήκες για την καλύτερη εκπαίδευση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του.

Με τη συμφωνία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εξασφαλίστηκε μία ισορροπημένη μετοχική σύνθεση και ένα ισορροπημένο διοικητικό σχήμα, ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και το στρατηγικό σύμμαχο. Με την ενεργοποίησή της, κάθε πλευρά θα έχει το 25% συν μία μετοχή. Το νέο Δ.Σ. θα έχει 10 μέλη, από τα οποία τα πέντε θα προτείνονται από το ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα από το στρατηγικό σύμμαχο. Το Ελληνικό Δημόσιο, αφενός θα προτείνει τον Πρόεδρο του Οργανισμού και, αφετέρου, θα έχει δικαίωμα «βέτο» μέχρι δύο φορές, σε ονόματα που θα προτείνονται από την άλλη πλευρά, για Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η συμφωνία ουσιαστικά ισχύει στο διηνεκές.

- Εάν ο στρατηγικός σύμμαχος μειώσει το ποσοστό του κάτω από το 25%, το ελληνικό Δημόσιο αποκτά την πλειοψηφία του Δ.Σ. και ορίζει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

- Εάν το Ελληνικό Δημόσιο αποφασίσει να πωλήσει -έως το τέλος του 2011- μέρος από το ποσοστό του, έως και 15%, έχει διασφαλίσει, αφενός συγκεκριμένο υπερτίμημα και, αφετέρου, τα δικαιώματα που συμφωνήθηκαν. Επαναλαμβάνω, πάντως, παρότι έχει διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη από τον αρμόδιο Υπουργό, ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ.

Με μια φράση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: Η στρατηγική συμμαχία προσφέρει στον ΟΤΕ τη δυνατότητα…

- να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του,

- να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις των καιρών,

- να θεμελιώσει την εξωστρέφειά του,

- να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στις χαμηλότερες τιμές.

Διασφαλίζεται το Ελληνικό Δημόσιο, όσον αφορά το ρόλο του στον Οργανισμό. Διασφαλίζονται τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων.
Ας μη δημαγωγεί, λοιπόν, η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν την ωφελεί να προσποιείται άγνοια του παρελθόντος της. Δεν την ωφελεί να διαστρεβλώνει συστηματικά και ενσυνείδητα το παρόν. Δεν την ωφελεί να υπονομεύει το μέλλον του τόπου.

======

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιχειρεί σήμερα βαθειά βουτιά στο χειρότερο, στο απώτερο, στο καταδικασμένο παρελθόν της. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Λαϊκίζει, αντιφάσκει, δημαγωγεί! Διαστρεβλώνει, απαξιώνει, δυσφημεί! Δεν καταφέρνετε ούτε καν να αρθρώσετε ενιαίο λόγο. Αυτή είναι η αλήθεια. Άλλα έκανε ως Κυβέρνηση, άλλα γράφει στο πρόγραμμά της, άλλα υποστηρίζει σήμερα.

Οι πολίτες, όμως, θυμούνται, πολύ καλά, ότι ξεκινήστε από τη θέση ότι «στον ΟΤΕ υπάρχει μόνο μια «χρυσή» μετοχή» και ότι «η μετοχή αυτή δεν διαιρείται και δεν πωλείται».

Θυμούνται οι πολίτες ότι, από το 1996, είχε ξεκινήσει να διαιρεί και να πωλεί τη μετοχή του ΟΤΕ. Θυμούνται ότι, μέχρι το 2002, είχε περιορίσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη συμμετοχή του Δημοσίου στο 34% των μετοχών του Οργανισμού! Αυτή είναι η αλήθεια. Και από αυτή την αλήθεια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υποχρεούται να ξεκινά η συζήτηση.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση...

- ήταν εκείνη που, ως Κυβέρνηση, ξεκίνησε, αλλά και έφτασε την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ στο 66% των μετοχών του.

- Ήταν εκείνη που, ως Κυβέρνηση, προχώρησε στην πώληση του 64,5% των Ελληνικών Πετρελαίων, του, σχεδόν 49% του ΟΠΑΠ, του 48,5% της ΔΕΗ, του, σχεδόν 39% της ΕΥΔΑΠ, του σχεδόν 25,5% του ΟΛΠ, του σχεδόν 26% του ΟΛΘ.

- Ήταν εκείνη που προχώρησε στην πλήρη αποκρατικοποίηση της Ιονικής Τράπεζας, της ΕΤΒΑ, της Τράπεζας Κρήτης, της Τράπεζας Μακεδονίας – Θράκης.

- Πώλησε και το ίδιο το Χρηματιστήριο, την Ανώνυμη Εταιρία Ελληνικά Χρηματιστήρια, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ισχυρίζεται, τώρα, ότι η ένστασή της δεν είναι στη μετοχοποίηση, αλλά στη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ! Και ρωτώ: Δεν ήταν η ίδια, εκείνη που προέβλεψε, αλλά και ξεκίνησε, την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΤΕ; Δεν είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν -στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων τον Οκτώβριο του 2000- «τη διερεύνηση της διεθνούς αγοράς, για την εξεύρεση στρατηγικού Συμμάχου του ΟΤΕ»; Δεν είναι οι ίδιοι που ανακοίνωναν -μέσα από τον Προϋπολογισμό του 2001- ότι «εισέρχεται στην τελική φάση η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με διεθνή τηλεπικοινωνιακό φορέα»; Αναφέρουν, «ναι ή όχι;», στο πρόγραμμά τους ότι έχουν ως στόχο «την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και στρατηγικών συμμαχιών»; Και όμως! Σήμερα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για την επίτευξη στρατηγικών συμμαχιών από Οργανισμούς του Δημοσίου! Τόση συνέπεια!

Ξεχνά ότι η ίδια, ως Κυβέρνηση, επεξεργαζόταν σχέδια, που πρόβλεπαν αλλού την πλήρη παραχώρηση κρατικών επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και αλλού τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών, με πλήρη ανάθεση της διοίκησής τους σε στρατηγικούς εταίρους. Ενδεικτικά θυμίζω μόνο τα σχέδιά τους για την ανάθεση σε στρατηγικό εταίρο της διαχείρισης της ΕΛΒΟ, της ΕΤΒΑ, της ΕΑΒ, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η αναφορά που κάνατε, για μια ακόμα φορά, στον περιορισμό του 5% για την απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου στον ΟΤΕ δείχνει ότι έχετε παντελή άγνοια των ευρωπαϊκών δεδομένων. Ο περιορισμός αυτός ήταν πλήρως ασύμβατος με την κοινοτική νομοθεσία. Και σε καμία περίπτωση δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί. Θα έπρεπε να το γνωρίζετε αυτό. Και πιθανώς να το γνωρίζετε, αλλά ψεύδεστε συνειδητά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγείρει ερωτηματικά ακόμα και για τον περιορισμό του 20% στην απόκτηση δικαιωμάτων ψήφων σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Αυτό που νομοθετήσαμε πρόσφατα, Και ο οποίος δεν συνιστά απαγόρευση, αλλά προϋποθέτει την έγκριση του ελληνικού δημοσίου. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μπορεί να εφαρμοστεί ο περιορισμός για το 5%, όταν εγείρονται ερωτηματικά από την Επιτροπή για πολύ ηπιότερες ρυθμίσεις. Αυτοί όμως είστε. Είτε δεν γνωρίζετε τα θέματα, είτε υποκρίνεστε ότι δεν τα γνωρίζετε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σ’ ένα τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον σύγκλισης των τεχνολογιών, σ’ ένα περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού, σ’ ένα περιβάλλον συγκέντρωσης και ανάπτυξης στρατηγικών συμμαχιών, η συμφωνία που επιτεύχθηκε δίνει στον ΟΤΕ τη δυνατότητα...

- να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του,

- να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών,

- να θεμελιώσει την εξωστρέφειά του,

- να προσφέρει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Κάνουμε τώρα ένα σημαντικό βήμα. Οδηγούμε τον ΟΤΕ στην πρωτοπορία για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Η συμφωνία προβλέπει ρητά ότι ο στρατηγικός σύμμαχος υποχρεούται να μην έχει ανταγωνιστική προς τον ΟΤΕ δραστηριότητα στις χώρες που ο ΟΤΕ έχει σημαντική παρουσία.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς σας για τη MIG : Πρώτον: Αγόρασε από το Χρηματιστήριο μετοχές του ΟΤΕ που είχαν πωλήσει, κυρίως, κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεύτερον: Η Κυβέρνηση είχε καταστήσει σαφές - μάλιστα δημόσια - ότι δεν ήθελε τη MIG ως στρατηγικό εταίρο για τον ΟΤΕ.

Τρίτον: Η Deutsche Telecom -όπως η ίδια είχε ανακοινώσει- είχε συμφωνήσει να αγοράσει το 20% των μετοχών του ΟΤΕ που κατείχε η MIG , μόνον εφόσον επερχόταν συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο. Και αυτό γνωρίζοντας τη δημόσια εκφρασμένη προτίμησή μας για συμμαχία με μεγάλο ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Τέταρτον: Η συμφωνία που επιτεύχθηκε αποτρέπει καιροσκοπικά παιχνίδια, σε βάρος του Οργανισμού. Διασφαλίζει στον Οργανισμό μια νέα προοπτική σιγουριάς και ανάπτυξης.

Σχετικά με τις αναφορές για, δήθεν, «υποταγή» του ΟΤΕ σ’ ένα άλλο κρατικό οργανισμό επαναλαμβάνω: Πρώτον: Η συμφωνία εξασφαλίζει στο Ελληνικό Δημόσιο τον έλεγχο για μία σειρά από οικονομικά, επιχειρηματικά και εταιρικά ζητήματα, όπως και για ζητήματα προφανώς εθνικής ασφάλειας, δημόσιας τάξης και εθνικής άμυνας της χώρας. Και, δεύτερον: Στη Deutsche Telekom η άμεση συμμετοχή του γερμανικού κράτους είναι 15%. Είναι δηλαδή πολύ μικρότερη από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς για την ευρωπαϊκή πρακτική: Είναι προφανές ότι, στο ΠΑΣΟΚ, είτε δεν έχετε ιδέα, είτε προσποιείστε πως δεν ξέρετε τι γίνεται στην Ευρώπη.

- Διευκρινίζω, λοιπόν:

- Η αποκρατικοποίηση του βασικού Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού είναι πλήρης, ή σχεδόν πλήρης, στην Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία.

- Δύο άλλοι εταίροι μας (Σουηδία και Φινλανδία) έχουν κοινό τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό.

- Η ισπανική Telefonica έχει σημαντικό μερίδιο στην Telecom Italia.

Τελικά ένα είναι περισσότερο από βέβαιο:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η έλλειψη θέσεων, ο ανταγωνισμός με τα κόμματα της Αριστεράς, η αδυναμία χάραξης συγκροτημένης πολιτικής, οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε ανακρίβειες και υποσχέσεις που κοστίζουν τεράστια κονδύλια και είναι αδύνατο να υλοποιηθούν. Εκτρέπουν το λόγο του, ακόμη, και σε απειλές εναντίον των ξένων επενδυτών. Οδηγούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε τριτοκοσμικές πρακτικές. Το μόνο, τελικά, που της εξασφαλίζουν είναι το ιδιότυπο προνόμιο του ακαταλόγιστου! Η συμφωνία είναι προς όφελος του Οργανισμού, είναι προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών, είναι προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Δυο κουβέντες μόνο για τους ισχυρισμούς ότι, μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να ανακτήσει το Δημόσιο τον έλεγχο του ΟΤΕ. Είναι δικαίωμά σας να ονειρεύεστε. Δεν είναι, όμως, δικαίωμά σας να ψεύδεστε, να παραπληροφορείτε ενσυνείδητα, να εμπαίζετε τους πολίτες.

Πρώτα μετοχοποιήσατε τον ΟΤΕ, διαθέτοντας το 66% των μετοχών του. Μετά ψάχνατε - και μάλιστα για 3 χρόνια – στρατηγικό επενδυτή. Τώρα, που βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής και είναι μάλιστα από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς της Ευρώπης, μας κατηγορείτε και μιλάτε με τρόπο που επαναφέρει τον Μεσαίωνα των επανακρατικοποιήσεων.

Είστε σε διαρκή και πλήρη σύγχυση. Το πρόβλημα είναι ότι η κατάστασή σας επιδεινώνεται! Και μάλιστα συνεχώς! Φτάσατε στο σημείο να μιλάτε για απιστία! Και το κάνετε αυτό για μια ξεκάθαρη συμφωνία. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει παρασκήνιο, δεν υπάρχει καμία άγνωστη συμφωνία. Ξέρετε ότι δεν θέλαμε ως στρατηγικό σύμμαχο τη MIG . Ξέρετε ότι αναζητούσαμε συμμαχία με μεγάλο ευρωπαϊκό οργανισμό, που θα φέρει τεχνογνωσία και νέες υπηρεσίες για τους πολίτες και τους καταναλωτές και επενδύσεις. Ξέρετε ότι με τη μετοχοποίηση που εσείς προωθήσατε, ο έλεγχος του ΟΤΕ μπορούσε να χαθεί. Τί θα λέγατε αν αφήναμε τα πράγματα να εξελιχθούν ανεξέλεγκτα; Στόχος μας είναι – και το αποδεικνύουμε – η καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δημοσίου, της οικονομίας, των καταναλωτών. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Έννοιες, προφανώς, άγνωστες σε εσάς.

Αυτό που πραγματικά όμως σας ενοχλεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ότι, ενώ προσπαθήσατε να κάνετε ό,τι ακριβώς κάνουμε τώρα εμείς, εσείς αποτύχατε. Αυτό είναι που σας ενοχλεί. Ότι πετύχαμε αυτό που δεν καταφέρατε εσείς. Το ξέρετε, το σιγοψιθυρίζετε. Το παρελθόν σας όμως δεν διαγράφεται με μια μονοκοντυλιά.

Σήμερα μιλάτε για εκχώρηση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες της Ευρώπης, του κόσμου θα έλεγα, η οποία επενδύει πάνω από 3 δις. ευρώ στον ΟΤΕ. Μπορεί, όμως, να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ότι εσείς εκχωρήσατε το μάνατζμεντ της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε μια παντελώς άγνωστη εταιρία, τη Speedwind , η οποία είχε εν λευκώ το μάνατζμεντ από τον Απρίλιο του 1999 μέχρι τον Ιούλιο του 2000, χωρίς να επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην Ολυμπιακή, οδήγησε στην επιδείνωση της οικονομικής της κατάστασης, χωρίς καμία επίπτωση για την ίδια την εταιρεία; Αυτή ήταν η πολιτική σας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ. Δώσατε το μάνατζμεντ, χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς να επενδυθεί ούτε ένα ευρώ, σε κάποιον που, αφού λαφυραγώγησε την Ολυμπιακή, έφυγε χωρίς συνέπειες. Και αυτό ήταν ένα ακόμα επεισόδιο της ανεύθυνης, της τυχοδιωκτικής πολιτικής που εφαρμόσατε στην Ολυμπιακή ειδικότερα, στις δημόσιες επιχειρήσεις γενικότερα.

Συμπέρασμα: Ως κυβέρνηση αποτύχατε παταγωδώς να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά θέματα. Και ως αντιπολίτευση, σήμερα είστε ανίκανοι να παρουσιάσετε σοβαρά επιχειρήματα, σοβαρές προτάσεις. Αυτήν την ανικανότητα δεν μπορεί να την καλύψουν, ούτε η υποκριτική διγλωσσία, ούτε οι ακραίες εκφράσεις στελεχών σας.
 


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 17, 2008, 13:19:32 pm
Σαρουμαν μπορείς να βάλεις και τις πηγές από τις οποίες πήρες τα κείμενα αν θέλεις?


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on May 17, 2008, 13:27:45 pm

Εμένα τα πιο πάνω επιχειρήματα δεν με πείθουν.

Η ερώτηση είναι απλή.

Γιατί πουλάς έναν κερδοφόρο δημόσιο οργανισμό του οποίου οι υπηρεσίες είναι σε πολύ καλό επίπεδο?


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 17, 2008, 13:46:02 pm
Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι μην ποστάρεις


Για ν' αρχίσουμε από δω. Ο καθένας εδώ μέσα λέει την άποψή του ελεύθερα, και ποστάρει ό,τι θέλει.

b]- στρατηγικό σύμμαχο, που να συμβάλλει, με τεχνογνωσία και νέες επενδύσεις, στην επέκταση του ΟΤΕ σε νέες αγορές και νέες υπηρεσίες.

- Στρατηγικό σύμμαχο, που να διασφαλίζει το μέλλον του Οργανισμού, προς το συμφέρον της οικονομίας, των καταναλωτών, αλλά και των εργαζόμενών του.[/b]
 

Θ΄ αρχίσω από ερωτήσεις. Πρώτα απ' όλα τί σημαίνει στρατηγικός σύμμαχος. Στρατηγικός σύμμαχος δεν είναι αυτός που λέγεται ιδιοκτήτης μιας εταιρείας, αν δεν κάνω λάθος. Πολιτικάντικες διατυπώσεις τέτοιου είδους που χαϊδεύουν αυτιά έχουμε συνηθίσει από διαφορα στελέχη της κυβέρνησης, ωστόσο αποτυγχάνουν παταγωδώς να πείσουν για το τί πραγματικά συμβαίνει.


Το ότι ο νέος ιδιοκτήτης προφανώς θα διασφαλίσει το μέλλον του οργανισμού προς το δικό του οικονομικό συμφέρον, είναι το προφανές. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν είναι κράτος, δεν διαχειρίζεται τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη, δεν έχει να φροντίσει για κοινωνικό κεφάλαιο, οπότε δεν υποχρεούται να δείξει κανενός είδους ευαισθησία για τα συμφέροντα των πολιτών. Κατά συνέπεια, καταρρίπτεται το επιχείρημα περί πρόνοιας για το συμφέρον του Έλληνα καταναλωτή, πρίν ακόμη διατυπωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να συνάδουν το μέγιστο κέρδος που θέλει να επιτύχει ένας ιδιώτης για την επιχείρησή του με το "συμφέρον του καταναλωτή". Τα επιχειρήματα περί "υγειούς ανταγωνισμού" μετά από τα καρτέλ, τις κουμπαριές και τις μίζες μάλλον καταρριπτονται και αυτά. Οπότε θα ήθελα να ακούσω κάποια σοβαρά λογικά επιχειρήματα πάνω σ' αυτό.

Όσο για το συμφέρον των εργαζομένων. Ερώτηση : όσοι εργάζονται τώρα στον ΟΤΕ θα εργάζονται και με το νέο καθεστώς? Θα υπάρξουν απολύσεις? Τί θα γίνει ακριβώς? Δεν νομίζω να το διευκρίνισε ο κ. πρωθυπουργός στην ομιλία του αυτό. Αυτή τη στιγμή αρκετοί οικογενειάρχεις, Έλληνες πολίτες, βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, τη στιγμή που τόσα χρόνια πλήρωναν μέσω της φορολογίας τους το μέλλον του ΟΤΕ για να καταλήξουν τα χρήματα στις τσέπες κάποιων - λίγων.
Είναι λιγάκι ευαίσθητο το θέμα να πουλάς κάτι το οποίο μέχρι χθές αποτελούσε δημόσια περιουσία για την οποία πλήρωνε καθημερινά ο Ελληνικός λαός.
Ελπίζω σε καλύτερα επιχειρήματα από τα κατάπτυστα και αηδιαστικά περί "κηφήνων" του ΟΤΕ.

μπορεί να προσφέρει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
 

Αυτό θα ήθελα επίσης να μάθω πώς θα διασφαλιστεί. Οι  νόμοι της οικονομίας και της ελεύθερης αγοράς έχουν ως στόχο για τον επενδυτή ή ιδιοκτήτη το μέγιστο κέρδος. Αυτό πώς συμβιβάζεται με φθηνότερες υπηρεσίες?


Σε όλα τα στρατηγικά θέματα -οικονομικά, επιχειρηματικά, εταιρικά- καθώς και σε όλα τα θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει τον τελευταίο λόγο. Θα έχει αυξημένα και ισχυρά δικαιώματα αρνησικυρίας, στις βασικές αποφάσεις του Οργανισμού.

Τελικά η κυβέρνηση ποιά θέση έχει? Τη νεοφιλελεύθερη θέση περί ελέυθερης οικονομίας ή υποστηρίζει τον κρατικό παρεμβατισμό? ή λέει ψέματα? Πώς ακριβώς το κράτος θα ασκεί βέτο στο πώς ένας ιδιώτης θα κάνει τη δουλειά του?


Η τιμολογιακή πολιτική είναι -και θα παραμείνει- σε κάθε περίπτωση, ζήτημα για το οποίο τον τελικό λόγο έχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή.

Στο ίδιο πλαίσιο των παραπάνω ερωτημάτων μου, απορώ πώς θα γίνει και αυτό. Όλοι ξέρουμε ότι στην κινητή τηλεφωνία που η cosmote είχε δυο - τρείς ανταγωνιστές, ότι οι τιμές τόσο οι δικές της όσο και των ανταγωνιστών αυξήθηκαν ραγδαία σε διάστημα λίγων χρόνων.


Σ’ ένα τηλεπικοινωνιακό περιβάλλον σύγκλισης των τεχνολογιών, σ’ ένα περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού, σ’ ένα περιβάλλον συγκέντρωσης και ανάπτυξης στρατηγικών συμμαχιών, η συμφωνία που επιτεύχθηκε δίνει στον ΟΤΕ τη δυνατότητα...

- να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του,

- να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών,

- να θεμελιώσει την εξωστρέφειά του,

- να προσφέρει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Κάνουμε τώρα ένα σημαντικό βήμα. Οδηγούμε τον ΟΤΕ στην πρωτοπορία για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Η συμφωνία προβλέπει ρητά ότι ο στρατηγικός σύμμαχος υποχρεούται να μην έχει ανταγωνιστική προς τον ΟΤΕ δραστηριότητα στις χώρες που ο ΟΤΕ έχει σημαντική παρουσία.



Αυτό μου θυμίζει τηλεοπτική διαφήμιση για προϊόντα εταιρειών.
Από την εμπειρία μου ως καταναλωτής, τέτοιου είδους εξαγγελίες μου ακούγονται τόσο ψεύτικες όσο και οι διαφημίσεις.



Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: apostolos1986 on May 17, 2008, 13:59:26 pm
η deutsche telecom ακόμη δν ειναι ιδιοκτήτης...έχει 25% των μετοχών περίπου...είναι ο λεγόμενος στρατηγικός επενδυτής που έψαχνε ο αλογοσκούφης από την προηγούμενη τετραετία...αλλά δν τα είχε καταφέρει...και είχαν ξοδευτεί κατι εκατομριάκια ευρώ για τους συμβούλους...

στην πορεία εμφανόστηκε ο mr ΜIG Βγενόπουλος και με επιθετικές κινήσεις πήρε το 20% κάτω από τη μύτη του Αλογοσκούφη... και διεκδικούσε λόγο στο μάντζμεντ του ΟΤΕ ο βγενό... επειδή ο Αλογοσκούφης δεν έψαχνε απλά κάποιον με λεφτά ..αλλά καποιον επενδυτή με λεφτά που να σχετίζεται με τις τηλεπικοινωνίες...προσπάθησε να αποκρούσε τον Βγενόπουλο και κέρδισε χρόνο απαγόρευοντας του να πάρει πάνω από 20% των μετοχών μέσω μιας έκνομης τροπολογίας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο....
μετά τις αναταράξεις στις σχέσεις κυβέρνησης- Βγενόπουλου...συμφωνήθηκε να ψάξει ο Βγενόπουλος για στρατηγικό επενδυτή... και κατάφερε ο Βγενόπουλος αυτό που επί 4 χρόνια προσπαθούσε το σκουφί του αλόγου..
τώρα θα μου πείτε γιατί η Deutsche Telecom δέχτηκε την πρόταση του βγενόπουλο και όχι την παλαιότερη της ελληνικής κυβέρνησης... γιατί αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη δικαστική διαμάχη ...που τρέχει στην γερμανία...που χιλιάδες μικρομέτοχοι της deutsche telecom έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον της για εξαπάτηση καθώς είχαν αγοράσει τη μετοχή της στα 66 ευρά...και τώρα έχει πέσει στα 11,5 (πολύ χοντρικά το αναφέρω)...και θέλει να τονώσει το προφίλ της η διοίκηση...

το θέμα είναι ότι έτσι όπως ήρθα τα πράγματα...κέριδσε μόνο ο Βγενόπουλος..και κάτι ψίχουλα πήρε το ελληνικό κράτος για το μάνατζμεντ..
πάντως γενικά το τίμημα που πληρωσαν οι γερμανοι, 26ευρώ/μετοχή στο Βγενόπουλο και σχεδόν 30ευρώ/μετοχή στο ελληνικό κράτος θεωρείται ιδιαίτερα υψηλο... αλλά τα καρπώνεται στην πλειοψηφία τους ο Βγενόπουλος

αυτού του είδους η διοίκηση είναι κάτι αντίστοιχο του μοντέλου της χρυσής μετοχής στην Ισπανία... όπου η ισπανική κυβέρνηση κατέχει μόνο μία μετοχή..αλλά σε μια ευρεία κλίμακα θεμάτων έχει δικαίωμα να θέσει βέτο...


τώρα όσον αφορά για την παραχώρηση του μάνατζμεντ... το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ασπάζεται πλήρως τις αρχές του νεοφιλευθερισμού που λέει το κράτος δεν ειναι επιχειρηματίας και μπλα μπλα..και τα πουλάμε όλα..(ειδικά όταν το χρεός είναι υπέρπογκο)
η πολιτική αυτή υπήρχε στο πρ΄γοραμμα της ΝΔ από το 2004...
προσωπικά δν βλέπω τόσο αρνητικά έναν μεγάλο τηλεπικοινωνιακό κολοσσό για τον ΟΤΕ ως στρατηγικό επενδυτή...απλά το όλο θέμα μπερδεύτηκε λόγω μίστερ MIG... και ίσως μια καλύτερη λύση θα ήταν ένας στρατηγικός επενδυτής από Ασία ή Αμέρικα...


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 17, 2008, 14:13:10 pm
Aπόστολε  : τώρα Βγενόπουλος (MIG) και deutsche telecom μαζί έχουν ικανό ποσοστό ώστε να πάρουν το μάνατζμεντ? ή όχι ακόμα?

Αυτό που λές επίσης για τη "χρυσή μετοχή", στη χώρα μας διασφαλίζεται νομικά?
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται από τη μία να υποστηρίζουμε την ιδιωτικοποίηση κ από την άλλη να μην αφήνουμε τον επενδυτή - στα πλαίσια της απόλυτα ελέυθερης αγοράς - να κάνει τις επιχειρηματικές κινήσεις που θέλει, θέτοντας βέτο κ.ο.κ.
Αυτή μόνο εμένα μου φαίνεται αντίφαση στην πολιτική της κυβέρνησης?


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: apostolos1986 on May 17, 2008, 14:17:43 pm
η Deutche telecom συμφώνησε ήδη με την MIG να αγοράσει τις μετοχές της MIG.. νομίζω συνολικά οι γερμανοί θα έχουν 25% των μετοχών... ουσιαστικά έχουμε συμφωνία μεταξύ δύο μετόχων για το μάντζμεντ μεταξύ της Deutche Telecom και του ελληνικού κράτους...

τώρα όσον αφορά το δικαίωμα βέτο νομίζω αυτά περιγράφονται αναλυτικά στη συμφωνία μεταξύ των δύο μετόχων...

δν υπάρχει θέμα νομικό είναι συμφωνία μεταξύ δύο μετόχων για το πώς θα διοικείται μία ανώνυμη εταιρεία....


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 17, 2008, 14:24:13 pm
η Deutche telecom συμφώνησε ήδη με την MIG να αγοράσει τις μετοχές της MIG.. νομίζω συνολικά οι γερμανοί θα έχουν 25% των μετοχών... ουσιαστικά έχουμε συμφωνία μεταξύ δύο μετόχων για το μάντζμεντ μεταξύ της Deutche Telecom και του ελληνικού κράτους...

τώρα όσον αφορά το δικαίωμα βέτο νομίζω αυτά περιγράφονται αναλυτικά στη συμφωνία μεταξύ των δύο μετόχων...

δν υπάρχει θέμα νομικό είναι συμφωνία μεταξύ δύο μετόχων για το πώς θα διοικείται μία ανώνυμη εταιρεία....

Μάλιστα.... απ΄ότι καταλαβαίνω ο χαμός που γίνεται τόσο στους εργαζόμενους του ΟΤΕ όσο και γενικά αφορά περισσότερο το μάνατζμεντ και όχι αυτά καθεαυτά τα ποσοστά.....


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Guybrush on May 17, 2008, 14:33:17 pm
Με καθαρά οικονομικά κριτήρια, κάθε αποκρατικοποίηση για καλό.

Για εμένα, η ιδιωτικοποίηση ενός τόσο μεγάλου οργανισμού έχει σημαντικά οφέλη ευελιξίας τόσο των οικονομικών του κράτους, όσο και της αγοράς των τηλεπικοινωνιών. Υπάηρχαν ξεκάθαρα αντικρουόμενα συμφέροντα ανάμεσα στην ανάγκη για ελεύθερη αγορά και κρατική ρύθμιση μέσω ΕΕΤΤ και την αναμενόμενη, για τον κρατικό προϋπολογισμό, κερδοφορία του ΟΤΕ. Στην αγορά υπάρχουν ακόμη στρεβλώσεις παρά τα σημαντικά κεφάλαια τα οποία έχουν πέσει σε νέες εταιρείες.

Για το κατά πόσο είναι η συγκεκριμένη συμφωνία ευνοϊκή για τη χώρα έχω  σοβαρές αμφιβολίες, ίσως όμως η βιασύνη μπροστά στο ενδεχόμενο να "πάρει" την εταιρεία κάποιoς καθαρά κερδοσκοπικός όμιλος (κινούμαστε με όρυς χρηματιστηρίου, έτσι;) δικαιολογεί το ότι δόθηκε στην DT. **edit**

Τώρα για τις ενστάσεις περί πατριωτισμού της λαϊκής πτέρυγας από Τα Νέα και Το Έθνος, εντάξει στερούνται λογικής. Γιατί όταν ειρωνεύεσαι τους συντηρητικούς δεξιούς που πιστεύουν ακόμη ότι κινούμαστε σε εθνικό επίπεδο και στην ουσία συμφωνείς μαζί τους σε ένα ιδιότυπο εθνικοσοσιαλιστικό μέτωπο "ξεπουλήματος των ασημικών", όσο στενάχωρο κι αν φαίνεται, δεν έχεις εφαρμόσιμη πολιτική παρά μόνον ευχές και κατάρες. Αυτό το καταλαβαίνει ο GAP, γι'αυτό και κρατάει τις λογικές πισινές του περί δημόσιου ελέγχου.

Στα οικονομικά του ΟΤΕ: Ο οργανισμός έχει γίνει εξαιρετικά καλός, εκμεταλλευόμενος τη δεσπόζουσα θέση του στην αγορά, τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, όσο και σε εσωτερική λειτουργία. Από Βαλκάνια έγινε Ευρώπη πολύ σύντομα. Γιατί όμως;
Πίσω από τη γιγάντωση του ΟΤΕ κρύβεται ένα μεγάλο success story και μία ριζική αναδιάρθρωση.

Το success story είναι αυτό της Cosmote. Όταν δημιουργήθηκε η ανάγκη να μπει στο παιχνίδι της κινητής μία τρίτη εταιρεία, πάρθηκαν σωστές αποφάσεις και πάνω σε σχεδόν κενό χαρτί ιδρύθηκε μία θυγατρική η οποία έπαιζε με όρους αγοράς με σύγχρονο management και ελευθερία κινήσεων. Κι όταν κάποια στιγμή ξαναγύρισε στη μαμά εταιρεία (και πιο πριν όμως βλέποντας ένα επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας), ο προβληματικός και ελλειμματικός ΟΤΕ έγινε αξιόπιστος και δυναμικός στην περιοχή του.

Παρ'όλα αυτά δε φτηνηνε και τόσο το τιμολόγιό του έτσι; Ίσως γιατί έπαψαν να παίζεται η κοινωνική πολιτική στην πλάτη ενός δημόσιου οργανισμού, όπωςκ αι με τόσους άλλους(ΟΣΕ,ΟΑ, ΔΕΗ). Αλήθεια, τον ΟΣΕ που τον χρυσοπληρώνουμε χωρίς λόγο και αιτία να του βρούμε στρατηγικό εταίρο;

**edit**
Να προσθέσω για το ζήτημα του βέτο στις αποφάσεις πως στην πράξη θα το δούμε μόνον εάν βιαστεί να απολύσει κόσμο η DT, να μας αγοράσει οργανισμός εχθρικής χώρας ή κάτι ανάλογο. Όταν το καθημερινό management και οι στόχοι θα τίθενται από τη DT δεν υπάρχει περίπτωση να μπλεχτεί το κράτος σε μόνιμες επιδιαιτησίες.

Και ένα εξτρα ζήτημα περί εθνικής ασφάλειας, με το δορυφόρο που μας δάνεισε η Κύπρος τι θα γίνει; Είναι κρίσιμος και άμυνα, αλλά και για διαστημικά δικαιώματα.


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: apostolos1986 on May 17, 2008, 14:35:49 pm

Το success story είναι αυτό της Cosmote. Όταν δημιουργήθηκε η ανάγκη να μπει στο παιχνίδι της κινητής μία τρίτη εταιρεία, πάρθηκαν σωστές αποφάσεις και πάνω σε σχεδόν κενό χαρτί ιδρύθηκε μία θυγατρική η οποία έπαιζε με όρους αγοράς με σύγχρονο management και ελευθερία κινήσεων. Κι όταν κάποια στιγμή ξαναγύρισε στη μαμά εταιρεία (και πιο πριν όμως βλέποντας ένα επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας), ο προβληματικός και ελλειμματικός ΟΤΕ έγινε αξιόπιστος και δυναμικός στην περιοχή του.


αυτό ειναι το key point!! της υπόθεσης...πολύ μεγάλη εταιρία η COSMOTE!!

αλλά ρε γμτ διώξαν τον άνθρωπο που την έστησε και την έκανε κολλοσό... το Μαρτιγόπουλο...

ο ΟΣΕ...πολύ πονεμένη ιστορία...


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 17, 2008, 14:59:40 pm
πολύ μεγάλη εταιρία η COSMOTE!!


Σαν εταιρεία επιτυχημένη, σίγουρα.
Πώς όμως ωφελήθηκα εγώ από την ύπαρξή της?
Δεν είμαι γνώστης οικονομικών θεμάτων, αλλά διαπιστώνω  ότι πληρώνω το τηλέφωνο όλο και ακριβότερα. Μέσα στο γενικότερο κύμα ακρίβειας ίσως είναι λογικό, αλλά συγκεκριμένα οι εταιρείες κινητής για κάποια χρόνια αύξησαν πολύ τις τιμές, και μάλιστα με τρόπους που δεν είναι απευθείας αντιληπτοί, όταν κοιτάς έναν αναλυτικό λογαριασμό.
Από ιδιωτικές εταιρείες το περιμένεις αυτό. Από κρατική εταιρεία που υποτίθεται ότι κοιτάζει το συμφέρον σου ως πολίτη? Δεν θα μιλήσω γενικά περί πατριωτισμού, ούτε ενστερνίζομαι την επιχειρηματολογία Γιωργάκη (guybrush έχεις δίκιο, είναι λιγάκι αστεία), απλά ρωτ'ω πώς εγώ επωφελήθηκα από τα κέρδη της cosmote.
Συν ότι τελικά η "μαμά εταιρεία" αύξησε υπερβολικά πρίν από 2-3 χρόνια τις τιμές και της σταθερής τηλεφωνίας.



Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Nessa NetMonster on May 17, 2008, 15:35:27 pm
Απλά ερωτηματάκια:

- Όταν κάποιος επενδύει κάπου, προφανώς δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του, αλλά για να βγάλει κέρδος. Γιατί στα καλά καθούμενα να βγάζουνε λεφτά η MIG, η Deutsche Telekom και το κακό συναπάντημα;

- Εφόσον η διαθεσιμότητα των πόρων είναι αρκετά μεγάλη ώστε το τηλέφωνο να μη θεωρείται πολυτέλεια, αλλά κοινωνικό αγαθό, δε θα έπρεπε να το διαχειρίζεται το κράτος; Εμπιστευόμαστε έναν ιδιώτη να παίρνει αποφάσεις για ένα βασικό κοινωνικό αγαθό;


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Nessa NetMonster on May 17, 2008, 15:41:14 pm
Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ
06.05.08 

Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση προχωρά στο μεγάλο ξεπούλημα, στην παραχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom. Στόχος, μέσα στη βδομάδα να υπογραφτεί η τελική συμφωνία ώστε στη συνέχεια -και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο- να εγκριθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να επικυρωθεί από τη βουλή.


Όπως δήλωσε ο Αλογοσκούφης «έχουν κλείσει όλα τα σημαντικά ζητήματα συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντος συμβούλου και μένουν να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες».
Η μετάφραση είναι: Εν λευκώ διοίκηση του ΟΤΕ από τα στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής ενώ το ελληνικό δημόσιο θα περιορίζεται στο δικαίωμα βέτο κυρίως για θέματα που έχουν σχέση με την «εθνική ασφάλεια».
Οι «λεπτομέρειες» είναι η τιμή που θα πωληθεί το 3% του Δημοσίου στην D.T. Βέβαια ο μεγάλος κερδισμένος παραμένει ο Βγενόπουλος που εισέπραξε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την πώληση του 20% που κατείχε και καθαρό κέρδος 700 εκατομμύρια ευρώ.
Τα «σημαντικά θέματα» είναι όντως σημαντικά και έχουν χοντρές επιπτώσεις στους πολλούς καταναλωτές των υπηρεσιών του ΟΤΕ -τα λαϊκά στρώματα- που θα τις χρησιμοποιούν πληρώνοντας ακόμα ακριβότερα και τους εργαζόμενους του ΟΤΕ που θα δουλεύουν με ακόμα δυσμενέστερες εργασιακές σχέσεις.
Πιο συγκεκριμένα:


• Το μάνατζμεντ του ΟΤΕ παραχωρείται στη D.T. χωρίς αντάλλαγμα. Ο διευθύνων σύμβουλος θα είναι δικός της, με μεγάλες δικαιοδοσίες ενώ ο πρόεδρος του ελληνικού δημοσίου περιορισμένης ευθύνης. Η μεγάλη προσφορά του Βουρλούμη στο ελληνικό και το ξένο κεφάλαιο αναγνωρίζεται και γι’ αυτό μάλλον θα είναι ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος ή πρόεδρος.
• Η τιμολογιακή πολιτική θα είναι υπόθεση της D.T. Κριτήριο η αγορά και ο ανταγωνισμός. Το ότι θα λογοδοτεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είναι ανέκδοτο αφού ο ρόλος της τελευταίας είναι να αποτρέπει τον ΟΤΕ από το να μειώνει τις τιμές και όχι από το να τις ανεβάζει.
• Οι προμήθειες, ο εξοπλισμός αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα αγοράζεται με ευθύνη της D.T.. Αυτό τη στιγμή που αποκαλύπτεται το σκάνδαλο βρώμικων συναλλαγών μεταξύ SIEMENS και στελεχών του ΟΤΕ (και πολιτικών προσώπων).
• Τα ζητήματα προσωπικού θα αποφασίζονται επίσης από την D.T. Εδώ η γερμανική πολυεθνική έχει να αξιοποιήσει νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ.: Άρση της μονιμότητας, κατάργηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού με την οποία ενισχύθηκε απόλυτα το διευθυντικό δικαίωμα, απόπειρα επιβολής αξιολογίου. Νόμους που πάτησαν σε απαράδεκτους συμβιβασμούς της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και ιδιαίτερα στην επαίσχυντη σύμβαση του 2005. Οι επιθέσεις στις εργασιακές σχέσεις είναι μεγάλες, μπορούν όμως να γίνουν και σκληρότερες. Όπου έβαλε πόδι η D.T. έκανε χιλιάδες απολύσεις, επέβαλε εντατικοποίηση, ενώ στη Γερμανία προχώρησε σε μείωση μισθών και αύξηση ωρών εργασίας.
• Υποθηκεύεται δημόσια περιουσία αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ –τόση είναι η αξία του 25% των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει το κράτος αφού δεν θα μπορεί να κάνει το οτιδήποτε χωρίς την έγκριση της D.T. Άλλωστε μετά από λίγα χρόνια θα της επιτραπεί η αγορά και επιπλέον πακέτου μετοχών.

Αντιμεταρρύθμιση


Αυτή είναι η μεγάλη «μεταρρύθμιση» για την οποία υπερηφανεύεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ακόμα και αν παραβλέψουμε όλα τα άλλα και μείνουμε στο εισπρακτικό μέρος, το όφελος είναι μικρό. Μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ για το οποίο οι γερμανικές εφημερίδες γράφουν «η D.T. αγόρασε οικόπεδο στη γωνία στην Ελλάδα». Τι συμβαίνει λοιπόν; Η κυβέρνηση θεωρεί τη συμφωνία για τον ΟΤΕ «κομβικό σημείο» για το επόμενο μεγάλο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Στο στόχαστρο είναι τα λιμάνια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ. Ο στόχος δεν είναι μόνο εισπρακτικός, δεν ψάχνει μόνο το ποσό με το οποίο θα φτάσει το 1,6 δισ. ευρώ που υπολόγιζε ως έσοδα για τον προϋπολογισμό από τις αποκρατικοποιήσεις. Το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων έχει να κάνει με τους νόμους του άγριου νεοφιλελευθερισμού, τη διεθνή κρίση, τις ανακατατάξεις στο ελληνικό και το διεθνές κεφάλαιο. «Μεγάλα παιχνίδια» στις δικές μας πλάτες. Γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο στους εφιάλτες τους να προσθέσουμε έναν ακόμα, τη δική μας αντίσταση. Στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος φάνηκε ότι ο κόσμος θέλει και μπορεί να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να ανατρέψει το πρόγραμμα των αντιμεταρρυθμίσεων.


Η ΟΜΕ-ΟΤΕ (μετά από πολλές παλινωδίες και έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο) προχωρά σε 48ωρη απεργία για την Τρίτη 6/5 και την Τετάρτη 7/5. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση που κάλεσε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων του ΟΤΕ που εκδηλώθηκε και στις προηγούμενες απεργίες πρέπει να βρει συνέχεια. Με τη συνέχιση των απεργιών, με τη διοργάνωση νέου συλλαλητηρίου, συντονίζοντας τις κινητοποιήσεις τους με αυτές άλλων σωματείων των ΔΕΚΟ. Οι παρατάξεις της Αριστεράς αλλά και κάθε αγωνιστής της βάσης που διαφωνεί με το ξεπούλημα χρειάζεται να πάρουν απάνω τους αυτά τα καθήκοντα. 

Μάχη


Δεν είναι μόνοι τους. Πρόσφατη δημοσκόπηση κατέγραψε ένα μεγάλο ποσοστό συμπαράστασης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της μάχης ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΤΕ έβγαλε αφίσα που φωτογραφίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ ως υπαίτιες. Το κεντρικό σύνθημα της αφίσας «Ακυρώστε τους» μπορεί και πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Με το στόχο αυτό πρέπει να κινηθεί η Αριστερά εντός και εκτός ΟΤΕ. Με ενωτική και μαχητική δράση. Η μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι μάχη για φτηνές υπηρεσίες, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών που μας ανήκουν.


Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω. 


Μαρία Μπόλαρη

Από την Εργατική Αριστερά (http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1086&Itemid=42)


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on May 17, 2008, 15:58:26 pm

στην πορεία εμφανόστηκε ο mr ΜIG Βγενόπουλος και με επιθετικές κινήσεις πήρε το 20% κάτω από τη μύτη του Αλογοσκούφη...



το θέμα είναι ότι έτσι όπως ήρθα τα πράγματα...κέριδσε μόνο ο Βγενόπουλος..και κάτι ψίχουλα πήρε το ελληνικό κράτος για το μάνατζμεντ..
πάντως γενικά το τίμημα που πληρωσαν οι γερμανοι, 26ευρώ/μετοχή στο Βγενόπουλο και σχεδόν 30ευρώ/μετοχή στο ελληνικό κράτος θεωρείται ιδιαίτερα υψηλο... αλλά τα καρπώνεται στην πλειοψηφία τους ο Βγενόπουλος



Για το κατά πόσο είναι η συγκεκριμένη συμφωνία ευνοϊκή για τη χώρα έχω  σοβαρές αμφιβολίες, ίσως όμως η βιασύνη μπροστά στο ενδεχόμενο να "πάρει" την εταιρεία κάποιoς καθαρά κερδοσκοπικός όμιλος (κινούμαστε με όρυς χρηματιστηρίου, έτσι;) δικαιολογεί το ότι δόθηκε στην DT. **edit**


Εγώ πάντως πήρα την απάντηση που γύρευα...


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: anonymous-root on May 17, 2008, 16:29:45 pm
 ^off-topic^


Η Cosmote είχε από πίσω της τον ΟΤΕ και το δίκτυο του και έγινε επιτυχημένη.

Όταν η panafon ήτανε να στήσει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, λέγεται ότι υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία, πως ο ΟΤΕ δε θα έκανε δίκτυο κινητης για τα επόμενα 8 χρόνια. Ο λόγος ίσως είναι προφανής: Ποιος θα τολμούσε να ανταγωνιστεί τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΟΤΕ;

Η συμφωνία αυτή (αν υπήρξε τελικά) καταπατήθηκε.
Η Cosmote εκμεταλλευόμενη το δίκτυο του ΟΤΕ και τις εγκαταστάσεις τους έγινε ό,τι έγινε.

Στο σήμερα όμως: Βλέπετε κάποια ανταγωνιστικότητα στις τιμές κινητής;




Υπάρχει άλλη περίπτωση, κρατικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών να δίνεται σε άλλη χώρα;


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: smo on May 17, 2008, 19:26:38 pm
Mερικα γενικα στοιχεια για τον οργανισμο που απλα δεν ειδα να υποθηκαν παραπανω.

Ο ΟΤΕ κατεχει πανω απο το 50% των τηλεπικοινωνιων (δεν θυμαμαι ακριβη ποσοστα αλλα σε μερικες περιπτωσεις πολυ πανω απο το μισο) σε ΦΥΡΟΜ ,αλβανια, βουλγαρια(εδω νομιζω κατω απο 50) και ρουμανια.

Η cosmote "πηρε τα πανω της" αφου μπηκε στη διοικηση μανατζερ και την εβαλε σε μια ταξη με αοκορυφωμα την εξαγορα της αλυσιδας γερμανου και με αντιστοιχη συμμετοχη στις κινητες τηλεφωνιες των βαλκανιων.

Με δυο οικονομολογους που ειχε τυχει να εχω μια συζητηση περσι (ενας στη δευτεροβαθμια +επενδυτης και ο αλλος καθηγητης στο γειτονικο κτηριο του ΠΑΜΑΚ) ειχαν εκφρασει την αποψη οτι η τοποθετηση μανατζερ στον οτε θα ηταν αρκετη για την πληρη εξαπλωση του στην βαλκανικη χερσονησο και μακροπροθεσμα ισως την αναδειξη του ως μια ευρωπαικη μεγαλη εταιρια με βημα στην ευρωπη μεσω της ουγγαριας και της πορτογαλιας.

Δεν νομιζω οτι ειμαι σε θεση να κρινω της επιλογες της κυβερνησης εξαιτιας του οτι σταματισα να ασχολουμαι με τα οικονομικα θεματα τους τελευταιους μηνες οποτε εχω ελειπη ενημερωση για ολες τις προσφατες εξελιξεις στην εγχωρια και παγκοσμια οικονομια.
Ωστοσο η μεσολαβηση του κυριου βγενοπουλου δεν μπορει παρα να θεωρηθει υποπτη και σκανδαλωδης(επειτα απο πολυ σωστη παρεμβαση της κορινας ;)) απο οποια αποψη και να το εξετασουμε ειτε ως "αμελεια" απο πλευρα της κυβερνησης (αν ειναι δυνατον να συγκεντρωνεται 20% σε μια πλευρα και ο κυριος Αλογοσκουφης να μην περνει χαμπαρι)

Off the record προφανως και τα γνωριζαν και ο υπουργος και το επιτελειο του απλα λογο πολιτικων συμφεροντων επετρεψαν την αναμιξη του κυριου Βγενοπουλου εξαλου ειναι εμφανης η αδυναμια της κυβερνησης στον εν λογο κυριο και απο τον χωρο της υγειας επισης και οχι μονο (αλλα ας μην ξεφυγουμε απο το θεμα)


Και καποια αλλα στοιχεια για το deal ειναι οτι τωρα η κυβερνηση θα εχει το 25%+1 των μετοχων του ΟΤΕ και η γερμανικη το ιδιο αν το ποσοστο του δημοσιου πεσει απο το 15% και κατω χανει μια θεση στο διοικητικο αν πεσει κατω απο 10% χανει το δικαιωμα ασκησης βετου και αν πεσει κατω απο 5% χανει τα παντα και δεν εχει καμμια δικαιωδοσια στην εταιρια.
Η κυβερνηση εχει δηλωσει δια στοματος υπουργου οικονομιας οτι σε περιπτωση επανεκλογης  θα παραχωρησει ακομη 10% του οργανισμου.

Αυτα προς το παρον . . .


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Nessa NetMonster on May 17, 2008, 19:38:02 pm
για την πληρη εξαπλωση του στην βαλκανικη χερσονησο και μακροπροθεσμα ισως την αναδειξη του ως μια ευρωπαικη μεγαλη εταιρια με βημα στην ευρωπη μεσω της ουγγαριας και της πορτογαλιας.

Κάποιοι από εμάς βέβαια αυτό το θεωρούν εφιαλτικό.


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: corina on May 17, 2008, 20:05:48 pm
πάντα σε συνάρτηση ότι είναι κατά του συστήματος. μην ανοίγουμε τέτοια συζήτηση τώρα.


Κάτι απλά για να σιγουρευτώ:

Ωστοσο η μεσολαβηση του κυριου βγενοπουλου καθε αλλο παρα υποπτη και σκανδαλωδης ειναι απο οποια αποψη και να το εξετασουμε ειτε ως "αμελεια" απο πλευρα της κυβερνησης (αν ειναι δυνατον να συγκεντρωνεται 20% σε μια πλευρα και ο κυριος Αλογοσκουφης να μην περνει χαμπαρι)

Λέγοντας "κάθε άλλο παρά" βάζεις άρνηση στην πρότασή σου...τελικά τη θεωρείς ύποπτη ή όχι? Από τα συμφραζόμενα νομίζω ότι τη θεωρείς ύποπτη πάντως...


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: smo on May 17, 2008, 20:49:08 pm
πάντα σε συνάρτηση ότι είναι κατά του συστήματος. μην ανοίγουμε τέτοια συζήτηση τώρα.


Κάτι απλά για να σιγουρευτώ:

Ωστοσο η μεσολαβηση του κυριου βγενοπουλου καθε αλλο παρα υποπτη και σκανδαλωδης ειναι απο οποια αποψη και να το εξετασουμε ειτε ως "αμελεια" απο πλευρα της κυβερνησης (αν ειναι δυνατον να συγκεντρωνεται 20% σε μια πλευρα και ο κυριος Αλογοσκουφης να μην περνει χαμπαρι)

Λέγοντας "κάθε άλλο παρά" βάζεις άρνηση στην πρότασή σου...τελικά τη θεωρείς ύποπτη ή όχι? Από τα συμφραζόμενα νομίζω ότι τη θεωρείς ύποπτη πάντως...

 :-[ :-[ 100% σωστη εκφραστικο λαθος ενα απο τα πολλα.Τη θεωρω υποπτη.


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: smo on May 17, 2008, 20:53:24 pm
για την πληρη εξαπλωση του στην βαλκανικη χερσονησο και μακροπροθεσμα ισως την αναδειξη του ως μια ευρωπαικη μεγαλη εταιρια με βημα στην ευρωπη μεσω της ουγγαριας και της πορτογαλιας.

Κάποιοι από εμάς βέβαια αυτό το θεωρούν εφιαλτικό.

Δεν το εκρινα ως θεμιτο η οχι απλα το ανεφερα καθως ειναι σιγουρα επιθυμια των επενδυτων του και ισως αυτη η επιθυμια να ερχεται σε αντιθεση με το εν λογο deal ;)


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 18, 2008, 00:48:54 am
Και ρωτώ ξανά -/
Εμείς από τα κέρδη της cosmote και την εξάπλωση του ΟΤΕ  στα Βαλκάνια πώς κερδίσαμε σαν πολίτες? Τα κέρδη του ΟΤΕ που πανε? Γιατί πληρώνουμε ένα βασικό είδος όπως το τηλέφωνο τόσο ακριβά?

Αφελείς ερωτήσεις, αλλά μπορεί κανείς να μου απαντήσει?


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: smo on May 18, 2008, 03:28:39 am
Αποπειρα απαντησης στην πανδωρα:

Ο ΟΤΕ ειναι επιχειρηση δλδ (με τους ορους της κοινωνιας μας*) εχει αποκλειστικο σκοπο το κεδρος.

Στο μονο που επωφελισαι ειναι μια πατριωτικη ενεση για μια επιχειρηση της χωρας σου που παει καλα(στην περιπτωση που μεινει ελληνικη). Αν και οσον αφορα τους μανατζερ επιφιλασσομαι για τα πατριωτικα τους αισθηματα.

Στο γιατι πληρωνουμε τοσο ακριβα ενα ειδος βασικης αναγκης το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι ειμαστε στρουγγανοβλαχοι και τελειως ασχετοι απο οικονομια και οδηγουμε την κοινωνια συνειδητα σε οικονομικο αδιεξοδο στοχευοντας μονο στο βραχυπροθεσμο κερδος.

Στο που πηγαν τα κερδηη του ΟΤΕ απαντηση ειναι οτι πριν την εισοδο στην αγορα ενναλακτικων παροχων καλυπταν τρυπες του κρατους ενω μετα την εισοδο τους αναγκαστηκε ο οργανισμος να αναβαθμισει της υπηρεσιες του και να επενδυσει στην αναπτυξη του.

*Αυτο το εβαλα παραπανω γιατι ηθελα να τονισω οτι ειναι εναντια στις αρχες της καπιταλιστικης θεωριας η αποκλειστικη εμμονη στο κερδος αλλα θα μου πειτε ποτε λειτουργησε η θεωρια για να λειτουργισει τωρα και θα χετε και δικιο.

Τελος η σταση της κυβερνησης ειναι απολυτα λογικη και επακολουθη της κοινωνικης πορειας στην οποια οδευουμαι δεν ξεχναμε οτι σειρα παιρνει η ΔΕΗ και μην εκπλαγειται αν την επομενη 4ετια παρει σειρα η Δημοσια Υγεια.Πραγματικα οι αποκρατικοποιησεις αυτες δικαιολογουνται νομιζω αν ριξουμε μια ματια στους μισθους,στο τραπεζικο συστημα της χωρας μας, και στις προσφατες "παρεναισεις" του ΣΕΒ προς την κυβερνηση.

υγ δεν θα θελα να θεωρηθει τιποτε απο τα παραπανω ως η αποψη μου για το αν ειναι καλο η οχι η πωληση του οτε καθως παρεθεσα απλα καποιες πληροφοριες προς σχολιασμο.

υγ2 πανδωρα ελπιζω να σε καλυψα


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 18, 2008, 10:32:24 am
Χμ... κατά μία έννοια ναι. Το πρώτο σκέλος απλά δεν κατάλαβα, δλδ γιατί να χαιρόμαστε που μια, εστω και ελληνική, επιχείρηση, πηγαίνει καλά, εφόσον είναι μια επιχείρηση σαν όλες τις άλλες.
Έπειτα όμως δίνεις μια άλλη "προοπτική" : ότι τα κέρδη του ΟΤΕ κάλυπταν τις τρύπες του κράτους. Σε αυτό συμφωνώ, αλλά εν μέρει. Καταρχήν ο ΟΤE έχει και ιδιωτες μετόχους, και μάνατζερ που αποφασίζει με οικονομικα κριτήρια, και όχι με κοινωνιολογικά, πώς θα αποδοθούν τα κέρδη, και έπειτα περιπλέκονται και θεωρίες συνωμοσίας τελευταία περί μίζας που πήραν κυβερνητικά στελέχη από το Βγενόπουλο για να του επιτρεψουν να κλείσει τη συμφωνία. Το οποίο δε μου φαίνεται και παράλογο.



Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 18, 2008, 10:56:12 am
Συνεχείς οι αναταράξεις για τις μετοχές του ΟΤΕ

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ

Εκτιμάται ότι ο τίτλος του Οργανισμού θα έχει πότε μεγάλη άνοδο και πότε μεγάλη πτώση

«Πιστεύω ότι η συμφωνία με τους Γερμανούς θα προσθέσει αξία στην μετοχή του ΟΤΕ», δήλωνε την προηγούμενη Τετάρτη ο Γ. Αλογοσκούφης ανακοινώνοντας τη συμφωνία με την Deutsche Telekom. Η αγορά όμως τον διέψευσε την αμέσως επόμενη ημέρα. Η μετοχή του οργανισμού υποχώρησε κατά 7,75% και η εταιρεία έχασε αξία άνω των 500 εκατ. ευρώ μέσα σε μία συνεδρίαση.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν την κατακόρυφη πτώση της μετοχής σε τρεις παράγοντες:

Διαφορετικές τιμές

*Στην μεταχείριση που επιφύλαξαν οι δύο «συνεταίροι» στους μετόχους της μειοψηφίας. Η MIG εισέπραξε 26 ευρώ ανά μετοχή για να πουλήσει τις μετοχές της ενώ το ελληνικό Δημόσιο 29,75 ευρώ. Αντίθετα οι μέτοχοι μειοψηφίας είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν -εφόσον το επιθυμούν- σε τιμή 40% χαμηλότερη από αυτή που πούλησε το Δημόσιο.

Το ερώτημα αν οι δύο «συνεταίροι» πρέπει να καταθέσουν δημόσια πρόταση εξαγοράς και των υπόλοιπων μετοχών απαντάται (αρνητικά) μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία επικαλείται τη διαδικασία περί αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι ξένων θεσμικών έχουν ήδη απευθυνθεί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να δοθεί και σε αυτούς το δικαίωμα να πουλήσουν στην υψηλή τιμή που ρευστοποίησαν τα χαρτιά τους τόσο η MIG όσο και το ελληνικό Δημόσιο.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Οικονομίας» ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι κατά την άποψη της κυβέρνησης δεν τίθεται θέμα δημόσιας πρότασης, καθώς ο νόμος εξαιρεί ρητώς τις περιπτώσεις αποκρατικοποίησης. Ηδη, οι πρώτες αναλύσεις (Citigroup) ανέδειξαν το θέμα δικαιωμάτων μειοψηφίας. Ο αναλυτής του αμερικανικού κολοσσού υποβάθμισε τη μετοχή του ΟΤΕ αναγράφοντας στην έκθεσή του ότι καταπατώνται τα δικαιώματα των επενδυτών μειοψηφίας.

*Στην ανασφάλεια των επενδυτών για το μέλλον του ΟΤΕ. Αυτή τη στιγμή το επιχειρηματικό μέλλον του οργανισμού εμφανίζεται θολό, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε, σε ποιους τομείς και με ποιες μεθόδους οι Γερμανοί θα κάνουν τις πρώτες τους επεμβάσεις.

*Στις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο εσωτερικό του ΟΤΕ κατά τη μεταβατική περίοδο παραμονής του Π. Βουρλούμη. Ακόμη και από την κυβέρνηση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας σύρραξης όταν ο πρόεδρος του ΟΤΕ επιλέξει «ηρωική έξοδο». Βέβαια, ο Π. Βουρλούμης, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του για την D.T. (είχε ταχθεί εμφανώς υπέρ της έλευσης των Ισπανών της Telefonica) την κρίσιμη στιγμή «κατέστρεψε» το επικοινωνιακό σενάριο περί συνδιοίκησης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εκτιμάται ότι οι... αναταράξεις στο Χρηματιστήριο θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με την τιμή της μετοχής να καταγράφει πότε μεγάλη άνοδο και πότε κατακόρυφη πτώση. Αλλωστε, τα χρηματιστηριακά τερτίπια ενθαρρύνονται και από το περιεχόμενο της συμφωνίας. Η πτώση της μετοχής του ΟΤΕ τις τελευταίες ημέρες «βοήθησε» και την D.T., που πρέπει να αγοράσει το 2% του ΟΤΕ από την αγορά (λεπτομέρειες στη σελ. 25).

Το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να πουλήσει στην Deutsche Telekom επιπλέον 5% των μετοχών του ΟΤΕ στην προσυμφωνημένη τιμή των 27,5 ευρώ, μέσα σε διάστημα ενός έτους από την υπογραφή της συμφωνίας. Αν σε αυτό το διάστημα το Δημόσιο δεν ασκήσει το δικαίωμα, που θα του αποφέρει 675 εκατομμύρια ευρώ, αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία: να πουλήσει το 15% των μετοχών του ΟΤΕ στον εταίρο του.

Η τιμή

Αυτή τη φορά, όμως, η τιμή πώλησης δεν προσδιορίζεται εκ των προτέρων αλλά εξαρτάται από την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Αν το Δημόσιο αποφασίσει να πουλήσει το 2012, θα υπολογιστεί ο μέσος όρος της τιμής της μετοχής για τις τελευταίες 20 ημέρες και θα προσαυξηθεί κατά 15%-20%.

Ετσι, αν το Δημόσιο αποφασίσει να πουλήσει σε τιμή αντίστοιχη με αυτή της σημερινής χρηματιστηριακής συγκυρίας, τότε θα εισπράξει περίπου 23 ευρώ ανά μετοχή ή 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι προφανές ότι ο «πωλητής» (το Δημόσιο) έχει συμφέρον η τιμή να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα. Αντίθετα, ο αγοραστής, η Deutsche Telekom, θέλει την τιμή χαμηλά για να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 18/05/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=81984440


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 18, 2008, 12:35:58 pm
Και μια ακόμη άποψη :

Kοστολόγησαν το μάνατζμεντ με τα κέρδη ενός τριμήνου του ΟΤΕ


του Γιώργου Παπακωνσταντίνου,Εκπρόσωπου Τύπου και βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ


Με την πράξη εκχώρησης του ελέγχου του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, η ελληνική κυβέρνηση θέτει ουσιαστικά τέλος σε μια πετυχημένη αυτόνομη αναπτυξιακή πορεία του ΟΤΕ ιστορίας 60 ετών, από την ίδρυση του Οργανισμού το 1949.

Οι εξηγήσεις είναι ανεπαρκέστατες και καθόλου πειστικές. Ο ΟΤΕ δεν είναι Ολυμπιακή. Είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα κερδοφόρας μεγάλης εξωστρεφούς ελληνικής επιχείρησης, με επενδύσεις σε 5 χώρες της ευρύτερης περιοχής. Ο ΟΤΕ δεν ήταν πρόβλημα που έπρεπε να το ξεφορτωθούμε, αλλά πλεονέκτημα και περιουσία για τη χώρα και τους Ελληνες φορολογούμενους.

Είναι άραγε τόσο κακό για τους δογματικούς που μας κυβερνούν σήμερα το γεγονός ότι η επιτυχής αυτή πορεία συντελέστηκε με τον ΟΤΕ υπό μακρινό κρατικό έλεγχο; Τόσο πολύ προσβάλει το γεγονός ότι η κρατική Cosmote έβαλε τα γυαλιά σε δύο πολυεθνικές κατακτώντας σε ελάχιστο χρόνο μεγάλα μερίδια αγοράς; Κάνοντας το κινητό τηλέφωνο προσιτό στον μέσο πολίτη με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει από τους υψηλότερους δείκτες διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας;

Να ένα απλό παράδειγμα από τα οφέλη που αντλήσαμε κρατώντας τον ΟΤΕ τόσα χρόνια υπό κρατικό έλεγχο. Να τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε έναν τηλεπικοινωνιακό οργανισμό που λειτουργεί στον ανταγωνισμό προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Ο ΟΤΕ απέφερε έσοδα 9,2 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία την περίοδο 1996-2004, έναντι 500 εκατ. δολαρίων που επιχείρησε να τον πουλήσει η ΝΔ το 1993.

Τώρα, το κράτος θα εισπράξει υπερτίμημα της τάξης των 140 εκατ. ευρώ σε σχέση με την τρέχουσα αξία της μετοχής για την πώληση του 3% των μετοχών και την εκχώρηση του ελέγχου του ΟΤΕ. Δηλαδή κέρδη τριών μηνών του ΟΤΕ!

Με την πολιτική της, η ΝΔ βάζει τέλος στη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τον ΟΤΕ προς όφελος των Ελλήνων και της οικονομίας, στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μετά τον μύθο της συνδιοίκησης, η κυβέρνηση προβάλλει το φύλλο συκής του βέτο. Όμως, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Τα ξεκαθαρίζει η ίδια η Deutsche Telekom, που ανακοίνωσε πως θα ενοποιήσει του λογαριασμούς της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ, γεγονός που σημαίνει σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα πως έχει τον ουσιαστικό έλεγχο της επιχείρησης. Ως το τέλος του έτους, ο ΟΤΕ θα εμφανίζεται ως μια ακόμη θυγατρική της Deutsche Telekom στις λογιστικές της καταστάσεις.

Η ΝΔ δεν έχει καταλάβει πως οι καιροί έχουν αλλάξει και έχει μείνει προσκολλημένη σε περασμένες δεκαετίες και στην αποτυχημένη της πολιτική του 1990-93. Ολες οι κυβερνήσεις -δεξιές, αριστερές- επιχειρούν σήμερα να προστατέψουν τις εγχώριες μεγάλες επιχειρήσεις τους, είτε είναι κρατικές είτε ιδιωτικές. Ποιος άλλος σήμερα στην Ευρώπη πουλάει χρυσοφόρο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό σε ξένο ανταγωνιστή; Μήπως η εγχώρια κυβέρνηση είναι ευφυέστερη και έχει αντιληφθεί κάτι που δεν το έχουν καταλάβει όλοι οι άλλοι;

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&tag=9613&pubid=1877196


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: smo on May 18, 2008, 13:44:40 pm
Χμ... κατά μία έννοια ναι. Το πρώτο σκέλος απλά δεν κατάλαβα, δλδ γιατί να χαιρόμαστε που μια, εστω και ελληνική, επιχείρηση, πηγαίνει καλά, εφόσον είναι μια επιχείρηση σαν όλες τις άλλες.
Έπειτα όμως δίνεις μια άλλη "προοπτική" : ότι τα κέρδη του ΟΤΕ κάλυπταν τις τρύπες του κράτους. Σε αυτό συμφωνώ, αλλά εν μέρει. Καταρχήν ο ΟΤE έχει και ιδιωτες μετόχους, και μάνατζερ που αποφασίζει με οικονομικα κριτήρια, και όχι με κοινωνιολογικά, πώς θα αποδοθούν τα κέρδη, και έπειτα περιπλέκονται και θεωρίες συνωμοσίας τελευταία περί μίζας που πήραν κυβερνητικά στελέχη από το Βγενόπουλο για να του επιτρεψουν να κλείσει τη συμφωνία. Το οποίο δε μου φαίνεται και παράλογο.



Καποιοι χαιρονται επειδη εχουν την εντυπωση πως ετσι τονονεται ο πτριωτισμος τους αν σε εσενα δεν συμβαινει αυτο για δεν βλεπω καποιο λογο να χερεσαι για το αν θα παραμεινει ελληνικος.

Πλεον εχει και ιδιωτες μετοχους παλιοτερα οχι και το ανεφερα αυτο.Προφανως και ο μανατζερ δεν δινει μια για την κοινωνια παρα μονο για την τζεπη του και την φημη του.

Οσο για τις σχεσεις κυβερνησης Βγενοπουλου απλα μερικα λινκς για τον εν λογο κυριο:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=07.12.2007,id=82571000
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15340&m=D28&aa=3

κατι παλιο που φανερωνει τις προθεσεις του για τον ΟΤΕ
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15241&m=D10&aa=1

ο λογος για τον οποιο ο αγαπητος κυριος βγενοπουλος κανει οτι γουσταρει στην ελλαδα βρισκεται σε μια μαγευτικη κατα τα αλλα πολη
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15207&m=D02&aa=2

και τελος κατι ψιλα απο ολο το παρασκηνιο της υποθεσης αυτα ειναι αρκετα προς το παρον νομιζω
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15178&m=D08&aa=1


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on May 18, 2008, 13:48:49 pm

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Καραμανλή θα σώσει την Deutsche Τelekom... με μοναδικό αντάλλαγμα το μάνατζμεντ του ΟΤΕ, που μέχρι σήμερα ήταν κερδοφόρος και χωρίς αυτό το μάνατζμεντ!

"Σε δίκη η Τelekom.

Με τη συμφωνία για τον ΟΤΕ άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος Ρενέ Όμπερμαν τη φετινή γενική συνέλευση μετόχων της Deutsche Τelekom. Το τάιμινγκ της συμφωνίας για τον ΟΤΕ ήταν μελετημένο, για να δώσει ο Όμπερμαν μια αισιόδοξη νότα για την προοπτική της εταιρείας στους ταλαιπωρημένους μετόχους της Deutsche Τelekom. Περίπου 6.500 μέτοχοι είχαν συγκεντρωθεί την Πέμπτη (15.5.08) στην Αρένα της Κολωνίας. Πολλοί από αυτούς είχαν πληρώσει 66,50 ευρώ τη μετοχή, στην τρίτη φάση μετοχοποίησης της Deutsche Τelekom το 2000. Η τιμή της την ημέρα της γενικής συνέλευσης στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ήταν στα 11,93 ευρώ. Για το θέμα αυτό άρχισε στις 7 Απριλίου η μεγάλη «δίκη της Τelekom» με τη μαζική προσφυγή 16.000 μετόχων, διεκδικώντας αποζημιώσεις για εξαπάτηση. Η δίκη της Deutsche Τelekom δεν έχει προηγούμενο στη Γερμανία. Για τη διεξαγωγή της διαμορφώθηκε ειδικό νομικό πλαίσιο που επιτρέπει για πρώτη φορά τις μαζικές προσφυγές κατά το αμερικανικό πρότυπο."

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080517&nid=8530603&sn=&spid=876


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on May 18, 2008, 14:04:22 pm

"Ολα τα δικαιώματα βέτο του ελληνικού Δημοσίου στις στρατηγικής σημασίας αποφάσεις για την πορεία του ΟΤΕ, καθώς και για θέματα εθνικής ασφαλείας που εμπεριέχονται στη συμφωνία μετόχων, βρίσκονται στον «αέρα», μετά την εντολή της Κομισιόν για την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που θέτει φραγμούς στην είσοδο ιδιωτών σε δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα."

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=990395


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Guybrush on May 19, 2008, 01:02:48 am
Πιθανώς το έχετε ήδη δει

(http://img514.imageshack.us/img514/3343/simaia2boteqx5.th.jpg) (http://img514.imageshack.us/my.php?image=simaia2boteqx5.jpg)

Όχι στην πώληση του ΟΤΕ στο ναζιστικό Βέλγιο  ;D


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: 4Dcube on May 19, 2008, 04:13:06 am
Αχαχαχαχαχ! ;D
Κάτω οι ναζιστικές τους τηγανητές πατάτες...!
;D
Θα τις είχαν στοκ φαίνεται σε μισή τιμή και σου λέει, νταξ, θα τις κρατάμε αλλιώς :P


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Guybrush on May 26, 2008, 22:57:49 pm
Βusiness Week: Στις 100 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας η Cosmote

Στις 100 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο συμπεριλαμβάνεται και το 2008 η COSMOTE, σύμφωνα με τη λίστα Information Technology 100 του περιοδικού BusinessWeek.

Συγκεκριμένα, η COSMOTE καταλαμβάνει την 28η θέση στην κατάταξη, ενώ βρίσκεται στις πρώτες δέκα εταιρίες στον κόσμο σε ό,τι αφορά την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (return on equity), καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Στη λίστα ΙΤ 100 του BusinessWeek εντάσσονται οι σημαντικότερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως βάσει σειράς κριτηρίων, όπως η μετοχική απόδοση, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, το ποσοστό ενίσχυσης των εσόδων, αλλά και ο συνολικός κύκλος εργασιών.

kathimerini|gr  (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/05/2008_234318)με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on May 26, 2008, 23:46:57 pm

Βρε για το σκάνδαλο στην Γερμανία με την Τelekom... το ακούσατε?

http://ta-nea.dolnet.gr//Article.aspx?d=20080526&nid=8634478&sn=&spid=876


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on May 27, 2008, 00:08:45 am

Ακόμα μία όψη... του πιο πάνω θέματος :

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/05/2008_234166


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Καλλισθένης on May 30, 2008, 21:04:22 pm
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=207261

29/05/2008

Κατάθεση του σχεδίου νόμου για την πώληση του ΟΤΕ - Εισηγητική Έκθεση


(επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο του σχεδίου νόμου)


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Guybrush on June 02, 2008, 20:15:13 pm
Σκάνδαλο Siemens
Συνέντευξη στον City 99.5 του Στέφανου Μάνου, ΥΠΟΙ της κυβερνησης Μητσοτάκη σχετικά με τις πιέσεις από Siemens και Intracom για τον ΟΤΕ

http://www.e-tipos.com/multimedia_popup?id=1017  (audio)

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=38699 (αποδελτίωση)


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Καλλισθένης on June 19, 2008, 02:34:12 am


19/6/2008

Κυρώθηκε η σύμβαση ΟΤΕ - Ντόιτσε Τέλεκομ

Κυρώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, η συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ, ελληνικού δημοσίου και Ντόιτσε Τέλεκομ. Από τους συνολικά 295 παρόντες βουλευτές υπέρ ψήφισαν 151 βουλευτές και κατά 144 βουλευτές. Καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ήταν εξαιρετικά υψηλοί.

[...]
http://financial.flash.gr//epixeiriseis/companies1/2008/6/17/28465id/


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on June 19, 2008, 02:44:57 am

Επίσης η ΟΤΕΝΕΤ ενοποιείται με τον ΟΤΕ... μετά από πρόσφατο λογαριασμό που έλαβα! :P


Title: Απ: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: emmanuel on June 19, 2008, 02:58:06 am
???


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: bakeneko on June 19, 2008, 11:49:57 am
Δεν ενοποιείται... Ο ΟΤΕ έχει εξαγοράσει σχεδόν ολόκληρη την ΟΤΕnet :)


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pmousoul on June 19, 2008, 11:58:00 am
Δεν ενοποιείται... Ο ΟΤΕ έχει εξαγοράσει σχεδόν ολόκληρη την ΟΤΕnet :)

Δηλ. μου λένε ψέματα...?

 :P


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: bakeneko on June 19, 2008, 12:16:33 pm
Μάλλον στο είπαν έτσι για να μη σε πληγώσουν :P check here: http://www.ote.gr/greek/investorrelations/busover_group_companies.asp , πλέον OTEnet=100% θυγατρική του ΟΤΕ ;)

by the way αυτό έχει γίνει εδώ και 2-3 μήνες τουλάχιστον!


Title: Απ: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: emmanuel on June 19, 2008, 18:12:04 pm
ενταξει σιγα σιγα θα γινει ...
το θεμα ειναι οτι ετσι σπαει εστω και ενας υποτυπωδης ανταγωνισμος και χανεται μια επιλογη,που ειχαμε Ondsl και connx


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: pandora on May 16, 2009, 11:44:37 am
Πουλάνε τα ασημικά για τα άδεια ταμεία
Στο «τραπέζι» η διάθεση επιπλέον ποσοστού 5% του ΟΤΕ, ποσοστού ως 23% της ΕΥΑΘ και η ρευστοποίηση της κρατικής συμμετοχής στο Καζίνο της Πάρνηθας, ενώ ήδη αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τη ΔΕΠΑ
Σάββατο 16 Μαΐου 2009


Στη λύση των αποκρατικοποιήσεων θα στραφεί για μία ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές ώστε να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, σε μια χρονιά όπου το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ενδεχομένως να προσεγγίσει ακόμη και το 6% και το δημόσιο χρέος να ξεπεράσει το 100% ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου βλέποντας τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους να παραπαίουν κατά τους πρώτους μήνες του 2009, θα μπει στον πειρασμό, όπως συνέβη και με τον προκάτοχό του Γ. Αλογοσκούφη, να διαθέσει ποσοστά μετοχών των δημοσίου χαρακτήρα επιχειρήσεων που έχουν παραμείνει ως σήμερα υπό κρατική διοίκηση, ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος που φαίνεται να παίρνει για μία ακόμη φορά την ανιούσα. Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του χρόνου μέσω του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχει ήδη ξεπεραστεί το δανειακό πρόγραμμα τους έτους με την άντληση 50 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές. Οπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαθανασίου τα κεφάλαια αυτά είναι αρκετά για την κάλυψη των αναγκών του κράτους για το 2009, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί η εκ νέου προσφυγή στην αγορά ομολόγων για δανεικά. Εξάλλου, όπως εκτιμάται, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δώσει οδηγίες στις εφορίες όλης της χώρας να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και να αυξήσουν τα έσοδά τους. Πρωταρχικό στόχο του υπουργού Οικονομίας αποτελεί η αποφυγή εφαρμογής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που συνεπάγεται επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.

Η πρώτη και ευκολότερη κίνηση είναι η διάθεση στους Γερμανούς της Deutsche Τelekom ενός επιπλέον ποσοστού 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στην τιμή των 27,5 ευρώ, όπως προβλέπεται από την αρχική συμφωνία των δύο πλευρών, την ώρα που στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου η μετοχή του οργανισμού κινείται λίγο πάνω από τα 11 ευρώ. Η γερμανική εταιρεία δεν είναι πάντως υποχρεωμένη να αγοράσει το ποσοστό αυτό και ως εκ τούτου η ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιη. Αν τελικώς συμφωνήσει, θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου περί τα 700 εκατ. ευρώ. Αν πωληθεί και ένα επιπλέον 10% τα έσοδα του Δημοσίου θα φτάσουν το 1,5 δισ. ευρώ. Εξάλλου στρατηγικό επενδυτή αναζητεί το Δημόσιο και για τη ΔΕΠΑ, στην οποία κατέχει σήμερα το 65%, επιδιώκοντας να διαθέσει ποσοστό ως και 14% για να μην πέσει η συμμετοχή της στην εταιρεία κάτω από το 51%.

Την πρόθεσή της να διαθέσει ποσοστό από το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΑΘ που θα φτάνει ως και το 23% έχει ήδη γνωστοποιήσει η κυβέρνηση. Από το υπουργείο πάντως αποκλείουν το ποσοστό του Δημοσίου στην επιχείρηση να πέσει από 74% που είναι σήμερα κάτω από το 51% σε αυτή τη φάση, καθώς επιδιώκουν την εύρεση στρατηγικού επενδυτή χωρίς την εκχώρηση του μάνατζμεντ. Διατεθειμένη να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της και στο Καζίνο της Πάρνηθας είναι η κυβέρνηση, η οποία κατέχει σήμερα το 51%. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει η ΒC Ρartners με 49%, η οποία έχει option αγοράς ενός επιπλέον 2%, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία επιδιαιτησίας. Το υπουργείο δεν αποκλείει την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στο καζίνο

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=268363&dt=16/05/2009


Title: Re: Πατριώτες της ΝΔ, γιατί ξεπουλάτε τον ΟΤΕ?
Post by: Errikos on May 16, 2009, 13:18:47 pm
Όλο και χειρότερα τα κάνουν.

Χαρακτηριστικό των πολιτικών μας να μη τους ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο οι μελλοντικές συνέπειες των πράξεών τους. Απλά να βρούνε μια πρόσχαιρη-φαινομενική λύση για το πρόβλημα..και άσε τον μελλοντικό υπουργό οικονομίας να τα βγάλει μόνος του πέρα στην καταστάση στην οποία θα του αφήσουν το ταμείο (εάν φυσικά ο επόμενος ενδιαφέρθει να το..'φτιάξει').

Να δω που θα καταφύγουν όταν ξεζουμίσουν τελείως όλες τις κρατικές υπηρεσίες..