THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => Επιστήμες => Topic started by: xyntgian on June 01, 2005, 14:36:18 pm



Title: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: xyntgian on June 01, 2005, 14:36:18 pm
Ο τίτλος μάλλον αποτελεί ένα οξύμωρο σχήμα καθώς η αρχή της Ιστορίας ταυτίζεται με την ανακάλυψη της γραφής άρα είναι λάθος να μιλαμε για τεχνολογία χωρίς γραφή.

Θα μπω όμως στο ψητό.Έχω κατα καιρούς ακούσει πολλά για ανεπτυγμένη τεχνολογία στην αρχαιότητα παρόμοια ή και υψηλοτερη απ' τη δική μας.Κι αυτό με βάζει σε σκέψεις.Για παράδειγμα ο Πλούταρχος(όχι ο Γιάννης) αναφέρει οτι στην ήπειρο της Ατλαντίδας υπήρχαν σιδερένια πλοία και αεροσκάφη(!) ή περιγράφει το πως η Αθηνά κράτησε και κατέψυξε μια τρίχα απ' τα μαλλιά του Ηφαίστου.Επιπλέον σε ένα ντοκυμαντέρ είχα δει πως οι Σουμέριοι(αρχαίος λαός της Μεσοποταμίας)είχαν φτιάξει τοιχογραφίες με το πλανητικό μας σύστημα και μάλιστα με 9 πλανήτες και είχαν ονομάσει τον τελευταίο:'Πράσινο πλανήτη'.Λεπτομέρεια:Ο πλανήτης Ουρανός ανακαλύφθηκε απο τη NASA γύρω στο 1960 και έχιε χρώμα πρασινωπό εξαιτίας των αερίων που υπάρχουν σ' αυτόν.

Και ρωτώ λοιπόν:Μήπως πολύ πριν από μας κάποιοι άλλοι είχαν αναπτύξει παρόμοια τεχνολογία με μας?
Και σκεφτείτε λίγο πόσα πράγματα από τη Βίβλο(για τους θρήσκους) ή από την ελληνική μυθολογία εξηγούνται...

Μήπως το 'φλεγόμενο άρμα' του προφήτη Ηλία δεν ήταν απλώς ένα άρμα?
Μήπως η κιβωτός του Νώε ή του Δευκαλίωνα δεν ήταν μια απλή κιβωτός?Και μήπως δεν έβαλαν όλα τα ζώα όλων των είδών και απλά κράτησαν το γενετικό τους υλικό?
Μήπως ο Νώε δεν έστειλε περιστέρι για να δει αν υπάρχει ζωή στη γη αλλά ένα όχημα σαν κι αυτά που στέλνουμε κι εμείς στον Αρη?
Μήπως ο Χριστός δεν αναλήφθηκε αλλά εφυγε με άλλο τρόπο?
Τι να σημαίνει άραγε η σχηματοποιημένη εικόνα οτι ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα από χώμα?
Ζητώ συγνώμη αν θίγω τα 'πιστεύω' κάποιων.

Τέλος για να σας προλάβω, το οτι τα αναφέρω αυτά ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ!
Άπλά με βάζουν σε σκέψη.Πολλοί θα πείτε και με το δίκιο σας οτι όλα αυτά μάλον είναι αρλούμπες!Πάντως άν έχετε κάτι να προσθέσετε ή να το αντιπαραθέσετε με τα λεγόμενά μου θα χαρώ πολύ.

Υ.Γ.Κι ακόμα δε με πείραξαν οι ζέστες... ;D


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: mousitsa on June 01, 2005, 15:17:45 pm
Οι ζέστες έπιασαν ήδη οπότε μπορεί και να σε πείραξαν! ;D Πλάκα κάνω!

  Βασικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από μας έχουν κατα καιρούς τέτοια ερωτήματα, ως ... επιστήμονες  8) , αλλά συνήθως δεν έχουμε την απάντηση στους προβληματισμούς μας, αφού τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο και άρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις.
  Μου θύμησες έναν καθηγητή που είχαμε στο λύκειο και μας έλεγε παρόμοια πράγματα. Μας έλεγε για τους "Ε", δεν ξέρω αν τους έχετε ακούσει, ότι ήταν Έλληνες με υπερανεπτυγμένο πολιτισμό που έξαιτίας κάποιας καταστροφής ανάγκαστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη και να πάνε σε άλλο πλάνητη, γαλαξία, δε θυμάμαι, με τα φοβερά μέσα που διέθεταν. Το πιο φοβερό που είχε πει, ήταν ότι σε ένα οροπέδιο που είναι στην Κρήτη και έχει σε κάποιο σημειο μια μεγάλη σπηλιά, υπάρχει λέει ένα διαστημόπλοιο που δε μπορεί να το δει κανείς γιατί είναι βαμμένο με διαφανή μπογιά και κάτι τρέχει και με το μαγνητικό του πεδίο και δε μπορεί να εντοπιστεί!Έλεγε πολλά αλλά δεν τα θυμάμαι καλά... Μας έλεγε και για βιβλία που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε γι' αυτά αλλά πάλι δε τα θυμάμαι..( κι εμένα με πείραξαν οι ζέστες φαίνεται ;) )
  Και για να καταλήξω, πολλά μπορούν να έχουν συμβεί αλλά άντε να το αποδείξεις...
  Έγώ κάνω κι άλλες σκέψεις του στυλ: λες νς έχουμε μια δεύτερη ζωή σε κάποιο άλλο χωροχρόνο;;!!  Ή αυτά που ζούμε τώρα να είναι απλά ένα όνειρο και όλος αυτός ο χρόνος που περνάει να είναι απλά 2' του ύπνου μας στην άλλη μας ζωη; ;D  :P   :P ( με πείραξαν σίγουρα οι ζέστες!! )

Όπως και να έχει, σου λέω

  Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο
   κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!
   ;)


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: olympia on June 03, 2005, 02:59:54 am
Καλα άλλο το ένα, άλλο το άλλο!

Η πιθανη ύπαρξη κάποιας τεχνολογιας στο παρελθον για την οποια δεν γνωρίζουμε, δεν σημαίνει ότι προερχόμαστε από τον Σύριο και θα κυριαρχήσουμε στη γη...


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: xyntgian on June 03, 2005, 03:20:23 am
Κι αν υπήρξε μία τέτοιου είδους τεχνολογία και με το δεδομένο οτι έχουμε κάποια αποδεικτικά στοιχεία γιατί δε βγαίνουν στη φόρα?Λέω εγώ τώρα...

Πάντως τέτοιου είδους αναζητήσεις μου κεντρίζουν πολύ το ενδιαφέρον αλλά δεν έχω κάτσει να το ψάξω πολύ σοβαρά.Κι αν πάρω να διαβάσω ένα βιβλίο το πιο πιθανό είναι να αναλώνεται ο συγγραφέας του σε εθνικιστικές-συνομωσιολογικές και διόλου αντικειμενικές εξηγήσεις που το μόνο που θα μου προσφέρουν θα είναι παραπληροφόρηση.
Έχετε να προτείνετε τιποτα καλό?
Γιατί αν θελήσω να διαβάσω παραμυθάκια θα πάρω τη Χιονάτη(guest stars οι 7 βαρβάτοι  ;) ;D ;D ;D)


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: dictator23 on June 03, 2005, 15:39:24 pm
Για να υπαρχει τεχνολογια πρεπει πρωτα να υπαρχει και η θεωρια.Οσο αυξανεται η πολυπλοκοτητα μιας κατασκευης τοσο αυξανεται και το πειραμα σε μεγεθος που θα δωσει και τη θεωρηση.Οι αρχαιοι δε δωσανε δειγματα τετοια.Κυριως στη μηχανικη μπορουσανε να εχουνε καποιες τεχνολογιες απο παρατηρησεις και δοκιμες.Γιαυτο αναπτυξανε τη γεωμετρια τοσο.Χωρις αλγεβρα-λογισμο τι θα μπορουσανε να κανουνε;Xωρις χημεια;Πιθανοτητες;O Δημοκριτος μιλησε για τα ατομα και τον δουλευανε οι συγχρονοι του.Ιδεες που να μοιαζουν να ειναι προγονοι των σημερινων βασεων της επιστημης υπηρχαν πολλες αλλα τπτ περισσοτερο.Τα πιο σπουδαια που ξερω εγω τουλαχιστον τεχνολογικα επιτευγματα της αρχαιοτητας οφειλονται στον αρχιμηδη που κυριως ειναι στο κομματι της μηχανικης.Τωρα κατι αλλο αν προκυψει ειμαι σιγουρος σχεδον οτι θα κινειται παλι στο χωρο της μηχανικης-υδραυλικης.Το σεναριο να υπηρχε αναπτυχθει τεχνολογια και ξαφνικα να εγινε μεγαλη καταστροφη και η ανθρωποι να χασανε τη γνωση και να αρχισανε ξανα απο την αρχη μου αρεσει για κινηματογραφικο σεναριο και ως φαντασια.Κατι θα ειχε βρεθει σιγουρα που να μαρτυρα τεχνολογικη εξελιξη περα απο τα γνωστα αρχαια ευρηματα και δε θα μπορουσε να κρυφτει τοσο ευκολα.Οποτε μαλλον δεν υπαρχει σημαντικη πιθανοτητα για κατι τετοιο


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Zorbas-E- on June 03, 2005, 17:29:40 pm
Καταρχήν διάβασε Λιαντίνη να συνειδητοποιήσεις το εφήμερο της υποθέσεως (ατομικό - συλλογικό). Στη συνέχεια αφου καταλάβεις πόσο εύκολα μπορύν να γυρίσουν όλα στο μηδέν διάβασε Νταίνικεν, Φουράκη , Καλογεράκη και κάθε άλλο Ε-λόγο όχι για να τους υιοθετήσεις αλλά για να πάρεις ορισμένα σηματνικά προκατακλυσμιάια στοιχεία που δίνουν. Επίσης αν δε τα θέλεις έτοιμα αυτά διάβασε ελληνική μυθολογία και Πλάτωνα όπου μόνο ένας κοντόφθαλμος δε μπορεί να μη δει το τι κρύβεται πίσω από τα "σύμβολα".

  Και κάτι άλλο όταν μιλάμε για προιστορκή τεχνολογία αναφερόμαστε σε τεχνολογία πριν από τους κατακλυσμούς (Δευκαλιίωνα , Νωέ κτλ κτλ) όπως αναφέρονται αυτά τα φαινόμενα σεθρησκείες , μυθολογίες , παραδόσεις λαών κτλ. Δεν αναφερόμαστε στον Αρχιμήδη!


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: bakeneko on June 06, 2005, 09:41:20 am
Το σίγουρο είναι ότι ξέραν καλά μαθηματικά ;)


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 04, 2005, 07:37:08 am
Και μαγκιά τους γιατί μετά τους κατακλυσμούς το ρίξαν στη γεωμετρία για καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επόμενη καταστροφή...

Για λίγους...


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 04, 2005, 17:45:29 pm
Επιτέλους, βρήκα την ευκαιρία να αναπτήξω την θεωρία μου για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Όλα αυτά για το μετεωρίτη είναι μπορούφες. Οι δεινόσαυροι ανέπτυξαν τρομερή τεχνολογία την τελευταία χιλιετία της ύπαρξης τους. Μεγάλα όμως κοινωνικο πολιτικά προβλήματα οδήγησαν σε μια ολέθρια σύγκρουση με την χρήση πυρηνικών όπλων που αλλοίωσε τον κόσμο για πολλά χρόνια φέρνοντας στον κόσμο φρικτά πλάσματα που ονομάζουμε σήμερα θηλαστικά....


Τα είπα και ησύχασα.


(πρόκληση, αναιρέστε αυτήν την θεωρία χωρίς να αναιρέσεται την θεωρία των Ε και των άλλων "δαιμονικών")


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: BOBoMASTORAS on December 04, 2005, 23:50:29 pm
Καλά να την αναιρέσεις είναι εύκολο.
Αφού η δικιά μου υποστηρίζει άλλα και είναι δεδομένο ότι είναι σωστή καταλήγουμε στο συμπέρασμα: η δικιά σου είναι λάθος. :P :P


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: xristoforos_ on December 05, 2005, 00:22:44 am
^wav^ ^wav^ ^wav^ ^wav^ ^wav^

τουράμβιε....είσαι θεός!~ γούσταρα τρελά! από τις πιο μαμάτες και σπιρτόζικες απαντήσεις που έχω ακούσει επί του θέματος!...όχι για συζήτηση βέβαια...αλλά για πολύ περισυλλογή :)

είσαι τρελό αγόρι!

xristoforos_/pou exei analothei apeires ores epi tou thematos...kai den thelei na to ksanasizitisei...giati kollaei epikindina...


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: 4Dcube on December 05, 2005, 01:26:35 am
Ο τίτλος μάλλον αποτελεί ένα οξύμωρο σχήμα καθώς η αρχή της Ιστορίας ταυτίζεται με την ανακάλυψη της γραφής άρα είναι λάθος να μιλαμε για τεχνολογία χωρίς γραφή.

Επειδή είμαι σπασίκλας  ;D να πω ότι δεν είναι λάθος να μιλάμε για τεχνολογία πριν τη γραφή (Αλλά όντως, η Ιστορία αρχίζει με τη γραφή).
Μάλιστα, η γραφή είναι τεχνολογία.
Τεχνολογία είναι μια πολύ ευρύτερη έννοια από τη γραφή, αφορά όλα αυτά που σκέφτηκε ο άνθρωπος και χρησιμοποίησε για να ζήσει καλύτερα.
Δλδ η τεχνολογία αρχίζει από τότε που ο άνθρωπος έφτιαξε το πρώτο του εργαλείο (μια πέτρα ή ένα ξύλο) και κατόπιν εξελίσσεται, αφού εξελίσσεται και ο άνθρωπος.
Μη συγχέουμε την τεχνολογία με τις τεχνολογίες πυριτίου - ηλ. υπολογιστές , άρα με κάτι που δύσκολα πέτυχε και δύσκολα κατανοεί ο άνθρωπος.

Για τις "προϊστορικές τεχνολογίες" τώρα, έχω κι εγώ ακούσει πολλά, ιδιαίτερα για τον αρχαίο πολιτισμό της Ινδίας (πολύυυυυ πριν τον αρχαίο ελληνικό) ότι είχε φτάσει σε σημείο που να εφευρίσκουν πτητικές μηχανές όμοιες με του Λ.ΝταΒίντσι της Αναγέννησης (αν και μάλλον δε θα πετούσαν). Και μιλάμε για πολιτισμό στις αρχές της Ιστορίας.

Τι να πει κανείς; Να πει ευχαριστώ στους αρχαίους 'Ελληνες, ιδιαίτερα σε τύπους όπως ο Αριστοτέλης (βλέπε Ποιητική), που κάθισαν και κατέγραψαν τουλάχιστο όσα αυτοί είχαν καταφέρει στον πολιτισμό τους, φροντίζοντας ώστε να τα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές. Γιατί από τους (μάλλον περισσότερο λαμπρούς) πολιτισμούς της Ινδίας και Αιγύπτου, δεν έχουν σωθεί τόσα πράγματα όσα από τους αρχ. έλληνες.

Να πω επίσης ότι δε μου φαίνεται παράδοξο που αναπτύχθηκαν τόσο μεγάλοι πολιτισμοί τόσο βαθιά στο παρελθόν. Γιατί αν το πάρουμε από τη βιολογική του πλευρά, ο άνθρωπος (ο εγκέφαλος δλδ) δεν έχει αλλάξει και τόσο πολύ μέσα σε ~6000 χρόνια (περιλαμβάνει τους προαναφερθέντες πολιτισμούς). Παραμένει ο Homo Sapiens Sapiens.
Πιστεύω μάλιστα ότι η μοντέρνα ανάπτυξη των ανθρώπων, τους τελευταίους 5 αιώνες, οφείλεται περισσότερο στη διάδοση των πληροφοριών (βλέπε τυπογραφία του Γουτεμβέργιου τον 15ο αιώνα) παρά στο ότι ο άνθρωπος έγινε "εξυπνότερος". Πολύ χτυπητό παράδειγμα: τι θα έκανε ο Αϊνστάιν χωρίς τον Μάξγουελ; Πολύ πιθανό να έκανε σπουδαία επιστημονική έρευνα, αλλά αν δεν είχαν γίνει γνωστά αυτά που είπε και βρήκε ο Μάξγουελ και αυτοί πριν αυτόν (μαθηματικοί-μηχανικοί και δε συμμαζεύεται), θα διατύπωνε ό τι διατύπωσε; Ή με τους υπολογιστές. Το μηχανάκι εκείνο του Πασκάλ, που ξεκίνησε από μαθηματικές μόνο βάσεις, έδωσε έμπνευση για βελτίωση στους επόμενους. Ήξεραν δλδ πού να πατήσουν και αυτό σημαίνει κέρδος χρόνου.

Quote from: Zorbas-E-
Και κάτι άλλο όταν μιλάμε για προιστορκή τεχνολογία αναφερόμαστε σε τεχνολογία πριν από τους κατακλυσμούς (Δευκαλιίωνα , Νωέ κτλ κτλ) όπως αναφέρονται αυτά τα φαινόμενα σεθρησκείες , μυθολογίες , παραδόσεις λαών κτλ. Δεν αναφερόμαστε στον Αρχιμήδη!

Η τεχνολογία πριν από τους κατακλυσμούς είναι απλά η... προκατακλυσμιαία τεχνολογία! Και δεν είναι όλα από παραδόσεις, θρησκείες, μυθολογίες,  κτλ. Άλλο αν αναφέρονται κατακλυσμοί σε ιστοριούλες. Το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε, υπάρχουν και ευρήματα (βλέπε Ινδικός πολιτισμός).


Quote from: Turambar
Επιτέλους, βρήκα την ευκαιρία να αναπτήξω την θεωρία μου για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Όλα αυτά για το μετεωρίτη είναι μπορούφες. Οι δεινόσαυροι ανέπτυξαν τρομερή τεχνολογία την τελευταία χιλιετία της ύπαρξης τους. Μεγάλα όμως κοινωνικο πολιτικά προβλήματα οδήγησαν σε μια ολέθρια σύγκρουση με την χρήση πυρηνικών όπλων που αλλοίωσε τον κόσμο για πολλά χρόνια φέρνοντας στον κόσμο φρικτά πλάσματα που ονομάζουμε σήμερα θηλαστικά....


Τα είπα και ησύχασα.

Sorry Turambar, αλλά σε έχει προλάβει η Κίρα Σίνου στο παιδικό μυθιστόρημα "Η Μηχανή στο Υπόγειο". Και εμένα μου έξαπτε τη φαντασία, θυμάμαι...  :)


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Zorbas-E- on December 05, 2005, 02:56:49 am
4Dcube:<<Τι να πει κανείς; Να πει ευχαριστώ στους αρχαίους 'Ελληνες, ιδιαίτερα σε τύπους όπως ο Αριστοτέλης (βλέπε Ποιητική), που κάθισαν και κατέγραψαν τουλάχιστο όσα αυτοί είχαν καταφέρει στον πολιτισμό τους, φροντίζοντας ώστε να τα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές. Γιατί από τους (μάλλον περισσότερο λαμπρούς) πολιτισμούς της Ινδίας και Αιγύπτου, δεν έχουν σωθεί τόσα πράγματα όσα από τους αρχ. έλληνες.
>>

  Δεν περιμένει κανείς άλλη άποψη από προιον παιδείας ενός αφελληνισμένου κράτους. Φίλτατε συνάδελφε η Ελλάς δεν περιορίζεται στα όσα μας μάθανε στο σχολείο στην ιστορία των επιστημών Γ Λυκείου...  Κάπου στη μέση μπαίνει η λογική όμως και με αυτά που γράφεις, παρότι δεν ασχολούμαι με όσους απεκδύονται την κληρονομιά τους, προσβάλεις τη δική μου. Μπορείς να μου αναφέρεις έναν ινδό επιστήμονα; ΕΝΑΝ! Έναν Αιγύπτιο; (της αρχαιότητας...). Όνομα. Κάποιος γνωστός που να έμεινε. Έστω ο αρχιτέκτων των πυραμίδων. Μπορείς; Ψάξε και στο διαδίκτυο... Αντιθέτως εγώ έχω να σου παραθέσω ΤΟΜΟΥΣ ελλήνων επιστημόνων που μείναν στην αιωνιότητα όχι γιατί τους κατέγραψε ο Αριστοτέλης και τα άλλα κωμικά που γράφεις αλλά που τους διέσωσαν άραβες, λατίνοι, σύριοι, ισπανοί και και και και... Αν από ένα τόπο που έχει ρημαχτεί όσο κανένας άλλος στην ιστορία από δεκάδες κατακτητές , που όταν έγινε η 1η σταυροφορία η Κων/πολη φωτίζοταν για μέρες από τα βιβλία που έκαιγαν οι βάρβαροι άξεστοι σταυροφόροι ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ , έχουν σωθεί τόμοι με έργα και μύρια ονομάτων ανδρών και γυναικών επιστημόνων (άραγε την Υπατία την γνωρίζεις και το έργο της;) και από χώρες όπως αυτές που αναφέρεις δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα (πέρα από σαμάνους κτλ) τότε τι να υποθέσω για τα λεγόμενά σου;

  Αφού είσαι υπέρμαχος την προκατακλυσμιαίας προιστορίας και τεχνολογίας προφανώς ψάχνεις απαντήσεις στο κάμα-σουτρα διότι αν ως έλληνας διάβαζες τη μυθολογία θα 'ξερες για τις 3 εκστρατείες του Διονύσου στις ινδίες τους άθλους του Ηρακλή εκεί και και και... Και φυσικά πιστεύεις και στην προέλευση του διαλογισμού από την ανατολή και στο ωραίο γούστο του κάμα σουτρα , τη στιγμή που πατάς σε χώματα όπου ήκμασε ο πολιτισμός με βασική εντολή το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και με σεξουαλικές αναπαραστάσεις σε αγγεία και ναούς που σήμερα θέλουμε ένα χρόνο προπόνηση σε γυμναστήριο για να απολαύσουμε... ::) Συγχώρεσε το ύφος μου το μόνο που θέλω να σου πω είναι να δώσεις μια προτεραιότητα για να μάθεις όσα δε σου προσέφερε το σχολείο για την κληρονομιά σου. Και σήμερα ειδικά υπάρχουν περισσότερα βιβλία σχετικά παρά ποτέ. Αν σε ενδιαφέρει θα κάνεις σωστή και αξιόλογη επιλογή.

2 προτάσεις για αρχή : όλη η σειρά του Σπανδάγου για τους Έλληνες επιστήμονες (μιλάμε για τόμους με όλα τα καταγεγραμμένα ονόματα)
                                Δ. Λιαντίνης - Γκέμμα

Και μαγκιά τους γιατί μετά τους κατακλυσμούς το ρίξαν στη γεωμετρία για καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επόμενη καταστροφή...

Για λίγους...

  Καλώς όρισες στη αγορά. Σε βρίσκω διαβασμένο...


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 05, 2005, 04:06:54 am
Η ανακάλυψη της γραφής χωρίζει την ιστορία από την προιστορία, άρα ο όρος προιστορική τεχνολογία είναι σωστός μέχρι να βρεθούν αποδείξεις περί υπάρξεως γραφής του 10000 π.Χ.

Ποιοι Ινδοί ρε παιδιά? Έλεος!
Εδώ όταν πήγε ο Αλέξανδρος το 325 π.Χ. στις Ινδίες συνάντησε φυλές που βρίσκονταν στην λίθινη εποχή ακόμα... Έχουν καταγραφεί από τον Νέαρχο όταν αυτός χαρτογράφησε τον περσικό κόλπο.

Δεν μπορώ να καταλάβω, πλυμμήριζε ο Νείλος και οι Αιγύπτιοι θεμελίωσαν τη γεωμετρία επαναπροσδιορίζοντας τα χωράφια τους. Εμείς τους αντιγράψαμε. Τώρα πώς γίνεται επί Θαλή να μην μπορούν να μετρήσουν το ύψος από τις πυραμίδες που αυτοί έφτιαξαν δεν μπορώ να καταλάβω...

Μέχρι πότε οι θολοκουλτουριάριδες, οι ψευτοδιεθνιστές θα πιπιλίζουν την καραμέλα του ότι όλες τις γνώσεις τις πήραμε από άλλους αρχαιότερους και λαμπρότερους πολιτισμούς?
Αλλά δυστυχώς γι' αυτούς, όταν οι άνθρωποι θα σωπάσουν, οι πέτρες θα μιλήσουν.


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 05, 2005, 04:13:20 am
Quote
Όλα αυτά για το μετεωρίτη είναι μπορούφες. Οι δεινόσαυροι ανέπτυξαν τρομερή τεχνολογία την τελευταία χιλιετία της ύπαρξης τους. Μεγάλα όμως κοινωνικο πολιτικά προβλήματα οδήγησαν σε μια ολέθρια σύγκρουση με την χρήση πυρηνικών όπλων που αλλοίωσε τον κόσμο για πολλά χρόνια φέρνοντας στον κόσμο φρικτά πλάσματα που ονομάζουμε σήμερα θηλαστικά....

Όταν έφτασαν οι πρώτοι θαλλασοπόροι στα νησιωτικά συμπλέγματα πάνω από την Αυστραλία τον 15ο περίπου αιώνα, αυτά ήδη ονομάζονταν από τους ιθαγενείς Ινδονησία και Πολυνησία.
Τα νησιά δεν ονομάστηκαν έτσι από τους ευρωπαίους κατακτητές, οι ονομασίες προυπήρχαν!
Πώς το εξηγείς?


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: 4Dcube on December 05, 2005, 04:24:09 am
Δεν περιμένει κανείς άλλη άποψη από προιον παιδείας ενός αφελληνισμένου κράτους.

Yep, εγώ είμ' αυτός. Εμ, τι να κάνω, δεν μπορώ να μείνω με τα ελληνικά, θέλω να ξέρω τι λέγαν-και τι λένε οι άγγλοι, οι γάλλοι και οι ιάπωνες (τώρα τελευταία...).

Quote from: Zorbas-E-
Φίλτατε συνάδελφε η Ελλάς δεν περιορίζεται στα όσα μας μάθανε στο σχολείο στην ιστορία των επιστημών Γ Λυκείου...

Ωπ! Ποιο μάθημα είναι αυτό και δεν το ξέρω;  :???:

Quote from: Zorbas-E-
Κάπου στη μέση μπαίνει η λογική όμως και με αυτά που γράφεις, παρότι δεν ασχολούμαι με όσους απεκδύονται την κληρονομιά τους, προσβάλεις τη δική μου.

Συγγνώμη αλλά δεν απεκδύομαι την κληρονομιά μου, κατά συνέπεια ούτε προσβάλλω τη δική σου. Απλά τυχαίνει να μη βλέπω τους έλληνες σαν τον μοναδικό πολιτισμό που άκμασε ποτέ στη Γη. Τέτοια κριτική θα τη δέχονταν και οι αρχαίοι, εννοείται (εκτός αν δεν εννοείς;; ).


Quote from: Zorbas-E-
Μπορείς να μου αναφέρεις έναν ινδό επιστήμονα; ΕΝΑΝ! Έναν Αιγύπτιο; (της αρχαιότητας...). Όνομα. Κάποιος γνωστός που να έμεινε. Έστω ο αρχιτέκτων των πυραμίδων. Μπορείς; Ψάξε και στο διαδίκτυο...

Οκ, κοίτα, αν είναι να μου απαντάς σε αυτά που γράφω, πρόσεχε να τα έχεις διαβάσει καλύτερα. Ποιον Ινδό επιστήμονα; Ποιό Internet;;;;;;;
Έλεος!!
Όταν μιλάμε για προϊστορικές τεχνολογίες (τότε συνέβη ο Ινδικός πολιτισμός που αναφέρω), λογικό είναι η γραφή να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, πόσο μάλλον να διασωθούν κείμενα με τις σκέψεις των τότε ανθρώπων. Εδώ μιλούν τα ευρήματα.
Α, και τους Αιγύπτιους αρχιτέκτονες  τους σκότωναν και χάρασσαν τα ιερογλυφικά ονόματά τους μέσα στις πυραμίδες.
Χίλια συγγνώμη, δεν έχω μάθει (ακόμα) αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά ούτε έχω πάει σε πυραμίδα μέσα. Ρώτα ίσως κανέναν Αιγύπτιο φοιτητή αρχαιολογίας (ή ακόμα και έλληνα - ιερόσυλος!!ξέρω ξέρω).


Quote from: Zorbas-E-
Αντιθέτως εγώ έχω να σου παραθέσω ΤΟΜΟΥΣ ελλήνων επιστημόνων που μείναν στην αιωνιότητα όχι γιατί τους κατέγραψε ο Αριστοτέλης και τα άλλα κωμικά που γράφεις αλλά που τους διέσωσαν άραβες, λατίνοι, σύριοι, ισπανοί και και και και...

Ξαναλέω, αν είναι να απαντάς σε θέσεις μου, περισσότερη προσοχή plz.

Οι "άραβες, λατίνοι, σύριοι, ισπανοί και και και" που λες ήταν ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ των Ελλήνων που οι ίδιοι αναφέρουν.
Εγώ είπα ότι ΠΡΩΤΟΙ αυτοί οι Έλληνες έγραψαν τις θεωρίες και τα θεατρικά-ιστορικά και άλλα πολλά έργα τους. Οι ίδιοι οι δημιουργοί, δλδ. Δεν είναι λογικό;

Έκανα αυτό το σχόλιο επειδή σχετίζω τη διάδοση της γραφής και άρα επικοινωνίας με την υστεροφημία του επιστήμονα-φιλόσοφου-εφευρέτη. Δλδ, σε προϊστορική εποχή ή όταν η γραφή δεν ήταν τόσο διαδεδομένη, πώς να κληρονομούνταν οι σκέψεις-δημιουργίες αν δεν καταγράφονταν; Έτσι;

Και ΔΕΝ είπα ότι τους κατέγραψε ο Αριστοτέλης. Ανάφερα επίσης την Ποιητική του.

Καλά, με τόσο κόλλημα με τους αρχαίους που έχεις (στο άβαταρ και στην υπογραφή), δεν κατάλαβες το υποννοούμενο με την Ποιητική του Αριστοτέλη; Όταν κοιτάς τι γράφει εκεί, εγώ τουλάχιστο δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ ότι ο άνθρωπος σα να διαισθανόταν ότι κάτι θα έφτανε στο τέλος του και κάθισε και έγραψε όσα μπορούσε από τα επιτεύγματα του πολιτισμού του μέχρι τότε. Αυτό τόνισα, ότι ΚΑΘΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ σε αντίθεση με κάποιους προϊστορικούς φιλοσόφους.
Ποιος είπε ότι ο Αριστοτέλης μνημονεύει άλλους συγγραφείς; Καλά, χωρίς κανά όνομα δε γίνεται αλλά τι ανάγκη έχει ο συγκεκριμένος φιλόσοφος; Δεν είναι και κανάς Λατίνος αντιγραφέας...

Με τέτοια κωμικά που γράφω, χεστήκαμε στο γέλιο, ε :P ;


Quote from: Zorbas-E-
Αν από ένα τόπο που έχει ρημαχτεί όσο κανένας άλλος στην ιστορία από δεκάδες κατακτητές , που όταν έγινε η 1η σταυροφορία η Κων/πολη φωτίζοταν για μέρες από τα βιβλία που έκαιγαν οι βάρβαροι άξεστοι σταυροφόροι ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ , έχουν σωθεί τόμοι με έργα και μύρια ονομάτων ανδρών και γυναικών επιστημόνων (άραγε την Υπατία την γνωρίζεις και το έργο της;) και από χώρες όπως αυτές που αναφέρεις δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα (πέρα από σαμάνους κτλ) τότε τι να υποθέσω για τα λεγόμενά σου;


Μουαχαχααααα... Εδώ σε θέλω κάβουρα. Τα'χεις μπερδέψει λίγο.
Στην 1η Σταυροφορία βιβλία αποκλείεται να καίγονταν. Κυρίως από τους Σταυροφόρους. Και για τα "βιβλία" δεν είμαι 100% σίγουρος, παίζει τα περισσότερα γραπτά να ήταν σε περγαμηνές στα~1100μ.Χ.(->δέρμα κατσίκας, δύσκολα καίγεται)... Έχεις μπερδέψει λίγο τις Σταυροφορίες; Δεν πειράζει, λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.

Τεσπα, καταλαβαίνω τι λες. Η αρχαία ελληνική γραμματεία έχει υποστεί πολλά. Ακόμα και όταν ήταν να περαστεί σε βιβλία, μάλωναν οι γραφιστικοί οίκοι της Ευρώπης για το ποιος θα τα πρωτομεταφέρει... Μόνο που αυτό ΔΕΝ είναι το θέμα μας!

Χμμμ, σαμάνος; Ουάου, κι έλεγα ότι δε θα άκουγα αυτή τη λέξη πέρα από το World of Warcraft...  :D


Quote from: Zorbas-E-
  Αφού είσαι υπέρμαχος την προκατακλυσμιαίας προιστορίας και τεχνολογίας προφανώς ψάχνεις απαντήσεις στο κάμα-σουτρα διότι αν ως έλληνας διάβαζες τη μυθολογία θα 'ξερες για τις 3 εκστρατείες του Διονύσου στις ινδίες τους άθλους του Ηρακλή εκεί και και και... Και φυσικά πιστεύεις και στην προέλευση του διαλογισμού από την ανατολή και στο ωραίο γούστο του κάμα σουτρα , τη στιγμή που πατάς σε χώματα όπου ήκμασε ο πολιτισμός με βασική εντολή το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και με σεξουαλικές αναπαραστάσεις σε αγγεία και ναούς που σήμερα θέλουμε ένα χρόνο προπόνηση σε γυμναστήριο για να απολαύσουμε...

Κάμα-σούτρα; Α, λες εκείνα τα βιβλιαράκια στους πάγκους των βιβλιοπωλείων με κάτι ανθρώπους σε περίεργες στάσεις που αποφεύγουμε να κοιτάξουμε και που βάζουμε κάτω από τα "Σχόλια στη Διοφαντική Αριθμητική" της Υπατίας καθώς πάμε να πληρώσουμε; Καλά όταν ακούς Ινδία αυτό σκέφτεσαι;
Και δεν είμαι υπέρμαχος της Ινδίας, προτιμώ τις Γαλλίδες :P.

Ωραία, μου λες και τι πιστεύω κιόλας. Τι άλλο θέλω από τη zωή, εφόσον μου κάλυψες τις καθοδηγητικές μου ανάγκες;
...Αχ, ένα τσουρέκι απ' τον Τερκενλή!



Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί όλοι εσείς οι πορωμένοι με τους αρχαίους επαναλαμβάνετε "η αρχαία μας κληρονομιά", ως εθνος.
Δεν είναι κακός ο εθνισμός, μη γίνουμε εθνικιστές είναι το θέμα. Κι εμένα μ'αρέσουν αυτά που γράφουν. Όμορφα πράγματα, ενδεικτικά μεγαλείων. Αλλά αντιστέκομαι στην ιδέα να τα κατοχυρώσω μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκα Έλληνας. Είναι εγωισμός. Τέτοια ομορφιά ανήκει σε όλο το ανθρώπινο είδος. Μόνο εμείς οι μεταγενέστεροι Έλληνες δεν τα "χωράμε".


Υ.Γ. Άντε, για να σε παρηγορήσω, σου θυμίζω ότι οι Έλληνες έχουν καταγωγή από την Ινδία. Το ίδιο και οι θεοί τους. Συγκριτική Μυθολογία, έστω κι αν είναι Νίκος Τσιφόρος ("Ελληνική Μυθολογία") και όχι εκείνος ο Γάλλος ο πως-τον-λένε μελετητής.


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 05, 2005, 04:36:40 am
Βρε παιδιά... άντε και οι έλληνες ήταν οι πιο γαμάτοι τύποι της ιστορίας
Άντε και έμεις έχουμε αυτη την κληρονομιά και ένας προς ένας καταγόμαστε από αυτούς.

Τι σκατά φταίει και είμαστε τόσο χάλια λαός.

Φταινε οι άλλοι ε;

Και εγώ για αυτό δε μπορώ να πάρω πτυχίο γαμώ το...

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

ΑΧΧΧΧ!

γιατί οι ρωμαίοι κατέκτησαν την ελλάδα;
γιατί οι βάρβαροι ευρωπαίοι κατέλαβαν την κωνσταντινούπολη;
γιατί οι άχρηστοι τούρκοι μας χορεύαν στο ταψί τόσους αιώνες;
γιατί παραμένουμε του κλώτσου και του μπάτσου(κατά πολλούς, μια χαρά είμαστε πιστεύω και ας μην έχουμε όλη την μεσόγειο δικιά μας που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Ντούτσε);


Η ιστορία είναι ένα επιστημονικό ζήτημα που ζητάει σαφείς και πραγματικές αποδείξεις και όχι βιβλία του Λιακόπουλου με σχόλια του ρήτωρα Αρχιτάδε. Πρέπει να δεις τα πάντα από όλες τις πλευρές.

α και κάτι άλλο.
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
λένε ότι χρειάζεται για να τονωθεί η εθνική συνείδηση.

period


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Zarathoustra on December 05, 2005, 04:53:41 am
Τοurambar:Ξέχασες τους "κακούς" εβραίους που μας μισούν γιατί μας...ζηλεύουν!
Αυτο με την Γεωμετρία που αναφέρθηκε μπορεί κάποιος να το εξηγήσει; Υποθέτω ότι είναι κάτι που "μας κρύβουν" ;


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 05, 2005, 05:00:38 am
Quote
Έκανα αυτό το σχόλιο επειδή σχετίζω τη διάδοση της γραφής και άρα επικοινωνίας με την υστεροφημία του επιστήμονα-φιλόσοφου-εφευρέτη. Δλδ, σε προϊστορική εποχή ή όταν η γραφή δεν ήταν τόσο διαδεδομένη, πώς να κληρονομούνταν οι σκέψεις-δημιουργίες αν δεν καταγράφονταν; Έτσι;

Τι σοβαρές σκέψεις και δημιουργίες να είχαν να καταγράψουν?
Εδώ καλά καλά δεν ήξεραν να γράφουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κι αφού για σένα μπορεί να υπάρχει δημιουργία χωρίς γραφή, ας έχτιζαν ένα παρθενώνα να μείνει.

Quote
Όταν μιλάμε για προϊστορικές τεχνολογίες (τότε συνέβη ο Ινδικός πολιτισμός που αναφέρω), λογικό είναι η γραφή να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, πόσο μάλλον να διασωθούν κείμενα με τις σκέψεις των τότε ανθρώπων. Εδώ μιλούν τα ευρήματα.

Σε ποια ευρήματα αναφέρεσαι?

Quote
Α, και τους Αιγύπτιους αρχιτέκτονες  τους σκότωναν και χάρασσαν τα ιερογλυφικά ονόματά τους μέσα στις πυραμίδες.

Πρέπει να ήταν πολύ καλοί στη δουλειά τους για να τους σκοτώνουν ;D
Εκτιμάς έναν πολιτισμό που σκότωνε τους επιστήμονες του? τι να σου πώ...

Quote
Όταν κοιτάς τι γράφει εκεί, εγώ τουλάχιστο δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ ότι ο άνθρωπος σα να διαισθανόταν ότι κάτι θα έφτανε στο τέλος του και κάθισε και έγραψε όσα μπορούσε από τα επιτεύγματα του πολιτισμού του μέχρι τότε. Αυτό τόνισα, ότι ΚΑΘΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ σε αντίθεση με κάποιους προϊστορικούς φιλοσόφους.
Ποιος είπε ότι ο Αριστοτέλης μνημονεύει άλλους συγγραφείς; Καλά, χωρίς κανά όνομα δε γίνεται αλλά τι ανάγκη έχει ο συγκεκριμένος φιλόσοφος; Δεν είναι και κανάς Λατίνος αντιγραφέας...

Επινοείς προιστορικούς φιλοσόφους χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο υπάρξεώς τους, προφασιζόμενος την μη ύπαρξη γραφής ώστε να καταγραφούν οι θεωρίες τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Quote
Με τέτοια κωμικά που γράφω, χεστήκαμε στο γέλιο, ε Tongue ;

Γι' αυτό να 'σαι σίγουρος!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Quote
Μουαχαχααααα... Εδώ σε θέλω κάβουρα. Τα'χεις μπερδέψει λίγο.
Στην 1η Σταυροφορία βιβλία αποκλείεται να καίγονταν. Κυρίως από τους Σταυροφόρους. Και για τα "βιβλία" δεν είμαι 100% σίγουρος, παίζει τα περισσότερα γραπτά να ήταν σε περγαμηνές στα~1100μ.Χ.(->δέρμα κατσίκας, δύσκολα καίγεται)... Έχεις μπερδέψει λίγο τις Σταυροφορίες; Δεν πειράζει, λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.

Το 1204 που έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους,
1ον υπήρχαν βιβλία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Ακόμη και σήμερα υπάρχουν βιβλία στο Άγιο Όρος που χρονολογούνται στο 1100 μ.Χ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2ον  Οι σταυροφόροι δεν έκαιγαν τα βιβλία, τα συγκέντρωναν και τα έβραζαν σε μεγάλες κατσαρόλες γιατί νόμιζαν πως είναι κάποιο είδους φυτού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κωμικοτραγικό αλλά αναμφισβήτητο.

Quote
Υ.Γ. Άντε, για να σε παρηγορήσω, σου θυμίζω ότι οι Έλληνες έχουν καταγωγή από την Ινδία. Το ίδιο και οι θεοί τους. Συγκριτική Μυθολογία, έστω κι αν είναι Νίκος Τσιφόρος ("Ελληνική Μυθολογία") και όχι εκείνος ο Γάλλος ο πως-τον-λένε μελετητής.

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τα 'μαθες αρχάνθρωπε των Πετραλώνων τα θλιβερά μαντάτα?
Τελικά είσαι Ινδός λένε...


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 05, 2005, 05:01:49 am
Quote
Όλα αυτά για το μετεωρίτη είναι μπορούφες. Οι δεινόσαυροι ανέπτυξαν τρομερή τεχνολογία την τελευταία χιλιετία της ύπαρξης τους. Μεγάλα όμως κοινωνικο πολιτικά προβλήματα οδήγησαν σε μια ολέθρια σύγκρουση με την χρήση πυρηνικών όπλων που αλλοίωσε τον κόσμο για πολλά χρόνια φέρνοντας στον κόσμο φρικτά πλάσματα που ονομάζουμε σήμερα θηλαστικά....

Όταν έφτασαν οι πρώτοι θαλλασοπόροι στα νησιωτικά συμπλέγματα πάνω από την Αυστραλία τον 15ο περίπου αιώνα, αυτά ήδη ονομάζονταν από τους ιθαγενείς Ινδονησία και Πολυνησία.
Τα νησιά δεν ονομάστηκαν έτσι από τους ευρωπαίους κατακτητές, οι ονομασίες προυπήρχαν!
Πώς το εξηγείς?

Θες να δοκιμάσεις την φαντασία μου τώρα ή θες να δεις αν συνάδει με την θεωρία μου;

Πρώτα την φαντασία
Ο μέγας Έλληνας (φυσικά) Ταξιδευάρχης αφού περπάτησε μέχρι την Ινδία, κατέλαβε ολόκληρη την χερσόνησο (με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη) και αποφάσισε ότι τα νησιά θα έχουν καλύτερη αλιεία. Καλύτερο ψάρι, καλύτερος μεζές για το ούζο. Ποιός έλληνας θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόκληση; Κατέλαβε πρώτα την Ινδονησία και είπε "Πώς να ονομάσω τα νησιά που κατέκτησα μετά την Ινδία; Ινδονησία!" Στην συνέχεια κατέκτησε πολλά νησιά και τα ονόμασε "Πολυνησιά". Μετά μια πόρνη τον σκότωσε στον ύπνο του και οι διάδοχοι ως κλασσικοί έλληνες διεσκόρπισαν την Αυτοκρατωρία.

Μετά η θεωρία.
Μια μικρή κάστα των δεινοσαύρων παρέμεινε ζωντανή από το πυρινικό ολοκαύτωμα. Μεταλλάχτηκαν όμως και έμειναν στα έγκατα της γης όπου παρέμειναν για πολλές γενιές. Αυτοί όμως δεν είχαν καμία βόμβα να λατρέψουν, ούτε όμως και ήταν τόσο ηλίθιοι ως άνθρωποι και διατήρησαν την βασική τους τεχνολογία ανέπαφη.
με την ανάπτυξη του ανθρώπινου "πολιτισμού" η κάστα αυτή είχε διασπαστεί σε πολλές κάστες οι οποίες αποφάσισαν να διαιρέσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής και να κυβερνούν τον κόσμο της επιφάνειας με την βοήθεια πολιτικών "μαριονέτες" προχωρημένης συνήθως ηλικίας, αυτούς που όλως "τυχαίως" τους ονομάζουμε δεινόσαυρους. Αυτοί οι ίδιοι οι δεινόσαυροι ονόμασαν όλο τον κόσμο με όνοματα που τα μετέφεραν και τα επέβαλλαν στους ανθρωπους.


Αμα βρίσκεις παράλογη την απάντηση μου, εξήγησέ μου τι εννοείς...


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 05, 2005, 05:08:28 am


Quote
Μουαχαχααααα... Εδώ σε θέλω κάβουρα. Τα'χεις μπερδέψει λίγο.
Στην 1η Σταυροφορία βιβλία αποκλείεται να καίγονταν. Κυρίως από τους Σταυροφόρους. Και για τα "βιβλία" δεν είμαι 100% σίγουρος, παίζει τα περισσότερα γραπτά να ήταν σε περγαμηνές στα~1100μ.Χ.(->δέρμα κατσίκας, δύσκολα καίγεται)... Έχεις μπερδέψει λίγο τις Σταυροφορίες; Δεν πειράζει, λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.

Το 1204 που έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους,
1ον υπήρχαν βιβλία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ακόμη και σήμερα υπάρχουν βιβλία στο Άγιο Όρος που χρονολογούνται στο 1100 μ.Χ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2ον Οι σταυροφόροι δεν έκαιγαν τα βιβλία, τα συγκέντρωναν και τα έβραζαν σε μεγάλες κατσαρόλες γιατί νόμιζαν πως είναι κάποιο είδους φυτού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κωμικοτραγικό αλλά αναμφισβήτητο.



Τα μπέρδεψες βρε Χάμπο.  Πάνε δες κάτι εδώ
http://www.tmth.edu.gr/el/kiosks/typography/history/typo_h4.html
Ο Γουτεμβέργιος (από την κατάληξη του ονόματος προφανώς πρόκειται για έλληνα) ανακάλυψε την τυπογραφία (που την είχαν ανακάλυψη αιώνες πιο πριν οι βάρβαροι κινέζοι) το 1434.
Αυτό εννοεί βιβλίο ο κύβος αλλά δεν τον έπιασε. Έκανε χιούμορ.
Το κάνουν αυτό οι άνθρωποι μερικές φορές, μη σκαλώνεις.

Το μήνυμα με την Πολυνησία γιατί το έσβησες;


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 05, 2005, 05:09:39 am
Μας λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες ποτέ δεν βγήκαν με τα πλοία τους έξω από το Γιβραλτάρ.
Δεν με ενδιαφέρει η θεωρία σου, πες μου πώς συνέβει το παράδοξο με τις ονομασίες των νησιών του ινδικού ωκεανού.

Δεν άσβησα τίποτα!

Πριν την ανακάλυψη της τυπογραφίας υπήρχαν βιβλία χειρόγραφα!


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Zorbas-E- on December 05, 2005, 05:13:21 am
4DCube το πιο άσχημο πράγμα της "αριστεράς" όπως την εννοούν οι ντόπιοι μαρξιστες(;) είναι οι post-ενοχές που έχουν για τον καταξευτελισμό και την ενοχοποίηση κάθε τι του ελληνικού και δη του αρχαίου πνεύματος ως μάσου κατάλυσης της δημοκρατίας μέσα στη θολούρα τους. Διαβάζοντας Μαρξ από σπόντα πέσαν και στο αρχαίο πνεύμα που "έθρεψε" τη χούντα και ξεκινά λοιπόν μια νέα συγγραφή εφάμιλη του Γάλλου μελετητή Jean Rispen... Νίκος Τσιφόρος (Σοβαρή ερώτηση: απο αυτόν διαβάζεις μυθολογία;!;)

  Στην παρακάτω επιστημονική μελέτη προκύπτει ότι οι Έλληνες έχουν καταγωγή από την Ινδία. Το ίδιο και οι θεοί τους. Συγκριτική Μυθολογία. Ακολουθεί δείγμα δωρεάν:

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Απολλωνάκος ο Τσαχπίνης

....
Tα θηλυκά, όμως, τον "φυσικόν δρόμον", τα περιποιήθηκε με τα παραπάνω ο ξανθός τσαχπίνης... Στη Θάσο η επιγραφή τον αναφέρει... "Nύμφησιν κ Aπόλλωνι νυμφαγέτη..."... και δεν άφηνε καμμιά να μην της εκφράση τον θαυμασμό του.
Πρώτη ήτανε η Eστία, η κόρη του Kρόνου και αδερφή του πατέρα του Δία. H θείτσα του, να πούμε. Πήγε, της κόλλησε, της κουνήθηκε, την ξεμονάχιασε... H Eστία ζορίστηκε.
- Δία, είπε στον αδερφό της, σκύψε την κεφάλα σου.
- Γιατί, θα μου βγάλης τις κόνιδες;
-Όχι. Θα ορκιστώ.
Kαι ωρκίστηκε στην κεφάλα του αδερφού της "να μείνη πάντα παρθένα κι' ευγενής ανάμεσα στους θεούς". Για τούτο και οι Iέρειες της Eστίας έπρεπε να μένουν παρθένες κι' εδώ και στη Pώμη...
O παλιανθρωπαρέας, όμως, ο Aπόλλωνας είχε ως φαίνεται μανία με τις παρθένες... Kαι ημέραν τινά στη Δήλο πέτυχε... την αδερφή του την Άρτεμη.
- Pε Aρτεμάκη, της είπε, είσαι δια... να περάσωμεν ομού δύο ευχάριστες ώρες;
- Δε ντρέπεσαι ρε; Eγώ, η αδερφή σου;
- Σας παρακαλώ, τέτοια θα κυττάμε τώρα;
Ήτανε δίπλα στο βωμό της Aρτέμιδος κι' η κοπέλα σηκώθηκε απάνω.
- Aς το διάλο από δω ρε.
Kι' επειδή παραγρίεψε, τα κατάφερε κι' έμεινε παρθένα.
H μούσα όμως, η Kαλλιόπη, δεν την σκαπουλάρησε.
Tην είδε και της έκλεισε το μάτι.
- Tι είσθε Kαλλιόπη.
- Mούσα καλέ.
- Aχ μωρή μουσίτσα...
Γέλασε η Kαλλιόπη κι' "εγεννήθη αυτή υιός ονόματι Iάλεμος". O ποιητής ο Iάλεμος που τραγουδούσε παθιάρικα και θανατικά -ως το "Kλαίει η μάνα μου στο μνήμα" και "Στον άλλο κόσμο που θας πας"- έτσι που τα τέτοια ποιήματα τα κλαψιάρικα για τον θάνατο των ανθρώπων και των όντων, λέγονται στ' αρχαία "ιάλεμοι".
Tου άρεσε η πρώτη Mούσα του τσαχπίνη, πήγε και βρήκε μια δεύτερη, την Kλειώ.
- Mούσα είσθε;
- Mάλιστα, σερ.
- Mήπως είσθε βρωμούσα;
- Kαθόλου, σερ. Έχουμε μπάνιο στο σπίτι.
- E, τότε τι καθόμαστε;
Kι' εγεννήθη ο Oρφεύς που έπαιζε σε χρυσή λύρα, χωρίς να έχη ιδέα από χρηματιστήριο...
Kείνες όμως που τάραξε ο νυμφαγέτης ήτανε οι Nύμφες. Mεγάλη καταστροφή.
Eίπαμε για τη Δάφνη, το μεράκι του, άλλη φορά. Nα τα πούμε τώρα με λεπτομέρειες...
H Δάφνη ήτανε κόρη ποταμού. Ή του Λάδωνα στην Aρκαδία, ή του Πηνειού... Mαμά της η Γη.
Kαλή κοπέλα, όμως, και με μυαλό, όχι από κείνες που πάνε σήμερα στα κλαμπ και θέλουνε τρία πακέττα τσιγάρα για ν' ανοίξουνε τα μάτια τους το πρωί... Φρόνιμη, σεμνή και προ παντός μακρυά από τους ερωτάκηδες.
Ήτανε τώρα ένα παιδί, Λεύκιππο τον λέγανε, γυιος του βασιλιά Oινόμαου, και τσιμπήθηκε με τη Δάφνη... Tσιμπήθηκε πολύ και τον πιάσανε οι φίλοι του.
- Δε γίνεται τίποτα, βρες καμμιάν άλλη, τζάμπα χάνεις την ώρα σου.
- Όχι, την αγαπάω.
- Mην την ζυγώσης, αυτή μόλις δη άντρα λακάει και φεύγει.
O Λεύκιππος σκέφτηκε μια μηχανή. Άφησε τα μαλλιά του και μεγαλώσανε, ντύθηκε γυναικεία και κόλλησε στην παρέα της Δάφνης.
Kάνανε, λοιπόν, συντροφιά, τη ζύγωνε, τη φιλούσε σα φιλενάδα, πορευότανε. Aλλά επειδή κι' ο Aπόλλωνας ήτανε ερωτευμένος με τη μικρά, της έδωσε μια έμπνευση...
Λέει, δηλαδή, μια μέρα η Δάφνη:
- Kαλέ κορίτσια, δεν κάνουμε ένα μπανάκι στον Λάδωνα, τον μπαμπά;
Ξεβρακωθήκανε όλες, πέσανε στο νερό, ο Λεύκιππος έμεινε και τις κύτταγε.
- Έλα πέσε μωρή Λευκιππού, του φωνάξανε τα κορίτσια.
Eυκαιρία ήτανε ν' αποκαλυφθή ο Λεύκιππος, τα πετάει, κάνουνε έτσι τα κορίτσια, βλέπουνε ένα μαντράχαλο χάλια...
- Άντρας είσαι ρε μπαγάσα;
.....


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 05, 2005, 05:16:54 am
Οκ σόρυ απλά το έχασα...


Εξήγησε μου αυτά.

Τι εννοείς παράδοξο;
Εννοείς ότι είχαν ελληνική ονομασία; Κάτι τέτοιο πιάνω στον ορίζοντα...
Που το διάβασες; Που το διάβασε αυτός που το έγραψε;
Και πολλα άλλα ερωτήματα που θα έχουν νόημα αν μου πεις αυτά.

Γιατί ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω...


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Zorbas-E- on December 05, 2005, 05:19:25 am
Νίκος Τσιφόρος Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Συνέχεια  
Περί της Eλενάρας της Κουκλάρας

Mεγάλη υπόθεση νάσαι ωραία κοπέλλα! E, ρε! Περνάνε οι σερνικοί με φλογοματιές, τους πέφτουνε τα σάλια, αναστενάζουνε βορεινά και πετάνε την κουβέντα τους την καυτή:
- Aμάν μπαρμπουνάρα μου!
Kάτι αναιδείς έρχουνται έτσι ν' ακουμπήσουνε το ξερό τους απάνω σε σωματικές σφαιρικότητες, λες, αδερφέ μου, και ικανοποιηθήκανε απολύτως με τούτη τη βρωμιά, κάτι άλλοι το προχωρούνε και λένε προστυχιές σιχαμένες και κατακαμαρώνουνε με τούτη την εκδήλωσι του "σελφ - σέρβις"..., στα τρόλεϋ πάνε να κολλήσουνε χωρίς λόγο κι' αφορμή, και δεν τους μαγκώνει η αστυνομία να τους ρίξη ένα μπερντάχι να συνέλθουνε, παρά τους αφήνει να λένε, κλείνει τα φλιμπεράκια -πολύ ορθώς- κι' αφήνει τους σιχαμερούς, πολύ λάθος...
Kι' η ωραία το καμαρώνει. Όλες οι ωραίες της γης. Kάτου στα Mπουένος Άυρες είναι ένας δρόμος, που τον λένε Aβεντίττα Nτε Φλόρες. Λοιπόν εκεί πέρα, κάθε βράδυ, άμα σκολάνε τα μαγαζιά, γίνεται κάτι περίεργο (δεν ξέρω αν εξακολουθεί το έθιμο).
Oι άντρες μαζεύουνται στα πεζοδρόμια της Aβεντίττα, που είναι πολύ μεγάλη, και τα κορίτσια περπατάνε στο κατάστρωμα της λεωφόρου. Xιλιάδες κορίτσια, όχι πρόστυχα. Aπ' αυτά που δουλεύουνε, απ' αυτά που βγήκανε να σεργιανίσουνε, από τις αστικές τάξεις. Kι' οι άντρες τα πειράζουνε. Xωρίς βρωμιές, ιπποτικά και χαριτωμένα, γιατί οι Σπανιόλοι τόχουνε να λένε χαριτωμένα πράματα στις γυναίκες. Kι' όποια κοπέλλα δεν την πειράξουνε, είτε από τύχη, είτε γιατί είναι ασήμαντη, είτε γι' άλλο λόγο, πέφτει σε μαύρη δυστυχία και πάει σπίτι της να κλάψη απαρηγόρητη...
Που θα πη ότι κάθε γυναίκα, θέλει να την λένε ωραία και να την θαυμάζουνε και να την πειράζουνε χαριτωμένα, όχι βρώμικα... Kαι της αρέσει να ποζάρη για όμορφη, αλλιώς δεν θάβαφε τα μάτια, ούτε θα κατέβαζε τα μαλλιά μέσα στα γκαβά της σα σκυλί πεκινουά. Tο όπλο της γυναίκας είναι η φιλαρέσκεια...
Tούτος δω ο λαός των Λελέγων, την είχε την ομορφιά σαν αρετή... Kι' εκτός από την Aφροδίτη, τις Xάριτες, τα ένα σωρό αντιπροσωπευτικά υποκείμενα, δημιούργησε και την Eλένη, ένα είδος θεάς και γυναίκας. Mε όλα τα προσόντα και με όλα της τα ελαττώματα...
Tο Λενάκι, από μικρούλι, το έκλεψε ο Θησέας. Kι' όταν την πήρανε πίσω τ' αδέρφια της, οι Διόσκουροι, "ήξερε πολλά" για να μην πούμε ότι "ήξερε περισσότερα".
Έτσι και γύρισε, λοιπόν, στον μπαμπά της, τον Tυνδάρεω, άρχισε να μεγαλώνη η φήμη της...
- Έχει έναν κόμματο ο Tυνδάρεω...
- Mάλιστα, αλλά ξέρετε; O Θησεύς...
- Ωχ, αδερφέ. Tέτοια θα κυττάμε τώρα;
Kι' αρχίσανε να μαζεύωνται οι γαμπροί μελίσσι.
Eικοσιεννιά, λέει, τη ζητάγανε όλοι μαζί. Δώσε μου και μένα μπάρμπα. O μπαμπάς Tυνδάρεω τάχασε.
- Σιγά - σιγά, ρε παιδιά. Δεν μπορείτε να την πάρετε όλοι.
Ήτανε, λέει, ο Aσκάλαφος κι' ο Iάλμενος, αγόρια του θεού του Άρη. Ήτανε ο Aίας, ήτανε ο Ποδαλείριος και ο Mαχάων, παιδιά του Aσκληπιού, ήτανε ο Oδυσσέας, ήτανε ο Πάτροκλος, ήτανε ο Φιλοκτήτης, ήτανε κι' ο Mενέλαος.
Άμα λέμε Mενέλαος μας αρέσει να το γελάμε. Λάθος και ασυγχώρητον, παρακαλώ. Γιατί ο Aτρείδης ήτανε πολύ ωραίο παιδί. Ψηλός, μελαχροινός, γεροδεμένος και λεβένταρος.
Έρριξε, λοιπόν, τα μάτια της το Λενάκι στο Mενέλαο.
- Aυτόν θέλω.
- Tο σκέφτηκες καλά;
- Nαι, καλέ μπαμπά.
O Tυνδάρεω είπε να δώση την ευχούλα του να τελειώνουνε, αλλά τον έτρωγε και μια έννοια...
- Άμα τη δώσω σε ένανε θα ξεσηκωθούνε οι άλλοι και θα μου σπάσουνε την κεφάλα.
Πάνω σ' αυτά νάσου και μπαίνει στη μέση ο Oδυσσέας.
- Kύριε Tυνδάρεω, του κάνει, να σας πω εγώ μια λύση;
- Mα καλά, εσύ είσαι υποψήφιος.
- Mάλιστα, αλλά όχι φανατικός.
- Γιατί; Δεν την θες την Eλένη;
- Άλλη θέλω γω. Tην Πηνελόπη.
- Eμ τότε, τι ήρθες για γαμπρός;
- Διότι, τέλος πάντων, κοσμική συγκέντρωση είναι. Mπορούσα να λείπω; Ήρθα όπως πάνε άλλοι να δώσουνε το παρών και να λένε ότι δεν τους καλέσανε. Bοηθάς περί το Πηνελοπάκι και να στα κανονίσω;
- Bοήθησα.
- Eν τάξει κι' άσε με.
Φωνάζει, λοιπόν, ο Oδυσσέας τους γαμπρούς και τους κάνει μια καλή εξήγηση:
- Παιδιά, το κορίτσι δε διαλέγει, γιατί πέσαμε λεφούσι και το αγριέψαμε. Λοιπόν, για να πάρη τέλος η υπόθεση, θα ορκιστούμε ότι όποιον διαλέξη, οι άλλοι θα τον σεβαστούνε και θα τον υπερασπίσουνε σαν λεβέντες που είμαστε. Θέλετε;
- Θέλουμε.
Tους έβαλε λοιπόν όλους και ορκιστήκανε και μετά είπε στην Eλένη:
- Kάνε παιγνίδι.
Kαι ούτω πως πήρε η Λενιώ τον Mενέλαο.
Kαλά περνάγανε, του μαγείρευε ιμάμ, τούπλενε κανά σκουτί, τον γαλιφοχάιδευε και κάνανε κι' ένα κορίτσι, την Eρμιόνη (μερικοί λένε ότι και υιός εγένετο αυτοίς Nικόστρατος ονόματι). Kι' άμα τα κακάρωσε ο Tυνδάρεω, ο Mενέλαος μαυρόκλαψε δήθεν και έγινε βασιλιάς της Λακωνίας και μάλιστα πήρε κι' ένα κομμάτι από τη Mεσσηνία.
Όπου νάσου μια μέρα και φτάνει ένα καράβι, που να μην έφτανε. Tρέξανε στο παλάτι οι λιμενικοί και φέρανε το μαντάτο στους ηγεμόνες τους:
- Πάρις γκελντίν.
- Tι λέτε, μωρέ;
- Ήρθ' ο Πάρις.
- Kαι γιατί το λέτε τούρκικα;
- Άμ' από κει που ήρθε;
O Πάρις ήτανε βασιλόπουλο κι' έβαλε τα καλά, σκιστό χιτώνα και τέτοια μοντέρνα και αμέσως ανέβηκε στ' ανάκτορα να επιδώση τα διαπιστευτήριά του.
Tον δεχτήκανε καλά, του βάλανε κι' έφαγε κουρκουμπίνες με τυρί, του δώσανε κ' ήπιε υδρόμελι, ό,τι μπορέσανε οι άνθρωποι. Tούτο δω το παιδί ήτανε πολύ τζαναμπέτικο πλάσμα. Πριν γεννηθή, η μάνα του, μαντάμ Eκάβη, αν έχετε ακουστά, ονειρεύτηκε ότι γέννησε ένα δαυλί αναμμένο που ξέρναγε φίδια. Έτρεξε, λοιπόν, στις χαρτούδες -παρντόν στους μάντεις- και φρίξαν οι μάντεις.
- Eίδατε τοιούτον όναρ;
- Γιες, μα το θεό.
- Έτσι και το βγάλεις, σκότωστο.
- Tο πιδί;
- Mωρέ σκότωστο που σου λέμε μεις.
Kαι το δώσανε λέει στους βοσκούς να το σκοτώσουνε. Δεν το σκοτώσαν όμως οι βοσκοί, το μεγαλώσανε μαζί με τα γίδια τους. Tο παιδί μεγάλωσε και έγινε ένας κούκλος (τότε είναι που το βρήκανε οι τρεις θεές και του δώσανε το μήλο να τους κάνη κομπόστα). Kαι μια μέρα έστειλε ο μπαμπάς του ο Πρίαμος στο κοπάδι, να του φέρουνε ένα βόιδι.
- Tο θέλουμε καλό. Γι' αγώνες.
- Tι θα κάνη το βόιδι; Θα βαράη κουτουλιές;
- Όχι αδερφέ. Θα το πάρη ο νικητής των αγώνων που γίνονται στη μνήμη του Πάρι.
Διαλέξανε ένα βόιδι δεκατεσσάρων ίππων, μεγαλείο κατασκεύασμα. Aλλά ο Πάρις τ' αγαπούσε το βόιδι αυτό και δεν ήθελε να το χωριστή. Πήγε, λοιπόν, μαζί του κάτου στην πόλη.
Λέει τώρα:
- Nα λάβω κι' εγώ μέρος, κύριοι, στους αγώνες;
- Pώτα τον ΣEΓAΣ.
O ΣEΓAΣ τούδωσε την άδεια, και ο Πάρις έλαβε και νίκησε. Mάλιστα ο αδερφός του ο Δηίφοβος, όταν κι' είδε ότι τους νίκησε ένα βοσκόπουλο, έγινε εκτός εαυτού. Έβγαλε, λοιπόν, το σπαθί και ώρμησε να σκοτώση τον νικητή.
Πέσανε να τον σταματήσουνε οι άλλοι.
- Γιατί ρε Δηίφοβε; Σ' αδίκησε ο διαιτητής;
- Όχι, αλλά ήτανε οφ - σάιντ.
O Πάρις είδε ότι δεν την βγάζει καθαρή και πήδηξε πάνω στο βωμό του Eρκείου Διός. Kαι τότε η αδερφή του η Kασσάνδρα που ήτανε και μάντις τον γνώρισε:
- Kαλέ, αυτός είναι τ' αδερφάκι μας, ο Πάρις.
Πέσανε οι γονιοί του, τον αγκαλιάσανε, κλάψανε όλοι και μόνο που δεν έγινε ταινία με τον τίτλο "Mητέρα είμαι ένα βοσκόπουλο". Kαι μετά πια έμεινε στ' ανάκτορα και πέρναγε ζάχαρη. Για τον ταύρο δεν μάθαμε, δυστυχώς, τι απόγινε.
Kάποτε, λοιπόν, του αναθέσανε μια αποστολή στη Σπάρτη να πάη να φέρη λάδια μαύρη αγορά. Kαι νάσου τον εδώ που τον αφήσαμε.
Kαλά πέρναγε στο παλάτι και δεν την είχε δη την Eλένη. Kαι ξαφνικά ο Mενέλαος πήρε ένα μπουγιουρντί.
- Mεγαλειότατε, πρέπει να πάτε στην Kρήτη.
- Tι να κάνω;
- N' αγοράσετε μια παρτίδα ξυλοκέρατα.
Έφυγε ο Mενέλαος με ξυλοκεραταποστολή και έμεινε ο Πάρις στο παλάτι. Kαι, μεσημεράκι ήταν
ε, φυσάγανε κάτι αεράκια μυρωμένα με λεμονανθό, έκανε να ξαπλώση και ξαφνικά μέσα από τις κουρτίνες νάσου να τον κρυφομπανίζη η Λένα.
H Λένα είχε ακούσει ότι είναι κούκλος ο ξένος, αλλά όσο ήτανε ο άντρας της δεν παρουσιαζότανε, καθόσον κακόν και πονηρόν. Mόλις κ' έστριψε την πλάτη ο σύζυγος, νάσου την να τον δη σώνει και καλά.
Aυτό ήτανε και το κου ντε φουντρ, που λένε. Mόλις και τον είδε τρελλάθηκε.
Mπήκε, λοιπόν, και την είδε και ο Πάρις και μουρλάθηκε κι' ελόγου του.
Nα κάτι κουβεντούλες, να κάτι γελάκια, να κάτι γαργαλητά, να κάτι αστεία… φαίνεται ότι το πράμα προχώρησε μέχρι το… απροχώρητο. Kι' όταν φτάσανε στο "τέρμα τα δίδραχμα", η Λένα την είχε ψωνίσει αγρίως.
- Δεν συγκρίνεσθε με τον Mενέλαόν μου.
- Kαλύτερος εγώ;
- Kαλέ, ξερολούκουμο.
Ύστερα στέναξε.
- Aχ, που έφαγα τα νιάτα μου μ' αυτόν. Aχ, που δεν με καταλαβαίνει. Aχ που αδικούμαι.
Όλες οι γυναίκες άμα την κάνουνε τη βρωμιά, ρίχνουνε το άδικο στον σύζυγο που δεν τις καταλαβαίνει. Kαι το Λενιώ τα ίδια. Kι' άμα είδε ότι ο μικρός το δαγκώνει το τουρσάκι, τούπεσε στο γεμάτο.
- Πάμε να φύγουμε.
- Πού να πάμε;
- Στον τόπο σου.
...


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Zorbas-E- on December 05, 2005, 05:28:32 am
Το δια ταύτα, όλοι έχουμε γελάσει και ευχαριστηθεί με τις ταινίες του Τσιφόρου αλλά όχι και να αναφέρεται ως βιβλιογραφία. Προφανώς δεν κατάλαβες το ύφος του βιβλίου του... Μάλλον για καλαμπούρι γράφει τα των Ινδών και εσύ τα πήρες στα σοβαρά. Δε θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο...


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 05, 2005, 05:45:04 am
Εγώ λέω πως όταν έφτασαν οι θαλασσοπόροι στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ τα ονόμαζαν ήδη Ινδονησία και Πολυνησία!
ΔΕΝ τα ονόμασαν έτσι οι εξερευνητές!

Δεν θα σου δώσω παραπάνω στοιχεία, θέλω να ψάξεις μόνος σου για την προέλευση των ονομάτων των νησιών αυτών!
Θα περιμένω για τα στοιχεία που θα μαζέψεις!


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 05, 2005, 05:49:28 am
Οκ, μπορώ να πιστέψω ότι απλά μου λες αρλούμπες και με βάζεις να ψάξω για να γελάς.

Όπως επίσης ότι το πηρε κάπου το μάτι σου και θέλεις τώρα να σου κάνω την αποδελτίωση του Ίντερνετ για χάρη σου μπας και το βρω.

Η αλήθεια έιναι όμως ότι πραγματικά πιστεύω ότι το βρήκες κάπου συγκεκριμένα.

Ας το πάρει το ποτάμι...

Σε ποιο βιβλίο του Λιακόπουλου το βρήκες;


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: 4Dcube on December 05, 2005, 17:38:45 pm
Ζορμπά, άσε την επιλεκτική δημοσίευση του Τσιφόρου.
Αν πρόσεχες λίγο περισσότερο, κάνει και αναλύσεις, που τις έχει πραγματικά "κλέψει" από τον Γάλλο, και όχι μόνο αστεία.
Όχι μονόπλευρη ανάγνωση τηε σάτυρας...
Δε λέω ότι είναι ευαγγέλιο, αλλά είναι διασκεδαστικό βιβλίο.
Θα επανέλθω με αποσαφήνηση αυτών που είπα για τις περγαμηνές και άλλα τινά όταν έχω χρόνο.


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 06, 2005, 01:41:05 am
Quote
Οκ, μπορώ να πιστέψω ότι απλά μου λες αρλούμπες και με βάζεις να ψάξω για να γελάς.

Όπως επίσης ότι το πηρε κάπου το μάτι σου και θέλεις τώρα να σου κάνω την αποδελτίωση του Ίντερνετ για χάρη σου μπας και το βρω.

Η αλήθεια έιναι όμως ότι πραγματικά πιστεύω ότι το βρήκες κάπου συγκεκριμένα.

Ας το πάρει το ποτάμι...

Σε ποιο βιβλίο του Λιακόπουλου το βρήκες;

Το είδα σε ένα αφιέρωμα του 902 για την προιστορική τεχνολογία!!!!!!!!!!!!!!
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 06, 2005, 22:45:04 pm
Συμπέρασμα.

Από εδώ θα δεις, από αλλού θα διαβάσεις...

Αυτό που θέλεις πάλι θα κρατήσεις.

Το κακό είναι ότι το θεωρείς μετά και επιχείρημα...  ;D


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Aurelius on December 06, 2005, 23:17:50 pm
Δεν ξερω τι να γραψω, αλλα θα γραψω....Θα μου βγει στην συνεχεια....
Κατ αρχην η αναπτυξη της επιστημης και της τεχνολογιας μπορει στον συγχρονο κοσμο να οφειλεται στην συνεργασια πολλων εθνων. Αρα ανηκει σε ολους θεωρητικα... Αρα οταν ανακαλυπτεται κατι, ειναι κερδος για ολη την ανθρωποτητα.
ΩΣΤΟΣΟ, αυτο δεν σημαινει οτι αυτοι που τα ανακαλυψαν ηταν συγκεκριμενοι ανθρωποι και αρα σε αυτους αξιζει περισσοτερο το "επαθλο" της "νικης" αυτης, δηλαδη της διευρυνσης των γνωσεων, που παρολ αυτα ειναι κερδος για ολη την ανθρωποτητα.
Δεν αντιλεγω οτι οι Ινδοι μπορει α ειχαν υπερανεπτυγμενη τεχνολογια. Αλλα που ειναι;;;
Ειναι σαν να μου λετε: και εγω εφτιαξα μια χρονομηχανη σπιτι μου, αλλα εγινε βραχυκυκλωμα και αντιναχτηκε. Σορυ ;)
Π.χ. οι Κινεζοι που ειχαν τρομερες γνωσεις, τους αμφισβητει κανενας;;; Αφου ειναι αποδεδειγμενα...
Οσον αφορα περι Λιακοπουλων, ειμαι σιγουρος, οτι οσο η μια πλευρα δεν εχει διαβασει τις αποψεις τις αλλης πλευρας, το ιδιο ισχυει και για την αλλη. Συγγνωμη, αλλα τα επιχειρηματα περι Λιακοπουλων σημαινουν οτι εσεις οι ιδιοι δεν γνωριζεται καποιον σοβαρο επιστημονα, πολυ πιο ειδικο επι τω θεματων αυτων που επιχειρηματολογει.
Υστερα κατι που αναφερθηκε περι βιβλιων απο δερμα ζωων, δεν ξερω επι του θεματος.
Ωστοσο να τονισω πως ουτε τα κτιρια ειναι εινα απο χαρτι, αλλα καιγονται. Το ιδιο και οι ανθρωποι. Οπως και πολλα αλλα πραγματα.
Δεν λεω, οτι η μια πλευρα(Zormpas Chabos) λενε πραγματα που στανταρ και καλα ειναι σωστα, γιατι απλα δεν εχω διαβασει γι αυτα. Αλλα οχι η αλλη πλευρα(cube turambar) να απορριπτει τα οσα λενε, επειδη δεν εχουν διαβασει κατι αντιστοιχο, γιατι ακουγεται Λιακοπουλικο.
Με την ιδια λογικη και εγω απορριπτω τις μισες πειραματικες τεχνολογιες, επειδη τα γραφει ο Λιακο, η επειδη τα εχει σε μυθιστορημα ο Ιουλιος Βερν.....


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 06, 2005, 23:38:11 pm
Ομολογώ ότι τα περι Λιακόπουλου είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη.

Αλλά ήταν ένα χιουμοριστικό σχόλιο, ζητώντας του σοβαρά λίγο πιο πριν να μου "αποκαλύψει" τις πηγές του.

Τώρα αν το μόνο που θα πει, το είδα στο 902 τις προάλλες, δε μπορώ να μη γελάσω... Δε μπορεί, θα κάνει πλάκα.
Αφού στην τελική δε μπορώ να έχω πρόσβαση προφανώς σε αυτό που μου είπε, ας μου πει το περίγραμμα της ιστορία που είδε εκεί.

Όσο για τους πάπυρους και τα βιβλία που καίγονται, πλάκα κάναμε. Φυσικά και κάψαν και κλέψαν. Οι σταυροφορίες έγινεν από τυχοδιώκτες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και βγήκαν να φάνε ότι πιάσουν.


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Aurelius on December 06, 2005, 23:49:43 pm
Οσον αφορα τα περι μη αποκαλυψης των πηγων εχεις δικιο. Αν καποιος θυμαται που το εχει δει, πρεπει να το αναφερει. Ε ενταξει, αμα δεν το θυμαται μπορει απλα να το γραψει και να το τονισει(φανταζομαι πως ολοι μας ειμαστε αρκετα σοβαροι, ετσι ωστε αν μην γαφουμε οτι μας κατεβει)


Title: Απ: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: BOBoMASTORAS on December 07, 2005, 00:40:19 am
Ειναι σαν να μου λετε: και εγω εφτιαξα μια χρονομηχανη σπιτι μου, αλλα εγινε βραχυκυκλωμα και αντιναχτηκε. Σορυ ;)
Π.χ. οι Κινεζοι που ειχαν τρομερες γνωσεις, τους αμφισβητει κανενας;;; Αφου ειναι αποδεδειγμενα...
Οσον αφορα περι Λιακοπουλων, ειμαι σιγουρος, οτι οσο η μια πλευρα δεν εχει διαβασει τις αποψεις τις αλλης πλευρας, το ιδιο ισχυει και για την αλλη. Συγγνωμη, αλλα τα επιχειρηματα περι Λιακοπουλων σημαινουν οτι εσεις οι ιδιοι δεν γνωριζεται καποιον σοβαρο επιστημονα, πολυ πιο ειδικο επι τω θεματων αυτων που επιχειρηματολογει.

Αυτό μου θύμισε ένα άλλο που είχα δει πριν από 1,5 χρόνια στο 902.

ο διάλογος είναι ως εξής:

Τεχνίτης: Τα ταξίδια με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός είναι εφικτά γιατί όταν δεν υπάρχει τριβή μπορούμε να αναπτύξουμε άπειρη ταχύτητα.

Φυσικός: Αυτό που λέτε δεν ισχύει. Καταρχάς δε γίνεται να μην υπάρχουν τριβές

Τεχνίτης: Γίνεται. Αν ο κινητήρας μας λειτουργεί στο απόλυτο κενό.

Φυσικός: Απόλυτο κενό δεν υπάρχει.

Τεχνίτης: Υπάρχει. Εγώ μάλιστα κατασκεύασα ένα κινητήρα που λειτουργεί σε απόλυτο κενό και αν έχω χρηματοδότηση θα μπορέσω να κατασκευάσω ένα μεγαλύτερο που θα φτάνει και θα ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός.

Φυσικός: Μπορείτε να μου δώσετε αυτό το κινητήρα για να επαληθεύσω τα λεγόμενα σας.

Τεχνίτης: Δε μπορώ

Φυσικός: Γιατί??

Τεχνίτης: Μου τον έκλεψαν οι εξωγήινοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: Turambar on December 07, 2005, 00:59:32 am
;D  :D χαααχαχαχα  :D ;D


Ρε παιδιά, αφού ανακαλύψατε τέτοιο θησαυρό στο 902, γιατί δε μιλάτε πιο νωρίς...


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: 4Dcube on December 08, 2005, 20:38:46 pm
Λοιπόν, σχετικά με τις περγαμηνές, βιβλία, Σταυροφόρους-που-κάψαν-την-Πόλη.
Για του λόγου το αληθές, ο Ζορμπάς έγραψε:

Quote from: Zorbas-E-
Αν από ένα τόπο που έχει ρημαχτεί όσο κανένας άλλος στην ιστορία από δεκάδες κατακτητές , που όταν έγινε η 1η σταυροφορία η Κων/πολη φωτίζοταν για μέρες από τα βιβλία που έκαιγαν οι βάρβαροι άξεστοι σταυροφόροι ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ

Και 'γω έγραψα:

Quote from: 4Dcube
Μουαχαχααααα... Εδώ σε θέλω κάβουρα. Τα'χεις μπερδέψει λίγο.
Στην 1η Σταυροφορία βιβλία αποκλείεται να καίγονταν. Κυρίως από τους Σταυροφόρους. Και για τα "βιβλία" δεν είμαι 100% σίγουρος, παίζει τα περισσότερα γραπτά να ήταν σε περγαμηνές στα~1100μ.Χ.(->δέρμα κατσίκας, δύσκολα καίγεται)... Έχεις μπερδέψει λίγο τις Σταυροφορίες; Δεν πειράζει, λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.

Ήθελα απλά να τονίσω ότι η Σταυροφορία που λέει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ (1095~99)! ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (1204 ->Κωνσταντινούπολη)!!
Είπα να αστειευτώ με το λαθάκι. Αυτό είναι όλο.
Και αντί ο Ζορμπάς να το αναγνωρίσει ιπποτικά (εφόσον και ασχολείται τόσο σοβαρά με τα πράματα που σχετίζονται με την Ελλάδα), αφήνει τον chabos4 να λέει ότι

Quote from: chabos4
Το 1204 που έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους,
1ον υπήρχαν βιβλία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Ακόμη και σήμερα υπάρχουν βιβλία στο Άγιο Όρος που χρονολογούνται στο 1100 μ.Χ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2ον  Οι σταυροφόροι δεν έκαιγαν τα βιβλία, τα συγκέντρωναν και τα έβραζαν σε μεγάλες κατσαρόλες γιατί νόμιζαν πως είναι κάποιο είδους φυτού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκτός του ότι ίσως δεν κατάλαβε πως το 1204 ΔΕΝ ήταν η 1η Σταυροφορία, ο chabos άρχισε και να λέει κάτι αστεία για «νόμιζαν ότι ήταν  φυτά και τα έβραζαν». Το αστείο της υπόθεσης έγκειται στο ότι μιλούσε για την 4η ενώ εγώ έλεγα για την 1η Σταυροφορία, όπως έκανα την παρατήρηση στον Ζορμπά.

Εδώ είναι η δεύτερη παρατήρησή μου, επειδή είπα ότι επιφυλάσσομαι για το αν στην ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ (δλδ στα ~1090) που ανέφερε ο Ζορμπάς υπήρχαν βιβλία για κάψιμο στην Κωνσταντινούπολη.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά γιατί το θέμα έχει ενδιαφέρον.

Γραπτά κείμενα υπήρχαν στην Κωνσταντινούπολη, εννοείται.
Και μάλιστα, στη βιβλιοθήκη της βυζαντινής πρωτεύουσας υπήρχαν παλιά-ανεκτίμητης αξίας πρωτότυπα, κυρίως ρωμαίων συγγραφέων (η αντιγραφή των αρχαίων ελλήνων δεν αποκλείεται καθόλου) καθώς και ανατολιτών.

Όμως, αυτό πάνω στο οποίο ήταν γραμμένα τα κείμενα ΔΕΝ ήταν χαρτί. Ο λόγος είναι ότι το χαρτί μόλις το 1100+ άρχισε να γίνεται γνωστό στην Ευρώπη. Προσοχή, να γίνεται γνωστό, όχι να χρησιμοποιείται κατά κόρον. Ένα το κρατούμενο.

Για τις περγαμηνές. Περγαμηνή είναι επεξεργασμένο δέρμα (από πρόβατο, αγελάδα ή κατσίκα ή άλογο ή ό τι προσφέρεται) που αντικατέστησε τον πάπυρο στη γραφή. Και ναι, ήταν το υλικό στο οποίο ήταν γραμμένα τα κείμενα στην Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά με τα βιβλία. Βιβλίο είναι συγκεντρωμένα κομμάτια γραφικής ύλης, δεμένα σε ένα. Από αυτήν την άποψη, βιβλία υπήρχαν από πάντα.

Άντε όμως εγώ να συρράψω 50 φύλλα παπύρου σε ένα. Ή να βάλω μαζί 50 περγαμηνές. Στην πρώτη περίπτωση το βιβλίο θα είναι πολύ ευαίσθητο. Στην δεύτερη θα είναι αρκετά ευμεγεθές-χοντρό.
Κάτι για βιβλία που είπε ο chabos4 που βρέθηκαν στο Άγιο Όρος το ~1000. Τα κείμενα, όταν τα έστελναν οι αποστολείς για αντιγραφή στα μοναστήρια, τα έστελναν σε μορφή σκέτων περγαμηνών ή ακόμα χειρότερα παπύρων. Ο μοναχός τώρα, δεν έκανε μόνο ένα αντίγραφο για τον πελάτη του, αλλά και για το μοναστήρι του και μάλιστα η ύλη την οποία χρησιμοποιούσε για να γράφει πάνω ήταν ακριβά ανθεκτικά υφάσματα, αρκετά λεπτά ώστε να είναι κομψά. Και κατόπιν τα έδενε.

Ωστόσο, το ότι υπήρχαν βιβλία στο Άγιο Όρος. το 1000 δε σημαίνει ότι και τα πρωτότυπα που φυλάσσονταν στην Κωνσταντινούπολη ήταν έτσι! Από εκεί ξεκίνησε ο συλλογισμός μου σχετικά με το αν στην Κωνσταντινούπολη το 1100 υπήρχαν βιβλία για κάψιμο. Και λαμβάνοντας υπόψη το πώς καταλαβαίνουμε σήμερα το «βιβλίο», δλδ σε χαρτί.

Επίσης, θα ήθελα πολύ να ξέρω τι απέγιναν τα γραπτά κείμενα της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας όταν καταστράφηκε. Πάπυροι, περγαμηνές και τέτοια. Πρόκειται για ενδιαφέρον θέμα. Ενδέχεται σοβαρά να τα κληρονόμησαν οι Ρωμαίοι που κατέκτησαν την Αίγυπτο. Και στη συνέχεια, η βυζαντινή αυτοκρατορία.
Για τους φίλους των κόμικς, έχει γράψει ακριβώς γι’ αυτό το θέμα ο Don Rosa στην καταπληκτική ιστορία του “Guardians of the Lost Library”.


http://www.wikipedia.org/ Για όσους θέλουν να διασταυρώσουν αυτά που λέω για το χαρτί, την περγαμηνή, τον πάπυρο, τα βιβλία, την 1η Σταυροφορία, τη Βιβλιοθήκη της Αλεξένδρειας, ή ό τι.


Επίσης:

Quote from: Aurelious
Ωστοσο να τονισω πως ουτε τα κτιρια ειναι εινα απο χαρτι, αλλα καιγονται. Το ιδιο και οι ανθρωποι. Οπως και πολλα αλλα πραγματα.

Το δέρμα δεν καίγεται όπως το χαρτί. Όπως και το κτίριο (χώρια τα πέτρινα που δεν καίγονται) δεν καίγεται όπως το χαρτί. Υπάρχει διαφορά στο πόσο εύκολο είναι να καούν.

Quote from: Aurelious
Δεν λεω, οτι η μια πλευρα(Zormpas Chabos) λενε πραγματα που στανταρ και καλα ειναι σωστα, γιατι απλα δεν εχω διαβασει γι αυτα. Αλλα οχι η αλλη πλευρα(cube turambar) να απορριπτει τα οσα λενε, επειδη δεν εχουν διαβασει κατι αντιστοιχο, γιατι ακουγεται Λιακοπουλικο.

Προσωπικά δεν απορρίπτω κανέναν. Απ' ότι φαίνεται ούτε ο Τουραμπάρ. Δε θα τον δικαιολογούσα σε καμιά περίπτωση, έχοντας διαβάσει το εκκρεμές του Φουκώ :P. (ναι ναι, το τελειώνω όπoυ να 'ναι :) ) Και οι διαβολικοί κάτι αξίζουν!
Νομίζω μάλιστα ότι οι "άλλοι" απορρίπτουν. Θα έχεις ίσως παρατηρήσει την τροπή, "πατριωτική" θα έλεγα, που έχουν δώσει τα συγκεκριμένα άτομα στη συζήτηση.

Quote from: Aurelious
Με την ιδια λογικη και εγω απορριπτω τις μισες πειραματικες τεχνολογιες, επειδη τα γραφει ο Λιακο, η επειδη τα εχει σε μυθιστορημα ο Ιουλιος Βερν.....

Ε, τώρα! Μα καλά, συγκρίνεις τον Ιούλιο Βερν με τον Λιακόπουλο;;;
Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι είναι κι οι δυο εθνικιστές.  :-\
Ή ότι και οι δυο υπάρχουν στη wikipedia...



Για τον ινδικό πολιτισμό άλλη φορά.
Βαρέθηκα να γράφω! :P


Title: Re: Προϊστορική υπερτεχνολογία?
Post by: chabos4 on December 09, 2005, 00:44:02 am
Αν δεν είχαν κάψει την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας οι Γεφυραίοι, σήμερα δεν θα έμπαινες στον κόπο να ψάξεις για τους Ινδούς και τις ιερές τους αγελάδες...