Title: Εργασίες C Post by: bakeneko on May 18, 2004, 17:32:03 pm Επειδή έχει γίνει ένα μπέρδεμα γενικώς με τις εργασίες:
Εργασίες 1-2-3 (http://users.auth.gr/~pmpoukli/exer123.doc) Εργασίες 4-5-6 (http://users.auth.gr/~pmpoukli/exer456.doc) Title: Μια διευκρίνιση Post by: Nessa NetMonster on June 19, 2004, 13:50:55 pm Στην άσκηση 5 πρέπει η ίδια συνθήκη να ισχύει για όλα ή μπορεί πχ στο πρώτο στοιχείο της διαγωνίου να ισχύει η πρώτη και στο δεύτερο η δεύτερη; Η εκφώνηση είναι λίγο ασαφής.
Title: Re:Εργασίες C Post by: tzitzikas on June 19, 2004, 21:24:48 pm e mia sugkekrimeni gia ola ta stoixeia tis diagwniou prepei na ne.egw etsi to ekana.opios ehei themata freska as reply here.
Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on March 09, 2005, 16:42:14 pm Μπορεί κάποιος που παρακολουθεί C να μας ενημερώσει για τις εργασίες?
Ειπώθηκε τίποτα για το πότε θα δοθεί η πρώτη εργασία? Επίσης ειπώθηκε τίποτα για εργαστήριο? Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on March 09, 2005, 20:33:02 pm Μπορεί κάποιος που παρακολουθεί C να μας ενημερώσει για τις εργασίες? Ειπώθηκε τίποτα για το πότε θα δοθεί η πρώτη εργασία? Επίσης ειπώθηκε τίποτα για εργαστήριο? Μεχρι σημερα που μπηκε ο Παγκαλος δεν ειπωθηκε τιποτα περι εργαστηριων,εργασιων κτλ. Ειπε μονο οτι ηταν το τελευταιο μαθημα που καναμε μαζι του και οτι απο την επομενη φορα θα μας αναλαβει καποιος αλλος (το ονομα του δεν το γνωριζω) ο οποιος θα μας κανει ασκησεις πανω στη C. Ολα αυτα θα γινονται πανω στις δικες του ωρες. Ο Κορτεσης συνεχιζει κανονικα!! Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on March 10, 2005, 01:19:15 am OK, thanks!
Αν πούνε τίποτα ενημέρωσε και εμάς σε περίπτωση που δεν το πάρουμε χαμπάρι, οκ? Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on March 10, 2005, 12:26:56 pm OK, thanks! Αν πούνε τίποτα ενημέρωσε και εμάς σε περίπτωση που δεν το πάρουμε χαμπάρι, οκ? οκ :) Title: Εργασία 1η C Post by: christos on March 17, 2005, 22:37:43 pm 'Οταν λέει " Η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται μέχρις ότου να διαβαστούν n τιμές για τον αριθμό y " κατάλαβε κανείς τί εννοεί ?
Θα ζητάει το πρόγραμμα από το χρήστη να δώσει κάποια τιμή στο n ? τζίτζικας χρήσιμο το site σου :) Title: Re: Εργασίες C Post by: sakaflias7 on March 17, 2005, 23:16:10 pm ΣΤΟ alexander.ee.κτλ εχει βγει προγραμμα για το εργαστηριο!!! :???:
Title: Απ: Εργασία 1η C Post by: hlias on March 18, 2005, 01:28:35 am 'Οταν λέει " Η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται μέχρις ότου να διαβαστούν n τιμές για τον αριθμό y " κατάλαβε κανείς τί εννοεί ? Από ότι κατάλαβα εννοεί ότι θα πρέπει να έχεις ένα for loop από 1 έως n (το n=αριθμός που θα το δίνεις εσύ) Οπότε πχ για n=5 θα ζητείται από το πρόγραμμα σου να δώσεις 5 τιμές στον αριθμό y.Για κάθε τιμή του y που θα δίνεις το πρόγραμμα θα υπολογίζει τα νέα διαστήματα, κτλ. Ελπίζω να βοήθησα... Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on March 18, 2005, 01:32:44 am 'Οταν λέει " Η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται μέχρις ότου να διαβαστούν n τιμές για τον αριθμό y " κατάλαβε κανείς τί εννοεί ? Θα ζητάει το πρόγραμμα από το χρήστη να δώσει κάποια τιμή στο n ? τζίτζικας χρήσιμο το site σου :) Ελα ντε!!! Κι εγω αυτό αναρωτιέμαι!!! Αν δεν μας πουν τπτ πάντως εγώ θα κανω να εισάγει ο χρήστης το n Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on March 18, 2005, 01:43:26 am ΣΤΟ alexander.ee.κτλ εχει βγει προγραμμα για το εργαστηριο!!! :???: Ναι, έχει βγει και μάλιστα σήμερα τοιχοκολλήθηκε και στη σχολη! ;) Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on March 18, 2005, 01:48:09 am 'Οταν λέει " Η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται μέχρις ότου να διαβαστούν n τιμές για τον αριθμό y " κατάλαβε κανείς τί εννοεί ? Από ότι κατάλαβα εννοεί ότι θα πρέπει να έχεις ένα for loop από 1 έως n (το n=αριθμός που θα το δίνεις εσύ) Οπότε πχ για n=5 θα ζητείται από το πρόγραμμα σου να δώσεις 5 τιμές στον αριθμό y.Για κάθε τιμή του y που θα δίνεις το πρόγραμμα θα υπολογίζει τα νέα διαστήματα, κτλ. Ελπίζω να βοήθησα... Αμα βρε συ τον αριθμό τον επέλεγες εσύ αυθαίρετα τότε όλοι θα διάλεγαν 1 ή 2!! ;) Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on March 18, 2005, 01:49:01 am Αλήθεια ξέρει κανεις τι παίζει με τις εργασιές και τους βαθμούς? Θα βαθμολογούνται η καθεμιά ξεχωριστά ή σαν σύνολο? Πόσο θα μετράνε στον τελικο?
Title: Απ: Εργασίες C Post by: hlias on March 18, 2005, 02:00:32 am 'Οταν λέει " Η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται μέχρις ότου να διαβαστούν n τιμές για τον αριθμό y " κατάλαβε κανείς τί εννοεί ? Από ότι κατάλαβα εννοεί ότι θα πρέπει να έχεις ένα for loop από 1 έως n (το n=αριθμός που θα το δίνεις εσύ) Οπότε πχ για n=5 θα ζητείται από το πρόγραμμα σου να δώσεις 5 τιμές στον αριθμό y.Για κάθε τιμή του y που θα δίνεις το πρόγραμμα θα υπολογίζει τα νέα διαστήματα, κτλ. Ελπίζω να βοήθησα... Αμα βρε συ τον αριθμό τον επέλεγες εσύ αυθαίρετα τότε όλοι θα διάλεγαν 1 ή 2!! ;) Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ... Καθε φορά που θα τρέχεις το πρόγραμμα θα σου ζητάει ενα αριθμό επαναλήψεων (αριθμός ν).Οσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός τόσες φορές θα χρειαστεί να δίνεις εσύ τιμές στον y. Εννοώ δηλαδή ότι το πρόγραμμα είναι δυναμικό και όχι στατικό ορίζοντας μια στανταρ τιμή στο ν. Title: Απ: Εργασίες C Post by: JAs0n-X on March 18, 2005, 02:50:43 am Για να βοηθησω κ γω λιγο την κατασταση...
Αμα παιδια το προγραμμα θελει να ειναι δυναμικο πολυ πιθανον η μνημη να χρειαζεται να δεσμευεται δυναμικα...αυτο γινεται με τη συναρτηση maloc αν θυμαμαι καλα.. οριζετε ενα pointer px void *alfa κ μετα οριζετε μια μεταβλητη που θα δινει το μεγεθος της μνημης...εστω siz αυτη κ λεμε siz=n*sizeof(int) (το n το εχετε κανει read πιο πανω στο προγραμμα σας) alfa=maloc(....if==....klp exit(1) } κατι τετοιο τσπ συμβουλευτειτε τις σημειωσεις σας! Κυριως για τη συνταξη της maloc ! Δεν τα πολυθυμαμαι...για να σας πω ακριβως πρεπει να συμβουλευτω κ γω τις σημειωσεις. αν γινεται κ λιγο πιο σαφης θα βοηθησω. Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on March 18, 2005, 12:09:46 pm 'Οταν λέει " Η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται μέχρις ότου να διαβαστούν n τιμές για τον αριθμό y " κατάλαβε κανείς τί εννοεί ? Από ότι κατάλαβα εννοεί ότι θα πρέπει να έχεις ένα for loop από 1 έως n (το n=αριθμός που θα το δίνεις εσύ) Οπότε πχ για n=5 θα ζητείται από το πρόγραμμα σου να δώσεις 5 τιμές στον αριθμό y.Για κάθε τιμή του y που θα δίνεις το πρόγραμμα θα υπολογίζει τα νέα διαστήματα, κτλ. Ελπίζω να βοήθησα... Αμα βρε συ τον αριθμό τον επέλεγες εσύ αυθαίρετα τότε όλοι θα διάλεγαν 1 ή 2!! ;) Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ... Καθε φορά που θα τρέχεις το πρόγραμμα θα σου ζητάει ενα αριθμό επαναλήψεων (αριθμός ν).Οσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός τόσες φορές θα χρειαστεί να δίνεις εσύ τιμές στον y. Εννοώ δηλαδή ότι το πρόγραμμα είναι δυναμικό και όχι στατικό ορίζοντας μια στανταρ τιμή στο ν. Ααααααα!! Ε πες μου έτσι!! Άρα σσυμφωνείς με αυτό που είχα πει πιο πάνω!!?! Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on March 19, 2005, 02:28:01 am Η εργασία αυτή σαν τι χρησιμεύει?
Σαν μπόνους για βαθμό ή απλά σαν άσκηση για το εργαστήριο? Υποχρεωτική ή προαιρετική? Γιατί όσοι το χρωστάμε δεν μπορούμε να μπούμε στο εργαστήριο, οπότε να ξέρουμε τι να κάνουμε και με την εργασία.. Title: Απ: Εργασίες C Post by: fugiFOX on March 19, 2005, 12:11:07 pm Η εργασία αυτή σαν τι χρησιμεύει? Σαν μπόνους για βαθμό ή απλά σαν άσκηση για το εργαστήριο? Υποχρεωτική ή προαιρετική? Γιατί όσοι το χρωστάμε δεν μπορούμε να μπούμε στο εργαστήριο, οπότε να ξέρουμε τι να κάνουμε και με την εργασία.. Απο οτι γνωριζω η εργασια ειναι προεαιρετικη και μετραει σαν μπονους στο συνολικο βαθμο. Αυτο αλλωστε το καταλαβαινεις αφου πρεπει να γραφτεις στο eTHMMY για να την δωσεις!! Οποιος θελει την κανει... Αυτό δε λέει τπτ απολύτως. Ήδη εργασίες υποχρεωτικές αποστέλλονται ηλεκτρονικά και ειδικότερα κάποιες και από το eTHMMY, και στο μέλλον όλες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Τώρα το αν το ρόλο αυτό θα τον αναλάβει το eTHMMY αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει από τώρα με σιγουριά Title: Re: Εργασίες C Post by: sakaflias7 on March 19, 2005, 15:01:25 pm ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ COMPILER C++ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ alexaner.ee.auth.gr ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΞΩ!! 8)
Title: Απ: Εργασίες C Post by: guest@ on March 19, 2005, 16:39:27 pm Καλησπέρα! Μπορεί να μου πει κάποιος που παρακολουθεί το μάθημα, ποια ειναι η κατάσταση για τους μη πρωτοετείς που χρωστάνε δομημένο? Συγκεκριμένα, από το eTHMMY εγώ κατάλαβα οτι εμείς οι παλιότεροι δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τις προαιρετικές εργασίες. Είναι έτσι η κάτι δεν έπιασά? Κι αν είναι έτσι, ειπώθηκε μήπως κάτι για έμας?
Title: Απ: Re: Εργασίες C Post by: Mourgos on March 19, 2005, 17:04:30 pm ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ COMPILER C++ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ alexaner.ee.auth.gr ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΞΩ!! 8) Μπορείς να κατεβάσεις τον Bloodshed Dev-C++ απο εδώ: http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html Είναι μία υλοποίηση του γνωστού gcc, για windows, και είναι πολύ καλύτερος από την Visual C++ που χρησιμοποιούν πολλοί, και που προσωπικά μου κόλλαγε δύο τρεις φορές την ημέρα σε προγράμματα που έτρεχαν κανονικότατα σε οποιονδήποτε άλλο compiler... Δεν είναι μεγάλος, 9mb μόνο, οπότε ρίξε του μία ματιά και δεν θα χάσεις... Title: Απ: Εργασίες C Post by: emmanuel on March 19, 2005, 17:35:20 pm Καλησπέρα! Μπορεί να μου πει κάποιος που παρακολουθεί το μάθημα, ποια ειναι η κατάσταση για τους μη πρωτοετείς που χρωστάνε δομημένο? Συγκεκριμένα, από το eTHMMY εγώ κατάλαβα οτι εμείς οι παλιότεροι δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τις προαιρετικές εργασίες. Είναι έτσι η κάτι δεν έπιασά? Κι αν είναι έτσι, ειπώθηκε μήπως κάτι για έμας? για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: 1-τα εργαστηρια ειναι υποχρεωτικα ,και μοννο για τους πρωτοετείς 2-οι εργασίες είναι υποχρεωτικές(συμφωνα με το σημιτόπουλο)και για τους πρωτοετείς ΚΑΙ για τους παλιούς που χρωστάνε το μαθημα.τωρα σε περιπτωση που κα;ποιοςδεν παραδωσει δεν ξερω τι γινεται,μαλλον πρεπει να γραψει 6 στο τέλος,κάτι τέτοιο μας ειχε πει στην αρχη(σύμφωνα παλι με τον σημιτόπουλο οι εργασίες ειναι για να μας βοηθήσουνε.σε περιπτωση που δεν παραδιδουμε,σύμφωνα με τον κορτέση,υπονοούμε οτι ξερουμε αριστα τη C επομένως μπορούμε ανετα να γράψουμε πάνω απο 6..... Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on March 19, 2005, 19:13:35 pm Χιλια συγγνωμη παιδια!!! Νομιζα οτι ηταν προαιρετικες... Εσβησα και το μηνυμα μου μην παρω και κανενα στο λαιμο μου :-\ :-\ :-\
Title: Απ: Εργασίες C Post by: Mourgos on March 20, 2005, 01:53:12 am Quote σύμφωνα παλι με τον σημιτόπουλο οι εργασίες ειναι για να μας βοηθήσουνε.σε περιπτωση που δεν παραδιδουμε,σύμφωνα με τον κορτέση,υπονοούμε οτι ξερουμε αριστα τη C επομένως μπορούμε ανετα να γράψουμε πάνω απο 6... Αυτό συνήθως λέγεται προαιρετικό ;D ... Πάντως αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα απο πέρυσι- και μάλλον δεν έχουν από τα συμφραζόμενα- οι εργασίες δεν είναι προσθετικές ούτε και προαιρετικές, απλά αν δεν παραδώσεις εργασία πρέπει να γράψεις τουλάχιστον 6 για να περάσεις το μάθημα. Προσωπική μου άποψη: Δώστε τις εργασίες. Είναι εύκολες και σε βοηθάνε να κατανοήσεις καλύτερα την γλώσσα. Αν τις κάνετε οι εξετάσεις στο τέλος θα σας φανούν αστείες, καθώς παραδοσιακά βάζει πολύ ευκολότερα θέματα... Title: Re: Απ: Εργασίες C Post by: amanita on March 20, 2005, 16:02:20 pm Thanks Jason, αρκετά βοηθητικό αυτό! ;)
Αν κάποιος την έχει ολοκληρώσει παρακαλείται να την αναρτήσει εδώ για να μας βοηθήσει κι εμάς τους άσχετους! ::) Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on March 21, 2005, 00:50:15 am Ρε παιδιά, εγώ την έχω κανει και δουλευει κυριλλέ στον compiler του Dev C++, στον απαρχαιωμένο BORLAND που προτείνει η σχολή βγάζει αλλά αντι άλλων!! Τι να κανω???????
Title: Απ: Εργασίες C Post by: JAs0n-X on March 21, 2005, 02:56:11 am Thanks Jason, αρκετά βοηθητικό αυτό! ;) Να σαι καλα γιατι ειδα οτι κανεις δεν το σχολιασε κ λεω μηπως δεν καταλαβα καλα κ εγραφα π@π@ριες!Αν κάποιος την έχει ολοκληρώσει παρακαλείται να την αναρτήσει εδώ για να μας βοηθήσει κι εμάς τους άσχετους! ::) Title: AΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Α Post by: aussie on March 21, 2005, 19:16:11 pm Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει λίγο όσον αφορά το σημείο " Να εκτυπωθεί το πλήθος των αριθμών που βρέθηκαν ότι δεν ανήκουν σε κανένα από τα πιο πάνω διαστήματα..." της Εργασίας Α?? :???:
Δηλαδη...ρίξτε καμια ιδέα για τον μετρητή γιατί ο δικός μου εξακολουθεί να μετράει λάθος... thanks προκαταβολικά! Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on March 21, 2005, 21:28:48 pm Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει λίγο όσον αφορά το σημείο " Να εκτυπωθεί το πλήθος των αριθμών που βρέθηκαν ότι δεν ανήκουν σε κανένα από τα πιο πάνω διαστήματα..." της Εργασίας Α?? :???: Δηλαδη...ρίξτε καμια ιδέα για τον μετρητή γιατί ο δικός μου εξακολουθεί να μετράει λάθος... thanks προκαταβολικά! Απλα, όταν το πρόγραμμα σου βρει ότι ο αριθμός δεν ανήκει σε καποιο διαστημα μαζι με το μηνυμα που θα εκτυπώνει θα προσθέσεις και μια εντολη m++; (όπου m ο μετρητής, ο οποίος προφανώς θα δηλωθει ως int) Title: Απ: Εργασίες C Post by: JAs0n-X on March 21, 2005, 23:47:05 pm Δηλωνεις οπως ειπε η Μισελ ενα μετρητη...βαζεις κ μια if που τσεκαρει αν η μεταβλητη ειναι ΕΚΤΟΣ διαστηματος κ αν ναι κανει m++!
so simple.. Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on March 22, 2005, 17:11:24 pm Πότε λήγει η προθεσμία για την παράδοση των εργασιών?
Title: Re: Εργασίες C Post by: dictator23 on March 22, 2005, 17:25:49 pm Την πεμπτη αυτη check και το eTHMMY θα την κανεις upload εκει
Title: Re: Εργασίες C Post by: vaso on March 22, 2005, 19:19:00 pm as tin steilei re paidia enas na voithisei ligaki...
ti metrites k tetoia einai auta pou lete?? toso polyploki einai i prwti askisi???... :???: Title: Απ: Εργασίες C Post by: Nessa NetMonster on March 22, 2005, 20:35:41 pm Μετρητής είναι μια μεταβλητή.
Title: Re: Εργασίες C Post by: aussie on March 28, 2005, 18:41:25 pm as tin steilei re paidia enas na voithisei ligaki...
ti metrites k tetoia einai auta pou lete?? toso polyploki einai i prwti askisi???... :???: Quote Sas eyxaristo para poly guys gia thn voitheia alla oxi kai oti den kserw ti einai metrhths..eleos... nomizw to olo problhma dhmiourgithike giati otan anebhke h askhsh sto alexander mexri thn kyriakh brady pou bhka kai to katebasa :sto deytero akro tou diasthmatos yphrxe XI+(1) opou to I+1 dia mageias emfanisthke thn amesws epomenh mera os deikths tou X... me apotelesma na yparxei sygxysh se pollous synadelfous pou den eixan net na diapistwsoun to tragiko lathos sthn allagh tou problhmatos...eksou kai h dyskolia..sas eyxaristo gia thn allhlegkuh pantws..elpizw na mhn ginoun alla typografika berdemata sto mellon..h an eftaige to pc :-X Title: Kserei kaneis poses Ergasies tha kanoume???? Post by: aussie on March 30, 2005, 14:48:34 pm H erwthsh einai aplh: Mhpws exei plhroforithei kaneis poses Ergasies tha mas dothoun gia na kanoume????
Thanks ::) Title: Re: Εργασίες C Post by: dictator23 on March 30, 2005, 16:14:07 pm 6 εργασιες (99% σιγουρος)
Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on March 30, 2005, 19:25:08 pm Ναι οι εργασιες ειναι 6...
Title: Re: Εργασίες C Post by: vaso on March 31, 2005, 18:42:04 pm Η βαθμολογία των εργασιών θα βγει μια και καλή στο τέλος?
Όσον αφορά την καινούργια εργασία θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει : "να εκτυπωνει τις τιμές των bits που σχηματίζουν το byte στο οποίο καταχωρείται η τιμή της μεταβλητής"...?Thanks.... Title: Re: Εργασίες C Post by: vaso on March 31, 2005, 20:54:25 pm Βασικα αν απαντησει καποιος ας απαντήσει στο πρωτο μου ερωτημα...το δευτερο το ελυσα... ::)
Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 01, 2005, 12:04:21 pm Νομιζω οτι η βαθμολογια ειναι συνολικη και βγαινει στο τελος...
Α για οσους δεν το πηραν ακομα ειδηση βγηκε και η τριτη εργασια... Και οι 2 εργασιες εχουν την ιδια ημερομηνια παραδοσης: 7/4/05 Title: Απ: Εργασίες C Post by: christos on April 01, 2005, 19:58:23 pm Παιδιά 3 απορίες για την δεύτερη άσκηση :
1. "Για την υλοποίηση των απαιτήσεων του προγράμματος να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά δυαδικοί τελεστές" Τον τελεστή == μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ? Γιατί στις σημειώσεις τον αναφέρει στην κατηγορία "Τελεστές σχέσης και λογικής". 2. Έχουμε unsigned char c , και μετά c=1 . Η τιμή του c είναι 00000001 ? 3. Πρακτικά στον κώδικα ποιά η διαφορά απο το σκέτο char c και από το unsigned char c ? Thanx ;D Title: Re: Απ: Εργασίες C Post by: dtzarouc on April 01, 2005, 20:17:07 pm Παιδιά 3 απορίες για την δεύτερη άσκηση : 1. "Για την υλοποίηση των απαιτήσεων του προγράμματος να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά δυαδικοί τελεστές" Τον τελεστή == μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ? Γιατί στις σημειώσεις τον αναφέρει στην κατηγορία "Τελεστές σχέσης και λογικής". 2. Έχουμε unsigned char c , και μετά c=1 . Η τιμή του c είναι 00000001 ? 3. Πρακτικά στον κώδικα ποιά η διαφορά απο το σκέτο char c και από το unsigned char c ? Thanx ;D Ενας χαρακτήρας τύπου char νομίζω οτι παίρνει τιμές απο -128 εως 127 ενώ όταν είναι unsigned οι τιμές διαμορφώνοντα απο το 0 στο 255 το οπόι αλλάζει λίγο τα πράγματα απότι νομίζω ( μην σε πάρω και στο λαιμό μου ::)) Πρακτίκα δεν ξοδεύεις ένα bit απο τα 8(το 8ο απο δεξία προς τα αριστερά) που έχεις για να το κάνεις πρόσημο αλλα το χρησιμοποιείς για να περιγραψεις ουσιαστικά με 8 βιτ το χαρακτήρα!. Οσον αφορά τις ερωτήσεις νομίζω πως δεν είναι λογικός τελεστης το == . Δεν κατάλαβα τί ενvοείς στην 2η ερώτηση σου. Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος και δεν είπα καμια κοτσανα..... Τα λέμε!!! :o ;D :) Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 01, 2005, 22:41:32 pm Παιδιά 3 απορίες για την δεύτερη άσκηση : 1. "Για την υλοποίηση των απαιτήσεων του προγράμματος να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά δυαδικοί τελεστές" Τον τελεστή == μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ? Γιατί στις σημειώσεις τον αναφέρει στην κατηγορία "Τελεστές σχέσης και λογικής". 2. Έχουμε unsigned char c , και μετά c=1 . Η τιμή του c είναι 00000001 ? 3. Πρακτικά στον κώδικα ποιά η διαφορά απο το σκέτο char c και από το unsigned char c ? Thanx ;D 1) Πραγματι ο τελεστης == ειναι τελεστης σχεσης-λογικης. Με αυτην ομως την λογικη δεν πρεπει να χρησιμοποιησουμε ουτε for ουτε if... Ε ναι αλλα ετσι δεν φτιαχνεται το προγραμμα... Εγω καταλαβα οτι τονιζει αυτην την επισημανση ωστε να μην παει κανενας και χρησιμοποιησει αλλες μεθοδους οπως struct bits κτλ. τα οποια παρεπιμπτοντως δεν εχει παραδωσει ακομα... Ετσι λοιπον θελει να πει οτι μεσα σε ενα for η if θα υπαρχουν αποκλειστικα πραξεις με δυαδικους τελεστες. Φυσικα μεσα στο if θα υπαρχει ο τελεστης == αφου μπορεις να πεις ...if (k==1)... 2) Και ιδου η απορια που ταλανιζει ολους τους δευτεροεξαμηνιτες... Οχι το c=1 δεν ειναι το 00000001 αν ορισεις οτι το c ειναι τυπου unsigned char. Ο ASCII κωδικος του χαρακτηρα 1 ειναι το 49 και τελικα ο διαδικος αριθμος που περιγραφει το 49 ειναι ο 00110001. Απο οτι καταλαβαινω εσυ θες το 00000001 διοτι θες να το χρησιμοποιησεις...Γιατι δεν προσπαθεις να το "φτιαξεις" με αποκλειστικη χρηση δυαδικων τελεστων?? Ειναι πολυ ευκολο... Θα σου πω ομως και κατι αλλο για το οποιο ομως δεν παιρνω και ορκο οτι ειναι απολυτα σωστο... Μπορεις να διαβασεις το χαρακτηρα 1 ως δεκαδικο χαρακτηρα (%d) με αποτελεσμα οταν το χρησιμοποιεις με δυαδικο τελεστη ο compiler να το καταλαβαινει ως το 00000001 το οποιο ισουται με 1. Δεν ξερω ομως αν ισχυει στα σιγουρα... 3)Η απαντηση του dtzarouc ειναι σωστη... (μονο που εννοει το 7ο και οχι το 8ο. Δεν υπαρχει 8ο) Title: Απ: Εργασίες C Post by: Nessa NetMonster on April 02, 2005, 01:47:14 am Με κάθε επιφύλαξη, γιατί έχω ένα χρόνο να τη δουλέψω τη γλώσσα... αυτό που λέει ο Αντρίκος είναι το c='1'. Το c=1 θα έδινε στο c τιμή 00000001, κανονικά.
Βέβαια αν του ζητούσες να σου εκτυπώσει το c στη δεύτερη περίπτωση θα σου έβγαζε άλλα αντί άλλων (ποιος είναι ο πρώτος στο ASCII;) ενώ το c='1' θα εκτύπωνε 1 (άλλο αν το c θα ήταν 00110001). Quote μονο που εννοει το 7ο και οχι το 8ο. Δεν υπαρχει 8ο :o Μα αφού είναι 8! :-XTitle: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 02, 2005, 02:09:32 am Με κάθε επιφύλαξη, γιατί έχω ένα χρόνο να τη δουλέψω τη γλώσσα... αυτό που λέει ο Αντρίκος είναι το c='1'. Το c=1 θα έδινε στο c τιμή 00000001, κανονικά. Βέβαια αν του ζητούσες να σου εκτυπώσει το c στη δεύτερη περίπτωση θα σου έβγαζε άλλα αντί άλλων (ποιος είναι ο πρώτος στο ASCII;) ενώ το c='1' θα εκτύπωνε 1 (άλλο αν το c θα ήταν 00110001). Χμμμ λοιπον το εψαξα και η Νessa εχει δικιο... Εχει διαφορα μεταξυ c=1 και c='1'. Νομιζω οτι ο πρωτος στην ASCII ειναι το :). (Αυτο που βλεπεις το ανθρωπακι). μονο που εννοει το 7ο και οχι το 8ο. Δεν υπαρχει 8ο :o Μα αφού είναι 8! :-X Ναι 8 ειναι αλλα εμεις μετραμε απο το 0. Αρα παει απο το μηδενικο μεχρι το εβδομο bit... Title: Απ: Εργασίες C Post by: aneguitar on April 02, 2005, 12:14:49 pm πως μπορουμε να βρουμε απο τον ASCII κωδικα ενος χαρακτηρα, την δυαδικη μορφη του???? :???:
απο που ξερουμε την δυαδικη μορφη ενος χαρακτηρα? ευχαριστω!! Title: Απ: Εργασίες C Post by: Netgull on April 02, 2005, 12:29:26 pm Όταν προγραμματίζεις υπάρχει μία δυνατότητα που λέγεται compile. Όταν έχεις απορία για το αν το char=1 θα σου το αποθηκεύσει σαν χαρακτήρα ή όχι υπάρχει μια απλή λύση: Δοκίμασέ τα και τα 2 και δες! Πιο πολλά θα κερδίσετε! Μη ρωτάτε με το παραμικρό ρε παιδία! Όχι γιατί βαριέμαι να απαντάω, αλλά γιατί πιο πολλά θα μάθετε αν προσπαθήσετε να το βρείτε μόνοι σας. Και ΑΝ δεν μπορέσετε, εδώ είμαστε.
Αλήθεια το printf για να εκτυπώνετε την ίδια θέση μνήμης ως χαρακτήρα ή ακέραιο δεν την έχετε κάνει ακόμα; Για τον δυαδικό κώδικα χαρακτήρα υπάρχουν 2 τουλάχιστον τρόποι: 1) Βρες έναν πίνακα με τον κώδικα ASCII από τους χιλιάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο. 2) Προγραμμάτισέ το. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, είναι ουσιαστικά κάτι παρόμοιο με αυτό που ζητούσε αυτή η άσκηση με τους δυαδικούς τελεστές. Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on April 02, 2005, 12:47:43 pm Πάντως όταν είδα να λέει ο Αντρίκος ότι έχουμε 2 εργασίες φρίκαρα!! Βρε αντρίκο, εγκεφαλικό κόντεψα να πάθω! :P
Ευτυχώς πριν λίγο είδα την τρίτη εργασία και ησύχασα: γελοία!! Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 02, 2005, 13:34:28 pm πως μπορουμε να βρουμε απο τον ASCII κωδικα ενος χαρακτηρα, την δυαδικη μορφη του???? :???: απο που ξερουμε την δυαδικη μορφη ενος χαρακτηρα? ευχαριστω!! Ισχυουν οτι ειπε ο Netgull... Επισης υπαρχουν και βιβλια που εχουν πινακες... @Νetgull Την καναμε αλλα οχι αναλυτικα... @Michelle Απο εδω και εμπρος θα προσεχω τι ανακοινωνω στο φορουμ... Μην μου παθεις τιποτα και εχω τυψεις μετα... ;) Ναι και εγω που ειμαι ασχετος απο αυτα νομιζω οτι ειναι αρκετα πιο απλη απο την δευτερη... Ας ελπιζουμε... Title: Απ: Εργασίες C Post by: aneguitar on April 03, 2005, 18:48:26 pm μηπως μπορει να μου πει καποιος γνωστης....
πως δημιουργω μια μεταβλητη τυπου unsigned char ετσι ωστε τα bits του byte που αποθηκευεται, να ειναι 00000000 καθως και 00000001??? ειναι απλο ερωτημα, απλα δεν μπορω να βρω τη λιστα με τον δυαδικο κωδικα ascii! ευχαριστω παιδια! Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 03, 2005, 19:07:07 pm Πιασε ενα οποιοδηποτε χαρακτηρα και μετακινησε τον κατα 8 θεσεις και εφτιαξες το 00000000
Πιασε ενα οπου εχει εναν ασσο πχ. στο εβδομο bit και μετακινησε το κατα 7 θεσεις δεξια... εφτιαξες το 00000001 Ο Netgull ειπε να το προγραμματισεις... Βλεπεις δεν ειναι δυσκολο... Title: Απ: Εργασίες C Post by: Maxwell on April 07, 2005, 02:40:24 am Μπορεί κάποιος να απαντήσει για την τριτη εργασία εάν οι διαστάσεις του
πίνακα πρέπει να είναι μεταβλητές (πχ να εισάγονται από το πληκτρολόγιο) και πως γίνεται αυτό. Μπορείς δηλαδή να ορίσεις πίνακα που οι διαστάσεις του θα ορίζονται μετά τη μεταγλώτιση και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του προ- γράμματος ή ορίζεις έναν "αρκούντως" μεγάλο και απλά δε χρησιμοποιείς όλες της θέσεις που δεσμεύει? Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on April 07, 2005, 07:46:35 am Μπορεί κάποιος να απαντήσει για την τριτη εργασία εάν οι διαστάσεις του πίνακα πρέπει να είναι μεταβλητές (πχ να εισάγονται από το πληκτρολόγιο) και πως γίνεται αυτό. Μπορείς δηλαδή να ορίσεις πίνακα που οι διαστάσεις του θα ορίζονται μετά τη μεταγλώτιση και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του προ- γράμματος ή ορίζεις έναν "αρκούντως" μεγάλο και απλά δε χρησιμοποιείς όλες της θέσεις που δεσμεύει? Δινει ο χρήστης το Ν και χρησιμοποιεις την malloc (σημειώσεις σελ.48) για να δεσμευσεις δυναμικά μνήμη. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα. Προς θεού μην κάνεις ποτέ το τελευταιο που είπες. Είναι ο,τι χειρότερο και δεν ενδεικνυται καθόλου. Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 07, 2005, 07:50:55 am Μπορεί κάποιος να απαντήσει για την τριτη εργασία εάν οι διαστάσεις του πίνακα πρέπει να είναι μεταβλητές (πχ να εισάγονται από το πληκτρολόγιο) και πως γίνεται αυτό. Μπορείς δηλαδή να ορίσεις πίνακα που οι διαστάσεις του θα ορίζονται μετά τη μεταγλώτιση και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του προ- γράμματος ή ορίζεις έναν "αρκούντως" μεγάλο και απλά δε χρησιμοποιείς όλες της θέσεις που δεσμεύει? Δινει ο χρήστης το Ν και χρησιμοποιεις την malloc (σημειώσεις σελ.48) για να δεσμευσεις δυναμικά μνήμη. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα. Προς θεού μην κάνεις ποτέ το τελευταιο που είπες. Είναι ο,τι χειρότερο και δεν ενδεικνυται καθόλου. Βασικα κανε το δευτερο γιατι το πρωτο ειναι δυναμικη κατανομη μνημης την οποια ακομα τυπικα δεν εχουμε κανει... Φυσικα ο δευτερος τροπος ειναι πολυ "χαζος" αλλα θα αρκεστουμε σε αυτον για αυτην την ασκηση... Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on April 07, 2005, 08:14:31 am Βασικα κανε το δευτερο γιατι το πρωτο ειναι δυναμικη κατανομη μνημης την οποια ακομα τυπικα δεν εχουμε κανει... Φυσικα ο δευτερος τροπος ειναι πολυ "χαζος" αλλα θα αρκεστουμε σε αυτον για αυτην την ασκηση... Eεεεεε??? Αρα σωστά θυμόμουνα ότι δεν το είχαμε κάνει!!! Είπα κι εγώ!! Ε, τέσπα τώρα πια την έχω στείλει. Ε εντάξει δεν νομίζω να τον πειράξει που το έκανα έτσι! Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 07, 2005, 10:03:39 am Όσο χαζός και αν είναι ο δεύτερος τρόπος και ο καθηγητής αυτό ήθελε, απ' τη στιγμή που δεν παρέδοσε τη malloc..
Τον ρώτησαν κάτι παιδιά και τους το είπε.. Εγώ δήλωσα έναν πίνακα ματ[100][100], αλλά και [30][30] πάλι καλα είναι.. Πρακτικά και το [30][30] ποτέ δε θα χρησιμεύσει.. Μια άλλη ερώτηση.. Έψαξα στο net σε διάφορα sites, και παντού έλεγε ότι απ' τη στιγμή που δουλεύεις είτε windows είτε linux είναι τουλάχιστο χαζό να ασχολείσαι με clrscr(), system"cls" και τέτοια.. Χώρια ότι από compiler σε compiler η clrscr() δε βρίσκεται στο <conio.h>(στον Dev++ τουλάχιστο..) και θέλει ανούσιο ψάξιμο.. Ο καθηγητής έχει πει κάτι γι' αυτό? Tο ζητάει? Βλέπω ότι ο Κορτέσης δεν τη χρηιμοποιεί ποτέ, ανώ ο καινούριος (Σιμιτζής?) τη χρησιμοποιεί.. Εσείς τη βάζετε στις εργασίες? P.S. Ανέβηκε και η τέταρτη εργασία.. Hμ/νία λήξης δηλώσεων: 14/04/2005 Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on April 07, 2005, 12:47:06 pm Καλα ε, ειναι φοβερό το πόσοι βαλαν απλά εναν κώδικα της μορφής:
scanf("%d",N); float A[N][N]; Αχ τι θα δω ακόμα... Ρε παιδιά εγώ που δεν ήμουνα στο μάθημα και το έκανα με τη malloc (και έφαγα πόση ώρα να τη μάθω) γιατι νόμιζα ότι την κανατε στα μαθήματα που έλειπα υπάρχει περιπτωση να τη..μηδενίσουν? Γιατι είναι και τρελοί αυτοι, γέρω γω... :P Title: Re: Εργασίες C Post by: vaso on April 07, 2005, 16:41:27 pm παιδια μπηκα πριν λιγο στο ethmmy στον προγραμματισμο
και στην επιλογη εργασιες ειχε εκτος από τις 3 εργασιες (η 3 καινουργια) και ενα αλλο που ελεγε ΣΗΜΕΙΩΣΗ...τι ειναι αυτό?? επίσης ξέρει κανείς τι γινεται αν δηλωσουμε μια εργασια κ δεν την στειλουμε?? THANKS A LOT!!! Title: Απ: Εργασίες C Post by: christos on April 07, 2005, 20:02:56 pm "Hμ/νία λήξης δηλώσεων: 14/04/2005"
Παιδιά τί εννοεί ο μάστορας? Μέχρι 14/4 πρέπει να δηλωθούμε , αλλά μέχρι πότε μπορούμε να κάνουμε upload τις εργασίες ? :???: Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 07, 2005, 20:57:01 pm "Hμ/νία λήξης δηλώσεων: 14/04/2005" Παιδιά τί εννοεί ο μάστορας? Μέχρι 14/4 πρέπει να δηλωθούμε , αλλά μέχρι πότε μπορούμε να κάνουμε upload τις εργασίες ? :???: Οταν εννοει "δηλωσεων" μαλλον εννοει το upload... παιδια μπηκα πριν λιγο στο ethmmy στον προγραμματισμο και στην επιλογη εργασιες ειχε εκτος από τις 3 εργασιες (η 3 καινουργια) και ενα αλλο που ελεγε ΣΗΜΕΙΩΣΗ...τι ειναι αυτό?? επίσης ξέρει κανείς τι γινεται αν δηλωσουμε μια εργασια κ δεν την στειλουμε?? THANKS A LOT!!! Ναι και εγω το ειδα... Δεν ξερω τι ειναι... Να τον ρωτησουμε... @ Dim Αν παρατηρησεις καλυτερα ο Σημιτοπουλος την βαζει αλλα απο μπροστα βαζει // που σημαινει οτι δεν την τρεχει... Νομιζω το κανει προαιρετικα... Title: Απ: Εργασίες C Post by: Maxwell on April 07, 2005, 23:09:49 pm Για καθαρά ακαδημαικούς λόγους πλέον, αφούη προθεσμία έληξε και έχω παραδώσει εργασία,
μήπως μπορεί ο Michelle να στείλει τον κώδικαμε τη mallock. Δηλαδή άντε και δεύσμευσες χ θέσεις μνήμης πως γίνεται να τις συνδέσεις με έναν πίνακα μεταβλητών διαστάσεων. Δεν πρέπει να δηλώσεις τον πίνακα και τη διάστασή του στο τμήμα δηλώσεων. Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on April 07, 2005, 23:52:44 pm 1. Δεν ειναι ο Michelle αλλά h Michelle!! Μη μου αλλαζεις και φύλο!! ;D
2. Εντάξει το επισυναπτω. Εννοείται ότι θεωρω δεδομένη την κατανοηση σας αν βρειτε κανα λαθάκι κι όχι να με κράξετε!! :) Title: Απ: Εργασίες C Post by: christos on April 12, 2005, 19:00:40 pm Παιδιά στην 4η άσκηση πρέπει η συνάρτηση void new_rap(…) να υπολογίζει το χ0 και μετά η main να εκτυπώνει τον αριθμό των επαναλήψεων που χρειάσθηκαν και την αντίστοιχη τιμή του x0.
Ερώτημα : Πώς θα επιστρέψουμε στην main τον αριθμό των επαναλήψεων για να τον εκτυπώσει ? Εφόσον η new_rap είναι void δεν μπορούμε να βάλουμε return στο τέλος του κώδικα της new_rap . thanx Title: Απ: Εργασίες C Post by: JAs0n-X on April 12, 2005, 20:06:06 pm Με pointers...
ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ (ψαξε τα κ εσυ) Δηλωνεις ενα pointer στο main... void *metavl τον δηλωνεις κ στη δηλωση της υπορουτινας...πχ void sub(a,b, *metavl) πριν ξεκινησει δλδ η main κ μετα οταν καλεις την υπορουτινα τον βαζεις σαν εισοδο (μεσα στην παρενθεση δλδ, στην ΙΔΙΑ θεση που δηλωθηκε κ παραπανω)! px sub(a,b,metavl) Θα πρεπει να πεξεις με τα metavl και *metavl ωστε να παιρνεις αντιστοιχα την διευθυνση κ την τιμη! Μπορεις μαλιστα να βαλεις αλλο ονομα για την εισοδο της μεταβλητης στην υπορουτινα κ αλλο για την εξοδο... ΔΕΝ τα θυμαμαι πολυ καλα...πολυ πιθανον να κανω λαθη... παντως γινεται με pointers καπως ετσι! Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 12, 2005, 20:23:44 pm Τον αριθό των επαναλήψεων δε θα τον αποθηκεύσεις "απευθείας" σε κάποια μτβλτ, αλλά θα χρησιμοποιήσεις κάποιο pointer-διεύθυνση. Έτσι η τιμή που σ'ενδιαφέρει (ο αριθμός των επαναλήψεων) θα υπάρχει ακόμα και μετά την έξοδο από τη συνάρτηση, και θα είναι διαθέσιμη και στη main.
Μια ερώτηση.. Κάνατε χρήση malloc ή πάλι δουλέψατε με τον μπακάλικο τρόπο με τη δήλωση στους πίνακες? Εγώ το δεύτερο, νομίζω ότι η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται αρκετά πολύπλοκη με τη malloc.. Υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσα ορίσματα θα έχει η new_rap? όχι ε? Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 12, 2005, 21:15:19 pm Τον αριθό των επαναλήψεων δε θα τον αποθηκεύσεις "απευθείας" σε κάποια μτβλτ, αλλά θα χρησιμοποιήσεις κάποιο pointer-διεύθυνση. Έτσι η τιμή που σ'ενδιαφέρει (ο αριθμός των επαναλήψεων) θα υπάρχει ακόμα και μετά την έξοδο από τη συνάρτηση, και θα είναι διαθέσιμη και στη main. Μια ερώτηση.. Κάνατε χρήση malloc ή πάλι δουλέψατε με τον μπακάλικο τρόπο με τη δήλωση στους πίνακες? Εγώ το δεύτερο, νομίζω ότι η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται αρκετά πολύπλοκη με τη malloc.. Υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσα ορίσματα θα έχει η new_rap? όχι ε? Oχι ακομα δεν καναμε την malloc...δουλευουμε με τον μπακαλιστικο τροπο... Βασικα ο Κορτεσης δεν ειπε τιποτα για τον αριθμο των ορισματων αλλα οσο λιγοτερα ειναι τοσο το καλυτερο...Προσπαθειστε με μια μεταβλητη να κανετε παραπανω απο μια ενεργειες...Ειναι πιο "σικατο"... ;D Title: Απ: Εργασίες C Post by: christos on April 13, 2005, 12:37:45 pm Μια ερώτηση.. Κάνατε χρήση malloc ή πάλι δουλέψατε με τον μπακάλικο τρόπο με τη δήλωση στους πίνακες? Εγώ το δεύτερο, νομίζω ότι η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται αρκετά πολύπλοκη με τη malloc.. Υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσα ορίσματα θα έχει η new_rap? όχι ε? Που θέλει πίνακες η 4η άσκηση ??? Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 13, 2005, 13:08:19 pm Aνάλογα με τη δομή του προγράμματος μπορείς είτε να βάλεις είτε να μη βάλεις πίνακες (νομίζω, δεν το δοκίμασα και χωρίς πίνακες)
Εγώ έβαλα πίνακες για να διαβάσει η main τις k αρχικές τιμές και να τις αποθηκεύσει σε ένα πίνακα. Και μετά με ένα loop καλεί για κάθε τιμή του πίνακα (δλδ για κάθε αρχική τιμή) την new_rap. Επίσης έβαλα πίνακα μέσα στην new_rap έτσι ώστε να αποθηκεύονται οι τιμές x(i), x(i+1) που δίνονται στον αναδρομικό τύπο. Σίγουρα δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος, εγώ πάντως έτσι το έκανα. Μπορεί κάποιος που τελείωσε την εργασία να μου πει αν συμφωνούν τα αποτελέσματά του με αυτά που βρήκα? x(0)=1 => riza=1 x(0)=2 => riza=2 x(0)=3 => riza=3 x(0)=4 => riza=4 για μεγαλύτερα x(0) ριζα=4 Τι μεταβλητές χρησιμοποιήσατε? float ή double? Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 13, 2005, 13:17:40 pm Μια ερώτηση.. Κάνατε χρήση malloc ή πάλι δουλέψατε με τον μπακάλικο τρόπο με τη δήλωση στους πίνακες? Εγώ το δεύτερο, νομίζω ότι η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται αρκετά πολύπλοκη με τη malloc.. Υπάρχει κανένας περιορισμός στο πόσα ορίσματα θα έχει η new_rap? όχι ε? Που θέλει πίνακες η 4η άσκηση ??? Θελει πινακα διοτι αν διαβασεις προσεκτικα την ασκηση λεει οτι το προγραμμα ζηταει μια σειρα απο αρχικες τιμες Χο που σημαινει οτι θα πρεπει να τις δωσεις ολες μαζι αρα θα πρεπει να χρησιμιποιησεις εναν πινακα... Aνάλογα με τη δομή του προγράμματος μπορείς είτε να βάλεις είτε να μη βάλεις πίνακες (νομίζω, δεν το δοκίμασα και χωρίς πίνακες) Εγώ έβαλα πίνακες για να διαβάσει η main τις k αρχικές τιμές και να τις αποθηκεύσει σε ένα πίνακα. Και μετά με ένα loop καλεί για κάθε τιμή του πίνακα (δλδ για κάθε αρχική τιμή) την new_rap. Επίσης έβαλα πίνακα μέσα στην new_rap έτσι ώστε να αποθηκεύονται οι τιμές x(i), x(i+1) που δίνονται στον αναδρομικό τύπο. Σίγουρα δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος, εγώ πάντως έτσι το έκανα. Μπορεί κάποιος που τελείωσε την εργασία να μου πει αν συμφωνούν τα αποτελέσματά του με αυτά που βρήκα? x(0)=1 => riza=1 x(0)=2 => riza=2 x(0)=3 => riza=3 x(0)=4 => riza=4 για μεγαλύτερα x(0) ριζα=4 Τι μεταβλητές χρησιμοποιήσατε? float ή double? Σωστα ειναι τα αποτελεσματα...Τα 1 2 3 4 ειναι οι ριζες της εξισωσης... Εγω προσωπικα χρησιμοποιησα float... Το double παραπαει... :P :P Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 13, 2005, 13:24:00 pm Θελει πινακα διοτι αν διαβασεις προσεκτικα την ασκηση λεει οτι το προγραμμα ζηταει μια σειρα απο αρχικες τιμες Χο που σημαινει οτι θα πρεπει να τις δωσεις ολες μαζι αρα θα πρεπει να χρησιμιποιησεις εναν πινακα... Αυτό κατάλαβα κι εγώ..Σωστα ειναι τα αποτελεσματα...Τα 1 2 3 4 ειναι οι ριζες της εξισωσης... tnx man για την επαλήθευσηΕγω προσωπικα χρησιμοποιησα float... Το double παραπαει... :P :P Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on April 13, 2005, 14:15:35 pm Ρε παιδια κ εγώ είχα σκεφτεί να το κάνω με πίνακα αλλά τι διαστάσεις να δηλώσω στον πίνακα??? Το να δηλώσω μέγιστες διαστάσεις μου φαίνεται κάπως ηλίθιο... Απο την άλλη ούτε και με τη malloc δεν μου βγαίνει....
Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 13, 2005, 15:12:45 pm Εγώ έκνα δυο πίνακες:
x0[50] για τις αρχικές τιμές x[100] για τις επαναλήψεις του αναδρομικού τύπου. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να βγαίνει και σχετικό μνμ ότι μπορούν να γινουν maximum 100 επαναλήψεις. @michelle όντως ηλίθιο, αλλά αφού δε διδάχτηκε ακόμα η malloc τι να κάνουμε.. πάντως δε χάνεις και τπτ να δοκιμάσεις με malloc, ίσως να δοκιμάσω κι εγώ κατά το βραδάκι.. Νομίζω ότι οι διαστάσεις στους πίνακες είναι αρκετά μεγάλες.. Δοκίμασα διάφορες αρχικές τιμές, και ο max αριθμός επαναλήψεων που είδα ήταν 26, οπότε δε δημιουργείται πρόβλημα.. Title: Re: Εργασίες C Post by: KVR on April 15, 2005, 19:55:58 pm Στην εργασία Ε oταν λέει να μην γίνει χρήση γενικών μεταβλητών(όπως και στην D) , εννοεί καθολικές μεταβλητές , δηλ. μεταβλητές που είναι γνωστές σε ολόκληρο το πρόγραμμα , ή εννοεί τίποτε άλλο??
Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 15, 2005, 22:48:17 pm Στην εργασία Ε oταν λέει να μην γίνει χρήση γενικών μεταβλητών(όπως και στην D) , εννοεί καθολικές μεταβλητές , δηλ. μεταβλητές που είναι γνωστές σε ολόκληρο το πρόγραμμα , ή εννοεί τίποτε άλλο?? Αυτο που ειπες εννοει... Οτιδηποτε οριζεις θα πρεπει να βρισκεται μεσα σε μια απο τις 3 συναρτησεις... Title: μια απορια στην E! Post by: aneguitar on April 17, 2005, 10:32:00 am ρε παιδια αφου οι συναρτησεις ειναι void... πως μπορουμε να κανουμε τη main να καλει τη συναρτηση c_matrix για να υπολογισει και στη συνεχεια να εκτυπωσει τους πινακες b και c? μηπως παιζει τπτ με τουσ pointers? αν ναι την κατσαμε τη βαρκα!!
αν μπορει καποιος εμπειρος ας μου πει τι παιζει! ευχαριστω Title: Απ: μια απορια στην E! Post by: christos on April 17, 2005, 12:01:27 pm ρε παιδια αφου οι συναρτησεις ειναι void... πως μπορουμε να κανουμε τη main να καλει τη συναρτηση c_matrix για να υπολογισει και στη συνεχεια να εκτυπωσει τους πινακες b και c? μηπως παιζει τπτ με τουσ pointers? αν ναι την κατσαμε τη βαρκα!! αν μπορει καποιος εμπειρος ας μου πει τι παιζει! ευχαριστω Έμπειρος δεν είμαι αλλά νομίζω ότι όντως θέλει πόιντερς . Ο τζίτζικας έχει ανεβασμένα κάτι χρήσιμα παραδείγματα . http://www.geocities.com/tzitzikas_ee/ Το ΠΙΝΑΚΕΣ.doc θα σε βοηθήσει.... Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 17, 2005, 12:53:19 pm ρε παιδια αφου οι συναρτησεις ειναι void... πως μπορουμε να κανουμε τη main να καλει τη συναρτηση c_matrix για να υπολογισει και στη συνεχεια να εκτυπωσει τους πινακες b και c? μηπως παιζει τπτ με τουσ pointers? αν ναι την κατσαμε τη βαρκα!! αν μπορει καποιος εμπειρος ας μου πει τι παιζει! ευχαριστω Εννοειται οτι αφου ειναι void και θες να επιστρεφεις τιμες θα χρησιμοποιησεις pointers...(μα και στην D εργασια pointers χρησιμοποιησαμε). Αλλα εδω υπαρχει μια διαφορα!! Σε μια απλη μεταβλητη χρειαζεται να βαζεις ενα * απο μπροστα... Στους πινακες δεν χρειαζεται...Εννοειται πως το ονομα του πινακα θεωρειται pointer και ετσι μπροστα απο πινακα δεν χρειαζεται *... Κατα τα αλλα η εργασια ειναι αρκετα απλη... Ελπιζω να βοηθησα... ;) Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 17, 2005, 13:36:11 pm Μια ερώτηση πάλι για την malloc()..
Το ένα group το έκανε στη θεωρία ενώ το άλλο όχι.. Να υποθέσω ότι πάλι χωρίς malloc θα την κάνουμε? ή το ένα τμήμα με και το άλλο χωρίς? Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 17, 2005, 13:42:25 pm Μια ερώτηση πάλι για την malloc().. Το ένα group το έκανε στη θεωρία ενώ το άλλο όχι.. Να υποθέσω ότι πάλι χωρίς malloc θα την κάνουμε? ή το ένα τμήμα με και το άλλο χωρίς? Εδω οι αποψεις διιστανται... Οποις εχει μια ξεκαθαρη αποψη ας την πει να δουμε τι θα κανουμε... Εγω παντως την Δευτερα θα παω στον Κορτεση προσωπικα να τον ρωτησω!! Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 17, 2005, 23:51:12 pm Συνήθως όταν ο κορτέσης θέλει οποσδήποτε τη malloc γράφει στην εκφώνιση για δυναμική δέσμευση μνήμης, απ'ότι είδα σε παλιά θέματα, οπότε ίσως να μη το θέλει τώρα..
Πάντωςπροσπάθησα να κάνω το Ε πρόγραμμα και με malloc δημιουργώντας δυναμικά 3 πίνακες: a[n][m], b[m][n], c[n][n] και μου βγαίνουν κάτι βλακείες.. Για n=ο,τιδήποτε και m<=3 όλα ok (πχ n=10000, m=3) Δλδ για καλή λειτουργία, max τιμή για το m ειναι 3 Όμως, για m>=4 η malloc μου βγάζει ότι δεν υπάρχει αρκετή μνήμη για το πρόγραμμα όταν δημιουργείται ο πίνακας b (το error βγαίνει ακόμα και για πχ n=3, m=4).. Οπότε ίσως το πρόγραμμα είναι αρκετά απαιτητικό με malloc για να μας το ζητήσει.. (ή εγώ είμαι για τα μπάζα και κάτι κάνω λάθος, μάλλον αυτό ε?) Title: Απ: Εργασίες C Post by: christos on April 18, 2005, 10:29:13 am Πάντωςπροσπάθησα να κάνω το Ε πρόγραμμα και με malloc δημιουργώντας δυναμικά 3 πίνακες: a[n][m], b[m][n], c[n][n] και μου βγαίνουν κάτι βλακείες.. Για n=ο,τιδήποτε και m<=3 όλα ok (πχ n=10000, m=3) Δλδ για καλή λειτουργία, max τιμή για το m ειναι 3 Όμως, για m>=4 η malloc μου βγάζει ότι δεν υπάρχει αρκετή μνήμη για το πρόγραμμα όταν δημιουργείται ο πίνακας b (το error βγαίνει ακόμα και για πχ n=3, m=4).. Και εγώ με μαλλοκ την έκανα δημιουργώντας δυναμικά 3 πίνακες . Όταν το έτρεχα μέσα από το compiler ( Borland και Dev-C ) μου πετούσε μήνυμα λάθους (το λειτουργικό όχι ο compiler )στα ακαταλαβίστικα. Όταν τρέχω κατευθείαν το .exe από παράθυρο του DOS τρέχει κανονικότατα όσο μεγάλους πίνακες και να βάλω . Αυτά. Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on April 19, 2005, 01:07:12 am Andriko τελικά ρώτησες τον Κορτέση?
Τι σου είπε? Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 19, 2005, 08:03:59 am Andriko τελικά ρώτησες τον Κορτέση? Τι σου είπε? Δεν τον βρηκα ελειπε... Θα παω και σημερα... Οταν μαθω θα το ανακοινωσω... Title: Απ: Εργασίες C Post by: Andrikos on April 22, 2005, 19:26:17 pm Διαβαζοντας την ασκηση F μου δημιουργηθηκε μια (νομιζω) σημαντικη απορια...
Παραθετω λοιπον την ασκηση και συνεχιζω με την απορια μου... Εργασία F Να γραφεί το πρόγραμμα στο οποίο να ορίζεται η συνάρτηση double cb_root(…) η οποία υπολογίζει, χρησιμοποιώντας μια recursion διαδικασία, την κυβική ρίζα ενός αριθμού a τύπου double. Ο υπολογισμός να γίνεται χρησιμοποιώντας την επαναληπτική διαδικασία xi+1 = (2xi + a/xi^2)/3. Σε κάθε νέα κλήση της συνάρτησης cb_root να υπολογίζεται μια νέα τιμή για το xi. Ο υπολογισμός να σταματά όταν δύο διαδοχικές προσεγγίσεις της κυβικής ρίζας διαφέρουν κατ’ απόλυτο τιμή λιγότερο από έναν μικρό αριθμό e. Η συνάρτηση main να διαβάζει μία σειρά από n πραγματικές τιμές και για κάθε μία από αυτές να χρησιμοποιεί τη cb_root για να υπολογίσει και στη συνέχεια να εκτυπώσει την τιμή που διαβάστηκε και την αντίστοιχη τιμή της κυβικής ρίζας. Απο οτι καταλαβα η συναρτηση main θα διαβαζει εναν ακεραιο n και επειτα n αριθμους α (με χρηση πινακα σαφως)... Η απορια μου ειναι η εξης: Πως θα ξεκινησει να τρεχει ο επαναληπτικος τυπος που μας δινεται εφοσον δεν αναφερεται πουθενα στην ασκηση για το ποσο ειναι το αρχικο xi ή δεν μας λεει να το δωσουμε εμεις με αποτελεσμα ο επαναληπτικος τυπος να εχει 2 αγνωστους και να μην μπορει να τρεξει... Παρακαλω να απαντησουν ΚΑΙ φοιτητες μεγαλυτερων εξαμηνων οι οποιοι εχουν μια Α εμπειρια στη γλωσσα C... ;D ;D ;D Title: Re: Εργασίες C Post by: cmichaelides on April 22, 2005, 20:43:13 pm x=1, δουλεύει και στο χέρι και στο πρόγραμμα.
Όσο για τον πίνακα που αναφέρεις, δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να ασχοληθείς με pointers ή arrays, για τα δεδομένα της άσκησης μια μεταβλητή είναι αρκετή για το α Title: Απ: Εργασίες C Post by: ~Michelle~ on April 23, 2005, 13:02:41 pm Επίσης τον πίνακα πως θα τον κάνουμε? ΜΕ malloc δεν μπορώ να σκεφτώ πως να γίνει, το ναδεσμευσω απλα ενανα μεγάλο πίνακα μου φαίνεται ηλίθιο, ειδικά τώραπου και επίσημα ξέρουμε τη malloc. Μήπως με την realloc? (Αυτό τώρα μου ήρθε!)
Title: Re: Εργασίες C Post by: cmichaelides on April 23, 2005, 20:31:13 pm Γιατί malloc? Η άσκηση λέει να χρησιμοποιήσουμε recursion και επιστρεφόμενη τιμή. Σε τι θα χρησιμεύσει ο πίνακας? Απλά το πρόγραμμα θα διαβάζει μια τιμή, θα τη στέλνει στην άλλη συνάρτηση και θα παίρνει πίσω τη ρίζα, ή όχι?
Title: Απ: Εργασίες C Post by: JAs0n-X on April 23, 2005, 20:55:10 pm Διαβαζοντας την ασκηση F μου δημιουργηθηκε μια (νομιζω) σημαντικη απορια... μπορεις να δωσεις εσυ μια τιμη....Παραθετω λοιπον την ασκηση και συνεχιζω με την απορια μου... Εργασία F Να γραφεί το πρόγραμμα στο οποίο να ορίζεται η συνάρτηση double cb_root(…) η οποία υπολογίζει, χρησιμοποιώντας μια recursion διαδικασία, την κυβική ρίζα ενός αριθμού a τύπου double. Ο υπολογισμός να γίνεται χρησιμοποιώντας την επαναληπτική διαδικασία xi+1 = (2xi + a/xi^2)/3. Σε κάθε νέα κλήση της συνάρτησης cb_root να υπολογίζεται μια νέα τιμή για το xi. Ο υπολογισμός να σταματά όταν δύο διαδοχικές προσεγγίσεις της κυβικής ρίζας διαφέρουν κατ’ απόλυτο τιμή λιγότερο από έναν μικρό αριθμό e. Η συνάρτηση main να διαβάζει μία σειρά από n πραγματικές τιμές και για κάθε μία από αυτές να χρησιμοποιεί τη cb_root για να υπολογίσει και στη συνέχεια να εκτυπώσει την τιμή που διαβάστηκε και την αντίστοιχη τιμή της κυβικής ρίζας. Απο οτι καταλαβα η συναρτηση main θα διαβαζει εναν ακεραιο n και επειτα n αριθμους α (με χρηση πινακα σαφως)... Η απορια μου ειναι η εξης: Πως θα ξεκινησει να τρεχει ο επαναληπτικος τυπος που μας δινεται εφοσον δεν αναφερεται πουθενα στην ασκηση για το ποσο ειναι το αρχικο xi ή δεν μας λεει να το δωσουμε εμεις με αποτελεσμα ο επαναληπτικος τυπος να εχει 2 αγνωστους και να μην μπορει να τρεξει... Παρακαλω να απαντησουν ΚΑΙ φοιτητες μεγαλυτερων εξαμηνων οι οποιοι εχουν μια Α εμπειρια στη γλωσσα C... ;D ;D ;D κ ετσι γινεται ... θα το μαθεις αργοτερα βεβαια στην αριθμητικη αναλυση αλλα συνηθως δινουμε μια τιμη πχ 1 κ μετα με διαδοχικες προσεγγισεις υπολογιζεται ο αριθμος που ψαχνουμε μεχρι να εχουμε βεβαια την επιθυμητη ακριβεια! Title: Απ: Εργασίες C Post by: aneguitar on April 25, 2005, 11:49:41 am τελικα παιδια τι θα χρησιμοποιησετε για την υλοποιηση του προγραμματος?
γιατι ψιλομπερδευτηκα με ολα αυτα περι malloc και πινακες! σχετικα με την αρχικη τιμη το θεμα ξεκαθαριστηκε... ετσι? θα βαλουμε για x=1. Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 07, 2005, 13:00:11 pm Χρησιμοποιήσατε κάποια global μεταβλητή ή global πινακάκι?
Γενικά οι global πρέπει να αποφεύγονται ή δεν μας πειράζει και πολύ η χρήση τους? Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 17, 2005, 19:11:06 pm ΕΡΓΑΣΙΑ G
Tην διαρκεια των κλήσεων τη δουλέψατε αποκλειστικά σε δευτερόλεπτα ή σε μορφή min,sec και μετά μετατροπή σε sec για τους υπολογισμούς? Επίσης τη μεταβλητή για τον μέσο όρο της διάρκειας των κλήσεων τι τύπο τη δηλώσατε? Εγώ τη δήλωσα int, γιατί παρόλο που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι float είναι λίγο κουφό.. Title: Re: Εργασίες C Post by: Sweethelen on May 19, 2005, 01:27:59 am Εργασία G
Κάθε μέρα ο αριθμός των συνδιαλέξεων είναι ίδιος ή μπόρέι να είναι και διαφορετικός. Το ρτάω γιατί αν είναι ίδιος τοτε πρέπει να βάλω σαν διάσταση j του πίνακα αυτό τον σταθερό αριθμό, άν όμως για κάθε μέρα είναι διαφορετικός ο αριθμός των συνδιαλέξεων πρέπει η διάσταση j του πίνακα p[j] να κάθορίζεται απο τον μέγιστο αριθμό συνδιαλέξεων μιάς μέρας έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις. Ποιά είναι η δική σας άποψη? Είπε τίποτα ο Κορτέσησ? Ευχαριστώ πολύ! Έλενα Title: Re: Εργασίες C Post by: cmichaelides on May 19, 2005, 03:25:50 am Sweethelen, η άσκηση λέει να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη μνήμη, προφανώς θα δεσμεύεις κάθε φορά τις θέσεις που χρειάζεται. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να δεσμεύσεις ένα μέγιστο αριθμό θέσεων και να αφήσεις αχρησιμοποίητες όσες περισσεύουν ανάλογα με την περίπτωση.
Φίλε Dim, προσωπικά χρησιμοποίησα float αριθμούς. Για τις πράξεις χρησιμοποίησα λεπτά και δεκαδικούς των λεπτών. Πιστεύω πως δεν αξίζει και πολύς προβληματισμός για το ζήτημα αφού το πρόβλημα εστιάζεται, αν κατάλαβα καλά, στη δημιουργία του δυναμικού πίνακα με pointers σε pointers που αναφέρθηκε και η Sweethelen. Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 19, 2005, 09:49:42 am @cmichaelides
O λόγος που δε χρησιμοποίησα float είναι ότι γενικά στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς η διάρκεια των κλήσεων γράφεται με ακρίβεια δευτερολέπτου, δλδ int. Εκτός και αν μετριέται και με κλάσματα του δευτερολέπτου και στο τέλος γίνεται στρογγυλοποίηση για κάθε κλήση.. ΠΧ και μισό δευτερόλεπρο αν μιλήσεις το κινητό σου θα σου δείξει διάρκεια 0. Πάντως όντως δεν είναι εκεί η ουσία της άσκησης. Εγώ πάντως έβαλα το πρόγραμμα να ζητάει τη διάρκεια στη μορφή => min,sec και μετά για τους υπολογισμούς να τα μετατρέπει όλα σε sec. @Sweethelen Κάθε μέρα δεν έχει τον ίδιο αριθμό κλήσεων, σίγουρα. Έτσι ο πίνακας που θα δημιουργήσεις δε θα έχει τον ίδιο αριθμό στηλών για κάθε γραμμή. Είναι αυτό ακριβώς που λες στο τέλος.. Title: Re: Εργασίες C Post by: Sweethelen on May 19, 2005, 11:42:46 am Ρε παιδιά ας πάρουμε την απλή περίπτωση την 1 μέρα να γίνουν 7 συνδιαλέξεις, την δεύτερη μέρα 5 συνδιαλέξεις και μια τρίτη μέρα 3 συνδιαλέξεις. Τότε ο πίνακας p[j] τί διάστασης θα είναι???? Εγώ μια ιδέα που σκέφτηκα είναι να είναι (3,7) και να βάζω 0 για τα στοιχεία του πίνακα που δεν γίνονται συνδιαλέξεις. Βέβαια έτσι θα μου πεί κάποιος οτι δεν καταλαμβάνω την ελάχιστη μνήμη. Άλλα αν θέλουμε να καταλάβουμε την ελάχιστη μνήμη τί είδους πίνακα θα ορίσουμε?? Σχηματικα ας πούμε ο παραπάνω πίνακας του παραδείγματος που δίνω (σε δευτερόλεπτα) θα είναι :
30 50 110 10 20 50 200 20 10 100 10 110 10 20 25 Τα υπόλοιπα στοιχεία δέν θα πάρουν τιμές(έστω μηδενικές)???Πώς θα ορίσω ένα πίνακα με μεταβλητό αριθμό στηλών ανά γραμμη??? Ευχαριστώ. Έλενα. Title: Re: Εργασίες C Post by: cmichaelides on May 19, 2005, 12:46:59 pm sample:
#include<stdio.h> #include<stdlib.h> int main() { int i,j,rows,**a,*columns; printf("\nrows: "); scanf("%d",&rows); if ((a=malloc(rows*sizeof(int)))==NULL) { printf("\n\nERROR\n\n"); return 0; } if ((columns=malloc(rows*sizeof(int)))==NULL) { printf("\n\nERROR\n\n"); return 0; } for (i=0;i<rows;i++) { printf("\ncolumns (row %d): ",i+1); scanf("%d",&columns); if ((a=malloc(columns*sizeof(int)))==NULL) { printf("\n\nERROR\n\n"); return 0; } for (j=0;j<columns;j++) a[j]=j+1; } for (i=0;i<rows;i++) { for (j=0;j<columns;j++) printf("%d\t",a[j]); printf("\n"); } } Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 19, 2005, 13:17:05 pm Με λίγα λόγια η βασική ιδέα του προ/τος..
Στην αρχή το πρόγραμμα θα σε ρωτάει τον αριθμό των ημερών για τις οποίες θα γίνει ο έλεγχος. Όταν δίνεις τον αριθμό των ημερών, έστω days_number, θα κάνεις το πρόγραμμα να δημιουργεί δυναμικά με malloc έναν πίνακα ][]που λέγαμε, που κάθε γραμμή θα έχει διαφορετικό αριθμό στηλών. Κάνεις το loop => for(i=0 ; i<days_number ; i++) Για κάθε τιμή του i το προ/μα διαβάζει την τιμή α, δηλαδή τον αριθμό των συνδιαλέξεων εκείνης της ημέρας και δεσμεύει δυναμικά για για τη i γραμμή του πίνακα p[][] τον αντίστοιχο αριθμό γραμμών. Ελπίζω να βοήθησα.. @ cmichaelides if ((a=malloc(rows*sizeof(int)))==NULL) { printf("\n\nERROR\n\n"); return 0; } Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 28, 2005, 01:09:47 am Ergasia H
Πως δουλέψατε? Με πίνακες? Εγώ πήγα να βάλω όλες τις εγγραφές σειριακά σε μια γραμμή και μετά να δουλέψω με την fseek() αλλά τα βρίσκω λίγο σκούρα.. Title: Απ: Εργασίες C Post by: aneguitar on May 28, 2005, 13:09:25 pm χρησιμοποιησε δομες! για την καθε εγγραφη μια δομη!
και καλυτερα κανε πινακα με δομες! Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 28, 2005, 13:12:08 pm Μα οι δομές δεν είναι εκτός ύλης?
Γι' αυτό δεν το έκανα με δομές, και τώρα δεν έχω χρόνο να τις διαβάσω.. Είπε τπτ ο Κορτέσης για δομές? Title: Απ: Εργασίες C Post by: aneguitar on May 28, 2005, 13:17:29 pm δεν ειναι εκτος υλης!! μιλαω για τη δομη ''struct''! αν ειναι εκτοσ υλης με πιθανοτητα 5% τοτε αποθηκευεισ σειριακα!! εγω το εκανα με δομες!
επειδη ξερω οτι ειναι εντος! Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 28, 2005, 13:23:26 pm Την έκανε ο καθηγητής στο μάθημα την struct??
Title: Απ: Εργασίες C Post by: aneguitar on May 28, 2005, 13:33:09 pm να σου πω την αληθεια δεν εχω πατησει ουτε σε ενα μαθημα στη c! αλλα δε νιμοζω να ειναι εκτος!! ετσι εχω μαθει! μπορει να μην την εκανε ακομα!!
παντως η εργασια σιγουρα γινεται πιο ευκολα με δομες!! και συγκεκριμενα με πινακα με δομες!! Title: Απ: Εργασίες C Post by: rainmaker on May 28, 2005, 14:29:25 pm Οι δομές είναι εκτος ύλης. Μας το είπαν και ο Κορτέσης και ο Σιμητόπουλος. Μάλλον η εγγραφή πρέπει να γίνει σειριακά
Title: Απ: Εργασίες C Post by: dim on May 28, 2005, 19:53:18 pm Ακόμα κι εκτός να είναι οι δομές, εδώ βοηθάνε πάρα πολύ..
Στην αρχή έκανα της εργασία χωρίς δομές, μου βγήκε ο πάτος να κάνω το πρόγραμμα να βγάζει σωστά πράγματα, αλλά όταν το δοκίμασα σε άλλο compiler έβγαζε π@π@ρ$*ς.. Με δομές είναι πολύ πιο απλό.. Πάντως, aneguitar νομίζω ότι με πίνακες είναι πιο δύσκολο, εκτός κι αν το έκανες με απλό πίνακα, και όχι με δυναμική δέσμευση μνήμης.. |