THMMY.gr

Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα => ee - Διατροφή => Topic started by: Νessa on January 29, 2007, 00:58:50 am



Title: Γάλα
Post by: Νessa on January 29, 2007, 00:58:50 am
είπα να αφήσω λίγο την μπούκλα να αναπτυχθεί... :P :P

Να της δίνεις κάθε μέρα Νουνού Family για να γίνει ψηλή και δυνατή...

προτιμώ το φρέσκο γάλα...
Μα, φρέσκο είναι το ΝΟΥΝΟΥ Family :???:


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 00:59:39 am
είπα να αφήσω λίγο την μπούκλα να αναπτυχθεί... :P :P

Να της δίνεις κάθε μέρα Νουνού Family για να γίνει ψηλή και δυνατή...

προτιμώ το φρέσκο γάλα...
Μα, φρέσκο είναι το ΝΟΥΝΟΥ Family :???:
tsk tsk τσκ


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: apostolos1986 on January 29, 2007, 01:00:05 am
είπα να αφήσω λίγο την μπούκλα να αναπτυχθεί... :P :P

Να της δίνεις κάθε μέρα Νουνού Family για να γίνει ψηλή και δυνατή...

προτιμώ το φρέσκο γάλα...
Μα, φρέσκο είναι το ΝΟΥΝΟΥ Family :???:

δεν είναι αυτό που αντέχει 10 μέρες;;


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 01:01:41 am
είπα να αφήσω λίγο την μπούκλα να αναπτυχθεί... :P :P
Να της δίνεις κάθε μέρα Νουνού Family για να γίνει ψηλή και δυνατή...

προτιμώ το φρέσκο γάλα...
Μα, φρέσκο είναι το ΝΟΥΝΟΥ Family :???:

δεν είναι αυτό που αντέχει 10 μέρες;;
Ναι υψηλης Παστερίωσης...Tυπικά είναι φρέσκο αλλα πόσο φρέσκο είναι μετά από 10 ημέρες ??


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: apostolos1986 on January 29, 2007, 01:03:25 am
είπα να αφήσω λίγο την μπούκλα να αναπτυχθεί... :P :P
Να της δίνεις κάθε μέρα Νουνού Family για να γίνει ψηλή και δυνατή...

προτιμώ το φρέσκο γάλα...
Μα, φρέσκο είναι το ΝΟΥΝΟΥ Family :???:

δεν είναι αυτό που αντέχει 10 μέρες;;
Ναι υψηλης Παστερίωσης...Tυπικά είναι φρέσκο αλλα πόσο φρέσκο είναι μετά από 10 ημέρες ??


είναι σίγουρα και τυπικά;;
γιατί νομίζω υπάρχει διαμάχη για το αν θα το λένε φρέσκο...και ακόμη δεν έχουν καταλήξει...


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 01:04:14 am
Αλλά, για καθημερινή χρήση προτείνω ανεπιφύλακτα ΣΕΡΓΑΛ! ^hello^


Off-topic (βαριέμαι να ανοίγω νέο :P)

ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΠΠΡΑΣΙΝΟ (ΚΟΚΚΙΝΟ (Κ)
Danone Γαλακτοκοµικά (Κ)
Friesland Νουνού Γάλα, γιαούρτι (Κ)
Nestlé Γάλα Carnation, Dolca, Neslac, Βλάχας (Κ)
Αγνό Γάλα, γιαούρτι (Π)
Βέρο Κρητικό Γάλα (Π)
ΔΕΛΤΑ Γάλα (Advance, Μilko), γιαούρτι . (ΠΠ)
ΔΩΔΩΝΗ Γάλα (Κ)
Εβροφάρµα Γάλα (Κ)
Κολιός Γάλα (Κ)
Κρι-Κρι Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΜEΒΓΑΛ Γάλα, γιαούρτι (Π)
Μακεδονική Φάρµα Γάλα (Κ)
ΝΕΟΓΑΛ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
Όλυµπος Γάλα . (ΠΠ)
Ροδόπη Γάλα (Κ)
ΣΕΡΓΑΛ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΤΥΡΑΣ ΑΕ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΦΑΓΕ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Γάλα , γιαούρτι (Π)


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: emmanuel on January 29, 2007, 01:05:11 am
 νομίζω απαγαρεύτηκε να αναγράφεται  η ένδειξη "φρεσκο" σε όλα τα υψηλής παστερίωσης γάλατα.


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 01:09:20 am
είπα να αφήσω λίγο την μπούκλα να αναπτυχθεί... :P :P
Να της δίνεις κάθε μέρα Νουνού Family για να γίνει ψηλή και δυνατή...

προτιμώ το φρέσκο γάλα...
Μα, φρέσκο είναι το ΝΟΥΝΟΥ Family :???:

δεν είναι αυτό που αντέχει 10 μέρες;;
Ναι υψηλης Παστερίωσης...Tυπικά είναι φρέσκο αλλα πόσο φρέσκο είναι μετά από 10 ημέρες ??


είναι σίγουρα και τυπικά;;
γιατί νομίζω υπάρχει διαμάχη για το αν θα το λένε φρέσκο...και ακόμη δεν έχουν καταλήξει...
νομίζω απαγαρεύτηκε να αναγράφεται  η ένδειξη "φρεσκο" σε όλα τα υψηλής παστερίωσης γάλατα.
Α τελικά έληξε? Ωραίο αποτέλεσμα....Πότε έγινε αυτό??

off sto off:  Η ΦΑΓΕ έχει ανακοινώσει ότι φεύγει από την αγορά μικρής διάρκειας και πηγαίνει στα Υψηλής Παστερίωσης


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: apostolos1986 on January 29, 2007, 01:10:04 am
είπα να αφήσω λίγο την μπούκλα να αναπτυχθεί... :P :P
Να της δίνεις κάθε μέρα Νουνού Family για να γίνει ψηλή και δυνατή...

προτιμώ το φρέσκο γάλα...
Μα, φρέσκο είναι το ΝΟΥΝΟΥ Family :???:

δεν είναι αυτό που αντέχει 10 μέρες;;
Ναι υψηλης Παστερίωσης...Tυπικά είναι φρέσκο αλλα πόσο φρέσκο είναι μετά από 10 ημέρες ??


είναι σίγουρα και τυπικά;;
γιατί νομίζω υπάρχει διαμάχη για το αν θα το λένε φρέσκο...και ακόμη δεν έχουν καταλήξει...
νομίζω απαγαρεύτηκε να αναγράφεται  η ένδειξη "φρεσκο" σε όλα τα υψηλής παστερίωσης γάλατα.
Α τελικά έληξε? Ωραίο αποτέλεσμα....Πότε έγινε αυτό??

off sto off:  Η ΦΑΓΕ έχει ανακοινώσει ότι φεύγει από την αγορά μικρής διάρκειας και πηγαίνει στα Υψηλής Παστερίωσης

αυτό για τη ΦΑΓΕ το έχω ακούσει κι εγώ...


Title: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 01:12:47 am
ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΠΠΡΑΣΙΝΟ (ΚΟΚΚΙΝΟ (Κ)
Danone Γαλακτοκοµικά (Κ)
Friesland Νουνού Γάλα, γιαούρτι (Κ)
Nestlé Γάλα Carnation, Dolca, Neslac, Βλάχας (Κ)
Αγνό Γάλα, γιαούρτι (Π)
Βέρο Κρητικό Γάλα (Π)
ΔΕΛΤΑ Γάλα (Advance, Μilko), γιαούρτι . (ΠΠ)
ΔΩΔΩΝΗ Γάλα (Κ)
Εβροφάρµα Γάλα (Κ)
Κολιός Γάλα (Κ)
Κρι-Κρι Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΜEΒΓΑΛ Γάλα, γιαούρτι (Π)
Μακεδονική Φάρµα Γάλα (Κ)
ΝΕΟΓΑΛ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
Όλυµπος Γάλα . (ΠΠ)
Ροδόπη Γάλα (Κ)
ΣΕΡΓΑΛ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΤΥΡΑΣ ΑΕ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΦΑΓΕ Γάλα, γιαούρτι (Κ)
ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Γάλα , γιαούρτι (Π)

Πηγή: GreenPeace


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: iouaki on January 29, 2007, 01:19:29 am
ΠΡΩΤΟ....αλλα πατρα κυκλοφορει μόνο...απο τα άλλα πιο κοντινο σε γευση ειναι το δελτα..


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: emmanuel on January 29, 2007, 01:23:41 am
http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=16391&m=N49&aa=3


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 01:24:10 am
Προς φρέσκο γάλα... δέκα ημερών
Αναταράξεις στην αγορά από τη δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου στο «Βήμα» ότι προωθείται η επιμήκυνση της διάρκειας κυκλοφορίας του φρέσκου γάλακτος

ΧΡ. ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ




Οι ελπίδες ότι με την επιμήκυνση της διάρκειας κυκλοφορίας του φρέσκου γάλακτος θα υπάρξει άμεση πτώση στην τιμή του στα ράφια των σουπερμάρκετ, τουλάχιστον 10%, όπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου (επάνω), μάλλον είναι φρούδες, ενώ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζεται απρόθυμο να ενστερνισθεί τις απόψεις του υπουργείου Ανάπτυξης φοβούμενο αντιδράσεις των κτηνοτρόφων

Φωτιές ανάβει στην αγορά του φρέσκου γάλακτος - από την οποία, παρά τα όσα λέγονται και θρυλούνται περί κερδοσκοπίας, η ΦΑΓΕ αποχωρεί επιλέγοντας να επικεντρωθεί στα άλλα, πραγματικά υψηλής κερδοφορίας γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως είναι το γιαούρτι και το γάλα μακράς διαρκείας - η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου στο «Βήμα» ότι προωθείται η επιμήκυνση της διάρκειας κυκλοφορίας του φρέσκου γάλακτος.

Το θέμα είναι τεθεί και παλαιότερα, αλλά είχε σχεδόν ξεχαστεί και οι «γαλατάδες» μόλις τώρα αρχίζουν νατο αντιμετωπίζουν ως πιθανό ενδεχόμενο, χαράσσοντας εκ νέου τη στρατηγική τους.

Από τις πέντε ημέρες που είναι σήμερα θα πάει ενδεχομένως στις δέκα, «όπως ισχύει άλλωστε σε όλη την Ευρώπη», αφήνουν να εννοηθεί επιτελείς του υπουργείου. Για πολλούς και διαφόρους λόγους, ωστόσο, ίσως να μην υπάρξει τελικά ούτε μία ελληνική και εν γένει ευρωπαϊκή γαλακτοβιομηχανία που να διακινδυνεύσει να διαθέσει στην - θερμότερη κάθε άλλης ευρωπαϊκής - ελληνική αγορά φρέσκο γάλα διαρκείας δέκα ημερών.

Οι ελπίδες ότι με ένα τέτοιο μέτρο «θα έχουμε άμεση πτώση στην τιμή του γάλακτος, τουλάχιστον κατά 10%», όπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου, μοιάζουν φρούδες, ενώ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζεται απρόθυμο να ενστερνιστεί τις απόψεις του υπουργείου Ανάπτυξης φοβούμενο αντιδράσεις των κτηνοτρόφων.

* Το μάτι στην ημερομηνία

«Δεν θα σκάψουμε μόνοι μας τον λάκκο μας» αρκείται να αναφέρει - για τον... φόβο των Ιουδαίων υπό τον όρο της ανωνυμίας - στέλεχος περιφερειακής βιομηχανίας, εξηγώντας ότι «ο καταναλωτής του φρέσκου γάλακτος θα εξακολουθήσει να κοιτάζει πριν απ' όλα την ημερομηνία παστερίωσης και να επιλέγει αυτό που είναι πιο φρέσκο, αφήνοντας στα αζήτητα το γάλα των οκτώ ή ακόμη χειρότερα των δέκα ημερών».

Κάποιες βιομηχανίες, μολονότι για ευνόητους λόγους δεν ανοίγουν επισήμως τα χαρτιά τους, δηλώνουν αποφασισμένες να εξακολουθήσουν να θέτουν στη διάθεση του καταναλωτή φρέσκο γάλα πέντε ημερών, ό,τι και αν αποφασίσουν τα υπουργεία. Αλλωστε για αρκετές τοπικής και περιφερειακής κλίμακας βιομηχανίες αυτός θα είναι ίσως και ο μόνος τρόπος να αντισταθούν στην πίεση που θα υποστούν από τις ισχυρότερες εταιρείες, βιομηχανικές ή απλώς εισαγωγικές, οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επεκταθούν σε πανελλαδική κλίμακα και με την οικονομική ισχύ τους να προσπαθήσουν να τις περιθωριοποιήσουν.

«Αν το κράτος θέλει ο έλληνας καταναλωτής να πίνει ακόμη και απροσδιόριστης προέλευσης γάλα υψηλής παστερίωσης ουσιαστικά για φρέσκο και όχι φρέσκο ελληνικό, που μοιραία είναι ακριβότερο επειδή είναι καλύτερο, ας το πει τουλάχιστον» είναι η πάγια θέση μιας μεγάλου μεγέθους, άλλης γαλακτοβιομηχανίας, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, διαθέτει στην τιμή των 80-85 λεπτών το λίτρο το επώνυμο φρέσκο γάλα της που πωλείται προς 1,20-1,25 ευρώ ή και ακόμη ακριβότερα στα ράφια των σουπερμάρκετ, όπως και οι άλλες εταιρείες. «Μπορεί να λέγονται χίλια δυο, αλλά η παραγωγή φρέσκου γάλακτος είναι τομέας οριακής, χαμηλής κερδοφορίας, τα όποια κέρδη έρχονται κυρίως από τα άλλα προϊόντα» επιμένει ο εκπρόσωπός της, προσθέτοντας ότι «είναι αφύσικο το να κατηγορείται για καρτέλ ο πλέον πλουραλιστικός κλάδος της ελληνικής βιομηχανίας».

Η επιμήκυνση της διάρκειας κυκλοφορίας του φρέσκου γάλακτος «θα ανοίξει τον ανταγωνισμό» και είναι κάτι που «δεν το θέλουν οι γαλακτοβιομηχανίες, επειδή θα αναγκαστούν να μειώσουν την τιμή» διακηρύσσει από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, προφανώς με τη σκέψη ότι οι «γαλατάδες» θα ενσωματώνουν στην τιμή του προϊόντος πολύ λιγότερες επιστροφές, θα επιτύχουν μείωση του κόστους διανομής και ταυτόχρονα θα «πιεστούν» από εισαγωγικές, πολυεθνικές και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν ευκολότερα να διαθέσουν εισαγόμενο, φθηνότερο φρέσκο γάλα.

* Το μεταφορικό κόστος

«Ας μην έχουμε αυταπάτες, ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας εισαγόμενο, φθηνότερο φρέσκο γάλα 5, 7 ή 10 ημερών, δεν είναι οι ημέρες ζωής του προϊόντος, αλλά το τεράστιο μεταφορικό κόστος και κόστος διανομής σε συνδυασμό με τις επιστροφές, παράγοντες που κάνουν σχεδόν απαγορευτικές και πάντως χωρίς οικονομικό νόημα τις εισαγωγές του, αφού εν τέλει το εισαγόμενο δεν μπορεί να είναι φθηνότερο» αντιτείνει στέλεχος μιας μεγάλης εισαγωγικής κυρίως, πολυεθνικής εταιρείας γαλακτοκομικών με πολύ ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά.Οπως εξηγεί ο ίδιος, άλλωστε, τίποτε δεν εμποδίζει σήμερα τις άλλες ευρωπαϊκές φίρμες να διαθέτουν στην εγχώρια αγορά γάλα, με τον χαρακτηρισμό «φρέσκο», που θα έχει διάρκεια δέκα ημερών, αφού ο περιορισμός των πέντε ημερών αφορά μόνο το εγχωρίως παραγόμενο φρέσκο γάλα. Δεν το έχουν πράξει, δηλαδή, για τον απλούστατο λόγο ότι «δεν συμφέρει».

Αλλά και η Δέλτα, ο γαλακτοκομικός κλάδος του ομίλου Vivartia που λέγεται ότι υπό την πίεση των εισαγωγών θα θιγόταν, όπως και άλλες εταιρείες, δεν φαίνεται να ανησυχεί. Εχει δηλώσει μάλιστα προς το υπουργείο, όπως λέγεται ότι έκαναν και δύο ακόμη εταιρείες, ότι αποδέχεται προκαταβολικά οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί σχετικά με τη διεύρυνση ή όχι του χρόνου κυκλοφορίας του εγχωρίως παραγόμενου φρέσκου γάλακτος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει ότι «για λόγους προστασίας του καταναλωτή», ακόμη και αν επιτραπούν οι δέκα ημέρες, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κυκλοφορήσει φρέσκο γάλα με ανώτερη των επτά ημερών διάρκεια ζωής. Θεωρεί μάλιστα παντελώς αστήρικτες τις εικασίες ότι με την επιμήκυνση του χρόνου θα «πέσουν» οι τιμές.
«ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗΣ
Το μεγάλο «κόλπο» των βιομηχάνων

Η αλήθεια φαίνεται να είναι ότι όλες οι βιομηχανίες «τρέμουν» στην ιδέα ότι οι επιστροφές ληγμένου γάλακτος θα αυξηθούν και ότι το κόστος διανομής για την κάλυψη των απαιτητικών πελατών, που θα ζητούν το πιο φρέσκο γάλα, επίσης θα ακολουθήσει ανοδική πορεία. Παραμένει αμφίβολο, συνεπώς, ποιοι μπορεί να ωφεληθούν. Εκτός αν τα αρμόδια υπουργεία αποδεχθούν ένα... μεγάλο «κόλπο» το οποίο φέρεται να πρότεινε ένας πολυμήχανος βιομήχανος παραγωγής ευρείας γκάμας γαλακτοκομικών προϊόντων: Να αυξηθούν σε δέκα οι ημέρες ζωής του φρέσκου γάλακτος και ταυτόχρονα ο καταναλωτής να στερηθεί το δικαίωμα να πληροφορείται πότε παστεριώθηκε το γάλα. Να πάψει δηλαδή να αναγράφεται στη συσκευασία η ημερομηνία της παστερίωσης!

Κάπως έτσι κάποτε η γαλλική αγορά φρέσκου γάλακτος απαξιώθηκε και εν τέλει σήμερα οι γάλλοι καταναλωτές σε ποσοστό άνω του 95%, όπως και οι Γερμανοί σε ποσοστό 64% και οι Ιταλοί σε ποσοστό 69%, πίνουν γάλα μακράς διαρκείας, το οποίο βεβαίως είναι φθηνότερο. Αν πρόκειται όμως να μην αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς και να επιδιωχθεί ανάλογη μεταστροφή των ελληνικών νοικοκυριών για πολιτικούς λόγους και εν ονόματι της δίωξης των «καρτέλ», τη στιγμή που υπάρχουν περισσότερες από 110 εταιρείες οι οποίες διαθέτουν 392 διαφορετικά είδη γάλακτος σε τιμές που κυμαίνονται από 0,55 ευρώ το λίτρο το γάλα εβαπορέ ως 2,5 ευρώ το λίτρο το γάλα με ειδικές ιδιότητες και με διάρκεια από πέντε ημέρες ως 12 μήνες, ίσως δικαιωθούν οι φόβοι πολλών κτηνοτρόφων ότι ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος στις δέκα ημέρες θα αποδειχθεί πολλαπλώς οδυνηρή.


ΤΟ ΒΗΜΑ[/u
rl] (http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14885&m=D09&aa=1)


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 01:25:30 am
Απέσυρε τη διανομή φρέσκου γάλακτος η ΦΑΓΕ

Αποσύρεται από τη παραγωγή και διανομή φρέσκου γάλακτος η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η εταιρεία, θεωρεί ασύμφορη τη σχετική αγορά και βάζει στόχο μεγαλύτερο μερίδιο στο γάλα ψυγείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό η ΦΑΓΕ δεν έκανε διανομή φρέσκου γάλακτος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΦΑΓΕ: "Στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία γάλακτος επικεντρώνεται η ΦΑΓΕ με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς στο γάλα ψυγείου. Πρόκειται για την κατηγορία γάλακτος υψηλής παστερίωσης η οποία αναπτύσσεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 22,3% την τελευταία πενταετία. Στην κατηγορία αυτή η ΦΑΓΕ δραστηριοποιείται με τις μάρκες Γάλα 10 και ΦΑΡΜΑ, οι οποίες συγκεντρώνουν μερίδιο αγοράς 36,5%. Στο πλαίσιο αυτό διέκοψε την παραγωγή και διάθεση του Φρέσκου γάλακτος και εντείνει τις προσπάθειές της αξιοποιώντας το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο υψηλής παστερίωσης στο Αμύνταιο Φλωρίνης, το οποίο αποτελεί επένδυση αξίας 40 εκατ. ευρώ και παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας"


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: xenia on January 29, 2007, 01:26:30 am
Όλυμπος - the best


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Guybrush on January 29, 2007, 01:29:56 am
Όλυμπος - the best
To γάλα Όλυμπος έχει από τις υψηλότερες πρωτεινικές αξίες, αν όχι την υψηλότερη με 3,7γρ ανά 100 γραμμάρια προιόντος, τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες του χώρου βρίσκονται στο 3.2 w/w (ΔΕΛΤΑ)

Γι'αυτό εμείς το προτιμούμε, έτσι ninjaki ?


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: xenia on January 29, 2007, 01:32:32 am
Όλυμπος - the best
To γάλα Όλυμπος έχει από τις υψηλότερες πρωτεινικές αξίες, αν όχι την υψηλότερη με 3,7γρ ανά 100 γραμμάρια προιόντος, τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες του χώρου βρίσκονται στο 3.2 w/w (ΔΕΛΤΑ)

Γι'αυτό εμείς το προτιμούμε, έτσι ninjaki ?

Nιε  ^binkybaby^   :)


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: anonymous-root on January 29, 2007, 01:41:00 am
Δέλτα, γιατί το έχουμε ανάγκη. :D

και γάλα Λύκας.  ;)


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Mendoza on January 29, 2007, 01:43:17 am
Ολυμπος ρε!!!Οχι στην εβροφάρμα,κάτω τα παόκια! :P


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: xenia on January 29, 2007, 01:44:56 am
Ολυμπος ρε!!!Οχι στην εβροφάρμα,κάτω τα παόκια! :P
ntoink ^wav^


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: 4Dcube on January 29, 2007, 02:18:14 am
Όλυμπος - the best
επαυξάνω


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: xenia on January 29, 2007, 02:18:39 am
Όλυμπος - the best
επαυξάνω
^kissy^ ^hello^


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: vasso on January 29, 2007, 02:29:34 am
χεχε ..

πολύ χαίρομαι που είχα δίκιο...


ΜΕΒΓΑΛ και τα μυαλά στα κάγκελα!! (το πράσινο, έτσι; )


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Larry_Flynt on January 29, 2007, 02:48:13 am
Όλυμπος λόγω κουτιού ως τώρα, αλλα αφού είναι και καλύτερο..


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: MonteCristo on January 29, 2007, 02:48:51 am
απο σοκολατούχα milko the best!!!!!


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Johnny English on January 29, 2007, 04:06:49 am
χεχε ..

πολύ χαίρομαι που είχα δίκιο...


ΜΕΒΓΑΛ και τα μυαλά στα κάγκελα!! (το πράσινο, έτσι; )

Βασικά το normal με μπολικο πάγο...  ^slurp^

Συνδυάζεται βέβαια με nutella, όπου γίνεται στο στόμα σαν κακάο. Ή με καφέ που γίνεται σα μόκα.

Και το Όλυμπος είναι ωραίο (με τον ίδιο τρόπο).

Δέλτα sux. Απλά, δε πίνεται. Ούτε με καφέ μέσα. Χάλια είναι.


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: apostolos1986 on January 29, 2007, 04:10:11 am
από γαλά τα πάντα πίνω...δεν έχω πρόβλημα...


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Turambar on January 29, 2007, 04:10:49 am
εγώ πίνω τον καφέ με γάλα


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Larry_Flynt on January 29, 2007, 04:22:20 am
Πάντως απο κακάο το μίλκο είναι απαράδεκτο.

Με μια σωστή μπουγάτσα απαιτείται τοπίνο και ας είναι τρελή αγελάδα.


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Turambar on January 29, 2007, 04:27:04 am
θα συμφωνήσω... άλλωστε το μίλκο φέρνει κλανίδι...


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Larry_Flynt on January 29, 2007, 04:27:29 am
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: pmousoul on January 29, 2007, 05:10:28 am
από γαλά τα πάντα πίνω...δεν έχω πρόβλημα...

E, ναι... :)


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: aika on January 29, 2007, 12:06:39 pm
To Ολυμπος και του Κουκάκη δεν έχουν ωραία γεύση κατ'εμέ. Επίσης, είναι σε πλαστικά μπουκάλια, που είναι λιγότερο φιλικά στο περιβάλλον σε σχέση με τα χάρτινα και επίσης είναι διαφανή, όπερ σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητα σε αλλοιώσεις λόγω φωτός. Επίσης είναι τα πιο ακριβά απ'όλα. Τέλος, σιγά μη δώσω τα λεφτά μου στον α) Λαρισσαίο Όλυμπο β) στον Κουκάκη για τον οποίο κάποτε είχα ακούσει διάφορα για το τί είδους πρώτη ύλη βάζει στα γιαούρτια του... 8)

Εγώ πίνω Εβροφάρμα γιατί στηρίζω την εκεί περιοχή :D Άσε που η αγελαδίτσα που έχουν στο κουτί είναι πολύ συμπαθητική.
Μετά τις εξελίξεις στο θέμα γάλακτος, κάποιες φορές παίρνω γάλα Carrefour. Είναι μια χαρά και στην σωστή τιμή. Να σπάσουμε τα καρτέλ ρε!!!


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: xenia on January 29, 2007, 12:08:08 pm
πωωω Κουκάκη κακάο το καλύτερο!!!!


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: aika on January 29, 2007, 12:09:37 pm

Μα χρυσή μου, όταν βάζεις κακάο στο γάλα σου δεν απορροφάται σωστά το ασβέστιο από τον οργανισμό! Άσε που είναι τίγκα στη ζάχαρη. Μα τι σας μαθαίναν στο σχολείο πια?  :D :P


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: aika on January 29, 2007, 12:12:14 pm
Ρε παιδιά, το υψηλής παστερίωσης είναι σαν ξέπλυμα...χάλια γεύση! Κανονίστε τι αγοράζετε γιατί μας βλέπω σε λίγα χρόνια να έχουμε μόνο μακράς διαρκείας στα ράφια..


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: xenia on January 29, 2007, 12:15:27 pm
δε πήγα σχολείο
δε χρειάζεται να πάρω ασβέστιο από το γάλα αποκλειστικά
υπάρχουν πολλές ακόμα πηγές ασβεστίου

:)


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Johnny English on January 29, 2007, 12:37:15 pm
To Ολυμπος και του Κουκάκη δεν έχουν ωραία γεύση κατ'εμέ. Επίσης, είναι σε πλαστικά μπουκάλια, που είναι λιγότερο φιλικά στο περιβάλλον σε σχέση με τα χάρτινα και επίσης είναι διαφανή, όπερ σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητα σε αλλοιώσεις λόγω φωτός. [...]
Μετά τις εξελίξεις στο θέμα γάλακτος, κάποιες φορές παίρνω γάλα Carrefour. Είναι μια χαρά και στην σωστή τιμή. Να σπάσουμε τα καρτέλ ρε!!!

Μ'αρέσει που σνομπάρεις το Όλυμπος για τις αλλοιώσεις λόγω φωτός (έλεος! σε γάλα που σπάνια εκτίθεται σε φως αφού διακινείται νύχτα ως επί το πλείστον), αλλά δε σε χαλάει το Carrefour που είναι γάλα σκόνη από τη Ζουατεμαμούνδη!


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: aika on January 29, 2007, 14:09:23 pm

Μα τι λες; Ελληνικό γάλα από φάρμα στα Τρίκαλα είναι, ελεγμένο από τον ΕΦΕΤ.


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: megapixel on January 29, 2007, 14:24:54 pm
ΤΟ ΣΕΡΓΑΛ ΣΚΙΖΕΙ!!!  ;D  ;D  ;D  ;D


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: Johnny English on January 29, 2007, 15:05:53 pm

Μα τι λες; Ελληνικό γάλα από φάρμα στα Τρίκαλα είναι, ελεγμένο από τον ΕΦΕΤ.

Καλά ντε! Άσε με να κάνω λίγη προπαγάνδα εναντίον των πολυεθνικών!  :D

Υπόψην, αυτές οι εταιρίες (Carrefour κτλ) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ακρίβεια και την δημιουργία καρτέλ κτλ (όχι στο γάλα, γενικά). Και δεν εννοώ ότι συμμετέχουν. Εννοώ ευθύνονται δυνητικά...


Title: Re: Τι γάλα πίνετε?? Αλλάξτε το..
Post by: pmousoul on January 29, 2007, 15:51:45 pm

Μα τι λες; Ελληνικό γάλα από φάρμα στα Τρίκαλα είναι, ελεγμένο από τον ΕΦΕΤ.

Καλά ντε! Άσε με να κάνω λίγη προπαγάνδα εναντίον των πολυεθνικών!  :D

Υπόψην, αυτές οι εταιρίες (Carrefour κτλ) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ακρίβεια και την δημιουργία καρτέλ κτλ (όχι στο γάλα, γενικά). Και δεν εννοώ ότι συμμετέχουν. Εννοώ ευθύνονται δυνητικά...

Πέστα βρε Μάκη... Juan ήθελα να πω!


Title: Re: Γάλα υψηλής παστερίωσης:Φρέσκο ναι ή ου;;
Post by: Turambar on January 29, 2007, 16:12:35 pm
E ρε τι είχε γίνει με τα συμπυκνωμένα γάλατα κονσέρβες την εποχή του τσέρνομπιλ... είχαν γίνει ανάρπαστα και πωλούνταν στη μαύρη αγορά...


Title: Re: Γάλα
Post by: MihalisK on January 29, 2007, 17:13:19 pm
Υπόψην, αυτές οι εταιρίες (Carrefour κτλ) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την ακρίβεια και την δημιουργία καρτέλ κτλ (όχι στο γάλα, γενικά). Και δεν εννοώ ότι συμμετέχουν. Εννοώ ευθύνονται δυνητικά...

Pantws prin anoiksei to carefour sto Hrakleio -apo ekei eimai- to gala (to klassiko to nounou h to vlaxas) ekane gyrw stis 210 draxmes me ta topika supermarket na ayksanoun tis times 4-5% ana 6mhno. Apo tote pou anoikse to carefour ayth h koroideia stamathse me apotelesma na exoume shmera peripou 10 xronia meta , kai me to perasma tou eyrw, to idio gala me molis 85 cents.

Genika nomizw oti aytes oi alyssides exoun syntelesei shmanitka sth sygkrathsei twn timwn kai gia na sthriksw to ti 0a synevaine an den yphrxan polye0nika supermarket 0a pw mono mia leksh: 'MASOUTIS'.


Title: Re: Γάλα
Post by: Νessa on January 29, 2007, 23:13:27 pm
Το Όλυμπος εμένα νόστιμο μου φαίνεται...

Τώρα αν οι αγελάδες έχουν φάει μεταλλαγμένο χορτάρι, ομολογώ ότι δε με πολυενδιαφέρει... δε νομίζω να πάθω τίποτα... εδώ τρώω λουκάνικα LIDL από χοιρόδερμα :D (<---το ζώον)

ʼσχετο, 85 σεντς σίγουρα βγαίνει λιγότερο από 210 δρχ; Βαριέμαι να κάνω πράξεις, αλλά κάπου το ίδιο μου φαίνεται...


Title: Re: Γάλα
Post by: thematrix on January 29, 2007, 23:19:07 pm
.


Title: Re: Γάλα
Post by: Wade on January 29, 2007, 23:37:08 pm
ΤΟ ΣΕΡΓΑΛ ΣΚΙΖΕΙ!!!  ;D  ;D  ;D  ;D

Σερρες πατρίδα ^wav^ ^wav^ ^wav^
^wav^ ^wav^ ^wav^


Title: Re: Γάλα
Post by: aika on January 30, 2007, 00:07:44 am

A, και Σεργάλ παίρνω καμμιά φορά γιατί επίσης στηρίζω την εκεί περιοχή  8)


Title: Re: Γάλα
Post by: amelia on January 30, 2007, 00:19:15 am
βασικα κ γω ολυμπο επαιρνα αλλα μετα προσεξα το εξης.
σε ενα αλλο γαλα με χαρτινο κουτι ελεγε ''ειδικη χαρτινη συσκευασια για να προστατευει το γαλα απτο φως ωστε να μη χανει καθολου απτη θρεπτικη αξια του''
και καπου εκει αρχισα να παιρνω μονο μεβγαλ αφου ο ολυμπος εχει πλαστικο διαφανες κουτι και αφου ειναι κ πιο ακριβο δεν ειμαι σιγουρη αν αξιζει..


Title: Re: Γάλα
Post by: Guybrush on January 30, 2007, 00:25:35 am
Ο Όλυμπος όπως και η ΕΒΟΛ (Λάρισα και Βόλος) είναι πιο ακριβά λόγω αφενος της ανώτερης ποιότητας και αφετέρου, διότι είναι πιο μικρές παραγωγικές μονάδες που δέχονται γάλα αμιγώς από Έλληνες αγρότες και το οποίο (ακατέργαστο) αγοράζουν πιο ακριβό.


Title: Re: Γάλα
Post by: aika on January 30, 2007, 00:33:37 am

To ανώτερης ποιότητας από πού προκύπτει;
Είναι πιο ακριβό αφενός γιατί έχει fancy πλαστικό μπουκαλάκι κι αφετέρου γιατι ο Λαρισαίος είναι πονηρός  :D Ολόκληρη πιστοποίηση πήγαν και πήραν, να μην την πληρώσεις??


Title: Re: Γάλα
Post by: MihalisK on January 30, 2007, 00:35:24 am
Το Όλυμπος εμένα νόστιμο μου φαίνεται...

Τώρα αν οι αγελάδες έχουν φάει μεταλλαγμένο χορτάρι, ομολογώ ότι δε με πολυενδιαφέρει... δε νομίζω να πάθω τίποτα... εδώ τρώω λουκάνικα LIDL από χοιρόδερμα :D (<---το ζώον)

ʼσχετο, 85 σεντς σίγουρα βγαίνει λιγότερο από 210 δρχ; Βαριέμαι να κάνω πράξεις, αλλά κάπου το ίδιο μου φαίνεται...
Και βέβαια βγαίνει περισσότερο -τρεις οκτώ εικοσιτέσσερα- αλλά είναι και δέκα χρόνια μετά ε? Διάβασες καθόλου τι έγραψα?


Title: Re: Γάλα
Post by: aika on January 30, 2007, 00:35:31 am
Επίσης, οι αγρότες καλλιεργούν γη, όχι ζώα  :P
Για το αν που γάλα που πίνουμε είναι 100% ελληνικό ρωτήστε τον Ευαγγελάτο...

υσ. ΑΓΝΟ ρε! Στην Αθήνα έχουν κανει συμφωνία με τους φουρνάρηδες και έχουν πλέον στο ψυγείο τους μόνο ΑΓΝΟ με πολύ συμφέρουσα τιμή. Κάτω τα καρτέλ!


Title: Re: Γάλα
Post by: Guybrush on January 30, 2007, 00:43:01 am

To ανώτερης ποιότητας από πού προκύπτει;
Είναι πιο ακριβό αφενός γιατί έχει fancy πλαστικό μπουκαλάκι κι αφετέρου γιατι ο Λαρισαίος είναι πονηρός  :D Ολόκληρη πιστοποίηση πήγαν και πήραν, να μην την πληρώσεις??
Το πλαστικό δεν είναι trendy και δεν ειναι πιο ακριβο,

δευτερον, εισαι τοπικιστρια :P

τρίτον, η πιστοποίηση ειναι πιο φθηνή από την διαφήμιση που κάνει η ΔΕΛΤΑ(έκανε δηλαδή γιατί τωρα....),

 τέταρτόν, η Ολυμπος έχει πιο ποιοτικό γάλα με βάση ανάλυση του προιόντος,

πέμπτον, όπως αναφέρθηκε το γάλα δε χαλάει λόγω του ήλιου γιατί δεν εκτίθεται σε αυτόν,

έκτον και εβδομον, :P και ο αγροτης βγαζει γαλα με την εννοια του farmer Παρτα


Title: Re: Γάλα
Post by: lynx on January 30, 2007, 01:07:40 am
Βασικά η μεγαλύτερη αλλοίωση στο γάλα δεν γίνεται κατα τη μεταφορά αλλά στο διάστημα που τα αφήνουν έξω από τα supermarkets κτλ. μέχρι να τα βάλουν οι υπάλληλοι μέσα ( υπάρχει περίπτωση να τα αφήσουν στις 6 το πρωί και οι υπάλληλοι να τα πάρουν κατά τις 7.30, φανταστείτε όταν πέφτει και ο ήλιος πάνω τι γίνεται... :D) και στη συνέχεια στα ψυγεία τους. Εκεί είναι που γίνεται και η αλλοίωση σε γάλα συσκευασμένο σε διαφανές μπουκάλι, δεν είναι λίγο το φως από τις λάμπες φθορίου ( έχουν και ένα ποσοστό UV ακτινοβολία αν δεν κάνω λάθος...)

Το όλυμπος δεν μπορώ να το πιω, όσες φορές το πήρα η γεύση του μου φάνηκε πολύ αλλοιωμένη από το μπουκάλι.
Προτιμώ το δέλτα που έχει και καλύτερη συσκευασία για περισσότερη προστασία.
 
Για κάποιο διάστημα έπαιρνα Αγνό, αλλά βρήκα πέρισυ κάτι σαν ακαθαρσίες στο εσωτερικό από το καπάκι ασφαλείας   
(ερχόταν σε επαφή με το γάλα) και από τότε...

so... ΔΕΛΤΑ for me... ( τώρα που έμαθα ότι έχει και ΠΠ  ;) )

Στην τελική παίζει μεγάλο ρόλο και από που το παίρνεις, πόσο καλά το διατηρεί ο φούρνος, κατάστημα, κτλ. μέχρι τότε.

Για καλύτερο τεστ να δοκιμάσετε το γάλα χλιαρό προς ζεστό ( γύρω στους 38o C  :P),
γιατί όταν είναι κρύο δεν πολυκαταλαβαίνεις διαφορά...


Title: Re: Γάλα
Post by: aika on January 30, 2007, 01:57:38 am

Guybrush, sorry που στο λέω αλλά είσαι άσχετος!  :-*
Ο lynx με κάλυψε περί της αλλοίωσης του γάλακτος.
Aσε που είσαι και αντιοικολογικός με την πλαστικούρα. Πάρτα farmerboy!

Την πιο απαίσια γεύση που έχω δοκιμάσει πάντως την έχει το γάλα του Κουκάκη.


Title: Re: Γάλα
Post by: Guybrush on January 30, 2007, 02:05:05 am
 :-[
Όχι και άσχετος.Παρέθεσα στοιχεία

 :'(


Title: Re: Γάλα
Post by: Johnny English on January 30, 2007, 06:21:19 am
Λοιπόν περιληπτικά:

 - Τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν στις 6. (Τα ακούω κάθε πρωί, σε καμιά ώρα θα αρχίσουν να σέρνουν τα κασόνια από την αποθήκη). Αν ψωνίζετε από κάποιον που ανοίγει αργά, και διαπιστώσετε ότι δε προφυλάσσει τα γάλατά του ενώ του τα φέρνουν νωρίς, απλά δε ψωνίζετε! Οι ακτίνες του ήλιου 6 με 7 μας μάραναν! Πάντως πολλοί γαλατάδες έρχονται κι αργότερα (στο μαγαζί που δούλευα εγώ ερχόντουσαν στις 10 με 11 και τα γάλατα μπαίναν απευθείας ψυγείο)

- Οι τιμές γενικότερα ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με την παραγωγή. Και η ζάχαρη έπεσε κατά 40%. Δε φταίει το Carrefour, η ζάχαρη φταίει.

Το γεγονός ότι ήρθαν τα θηριώδη market, και χτυπάνε με άνισουν όρους τα "μικρά" σημεία κόβωντας πελατεία, έχει αναγκάσει τους καταστηματάρχες να ανεβάσουν τις τιμές λόγω χαμηλότερων πωλήσεων. Οπότε είτε "ταξιδεύεις" κάθε 3 μέρες στο Carrefour, είτε το παίρνεις 30 λεπτά ακριβότερα από κάτω από το σπίτι σου. (Αυτή είναι η επέκταση της ακρίβειας που δίνω).

Ο σχηματισμός καρτέλ από μικρότερες αλυσίδες, μπορεί κάλλιστα να συμβεί λόγω των πιέσεων που δέχονται από τα μεγαθήρια που είναι εκτός συναγωνισμού. Μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουν όλοι, συνασπίζονται να σώσουν ότι μπορούν. Βέβαια συνασπίζονται λάθος, αυτό είναι άλλο ζήτημα και αιτία που δεν είμαι fan του συστήματος...

Γενικότερα σήμερα, ο επιχειρηματικός κλάδος είναι σε μία φάση: Είτε γίνεσαι τεράστιος, είτε σε σβήνουν. Για να τα καταφέρεις να γίνει μεγάλος, υπάρχουν δύο τρόποι: Είτε γαμιέσαι στη δουλειά παίρνοντας άπειρα ρίσκα που μπορεί να αποτύχεις (πολλοί φλιπάρουν btw), είτε πατάς επί πτωμάτων, υπαλλήλων, πελατών κτλ. Μαντέψτε τί διαλέγουν οι περισσότεροι.


Title: Re: Γάλα
Post by: MihalisK on January 30, 2007, 23:08:28 pm
- Οι τιμές γενικότερα ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με την παραγωγή. Και η ζάχαρη έπεσε κατά 40%. Δε φταίει το Carrefour, η ζάχαρη φταίει.

Το γεγονός ότι ήρθαν τα θηριώδη market, και χτυπάνε με άνισουν όρους τα "μικρά" σημεία κόβωντας πελατεία, έχει αναγκάσει τους καταστηματάρχες να ανεβάσουν τις τιμές λόγω χαμηλότερων πωλήσεων. Οπότε είτε "ταξιδεύεις" κάθε 3 μέρες στο Carrefour, είτε το παίρνεις 30 λεπτά ακριβότερα από κάτω από το σπίτι σου. (Αυτή είναι η επέκταση της ακρίβειας που δίνω).

Ο σχηματισμός καρτέλ από μικρότερες αλυσίδες, μπορεί κάλλιστα να συμβεί λόγω των πιέσεων που δέχονται από τα μεγαθήρια που είναι εκτός συναγωνισμού. Μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουν όλοι, συνασπίζονται να σώσουν ότι μπορούν. Βέβαια συνασπίζονται λάθος, αυτό είναι άλλο ζήτημα και αιτία που δεν είμαι fan του συστήματος...

Γενικότερα σήμερα, ο επιχειρηματικός κλάδος είναι σε μία φάση: Είτε γίνεσαι τεράστιος, είτε σε σβήνουν. Για να τα καταφέρεις να γίνει μεγάλος, υπάρχουν δύο τρόποι: Είτε γαμιέσαι στη δουλειά παίρνοντας άπειρα ρίσκα που μπορεί να αποτύχεις (πολλοί φλιπάρουν btw), είτε πατάς επί πτωμάτων, υπαλλήλων, πελατών κτλ. Μαντέψτε τί διαλέγουν οι περισσότεροι.

Χωρίς να διαφωνώ, απλώ ξεχνάς μια άλλη παράμετρο ότι όλοι αυτοί οι μικροί, όσο δεν έχουν την απειλή των μεγάλων λειτουργούν εντελώς ανεξέλεγκτα διαμορφώνοντας τιμές κατά βούληση επειδή γουστάρουν μεγιστοποίηση του κέρδους όχι με ανοίγματα στο αγοραστικό κοινό αλλά με τεράστια αύξηση της τιμής πώλησης. Αυτό πλέον δε γίνεται να το κάνουν αφού οι αλυσσίδες που επενδύουν πολύ πιο σοβάρα (==> διαφημίσης, οργάνωση παραγωγών κλπ. κλπ. ) στοχεύοντας σε μεγιστοποίηση του κέρδους αυξάνοντας τους πελάτες και όχι τις τιμές. Για αυτό και οι μικροί θα σβήσουν και καλά να πάθουν γιατί απλούστατα δε σε σεβάστηκαν ποτέ ως πελάτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη θεσ/κη όπου υπάρχει ένα στάνταρ αγοραστικό κοινό 120000 ατόμων που στη συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να πάει καρφούρ ο Μασούτης επιβιώνει απλώς γαμώντα τους φοιτητές, χωρίς καμμιά ουσιαστική ποιότητα υπηρεσιών ή καμμιά προσπάθεια προώθησης.


Title: Re: Γάλα
Post by: bakeneko on March 30, 2007, 18:37:32 pm
υσ. ΑΓΝΟ ρε! Στην Αθήνα έχουν κανει συμφωνία με τους φουρνάρηδες και έχουν πλέον στο ψυγείο τους μόνο ΑΓΝΟ με πολύ συμφέρουσα τιμή. Κάτω τα καρτέλ!
Ναι, το οποίο όταν λήγει δεν το παίρνει πίσω η ΑΓΝΟ (γιατί έτσι είναι η συμφωνία) οπότε καταλήγει στα γλυκά :P


Title: Re: Γάλα
Post by: aika on March 30, 2007, 20:06:25 pm

Και το κακό πού είναι με αυτό, είναι έτοιμο για κρέμα!  :D ;)


Title: Re: Γάλα
Post by: apostolos1986 on March 30, 2007, 20:08:11 pm
ναι βασικά η συμφωνία άρχισε να χαλάει...και οι φούρνοι στάματησαν να δίνουν με 90 λεπτά το γάλα...γιατί η Δέλτα τους απείλησε ότι θα τους πάρει τα ψυγεία...που στο 90%+ των φούρνων το παρέχει...


Title: Re: Γάλα
Post by: Αθάνατος on March 30, 2007, 20:10:48 pm
Εγώ το γάλα το παίρνω με 80 λεπτά το λίτρο κατευθείαν από τον παραγωγό.
Φρέσκο πράγμα ... πίνω λίγο και το άλλο το κάνω γιαούρτι, γιατί το γιαούρτι είναι πιο ωραίο και δροσερό. :P