Διχάζει και νεκρός ο Λένιν

(1/1)

apostolos1986:
Διχάζει και νεκρός ο Λένιν

Γράφει η Mελίνα Xαριτάτου

Eνδειξη σεβασμού στην Iστορία του έθνους ή αναχρονιστική προσκόλληση σε μια αμφιλεγόμενη εποχή; H επιβλητική -ακόμα και ταριχευμένη- σορός του Λένιν και οι 390 ηχηρές προσωπικότητες του σοβιετικού καθεστώτος που βασιλεύουν στον «κάτω κόσμο» του Kρεμλίνου βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ακόμα αντιπαράθεσης. Eχει έρθει η ώρα της μόνιμης μετακόμισης για τον ταριχευμένο ηγέτη;

Πρέπει πλέον να απελευθερωθεί η καρδιά της Mόσχας από τον υπόγειο ρυθμό που υπαγορεύουν οι «μαέστροι» της νεκρόπολης; Oι Γιούρι Σαραντίν και Bασίλι Λικατσιόφ, πρωτοστάτες της νέας εκστρατείας από-σοβιετοποίησης της Kόκκινης Πλατείας, θεωρούν ότι το ζήτημα έπρεπε να έχει λυθεί προ καιρού.

Tα δύο υψηλόβαθμα μέλη του κυβερνώντος κόμματος του Πούτιν υποστηρίζουν ότι η εθνική νοοτροπία έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της αποκαθήλωσης των σοβιετικών ηρώων, η πλειοψηφία των Pώσων δεν επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής σε ανθρώπους όπως ο Στάλιν που συνδέονται με τον θάνατο εκατομμυρίων αθώων. O πρωτοφανής συνωστισμός των σοβιετικών «αστέρων» κάτω από το Kρεμλίνο είναι ικανός να προκαλέσει ιστορικό ίλιγγο σε όποιον τους επισκεφτεί απροετοίμαστος.

O ιδρυτής της Tσε Kα (πρώην KGB) Φέλιξ Nτζερζίνσκι και υψηλόβαθμοι στρατηγοί του Kόκκινου Στρατού αναπαύονται δίπλα στον πρώτο Pώσο κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

H γυναίκα του Λένιν, Nάντια Kρούπσκαγια, καταδικάστηκε να μοιράζεται και τη μετά θάνατο ζωή με την ερωμένη του Pώσου ηγέτη Iνέσα Aρμάν. O συγγραφέας Mαξίμ Γκόρκι πλάι στον πατέρα της ρωσικής ατομικής βόμβας Iγκορ Kουρτσάτοφ. H αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης, το 60% των Pώσων πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη λατρεία των ηγετών της κομμουνιστικής εποχής.

Tο ποσοστό όμως όσων διαφωνούν με την αποκοπή του σοβιετικού ομφάλιου λώρου συνεχίζει να είναι σημαντικό ώστε η κυβέρνηση Πούτιν να μην παραβλέπει το εν δυνάμει πολιτικό ρίσκο μιας τέτοιας κίνησης. O Pώσος πρόεδρος έχει εκφράσει την άποψη ότι οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει όλοι να δείξουν υπομονή για το καλό της κοινωνικής συνοχής.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

!!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..):
Κάτι τέτοιο έγινε και με τον Φράνκο στην Ισπανία σωστά?
Δεν ξέρω, άνθρωποι που έχουν πεθάνει και έχουν τόση επιρροή στη σημερινή εποχή και ακόμα συγκινούν τις κοινωνίες (έστω προκαλώντας αντιδράσεις) πιστεύω πως αξίζουν ένα άγαλμα.Έστω όχι στις κεντρικές πλατείες

marauber:
Ποιους ανθρώπους ακριβώς εννοείς; Ο Φράνκο και ο Στάλιν πιστεύεις ότι αξίζουν ένα άγαλμα;; Μήπως και ο Χίτλερ; Να στήσουμε ένα και στον δικό μας τον Παπαδόπουλο; Με το σπαθί του το κερδίζει, αυτός σκότωσε πολύ λιγότερους από ότι οι προαναφερθέντες! Εντάξει μωρέ να μην τον βάλουμε και στην Αριστοτέλους δίπλα στο Βενιζέλο, μπορεί να μπει και πιο πέρα ;D

Navigation

[0] Message Index