THMMY.gr

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα => Ψηφιακό Σπίτι (Media PC, Home Theater) => Topic started by: bakeneko on February 04, 2006, 05:13:47 am



Title: Το όραμα της Intel για το ψηφιακό σπίτι του μέλλοντος
Post by: bakeneko on February 04, 2006, 05:13:47 am
Μέσω της νέας πλατφόρμας DMA, θα μπορούμε να κατεβάσουμε μία κινηματογραφική ταινία στο PC μας και να τη διανείμουμε σε μία γκάμα συσκευών σε όλο το σπίτι για τηλεθέαση - Έρχεται σύντομα και το Entertainment PC

Στο πλαίσιο του πρόσφατου Intel Developer Forum, η Intel ανακοίνωσε ότι μέσα από τη στενή συνεργασία της με τις Digital 5, Netgear και RealNetworks για τη δημιουργία ενός Προσαρμοστή Ψηφιακών Μέσων (Digital Media Adapter - DMA) που βασίζεται σε πρότυπα, οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να μεταφέρουν, προστατευμένο, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο από το PC σε άλλες συσκευές στο δίκτυο του σπιτιού.

«Μέσω της σκληρής δουλειάς και της στενής συνεργασίας αυτών των εταιρειών, o καταναλωτής θα είναι σύντομα σε θέση να αγοράσει ένα Netgear DMA, να το συνδέσει με την τηλεόρασή του και να έχει πρόσβαση στην αγαπημένη του κινηματογραφική ταινία μέσω Internet» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Intel.
(http://194.30.231.7/kathnews/photos/28-09-04/28-09-04_109791_21.jpg)

Το Netgear DMA, που χρησιμοποιεί το middleware της Digital 5, είναι η πρώτη πλατφόρμα που μπορεί να μεταφράσει αρχεία video της RealNetworks μέσω της τεχνολογίας προστασίας Digital Transmission Content Protection over IP (DTCP-IP). Επιπλέον, οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες παροχής online κινηματογραφικών ταινιών -η Movielink και η STARZ! Ticket on Real Movies της RealNetworks και της Starz Encore Group - θα είναι οι πρώτες που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε καταναλωτές σ' αυτή τη νέα πλατφόρμα.

Λόγω αυτής της πλατφόρμας που βασίζεται σε DTCP-IP, οι καταναλωτές θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στην πρόσβαση και διανομή του περιεχομένου μέσα σε ένα αυτόνομο ή δικτυακό περιβάλλον σπιτιού. Οι χρήστες αυτών των υπηρεσιών θα μπορούν να κατεβάσουν μία κινηματογραφική ταινία στο PC τους και με ασφάλεια να την διανείμουν σε μία γκάμα συσκευών σε όλο το σπίτι για τηλεθέαση.

Πολλές ακόμη εταιρείες καταναλωτικών ηλεκτρονικών και περιεχομένου έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη λύσεων υψηλής ποιότητας περιεχομένου για το PC και συσκευές με δυνατότητα δικτύωσης. Το DTCP-IP παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το «5C» το 2003, μία προσπάθεια συνεργασίας ανάμεσα στην Intel και τις Matsushita, Toshiba, Hitachi και Sony ως μία λύση ανοιχτών προτύπων για την προστασία περιεχομένου, που προσφέρεται σε προϊόντα του ψηφιακού σπιτιού μέσω ενσύρματων και ασύρματων δικτύων.

Entertainment PC

Η Intel ανακοίνωσε επίσης την έλευση του Entertainment PC, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελεί συνδυασμό ηχοσυστήματος, τηλεόρασης και υπολογιστή σε πολύ μικρό μέγεθος, το οποίο θα επιτρέπει την τοποθέτησή του ακόμα και σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης του σαλονιού. Το EPC μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε και να χειριζόμαστε προσωπικές υπηρεσίες πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και home videos, ενώ παράλληλα τους μας παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ψηφιακή ψυχαγωγία (ταινίες, μουσική, μαγνητοσκοπημένες τηλεοπτικές εκπομπές) με τη χρήση μόνο ενός τηλεχειριστηρίου.

(http://194.30.231.7/kathnews/photos/28-09-04/28-09-04_109791_91.jpg)Ενόψει της άφιξης των EPCs στο τέλος του έτους, οι εταιρίες περιεχομένου σχεδιάζουν λογισμικό που να επιτρέπει στους καταναλωτές να χειρίζονται τον υπολογιστή τους μέσω τηλεχειριστηρίου, χάρη στις εξειδικευμένες συνδέσεις χρηστών, των οποίων ο σχεδιασμός επιβάλλει προβολή από κάποια απόσταση. Τα παιχνίδια του υπολογιστή, τα οποία μέχρι πρότινος περιόριζαν το χρήστη είτε στο γραφείο είτε σε κάποιον άλλο ειδικό χώρο, μπορεί κανείς πλέον να τα απολαμβάνει στη μεγάλη οθόνη της τηλεοράσεως του σαλονιού. Δραστηριότητες όπως το να «κατεβάζει» κανείς τραγούδια ή ταινίες, δεν είναι πια τίποτα περισσότερο, από ένα κλικ σε κάποιο από τα κουμπιά του EPC.

Η Intel συνεργάζεται με εταιρίες, όπως Activision, Digital 5, Electronic Arts, Movielink, Napster και Real Networks, ώστε να φέρει στους πελάτες της νέες εμπειρίες από το χώρο των παιχνιδιών, του κινηματογράφου και της μουσικής. Προκειμένου να επιταχύνει τη διαθεσιμότητα περιεχομένου για το EPC και το ψηφιακό σπίτι, η Intel ανακοίνωσε τις
Παραγωγικές Συστάσεις Λογισμικού και Υπηρεσιών (Software and Services Product Recommendations - SSPR), ένα σύνολο, δηλαδή, κατευθυντήριων γραμμών για τους Ανεξάρτητους Πωλητές Λογισμικού (Independent Software Vendors - ISVs) και τους παροχείς υπηρεσιών.


Title: Απ: Το όραμα της Intel για το ψηφιακό σπίτι του μέλλοντος
Post by: bakeneko on February 04, 2006, 05:16:03 am
Ψηφιακό Γραφείο

Η Intel στρέφει την προσοχή της και στην υλοποίηση του ψηφιακού γραφείου. Το όραμα της εταιρίας επικεντρώνεται στη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής των εργασιών, προσφέροντας πάντα διαθέσιμες και χρήσιμες τεχνολογίες και πλατφόρμες, οι οποίες είναι πιο ενήμερες, συνδεδεμένες, διαισθητικές και που ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί θεμελιώδεις μεταβολές στον εργασιακό χώρο, ενώ οι άνθρωποι εργάζονται. Ο τρόπος που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, λαμβάνουμε αποφάσεις και συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που εργάζονται σε πολύ μακρινές αποστάσεις και σε τελείως διαφορετικές ώρες γεννά νέα προβλήματα, τόσο για το προσωπικό εργασίας όσο και για τα τμήματα πληροφορικής», επισημαίνει η Intel.

H Intel ανέπτυξε τέσσερις εξειδικευμένες μονάδες για τη βελτίωση του ψηφιακού γραφείου: ενσωματωμένο τμήμα πληροφορικής, άμεση ομαδική δουλειά, διεισδυτική συνδεσιμότητα και στήριξη πληροφοριών. Η Intel αναπτύσσει κτίρια τεχνολογίας και χαρακτηριστικά συστημάτων υλικού, ώστε να καλύψει αυτές τις τέσσερις ενότητες. Για παράδειγμα, ανακοίνωσε την ίδρυση της Intel Active Management Technology, η οποία φιλοδοξεί να δώσει νέα διάσταση στο τρόπο διαχείρισης και διατήρησης των δικτυακών υπολογιστών - ακόμα και εκείνων που είναι απενεργοποιημένοι ή μη καταχωρημένοι. Επίσης, θα προσφέρει προστασία των πληροφοριών, παρεμποδίζοντας την απομάκρυνση σημαντικών μονάδων καταλόγου, τηλεχειριστηρίου ή προστασίας κατά των ιών.

Πηγή: eone.gr (http://www.eone.gr/4dcgi/_w_articles_technocomputer_2_29/01/2006_109791)