• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:11:11 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:11:11 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 9
Guests: 108
Total: 117
Yamal
pipitsenko
Geoth
cremidhs
akoil
stefpapa21
mixkats
iasonasl
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Περί συμμετοχής και έκφρασης των φοιτητών μέσα από τις συνελεύσεις
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Περί συμμετοχής και έκφρασης των φοιτητών μέσα από τις συνελεύσεις  (Read 3745 times)
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Περί συμμετοχής και έκφρασης των φοιτητών μέσα από τις συνελεύσεις
« on: February 09, 2008, 02:07:56 am »

Η συζήτηση προέκυψε από εδώ:

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=23468.0
« Last Edit: March 23, 2008, 18:10:39 pm by corina » Logged

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Περί συμμετοχής και έκφρασης των φοιτητών μέσα από τις συνελεύσεις
« Reply #1 on: March 20, 2008, 13:43:56 pm »

Quote from: ngine13 on March 20, 2008, 13:39:10 pm
δεν πρόκειται να δεις απόφαση του συλλόγου φοιτητών προσανατολισμένη προς τις προτάσεις αυτές, όχι γιατί η πλειοψηφία δεν συμφωνεί, αλλά γιατί ο συνδικαλισμός με την παρούσα μορφή του θα τις απορρίψει πολύ εύκολα...

Και για τους τύπους... Μουσουλιώτης Παναγιώτης

έγραψες.....
δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο....
αυτό είναι που απογοητεύει και διώχνει από τις διαδικασίες ό,τι αξιόλογο υπάρχει στους κόλπους των φοιτητών....
aliakmwn
Guest
« Reply #2 on: March 20, 2008, 13:55:22 pm »

Και όσο για την συνδιοίκηση του πανεπιστημίου και την ευθύνη των φοιτητών... ακόμα και εάν γεράσεις (πολύ περισσότερο  Tongue) δεν πρόκειται να δεις απόφαση του συλλόγου φοιτητών προσανατολισμένη προς τις προτάσεις αυτές, όχι γιατί η πλειοψηφία δεν συμφωνεί, αλλά γιατί ο συνδικαλισμός με την παρούσα μορφή του θα τις απορρίψει πολύ εύκολα...

1) Α, δηλαδη εφοσον ο συνδικαλισμος στη σημερινη του μορφη δεν συμφωνει μαζι μας, τον απορριπτουμε και ζητουμε μιαν αλλη μορφη, που θα μπορουν να περασουν οι προτασεις μας?

2) Για προτεινε μια "αλλη μορφη συνδικαλισμου"........
pmousoul
Guest
« Reply #3 on: March 20, 2008, 14:16:56 pm »

Quote from: aliakmwn on March 20, 2008, 13:55:22 pm
Και όσο για την συνδιοίκηση του πανεπιστημίου και την ευθύνη των φοιτητών... ακόμα και εάν γεράσεις (πολύ περισσότερο  Tongue) δεν πρόκειται να δεις απόφαση του συλλόγου φοιτητών προσανατολισμένη προς τις προτάσεις αυτές, όχι γιατί η πλειοψηφία δεν συμφωνεί, αλλά γιατί ο συνδικαλισμός με την παρούσα μορφή του θα τις απορρίψει πολύ εύκολα...

1) Α, δηλαδη εφοσον ο συνδικαλισμος στη σημερινη του μορφη δεν συμφωνει μαζι μας, τον απορριπτουμε και ζητουμε μιαν αλλη μορφη, που θα μπορουν να περασουν οι προτασεις μας?

2) Για προτεινε μια "αλλη μορφη συνδικαλισμου"........

Εγώ μιλάω ανοιχτά και δεν πρόκειται να αναπτύξω συνδικαλιστικό λόγο...

Ένα σημείο θα ήθελα να τονίσω - ένα αρκετά καλό παράδειγμα κατά την δική μου ταπεινή άποψη.

Γιατί σε μία συνέλευση να δίνουμε προτεραιότητα στα προβλήματα της κοινωνίας με την ευρύτερη έννοια και όχι αρχικά στα της κοινωνίας του τμήματος και έπειτα στα της ευρύτερης κοινωνίας;

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #4 on: March 20, 2008, 14:54:47 pm »

Quote from: aliakmwn on March 20, 2008, 13:55:22 pm

Δεν είναι το θέμα να μπορούν να περάσουν οι προτάσεις μας, αλλά να μπορούν να ακουστούν και άλλες προτάσεις εκτός από τις δικές μας. Και αυτό δε γίνεται και δεν ξέρω πώς πορεί να γίνει.

Και τελικά αυτές οι προτάσεις που δεν ακούγονται πιθανόν να είναι αυτές που εκφράζουν τον περισσότερο κόσμο.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
aliakmwn
Guest
« Reply #5 on: March 20, 2008, 15:14:47 pm »

Quote from: corina on March 20, 2008, 14:54:47 pm
Και αυτό δε γίνεται

Γιατι?

Και τελικά αυτές οι προτάσεις που δεν ακούγονται πιθανόν να είναι αυτές που εκφράζουν τον περισσότερο κόσμο.

Απο πού προκυπτει αυτο?
Και γιατι ο "περισσοτερος κοσμος" δεν ερχεται να πει τις προτασεις του και να υποστηριξει αυτες που τον εκφραζουν?
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #6 on: March 20, 2008, 17:26:14 pm »

Quote from: aliakmwn on March 20, 2008, 15:14:47 pm

Απο πού προκυπτει αυτο?
Και γιατι ο "περισσοτερος κοσμος" δεν ερχεται να πει τις προτασεις του και να υποστηριξει αυτες που τον εκφραζουν?

Γιατί κάποιος μόνος του πρέπει να ξεκινήσει. Και κανένας δεν τολμάει να τα βάλει με τους "οργανωμένους"...

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
aliakmwn
Guest
« Reply #7 on: March 20, 2008, 19:34:53 pm »

Quote from: vasso on March 20, 2008, 17:26:14 pm
Γιατί κάποιος μόνος του πρέπει να ξεκινήσει. Και κανένας δεν τολμάει να τα βάλει με τους "οργανωμένους"...

Πρωτον, οι οργανωμενοι δεν ειναι τιποτα διαφορετικο απ' αυτον.
Δευτερον, εαν ειναι οντως ετσι τοτε ειναι αξιος της μοιρας του, συνεπως καλα κανει και τρωει στη μαπα ολα οσα οι αλλοι αποφασιζουν.
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #8 on: March 20, 2008, 20:31:13 pm »

δεν είναι κάτι διαφορετικό (απαραίτητα)

απλά είναι πολλοί και είναι ένας.

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #9 on: March 21, 2008, 00:34:27 am »

Quote from: aliakmwn on March 20, 2008, 19:34:53 pm
Quote from: vasso on March 20, 2008, 17:26:14 pm

Πρωτον, οι οργανωμενοι δεν ειναι τιποτα διαφορετικο απ' αυτον.
Δευτερον, εαν ειναι οντως ετσι τοτε ειναι αξιος της μοιρας του, συνεπως καλα κανει και τρωει στη μαπα ολα οσα οι αλλοι αποφασιζουν.

Ναι, ότι είναι το ίδιο πράγμα ένας που έχει τα πάντα έτοιμα, ακόμη και αυτά που θα πεί, από έναν κομματικό μηχανισμό, με αυτόν που τα σκέφτεται μόνος του. Καλά πείσθηκα.

ps Αν δεν προσπαθήσει κάν, είναι άξιος της μοίρας του, συμφωνώ. Εγώ προσπάθησα και απέτυχα πάντως.
« Last Edit: March 21, 2008, 00:46:24 am by pandora » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #10 on: March 21, 2008, 13:39:13 pm »

Quote from: Godhatesusall on March 21, 2008, 12:25:28 pm

Ο λόγος μου δεν βγήκε από καμιά ναφθαλίνη και από καμιά στείρα κομματική γραμμή....Οι απόψεις μου απορρέουν από την θεώρηση μου για τον κόσμο,τα λεγόμενα ιδεολογικά μου εργαλεία.Και από εκεί αρχίζω να κάνω ανάλυση για το πως θα μπορέσω να βελτιώσω την ζωή μου....

Η λογική του παλιά στο μεξικό αγωνίστηκα,αλλά τώρα είμαι όλη μέρα στο 9ώροφο δεν θα μας πάει εμπρός,παρά μόνο είναι μια ρόδινη οδός προς την συντήρηση...

Οφείλω να εξηγηθώ σ'αυτό. Δεν τα έλεγα σε εσένα προσωπικά, ασχέτως με το πώς ακούστηκε. Η απογοήτευσή μου είναι γενικότερη, και στηριζεται στην εντύπωση που  έχω ότι λέμε απλώς κάποια πράγματα για να τα λέμε.
Οι ήττες που λές, του φοιτητικού κινήματος, θα πρεπε να μας πηγαίνουν μπροστά... όχι να μας καθηλώνουν....
Στην συζήτηση για κοινό πλαίσιο στην πρώτη φετινή ΓΣ εγώ προσωπικά κατέθεσα την άποψή μου στους υπόλοιπους του κοινού για το τί ήθελα να αλλάξει φέτος σε σχέση με πέρισυ. Ε, εντάξει, δεν είμαι και κνίτης να τα λέω 500 φορές.

Μπορείς να μου τα χώσεις όσο θέλεις γι'αυτό (και θα χεις και δίκιο, μεταξυ μας), αλλά κουράστηκα.
Ακόμη συμμετέχω, παρόλα αυτά, με όσο διάθεση και κουράγιο έχω να εξηγώ αυτά που σκέφτομαι και να τα λέω στις διαδικασίες.

Quote from: Juan on March 21, 2008, 05:42:59 am

Προτεινόμενες δράσεις..:

- Κόβεις την TV από τα 13 σου (μετά την εποχή των cartoons δηλαδή). (Κοινώς.. παροτρύνουμε τους γονείς να το κάνουν).
- Πηγαίνεις "organasmus" στη Γερμανία υποχρεωτικά στα 14 για ένα χρόνο. Γυρνάς και βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι.
- Αφαιρείς τις κόρνες από τα αυτοκίνητα.
- Ανατινάζεις 15 με 50 πολυκατοικίες (ανάλογα με το μέγεθος της πόλης).
- Νομιμοποιείς το "χόρτο" με παροχή μόνο από τα φαρμακεία περιορισμένης ποσότητας / μήνα, μόνο για γονείς ανηλίκων.. για την απαραίτητη χαλάρωση (αν και τα παραπάνω ίσως αρκούν).

Αποτελέσματα σε 15 με 20 χρόνια.. (στα παιδιά μας δηλαδή πλέον).

Grin Grin  NotWorthy
αυτό με τη μολότωφ το σκέφτηκα κι εγώ χθές το βραδυ που έβλεπα Βουλή....
pmousoul
Guest
« Reply #11 on: March 21, 2008, 13:41:44 pm »

Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να αλλάξεις τον κόσμο... εκτός από τον συνδικαλισμό υπάρχει και η παιδεία!

Το θέμα είναι βέβαια ιδεολογικό. Άλλοι πιστεύουν στην παιδεία και άλλοι όχι.

Ακριβώς αυτό είναι που διώχνει τον κάθε ένα που "προσπάθησε". Δεν υπάρχει παιδεία στις συνελεύσεις μας... και όταν υπάρχει την κοιτάμε καχύποπτα και λέμε "μα αυτά που λέει ο τάδε είναι οι νόμοι της κυβέρνησης"...

Τρανό παράδειγμα παιδείας που άλλαξε τον κόσμο, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι το λειτουργικό σύστημα Linux.

ΥΓ. : Θέλει παιδεία για να σταματήσουμε να φερόμαστε ως οπαδοί και να αρχίσουμε να φερόμαστε ως πολίτες. Αλλά το δεύτερο είναι πολύ δύκολο, όχι μόνο για την μικρή "πολιτευόμενη" κοινωνία της σχολής αλλά και για την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.
« Last Edit: March 21, 2008, 14:28:10 pm by ngine13 » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #12 on: March 21, 2008, 15:06:51 pm »

Quote from: ngine13 on March 21, 2008, 13:41:44 pm
Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να αλλάξεις τον κόσμο... εκτός από τον συνδικαλισμό υπάρχει και η παιδεία!

Ο κοσμος δεν αλλαζει ουτε με το συνδικαλισμο, ουτε με την παιδεια, ουτε με τις μεταρρυθμισεις.
Η επισημη παιδεια ειναι κομματι (αν θες γεννημα) του υπαρχοντος κοσμου, αρα και προσανατολισμενη να τον συντηρει. Ο συνδικαλισμος εξαρταται απο το πώς ειναι οργανωμενος ο κοσμος, και ενω στο κομματι της συνειδησης μπορει να δουλεψει στην κατευθυνση της ριζοσπαστικοποιησης (με την καταλληλη διαχειριση του), στο κομματι της υλικης προοδου δεν μπορει να προσφερει παρα ψιχουλα - τα οποια θα τα παρουν πισω οσο πιο συντομα μπορεσουν.

Quote from: ngine13 on March 21, 2008, 13:41:44 pm
Τρανό παράδειγμα παιδείας που άλλαξε τον κόσμο, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι το λειτουργικό σύστημα Linux.

Το linux "αλλαξε τον κοσμο"? Πλακα μας κανεις ρε Παναγιωτη, δεν ειναι δυνατον να διαβαζουν τα ματια μου αυτη τη φραση...
Αλλαξε τον κοσμο? Τι αλλαξε δηλαδη στον κοσμο?

Γιουχουυυυυυυ hellooooooooo ενα λειτουργικο ειναι μονο!!! Καποιοι δεν εχουν ψωμι να φανε κι εσυ μου αλλαζεις τον κοσμο με αλληλουχιες ασσων και μηδενικων???
Ελα μωρε δεν πειραζει, ψωμι μπορει να μην εχουν αλλα εχουν ελευθερο και δωρεαν λογισμικο! Και μαλιστα unix-based! Τι αλλο θελουν?

Quote from: pandora on March 21, 2008, 13:39:13 pm
Στην συζήτηση για κοινό πλαίσιο στην πρώτη φετινή ΓΣ εγώ προσωπικά κατέθεσα την άποψή μου στους υπόλοιπους του κοινού για το τί ήθελα να αλλάξει φέτος σε σχέση με πέρισυ. Ε, εντάξει, δεν είμαι και κνίτης να τα λέω 500 φορές.

Αυτο ειναι το προβλημα. Οτι λες μια κουβεντα και στον φανταστικο κοσμο που εχεις πλασει στο κεφαλι σου νομιζεις οτι πειθεις. Καταστρωνεις σχεδια συλλογισμων και επιχειρηματα, τα οποια επειδη επεισαν εσενα νομιζεις πως θα ερθουν "plug and play" και θα "τρεξουν". Και φυσικα οταν βλεπεις πως αυτο δεν συμβαινει, απογοητευεσαι και αργα ή γρηγορα τα παρατας. Ο κοσμος δεν δουλευει ετσι, ουτε παει μπροστα ετσι.
Γι' αυτο και η δραση σου ειναι μακρυα απο την πραγματικοτητα. Οχι επειδη κυνηγας το ανεφικτο ή το ουτοπικο, αλλα επειδη η μεθοδος σου ειναι λανθασμενη. Αν χωθεις λιγο περισσοτερο στα βαθια θα δεις πως το πρωτο (τι κυνηγας) παει χερι-χερι με το δευτερο (με ποιον τροπο το κανεις).

ΥΓ: Το γαμησαμε κι αυτο το topic ε?
pmousoul
Guest
« Reply #13 on: March 21, 2008, 16:57:26 pm »

Στάθη, στο παράδειγμα που έδωσα φυσικά και δεν εννοούσα τους άσσους και τα μηδενικά, αλλά την νοοτροπία να κάνεις κάτι καλό για το σύνολο και όχι για μία παράταξη, ένα κόμμα...

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, η γνώμη μου είναι πως κανένας δεν ενδιαφέρεται στον σύλλογο για τον σύλλογο, αλλά για την αυτοδυναμία του σ' αυτόν... θυμίζει λίγο κυβέρνηση, ε?

Έρχονται και εκλογές σε λίγο καιρό και όπως λέει και ο Παπακωνσταντίνου : "Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλυμμηρίζει, γίνεται χαμός σε κάθε γκολ...".

Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου κι επαναλαμβάνω : Είμαστε πολύ περισσότερο οπαδοί παρά πολίτες, και αυτό λειτουργεί εις βάρος μας.

pmousoul
Guest
« Reply #14 on: March 21, 2008, 17:07:07 pm »

Τώρα για το εάν τα παρατάω ή όχι δεν θα το κρίνεις εσύ! Εγώ θα το κρίνω και θα "σπρώξω" εάν, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, θεωρώ ότι θα έχει αποτέλεσμα.

Δεν απογοητεύομαι εύκολα Στάθη, απλά μέσα από εμπειρίες και όχι από φανταστικούς κόσμους μαθαίνω να μετράω τα πράγματα.

Και από τις εμπειρίες μου έμαθα ότι πρώτα πρέπει να μάθουμε να κολυμπάμε στην μπανιέρα και μετά στον ωκεανό... Εάν δεν το κάνουμε αυτό στο τέλος πάντα θα πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό...  
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: